6647
-
nor19 #5367 Én szívesen jászok, bár tört a játékom és még egyszer sem multiztam HOI3.mal, de ha megoldható akkor szívesen, 1 akadálya van, hogy diák vagyok és későn délután érek haza viszonylag korán fekszek stb,stb...
1 kérdés: Nekem most van HOI3-mal Ice 3.3.4, de nekem minden országban (legalábbis 1936-os kampányban tűnt fel), hogy minden 2. gyalogosezredet átnevez tüzérre és tüzért rak be helyettük, így minden ország minden gyaloghadosztály 1 gyalogosból ezredből és 1 tüzérezredből áll. Továbbá a garrisonokat 1 miliciával rakja össze, így azokban van 1 Gar és 1 Mil. Ez a mod bugja vagy direkt így találták ki? -
#5366 Van valakinek néha esténként egy kicsit online játszani velünk?
HoI+SF+2.04d+ICE 3.3.3. vagy lehet 3.3.4-is. :) -
Pifu007 #5365 A Heatrs of Iron 3hoz van magyar kézikönyv?
-
bertie #5364 Trantorius
MODokról személyes vélemény.
Az I.C.E. mod nagyon jó, kellően kiegyensúlyozott. Sokféle különböző egység van benne, van ami érdektelen, de vannak amelyek kifejezetten királyak. Inkább a tengelyhatalmakra koncentrál, németekkel nagyszerűen el lehet játszani. Japánokkal, ha letoltad Kínát, míg meg nem támadod Amerikát, nem igazán van kihívás (Dél-Ázsia, India, Arábia, Ausztrália, Új-Zéland és Óceánia könnyen elfoglalható, de még Dél-Afrika is). Volt, hogy Japánnal ár Angliát is bevettem, mire az Usa belépett volna.
A legutóbbi (3.3.4) verziót ugyan nem próbáltam, de a fájljaiit elnézve nem történt drasztikus változás, csak továbbfinomították a rendszert.
A másik mod amivel játszottam/játszok az August Storm.
Ezt a FTM-mel, a legújabb verzióval tolom. Van benne egy csomó érdekes újítás, kicsit átdolgozták a balanszokat. Ez sem rossz, bár ez az új verzió még elég bugos (wargoal menüből kifagy a játék, de sokszor diplomatic action-ben beadnak történelmi célokat, vagy a németek elfoglalják Dániát, majd a norvég-dán támadás esemény során újra hadat üzennek a már annektált Dániának ). A kiegyensúlyozottsága még nem világos számomra (még csak 40-elején járok), eddig még csak Kínát vertem le (Kommunista Kína - számomra - elég izmosra sikeredett, ahol megjelentek a csapataik, ott leállt az offenzíva, ráadásul az általuk átvett csapatok egy része is hirtelen mintha megerősödött volna. Az olaszok már szinte egész Kelet-Afrikát ellenőrzik, már csak Dzsibuti van szövetséges kézben, a németek elsöpörtek minden ellenállást. Az oroszoknak nagyon sok páncélosa van a mandzsu határon, és India tele van hadsereggel, tehát ebben a modban (várhatóan)nem sétagalopp Dél-Ázsia.
Egyébként eléggé felgyorsították az egységgyártást (egy eventtel 2 és fél évente meghatározhatod mire koncentráljon a gazdaságod), úgyhogy mindenkinek meglehetősen nagy hadereje van.
Kicsit több a létrehozható, felszabadítható ország is, úgyhogy a politikai térképen is nagyobb változtatási lehetőség van, nem kell mindent annektálni.
Ami kevesebb, az az egységtípus (az I.C.E-hoz képest). Vannak benne új egységek (pl. tengeri akna, ami iszonyat sok IC.be kerül), és kicsit át van variálva a tech fa is, de nem érzem olyan jelentős mértékűnek a változást.
Mindkét modot tudom ajánlani, főleg mivel az alapjátékot kellő módon fűszerezik (arról nem is beszélve, hogy kiküszöbölik az alapjáték néhány idegesítő hibáját). -
blitzkrieg1 #5363 Ha jol jatszol, akkor egyedul is tudsz nyerni.
A ruszkik csak 42-ben fognak megtamadni, legalabbis ugy tudom. De erdemes oket minel hamarabb megtamadni, mert egyre erosebbek lesznek.
Olvass vissza nehany oldalt, nagyon sok tanacs elhangzott mar itt. -
Trantorius #5362 Megoldható Németországgal Normál szinten a játék ha csupán egy szövetségesem van, Japán? -
Trantorius #5361 MElyik modok teszik a játékot a legkiegyensúlyozattaba es jatszhatova?
Ha a németekkel vagyok, az oroszok mindenkepp megtamadnak vagy csak ha én kezdemenyezek. -
#5360 Pár tanácsot letudtok írni, hogy a németekkel '36-tól mit csináltatok? Hogy kezdjek neki, mit fejlesszek, mely egységeket érdemes gyártani? -
#5359 For Motherland kieg.-ben nem lettek erősebbek a németek?
Mert Semper Fi-ben, a csehek, meg a svájciak jobban ellenálltak. Most meg átmentem rajtuk, mint kés a vajon. -
Babylon56 #5358 Annyit még javasolnék transzport hajónak a hatótávját írd át 750-ről 3000-3500-re mert sajna a legújabb módba nem lehet már fejleszteni őket. Ezt javítani meg elfelejtették szerintem. Mert így az életbe nem lehet partra szállni Amerikába a németekkel. Ráadásul Japánok hódításait is igen csak vissza veti. -
Colin McRae #5357 Uhh szuper vagy!!
1000 köszönet érte, végre megy :D:D
Ha 20-szor nem raktam újra akkor egyszer sem...
Köszi a segítséget! -
Babylon56 #5356 patch
Ezt még rakd fel a játékra azok után amit irtál mert ez a 3.3.4 mod javitása hátha ez segit -
bertie #5355 Konkrétan erre az esetre nem tudom a megoldást.
Sajnos sokféle kimenetel lehetséges a használt verziótól függően.
Kedvencem DiDay modban: a SZU és Anglia annektálta Iránt (én Japánnal voltam). Meghódítottam Iránt, besegítettem No-nak, a SZU összeomlott, Bitter Peace, és lazán megtartotta az Iráni területeket, míg az angoloktól visszafoglaltakon felszabadíthattam Iránt.
Etiópiánál is voltak gondok, ha a franciák és angolok osztoztak az annektálásán. -
blitzkrieg1 #5354 Nem tudja valaki, hogy ha 44-ben felszabaditom az olasz teruleteket, akkor megalakul ismet Olaszorszag? -
csigott ezredes #5353 Amúgy beSEO-ztuk a forumot az 1.helyre a googleban. Mindenkinek GRATU! amikor kezdtem a 6.volt hoi3 -ra -
csigott ezredes #5352 Igazából tök jogos amit kérsz lehetne egy fejlettségi pont számítás és ott külön feltüntetné, hogy mondjuk spitfire XYZ, amúgy 459pontot érő vadaszrepülő. -
csigott ezredes #5351 Adatlapok:
Van egy file ami rögzíti mileyen fejlettségi szint felel meg a bizonyos egység neveknek, ezt a játék szinesítésére szánták és főleg nagyhatalmaknál van kidolgozva. Tehát nem feltétlenül fedi az években meghatározott elvárásokat. Sajnos az AI egy véletlengenerátorral(ami nagyon nagy hiba szerintem) számolja milyen fejlesztésre mennyi figyelmet fordít, így fordulhat elő nem történelmileg hű egységek megjelenése. A számok átugrása úgy jön létre, hogy mondjuk tank hadosztály eseten a tigris az 1941-es páncélzat, ágyú de csak 40-es mozgékonyság, megbízhatóság stb(fileban rögzítve), namost ha a véletlengenerátor miatt kifejleszti a 41-es mozgékonyságot akkor ez átogródhat(pont rossz példát hoztam mindegy, asszem érthető). -
csigott ezredes #5350 Igen ez nem természetes, sajna nincs több ötletem. Több gépen probáltam soha nem fordult ilyen elő, persze minden eredeti regisztrált. Ha eredeti activált játékod lenne írhatnál a hivatalos fórumra ez ügyben, hogy más ne kerüljön ilyen helyzetbe, meg jó ha kapnak visszajelzést mi nem jó. -
CptXecutor #5349 Manualon van eleje óta, és nem kötöttem velük meg nem támadási egyezményt. Axis-ba lépés után engedte a háborút, úgy hogy Románia sehová sem tartozott. Kezdtem ezek után egy új játékot, Cseszlovákiát támadtam be ugyan ilyen módon, ugyan így engedte a dolgokat. Most Németekkel kezdtem megint egy új játékot, kiszemeltem Svájcot, pikk-pakk meglett a threat-neutrality, de nem engedte támadni őket...Németországgal...aztán ránéztem a Franciákra, mivel ők Allies tagok, én Axis, és megvolt a threat-neutrality, gondoltam majd őket engedi, de őket sem...angolosan kifejezve ez eléggé weird...a játék egy eredeti másolata... -
Kotomicuki #5348 Nálam akkor csinál ilyet, ha az AI irányítja a diplomáciát.
Megoldás:
A kérdéses döntések idejére manuális módra kell váltani (jobb fönt) az ablakot - meg legyen a művelethez elegendő diplomáciai "üzemanyag" is (kutatás fülön a csúszkájuknál, pár hétig, legyen magasabb szám). -
Kotomicuki #5347 Az angolokkal nem volna nehéz, ha nem volna pár ostoba hiba a játékba:
- nem lehet egy adott számú ellátmányszállító hajónál többet megadni az adott hadszíntérre (ÉA 27)
- KA-ból csak hajóval lehet 1000km-rel északabbra tenni az ottani hadsereget
- mocskos mód idegesít, hogy a szintek helyett nevek ír az adatlapra; pl. I - Spit I, II - Spit IX(!!! - egyből, se II, se V, mindez még '40 előtt, aztán igazodjál el az adatlapokon...); '39-ben 8,8 cm-s PAK(43) a németeknél...
- a kisebb brit szövetségesek SEMMIT sem csinálnak, se hajó, se ember a részükről - úgy, hogy japán még '43-ban sem lépett be a háborúba
HA N.O. nem lép '41 nyarán háborúba SZU-val, akkor MINDEN haderejét NY-EU-ra zúdítja, amivel elfoglalja Sp.O-t (ha az Allied tagja, mert pl. győznek az anarchisták és Anglia behúzza őket - NY-A partjaiig elérnek innentől az U-Boot-k) és az íreket (ha Allied, mert elsőként őt rántja be brit, ha a diplomácia AI-vezérelt - ha nincs rögtön megfelelő szárazföldi erő kéznél, akkor szinte azonnal partra is szállnak ott a Németek, mert önerőből nem tudnak nekik ellenállni az írek) és így már nagyon kellemetlen helyzetbe kerül Anglia. Volt olyan, hogy '42 júliusában még béke honolt SZU és N.O. között(!!!), így taroltak az erői NY-EU-ban...
HA a fentiek nem történnek meg, akkor semmi gond sincs, mert "csak" a történelemből ismert lépéseket kell végigvinni a győzelemhez, nagyjából. Ekkor lehet a japán frontra is csapatokat küldeni, ill. a német nyomás elviselhető marad, a tengeren is.
SF-ben (FtM a C++ miatt jegelve) nagyon nehéz a tengók ellen. Csak úgy tudom őket elkapni, ha a felszíni flották összecsapnak és ekkor ők is megjelennek a csatában. Ezek miatt a gyártókapacitást a Tra és Esc köti le - majd kipróbálom Esc nélkül, mert azokat tényleg sokáig és sok IC-l gyártja. Az 5-6 szinttel magasabb romboló (teóriákkal megtámogatva) alig-alig tud velük mit kezdeni, míg egy tengeri csatában a CV-k aránylag könnyen lekapcsolják őket.
Tehát, ha nincs idejében SZU-NO összecsapás, akkor komolyabb odafigyelést igényel brit, amúgy nem nehéz. -
csigott ezredes #5346 Még az merült fel, hogy ha nem a jatékkal van a baj akkor, nem garantáltad a függetlenségüket vagy valami hasonló? A Diplomáciai fül alatt vagy Romániára vagy a saját zászlódra klikkelve látod milyen szövetségben van az adott ország stb. -
csigott ezredes #5345 Pedig működnie kéne. Eredeti a játék? -
blitzkrieg1 #5344 Ke44-tol kezdve nemetekkel, very hard fokozaton valakinek sikerult mar nyerni? Tegnap keydtem egyet, masfel ora kelett mig 4 nap lement a jatekban. Nagyon rosszull allnak, keleten mindenhol vissza kell vonuljak. Spanyolokat van ertelme befolyasolni, belepnek hozzam ilyen helyzetben is, vagy nem szamit, hogy szarul allok a frontokon, csak a viszonyunk legyen jo? -
blitzkrieg1 #5343 Kotomicuki:
Az irek nem allnak be axisba egyik naprol a masikra. Ha a nemetek befolyasoljak oket, tedd te is. -
CptXecutor #5342 Nem...hiába mobilizáltam, úgy sem engedte. viszont Axishoz csatlakozás után már rögtön engedte...érdekes... -
csigott ezredes #5341 Úgyfest... -
CptXecutor #5340 Na a mobilizálást elfelejtettem...Anélkül nem lehet háborút indítani? Mert akkor valószínűleg megvan a probléma oka :D -
CptXecutor #5339 Nem rossz ötlet, de nem :) Nem enged a területükre lépni. -
Colin McRae #5338 Hát még mindig nem engedi hogy a dandárok illetve bármilyen egységnél vezetőt változtassak mert kidob.
Lehet a patchelést rontom el Én így próbáltam:
-alap HOI3
-semper fi
-2.04F patch
-töröltem \gfx\interface\prov_pictures folder
-töröltem \history\provinces folder
-I.C.E. 3.3.3 GFX
-I.C.E. 3.3.3 main files
-I.C.E. 3.3.4 main files
-töröltem\map\cache folder
Valamit kihagyok? Ha valaki esetleg tudna segíthetne.. előre is köszi
(1.4 re is fel kéne patch-elnem elötte?)
-
csigott ezredes #5337 + még felrakhatod a Common weapons -t is kompatibilis a 3.05 patch-el.
Ezt léci vedd meg, mert ugyanaz az emberke csinálta(Devildread) aki a DDay modot, és százalékot kap minden eladás után.
Van benne pár hiba azért(amit elfelejtett szegény):
- az enginereknél: nem hat rájuk a morale+ amit az összes speciális egység meg kéne, hogy kapjon asszem (special forces), ebbe bele kell szerkeszteni, hogy ők is megkapják
- a twin engine aircraftnál pedig a fegyverek fejlesztése meg nem turbozza a kétmotoros vadászokat ez is lemaradt bár a szöveg írja, ezt is szerkesszétek át -
csigott ezredes #5336 Jajj nem akarlak hülyének nézni csak minden lehetőséget ki akarok zárni:
lehet, hogy enm figyeltél és már hadban állsz Romániával azért szürke a hadüzenet gomb. Ezt ellenőrizd. Bocs tényleg, csak felmerült még bennem. -
csigott ezredes #5335 Aligment, semleges országok és háború:
Bármilyen országot megtámadhatsz ami nincs a saját szövetségedben. Tehát semlegesként bárkit vagy barmilyen szövetségből barmilyen semleges országot ha ezt a threat/neutrality megengedi. Nem tudom miért nem tudsz hadat üzenni ha ezek megvannak, úgy tudom diplomaciai pont nem kell hozzá, nézd meg mobilizáltál-e?(politikai fül jobb alsó sarok-remélem igen).
Aligment: Ha a diplomáciai fülön a hatalmi piramisnál az egeret egy-egy ország fölé viszed kiírja mik befojásolják és mennyivel, merre csúszik az ország.
Ezenkívül:
1. diplomaciai pontból tudsz egy irányt adni - align to faction-ráklikkelsz egy szövetség vezetőre és megnyomod.
2. egyes miniszterek befolyásolják a ráhatás mértékét a képességeikkel
3. a politikai berendezkedés segít merre csúszól könnyebben
4. a környező országok fenyegetettsége, közelsége
5. kémekkel -bár nem közvetlenül- a politikai berendezkedés megváltoztatásával (lásd 3.pont)
-
bertie #5334 Ja, és csak tiszta alap és semper fi-re megy rá az FTM, tehát nem kell elé semmilyen patch meg mod. -
bertie #5333 alapjáték+semper fi+motherland+3.05 patch
Mind kell.
A motherlandhoz külön le kell szedni Visual C++-t, mert ami az alapjátékhoz van nem elég (Szóval frissebb verziót, de hogy pontosan melyiket azt most így fejből nem tudom). -
#5332 Valaki tud segíteni? A semper fi és a motherland fut együtt? Vagy alapjáték+motherland+3.05-s patch? -
Colin McRae #5331 Így van.
Ha Magyországgal vagy axisként, és romániának hadat üzensz automatikosan belép allies-be.
Ahoz hogy valamelyikhez tudj csatlakozni, az országod politikáját (pl:fasitszta országgal nem tudsz csak a németekhez csatlakozni) illetve a csatlakozni kivánt országhoz való viszonyodon kell javítanod.
Ha nem így van javítsatok ki. -
#5330 Sakkay! Neked hogy van felrakva a HoI 3? -
#5329 Sziasztok. Újra felraktam a játékot, megvan a2.04d-s patch, meg a diday 3.3.3 azt hiszem.
For Motherland kieg.hez mit kell letölteni? Tiszta játék kell neki? -
CptXecutor #5328 Semmi baj, azt hiszem értem. :) Szóval háborút csak úgy lehet indítani, ha a 3 frakció közül valamelyikbe tartozom, ha jól értem. Továbbá minden olyan ország amit meghódítottak erővel, az fel lesz automatikusan szabadítva, ha a területet visszafoglalom. Ha az adott ország annexolva lett, pl Németország annexolta Ausztriát, akkor ha más nemzettel elfoglalom az Osztrák területet, az az én országom fennhatósága alá kerül. Viszont ez felvet még pár kérdést. Ha én mondjuk Magyarországgal Axis tag vagyok és teszem azt Románia még egyik frakcióhoz sem tartozik, akkor nem tudok vele hadba lépni? "Semleges" országokkal nem lehet mit kezdeni? Becsatlakozáskor az "alignment"-nek van egy számértéke amit el kell érnie, hogy a 3 frakció közül valamelyikhez becsatlakozzak. Erre az alignment értékre milyen modiferek hatnak? Milyen lépésekkel lehet felgyorsítani, mert ezt nem nagyon írja a játék sehol.