Google Chrome
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Képekhez minek beépülõ? Magától méretre igazítja a megnyitott képeket, kattintásra felveszi az eredeti méretet.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
ja és nincs hozzá olyan kiterjesztés ami 1 oldalon nézett képet a képernyõhöz igazítt. mint ez
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
Például vegyük az ismert és nagyon jó Clearbox JS scriptet. Itt egy oldal vele. A megnyitott képek animációja hasonlít egy számítógépes játékhoz. Ugye ott is mindenki arra hajt, hogy minél gyorsabban fusson. Itt sincs másként, csak nem olyan szembetûnõ ha lassú. Amikor egy új kép töltõdik be, akkor egy olyan folyamat játszódik le, aminek hatására ugyan az a mûvelet egymás után lefut kb. ezerszer. Idõalapú animáció, ki van kötve például, hogy 1 másodperc alatt a képnek fel kell vennie a tényleges méretét. Ilyenkor a böngészõ észrevehetetlenül gyorsan a képet megnyitja minimális mérettel, és minden lépésben 1-2 pixel-lel nagyobbra méretezi a képet. Ez a folyamat 1000 millisec alatt kell hogy befejezõdjön, szóval ezidõ alatt ez a mûvelet akár 1000x is megismédlõdhet. Gyakorlatilag olyan mint a TV vagy egy számítógépes játék, van frameráta, egy mp alatt hány képet tud kinyomni/legenerálni. Csak ez itt kicsiben mûködik. És ilyenkor hidd el, hogy egy csekély gyorsulás is folyamatosabb élményhez vezethet, pedig csak pár msec gyorsulásról beszélünk.
chrome azért tetszik mert az alapból gyorsan indul nem kell neki speedyfox 😄
a felsõ panel nekem jobban tetszik FF-ben
most szedtem le ff-hez egy smoothwheel kieget ami nagyon sima görgetést csináltam és a sebesség számomra tökéletes
a chromeba nálam kieggel a görgetés darabosabb
ezt az észrevételt a kuulnyuuz oldalán állapítottam meg. firefoxban tetszik az all in one sidebar kieg ezért is ezt használom fõleg és ez az új personas meg egy kicsit egyedivé tette a dolgot.
chromeba ami nekem jelen pill hiányzik h a kezdõlap gombja mellé egy könyvjelzõ és letöltések gombot tudjak rakni meg nem tudom h hol tudom kikapcsolni azt h ha írok egy címet az urlbe ott ne segítsen meg ne jegyezzem meg semmit mert amugy szinte mindent a kedvencekbe mentek és nincs az url sávra szükségem
és hangsúlyozom ezek a saját észrevételeim nem alternatívák másoknak ha némely dologra van megoldás szívesen fogadom, de fikázásnak nincs helye, és perszer véleményeket is elfogadok
!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo
de azt tudom, hogy millisecundumokon vitáztok...mivel nem értek hozzá ezért sztem mindkettõtöknek igaza van. Na most nem vitázni kell hanem mondjuk felsorolni miben mi a rossz vagy nem rossz hanem csak kéne bele. Amugy pont az a lényege ezeknek, hogy mindenki azt használja ami neki jó és extensionokkal személyre szabja. Nem hiszem h részvényesek lennétek akiknek ellent kéne mondaniuk egymásnak. Ez a nagy baj az országgal is mindenki szapulja a másikat ahelyett hogy elmondaná véleményét észrevételét meghallgatná a másikét ha van megoldás arra h mindkét félnek jó legyen akkor azt a lépést megtenné ha nincs akkor maradna a sajátjánál. És akkor talán több örömteli pillanat is elõfordulna az életben
!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo
A speed dial cuccos itt található.

- Az Operában és a Szafariban teljesen egyetértünk és a Google -rõl is ugyan az a véleményünk.
Akkor vannak közös pontjaink. További szép napot ! 😊
ui.: van már 5.x dev kiadás is. :]
Az a baj itt, hogy mindenki fanatizmusban él. Ha azt mondjátok, hogy hiányosság a simított görgetés, akkor az tény. Ha azt mondjátok, hogy nincs normális reklám blokkoló, az is tény. Itt most egyedi igényekrõl beszélünk, ami minden embernél változik, bár hozzátenném utóbbihoz, hogy tekintsetek kicsit vissza a Firefox múltjára. Én nem titkolom, hogy szimpatizálok a Chrome-mal, de amikor irreális fanatista állítások jönnek, akkor agyfaszt kapok. Ilyen, hogy a Google lopja az adatokat. Ilyen, hogy a Chrome azért gyors, mert semmit sem tud. Ilyenek a tesztek, amik akkor sem jelentenek semmit, ha a Chrome ötszörös fölényt szerez. Ez itt a baj, hogy sokak agyát elönti a szarlé (nem rád gondolok), és idióta dolgokat állítanak csakhogy megvédjék a kedvenc böngészõjüket. Én hiába mondom azt, hogy munkámból eredõ tapasztalatom szerint a Chrome a legjobb, attól még nem gondolom azt, hogy a többi szar. A Firefox jó böngészõ, nekem kényelmetlen, egyedi igény megint. Az Opera egy példakép, mert senki más nem csinál ilyen nagy monstrum internet suit cuccost, mégis villámgyorsan indul, jól mûködik. Bár a régi fényét majd csak a 10.5 állítja helyre. A Safariról hiába gondolom, hogy a legfejlettebb böngészõ, attól még nem feltétlen a leggyorsabb, mellesleg számomra korlátolt és kényelmetlen.
De - Hagyjuk. 😊
De ennyi erõvel a Firefox a legjobb böngészõ, mert sokmindent tud, csak éppen marha lassú és állandóan összeomlik. Igen, direkt sarkítok.
Csak a simítás lassulást okoz a görgetésben. Ezért nem teszik bele.
Aztán Te berakod a smooth scrollingot és a fényképekkel teli oldalakat rosszabbul görgeti mint a többi böngészõ. Legfejlettebb technika ide vagy oda.
Persze leggyorsabb a világon - mert a finomságok nincsenek benne.
A 3 böngészõbõl a Chrome görgeti a legszarabbul.
Részemrõl ennyi - de biztos a gépem vagy a sg oldal a hibás, és a chrome akkor is a leggyorsabb.
- Chrome extension rendszere sokkal fejlettebb, ugyan úgy lehetõség van mindenre mint Firefox-nál, csak a mögötte álló közösség jóval kisebb.
- A Chrome memóriaigényét fejlett OS-en (Win7 pl.) maga a rendszer szabályozza, így Win7 esetében pl. nincs beállítva maximális cache méret, hanem amíg van hely, addig tömi magát, így elkerülve, hogy ha egyszerre 100 fül van nyitva akkor se lassuljon be a böngészõ fülváltásnál. Elavult gépen a körülményekhez megfelelõen alkalmazkodik, nagyon minimális memóriaigénnyel.
- Görgetést mondott valaki, csak nem tudom poénból-e. Minden esetre ennek semmi köze a sebességhez, viszont van egy SmoothScroll nevû extension, ami bár egy JS megoldás, így kicsit több kapacitást igényel, de konkrétan a lesimább görgetés amit valaha láttam. Opera tud vele egyedül versenyezni.
- Sebesség? Nyissátok ki a szemetek, nézzétek meg magatoknak és használjátok azt, ami a legidálisabb. Szintetikus tesztek semmit nem jelenteknek, az oldalbetöltéssel kapcsolatosak meg még annyit sem. Túl sok körülménytõl függ, környezet (OS) és gépspecifikációtól is (nem teljesítményre gondolok). Az új modern böngészõk, vagy fejlesztés alatt levõ kiadások már mind teljesek jók, már az új szabványokra kellene ráhasalni, illetve JS+RENDER+DOM dolgokra. Firefoxnál meg gyorsabb indulásra.
és ez szemmel is érzékelhetõ.
eredeti cikk.
nyílván nem használok annyi extension -t mint te, csak adblockplus van meg greasemonkey - iwiw tools -al
szerintem nem sok az ff memóriaigénye, nekem is 2 giga ramom van, de ha 2x ennyit enne az ff akkor sem érezném meg
nekem is tetszik a chrome, de pont amiatt nem használom ami miatt te... elég szar az adblock -ja
Bazinga!
Nehogy má az agyonreklámozott crome miatt most újra idegbeteg reklámokat nézegessek.
Egyébként jelenleg nálam így néz ki a Firefox. számomra most ez ami átlátható és könnyen kezelhetõ.
Természetesen senkit nem kívánok megtéríteni, mindenki azt használ ami a számára legjobb.
A Chrome szinte tökéletes böngészõ:
+villámgyors
+kis erõforrásigény
+átlatható,könnyen kezelhetõ
-a kiterjesztés mániásoknak nem megfelelõ
pedig elõtte életembe nem mertem bétát használni semmibõl.
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a Docs PDF/PowerPoint Viewer kiterjesztést bírom-e használni gépen lévõ PDF-ek megnyitására?
Mert ha igen, akkor törlöm a jelenlegi PDF olvasómat.
Ja és ha lehet, akkor azt hogyan? 😊
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Bár a Chromeba volt reklám blokker igazFFbe is