6043
Egy böngésző a Google-től.
-
#2120 legjobbak ezek a kiírások, hogy Hoppá! A Google Chrome nem találta meg a... Jajj, A Google Chrome ... de a legjobb eddig az A manóba - Valami nem sikerült.... -
#2119 Jah nálam is. Eddig ez a legstabilabb böngésző, vagyis számomra. -
#2118 nalam kb negyszer :D -
#2117 Az igen, ez az elso bongeszo ami meg sosem halt be nalam... :) -
#2116 haha lefagyasztottam a chrome-ot :D jobban mondva a shockwave flash plugin halt be, aztán valami ismeretlen plugin, és utána a chrome is megadta magát :D nem volt túl szerencsés a script valamiért amit futtatni akartam -
#2115 C:\Users\<neved>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\ -
#2114 Ha youtube-on megnézek egy videót, akkor azt ugye menti a gép, ezeket a mentéseket hol találom ha Chrome-ot használok?
IE-ban tudom, de itt nem találom. -
#2113 Nem hiszem, sima bővítménnyel meg sem lehetne valósítani. Az IE tab is csak kompatibilitási és fejlesztői szempontok miatt létezik, egy FFtab-nak semmi értelme nem lenne. Mint ahogy a Chrome Frame-nek sincs túl sok értelme IE alatt, csak a baj van vele. -
#2112 Elképzelhető, hogy nem szereti, én még nem próbáltam, Linuxon kicsit más a helyzet. Ha most még nem is birkózik meg vele, hamarosan biztos változni fog a helyzet, éppen most kezdett közösködni a Google és az Adobe.
Viszont az is lehet, hogy csak maga a plugin nem került a helyére, mert mondjuk az Adobe Reader korábban lett installálva mint a böngésző. Amennyire tudom feltelepítésnél nézi meg hogy milyen böngészők vannak a gépen, és a detektálás után másolja be a szükséges helyekre a plugint. Szóval az Adobe Reader újratelepítése lehet hogy megoldaná a problémát. Illetve nyisd meg a Chrome-ban az "about:plugins" oldalt, itt kaphatsz információt arról, hogy egyáltalán a plugin elérhető-e. -
Puhos #2111 Igen, fent van a gépen. Az az érdekes, hogy a KIS 2010 .pdf formátumú útmutatóját akartam megnyitni és nem nyitotta meg. Ha ugyanezt a Mozillával csináltam akkor sikerült. Tehát megnéztem/elolvastam így. -
#2110 Chrome-hez nincs FF-tab ? vagy olyasmi mint az ie tab. -
#2109 pl adobe reader van fennt? anélkül nehézkes :D -
Puhos #2108 Csá!
Valaki segítsen nekem, mert a Google Chromot használom és a .pdf formátumokat nem tudja nekem megnyitni!
Köszönöm! -
#2107 Azt a sok fület csak a teszt miatt mondtam, úgy látványosabb a különbség, egyébként nincs jelentősége. -
#2106 Valóban nem mivel nálam max. 3 tab van nyitva nagyon ritka amikor 10-20 általába 1-et használok szóval nem láttam értelmét. -
#2105 A felszínt sem karcolod, feladtam. De azért még pár kulcsmondat:
Nem végezted el a tesztet, csináld meg és a többi böngészővel is próbáld ki külön-külön. Ez egy általános jelenség minden böngészőnél. Ha van elég memória, akkor senkinek sem érdeke hogy az minél inkább kihasználatlan maradjon, kicsit szélsőségesen felfogva még több erőforrást is igényelne. Ha nincs elég memória, akkor a böngészők egymást fosztják meg a szabad helyért cserébe, szóval az megintcsak nem teljesen okés. Az pedig nagyon nem mindegy hogy a tesztet a böngésző indulása után végzik el, vagy huzamosabb használat után. Nem csak Chrome-nál, mindegyiknél. -
#2104 Mármint a Chrome-nak. -
#2103 Az opera is ezt csinálja.
Ma pont azt is kivettem mint első rangú böngészőt mivel 250k körül zabált.... és igen nem érdekel hogy majd félóra múlva lenyugszik akkor ott érezni lehetett.
Fx nél ilyet nem tapasztaltam.
Ez még mindig nem segít a reklámblokkolási stratégiáján :) -
#2102 Kísérlet: nyiss meg Chromeban ~30 fület, jó gazdag tartalommal, hadd telítse meg alaposan a memóriát. Nézd meg mennyit fogyaszt, majd hagyd egy helyben állni, ne nyúlj hozzá, ne nyiss meg vele új oldalakat, tedd le a tálcára és rá se nézz. Vedd elő mondjuk kb. 30 perc után, csak az "about:memory" fület nyisd meg, majd csodálkozz az eredményen: kb. feleannyit fog enni mint a közvetlen a fülek megnyitása után.
Pontosan ezért nem lehet összehasonlítani, mert nem az számít hogy mi és mennyi van megnyitva, egyszerűen nem lehet kikalkulálni mert a számításban nincs egyetlen állandó sem. Nem számít mi van megnyitva éppen akkor, ha előtte fél napot használtad. Ha pedig egy restart után nulláról indulnál .... nos, az sem fog működni. A Superfetch előretölt tartalmat akkor is, ha meg sem nyitod a programot.
Konklúzió: amit a srác leírt és megmutatott az lehet tényszerű, nem azt mondom hogy fals az eredmény. Viszont a következtetés mindenképpen fals, hiszen nem tudsz teremteni egy olyan homogén környezetet ahol tutibiztosan le lehetne tesztelni. Én sem tudnám letesztelni, senki sem tudná. Mert rámondhatod hogy kétszer annyit eszik, ez még idáig tényszerű is lehet, csak éppen a Superfetch miatt fals lesz az adat. Chrome úgy lett tervezve, hogy marhára ne spóroljon addig, amíg van miből dolgoznia, mert így gyorsabb működést tud produkálni. Ha nincs, vagy korlátozott a rendelkezésre álló memóriamennyiség, akkor a többi böngészőhöz hasonlóan spórolósra fogja.
Leírtam újra, normálisan, arroganciát félretéve. Most pedig őszinte kíváncsisággal kérdezem: mi a véleményed így utólag, illetve a fentiekről összességében? -
#2101 Csak megjegyeztem látván hogy más cikk-be is írták hogy a FF nem eszik annyít tehát nem csak a saját észrevételem :) -
#2100 Énnem, csak megjegyeztem. :) Mindig a fejemhez vágja hogy nem adok indoklást, közben már sokszor leírtam, újra nem fogom. :)
MÁS: video. A Chrome sebességteszt videójának kifigurázása az Opera részéről. Nekem marhára tetszett, ügyesen megtalálták az irónia és a cinikusság közti balanszt. :] -
#2099 Megint kezditek ?:) -
#2098 a FF köllemét már most is olyanra csinálod amilyet akarsz. -
#2097 Már vártalak.... tudjuk csak te tudhatsz mindent. Hiába írják le máswok a tapasztalataikat :) PL az igenis érezhető sebesség különbségek . -
#2096 Ezt én is mutogattam már, mire eljutnak ideáig a fejlesztéssel, addigra már valószínűleg nekem sem lesz problémám a FireFox-szal. Végre kap egy szép, igényes, nem utolsó sorban _modern_ felületet, illetve a többi fejlesztés is beér addigra. Egyik nagy problémám hogy kényelmetlen és elavult felülete van, ez viszont a legszebb lesz ha elkészül, emellett már szinte a Chrome fog kicsit primitívnek tűnni. Ilyentájt valószínűleg már én is szívesen váltanék FF-re. -
#2095 A cikkíró tudatlansága valóban beigazolódott. :) -
#2094 Már épp gondoltam vissza teszem elsődleges böngészőnek, igen gondoltam amég a cikk memória használat részéhez nem értem, felvetésem beigazolódott miszerint a FF kevesebbet kér. :) -
#2093 Nekem van ugyan olyan gyors a FF mint a Chrome... . Azért az Adblock az dob ám rajta .. -
#2092 Ez is talan csak ido kerdese, mert rohamosan fejlodik a kicsike. A Google programozoi remek munkat vegeznek.
(FF pedig teherauto/csuklos Ikarus, nagyon lassu. Vagy inkabb legyorsulta az Opera meg a Chrome. A tuzroka 4.0 igeretesnek tunik btw: link, uj GUI, uj JS motor es egyeb finomsagok) -
#2091 Mielőtt megszólaltok ettok mert tudom ez jönne , ettől még a Chrome a kedvencem viszont van ami (pl amit írtam) zavar és a FF mellé dől a mérleg nyelv. -
#2090 Nálam addig a FF a nyerő amég normális reklámblokkoló nincs Chrome-hez... igencsak érezhetőszámomra a külömbség 1 Flashblockos chrome és egy adblock+flashblock.os FF között. -
#2089 Google Chrome 5
Oké, ez a cikk kellett hogy leessen a számomra: létezik már magyar helyesírás ellenőrző...
Ez verhetetlenné teszi most már nekem. Chrome FTW! -
#2088 -
#2087 link -
#2086 Ez mekkora zsIndex reklám -
#2085 Gábor Dénes előtt tiszteleg a Google -
#2084 normális adblockot keresek, amibe lehet használni az eddig használt saját szürömet. sajnos a boon tele van reklámmal, és chrome alatt nagyon lassan hozza be az oldalt. -
#2083 először legyen egy stabil:) -
#2082 Valaki közületek próbálta, használta a Chromium OS-t? Egy béta verzió már egy ideje beszerezhető a netről, virtuális gépen lehet kipróbálni, szerintem egész kellemes felülete van, a célnak tökéletesen megfelel, egy netbookra, vagy esetleg egy rendes notebookra egy olyan alrendszerként, melyet az ember gyorsan akar elérni, és netezni, csevegni kell gyorsan. Hamar betölt, nincs tele hülye szolgáltatásokkal. -
#2081 Chrome dev/beta channel
beta: az új funkciókat szélesebb körben először itt tesztelik, innen kerül át a véglegesbe. Általában teljesen stabil, használható kiadások.
dev: fejlesztői változat, minden nap érkezik frissítés, itt debütálnak először az újdonságok, viszont sokszor instabil, bugos.