Google Chrome
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a letöltést mutató sávon a letöltõdõ fájl mellett van egy nyíl, ott beállítható az adott fájltípushoz a megnyitás
- bizonyos oldalakon nem hajlandó megjegyezni a Chrome a beírt felhasználónév/jelszó párost, van ahol fel sem ajánlja, van ahol a felajánlás és a "jegyezze meg" megnyomása ellenére se jegyzi meg.
- néhol ahol nagy méretû kép van ott rögtön teljes méretben muataj, és így "kilóg" a monitorból, olyan plugin kellene (amit a firefox is tudott), ami a képet a monito felbontáshoz vagyis az ablakhoz méretezi.
- a mentett jelszavakat hogyan lehet kiszedni és elrakni egy újratelepítés esetére
- jó lenne, ha nem kellene minden egyes letöltött dologra külön rákaatintatni, hanem azok automatikusan megnyilnának a hozzájuk rendelt programban, pl. a *.doc file-ok a Word-ben, a *.pdf a Foxit readerben, torrent a utorrentben, stb, stb...
Várok ötleteket, ki mit ajánl/használ...
Am tõlem is egy kérdés most így hirtelen: Nincs mód arra, hogy Chrome-nál fájl megnyitásra is legyen lehetõségünk ne pedig csak mentésre?
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Isten kíséri utadat :)
Angyalifény: az a nyíl ugyanazt csinálja, mint az enter/return amikor rácsapol miután bírtad a címet 😉
magyar helyesíeás ellenörzõ tudtommal nics hozzá
Megtetszett a Chrome de van pár dolog benne amit nem igazán jön be, mint például,hogy a location bar fúrcs.Esetleg nincs olyan addon hozzá amivel mint FF esetéveb az a neve,hogy Old Location Bar nem lehet valamit bûvészkedni vele.És a reklámok tiltása érdekelne még és egy magyar nyelvû helyesírás ellenörzõ ha van.Köszönöm a válaszokat!
Leginkább akkor megy fel szinte 100%-ra ott a proci használat, ha pl sg-n olyan cikkekre megyek, ahol sok a hirdetés. A hirdetéseket nem csípi leginkább.
De már ezen a gépen is volt már vele dolgom Chroem esetében, de persze itt nem 100%-ra terhelte le azért a gépet, csak egy picit.
Az a memóriahasználat meg, mint ahogy írták lentebb, normális teljesen. Ne lepõdj meg azon se ha sokkal többet eszik, miközben még bõven van szabad memóriád.
Honnan lehet letölteni?
Szeretném a kiegészítõket (is) használni, de az csak BETA-val megy...
a google fõoldalának nyilván nem kell sok, de egy tartalmasabb lapnak több kell + a flash is képes sokat megzabálni
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Ez még elviselem, bár lehetne gyorsabb. Mondjuk 5 éves gépem van - ahhoz képest szerintem jó.
Maga a böngészés pedig nálam gyorsabb mint a Chrome-mal.( Bár tudom hogy mások szerint nem. )
Ez fõleg akkor jött ki látványosan amikor a beta chrome-re feltettem a simított görgetés és adblock kiegészítõket.
FF-on legalább 20 kiegészítõm van és azoktól nem lassult annyira mint a Chrome a kettõtõl.
Most Chrome egész jól megy, lefuttattam egy winoptimizert és pöccre indul. 😊
eh tényleg 😄😄 még a szög is jó.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Chrome-t nem használom - nekem kiforratlan. (még)
OFF
Jól összepasszol a logónk. 😄
ON
Csak azt hittem vmit rosszul állítottam be, mert mások azt mondták, hogy 10 lapot megnyitnak, és alig megy fel 60-80 MB-ra a ramfogyasztás...
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Ez manapság a 4 giga ramok világában természetes és logikus. Azért van a ram. Nem úgy van mint régen amikor az elsõ gépemben 32 mega volt.
Persze vannak programok amik indokolatlanul sokat esznek - az más kérdés.
nálatok is ennyit zabál ?
friss telepítésnél olyan szépen ment, most meg õõõ.....
ui.: amitõl viszont a falra mászok és nagyon erõltetik, hogy Aero környezetben és a használhatatlan Superbar csoportosításos nézetében kibontják külön "elõnézeti ablakokba" a megnyitott lapfüleket.
Szerk.: lap és csavarkulcs menü mondjuk egy érdekes eset, ezt végülis szinte mindenki átvette a Chrome-tól, bár maga a Microsoft kezdte el ezt a menük eldugása, helyette pár gomb mentalitást.
na nem mintha baj lenne, mert szerintem szinte tökéletes a felülete /legalábbis jóval használhatóbb a többinél/
ui.: ha Chrome-ból Te is váltottál 4.xxxx-re (dev channel), akkor ennyi erõvel fel is tehetnéd az Opera 10.5-öt, az sem kevésbé stabilabb. Bár van benne pár apró hiba, de nem súlyos hiba. Mellesleg azért azt el kell ismerni, hogy nem az Operát akarom lehúzni a fenti írással, mert a Carakan JS motor elég durva, itt van még a Vesa render motor, ami szintén már most ütõs, DE a jövõben VGA hardveres gyorsítással fog üzemelni, ami _brutális_ lesz. Tehát ennél csak jobb lehet, ha idõben elkészül, akkor könnyen lehet, hogy az Opera lesz a legfejlettebb böngészõ újra.
Beta kiadások: Béta kiadások, idõ elõtt publikált változat. Ez sem a legfrissebb fejlesztõi verzió, de elég közeli állapotot mutat az aktuális fejlesztés alatt álló dolgokról. Ezeket próbálják elég stabil állapotban kiadni, hogy lehetõleg semmilyen hiba ne maradjon benne.
Dev(eloper) kiadások: Fejlesztõi változat, minden nap frissül, napról napra látod, hogy hogyan alakul a böngészõ fejlesztése. Ezekben könnyebben találkozhatsz hibával, ugyanakkor mégis elég stabilak, nekem még nem volt velük semmilyen kellemetlen élményem az utóbbi idõben.
"A böngészõk sebességviszonya számokban:
A böngészõk sebességviszonya érzetre:
1. Google Chrome
2. Apple Safari
3. Opera
4. Firefox
5. Internet Explorer"
Saor Alba
ui.: újfent az Opera kicsit puritán és hanyag, annak ellenére, hogy még mindig ömlik tõlük a sok jó ötlet. A 10.5-ös kiadás a régi, igényessérõl szóló hirnevét állítja vissza a cégnek.
Solten: kipróbálhatod, teljesen elkülönül, nem ront el semmit, elõzõ Opera telepítést sem. Egyébként jelenleg a Chrome és a Safari a legfejlettebb böngészõ, szóval jól tetted. 😊 Chrome-ot ajánlanám én is, Safari eléggé korlátolt, annak ellenére, hogy webes technológiákban és sebességben a legjobb böngészõ.
Feri: dev channel minden nap frissül, probléma megoldva. 😄 Drámai, hirtelen változás nem lesz ezekben egyik napról a másikra. Stabil kiadás legjobb esetben is hetente egyszer frissül.
Ez elnyerte a tetszesem, gyors, keves memoriat ker, oldalakkal sincs problem.
Ability: nem vagyok vallalkozo szellem, a lelki nyugalmam erdekeben 😊 Szoval alfakkal nem pocsolok. IT oldalakon lehet olvasni ezt-azt, FF-rol Operaror, mennyire gyorsak lesznek, stb. Majd meglatjuk, megvarom a vegleges verziokat inkabb 😊
Saor Alba
Pl magyar helyesírásellenõrzõt is azonnal megnézmém van-e már, meg még sok dolog, ami egyenlõre Firefox-ban elõnyösebb számomra.
Tipp vállalkozó szellemû egyéneknek: az Opera 10.5 a legfrissebb Chrome-nál is gyorsabban hozza be az oldalakat, a Javascript motor pedig olyan 20%-ot ver a Chrome-ra. Ez a kettõ páros (Render + JS) teszi a Chrome-ot is az új felhasználóknak megdöbbentõen gyorssá. Opera erre még rá is kontrázik, csak még pre-alpha állapotban van a fejlesztés. Illetve õk is átvették az Aero használatát, szép böngészõ lett.