6647
-
Shad01 #5127 Figyelni kell a terepre, hegyek, erdők, város, folyón átkelés jeletős védelmi bónuszt ad.
Támadni egy az egy ellen nem szabad. Egy területet több irányból és többszörös túlerővel kell támadni. Vagyis ahol támadni akarsz, oda több egységet csoportosíts át. A front többi részén elég ha az ellenséggel megegyező erejű, vagy kicsit gyengébb erő állomásozik. -
hpelte #5126 földrajzi körülményekre mennyire figyelsz? gondolok itt pl a folyókra, azok be tudnak zavarni, légi támogatás (ground attack) is sokat tud segíteni -
kopaszeger #5125 Hali olvasgatom a hozzászólásokat nem tom mit bénázok de normál fokozaton alig haladok a lengyelek ellen.Egy német páncélos hadtestet feltartóztat egy szaros gyalogos hadosztály napokig, vagy hiába kerítek be egy kissebb egységet azok is kiartanak rengeteg ideig.Pedig fejlettek a páncélosaim (pzIII).
Vki vmi tanáccsal? -
blitzkrieg1 #5124 Most kezdtem, very hardon egyet a nemetekkel, szerintem itt sem lesz nehez. -
czifra28 #5123 Ja és hogyan tudnám növelni a manpowert? -
czifra28 #5122 Tudnátok segíteni?Letudom valahol tölteni a HoI3 magyarosítását? -
tom1944 #5121 pedig nem, csak a prov pictures - t töröltem -
hana1 #5120 így ránézésre az ugrik be, hogy az egész \gfx\interface mappát törölted, nem csak a \gfx\interface\prov_pictures-t -
tom1944 #5119 Feltelepitettem a hoi 3 alap verziojat, majd a semper fi-t. Ezutan jott a semper fi 2.04d. Elinditom, tokeletesen megy. Kitorlom a \gfx\interface\prov_pictures mappat es a \history\provinces mappat, feltelepitem a Diday ICE 3.3.3 gfx-et majd a main files-t, felulirom ahol keri, kitorlom a map/cache mappat majd elinditom a jatekot. Mikor elindul kilepek es ujra elinditom, igy volt a leirasban is. DE 1. a zaszlok egyaltalan nem latszanak 2. az egesz terkep(szarazfold) helyett tenger van abban vannak a hadosztalyaim igy hogy tenger van mindenhol mozogni se tudnak. Valakinek tippje hogy hol ronthattam el? Amugy minden mas mukodik csak a map nem jo meg a zaszlok. -
Shad01 #5118 Vannak. A felállításuk időpontjában megkaphatod a nevesített alakulatokat, és pluszban is lehet gyártani őket. Hatékonyabbak mint az alap egységek, ha van bőven IC és manpower csak ilyeneket hozok létre. -
tom1944 #5117 lenne par kerdesem. a hoi 3 ban a diday modban vannak SS csapatok ?
a semper fi 2.04f-et mire kell feltenni a sima hoi3 ra? es hol tudnek diday modot letolteni a 2.04f hez? -
sakkay #5116 Próbálj egy német kampányt 41 dec-től very h. fokon. Aztrán légyszi írd le mi történt. Elmondanám ott az is nehéz hogy bent maradj nyárig orosz területen. Mondom ezt úgy ,hogy simán végignyomom a 36, 39, 41, nyári indulástól vh.fokon a játékot..Ha médiumon játszol ne mond ,hogy könnyű,mert nem könnyű, hanem tanuló szint. -
sakkay #5115 Milyen szintre is van állítva a nehézség??? -
barniusz #5114 Amit lent a képen beszúrtam azt az ftm-ben csináltam. Az első bécsi döntés után ha beálltál a tengelyhez hadat tudsz üzenni Jugoszláviának. -
browing #5113 Nem, nem lehet FTM-ban az meg tenni amit Blitzkrieg1 írt.
Én már játszottam ftm-ben m.o-gal és ott csak akkor tudtam hadat üzeni Jugoszláviának mikor a 40-es években Németek+Olaszok támadták.
Sokkal nehezebb az ftm-ban kis országgal a bármit is meghódítani. -
hana1 #5112 A történelemhűség nekem azt jelenti, hogy nem üzenek korábban hadat a valós eseményeknél és a játék célja a "Victory Conditions"-ok teljesítése nálam, nem a világuralom.
Hitler amúgy elég sok ígéretet tett M.o.-nak a II. vh. folyamán, de lényegesebben kevesebb valósult meg. Csehszlovákia megtámadásáról meg annyit, hogy nem véletlenül lett visszautasítva. Amikor az első bécsi döntés előtt nyomásgyakorlásként mozgósítva lett a magyar hadsereg, kb 3 csatanapra volt elegendő az ország egész lőszerkészlete. Nehézfegyverzetük még 40-ben sem volt (hiszen 38-ban írtuk alá a Bledi-egyezményt, ami megengedte a fegyverkezést), anélkül meg húzós lett volna a 38t-s tankokat lealázni.
Amúgy asszem az FTM-ben már nem tudnál ilyen rohamtempóban hadakat üzenni. -
blitzkrieg1 #5111 Hat ha tortenelemhez huen jatszol, akkor minek erdemes jatszani?
Az sem fer, ha a nemetekkel vered meg a vilagot.
A jatek lenyege, hogy egy adott orszagbol minel tobbet kihozz.
Nemetekben semmi izgalom. Azokkal jatszottam, 1938-ban mar megvolt Lengyelorszag, 39-ben franciaorszag, 40-ben Anglia (nehany ejtoernyos hadosztallyal siman hidfot lehet kepezni, flotta nelkul is). 1941 nyaran mar bekeritettem a szovjet hadsereg 880 hadosztalyabol kb. 400-at. Innen mar gyerekjatek minden. Nekik annyi a liedership, hogy abszolut mindent fejleszthetek, amelett, hogy egy halom szovit is bevonhatok mellem.
Magyarokkal sokkal izgalmasabb. Nagyon be kell osztani mindent.
Veluk jatszva 37 elejen megvan Jugoszlavia, vegen Bulgaria es Albania. 38-ban Romania es Gorogorszag. Aztan csatlakozok a nemetekhez, segitsegukkel meg lehet szerezni Szlovakiat.
Ha kitort a haboru, egy kicsit lehet Lengyelorszagbol hoditani. Aztan Torokorszagon keresztul lehet menni Irakba, Sziriaba, Egyiptomba.
Aztan Perzsia, majd India.
Ezeket nem olyan nehez megszerezni.
Egyebkent a tortenelemrol meg annyit, hogy Hitler kerte, hogy tamadjuk meg Csehszlovakiat 38-ban, cserebe megkaptuk volna egesz Szlovakiat, Jugoszlavia megtamadasaert cserebe pedig a teljes delvideket, de valoszinuleg tobbet is el lehetett volna erni, ha teljes eronkbol tamogatjuk oket a haboru elejetol kezdve, nem csak ovatoskodva. Igy mar majdnem teljesen visszaallt volna a tortenelmi Magyarorszag, aminek mar utokepesebb hadipara es serege lett volna. -
hana1 #5110 #4869 hozzászólásban van egy torrentlink a pach-hoz ha kell -
hana1 #5109 http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?536618-Semper-Fi-2.04f-BETA-PATCH
Ezt is rakd fel, elég sok suplly-problémát javítottak benne! -
CptNemo #5108 HOI III gold + fi update -
CptNemo #5107 2.03c wvfw -
hana1 #5106 Nekem ilyen gondom soha sem volt. Újratelepítés nem oldotta meg?
"Checksum" mi nálad? UBYY (3.05 esetén) -
CptNemo #5105 Üdv ismét
Még mindig organizáció probléma.
Annyi derült ki pluszban, hogy amikor így teljesen eltűnik az orgjuk az egységeknek, olyankor a térképen nem tudom a suplly mapmod-ot sem kiválasztani.
Tehát valószínűleg az a baj, hogy nem jut el a supply a csapatokhoz.
Már csak az a kérdés miért és miért pont egyszerre ? -
browing #5104 ne pipáld be:) vagyis ne legyen ott pipa... -
browing #5103 beállításoknál a counters pipáld ki... -
gatoth #5102 Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy egy tesztben láttam, hogy az egységeket kis figurákkal/hajókkal/tankokkal.. stb jelölik, de én csak négyzeteket látok az egységeim helyén a szokásos jelölésükkel, és eléggé zavar. Van valakinek tippje esetleg, hogy hogyan tudnám átállítani? -
barniusz #5101 Értem hogy történelem hűen szeretsz játszani, de Németországgal (vele mindig történelem hűen játszok) nekem kicsit unalmas, nincs elég kihívás. -
hana1 #5100 jobb ha elölről kezded
(megeszi elvileg, de lesznek hibák) -
Blondy #5099 ha van mentásem 3.04-es és felpatchelem 3.05-re akkor azt megeszi vagy kezdhetem elölről az egészet? -
tonio14 #5098 Bár csak le kellene szedni valahonnan :)
Köszi. -
hana1 #5097 FTM 3.05 elvileg jobb kicsit -
tonio14 #5096 Köszönöm.
Még annyi, hogy sebesség szempontjából a 2.04f+diday vagy a 3.04 FTM a jobb? -
hana1 #5095 A legújabb kiegészítő az FTM, de ahhoz még nem készült el a DiDay mod.
A DiDay akkor jó, ha sok történelemhű eseményt akarsz:
Be sure Hearts Of Iron III - Semper Fi is 2.04f version
- Delete the \gfx\interface\prov_pictures folder
- Delete the \history\provinces folder
- BE SURE YOU HAVE DELETE THE TWO MENTIONNED FOLDERS
- Extract I.C.E. GFX over your HOI3 copy, overwrite when asked
- Extract I.C.E. 3.3.3 main files over your HOI3 copy, overwrite when asked
- Extract I.C.E. 3.3.4 main files over your HOI3 copy, overwrite when asked
- Delete the \map\cache folder
- BE SURE YOU HAVE DELETE THE MAP CACHE FOLDER
- Launch the game and wait for the map cache to build
- Exit and launch again
-> You can play
Vagy FTM + 3.05 patch. -
tonio14 #5094 Sziasztok!
Úgy döntöttem végre előveszem eme remekművet és a hoi2 után megpróbálom itt is bizonyítani tábornoki képességeim :D
A kérdésem csak annyi milyen sorrendben és mit telepítsek. Egyenlőre a Gold-ot telepítem, ami SF+alap, de ahogy olvastam itt a legtöbben a diday moddal játszanak. Valaki egy kis help? :) -
hana1 #5093 Sokan közülünk szeretnek történelemhűen játszani, köztük én is.
Szerinted a valóságban M.o-val meg lehetett volna ezt csinálni? Erősen kétlem. Németo. békét akart akkoriban a Balkánon, Olaszország meg a Földközi-tenger partvidékét akarta. A kisantant szorításában 38-ig M.o. semmit sem csinálhatott, utána pedig majd belerokkant 3 gyenge hadsereg felállításába, amik 44-45-re lettek volna teljesen felszerelve.
Németországgal játszani a legérdekesebb szerintem, esetleg Japán. -
barniusz #5092 Ahogy itt olvasgatom a hozzászólásokat azt veszem észre, hogy a legtöbben Németországgal vannak pedig Magyarországgal is ugyan úgy nagy sikereket lehet elérni. Például én miután megkaptam a felvidéket és beléptem a tengelyhatalmakhoz megtámadtam a jugoszlávokat akiket aztán el is foglaltam, majd következett Románia és Bulgária és persze Görögország. Ekkor tört ki a világháború amihez addig nem is csatlakoztam amíg meg nem erősítettem a seregemet. -
CptNemo #5091 Németekkel, és van összeköttetés mindenhol
-
Shad01 #5090 Tudtommal az org csak harc során csökken, valamint ha nem kap supply-t az egység. Attól még hogy rendesen gyártod, nem biztos hogy eljut minden egységedhez. Pl ha nincs szárazföldi összeköttetés, akkor kikötő és konvoj kell az utánpótlás szállításához.
Melyik országgal játszol? A szovjetek org büntetéssel indulnak. -
CptNemo #5089 Igen az nem probléma, de mint írtam már békeidőben is előfordul
-
hpelte #5088 kapnak supplies-t rendesen?