6647
  • pecaboy
    Értem. De akkor ezt eléggé ki lehet használni... Van mondjuk egy hadosztályparancsnok, akit egy pillanat alatt lecserélek egy hidász "képesítésű" (asszem traitnek hívják ezt a dolgot) hadosztályparancsnokra, amikor a hadosztály folyón készül átmenni. Ha meg pl. sok az erdő, megint lecserélem a parancsnokot olyanra, aki jobb erdőben és így tovább, egy nap akár három parancsnokcsere ugyanannál az alakulatnál :)

Még valami. A parancsnok skillje ugye úgy fejlődik, hogy xp-t gyűjt, és 100 xp az +1-et ad a skilljéhez. De mi a helyzet a traitekkel? (Amik a skill mellett láthatóak, ilyen-olyan bónuszt vagy ritkább esetben máluszt adnak.)
  • Pordycus
    nincs semmi hátránya szerintem, az org visszaszerzésének mennyisége csökken arra a pillanatra amíg átrakod:)

rangban ezért nem érdemes kitüntetni aki nem kell, mert kevesebb Xp jár neki.
  • pecaboy
    Van-e valami rövid távú hátránya az egységek újraszervezésének (más HQ alá küldésének), új parancsnok beiktatásának ésatöbbi? Csökken ilyenkor az organisation?

Illetve: milyen hátránya van annak, ha rangban kitüntetek egy parancsnokot? Ha semmi, akkor mi akadálya van annak, hogy mindenkiből tábornagyot csináljak? (Azt hiszem, az officer rating csökken talán, de csak kicsit, ezt nem érzem egy nagy hátránynak.)
  • pecaboy
    Oks, kösz! Gondoltam, hogy a 3.05 mod nélküli, úgy értettem, hogy ez-e a legjobb, ami modolás nélküli hivatalos peccs :) És ezek szerint igen.
  • Pordycus
    Pecaboy a 3.05 mod nélkül van és igen ez a legjobb jelenleg. FTM-nek nincsa manual, devdiaryból csak azt tudod meg miféle újdonság van hgoyan mkszik azt nem...
    De nem nagy kunszt rájönni miután tudod hogy mit keress...
  • pecaboy
    A másodikra megtaláltam a választ:
    http://www.paradoxian.org/hoi3wiki/What%27s_New_in_For_The_Motherland
  • pecaboy
    Ez egy nagyon jó kis videó-tutorial, 9 részes, aki tud angolul és nem nagyon érti a dolgokat, vagy kezdő (mint én), nézze meg.
    http://www.youtube.com/watch?v=s3lffqvB2Dk&feature=related
  • henimen
    Hát elég nagy a megszállt ország.(Jugoszlávia) Úgyhogy átállítom inkább valami enyhébbre.
  • pecaboy
    Szerintem suppressionnal rendelkező egységeket rakj oda (pl. military police). Ha pedig nagy a baj és nagy területet érint, akkor állítsd át az adott megszállt ország közigazgatását valami kevésbé keményre; ezt, ha minden igaz, a politics menüben tudod megtenni, az occupied countries-nál.
  • pecaboy
    Még 2 dolog:
    - A 3.05 a legújabb patch (modolás nélkül), ugye? Ez a leghasználhatóbb, "legbugmentesebb"?
    - Az alapjáték és a Semper Fi manuálja megvan, el is olvastam, nem volt rövid :) Ellenben a FtM-é nincs. Van valami netes link utóbbihoz? Vagy kb. elég, ha a fejlesztői naplót (Devs' Diary) elolvasom a neten?
  • henimen
    Sziasztok!
    Hogyan tudom azt megoldani,hogy az elfoglalt területeimen ne legyen lázadás?
  • pecaboy
    Értem. Valami szerkesztővel át lehet-e egyszerűen írni a core-okat?
  • Pordycus
    az aquire terrytorynál előre szkriptelt régiókat tudsz tőle elcsatolni, ez országtól függ, de sajnos romániániával szemben, csak Retake our core (vagyis visszaszerezni ami a mién vót) opció van, délerdélyt nemtudom hogyan lehet megszerezni anélkül, hogy vagy hozzádkerülne minden más vagy ha a többi részt a németek elfoglalják, ne kapj olyan területet meg, amit a főváros elfoglalása után sem németek tartanak a kezükben, szóval elég nehéz így helyreállítani a határainkat.
    Multiban játékos segítséggel lehet:)
    Amúgy akárhányat, mert asszem havonta tudsz új wargoalt megadni.
  • henimen
    Köszönöm a választ:)
  • pecaboy
    Köszi! Én is reméltem, hogy így van. Már csak az érdekelne, hogy egy acquire territory-val akárhány területet elszedhetek később, vagy csak egyet és azt előre kell megadni?
  • Pordycus
    Piratebayről a CRUNOXos hoi3+semperfi+forthemotherland kell a multihoz, meg egy 3.05-ös peccs.
    Ha nem találod privben elküldöm:)

Henimen
    A neutrality, az leginkább eventekkel csökken vagy nő, azért van magas neutralytin minden ország kezdésnek (kivéve párat) hogy ne lehessen 36 jan. elsején világháborút indítani.
    Minden országnak van, minden országnak csökken ha határain háború folyik, kémkedésel is lehet befolyásolni, pl increase threat, ha ezt felnyomod, könnyeben üzen hadat a másik ország.
  • Pordycus
    Paceboy, meg lehet oldani, hadüzenetnél van egy ilyen opció, hogy Add Wargoal (hadicél hozzáadása) és conqer (elfoglalás) helyett Aquire Territory (terüle megszerzése)-t kell nyomni. És idővel több wargoalt is hozzáadhatsz, szóval lehet egyszerre csinálni bábállamot és lecsatolni a területeket.
  • pecaboy
    Üdv!

Gondoltam, kipróbálom már ezt a játékot én is :)

Kezdetben csak az érdekelne, hogy a kiegészítőkkel - ha jól gondolom, kettő van, a Semper Fi és a For the Motherland - meg lehet-e már oldani, hogy ne csak annektáljak vagy bábbá tegyek egy országot, hanem pl. területet csatoljak el tőle, és utána legyen béke (esetleg a békével egyidejűleg területcsatolás+bábállammá is teszem) ? Konkrétan, létre lehet-e hozni pl. Nagy-Magyarországot, anélkül, hogy kinyírnám a környező országokat? :)

Előre is köszi a választ.
  • henimen
    Hogy lehet neutrality-t szerezni?
  • henimen
    Időm az van:) Megyek is a harmadik oldalra :)
  • Kotomicuki
    Üdv!

Ha van erre fél-háromnegyed órád - megéri - , akkor #5211 - most a 3. lapon - és attól "fölfele". Kellemes időtöltést és jó olvasást, majd sikeres alkalmazását az ott leírtaknak! ;)
  • henimen
    Sziasztok!
    Az alap Hearts of Iron 3-mal játszok, és magyarországgal, nem tudok senki ellen sem háborút indítani, vagy szövetséget kötni. Tud ebben valaki segíteni? Meg még egy dolgot szeretnék kérdezni. Hogyan lehet katonákat képezni?
  • Simikeke
    az a helyzet hogy lenne kedvem multiplayerben jatszani! csak tört játékom van és nemtudom hogy igy tudok e... tudok?? és ha igen mit csinaljak?
  • Pordycus
    a hoi 2 be adott áramot itt nem ad, mert a játékban semmivel sem tudod növelni a provinciák nyersanyagtermelését
  • blitzkrieg1
    Biztosan ad energiat a reaktor? Mar 20-at epitettem es semmi pluszt nem vettem eszre.
  • Pordycus
    Bazsi igencsak lenne XD mi minden este játszunk úgy 4en 5en, ha van TSed itt megtalálsz engem:
    TS3: gameop.hu:9966
  • Pordycus
    Annyit építesz amennyit akarsz, végtelen energia:)
  • bazsi0811
    Lenne valakinek kedve játszani az alap hoi 3-mal?
    Akinek igen az jelezze!
  • hana1
    A 4.0-án dolgoznak már több mint fél éve...ígéret van ,hogy lesz valaha, de nagyon lassan haladnak.
  • Armisael
    Régebben én innen töltöttem le a DiDay's ICE Modot de már egy jó ideje nincs frissítve. Talán már nem módolják tovább? Vagy csak egyszerűen máshová töltik fel, ha igen tudna valaki egy linket adni a legújabb működő/stabil verzióhoz. A legutolsó verzió ami nekem megvan az a 3.3.4+UPDATE__ICE_3.3.4_crash_07_06_2011

• Navarro
    *importálni
  • Navarro
    Hello!

Tudja valaki hogyan lehet a Hearts of iron 3 -ba improtálni a Victoria 2 mentésemet? Úgy tudom a Victoria 2-őt lehet folytatni a Hearts of Iron 3 -ban. Hogyan? Aki tudja, mondja!

Köszönöm.
  • blitzkrieg1
    Tudja valaki, hogy max mennyi reaktort lehet epiteni? Itt nincs egy limit, mint a hoi2-ben. Ott max 10 lehetett. Itt viszont mar a 20-kat epitem. Gondolom minel tobb van, annal gyorsabban epul az atombomba. Mennyire befolyasolja egy egy szint az epites sebesseget?
  • Pordycus
    Amúgy szívesen várunk játékosokat 3.05-re multiba.
    Tengely-szövi, tökmindedj, csak humán legyen az ellenfél 36os kampány, játék hétvégente.

Lenne kedve valakinek csatlakozni?
  • Pordycus
    ne használj Di Day modot inkompatibilis verzióval mert az eventek ütik egymást:)
  • Len1n
    sziasztok!

valaki tudna segíteni? vagy egy rohadt bug ami elcseszi folyton a játékomat...di day ICE 3.3.4 mod van fent...az a probléma hogy Nácikkal vagyok 1936os kampányban 39re faszán végbe megy minden történelmiesemény molotov-Ribentropp paktum is meg van, Lengyelek nem adják Danzigot, kitör a háború... nyugatról én keletről a ruszkik nyomorgatják őket...erre mikor már jó szarul áll kb negyede van meg az országának megfutamodik a lengyel kormány...kapok egy kis értesítést is amit csak elfogdani lehet...ezekután visszont nem tudom tovább foglani sőt két nap mulva vissza kapja a területei 2/3-át Danzigostól... és én kapok csak egy sávot kelet legynelországban ami pont a szovietekkel határos és nincs is összekötettésben az én országommal...ezenkívül még nem is lesz a bábországom vagy szövetségesem vagy bármi hanem ugyanúgy marad a szövetségesek közt csak éppen megnemtámadási szerződést köt automatikusan veleem meg az összes Axis országgal...a csapataim meg ben ragadnak a területén...ez egyszerűen totálisan ellehetetleníti a helyzetem próbáltam már korábbi mentéskkel de ugyan ez a szitu...
  • bertie
    Kacyking

Az egységtípusok nem az évtől függenek, hanem a kifejlesztett technikától, azaz milyen szintű a páncélosod. Nem lehet, hogy csak alapszinten voltál? Ebben az esetben teljesen logikus egy első v.h-s tank.
    Pl. nekem Japánnál szokta kidobni a német típusú hajóosztályokat, ha nincs megfelelő típusú japán osztály.
  • csigott ezredes
    De te is meg tudod. Megkeresed hol hivatkozik a program rá és kitörlöd. Ha jól emlékszem egy txt file unit culture valami ilyesmi.
  • Kotomicuki
    Hát, ahogy azt már kitárgyaltuk a #5347-n és a #5351-n (Kacyking! Ugye figyelsz?!), ez inkább idegesítő, mint "szinesítő" - hacsak a fej- és arcbőr, emiatti fokozott vérbősége nem számít annak. (Ezt mikor fogják már végre (ki)javítani - vagy egyszerűen: megszüntetni?) :(
  • csigott ezredes
    Ezzel ne foglalkozz. A nevek csak a játék szinesítésére vannak.