Hearts of Iron 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem elõztek le kutatásban sem.
Tavasz volt azt hiszem és sivatagban harcoltam, a repülõgépeket akkor értem mér lõtték szét õket de azt még nem hogy mért ugrál össze vissza az a kis jelzõ és egyszer csak kiírja h megfutamodtak a katonáim és még az is hogy az ellenségnél senki nem halt meg. Azt nemtom....😞
Több oka is lehet:
Idõjárás, tél miatt jelentõs bónuszt kapnak a védõk. Az egységednél elfogyott a supply. Ha túl sok brigád vagy repülõ harcol egy helyen, akkor a "stacking penalty" miatt jelentõsen csökken a hatékonyságuk.
Például 10 bombázónál 100% a büntetés!!!
Az is lehet, hogy a kutatásban jelentõsen lelõztek, azért vagy hátrányban. Gond lehet a parncsnoki lánccal is.

De az is lehet, hogy valamiért bugos a verziód, amivel játszol.
Sziasztok, elég nem is tudom érdekes a játék nekem mert sokszor vannak olyan érthetetlenségek hogy van pl. 8000 katonám amit ráküldök 4000-re ha jól tudom mind a 2 ejtõernyõs volt és sikerül nagy nehezen megnyerni a csatát légitámogatással de azt is csak úgy hogy 2-szer több katonám hal meg mind az ellenségnek, semmi land fortress vagy hegy nem volt pedig. Vagy van olyan is hogy ráküldök egy városra iszonyat sok tactical bombázót, aszt hiszem az olyan 15 hadosztály volt. A városba volt kb 20 gyalogos hadosztály, talán 1-2 másik is, de nem telik el egy óra a játékban, pontosabban semennyi idõ és a gépeim szltlõve 0%-on vounlnak vissza haza vagy nem is mennek vissza. De van olyan is hogy ismét csak több katonával megtámadok valakit. van az a támadásjelzõ ami 100-ig megy. Egyszer 99-et mutat, egszer pedig -50 eket és össsze vissza ugrál és egszer csak kiírja hogy megfutamodtak a katonáim, és nem volt az ellenségnek légitámogatása. Tehát ezek a problémák vannak. Aki tud legyen szíves válaszolni hogy iért annak ezek, ha tudja, mert engem teljsen ki akaszt a játék néha.
én kicsit beleuntam a hoi3 "furcsaságaiba" és elõvettem most a 2-t iron cross-al eléggé pofás, igaz grafikailag fapadosabb mint a 3
Eleg siman ment. Kozep-Angliaba egy ejtoernyos hadosztaly ledobtam a kikotobe, aztan rogton partra tudtam tenni 5 hadosztalyt a szallitohajokkal. Persze a flottam orkodott, ha arra jonne egy hajo. Valamint a taktikai bombazok hajok utan kutattak es akkor inditottam az invaziot, amikor epp nem volt ott az angol flotta. Miutan partra szalltam, kicsit nehezebb lett, mert a partraszallas kore vonta a flottajat, es probalt blokadolni.
Sikerult very hardon is elfoglalni Franciaorszagot 39 szeptemberere.
Oktoberben pedig mar partra is szalltam Angliaban. Eleg siman ment.
Bár Én ezt személy szerint elítélem ( álszentség a köbön) de azért rajtad segíteni fogok! 😉

http://thepiratebay.org/torrent/6504332/hearts_of_iron_3___semper_fi___for_the_motherland___lt__lt_Crunox_gt__gt_
Sziasztok tudnátok nekem segíteni? A motherlandhez kéne torrent, de nem találok normálisat. <#rinya>

Nem bug. Az elejen szinte mindenki IC-t gyart es csak akkor ter at a hadsereggzartasra, amikor mar kozel a haboru.
Igy jott ki az, hogy 39 szeptemberere a franciaknak mar nagyobb volt az IC-juk mint nekem. Es meg a sereguk is. Britteknek 300 alap IC van, USA-nak mar 680, szovjeteknek 450. Es ez csak alap, szorzok nelkul.
A szovjeteknek 39-ben 1200 ezreduk van, nekem 350...
Ugyhogy jobbnak lattam ujrakezdeni a jatekot es mostmar jobban meggondolom mit hogyan fejlesztek. A diplomaciara is jobban kell figyeljek. Gondoltam eleg lesz 40-tol behivni az olaszokat es a tobbit, de ha nem hivom be oket idoben, a franciak elleni haboru elhuzodik, sok vesztesseggel jar es semmi eselyem nem lesz a szovjetek ellen. Most mar 36-tol befolyasolom a magyarokat, olaszokat, romanokat es bulgarokat, amikor pedig megjelennek a nacionalista spanyolok, oket is.
Es szerintem very hardon a flottarol is le kell mondani, mert ha beraksz 2-3 hordozot vagy csatahajot, nem lesz eleg hadosztalyod.
Angliat a meglevo hadiflottaval is le lehet verni, csak egy ejtoernyos hadosztaly kell hozza, amit az egyik vedtelen kikotobe ledobsz, madj azon keresztul partrarakod a szallitohalyokkal a sereget.
azért annyi ic-re nyersanyag is kell, + ha nem gyártasz egységeket akkor azoknak nõ a gyártási ideje és az ic igénye is úgyhogy visszaüthet. Amúgy ez nem lehet vmi bug? anno a hoi2-ben volt olyan hogy a britek csak konvojokat gyártottak
Az USA lesz meg nagyon brutal. 39-ben januarjaban beleptem hozza, 600 alap IC-je van, de meg mindig csak azt epiti, 1,7 ic es 125 napba kerul egy IC nala, szoval mire megkezdodik a haboru, neki lesz vagy 800-900 IC-je.
Persze very hardon elvezetesebb, de most eloszor jatszottam HOI 3-al, nem akartam egybol nehez fokozattal kezdeni.
A franciak kemenyen vedekeznek, azon a fronton ahol a valosagban a nemetek attortek, szerintem lehetetlen attorni. En a a belga tengerprt felol tortem at, es ugy mentem le delebbre Parizs fele.
Nehez, mert a franciaknak mar 380 ezreduk van 39 nyarara, mig nekem 350.
Ha újra kezdem, szinte mindig máshogy , és máshogy gyõzõm le a franciákat az összes kampányomban.

Ugye ugye megmondtam. <#nevetes1> Így szerintem sokkal élvezetesebb a játék, mint alacsony szinten. Ja, egy jó tanács-bár én politikai szinten ragaszkodok általában a tört. hûséghez, vh. fokozaton ne tedd ugyanezt a "taktikai" részben. Tehát van egy-két dolog amiben kifejezetten nem szabad utánozni a németeket pl. francia hadjárat, ugyanis totál máshogy reagálnak a szövetségesek.

Annyira nem is konnyu very hardon. A lengyelek semmit nem vedekeztek, de a franciak es angolok visszavertek, ujra kellett kezdjem. 😊
A francia ipar joval nagyobb mint a nemet. Hadosztalyuk szinten tobb van, ami melle meg jon az angol es belga hadsereg is.
Nem tudtam egyszeruen attorni ott, ahol a valosagban a nemetek. Asszem most Belgium eszaki reszerol torok a franciaknak, es vegigmegyek a tengerpraton, ugy kanyarodok majd le Parizsnak.
Meg figyelni kell mivel hol támadsz tankok sikság plusz stukák elég hatásosak light gyalogosok erdõk sürû erdõk mert amugy elég sok büntetést kapsz. meg nekem vannak külön rohamcsapataim ami létszámban nem nagy de tartalmaz sturmpionirt meg opciós egységeket és ezzekkel támadoma városokat ilyesmi. meg a vezetõk is sokat segitenek.
Nekem magyarositva van valamennyire ha jobbról a 3. fülre gondolsz azt hiszem az akkor van egy pár rész fejlesztve a felsõ két sor az a páncélosokra vonatkozik. Ebbõl a részbõl "armored" 2. sor közepe nincs csak fejlesztve "schwerpunkt 1918" remélem jól írtam.Többi legalább 1938-as szinten van illetve van olyan is ami 1940-es.
land doktrinak közül miket fejlesztettél?
Köszi a gyors válaszokat de ezeket már tudtam én is az elsõ rész óta játszom a játékkal hiába a nagy túlerõ bekerítés fejlettebb technika több irányból támadás.Elméletileg átkéne mennem rajtuk mint kés a vajon de nem sajna. Esetleg arra gondolok hogy vmi fontosat nem fejlesztettem ki?
Figyelni kell a terepre, hegyek, erdõk, város, folyón átkelés jeletõs védelmi bónuszt ad.
Támadni egy az egy ellen nem szabad. Egy területet több irányból és többszörös túlerõvel kell támadni. Vagyis ahol támadni akarsz, oda több egységet csoportosíts át. A front többi részén elég ha az ellenséggel megegyezõ erejû, vagy kicsit gyengébb erõ állomásozik.
földrajzi körülményekre mennyire figyelsz? gondolok itt pl a folyókra, azok be tudnak zavarni, légi támogatás (ground attack) is sokat tud segíteni
Hali olvasgatom a hozzászólásokat nem tom mit bénázok de normál fokozaton alig haladok a lengyelek ellen.Egy német páncélos hadtestet feltartóztat egy szaros gyalogos hadosztály napokig, vagy hiába kerítek be egy kissebb egységet azok is kiartanak rengeteg ideig.Pedig fejlettek a páncélosaim (pzIII).
Vki vmi tanáccsal?
Most kezdtem, very hardon egyet a nemetekkel, szerintem itt sem lesz nehez.
Ja és hogyan tudnám növelni a manpowert?
Tudnátok segíteni?Letudom valahol tölteni a HoI3 magyarosítását?
pedig nem, csak a prov pictures - t töröltem
így ránézésre az ugrik be, hogy az egész \gfx\interface mappát törölted, nem csak a \gfx\interface\prov_pictures-t
Feltelepitettem a hoi 3 alap verziojat, majd a semper fi-t. Ezutan jott a semper fi 2.04d. Elinditom, tokeletesen megy. Kitorlom a \gfx\interface\prov_pictures mappat es a \history\provinces mappat, feltelepitem a Diday ICE 3.3.3 gfx-et majd a main files-t, felulirom ahol keri, kitorlom a map/cache mappat majd elinditom a jatekot. Mikor elindul kilepek es ujra elinditom, igy volt a leirasban is. DE 1. a zaszlok egyaltalan nem latszanak 2. az egesz terkep(szarazfold) helyett tenger van abban vannak a hadosztalyaim igy hogy tenger van mindenhol mozogni se tudnak. Valakinek tippje hogy hol ronthattam el? Amugy minden mas mukodik csak a map nem jo meg a zaszlok.
Vannak. A felállításuk idõpontjában megkaphatod a nevesített alakulatokat, és pluszban is lehet gyártani õket. Hatékonyabbak mint az alap egységek, ha van bõven IC és manpower csak ilyeneket hozok létre.
lenne par kerdesem. a hoi 3 ban a diday modban vannak SS csapatok ?
a semper fi 2.04f-et mire kell feltenni a sima hoi3 ra? es hol tudnek diday modot letolteni a 2.04f hez?
Próbálj egy német kampányt 41 dec-tõl very h. fokon. Aztrán légyszi írd le mi történt. Elmondanám ott az is nehéz hogy bent maradj nyárig orosz területen. Mondom ezt úgy ,hogy simán végignyomom a 36, 39, 41, nyári indulástól vh.fokon a játékot..Ha médiumon játszol ne mond ,hogy könnyû,mert nem könnyû, hanem tanuló szint.<#alien>

Milyen szintre is van állítva a nehézség???

Amit lent a képen beszúrtam azt az ftm-ben csináltam. Az elsõ bécsi döntés után ha beálltál a tengelyhez hadat tudsz üzenni Jugoszláviának.
Nem, nem lehet FTM-ban az meg tenni amit Blitzkrieg1 írt.
Én már játszottam ftm-ben m.o-gal és ott csak akkor tudtam hadat üzeni Jugoszláviának mikor a 40-es években Németek+Olaszok támadták.
Sokkal nehezebb az ftm-ban kis országgal a bármit is meghódítani.
A történelemhûség nekem azt jelenti, hogy nem üzenek korábban hadat a valós eseményeknél és a játék célja a "Victory Conditions"-ok teljesítése nálam, nem a világuralom.

Hitler amúgy elég sok ígéretet tett M.o.-nak a II. vh. folyamán, de lényegesebben kevesebb valósult meg. Csehszlovákia megtámadásáról meg annyit, hogy nem véletlenül lett visszautasítva. Amikor az elsõ bécsi döntés elõtt nyomásgyakorlásként mozgósítva lett a magyar hadsereg, kb 3 csatanapra volt elegendõ az ország egész lõszerkészlete. Nehézfegyverzetük még 40-ben sem volt (hiszen 38-ban írtuk alá a Bledi-egyezményt, ami megengedte a fegyverkezést), anélkül meg húzós lett volna a 38t-s tankokat lealázni.
Amúgy asszem az FTM-ben már nem tudnál ilyen rohamtempóban hadakat üzenni.
Hat ha tortenelemhez huen jatszol, akkor minek erdemes jatszani?
Az sem fer, ha a nemetekkel vered meg a vilagot.
A jatek lenyege, hogy egy adott orszagbol minel tobbet kihozz.
Nemetekben semmi izgalom. Azokkal jatszottam, 1938-ban mar megvolt Lengyelorszag, 39-ben franciaorszag, 40-ben Anglia (nehany ejtoernyos hadosztallyal siman hidfot lehet kepezni, flotta nelkul is). 1941 nyaran mar bekeritettem a szovjet hadsereg 880 hadosztalyabol kb. 400-at. Innen mar gyerekjatek minden. Nekik annyi a liedership, hogy abszolut mindent fejleszthetek, amelett, hogy egy halom szovit is bevonhatok mellem.

Magyarokkal sokkal izgalmasabb. Nagyon be kell osztani mindent.
Veluk jatszva 37 elejen megvan Jugoszlavia, vegen Bulgaria es Albania. 38-ban Romania es Gorogorszag. Aztan csatlakozok a nemetekhez, segitsegukkel meg lehet szerezni Szlovakiat.
Ha kitort a haboru, egy kicsit lehet Lengyelorszagbol hoditani. Aztan Torokorszagon keresztul lehet menni Irakba, Sziriaba, Egyiptomba.
Aztan Perzsia, majd India.
Ezeket nem olyan nehez megszerezni.

Egyebkent a tortenelemrol meg annyit, hogy Hitler kerte, hogy tamadjuk meg Csehszlovakiat 38-ban, cserebe megkaptuk volna egesz Szlovakiat, Jugoszlavia megtamadasaert cserebe pedig a teljes delvideket, de valoszinuleg tobbet is el lehetett volna erni, ha teljes eronkbol tamogatjuk oket a haboru elejetol kezdve, nem csak ovatoskodva. Igy mar majdnem teljesen visszaallt volna a tortenelmi Magyarorszag, aminek mar utokepesebb hadipara es serege lett volna.
#4869 hozzászólásban van egy torrentlink a pach-hoz ha kell
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?536618-Semper-Fi-2.04f-BETA-PATCH
Ezt is rakd fel, elég sok suplly-problémát javítottak benne!
HOI III gold + fi update
2.03c wvfw
Nekem ilyen gondom soha sem volt. Újratelepítés nem oldotta meg?
"Checksum" mi nálad? UBYY (3.05 esetén)
Üdv ismét
Még mindig organizáció probléma.
Annyi derült ki pluszban, hogy amikor így teljesen eltûnik az orgjuk az egységeknek, olyankor a térképen nem tudom a suplly mapmod-ot sem kiválasztani.
Tehát valószínûleg az a baj, hogy nem jut el a supply a csapatokhoz.
Már csak az a kérdés miért és miért pont egyszerre ?
ne pipáld be😊 vagyis ne legyen ott pipa... <#vigyor2>
beállításoknál a counters pipáld ki...
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy egy tesztben láttam, hogy az egységeket kis figurákkal/hajókkal/tankokkal.. stb jelölik, de én csak négyzeteket látok az egységeim helyén a szokásos jelölésükkel, és eléggé zavar. Van valakinek tippje esetleg, hogy hogyan tudnám átállítani?
Értem hogy történelem hûen szeretsz játszani, de Németországgal (vele mindig történelem hûen játszok) nekem kicsit unalmas, nincs elég kihívás.
jobb ha elölrõl kezded
(megeszi elvileg, de lesznek hibák)
ha van mentásem 3.04-es és felpatchelem 3.05-re akkor azt megeszi vagy kezdhetem elölrõl az egészet?
Bár csak le kellene szedni valahonnan 😊
Köszi.