6647
-
Colin McRae #5327 Magyarországos dolgokkal nem vagyok képben, de a másik kérdésedre a válasz, hogy
Csak Axis tagtól tudsz területet foglalni ha a szövivel vagy (mivel avval vagy háborúban). A példádban csak felszabadítod a francia területeket és tudtommal nem lehet választani. (kivéve ha n.o. anexálta a francia területet, akkor usa fennhatóság alá kerül)
Húú ez lehet, hogy kicsit zavaros volt.... sry, csak próbálok segíteni csak késő van :P -
Colin McRae #5326 Köszi szépen, na akkor ki is próbálom. Mert így nem volt kezdvem játszani, ha a háborúban nem tudok az egységek éllére vezetőt rakni.
Remélem menni fog. -
CptXecutor #5325 Sziasztok!
Pár napja kezdtem el játszani a HOI 3-al, nekem még teljesen új a játék, de kezdek ráérezni. Próba képen elkezdtem egy játékot Magyarországgal, levittem a neutrality-met, és Romániánál növeltem a threat-et. Most elméletileg indíthatnék ellenük háborút, viszont a "Declare War" gomb továbbra is szürke. Már nem írja a követelményeket mint korábban (neutrality és threat) szóval nem igazán értem, miért nem engedi. Az jutott eszembe, hogy talán be kellene lépnem allies-hoz vagy axis-hoz? Nem igazán találtam erről sehol leírást, hogy kis nemzetekkel hogyan is működik a dolog. Még valami: Csak Axis tagként lehet területeket elfoglalni? Teszem azt ha már javában folyik a háború, és mondjuk Amerikával "elfoglalom" Franciaországot amit mondjuk korábban már a Németek elfoglaltak, akkor Franciaország automatikusan felszabadul, vagy az USA része lesz, esetleg én választom ki mi legyen a terület sorsa? -
bertie #5324 Kotomicuki
Nem értem mi olyan rossz az angolokkal. Ellenem mindig elég erősek voltak. Nem tudom pontosan melyik verzióval játszol, de engem általában szivattak a tengeren.
Ha NO-gal voltam általában kevés tengeralattjárót gyártottam, és gyors sikerek után mindig leverték őket az angolok, felszíni flottával meg ki se mertem állni a kikötőből, főleg mikor a Balti-tengerre beállt a brit-francia flotta.
Mikor Japánnal játszottam többször is elsüllyesztették a full Kriegsmarine-t (elsüllyesztett hajók statisztikája).
Japán ellen gyengébben muzsikáltak, de általában ott is megnehezítették a dolgom. A tengeralattjáróimat elkapták, az övéik viszont leszedték a transzportjaimat, úgyhogy volt, mikor az ICből csak transzportot építettem (kísérőt szerintem felesleges építeni). A felszíni flotta elég ütőképes volt, ha cruiser-destroyer flottillába ütköztem, hullottak, de ha 2-3 csatahajó, meg 1 anyahajó is van egy egységben általában kellemetlenek tudnak lenni.
Afrikában a Motherlanban kicsit gázak az angolok, mert az egész Indiai hadsereget bevetik... Etiópia ellen, miközben Olaszországgal gyakorlatilag ellenállás nélkül jutottam el Kuvaitig, ugyanakkor Japán ellen megint csak nincs hadseregük (helyőrség HongKongban, min. erők Malajziában, két egység Borneón, meg némi szánalmas erők Burmában, megtámogatva a bhutáni és nepáli hadosztályokkal), ha ezeket bekerítem, már csak Bombayben látok újra angolt. Az általam ilyenkor bevetett hadsereg 90%-a kikötővédelemre, meg minél nagyobb terület mminél gyorsabb elfoglalására megy el. Általában nem ellenség miatt kell visszafogni magam, hanem mert gyorsabb vagyok, mint a supply eljutás.
Viszont mikor Angliát támadom mindig tele van hadsereggel, amiket elég nehéz lezúzni, ha nem sikerül áttörni rajtuk. ICE modban a fél német hadsereg kellett hozzá, hogy Skóciából lenyomuljak, máskor meg az egész mobilizálható Japán seregre szükség volt (5 marine, 3 light tank, tízegynéhány gyalogság, és a teljes légierő), hogy ne rugdaljanak ki Cornwallból.
Ja. A supply igencsak furcsa, úgyhogy ha ellátási gondod van érdemes ránézni a listára. Jártam már úgy, hogy 10-15 transzportot fenntart a gép olyan utakra, amelyeket nem is használsz, sőt volt, hogy kétszer létrehozta ugyanazt az útvonalat (egy nyersanyagszállító és 2 supply konvojt két állomás között). Szóval néha érdemes a körmére nézni, és ha nem foglalsz el túl sok új hídfőállást, lehet érdemes kikapcsolni az auto létrehozás funkciókat, csak a fenntartást meghagyni a gépnek.
Supply mapmode-on meg figyeld, hol vannak a készletek. Konkrétan Angliával még nem figyeltem, de Japán hasonló helyzetű, és általában az ellátmány nagy részét átrakja Koreába (mivel a fő erők Kínába vannak), aztán ha hazahajózom a sereget átszervezni, hiányom lesz a központban, mert vissza már nem viszi (komolyan volt már, hogy már az org. eléggé lement supply hiány miatt, miközben Hamhungban 99999 supplym volt
Ha meg dél fele nyomulok a teljes koreai ellátmányt átdobja Rangoonba. -
Kotomicuki #5323 Angol részről nem biztos, hogy azzal jársz jobban, ha erőlteted a német felszíni flotta elpusztítását Fr.O. eleste előtt, mert akkor nem lesz lehetőséged harcba bocsátkozni a német tengeralattjárókkal - amik folyamatosan lekötik a gyártókapacitásod nagy részét a szigeten: A felszíni flották találkozásánál az éppen lévő tengeralattjárók is bekapcsolódnak a küzdelmekbe, így célponttá válhatnak, végre. Különben (a SF.-ben) eléggé nehézkes a drágán és lassan gyártható elemekkel megfogni a kicsi, olcsó és "fürge" tengókat.
Addig nincs egyik ellenféllel szemben sem nehézség, amíg azt csinálja, amit elvársz tőle. De ha a német partra száll a szövetségbe frissen bevont Írországban a nehéz páncélosaival - mer' éppen nagyjavításon volt a dicső ócskavaspark - , akkor onnantól lehet imádkozni, hogy a megállításukra legyen elégséges, azonnal bevethető erő a közelben.
Az olaszok is addig kiscsoportosak, amíg "csak" velük kell foglalkozni. Ha nem nyílik meg "idejében" a keleti front, akkor a németek minden erejükkel - ami jóval nagyobb az angolénál - a briteknek ugranak: légi- és tengeri támadások, és ekkor elég egy hiba a védőfalban a katasztrófához... -
Babylon56 #5322 leader választást pár nap hét után engedi majd a gép
-
blitzkrieg1 #5321 Nem ertem mi olyan nehez az angolokkal. Mar van egy hatalmas flottajuk. Ehhez meg epitesz nehany hordozot es modern rombolot es nem tudjak legyozni a nemetek. Ok nem sokat fejlesztik a haditengereszetet amig meg van Oroszorszag. A japanok ellen csak szarazfoldi ero kell, oket az USA sakkban tartja az oceanon.
Az olasz flotta gyenge, ha azt szetvered elsullyesztheted a konvolyait es ehenhal az afrikai hadserege. A nemet flottat meg 39-ben el kell pusztitani, ha behajozol a Balti tengerre es irtod a convojait, akkor biztosan kijonnek a kikotokbol. -
Kotomicuki #5320 Na, valami fordított felállást kéne a partraszállással elérni: elvágni, minél nagyobb egységeit az utánpótlást nyújtó fővárostól, mert akkor az ellenfél kerül szorult helyzetbe - ha nincs elégséges szállító kapacitása, vagy megszakad a tengeri összeköttetés az elvágott erőivel. Természetesen, ehhez már komoly erő és áldozatkészség szükségeltetik, összfegyvernemi szinten - önállóan, támogatás nélkül partra dobni egy olyan csapatot, ami még egy kikötőt sem tud elfoglalni, az pazarlás.
Az Angol-Német flottaháborúban pont az a szép, hogy hiába van többszörös túlerőben, számszerűleg a brit, ha a technológiai fölény (meg a légi támogatás) a germánokat segíti győzni a tengeren is (pláne, ha japán is beszáll a háborúba és a szárazföldi provinciának(!!!) kikiáltott Hong-Kong-t meg szeretné tartani brit - vagy esetleg még Indiát is...), mert az angolok egy szigetnyi erőforrása édeskevés a fél EU "pontjait" birtoklókkal szemben: kutatás, gyártás örök hátrányban marad, amíg a keleti front megnyitása ki nem egyenlíti az erőviszonyokat. Gibraltár (vagy Sp.O.) elfoglalásával már az olaszokat is ki tudják segíteni a németek (saját kikötő a Földközre, Berlinnel szárazföldi kapcsolatban...), akár a szárazföldön is, így a csak kicsi hadseregre van szüksége a britnek sem áll meg a továbbiakban - ráadásul, a hülye program miatt csak hajókkal lehet az afrikai szárazföld 2, egymással érintkező hadszíntere között közlekedni, ami megint csak egy (fölösleges) nehezítés (azt még nem próbáltam ki, hogy infrastruktúra-fejlesztést kapnak - ha ki lesz még ehhez időben az fejlesztve - azok a területek és így hátha megszűnik ez a korlát), és ha éppen nem telik (már) szállítóhajókra és kíséretükre, akkor eleve bukta van. Ha meg komolyan bekeményít a német fél a tengeralattjáróival, akkor akár kapitulálhat is andráskeresztes fél, mert bedől a gazdasága (képtelenség annyi Tra-t és Esc-t gyártani, amit el ne tudnának süllyeszteni, szinte azonnal a németek).
A 2-3 szinttel jobb német hajók fölényben vannak 2x annyi ócskavassal szemben is - nem kell elaprózni a német felszíni flottát, hanem egyben lesújtani vele. Ha meg még ezen hátrányából is szeretne faragni brit a technikai kutatásokkal, akkor végleg elúszik minden reménye a felzárkózásra, mert elaprózza az amúgy is kevés fejlesztési erőforrását - meg se diplomácia, se (ellen)kémkedés. -
Colin McRae #5319 Sziasztok!
Valakinek volt már olyan problémája, hogy patchelés után az egységek leader választásánál exe file hibával kidobott?
HOI3 2.04F
I.C.E. 3.3.3 GFX
I.C.E. 3.3.3 main files
I.C.E. 3.3.4 main files
erre próbálom fel patchelni de leader választás nem müködik.
Ha lenne valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj az írjon.
Köszi -
blitzkrieg1 #5318 Azert nem epp olyan konnyu partraszallni. En India keleti reszen ketszer is partraszalltam kikoto nelkuli tartomanyban, az ai viszont nagyon okosan hagyta hogy terjeszkedjem, de akikotoket jol bevedte, ott is pusztultam.
Az angoloknak nagyon nagy flottajuk van, a nemetek es olaszok ellen az szerintem boven eleg. Tenyleg nem a legfejlettebb, de a nemeteknek semmijuk sincs. Ok azok akik a semmibol epitik a flottat, hadsereget, legierot egyszerre, te viszont nem kell akkora szarazfoldi hadsereget is epits, mint ok. -
Kotomicuki #5317 Ja, hogy csak Te szállhatsz partra bárhol, a gép nem?!
Az úgy már egészen más, ha csak a kikötőket kell védeni - egy multit azért megnéznék... !!!
A valóságban, a németek nem védték az olyan partszakaszokat, ahol értelmetlen lett volna vmi miatt a nagyobb deszantos hadművelet (helyőrség ott is volt, csak extra haderő nem) és kisebb átcsoportosítással leverték volna az ott vergődő, tehetetlen ellenfelet. Ezzel szemben a humán játékos, ebben a játékban, így már, behozhatatlan előnnyel bír a gépi AI ellen. Talán ezért az a sok idióta megkötés és korlátozás (a gép kertje mindig ző'debb), hogy valamelyest balanszolják a játékmenetet, vagy ezen, eléggé kirívó hibát?! -
Kotomicuki #5316 De nem is próbáltak partra szállni azon a hatalmas kiterjedésű partszakaszon, amit a magyarokkal játszva elértek?
Mi van, ha partra száll pár különítmény, lever mindenkit, majd egy közeli kikötőbe visszahúzódva elvonul és egy másik partszakaszon megismétli ue-t - vagy csak tartja a program által kiemelt pontokat és beássa magát?!
Mit tudnál ez ellen tenni, amikor, mint írtátok, ezek nélkül is "sűrű" a program?!
Azt a pár I-III kategóriájú tengómat én is az olaszokhoz küldtem át, mert a német tengók által kizárólagosan "megszállt" NY-Fr - É-Sp partvidéket a légi ereje is erősen védte, így ott gyakrabban kapták el őket. A Földközin már havi 1-1 felderítéssel meg lehetett úszni, heti 5-10 sikeres akció mellett, de ekkor az állomány 20-50%-a mindig odalett és pár hétre javításra szorult a maradék. Azért, összességében, még mindig én jártam jobban, csak ezt az eredményt - mármint a tengóvadász eredményt - én soha nem tudtam reprodukálni, '43 őszéig sem. 50 rombolónál többet gyártva sincs említésre méltó eredmény - ha csak a rombolók fokozatos elvesztése, a semmiért, nem az.
A portyázó modern(IV-V), nehéz hajókból álló flottáját az angol I-III szintű ladikokkal nehéz leamortizálni, mert a CAG-okat a légi ereje veri le, így maradnak a 20 éves, rozsdás, elaggott ladikok , mint egyedüli támadó erő.
Az USA-ból semmi nem jött, kereskedni nem akar - se pénzért, se alapanyagért -, mert dugig vannak a raktárai, így az én cuccom nem kell neki. Az atomerőművekig még 2-3, eléggé sanyarú évet ki kellett volna húznom - pedig szénből lenne elég, szvsz, a brit szigeten az energiához.
A nehézség abból ered, hogy minden fronton - eléggé nagy a birodalom, egy japcsi támadásnak még nagyon "örültem" volna... - helyt kéne állni, szinte a semmiből kéne mindent előteremteni, mert ami megvan '36-ban az nudli. Az összes techben kéne fejlesztés, mert vagy van még, amit ki kéne használnod, hogy ne "haszontalanul", fölöslegesen pusztuljon el (pl. a 27 db-s BB park, ami az olaszok ellen, akik hasonló cipőben járnak, nagyon is eredményes tud lenni... 2 nagyjavítás között), vagy szeretnél eredményes lenni vmi addig kezdetlegesben (pl. anti-tengó, légi- és szárazföldi erők), ami létszükséglet a túléléshez.
Az angol sziget önmagában semmi, Jürgen és Hans félkézzel leverné, ha nem volna a birodalom többi része is mellette - ami uilyen védtelen bármilyen támadással szemben. (Azért az nevetséges, hogy egy mezei gyalog Ho. (nehéztüzérséggel a hóna alatt) MINDEN partszakaszon, MINDEN körülmények között, TELJESEN ÉPEN ÉS HARCRA KÉSZEN partra ugrik. Mit nekik 4m-s hullámzás az 50 m hosszan (szárazföld-tenger irányban) elnyúló sziklás partszakaszon, ami fölé 30-50m-s, meredek sziklaszírt mered...)
Szvsz, ha aktívan kihasználná, bármelyik ellenfél a partraszállásosdiban, a HoI2-höz mérten tett engedményeket, akkor eléggé meglátszódnának az új rendszer hátrányai -> Írek 1-2 hét, Spanyolok 5-6 hét alatt beverhetők NO által, pár partraszállással (Gibraltárt 3 nap alatt elfoglalta tőlem egy gyalogos hadosztálya a tenger felől. Persze, semmi támogató hajóágyúzás mellett, miközben ott volt pár erődítményem is...(az alap gar, org-emeléssel ennyit ér)). Bármely ország, amely jelentősebb partszakasszal rendelkezik, mindennemű támadó szándékáról le kellene, hogy mondjon, hogy a saját partszakaszait megvédhesse -> nagyszerű az "olcsó" milícia és helyőrség, csak újabb techhelést jelent (ha eredmény is kellene részükről a látványuk mellé...), amikor az nélkülük is eléggé szűkös, ha meg reguláris egységekkel védenéd a tengerpartot, akkor az IC, a manpower (meg a tisztek, ugye, az elmés "újítás" miatt) és nyersanyag apad ki idő előtt.
Mi az, hogy max. 27(!!!) lehet az Arab-félsziget túlvégétől, egész ÉA-t, Szudánig magába foglaló front ellátóhajóinak száma?! Több, mint fél évig regenerálódtak Tunéziában a csapatok egy nagyobb ütközet után, amikor már érződött a 2 könnyű páncélos (4x L Arm, AC, TD, Engi) és a 4 tábori gyalog hadtest számbeli hátránya a szinte teljes olasz hadsereggel szemben - mi van, ha Klaus is beszáll a buliba, ahogy az volt anno?! -
blitzkrieg1 #5315 A gep nem is tamad csak kikotoket. Ha a kikotot jol vedik, nem fog partraszallni, hiaba ures a kikoto meletti tartomany. A szovetsegesek partraszallasi kiserleteit meg 44-es kampanyban is vissza lehet verni. -
blitzkrieg1 #5314 A valosagban sem vedte Nemetorszag a teljes holland, belga, dan, nemet, francia tengerpartot. Csak a fontos celpontokat. -
blitzkrieg1 #5313 Angolokkal meg nem jatszottam, de szerintem nem olyan rossz a helyzet. A magyarokkal is epitettem ki vilagbirodalmat, Afrika 90%-a, teljes India, Indonezia, Ausztralia az enyem volt, megis jutott mindenhova eleg ellatmany, ha nem tuloztam el a hadseregek szamat.
A tengeralattjarok valoban nagyon erosek, en is azokkal nyertem meg a haborut, amikor a nemetekkel kezdtem 44-ben.
Viszont szerintem azokat is el lehet kapni. A gep is elkapta parszor az enyemeket es olyankor jol megtizedelte.
Egyebkent ne feledd, hogy a valosagban is nagyon megszorongattak az angolokat a nemet tengok. Nagyon jol jott az angoloknak az USA-tol kapott 50 rombolo.
Szerintem a tengok ellen a megoldas, hogy 3-3 rombolora szeded szet a flottad es szetkuldod mindenfele oket az Atlanti oceanon.
Ipart meg miert nem epithetsz. Az USA-tol szinte korlatlan mennyisegu nyersanyagot lehet beszerezni.
Egyebkent veluk tenyleg nehez volt? Mert ha igen, akkor legkozelebb veluk kezdek egy very hardos menetet. -
Kotomicuki #5312 Kiegészítés:
A 'csak hadikikötőkben lebonyolítható egységbehajózás melletti bárhol partra szállhatnak az egységek (a szállítóhajók hatókörén belül, amúgy csak kikötő lehet a célpont)' eléggé nevetségesen hat -> egy kicsit is aktívabb vezetés mellett bárki, bármikor bekeríthető egy szigeten, félszigeten, miközben a bombázók(CAS, Navy) lezúzzák az ellenfél felmentésére igyekvő egységeit szállító hajóit - ha arra van techhelve a haditechnikánk. Így egy partraszállás, tökéletes légi fölény mellett is kockázatos marad, de ha párszor bejön, akkor annak az országnak vége. Egyszerűen lehetetlen, a támadásoknak ellenállni tudó egységekkel teletömni az ország partvidékét, erre nincs gyártókapacitás, se élőerő. -
Kotomicuki #5311 Üdv, ismét!
Tudom, hogy nem szép dolog, de panaszkodnék pöttyet a játékra - HoI3 + SF X.XX!
Angliával, könnyű fokozaton - próbaképp:
Gyárakat építeni nem lehet, mert akkor '43-ra kifogy az energia és jelentősen gyengül a gazdaság teljesítőképessége. A gyártókapacitás felét-kétharmadát amúgy is az ellátmányszállító és azok kísérőinek az építése emészti fel -> 500-600 transport alatt folyamatosan ellátási nehézségekre panaszkodik az Afrikába küldött 6 HDT. Ja, ellátás... Nem lehet 27(!!!) szállítóhajónál többet hozzárendelni az Észak-Afrikai hadszíntérhez!
A kisebb szövetségesek szinte semmit sem csinálnak. Az USA-t pedig csak a megadott napon, csak 18:00 után lehet behívni, hiába jelzi már előtte hónapokkal a gép, hogy hívható. Ha be van hívva, akkor ellepik az egységeik az összes tengert. (Japán nem lépett még be a háborúba '43 őszén se, ill. NO is NY-EU-t tarolta le, mielőtt '42 nyarán(?), végre, kegyeskedett megtámadni a SZU-t -> az ír és spanyol szövetségessel felmossák a padlót, de egy Hegyi HDT-em megfogja őket az Ír sziget csücskénél...)
A tengeralattjárók mindent visznek és hajókkal megállíthatatlanok, '43 közepéig nem sikerült érdemben szembeszállnom velük, pedig ebben az irányban, a techekben nemigen volt elmaradásom. Félelmetes, hogy a napi 5-10 DB-s (ESC-TRA) veszteségre sokszor még rátesznek egy lapáttal. A rombolók építési idejét nem tudom fél év közelébe se vinni (8-12-s szériákkal, sz'al nem egyedileg gyártva sem, ha már korhűség...), miközben hullanak, mint a legyek és legalább 5 szintnyi különbség kell a javukra, hogy a tengeralattjárókat egyáltalán észrevegyék, nemhogy el is kapják azokat.
A Kelet-Afrikába küldött 3 gyalogos HDT nem tud lábon (se stratégiai mozgatással) Észak-Afrikába átkelni (a Nílus mellett, tele hadmérnökökkel...) - a csak hadikikötőkben lebonyolítható ki-be-rakodásról nem is beszélve. A csak felszerelésre gyúrt angol tábori gyalogos HDT (4x(Inf, AT, Art, Engi)) nem bírt egy etióp helyőrségi egységgel, míg az elméleti dolgok fejlesztése fel nem zárkózott a kor színvonalára, miközben 2 ilyen HDT, ÉA-ban félkézzel leveri az olasz főerőket.
A szárazföldi egységeket szállító hajók, teljesen kiépített és mindig a kor színvonalán álló légvédelem mellett is menthetetlenül megsemmisülnek pár légitámadás alatt, de a hajócsatákból "lazán", veszteség nélkül elszelelnek, bár megrongálódnak kissé. De a taktikai bombázóim még észlelni sem észlelnek hajókat, ha kiküldöm őket portyázni a tenger fölé...
Az a 30 pontnyi lehetőség, amit a kémkedés-diplomácia-kutatás hármas között kell elosztani, az nagyon kevéske, egy világbirodalomtól. Márpedig, a fentiek miatt újabb pontok szerzésére nemigen van lehetőség. Miközben NO-é a fél EU...
A korai hordozók légi századai hihetetlenül sérülékenyek, míg feltöltődésük ideje alatt bőven felújítják az egész tönkrevert flottát és mindenki csak rájuk vár, sokáig. Örömteli az is, hogy '43-ra már 3 évnyi munkával tudnának egy 42M hordozót legyártani, teljes elméletii támogatottság mellett is...
Végszó:
Még mindig visszalépésnek érzem a Hoi2-höz képest ezt a részt. -
#5310 ok, köszike -
blitzkrieg1 #5309 Ausztriat ne bantsd. A jugokat eloszor. Ha 10 kemet kuldesz Jugoszlaviaba es 10 itthon noveli a veszelyeztetettseget, akkor 37-ben mar megtamadhato.
A nemetekkel koss szovit, ugy mar nagyon olcson ad licenszt. -
#5308 köszi mindenkinek a segitséget, ha nem gond zavarnálak még, tegnap kipróváltam de nagyon nehezen akartak a nemetek nekem licensbe gyartani, rengetegszer visszautasitottak, aztan nagy nehezen elkezdtek 2 brigade-t gyartani de igy ebben a tempoban orulok ha 39 vegere lesz egy utokepes hadsereg, ergo meg se tudom tamadni elobb mondjuk a cseheket, vagy austriatol vissza a regi terulteket. -
blitzkrieg1 #5307 csigott ezredes:
Nem haborgok. :)
Csak ejtoernyosokkel Anglia ellen? Jo sok kellene. Honnan annyi IC a szallitorepulokre?
Nemetekkel 1944-tol sem lehetetlen AI ellen, legalabbis normalon nem, very hardon meg nem probaltam, de asszem ideje lenne mar.
-
blitzkrieg1 #5306 Nekem magyarokkal mindig a pancelosok jonnek be. Elejen konnyupancelost gyartok, aztan, ha mar sok IC-m van, kozepest. Nehezet sosem, meg a nemetekkel sem. Az tul lassu es a pancelosnak pont a gyorsasaga az elonye. A pancelosok melle motorizalt egysegeket rakok, kesobb meg gepesitetteket. A meglevo gyalogosok melle meg epitek agyukat is. 1941-42 korul legyartok 1 ejtoernyost es a hozza tartozo szallitorepulot.
A teorykat ennek megfeleloen fejlesztem.
Magyarokkal gyalogos egysegeket nem szoktam gyartani, nincs emberanyag ra. Kicsi, de profi hadsereg kell.
Legierot szinten nem gyartok. 42-43 korul mar tobb pancelosom szokott lenni, mint a nemeteknek. -
csigott ezredes #5305 Félreértettek - ne háborogj :D - visszakerestem a posztod és ott az van hogy hídfőállást építesz ki ejtöernyősokkel, nem esett szó Anglia elfoglalásáról velük- nem tudom miért kaptad a kritikát. Nehogy elkeseredj és elkezd 45 ben :F, vagy kezdhetsz 36 ban de jobbklikket nem használhatsz, és tedd a lábad egy lavor hideg vízbe ha reális téli hadjáratot akarsz.... -
csigott ezredes #5304 Szerintem a theory-kat a végére kell időzíteni(tervezett nagyobb hadjárat esetén), mert nincs upgrade követelmény hozzá.
Úgy döntsd el, hogy mit fejlesztesz, hogy megnézed melyik mivel van átfedésben. A fejlesztések alján látod hogy az egyes már meglévő fejlesztések, technológiai szintek, gyártási gyakorlat, mennyiben befojásolja a most fejleszteni kivánt területet. Itt az egyes csoportok között vannak átfedések, és így egész jól átlehet váltani egy másik fejlesztési körbe.
PL:
-gyalogosokat gyártok ---> fejlesztem a kézi fegyvereket és egyeb dolgokat ---> aztán fejlesztem a gyalogsághoz tartozó theorykat stb, de a gyalogságnál volt a support weapons ami a tüzérséggel átfedést képez és ezért utána könnyebben fejlesztem a tüzérségi cuccokat, stb..
Másik szempont: ezek a theoryk tulajdonképpen bonuszokat, pluszokat adnak eltérő mértékben(aktív csatában létező harci események Pl: assoult % át növelik ami ha proccan akkor +25% támadási bonusz, vagy delay stb), és állandóakat (organisation, morale plusszok). Tehát ha erősebb egységet szeretnél harcértékben akkor válaszd az egyszerieket(assoult, breakthrough stb)- ezeknek még előnye, hogy a teljes hadseregre hatnak, ha tartósabb egységeket akkor kezdj a másikkal, morale + organisation, de ezek csak adott egységekre hatnak.
A jelenlegi hadseregednek megfelelően és a terveid szerint döntsd el az arányt, tehát ha két tankod van akkor másból erősebben jössz ki, de lehet, hogy pont kellett volna az a két gyors páncélos, hogy elfoglalj valamit. Tuti szerintem nincs, rossz választások viszont igen.
A lényeg: igazodj a helyzethez, figyelj az időzítésekre, és melyik feltalálással-gyártással hogyan segítheted a másik feltalálást.
-
csigott ezredes #5303 A motherlandos kiegészítő rendelkezik teljes több magos támogatással már. -
Hektor5 #5302 Sziasztok!
Több mint egy éve megvan már a játék, de még nem is telepítettem, mert nem volt megfelelő gépem. Most viszont venni fogok egyet, ezért szeretnék tőletek érdeklődni pár dologról:
Elolvastam a fórum nagyrészét, és arról volt szó az elején, hogy a program nem tudja használni a többmagos prociknál csak az egyik magot. Ez így van, vagy már megoldódott?
A wikipédia szerinti rendszerkövetelmény:
Intel Pentium IV 2.4 GHz or AMD 3500+ (single core) (http://en.wikipedia.org/wiki/Hearts_of_Iron_III)
A program honlapja szerint:
Intel® Pentium® IV 2.4 GHz or AMD 3500+ (quad core)
(http://www.heartsofirongame.com/)
Akkor most egy mag vagy négy mag?
A másik kérdésem, hogy ennek a videokártya követelménynek:
NVIDIA® GeForce 8800 or ATI Radeon® X1900
manapság mi felel meg és ez kb. mennyibe kerül?
Köszi! -
#5301 ott melyiket erdemes? mobil warfare, blitzkrieg..etc -
blitzkrieg1 #5300 "nem fogom ejtőernyősökkel elfoglalni Angliát stb."
Ezzel mi a problema? A nemetek is ejtoernyosokkel akartak tamadni a partraszallok mellett. -
blitzkrieg1 #5299 De vigyazz arra, hogy a szarazfoldi strategiakat fejleszd ki, mert hiaba fejlett a pancelos, ha a szemelyzet kepzetlen. -
#5298 szóval akkor az elejen mar probaljak meg a nemetektol licensbe csinaltatni konnyu tankokat -
blitzkrieg1 #5297 En szinte mindent licenszre veszek. Hajokat is, igy nem kell kifejleszteni a technologiat. -
blitzkrieg1 #5296 Tudom, azert kell a nemet szovi, hogy toluk vegyel licenszre. -
#5295 ok köszi kiprobálom, de alapbol nem tudok epiteni konnyupancelost. -
blitzkrieg1 #5294 Jah es magyarokkal az elso 2 evben csak szarazfoldi strategiakat fejlesztek. Pancelosokat licenszre veszem a nemetektol. -
blitzkrieg1 #5293 Hat ne miliciara pazarold el azt a keves manpowert. Magyarokkal en konnyupancelosokat epitek. Keves ember kell hozza, keves a vesztesseg csatakban, gyorsan mozog, konnyu bekeriteni vele az ellenseget, a Balkanon nincs ellenfele, hisz nem nagyon van a leendo ellensegeidnek pancelosuk. Keveset tudsz gyartani beloluk 37-ig, amikor is megtamadod Jugoszlaviat, de ha jo a strategiad, akkor joval kisebb hadsereggel is legyozheted oket. Jugoszlavia legyozese a legnehezebb, utana mar gyerekjatek a tobbi balkani allam. -
#5292 Hi, kezdtem egy magyar gamet, na nem mintha azt gondoltam volna hogy konnyu lesz, de ez a manpower nulla dolog az elejen eleg fajo. 38 ig fejlsztesen kivul nagyon nem tudtam mit kezdeni, epp hogy sikerult par militat csinalni. Ti ezt hogy oldottatok meg? -
blitzkrieg1 #5291 Flottarol: magyarokkal szerintem a nehezcirkalo-konnyucirkalo kombinacio az elerheto. -
blitzkrieg1 #5290 Magyarokkal mindenkepp a Lengyelek ellen menj, de ne foglald el teljesen oket. Az orosz teruletekbol neked majd ugyis csak Ukrajna, meg a Kaukazus kell, az a leggazdagabb es azt meg tudod szerezni akkor is, ha Eszak-Lengyelorszagot a nemetek viszik. Ha a lengyelekkel vegeztel, akkor meg mehetsz Azsia es Afrika fele, amig a nemetek a franciakkal szorakoznak. Utana kozosen legyozitek az oroszokat. India es Indonezia befoglalasaval pedig megoldod a szornyu nyersanyaghianyt is. -
csigott ezredes #5289 Én a játék élvezetéért játszom. Számomra az nyújta az élvezetet ha "szinte" lehetetlen dolgot hajtok végre. Azonkívül kedvelem ha minden építőkockáját én rakom le és micromanagelem egy épülő birodalomnak.
Azért nem olyan könnyű mellesleg, de meg lehet csinálni, engem ez érdekelt, és arról irtam ha valkit még ez érdekel(azért sokakban felmerült a gondolat - lássuk be).
-
project640 #5288 Abszolut osztom hana1 véleményét. Nem lehet 100%os szimuláciot csinalni, azt a jatekosnak kell végrehajtani, hogy pl. nem csinalok csak ss egységeket, nem fogom ejtőernyősökkel elfoglalni Angliát stb., miért, mert ezek a játék megcsinálásának csökkevényességéből adódnak, nem pedig abból, hogy mi olyan nagy startégák vagyunk. Diákként nyomtam végig a panzer generált, de gyorsan rájöttem arra, hogy nem lehet minden tankom királytigris, mert terljesen irreális. Aki 36ban elkezdi a magyarokkal, és végighódítja a világot, annak azt üzenem, hogy kezdje a játékot 44-ben. Itt mindig csak azt olvasom, hogy ki mekkora stratéga, kezdjetek 43-ban.