6647
  • hpelte
    akkor viszont felesleges a szövetséges, és flottátok sincs...ami legjobb esetben is +2-3 év
  • mijki
    EZ a szép ebben a játékban :)

Történelmet írhatsz...bár nem kéne újra kezdeni, de ahogy gondoljátok.
  • hpelte
    mindenesetre tegnap a srácok megszivattak (én az olaszokat viszem), ész nélkül megtámadták svájcokt+ utána dániát, erre a szövetségesek 38-ban hadat üzentek.nekem észak-Afrikában 1 egységem volt, ha folytatjuk azt kell kiegyenesíteni és még a flotta sincs készen.
  • sakkay
    44 az szerintem már túlzás. De valóban 1940-41 év, amikor támadni akart Hitler. Viszont a nyugati (Francia hadjáratot tényleg nem akarta megcsinálni. Azt gondolta , hogy a Lengyel dolgot lenyelik a szövetségesek, az oroszoknak meg egyenesen örülni fognak.
  • hpelte
    én alapvetően hibásnak tartom a korai háborúskodást (pl.:37-38), de még a 39 is korai, de akkor már "muszály" menni. A németeknek is az volt a problémája, hogy túl korán kitört a háború, ők csak 44 környékén akartak háborúzni és nem gondolták, hogy a Lengyelek miatt hadat üzennek nekik az angolok és a franciák. A danzigi kérdést is diplomáciai úton akarták megoldani, mint pl szudéta vidéket, de az angol-francia páros felbátorította a lengyeleket, hogy egy német agresszió esetén megvédig őket, akik nem adták danzigot, a többi már történelem.
  • sakkay
    Most készül hozzá a diday-es mód.
  • browing
    A For the Motherland-hez van olyasmi mod mint pédául I.C.E a Semper Fihez?
  • mijki
    Nem, hála fecskának, megindította a támadást Dánia ellen, amikor az már szövetséges volt. Így most nem Lengyelo.-t kell megtámadnunk, hanem Franciao.t- minél hamarabb.
  • Glo
    A választ Mijki.. vagy ti sem tudjátok és ott szívtok 400ezer katonával az orosz határon? :)
  • mijki
    Költözz el. :)
  • Glo
    Kicsi lakás, mindenki alszik, nem lehet TS-ezni.

Szóval, mi a megoldás Mijki?
  • mijki
    Mért nem játszol velünk? Ugyan ott tartunk.
  • Glo
    Kéne egy kis help.

LEnyomtam a németekkel a lengyeleket (38 augusztusában). Nagyban ment a harc, megszereztem Varsót is, vonultak vissza a lengyelek minden fronton. Egyszercsak hopp, eltűnt az összes lengyel egység, sraffozott lett az egész ország. Gondoltam oké, feladták, letették a fegyvert, mindenki elment haza kocsmázni. Kaptam egy üzenetet, hogy akkor mi legyen a területekkel, rányomtam h a terveknek megfelelő legyen (bár tervek nem voltak, simán hadat üzentem nekik aztán lerohantam őket). Azóta (38 szeptember közepe van) nem történt semmi. Az oroszok bandáznak a határaikon, én összeszedtem a csapataimat, csak nem tudom mit kezdjek velük amíg hivatalosan enyém nem lesz Lengyelország, vagy egy része. Mikor Svájcot lerohantam akkor is eltűntek az egységeik, de ott az olaszok meg is kapták az általuk birtokolt területeket.

Most kéne létrehozni báb államot Lengyelország helyén?
  • tttttom
    LoL. :)
  • mijki
    Sakkay tanácsára kicsit módosítottam a tervet:
  • mijki
    Amikor egy egységet küldök harcolni, ezt képzeljétek el:
  • mijki
    Lengyelo. lerohanásának terve (Operation - Tiger):

Na, de a lényeg!

Észak: Ott északon egy 60-70 ezer fős sereggel hidat kell nyitni az ott állomásozó csapatoknak, mielőtt bekerítik és megsemmisítik őket. Utána onnan tovább támadható az északi VP és előre nyomulhatunk a határhoz.

Közép: A középső sereg benyomul és elfoglal 2 VP-t, majd katlanba zárja az északi csapatok segítségével a ebszorult lengyel erőket, majd ha a katlan bezárult és az utolsó lengyel egység is megadta magát, előre nyomulunk a Szovjet-Lengyel határhoz.

Dél: Délről északnak támadunk, 2 VP-t elfoglalva, és a középső hadtest-el, katlanba zárjuk a déli erőket.

5-ből 5 VP-t foglalunk el így, vagyis Lengyelo. megadja magát.

Hasonlít az igazira, pedig nem is néztem meg előtte.
  • sakkay
  • Shad01
    Lehet, hogy gusztustalan, de rengeteg előnnyel jár. Erős nemzetként egy gyengét megtámadva minimálisek a veszteségek, nő az egységek tapasztalata és a harctéri tapasztalat felgyorsítja a kutatást is.
  • Shad01
    Ha jól emlékszem többféleképpen el lehet érni az Anschlusst. Lehet siettetni, de 1938 márciusában mindenképpen megkapod a lehetőségét, csak ki kell várni.
  • mijki
    De ahol mindig megfekszek, az a NSDAP 60%-os népszerűsége. És így nem sikerül az Anschluss. EZért kénytelen vagyok elfoglalni.
  • Shad01
    Ha elfoglalod Ausztriát, akkor lemondasz az egyesítés során megkapott osztrák hadseregről, ami jól jön a szovjetek ellen. Egyedül egy dolog indokolhatja a megtámadását, útban van, ha Jugosztláviát gyorsan el akarod foglalni. De az meg megoldható partraszállással, mert amig a szövetségesekel nem kezdesz háborúzni használhatod a gibraltári szorost és az olasz kikötőket.
  • mijki
    Ma egyedül kezdtem egyet '36-ban, elfoglaltam Ausztriát és Csehszlovákiát, most készülődök a Lengyelo. elleni háborúra. 1937. ősz vége van, nyugaton 128.000 katona fog védeni, keleten 440.000 katona fog támadni eddig. De készül újabb 7-8 hadosztály, mellyel főleg nyugatot fogom védeni. 1 év még van Lengyelo. lerohanásához.

De volt egy kis gebasz. Amikor lerohantam Csehszlovákiát, akkor mivel szövetségbe volt Romániával mindkét nemzet védekezett. Ez még nem lett volna baj, ha nem kezdi el Románia támadni Mo.-t. Olaszország épp akkor foglalta el Jugo.-t, és indult Romániába. Én is mentem segíteni a magyaroknak és már itt megmutatkozott az utánpótlási vonalak rövidsége. De azért legyőztük Romániát, de az is az olaszok-é lett. Övék dél-Európa.

Legközelebb addig, nem fogom bevenni az Axis-ba őket, amíg el nem foglalom Jugo.-t és ROmániát. :)
  • sakkay
    Ez az első dolog,..ez már már gusztustalan. DE ügyes.
  • Shad01
    Egy fontos trükk: bármelyik nemzettel kezdtek játszani ki kell választani egy országot akinek a kémkedést kihasználva hadat kell üzenni. Háborúban jeletős bónuszt kap az IC és a lakosság ellátási igénye is minimális.
    Németeknél Dánia a kézenfekvő célpont, de akár lehet választani egy semleges mini országot a föld másik pontján, hiszen nem a legyőzése a fontos, hanem hogy háborúban legyen az ország.
    Ezzel a trükkel le lehet előzni a szövetségeseket, szovjeteket hadseregméretben, fejlesztésben.

Légierőnél a taktikai bombázókat érdemes alkalmazni. A játék elején ritka a légvédelmi egység, ezért büntetlenül, veszteség nélkül lehet bombázni az ellenség egységeit.

Támadásnál nem az ellefél haderejének felszámolása legyen a cél, hanem a VP-vel rendelkező területek és a főváros elfoglalása. Ehhez gyorsan mozgó, illetve ejtőernyős egységek az ideálisak.
  • sakkay
    Gondoltam is , hogy el írás. Gondolom normálon van, (az jó is az elején) ha elindul a hadelhad' megint rengeteg dolog fog előjönni. Magát a csatát a 39 kampány nyitásnál jól lehet gyakorolni a Lengyelek ellen. És nagyon fogjátok a Francia határt, mert ha gyenge, próbálkozni fognak(franciák)..és sikerrel. Ha kell segítség, napközben fel tudok lépni Ts-re, estefelé nem biztos.
  • mijki
    *'36-ban indultunk
  • mijki
    Na, Glo sajnálom hogy nem voltál. Itt volt sakkay, és tömérdeknyi dolgot tudtunk meg. Egyszerűen sokkal többet, mint amit eddig tudtunk. És ezt a tudást felhasználva, elkezdtünk játszani.

'46-ban indultunk.
    - Rögtön katonákat csináltunk, fejlesztettünk
    - Bevédtük a Nyugati(Franciao.-i) oldalt, majd a Keleti(Lengyelo.-s oldalt
    - Utána csak növeltük a sereget, fejleszgettünk, hadvezéreket és politikusokat cserélgettünk
    - Összegyűjtöttük a Tengelyhatalmak legtöbb országát
    - Már több mint 600.000 katonánk van
    - 2 hónap alatt lerohantuk Ausztriát és Csehszlovákiát
    - Most készülődünk Lengyelo. támadásáram 300-400 ezer katona várja az indulási parancsot
    - Még talán csak Finnországot kell Axis-ba tenni és kész a tengelyhatalom

Ui.: 1 évi késésben vagyunk, nem tudom hogy ez számít-e valamit.

Holnapi tervek:

1, Lerohanni Lengyelo.-t
    2, Megtámadni nyugatot(Franciao., stb.)
    3, Készülni a Barbarossa-hadműveletre
  • Hypo #5019
    javaslom a kommenteket is olvasni a videonal mert van ott pár érdekes lépés. De ha már video van egy nagyon jó 9 részes a youtubeon, JUSTIN TV bol van elo magyarazát mindent elmond a csákó megmutat taktikák stb szerintem a legjobb.
  • Glo
    Mykee: ezt told be a Youtube keresőbe:

LEt's play Hearts of Iron 3 Part 1

Ez egy tutorial sorozat, a csávó mindent megmutat. 12 perces egy rész. Én most próbálom lekövetni úgy, hogy egyik gépen tolom a videót, másikon a gémet.
    51 részes a tutorial :)
  • Glo
    Én még csak ismerkedek vele, egy hónapot se nyomtam még le a németekkel. A lengyeleket aprítom, de a franciák szopatnak a túloldalon.. szal nem egyszerű..
  • hpelte
    nem igazán szoktam online játszani, de szívesen beszállnék
  • mijki
    Glo, Fecska és többiek. Ma este 6-7 órától játszunk. Vagy '36-tól, vagy '38-tól még nem tudom.

Alapjáték+Semper fi 2.04d+ Diday's I.C.E. 3.3.3 szükséges. TS is van, majd adunk, ha jössz.
  • browing
    Ausztriát majd a feltételek megfelelőek akkor majd a diplomácia menüpontban lesz rá lehetőség hogy "bekebelezd".
    Egy SS egység nem ér fel három gyalogossal, ez ennél bonyolultabb.
    Ha egységet kiválasztasz a gyártás menün belül megmutatja az egység tulajdonságait mint például olyanokat hogy mekkora a harc értéke gyalogos, páncélos ellen, mennyi ellátmányt igényel és a többi.
  • mijki
    És Ausztriát hogy lehet "bekebelezni" 1938-ban? Felajánlja mint event, vagy be kell vonulnom?
  • mijki
    Pl.: egy SS gyalogos hadosztály, ér 3 sima gyalogos hadosztályt, valahogy így?
  • sakkay
    Elég bonyolult. Nem is írom le(remélem más megteszi),de pár ötlet. Nem csak a mennyiség számít, nagyon nem. Persze az arány fontos. Nagyon nyomassad a fejlesztés!!!És ami még fontos:a diplomáciában minél előbb hozzad be az Axis táborába a szükséges kis országokat.
  • mijki
    Légyszi valaki írja le mit csinált a németekkel 36-tól kezdve kb. 40-ig. Miket fejlesztett, hogyan fejlesztett, milyen egységeket csinált, szóval mindent. Nagyon megköszönném.

Mert én kipróbáltam, de valahogy én nem tudok annyi egységet csinálni, mint az AI. Az ai folyamatosan gyártja a rengeteg egységét, de én meg nem tudom. Nem értem hogy csinálja.
  • sakkay
    köszi, de a multiban csak a szimek mennek. Meg a Total War-ok, de azt is szüneteltetem mostanában.
  • mijki
    Megadtam, de most Men of War-ozunk. Drebilékkel.