• Abysmal
    Üdv mindenkinek!

Új mobil vásárlásán gondolkodok, és az 5800 elég szimpatikus, de lenne néhány kérdésem:
    1. Ez ahogy tudom alapban nem ismeri az AVIt, ha minden jól megy készítenek hozzá mondjuk egy fél éven belül valamit ami le tudja játszani?
    2. Mivel még nem volt olyan mobilom, aminek a képét TV-out kábellel ki lehetett vinni a TVre is, ez hogy működik, lehet így filmet is nézni a TVn, illetve ha igen és egyszer készül hozzá egy lejátszó, ami ismeri az AVIt, akkor azt is lehet úgy nézni? Esetleg vannak ennek valami hibái, szaggat vagy valami? Ha filmet nézek rajta, tehát a tévét bámulom, aktívnak kell lennie, vagy ki lehet kapcsolni addig a mobil képernyőjét?
    3. Jelenleg iPod Touch + SE k800i kombinációm van, és így ismerem az iPhone programokat, amik között iszonyat jók és ötletesek vannak, de így elveszteném őket, van esetleg valami iPhone emulátor rá, hogy az iPhoneos appokat valahogy lejátssza? Egyáltalán ez lehetséges?
    4. Van 5800-ra valami jó kis VNC kliens? (iPodomon sokat használom)
    5. Milyen az ellátottsága programokkal az 5800nak?
    6. Ha ilyet veszek, valószínű, hogy T-mobilnál venném, tehát hogy is van ez a fizetni kell a hívó fél számáért dolog, ez minden díjcsomagnál van?
    7. Látom a tört progikat valami szignózással (bármi is legyen ez, de ha minden ez a mobil lesz majd, akkor jobban utána olvasok) lehet rá rakni, hogy működjön, ehhez kell valami olyan dolog ami miatt elveszne a garancia? Illetve ha lefrissítem a T-mobile által módosított firmware-t újabbra akkor az okoz gondot garancia ügyben? Ha nem, akkor mi értelme elcseszniük a rendszert?
    8. Olvastam, hogy jelenleg az 5800-ban rezisztív kijelző van, és jó eséllyel lecserélik az újakban kapacitívre, ez csak pletyka, vagy tényleg van is alapja?
    Itt a hír:
    http://nonstopmobil.hu/kapacitiv-kijelzot-kap-a-nokia-5800-20090420.html
    Az iPodom kapacitív kijelzője remek, pontos, és bár nem tudom hogy ez a kijelzőtől függ-e, vagy a szoftvertől, de azonnal reagál, ellenben sok más rezisztív képernyős mobil pontossága szánalmas, késik az érzékelés, így jobban örülnék, ha az új mobilomban is az k. kijelző lenne. Elvileg így lehetne benne rendesen Multi-Touch.
    9. Multi-Touch-csal hogy áll, olvastam arról a híres neves MT-os játékról, de gyakorlatban tényleg van benne? (tehát ha egyszer kiad a Nokia egy frissítést, akkor csiribícsiribá MT-os a mobil?
    10. Ez a kérdésem azokhoz szólna, akik iPhoneról váltottak, vagy valami hasonló kombinációról mint én váltanék:
    Megérte? Jobb, használhatóbb, mint az iPhone? (hogy okosabb az biztos, de a használhatóság miatt áll ilyen jól az iPhone, de persze a tudása sem rossz)
    11. Van rá torrent letöltő?