6647
  • Trantorius
    Leadership pont miből jön?
  • Trantorius
    Köszönöm, igen a ctrl-es dologra gondoltam:)
    Sajnos elkéstem Olaszország csatlakozott A németekhez, jelenleg még nem kezdek újat ez még csak úgyis a tanulásról és a belerázódásról szól.

Ha 5 VP-pontal rendelkezik az annak az országnak a 100%-ot jelenti? Tehát ha elfoglalok 4-et a 80%nak fog megfelelni?
  • csigott ezredes
    Támogatás: nem tudom pontosan mire gondolsz nem hoi2-tem, de van olyan ,hogy support attack(támadás támogatása :D), ezt ctrl-jobb klikkel megy, de csak annyit eredményez hogy nem lép el az egység a helyéről(valaki írta, hogy hamarabb tudsz utána ezekkel támadni, de ezt nem tudom megerősíteni, nagyon nem használtam).
  • csigott ezredes
    Kapituláció: Minden országhoz tartoznak Victory pontok. A térképnézeten látod melyik mennyit ér(VP mapmode). Kapituláció akkor következik be ha több VP-t foglaltál el, mint amekkora a nemzeti egység(National unity) százalékban.

Tehát, ha egy orszag 10vp vel van jelen és ebből már 8-nyit elfoglaltál akkor 80% alatti nemzeti egységnél már kapitulál is. A diplomácia főmenű alatt láthatod, hogy áll a dolog éppen(zöld-piros csík).

Nemzeti egység(national unity) csökkentése lehetséges, ellenséges országban:

-convoyok elsüllyesztésével
    -stratégiai bombázással
    -kémekkel
  • csigott ezredes
    A verziószám nélkül nehéz segítenem a különboző mod-ok és az alapjáték nagyban eltér. Romániával csak a dday-es mod-nál muszáj kezdeni, mert védi a többieket. Egyebként Jugoszlávia ,mint páran mondták sokkal egyszerűbb.

Az egész lényege, hogy a lehető leggyorsabban foglalj el más országokat és így sok IC-d és Leadershiped legyen. Olaszország ebben számottevő tényező.

Nem érdemes gyárakat építeni(lassan épülnek és túl sok IC), helyette hadsereg, öszintén szólva minden helyett hadsereg. Mire kész lennének a gyárak addigra már inkább az a kérdés mire használd fel a sok IC-t, manpower nélkül.

Fejlesztésekből meg a legfontosabb az ami manpowert sporól meg(tehát: agriculture, first aid, etc..), meg ha kicsi a veszteség az is segít.

Nyersanyag, supply mindig lesz, mert szépen elfoglalod őket, ezt sem kell fejleszteni. A supplyt, upgradeket az elején érdemes kinullázni(csuszkák beállításai), mert jobb ha helyette hadsereget építesz ami növeli a practical-okat ami beleszámít a fejlesztésbe. Az upgradelés csak a hadbalépés előtt menjen végbe(ki kell számolni mennyi idő).

++ha nincs háború érdemes a supply-s parancsnokokat kinevezni így a hadtestek kevesebbet fogyasztanak. A tetején lévők számítanak a legkevesebbet a legalsó 25% aztán 12.5%, 6.25% stb...
  • Trantorius
    Mikor kapitulál egy ország?
  • Trantorius
    Köszönöm, hogy őszinte legyek nem tudom melyikkel játszom, egy HoI 3 Gold nevűt töltöttem le, Románokat támadom jelenleg. Sajnos kicsit elcsesztem, az elején szépen legyilkoltam a serege nagyrészét, elkezdtem előre vonulni hogy minél gyorsabban Bukarestbe érjek, viszont így kiszélesedett a front és előkerült pár egysége, ami nem lenne veszélyes ha nem lenne ennyire széthúzva a front.

Gyárakat érdemes építeni?
  • Trantorius
    Akartam kérdezni hogy régen a HoI 2 be volt egy jó pár opció amit csatánál lehetett alkalmazni, pl: támogatás, stb. Ezek eltűntek vagy valahogy elő lehet hívni őket?
  • csigott ezredes
    Bekerítés:

Piciben a gép elég ügyesen kivédi. Ergo kivonja azalakulatait mielőtt bezárhatnád.(ami nem mindíg rossz így felad egy csomó jól védhető pozíciót-a kis buta...). Tehát próbáld meg nagyban. Támadni kell a bekeríteni kivánt egységek mellettieket is hogy, ne tudjanak lépni + azokat amiket be akarsz keríteni, szintén 72+48 óra múlva tudnak lépni(nem baj ha elveszted ezeket, de én inkább egy idő után leállítom a nem fontos támadásokat). Aztán: ha sikerül zárni egyet rajta akkor strategic movementel(ctrl+jobbklikk) vigyél be más egységeket akik védik a zsák száját, így a többi egységed léphet újra és nem kell, hogy ottmaradjon védeni.
  • csigott ezredes
    Szervusz!

Attól függ mivel játszol. Ha semper fi + dday akkor:

Csak egy országgal kezdhetsz: Romania, mert ő garantálja a függetlenségét a többinek. Tehát ha mást támadsz ő mindenképp megtámad. Politics fül alatt látod ki mit garantál.
    Tipp Romániára:
    Fölülről( a hadseregük az Orosz határon van) gyoran haladva megpróbálód lekötni az erőit, hogy ne tudja levinni. A hegyivadászok közép tájon a Kárpátokból kilépve pont fel tudják őket tartani.Viszel alul is a duna vonala fölött(azt hiszem a terep 2hegység de a többi sík vidék egész Bukarest-ig. Ide jók a lovasok(ha van-tankot én még itt nem gyártottam, idő hiányában-meg sokat levitt volna a termelésből-inkább gyalogság). Ez itt még nem gyerekjáték, sok szívás lesz. Újrakezd - újrakezd és újrakezd... rendkívűl idegölő-készülj fel... Nagyon figyelj az Osztrák kémekre, hogy meg tudd támadni, mert a harc hevében nem figyel az ember és kezdheti elöről megint.

A kezdést úgy kéne időzíteni, hogy ha elkezded a háborút akkor már ne hagyd abba(termelés miatt). Én ha jól emlékszem 2db operational combat organization belefer kb.37 közepe. A lényeg, hogy az olaszoknak háborút üzenj az axishoz való csatlakozásuk előtt(és túléld :D). Ha közben csatlakoznak az nem baj attól még Németország nem támad meg ne aggódj. 38 november-december amikor csatlakoznak(nálam legalábbis). Ha jobban csinálod mint én akkor lehet hogy nem kell 2 frontos háborút játszanod(Cseh-Olasz),nekem nem ment jobban(és párszor újrakezdtem, azért...).

For the motherland-ba 3.05 + Common weapons:
    Itt nincsenek kötve a szomszédok tehát a cél, hogy minél hamarabb háborúzz(36 oktober-szeptember már mehet is). Yugóra elég a kis felkészülés. Aztán Bulgária(itt időelőnybe vagyunk a ddayhez képest), Románia csak Bukarest,Ploestimeg föntről Kosice(aszem) és meg is adja magát, Görög, Török is belefér. Aztán Ausztira, Cseh, Svájc és most jön Olaszország. Ez sokkal könnyebb mint dday, van csomó időd. A kubai hadüzenet miatt(neutrality 0) nem függesz a szomszédoktól(megvan a háborús termelés) , tehát bármikor megtámadhatod őket persze minél előbb annál jobb... hogy ne húzzanak el(pl Németország 32 leadershippel játszik az elejétől fogva, tehát az idő a nagyhatalmaknak dolgozik. Kb Anglia után fordul a helyzet amikortól az idő neked dolgozik(még több leadershipjük van de összevissza fejlesztgetnek-Ó az a csodálatos AI).
  • Trantorius
    Helló, nagyon tetszett a Stratégiai írásod, bár még nem tiszta minden.
    A támadandó országok sorba:
    Románia->Yugoszlávia->Csehek, közben Ausztria->Miután Ausztriával végeztünk de még a Csehekkel nem akkor pedig Olaszország?
    Mikor kell kezdeni a hadjáratot, az első háborút? Miután megvan az Organization? Azaz olyan fél év után a kezdéstől?
  • Trantorius
    Ezek a Modok mit tartalmaznak?
  • Xenon88
    Köszi, de most se sikerült letöltenem:

2.04f patch
    Diday 3.3.4 Mod Javitása

Az oldalon már regisztráltam, beléptem az acc! De úgyse tudom letölteni mert felugrik valami vBulletin Message az alábbi szöveggel
    "$vbulletin->userinfo[username], you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:
    , you do not have permission to access this page. This could be due to one of several reasons:
    Usually this is due to you not having the particular game registered on your forum account. For example to post in or download from the HOI3 Sub forums (AAR ,User made Modification, FAQ, Support ...), or to Start a new thread in the HOI3 discussion forum, you need to have HOI3 registered under your forum account. See this thread for How & Why to register your games
    Additionally, If you are a new member that has not registered a game you may be required to wait 5 days before posting (anti spam measure).
    Your user account may not have sufficient privileges to access this page. Are you trying to edit someone else's post, access administrative features or some other privileged system?
    If not, the administrator may have disabled your account, or it may be awaiting activation."

Feltudnád tölteni ezt a 2 fájtl data.hu,rapid..stb oldalara?
  • Babylon56
    2.04f patch

Black I.C.E

Diday 3.3.4 Mod Javitása

Diday 3.3.3 gfx

Diday 3.3.3 Main files

Diday 3.3.4 Main files

INSTALLATION INSTRUCTIONS :
    - DON'T INSTALL OVER ANOTHER VERSION OF I.C.E. USE A NEW VANILLA INSTALL INSTEAD
    - Be sure Hearts Of Iron III - Semper Fi is 2.04f version
    - Make a copy of the vanilla unmodded and NEVER modded game
    - Delete the \gfx\interface\prov_pictures folder
    - Delete the \history\provinces folder
    - BE SURE YOU HAVE DELETE THE TWO MENTIONNED FOLDERS
    - Extract I.C.E. GFX over your HOI3 copy, overwrite when asked
    - Extract I.C.E. 3.3.3 main files over your HOI3 copy, overwrite when asked
    - Extract I.C.E. 3.3.4 main files over your HOI3 copy, overwrite when asked
    - I.C.C 3.3.4 upgrade over your HOI3 copy, overwrite when asked
    - Delete the \map\cache folder
    - BE SURE YOU HAVE DELETE THE MAP CACHE FOLDER
    - Launch the game and wait for the map cache to build
    - Exit and launch again
    -> You can play
  • Xenon88
    Bablyon56 köszönjük a frissítést!:)

Viszont 2 problémám lenne: Nem találom a
    SemperFi2.04f patch
    Black I.C.E.: The Last Days of Semper Fi Mod.

Google kerestem és nem találtam őket! Valaki linkelje már be pontosan a letöltés helyét! Előre is köszönöm!
  • Babylon56

Magyaritás

Kompatibilis és az ennél régebbi verziókkal!
    Alapjáték + Semper Fi + SemperFi2.04f patch + DiDay's I.C.E. 3.3.4 Mod + Black I.C.E.: The Last Days of Semper Fi Mod.
    (Rengeteg félre fordítást és hibát tartalmaz még mindig köszönhetően a sok gép fordításnak)

tartalmazza még a Német és Japán akkori zászlókat!

Játék fő könyvtárába kell be másolni és felül írni zászlók esetében a "flagfiles.tga" törölni kell

Biztonsági mentés készitése ajánlót! Fordítást csak saját használatra készítettem. Ebben a tudatba használd!
  • Babylon56
    Igen, meg kapják a bónuszokat
  • Trantorius
    A Parancsnoki Ágnak mi a szerepe, miért jó?
    Egy hadsereg a fölötte álló összes tábornokának, stbnek megkapja a bónuszát?
  • Trantorius
    Bekerítés nagyon nem megy nekem így meg semmi értelme az összecsapásoknak mert alig fogy az ellen. Tudnátok segíteni, régen a HoI2be profin csináltam a harapó fogót de z már nagyon régen volt.
  • Trantorius
    Köszönöm a segítséget, minden kiválóan működik.
  • Trantorius
    Nem frissítettem, köszi, kipróbálom!
  • Babylon56
    1-2-vel lejjebb írtam le
  • Trantorius
    Tudtok valamit javasolni hogy milyen patch-et, modot, javítást tegyek fel hogy ne fagyjon?
  • Babylon56

Alapjáték + Semper Fi + SemperFi2.04f patch verziót ajánlom ezzel szinte már minden hiba orvosolva van
    Az alapjáték és az 1.4 patch hozzá még rengeteg hibát fagyást lassulást tartalmaz!
  • Babylon56
    Általában oda írtam mindig melyik verzióhoz vonatkozik Magyarosítás!
    Én a For the Motherland dlc helyet a Semper Fi-t ajánlom régebbi de jobb szerintem!

Magyarítás frissítése abba áll hogy rengeteg hiba van benne és a félre fordítás sok helyen gépi fordítás van! Ezek lassanként javításara kerülnek!

Kompatibilis lesz jelenleg!
    Alapjáték + Semper Fi + SemperFi2.04f patch + DiDay's I.C.E. 3.3.4 Mod + Black I.C.E.: The Last Days of Semper Fi Mod.
    (De most is rengeteg félre fordítást és hibát fog tartalmazni)
  • Trantorius
    #2113-höz hasonló problémám van.
  • Trantorius
    A motherland 3.05-ban nincs semlegesség?
    A motherland 3.05 mod miből áll? Mik vannak benne? Nehezíti vagy könnyíti a játékot?
  • Armisael
    Sziasztok a "DiDay's I.C.E." mod az meghalt ne mfejlesztik tovább mert nekem a legutolsó változat amit találok az a 3.3.3. ??és ez csak a Semper Fi-hez jó de azóta én is beszereztem a "For the Motherlanded" de arra ugye nem ment fel....

ha már van frissebb akkor kompatibilis verziói tudna valaki egy linket dobni?

Thy
  • Trantorius
    Semlegesség levitele valami brutál, 10 kém egy év alatt vitt le 10%-ot. Olaszok addig már szövetségbe voltak a németekkel.
  • Trantorius
    Kipróbáltam magyarítás nélkül is fagy.
    Tudnátok segíteni? Játék közben 3-5 perc után elsötétül a kép és kilép az asztalra. Gépigény stimmel. 1.4 patchet használom. A Piratebay-ről szedtem a SKIDROW változatot.
  • Trantorius
    Egy régebbi kommentednél megtaláltam a linket, köszönöm. Egy kérdés:
    Magyarítás melyik verzióra készült? Magyarítás nélük még nem próbáltam a játékot de jelenleg az 1.4-es patch-kel 2-3 percenként kilép a játék, lehet a magyarítástól?
  • Trantorius
    Még új vagyok. Hogy érted hogy frissíteni? Patch-hez vagy %-ba? Honnan lehet letölteni?
  • Babylon56
    Ép most kezdem el frissíteni a magyarosításomat szerintem pár nap alatt meg is lesz!
  • Xenon88
    Sziasztok!

Rég voltam már fent! Úgy tudom hogy Hoi3 csináltak hozzá magyarítást! Azóta lett frissítés belőle? Ha igen link pls, fontos lenne újra szeretnék vele játszani!
  • csigott ezredes
    Kis kedvcsináló, hogy végigolvasd a két hosszúr sikerült posztom.

Verzió: Hoi3 For the motherlandpatch 3.05 + common weapons
    Sajna nem sok látszik 20kbyte a maximum

• csigott ezredes
    Pár ötlet a háborúhoz(a lenti posztban a stratégi, itt a taktika):

Támadások:
    keresztbe támadjunk, és ne szomszédos területekről, így ők kapnak egy envelopment penality nevű debuffot(-20% ha jól emlékszem). A támadó egységek melletti egységeket is támadjuk de ezt állítsuk le hamr így ő nem tudja megtámadni a támadásban lévő egységeinket.

Védekezés:
    mindíg dinamikusan, a támadó egységeiket támadjuk(multiple combat penality -50%)

Haladás:
    A) a harckocsik nem támadásra bekerítésre valóak. Folyjuk körül az ellenfél egységeit a lyukakat gyalogosokkal(strategic movementtel: ctrl+egér) tömjük be.
    B) ne támadjunk minden egységgel, ha erősebbek vagyunk, ha már kezd visszavonulni akkor toljuk rá a többit, így ők, ha megérkeztek még egyszer léphetnek, támadhatnak.

Felderítés és területfoglalás:
    1db felderítőautó é esetleg engineer(ha fejlesztve van a bridging eq), mivel nincs az egységben csak support unit ha ellenfélbe ütközik azzonal visszapattan és léphetük újra + 10 fölötti sebességel a leggyorsabb. Használjuk utánpótlási vonalak felszámolására.

Ostrom(város, fortress):
    min 3 egység kell hozzá - az első egyedül támadást indít mondjuk egy stack ellenfél ellen. Nincs esélye, ha eléggé legyengült állítsuk le a támadást. A gép kitámad és szétveri ezt az egységet és kilép a városból, ekkor másik egységünk megtámadja és kötésbe rakja, a harmadik elkapja a várost.

Fejlesztés: készítsük elő mit akarunk fejleszteni, ha pl. gyalogsági cuccokat akkor előtte építsünk sok gyalogost, így sokkal hamarabb feltaláljuk a kivánt technológiát.

Flotta: nagyon korán kell elkezdeni mert lassan gyártódnak. Nem lesz lehetőség mindenre(Magyarokkal), ezért alkossunk csoportokat amik egy fejlesztési köbe tartoznak(pl.: light cruiser-battle cruiser vagy destroyer-battleship).

Légierő:(lásd flotta) csoportok: interceptor-close air support

Egységek tervezése: 3db fő brigád és kettő support. Az egyik legyen engineer vagy assoult engineer.

Legjobb variációk(lehet már nem jól emlékszem-DD-dayre most motherlandot tesztelek):

Páncélosok(könnyű haladós): 3db light tank + engi + még engi vagy felderítőkocsi. Figyeljünk a combined arms bonusra(+30%) Softness:33%-66% között legyen, amúgy minél kevesebb.

Pancélos(közepes): 3db közepes tank + assault engi + sp artilerry

Mechanized gyalogság: 3db Mech infantry + assault gun + assault engi

Sima gyalogság: 3 inf + artilerry + assault engi

Tengerészgyalogság: 3 marine + assault engi + kétéltű tank

Hegyivadászok: 3 hegyivadász + assault engi + alpine artilerry

Ernyősok: 3 Paratrooper + Airborn engi + elfelejtettem :D - asszem tüzérség ha van légiben

Siege artilerry: 2db siege artillerry + assault engi + meg valami lightos - ezt is elfelejtettm :8

A többivel nem érdemes foglalkozni, ezek fejlesztik egymást. Tehát a light tank fejlesztései adnak a mechanized-hoz stb. A lényeg inkább a mobilitáson legyen, ha az ellenfél erősebb bekeríteni vagy elcsalni olyan helyre ahol minuszt kap. Ezért a sok engi minden brigádban(sok plusszt adnak)és gyorsítják egységeinket.

• csigott ezredes
    Úgy döntöttem írok egy kis leírást, a kiegészítöről(for the motherland 3.05) és a talán legismertebb modról(ICE DDday)

Eredményeim(hogy lásd nem viccelek): csak Magyarországgal játszom, nem csatlakozom egy frakcióhoz sem és elfoglalom a világot.

Általánosságban(Magyar szemszögből)- másokkal ök uncsi, és egyedül a Magyarokkal lehet megtenni (50neutrality), hogy viszonylag korán háborúba keveredj, és egész jó ipari kapacitással rendelkezik.

Haditerv: miután semmi esélyünk nem marad ha tökölünk, amint lehet háborút kell indítani. Az elején elkövettem azt a hibát, hogy a fejlesztésekket kutattam de csak hadi dolgokat szabad. Miután gyorsan IC-t de főleg Leadership-et kell szerezni az elsődleges célpont Olaszország, mielőtt csatlakozna az Axishoz(1938 előtt-nem vicc). Utána Franciaország a Németek előtt, majd Lengyelországból egy kicsi darab + Danzig(nagyon fontos), utána Anglia. Itt amikor a Németek bementek kellően Oroszországba utána elvágni őket Danzigból és Lengyelország felől. Utána már elég uncsi lesz a játék, és gyakorlatilag nyertünk.

Akkor a megvalósíás...

DDday***********************************************
    1. Háborúba lépés:

10 belső ügynök nyomja le a neutrality-t, ezt úgy csináljuk hogy pusztán 1 feltalálásra marad LShip(ez az operational level organisation) a többiek treatet növelnek főleg Austria(1) és (2)Romániában,(3)Jugo(ha jól emlékszem csak romániát lehet megtámadni mert védi a többieket). Ha megvan a 10 kém mindenütt mehet más fejlesztés is. Nem választhatunkkényszerpályán vagyunk. Danzigot(majd később) csak ejtőernyős desszantal lehet elfoglalni úgyhogy ezt kell kifejleszteni. Ehhez infantryhoz mind a négy(small arms, stb)3 szintre ezután jöhet maga az airborne infantry és ekkor a szállítógép. Figyelem ha nem ezt tesszük már el is késtünk. Amikor tudunk még fejleszteni akkor agriculture(el fog fogyni a manpower-nem most, később) és az Infantryhoz morale meg a különleges alakulatokhoz a cuccok(hegyi vadászaink lesznek kb8db)

2.Kárpát medence:

Figyelem ha lassuak vagyunk már kezdhetjük is újra, a legkisebb hiba és nem lesz Olaszország. Románia, Yugó után Csehekhez álljunk fel( de a második hadseregcsoport már készül az olaszokra+a hegyi vadászok) tehát az összes páncélos+1.hadseregcsoport. Mielőtt végzünk a csehekkel támadjuk ausztriát(két város kell:Graz és Bécs ez rövid hadjárat) Ausztrián keresztül be tudunk menni Csehország fővárosába mert nem ér vissza Magyarország felöl-ehhez kellenek a tankok). Na itt sajnos közben elfogy az idő ezért mielőtt be tudnánk fejezni a cseheket meg kell támadni Olaszországot. Igen fél hadsereggel.

3. Olaszország:
    Ez volt a legkritikusabb, legszebb része a játéknak. A hegyekbe rendezzünk be védelmi övezeteket próbáljunk két sorba. A hegyi vadászokat szórjuk a normál gyalogság közé. Olaszországot nem lehet lerohanni az összes egységet meg kell ölni. Az elv az, hogy úgy védekezünk hogy támadunk, tehát megtámadja az egyik alakulatunk és a mellette lévő egységgel megtámadjuk az ő egységet(ha egyszerre támad és véd az neki súllyos minusz: multiple combat penality 50%, ezért abba fogja hagyni, ekkor te is abbahagyod, és patt'-na nem egészen mert kap 48óras felkészülési időt mindkét egység, így időt nyerünk. Lassan húzodjunk vissza egészen Magyarországig a 2-es hadtestel - azért mert: a területeken folyó háborúk miatt megsemmisül az infrasruktura ergo lassan lehet haladni + nehezebb az utánpótlás. A másik ok hogy muszáj mert az olasz erők erősebbek. De az igazi ok a bekerítés. Kb mostanra 1.es hadseregcsoportunk befejezte Csehországot és felkészül Ausztria szívében a túl messze merészkedett Olasz erők bekerítésre. Közben a durva harcok miatt elfogy a manpower. A bekerítés és megsemmisítés után már gyerekjáték.

Eközben a fejlesztések: ha megvannak az ernyösök meg a szállíógép flottára kell menni anglia miatt. A többi szabadon választott - most jöhetnek a kutatás fejlesztései(education, computerek) stb.

4. Minden eddig lemaradt kis ország: Bulgária, Görögök, Törökök

5. Lengyelország:
    Itt nincs sok dolgunk nem kell az egész hadsereg. Nem szabad elfoglalni, mert a Németeket nem tudjuk az Oroszok nélkül legyözni. Menjünk fel egy reptérig, és dobjuk le az ernyosöket Danzigba amikor már ostromolják a Német erők-lényegében a németek beveszik a várost de a milyénk lesz mert az ernyősök egyből ott vannak. Keleten pedig addig nyomjuk a lengyeleket amig jól védhető állásokat kapunk Oroszország felől(folyó vonala). Probáljuk a közepét feltolni egy kicsit, hogy hamar be tudjuk zárni a rést Danzig + az alsó egységeink között- amikor eljön az ideje(1943).

6. Frankhon:
    semmi extra - gyors kettévágás tankokkal az egységeik fönt várják a német támadást.

7. Spanyol:
    Igazán vices lesz -tiszta röhej(gibraltárra siege artilerry + assult engineer)

7. Anglia:
    semmi extra - több helyen partraszálni, bekerítés megsemmisítés.

8. Ami kimaradt: Afrika(light infantry jó a sivatagban, Perzsia, Skandináv államok - Danzigból ejtőernyősökkel Litvánia(asszem) aztán mehet a rendes partraszállosdi.

9. Németorzág és Oroszország:
    Éptsünk védelmi vonalat Lengyelországtól a Kárpátokon keresztül a Fekete tengerig(persze az elejétől kezdeve ne most kezdjük). Itt kevés egység fog védekezni. A németek ha minden igaz bennt vannak már Oroszországban gyorsan vágjuk el az egységeiket, az Oroszok meg megölik a 2 között lévő utánpótlás nélküli seregeket. A másik egységekkel közben elfoglalhatjuk az üres Németországot. Itt meg is nyertük a játékot és uncsivá is válik(túl sok egység + megérezzük, hogy nincs ellenfél). Tovább nem is írom...

For the motherland 3.05******************************

A forgatókönyv ugyanaz de sokkal könnyebb.

Háború: Paradox(nagyszerű-de inkább szar) ujjítása miatt nem kell kémekkel bíbelődni. Nincs neutrality, helyette beletettek egy decision-t: preapare for war(ez 63 pontnyit csökkent a neutralityn ami 0-ás lesz, 1936 szeptemberére(üzenjünk hadat Kubának-a szivarokért!!!- így megkapjuk az összes háborús buffot-extra termelés,nyersanyag stb). Úgy tudjuk ezt a decisiont előhívni, hogy levátjuk az ipari termelést(war economy helyett egy másikat-csak 30 base IC alatt jár-aztán visszaváltjuk és megy magától), emiatt mindent hamarabb tudunk csinálni.

Jó játékot.

UI:
    Ha Németország nem meri megtámadni Oroszországot seítsünk neki és aztán meg fogja ő is. Ne nyomoljunk nagyon hadd csinálják ők. Aztán az előző folyamat.

• pirospeti
    Sziasztok

nekem az lenne a kérdésem:
    megvettem steamen egy leárazáskor a HOI3-at és a Semper Fi (ez egybe volt) ez után megvettem a Dies Irae Götterdämmerung modot majd mikor megjelent a for the motherland azt is megvettem.
    ez mind szép és jó, DE
    nem tudok multizni
    lehet bennem van a hiba de nem tom hogy kell csatlakozni valamilyen szerverre . ha én csinálok akkor meg senki nem akar belépni hozzám
    valaki segítsen és mondja már meg hogy mit kéne csinálnom hogy tudjak multizni

elöre is köszi a segítséget

Üdv.: Piros
  • browing
    ilyen volt nálam is de nálam a hiba az volt, hogy megtelt a meghajtó agy a következő mentés már nem fért el és így hibás lett a mentés
  • bbaazzssii
    Ez csak nálam fordul elő?

Eddig csak a magyaroknál tapasztaltam de ott sokszor. Ha úgy 10-15 mentés történt, akkor amikor a következő mentést akarom akkor egyszerűen leáll a játék.