Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem dobozos verzió van. Ott elõször fel kell telepíteni a HoI3-mat, majd utána a Semper Fi kiegészítõt. Felraktam még a 2.04d patch-et is.

Letöltöttem még a Diday I.C.E modot. A mod könyvtáras dolog nem mûködik. Magára a feltelepített játékra kell rámásolni. Ezért én az alap felpeccselt játékról csináltam egy biztonsági másolatot.

Heló
Van valakinek valamilyen tapasztalata a HPP móddal kapcsolatban?
Melyik a jobb a HPP vagy az I.C.E ?
És Hpp-nak tud valaki linket küldeni ahonnan lehet szedni?!
Elõre is kösz...
Sziasztok ,

Megvettem Steamen Dlc-kel együtt . Hogyan tudnék a Dlc-kel játszani ?
Segítségetek köszönöm .
Kösz az infót.
A románok megint megszivattak, hiába hagytam a határon pár egységet védekezni.
Békét kötöttem a jugókkal, aminek az lett az eredménye, hogy a Magyarország által követelt területeket megtarthattam és a románok is kivonultak kelet Mo-ból. Ráadásul a háborús törvények életben maradtak a bónuszokkal együtt.
Tudja valaki meddig tart a fegyverszünet (turce)?
Gondolom vagy szövetségben vagy védelme alatt áll Jugoszlávia Romániának.

"Egyébként meg úgy tudom, hogy van egy megkötés: amíg Mo. nem lép be axisnak, addig Románia se tud..."-általában ha a magyarokkal játszol legalább fél évvel hamarabb lépsz be az axishoz. Nagyjából 38 közepe felé már elérhetõ opció.

Szerintem a legjobb lépés Mo-nak minél hamarabb lenyomni a semlegességet mielõtt bármelyik szomszédod belépne valamely frakcióhoz. Mert akkor bukta van.
Hogy lehet elérni, hogy Románi ne támadjon meg, ha hadat üzenek Jugoszláviának?
Elõször abban reménykedtem, hogy csak a jugó területek megvédésében/visszafoglalásában fog segíteni, de egy idõ után a védtelen magyar területek megtámadásába is belekezdett.
Egyébként meg úgy tudom, hogy van egy megkötés: amíg Mo. nem lép be axisnak, addig Románia se tud...

iSS!

A bécsi döntés a NÉMETEKNÉL egy döntés. Ezt a döntést vagy meghozza a német AI vagy nem. Többnyire meghozza, de vannak játékok, amikor nem (van beépítve egy kis véletlen faktor). Neked most nem volt szerencséd.
Olyasmi, mint 36-ban az opció, hogy "a nacionalisták segítése Spanyolországban". Ha nem választják a németek, akkor a köztársaságiak gyõznek, ha választják, akkor a nacionalisták gyõznek.

iSS!

Igen tudom a felvidék lemaradt, de egy kis fortéllyal és szerencsével még megszerezhetõ, csak egyszerûen hihetetlenül gyorsnak kell lenni. Meg nem érdemes összeveszni miatta Hitlerrel.
Hát akkor az én készülékemmel lesz a hiba.

Egyébként az én tapasztalatom Magyarországgal az hogy:
1, Mindenképp Jugoszláviát kell elfoglalni, lehetõleg mielõtt belépnénk az Axisba, így nem kell osztozni Olaszországgal.
2, Utána Albánia a nyersolaj miatt. Majd Bulgária, Görögország.
3, Alulról megtámadva Romániát már sokkal könnyebb dolgunk, ugyanis ha a másik oldalról támadunk akkor amikor elérjük a Kárpátokat egy jól beásott légierõt jócskán kihasználó haderõvel találjuk szembe magunkat. Ráadásul kiesik a repterek lefedésébõl.
4,Itt már érdemes belépni az Axisba, csak sajnos Hitler túl agresszív és nagyon korán támadja meg az oroszokat.( 1942 elõtt 😛) Pedig ha sikerülne elfoglalni Törökországot akkor délrõl el tudnánk zárni az oroszokat az olajuktól. Ugyanis már 1941 olyan Motorizált és Gépesített gyalogsággal rendelkezik hogy az valami förtelem. Továbbá nekünk nagyobb "threatünk" (vagyis veszélyességünk)van mint Németországnak.

Kábé ide jutottam el. Utána pedig már annyira belassult a játék hogy egy hónap a játékban 3 óra!
A diday 3.3.3-hoz jó a Hoi.3.magyar__diday_3.2.0.zip, vagy létezik újabb verzió?
Szerintem a patchek javították már azt a hibát hogy belassul a game.
Legalábbis nálam olyan probléma már nincs, mint amivel te is küszködsz.
Üdv. Volna egy kis problémám: Magyarországgal játszom 1936-tól és a második bécsi döntésig nem szeretnék háborút indítani majd csak É-Erdély visszacsatolása után szeretnék rámenni a jugókra. Na már most az a gondom hogy amikor 1940-ben járok nem adja be az eventet, eseményt és nem kapom meg ÉErdélyt. A románok meg '40 júliusába belépnek az Axis ba. Ez lehet a gond vagy más? Már mindent próbáltam a kémeimmel csinálni mégse kaptam meg Erdélyt nem adta be az eventet. A diplomácia háromszögben a románok oly messze vannak a németektõl hogy elvileg nem csatlakozhatnának az axis-hoz mégis belépnek 40 júliusába.
Mi lehet a gond? Mit kéne csinálnom, hogy normálisan 1940-ben a bécsi döntéskor beadja az eseményt a játék és megkapjam É-Erdélyt. Kérlek segítsetek. Várom a tippeket. HoI3 + Semper-fi + 2.04d patch + DDay mod ICE 3.3.3 + Hungarian improvment mod van fenn. Köszi.
A mediamarktban kapható a HoI3 Gold (alap+semper fi) 6000-ért. Senki ne legyen olyan hülye, hogy 50 euroért a steamon megveszi.
én is kézzel irányítottam minden egységet , mondjuk akkoriban még eléggé gyerek cipõben járt az AI ezen a téren , az utána következõ patchekkel , kieggel sokat csiszoltak a rendszeren ha jól tudom.
Szerintem mindenképp neked kellene kezelni a csapatmozgást, mert a gép nem tud úgy elõre gondolkodni, mint te (jó esetben persze<#nyes>)
Bármiféle bekerítõ hadmûveletben te SOKKAL jobb leszel, mint ahogy a gép meg tudná csinálni helyetted. A kreativitás nem tartozik az AI eszköztárába...

iSS!

Szerbusztok !

Immár sokadjára megpróbálkozom ezzel a játékkal. Az orosz verzióval szívtam a legtöbbet de gyakorlásnak nem volt rossz. Amiért viszont én most írok az hogy korábban olvastam olyat hogy a mentésekbõl ki kell vágni name "" os bejegyzéseket. Ezek gyakorlatilag az elsüllyesztett hajók a játékban. Kezdjem elölrõl és már az elsõ mentésnél távolítsam el belõle, vagy mindig ki kell gyomlálni. Kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban?

(azért is érdekel mert elég gyenge gépem van 2.4 cerka 1.5 giga ram és nagyon belassult a játék)
de rég játszottam már ezzel a játékkal , még rögtön megjelenése után , semper fi elõtt.
lehet újra fel kellene eleveníteni.
a beszámolókat olvasva ötlött fel bennem a kérdés.
ti is a manuális irányítás hívei vagytok vagy rábízzátok az AIra a csapatmozgást?
Már egy ideje szemezgetek ezzel a játékkal. Visszaolvastam jópár oldalt a fórumon is.
Olyan érzésem van, hogy a HoI3 csak egy béta, a Semper Fi csinál belõle normális játékot, és különféle grafikai pack-ok kellenek hozzá, hogy az egységek rendedsen nézzenek ki. DiDay's ICE mod sem árt hozzá, mert az is sokat javít a játékon.
A steamon megvehetõ a Hearts of Iron 3 Complete ami 50$. Kicsit pofátlanok, hogy kiegészítõkkel rakják rendbe a játékot, utána ennyit el akarnak kérni érte. Az alapjáték ára rendben lenne, ha tartalmazná a többi kiegészítést, ami tulajdonképpen javítás.

Ti hogy vettétek meg a játékot?
Sippie
Talán ha a beállításoknál átállítod a "use counter"-t. Ha minden igaz ezzel csak a térképen látszik az egység ikonja, de ha sokféle van egy helyen, akkor már nem igazán jó. Amúgy nem olyan bonyolult a krikszkraksz sem <#vigyor4>
hoppá köszönöm, de igazán....
HoI3, SemperFi, SemperFi_2.04d ez a sorrend
gondolom nálad kimaradt a közepe
Sziasztok
Segítség kellene, mert újratelepítettem a hoi 3-at ée a seemper fi 2.04d-akarom feltenno oszt kiírja hogy "Semper fi is mot installed"
próbáltam újraindítással, könyvtárbabehelyezéssel is és nincs változás, win 7 wan fenn
Valaki akar multizni?
Sippie
tanulja a rossz nyavaja, tankot, meg gyalogságot akarok ott látni, mint a második részben 😛
Sippie
Sziasztok!
Az egységre klikkelve a megjelenõ dobozban a C jelût hogy lehet megváltoztatni? Ez így baromi gáz, és irritáló, hogy konkrétan nem látom milyen egység, csak keresztek, meg stb. Tud valaki ilyesmi pack-ot ami ezt lecseréli?
Sziasztok
A segitségetekre lenne szükségem.
A hOi3 hoz szereztem 1 editort (HOI3EditorSetup(1.031))
Be is jön minden adat rendesen kivéve a unit fület, emellet bármit szerkesztek semmit nem tudok menteni , mert nem engedi.😞
Pedig megadtam a mappát , behozza az adatbázist is , de hiába apply zom nem ment és nem ir semmit.
A unit fülnél pedig ki akar léptetni.
Ha ismerei valaki ezt az editort(szerintem csak ez van) megköszönném ha leirná mit tudok tenni.
Vagy az sem rossz ha ajánlana valaki másik editort.
A segitséget elöre is köszönöm.😄
Köszi az infót akkor én is hanyagolom egy kicsit!
az alapötlete nagyon jó, hogy van benne 1. világháború és 2. is de a megvalósítás rémes. van összesen 2 kampány az egyik 1914-ben rögtön a háborúban kezdõdik semmi felkészülési idõ a másik meg az 1936-os kampány.
Mindkettõt kipróbáltam, de a 14-es CTD-zik és teljesen irreális, a 36-os pedig tele van buggal, én pl. németekkel történelmien játszva eljutottam oda h lengyeleket kézzel kellett megtámadni mert nem jött fel event pedig vártam vagy 2 hetet aztán nem kerültem harcba a szövetségesekkel, aztán emellé az oroszokat ha megtámadtam akkor valamiért nem tudtam mégse a területükre menni pedig elvileg harcban álltunk. na így elsõre ennyi én várok hozzá pár patch-et 😄
most töltöm kiváncsi vagyok

Hali megjelent egy uj játék Darkest Hour A Hearts of Iron 1.0 néven kinek mit mond?
koszi

May the force serve you well!

DNS5000
Vagy letiltod a süllyesztõs üzeneteket, vagy az options-audio alatt kikapcsolod az összes hangot.
Van egy tengerészeti térkép (naval mapmode), ahol látod hogy hol mennyit süllyesztesz el. Asszem csak havi adatokat közöl, de arra, amire neked kell tökéletes. A hangot külön nem tudom hogy hogy lehet kikapcsolni, de a süllyesztés-üzenetet én ki szoktam kapcsolni, teljesen felesleges.
Amúgy a legjobb vadászhelyek Portugália partjainak környéke, illetve a Vörös-tenger bejárata...az új kiegészítõben már meg lesz oldva, hogy az Atlanti-óceán közepén is érdemes legyen vadászni, jelenleg azonban még nincs arra érdemleges forgalom.
Azt kéne még megcsinálni, hogy a tengerészeti bombázók használhatóak legyenek: távoltartották az angol flottát a német partoktól, jelenleg viszont alig érnek valamit, és egy flottára nézve csak minimális veszélyt nem jelentenek, ellentétben a hordozók gépeivel, akik viszont túl erõsre sikeredtek.
Meg lehet valahol nézni hogy mennyi convoy transportot sülyesztenek el a tengralattjáróim? Jó lenne tudni hogy mennyire hatékonyak és máshova küldeni õket ha keveset lõnnek ki. De ahoz tudni kéne hogy mennyi lõttek ki. Messagebe ki szokta irni, hogy 1 transpotot kilõttek elég sokszor. Jó lenne ha lenne valami össesítés valahol. Az idegesítõ vizcsobbannás hangot viszont jó lenne kikapcsolni valaki tudja, hogy lehet?

May the force serve you well!

Belekzdtem 44-es Japán küldetésbe. Hm....
Történelmi ismereteim eléggé hiányosak ezen a téren, de konkrétan az durva, hogy Japánban a hadsereg szinte nulla (néhány garrison, meg minimális gyalogság), A Fülöp-szk-i hadsereg elég nagy, de mind Manilában állomásozik, a burmai hadsereg az indiai határ mellett áll, a hátvédjük meg majdnem Thaiföldön, így az auszik simán elfoglalják Rangoont, amitõl hirtelen övék lesz egész Burma!, és a csapataim el vannak vágva az utánpótlástól, Ponape tele van katonákkal, míg a fontos bázis Truk védelmét 1db (brigád)!!! garrison látja el, Kínában eléggé szét vannak szórva a csapataim (hála istennek, érdekes módon kommunista kína nem ellenség), viszont sok köztük a garrison, MINDEKÖZBEN Mandzsúriában ott állomásozik 4-5 hadsereg gyalogság. <#csodalk>Vicces.
Amolyan patthelyzettel, az akkori vezetõk is megelégedtek volna...
Ha a kutatásra kellõ figyelmet fordít az ember, akkor a technikai fejlettség miatt is idõvel neki kedvez a háborús szerencse, ha nem akkor meg meg kell õket szórni atommal....
Egyébként ez tényleg érdekes, mármint, hogy a 43-as, 44-es játékban úgy kezdõdik minden, hogy a csapatok jóval alatta vannak a fejlettségi szintnek. Reméltem, hogy ezt kijavítják, de szomorúan látom, hogy nem :-( Pedig a 43-as nem vesztett játék. Én azzal nyomom. 44 febr. van, és észak afrika már az enyém. Igaz az oroszokkal patthelyzet van. Egy visszavonulás után sikerült a dnyeperen megkapaszkodni, de támadásra esélyem sincs. Amolyan patthelyzet alakult ki.
Amúgy nem vagyok egy mazoista típus...
Próbálkozásaim a 43-44-es kampányokkal kifulladtak abban, hogy folyton azon kapom magamat milyen fejletlen a haderõ, meg hogy ha a kezdetektõl én irányítottam volna, milyen más lenne a kép...
Amúgy a Didays és a HPP között mi a különbség?
A monarchia idején ahol a kisebbség elérte a 20%-ott, használhatták anyanyelvüket, így Erdélyben az emlegetett románok a közigazgatásban, oktatásban használhatták. Amúgy politikai nemzetben gondolkodtak anno és nem polgári nemzetben így az autonómia megadása felesleges. Amúgy a horvátok és köztünk personal unió volt. Ezért van az, ha megnézel egy atlaszt ott horváto. külön megvan jelölve. Érdekességképen megemlíteném, hogy feletünk található úgynevezett szlovákiában aki a magyar nyelvet használja, azt elég súlyosan megvágja a tót állam. Õk tényleg semmibe se veszik a mi kissebségünket de azt lese sz@rja ez a demokratikus és szabad szellemû Európa. Szóval errõl ennyit.

A 44-es kampányt már én is megakartam próbálni de ott sajna már nincs sok esély és én meg nem szeretek veszíteni, így inkább ezt a kihívást nem fogadom el. Meg amúgy az baj ezzel a kampányokkal hogy hiába indulsz 43 vagy 44-ben sok minden nincs a megfelelõ technikai szinten, pl: a gyalogság.
Végülis, ha arról álmodozunk, hogy magyarként milyen meghódítani a világot, akkor ebben igazad van. Mondjuk ezt egy papíron is meg lehet tenni :-)
Mellesleg annak, hogy elvesztettük Erdélyt elsõszámú felelõse maga Magyarország, akik a monarchia idején semmibe vették a többi nép jogait, akik hallani sem akartak még korlátozott autonómiáról sem, hivatalos nyelvként csak a magyar és a német létezett, stb. ... , ja és román oldalról annak az õ oldalukról nézve nagyszerû külpolitákának, hogy meggyõzték az Antantot igényeikrõl. Mert ugye az mindenki elõtt világos, hogy sokáig ment az alkudozás .Közben ne feledkezzünk meg a teljes haderõ lefegyverzésérõl, aminek következtében a románok -fittyet hányva a Párizsból jövõ 'álljatok meg' elõírásnak- egészen Budapestig nyomultak. Olyanok, mint a törökök, na õk tökös gyerekek voltak, akik vesztes háború ide v. oda fegyvert fogtak!
Na ennyit errõl, vissza a játékhoz.

Kihívás ... ! Ki meri bevállalni a 44-es küldetést a németekkel? Azzal párhuzamosan én is kezdem, és folyamatosan beszámolunk az eredményekrõl!
Áhh, szóval fegyveres testület tagja vagy? Akkor értek mindent!<#wave>
Ennyit a papíron létezõ, valóságban sajnos nem létezõ jogaidról, meg arról a rendszerrõl, amit védened kell<#sniffles><#szomoru2>

iSS!

Én nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust. Nálunk már kevesebbért is mennek ügyészségre a kollégák, pl 5 perc késésért....
Hamánn itt tartunk, szombaton pesten leszek demonstrálni, me tüntenünk sem szabad...
De adiggis sürgõsen lekell rohannom egy, kettõ, országot
Én viszont hungarista vagyok. Na és?
Valami nem tetszik?<#hehe>

iSS!

Én sem arról beszélek, HANEM arról, hogy vannak bizonyos etikai szabályok amelyeket az ember kifia borja betart a neveltetésénél fogva mert így van szocializálva vala. És igen nem lennék magyar, hanem siratnám meg nagymagyarországot, és tévedés neessék nem vagyok hungarista, csak van bennem egy csipetnyi egészséges nacionalizmus. Tehát a témára visszatérve lehet itt arról álmodozni, hogy milett volna ha... de az ember keze akkoris abilibe lóg, mikor felébred.
De pont azért van A "játék" hogy nekelljen soha felébredni....
És most ha megengeditek Beszélnem kell a pszihiáteremmel....
Én nem arról beszélek, hogy nem lehet a nyerõ oldalon Magyarország, de, hogy a fél világot meghódítsa ... szerintem ehhez kell egy kis kontroll. Elég jól ismerem azt a korszakot, és amikor a magyarok bõrébe bújva játszok, próbálom azt a 'vesszen Trianon' szellemiséget mmagamban elképzelni, és akként játszani. Na de ebben a szellemiségben pl. GBulgária nem ellenség stb.