Google Chrome

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Oké. 😄

Képekhez minek beépülõ? Magától méretre igazítja a megnyitott képeket, kattintásra felveszi az eredeti méretet.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Mindenki tud róla" -> csak senki nem tudta még alátámasztani bizonyítékkal. Nehéz is lenne egy nyíl forrású programnál, ugye? 😄
Airbus A380
Ne haragúdj de elég komoly bizonyítékok vannak a GOOGLE "adatlopásaira" azért idézõ jelbe mert én nem lopásnak nevezném hisz mindenki tud róla.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
Hát én nem érzem hogy lassabb lenne a FF elenõrzi a helyesírást szûri a reklámot (ezt neked is el kell ismerni hogy sokkal kényelmesebbe mint a Chrome) és nem mellesleg nem terjeng róla az a hír hogy kémprogram <#mf2> tudom te ezt frappánsan megmagyarázod de nagyon sokak szemébe ezt sokáig nem mossa le magáról .

ja és nincs hozzá olyan kiterjesztés ami 1 oldalon nézett képet a képernyõhöz igazítt. mint ez

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Ability
Nem kell semmit sem tenni, mindegyik böngészõ jó és pozitív irányba halad. Egyre nagyobb öröm, hogy az FF is kezd felzárkózni, nekem mint fejlesztõnek pont az lenne a legjobb, ha a versenyhelyzet miatt mindegyik bönészõ gõzerõvel elkezd javulni. Bár a Firefox-szal ilyen téren pont nincs probléma. Az msec meg a legtöbb embernek csak egy jelképes szám, amivel tud ékeskedni, de közben észre sem veszi, hogy hol találkozik olyan dologgal, ahol számít is ez a szám.

Például vegyük az ismert és nagyon jó Clearbox JS scriptet. Itt egy oldal vele. A megnyitott képek animációja hasonlít egy számítógépes játékhoz. Ugye ott is mindenki arra hajt, hogy minél gyorsabban fusson. Itt sincs másként, csak nem olyan szembetûnõ ha lassú. Amikor egy új kép töltõdik be, akkor egy olyan folyamat játszódik le, aminek hatására ugyan az a mûvelet egymás után lefut kb. ezerszer. Idõalapú animáció, ki van kötve például, hogy 1 másodperc alatt a képnek fel kell vennie a tényleges méretét. Ilyenkor a böngészõ észrevehetetlenül gyorsan a képet megnyitja minimális mérettel, és minden lépésben 1-2 pixel-lel nagyobbra méretezi a képet. Ez a folyamat 1000 millisec alatt kell hogy befejezõdjön, szóval ezidõ alatt ez a mûvelet akár 1000x is megismédlõdhet. Gyakorlatilag olyan mint a TV vagy egy számítógépes játék, van frameráta, egy mp alatt hány képet tud kinyomni/legenerálni. Csak ez itt kicsiben mûködik. És ilyenkor hidd el, hogy egy csekély gyorsulás is folyamatosabb élményhez vezethet, pedig csak pár msec gyorsulásról beszélünk.
redmonk
hozzáteszem én épp firefoxos vagyok...
chrome azért tetszik mert az alapból gyorsan indul nem kell neki speedyfox 😄
a felsõ panel nekem jobban tetszik FF-ben
most szedtem le ff-hez egy smoothwheel kieget ami nagyon sima görgetést csináltam és a sebesség számomra tökéletes
a chromeba nálam kieggel a görgetés darabosabb
ezt az észrevételt a kuulnyuuz oldalán állapítottam meg. firefoxban tetszik az all in one sidebar kieg ezért is ezt használom fõleg és ez az új personas meg egy kicsit egyedivé tette a dolgot.
chromeba ami nekem jelen pill hiányzik h a kezdõlap gombja mellé egy könyvjelzõ és letöltések gombot tudjak rakni meg nem tudom h hol tudom kikapcsolni azt h ha írok egy címet az urlbe ott ne segítsen meg ne jegyezzem meg semmit mert amugy szinte mindent a kedvencekbe mentek és nincs az url sávra szükségem

és hangsúlyozom ezek a saját észrevételeim nem alternatívák másoknak ha némely dologra van megoldás szívesen fogadom, de fikázásnak nincs helye, és perszer véleményeket is elfogadok

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

redmonk
"én nem értek a lovakhoz"
de azt tudom, hogy millisecundumokon vitáztok...mivel nem értek hozzá ezért sztem mindkettõtöknek igaza van. Na most nem vitázni kell hanem mondjuk felsorolni miben mi a rossz vagy nem rossz hanem csak kéne bele. Amugy pont az a lényege ezeknek, hogy mindenki azt használja ami neki jó és extensionokkal személyre szabja. Nem hiszem h részvényesek lennétek akiknek ellent kéne mondaniuk egymásnak. Ez a nagy baj az országgal is mindenki szapulja a másikat ahelyett hogy elmondaná véleményét észrevételét meghallgatná a másikét ha van megoldás arra h mindkét félnek jó legyen akkor azt a lépést megtenné ha nincs akkor maradna a sajátjánál. És akkor talán több örömteli pillanat is elõfordulna az életben

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

Máté94
A neve kellene amit linkeltem mert nem jut eszembe,hogy hívják ezt.
Ability
Itt kellene szétnézni. Csak nem emlékszem már, hogy mi volt a neve, vagy hogy egyáltalán itt láttam-e. Ugye az extension rendszer már nagyon régóta elérhetõ, már a hivatalos "megnyitás a fejlesztõi változatban" elõtt is, és ilyenkor a hivatalos oldal elõtt a neten keringtek mindenféle egyedi oldalon ezek a cuccok.

A speed dial cuccos itt található.
Máté94
Az a ki tudja milyen extension az jöhetne😊
A végén Operát fogok használni😄
Ability
Szerintem soha. Helyette van rá extension, ami ki tudja milyen. Illetve Ctrl+B, oda pakolgathatsz, személyre is lehet szabni, hogy pl. csak ikonokat mutasson. Illetve a Chrome-ban nagy szerepet kap a 'New tab' oldal, ahol összegyûjti az ilyeneket. Ez utóbbira is van extension, amivel akár 64 oldalt is ki tudsz pakolni oda, illetve át lehet alakítani egy nagy hosszú listává a kedvenceket mutatva.
Máté94
Ilyen mikor lesz Chrome-ba?Ez az egy miatt nem alapértelmezett.Utálom állandóan beírni a weboldalakat még ha kiegészíti is!:S
lck
- Ha tudnék böngészõt írni nekem az elsõ dolgom az lenne hogy legyen benne simított görgetés és reklámblokkolás. 😊 Nem tartom egyedi igénynek, hanem alapnak.

- Az Operában és a Szafariban teljesen egyetértünk és a Google -rõl is ugyan az a véleményünk.

Akkor vannak közös pontjaink. További szép napot ! 😊
Ability
Amúgy ha leszólni akarjuk a Chrome-ot, akkor mondjátok azt, hogy a Google összelopott (felvásárolt) mindent. Megvették a webkit motort és hozzácsapták a V8 javascript motort, így született egy gyors böngészõ. Gyakorlatilag egy majdnem kész megoldást kellett csak továbbfejleszteni. A Webkit alapú böngészõk meg mindig is gyorsabbak, fejlettebbek voltak, a konkurencia most kezdi csak a visszavágót, aminek én személy szerint örülök. 😄

ui.: van már 5.x dev kiadás is. :]
Ability
Ha dev kiadást használsz, akkor nem csodálkozom a Chrome-os 'Oh, snap!' dolgon. :]

Az a baj itt, hogy mindenki fanatizmusban él. Ha azt mondjátok, hogy hiányosság a simított görgetés, akkor az tény. Ha azt mondjátok, hogy nincs normális reklám blokkoló, az is tény. Itt most egyedi igényekrõl beszélünk, ami minden embernél változik, bár hozzátenném utóbbihoz, hogy tekintsetek kicsit vissza a Firefox múltjára. Én nem titkolom, hogy szimpatizálok a Chrome-mal, de amikor irreális fanatista állítások jönnek, akkor agyfaszt kapok. Ilyen, hogy a Google lopja az adatokat. Ilyen, hogy a Chrome azért gyors, mert semmit sem tud. Ilyenek a tesztek, amik akkor sem jelentenek semmit, ha a Chrome ötszörös fölényt szerez. Ez itt a baj, hogy sokak agyát elönti a szarlé (nem rád gondolok), és idióta dolgokat állítanak csakhogy megvédjék a kedvenc böngészõjüket. Én hiába mondom azt, hogy munkámból eredõ tapasztalatom szerint a Chrome a legjobb, attól még nem gondolom azt, hogy a többi szar. A Firefox jó böngészõ, nekem kényelmetlen, egyedi igény megint. Az Opera egy példakép, mert senki más nem csinál ilyen nagy monstrum internet suit cuccost, mégis villámgyorsan indul, jól mûködik. Bár a régi fényét majd csak a 10.5 állítja helyre. A Safariról hiába gondolom, hogy a legfejlettebb böngészõ, attól még nem feltétlen a leggyorsabb, mellesleg számomra korlátolt és kényelmetlen.
lck
3.6-os FF nem lassú és Ch-nál ritkábban omlik össze. Ch-ban szoktam ilyeneket olvasni hogy "innye mán a macska rúgja meg, leállt a program" vagy hasonlókat.
De - Hagyjuk. 😊
<#eljen><#idiota>

Ability
Hát ez nagyon csõlátás, már ne is haragudj. A teljesítménynek mi köze a görgetéshez? Amit én ajánlottam annál oda volt írva, hogy egy pót-megoldás, ami abszolút nem egy teljesítménybarát. Egy külsõ forrásból származó, megbízhatatlan, felületi megoldás. Azt hozzáteszem, hogy nálam jól mûködik, de az elõbbi akkor is tényszerû. A simított görgetés egy jogos hiányosság, de a teljesítményhez semmi köze. Egy DOM manipulációhoz szerinted mi köze lenne? Mellesleg a Chrome render motorja is nagyon fejlett...

De ennyi erõvel a Firefox a legjobb böngészõ, mert sokmindent tud, csak éppen marha lassú és állandóan összeomlik. Igen, direkt sarkítok.
lck
Simított görgetésnek alapból legalább 1 éve bent kellene lenni.
Csak a simítás lassulást okoz a görgetésben. Ezért nem teszik bele.

Aztán Te berakod a smooth scrollingot és a fényképekkel teli oldalakat rosszabbul görgeti mint a többi böngészõ. Legfejlettebb technika ide vagy oda.

Persze leggyorsabb a világon - mert a finomságok nincsenek benne.
Ability
Épp azt magyarázom, hogy nincs ilyen hogy "leggyorsabb", semmi köze hozzá. Ilyen sincs hogy "leszarabbul görgeti". Nincs benne simított görgetés, ez egy hiányosság. Pont. Negatív hiányosság, ami ráadásul jogos is. Viszont van rá megoldás.
Ability
Mindegyikben (független tesztnél is) jobb helyezést ért el, de amúgy meg semmit sem jelent.
lck
Nem szorulok tesztekre. Lásd: #1122
A 3 böngészõbõl a Chrome görgeti a legszarabbul.
Részemrõl ennyi - de biztos a gépem vagy a sg oldal a hibás, és a chrome akkor is a leggyorsabb.
Ability
Rövid leszek, mert megszoktam hogy feleslegesen jár a szám, mindenki pont leszarja:

- Chrome extension rendszere sokkal fejlettebb, ugyan úgy lehetõség van mindenre mint Firefox-nál, csak a mögötte álló közösség jóval kisebb.

- A Chrome memóriaigényét fejlett OS-en (Win7 pl.) maga a rendszer szabályozza, így Win7 esetében pl. nincs beállítva maximális cache méret, hanem amíg van hely, addig tömi magát, így elkerülve, hogy ha egyszerre 100 fül van nyitva akkor se lassuljon be a böngészõ fülváltásnál. Elavult gépen a körülményekhez megfelelõen alkalmazkodik, nagyon minimális memóriaigénnyel.

- Görgetést mondott valaki, csak nem tudom poénból-e. Minden esetre ennek semmi köze a sebességhez, viszont van egy SmoothScroll nevû extension, ami bár egy JS megoldás, így kicsit több kapacitást igényel, de konkrétan a lesimább görgetés amit valaha láttam. Opera tud vele egyedül versenyezni.

- Sebesség? Nyissátok ki a szemetek, nézzétek meg magatoknak és használjátok azt, ami a legidálisabb. Szintetikus tesztek semmit nem jelenteknek, az oldalbetöltéssel kapcsolatosak meg még annyit sem. Túl sok körülménytõl függ, környezet (OS) és gépspecifikációtól is (nem teljesítményre gondolok). Az új modern böngészõk, vagy fejlesztés alatt levõ kiadások már mind teljesek jók, már az új szabványokra kellene ráhasalni, illetve JS+RENDER+DOM dolgokra. Firefoxnál meg gyorsabb indulásra.
Airbus A380
igen a google által támogatott teszt szerint.

Hát nekem ebbõl a cikkbõl az jött le hogy a Chrome még mindig gyorsabb

Airbus A380
"A fejlõdés szemmel látható. Bár a különbség 3.5 és 3.0 között jóval nagyobb, 3.6 is hozott némi gyorsulást. A Chromeot sikerült beérni, a Safari viszont még mindig gyorsabb."

és ez szemmel is érzékelhetõ.

eredeti cikk.

precision
nálam ugyanúgy 1 fül és 58 mega
nyílván nem használok annyi extension -t mint te, csak adblockplus van meg greasemonkey - iwiw tools -al

szerintem nem sok az ff memóriaigénye, nekem is 2 giga ramom van, de ha 2x ennyit enne az ff akkor sem érezném meg

nekem is tetszik a chrome, de pont amiatt nem használom ami miatt te... elég szar az adblock -ja

Bazinga!

Airbus A380
a Chrome 1ik ütõereje hogy szép és letisztult és a skine állítólag nincs jogvédelem alatt. így megcsinálták FF-re is.

lck
=2048-ból=
lck
Mostani állapot a feladatkezelõben a beszúrt kép szerinti 1 db fülnél 115 mega. Mindenki döntse el hogy sok vagy kevés. Engem a 2084 ból ennyi nem zavar. ( Mer azért vettem a ramot, hogy dógozzon. )

Mi a helyzet a memória igénnyel,az is javult?

lck
Természetesen - nyitottak vagyunk mindenre - ami jó.
A Firefox nyitott TUD lenni rá.
Látom tanultak egy kicsit a Chromtól 😄....

lck
Ezelõtt 11 éve, kb. 1 hónapig használtam IE-t.
Nehogy má az agyonreklámozott crome miatt most újra idegbeteg reklámokat nézegessek.

Egyébként jelenleg nálam így néz ki a Firefox. számomra most ez ami átlátható és könnyen kezelhetõ.
Természetesen senkit nem kívánok megtéríteni, mindenki azt használ ami a számára legjobb.
Airbus A380
villám gyorsnak szerintem a 3.6-os FF is nevezhetõ még reklámblokkolóval 1ütt is.

Airbus A380
pl index.hu origo.hu meg még estig sorolhatnám azokat az oldalakat ahol sorakoznak az idióta villodzó izék. Arról nem is beszéve hogy ha nincsenek látványosan több a hasznos terület.

Nem tudom milyen oldalakon jársz ahol annyira idegesítõek a reklámok....
A Chrome szinte tökéletes böngészõ:
+villámgyors
+kis erõforrásigény
+átlatható,könnyen kezelhetõ
-a kiterjesztés mániásoknak nem megfelelõ

Airbus A380
igen jó a Chrome de a FF majdnem tökéles reklámblokkolója után engem is idegesített a sok reklám. Vagy ha nem volt reklám akkor meg akadozva jött be a site mert ugye blokkolgatta de nem úgy mint a FF

Airbus A380
én bétáztam már a 10-es opinál is (ott a béta legvégén kezdtem nemsoká jött az RC1) meg a Chrome-ba is és a FF-3.6 ba is 1ikbe se haltam bele 😊

pedig elõtte életembe nem mertem bétát használni semmibõl.

Airbus A380
ez nem bíztos ugye lén nem vagyok szaki de 1 másik fórumba ezt olvastam az okosoktól hogy ilyen olyan módszerrel tudják csak blokkolni a reklámokat a Chromeba mert nem kapnak meg a kieg. csinálók valami adatot vagy engedélyt nem tudokm mit a GOOGLEía-tõl.

fery02
Azt én nagyon jól tudom. Csak én olyan vagyok, hogy ha van stabilabb verzió is, akkor inkább az, akármennyire is jó a beta verzió is.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

lck
Akkor részemrõl felejtõs lesz a cucc. Még ha 0.00001 sec alatt tölt is be mindent.
Airbus A380
Tehát én nem hiszem hogy valashais lesz a Chrome-ba rendes blokker mert ugye a GOOGLE ebbõl él....

Airbus A380
Kérdés gogy addigra a GOOGLE hogy áll majd a reklámokhoz én úgy tudom most a GOOGLE nyomására nem lehet normális reklámblokkert csinálni.

Airbus A380
eddig is tudtál volna. Sokunk már régóta nézegette a bétát.

lck
Szánalmas hogy az adblock engedi kirajzolni a reklámcsíkot aztán törli le. LOL. Na akkor errõl ennyit - fél év múlva újra kipróbáljuk.
lck
A humoros aranyos topicban - ami tele van képekkel - a 3.6-os FF és a 10.10-es Opera is gyorsabban ( simábban ) görgeti az oldalt. Az meg akkor qrva gyors 😊))
fery02
Na, mostmár tudok használni kiterjesztéseket. Erre vártam 😊
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a Docs PDF/PowerPoint Viewer kiterjesztést bírom-e használni gépen lévõ PDF-ek megnyitására?
Mert ha igen, akkor törlöm a jelenlegi PDF olvasómat.
Ja és ha lehet, akkor azt hogyan? 😊

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Airbus A380
nálam az új FF gyorsabb

Bár a Chromeba volt reklám blokker igazFFbe is

Solten
Rohadt gyors ahogy eddig megszokhattuk... <#zavart1>

Saor Alba

Airbus A380
<#eljen>