6647
-
Kacyking #5407 Sziasztok!
Már egész jól emgy a játék és már felraktam az alapjáték mellé a Semper Fi-t a For Motherlandot meg a 3.0.5-ös patchet persze.És egy olyan problémám lenne,hogy nem tudom beállítani milyen típusú egységet gyártsak.Ez alatt azt értem,hogy mondjuk egy közepes páncélos ezredet vagy brigádot (nem tudom melyik a pontos fordítás)le akarok gyártani akkor azt írja,hogy valami A7V-t vagy valami ilyesmi nevű tankot gyárt le ami legjobb tudomásom szerint egy I.vh-s harckocsi.Hogyan tudom átállítani,hogy Panzer III-at vagy Panzer IV-et gyárthassak?1938-at ír a játék.
Vagy az egyáltalán nem fontos,hogy milyen fajta tankot gyártok csak legyen közepes tank? -
Kotomicuki #5406 De ennyire külön sem, az is biztos - még hogy 150-300(+) km-re a hadosztályaitól a HDT-Pk., a VH-ban az még nehézkesebbé tette volna az amúgy is akadozó kommunikációt közöttük!
Miért nem lehetett egy külön lapot kapniuk - ha már mindenképpen ragaszkodni kell ehhez és nem maradhatott a HoI2-féle, "egyszerűbb" változat - ahol bedobod az egységeket a helyeikre és kap egy parancsnokot, aki/ami nem jelenik meg külön egységként, csak szerepel/látható, ahogy pl. most is, az egységnév fölött - bizonyos nagyítás után meg már (csak) ő látható a milliónyi kis egység helyett a térképen, és így tovább, és így tovább... Igaz, ehhez át kellett volna dolgozni a (mostani) hadszínteres utánpótlás és parancsnoklási rendszert, de nem is kéne félnapokat vadászni és rakosgatni az egységeket jobbra-balra egy 100x100 pixeles kockában, mint most (lásd: #5402). -
#5405 miért az életben sincsenek együtt. -
bertie #5404 blitzkrieg1
Ellátást szerintem nem befolyásol negatív irányba,(legalábbis annyira nem vettem észre), viszont ha a vezéreid képessége olyan (logistic wizard, commando) akkor csökkentheti a fogyasztást, vagy a malus-okat. Valahol a fórumon láttam is a listát, hogy melyik szinten hány százalékot ad. -
Kotomicuki #5403 Szerintem, itt túllőttek a célon a fejlesztők és túlbonyolították a rendszert (máshol is, sajnos). Nem értem, hogy miért kellett az egységektől különválasztani azok vezetését - ennyire (hül'e és átláthatatlan módon)...
Amúgy, a HQ-k az ellátásban is fontos szerepet töltenek be. Hadszínterenként, egyre szerteágazóbb módon, rajtuk keresztül jut el az utánpótlás a csapatokhoz. Az egyre alacsonyabb rangú HQ-knak, egyre kisebb az ellátó hatósugara, viszont, ahogy előttem írták, ha szép "hosszú" és teljes a láncolat, akkor nagyon megtudja dobni az egységek értékeit ez a felállás - ha a kutatások is kivannak fejlesztve mellette és a parancsnokok se "analfabéták" a hadvezetésben. -
blitzkrieg1 #5402 Magyarorszaggal jatszva hasznalom a HQ-kat, ott meg nem olyan sok az egyseg. Meg Nemetorszaggal is hasznalom, ha 36-os kampanyt kezdek, mert ugy en rendelem az egysegeket a HQ-hoz, de ha mar 44-es kampanyt kezdek, lehetetlen atrakosgatni mindenkit a HQ-hoz. Utanpotlas eljuttatasat is befolyasolja a HQ? Vagy csak vedo es tamado bonuszt ad? -
bertie #5401 blitzkrieg 1
Erre a megoldás, ha van elég manpowered, hogy nem használod ki az egy HQ alá rendelhető hadosztályok (XX) számát, tehát sok HQ egységet csinálsz, és ezekkel követed a hadosztályokat (2-3 hadosztály még eléggé együttartható). Másik lehetőség, hogy minél nagyobb rangú HQ-kba szervezed a csapatokat. Tehát mondjuk kihagyod a hadtest (XXX) csoportot, és rögtön hadseregbe (XXXX) szervezed őket, ezeknek nagyobb az ellátási körzetük is. Ha nagyon szétszóródó hadosztályaid vannak, akkor közvetlenül a hadseregcsoport (XXXXX) vagy körzet(theatre) (XXXXXX) alá sorold be őket. Ugyan kevesebb a bónusz, de gyakorlatilag mindig a parancsnoki láncon belül tartózkodnak. Harmadik verzió eléggé macerás - szervezd át rendszeres időközönként a hadsereget. -
blitzkrieg1 #5400 Ok, de egy hadosztaly dandarjai Oroszorszag teruleten tamadaskor ugy el tudnak egymastol tavolodni, hogy inaktiv lesz a HQ. Valamint lehetetlen mindig odafigyelni, hogy mindig ugyanott legyen a hadosztaly, mint a HQ.
Vagy te ezt hogy tudod megoldani? -
Shad01 #5399 Érdemes. Ha nincs megszakadva a parancsnoki lánc, akkor érezhető bónuszokat kapnak az alájuk beosztott egységek.
Lehet velük kulcsfontosságú reptereket, városokat őrizni, üres területeket foglalni, segíthetnek a bekerítésekben. -
blitzkrieg1 #5398 HQ-kat erdemes hasznalni?
Azt vettem eszre, hogy csak a supply-t es a tiszteket hasznaljak, hasznuk meg szinte semmi.
Ugyanis amikor tamadok tobb szaz egyseggel, nem tudom kovetni, hogy kinek hol van a HQ-ja, igy eltavolodnak egymastol es akkor mar nem is befolyasolja a csatat. -
csigott ezredes #5397 Azért jó a magas unity:
- más politikai/gazdasági rendszert is választhatsz ha bizonyos feltételeknek eleget teszel(pl: 80-as unity), ami nagyban befolyásolja a termelést(politikai fülnél látható)
+ még van pár miniszter aki a változás mértékét növeli/csökkenti, tehát ha épp bombáznak/konvojaidat lövik akkor a csökkentős, ha te kémekkel növelsz akkor a növelős -
blitzkrieg1 #5396 Megoldodott a konvojos problema. Kinaban is ehen haltak az angol egysegek, csak ott kicsit kesobb, mert oda kuldott az USA is utanpotlast, mint Europaban. Vegul nem tudtak kiuzni Mandzsuriabol a japanokat, sot a japanok semmisitettek meg vagy 300 szovetseges dandart es ismet befoglaltak Kinat.
Szovjeteket nehez lesz megverni. Veluk mar 2 eve allohaboru van. Oket valoszinuleg csak atombombaval fogom tudni legyozni, de addig meg legalabb 3-4 ev van.
Az angolokat viszont kiszoritottam Eszak-Afrikabol es lassan a kozel keletrol is. Tovabba elfoglaltam Skociat.
-
bertie #5395 nagypite
Elvileg nem. Melyik nemzettel vagy? Nem egy event-et kaptál? -
nagypite #5394 ftm-ban megváltozott a dissent? eddig nyomtam a goods-ot és visszament most meg nem csinál semmit 3.05 van fent -
kopaszeger #5393 Köszönöm a válaszod sokat segített. -
bertie #5392 kopaszeger
Kémekkel nagyon egyszerű a dolog. Intelligence menü, bal felső sarokban ott a saját országod. Van egy kis háromosztatú oszlop, az legyen teljesen kitöltve (piros, sárga és zöld csík kell legyen benne, ha nincs, csak simán kattingass bele), alatta meg van 3 négyzet (counterintelligence, support ruling party, raise national unity). Az utolsó bejelölésével tudod növelni a nemzeti egységet. Őszintén szólva nem igazán hatásos, csak Japánnal használtam, de 41-ig nem növelt 1%-t sem, utánna meg a konvojaim süllyesztésével az angolok simán überelték a hatását.
Ja, majd elfelejtettem, kémeket pedig a Leadershipből képezhetsz, a technológiáknál (második csúszka).
Ha nem akarsz sokat rászánni, javaslom, hogy az intelligence menüben, bal oldalt alul üsd ki az országok neve melleti kis oszlopokból a színes vonalakat, csak azokon hagyd rajta, ahová tényleg szeretnél kémet küldeni. -
kopaszeger #5391 bertie
köszönöm a választ, még azt letudnád írni pár szóba hogy kémekkel hogy kell csökkenteni, mert a kémkedést nem igazán tom használni. -
bertie #5390 Kémekkel, illetve ha valamilyen moddal játszol, bizonyos események is növelhetik. Politika fülön van alul stratégiai hatások (konvojtámadás, stratégiai bombázás), ha ezeket ki tudod védeni (azaz hatékonyan kíséred a konvojokat flottaegységekkel, vagy sikeresen megakadályozod a bombázóit) akkor nő a unity, ha nem, akkor csökken, de ezek nem túl jelentős mértékűek. -
kopaszeger #5389 Olyan kérdésem lenne hogy a Nemzeti egységet hogyan tudom növelni? -
Kacyking #5388 Sajnos nem tudok angolul. -
#5387 paradox forumon a HOI3 AAR ok kozott van egy Germany Tutorial AAR nagyon jo mindenre kiter van kuklon fejezet az OOB ra -
Kacyking #5386 Szia!
Mivel csak most kezdtem azt csinálom,hogy ahol épp nincs fontosabb hadművelet az a gépre bízom védekezés vagy a későbbi terveimtől függően villámháború vagy támadó állapotban.Addig én meg kézi irányítással levezénylem a háborút.Csak volt az említett keveredés.
Nem tudnád leírni,hogy hogyan kell beállítani az új hadszínteret és azt is,hogy hol találom meg ezeket a beállítási lehetőségeket?Kell ehhez valami kutatást kifejleszteni?Vagy van valami egyéb feltétele?
Előre is köszi -
#5385 Letre lehet hozni uj teather-eket, de elejen tok felesleges, ugyse teathre szinten iranyitod a haborut ( vagy meg is? )
Army Level-en szerintem jobban muzsikal az AI is es tobb lehetoseged van taktikazni.
Itt a full OOB http://www.axishistory.com/index.php?id=6465 -
Kacyking #5384 Sziasztok!
Ismét lenne egy kérdésem!
Hogyan lehet beállítani a hadszíntereket?Amikor 1936-ban kezdek 2 hadszíntér van(NY és K) és ez nekem elég komoly bonyodalmakat okozott főleg amikor Svédországot és Norvégiát akartam elfoglalni ugyanis ekkor felmentek az egységeim őrizetlenül hagyva a francia-német határt a franciák meg betámadtak és 38 decemberére már ketté vágták az országom. -
csigott ezredes #5383 Lépj be az ellenségeddel és nézd meg van e konvoja vagy bug. -
csigott ezredes #5382 Leírták már sokan, olvass :D.
Kis országgal(szerintem naggyal is)
Nem érdemes ipart építeni, előrébb vagy ha minél többet háborúzól, ahhoz sok egység kell. + ha te erősebb vagy, mások gyengébbek lesznek. Azonkívül ha területet foglalsz kapsz leadershipet, tapasztalatot, manpowert, + gyorsítja a további gyártást.
Hogy milyen egységet gyártasz az a helyzet függvénye. Készíts egy stratégiai tervet ---> nézd meg mire lesz hozzá szükséged ---> rendelj alá minden döntést, fejlesztést. ---> nyertél.. -
csigott ezredes #5381 Ha jelentős technológiáról van szó akkor igen. A büntetés mértékét meg kiírja valahol, ha jól emlékszem.
Jelentős technológia ami globális változást hoz( a gép nem fejleszt nagyon fölé) tehát ezzel előnyre tehetsz szert.
Pl: infantry fejlesztések - manpower fejlesztések(ugyse lesz elég) -
Kacyking #5380 Most,hogy megvan a magyarítás az összes kérdésemre megvan a válasz is.
A hadosztály/hadtest satöbbi képzéssel még barátkoznom kell mert számomra elég kusza de azt is megszokom meg kitapasztalom idővel.
Viszont felmerült egy új kérdés:
Megéri olyan technológiát fejleszteni amire büntetést kapok mert csak később kutatták azt ki a valóságban?Milyen mértékű egyáltalán ez a büntetés?
Most Mo-val indítok egy játékot,hogy kipróbáljam kicsiben.Aztán ha ott megy meghódítom No-val a világot:D -
#5379 Miért van az, hogy Diday móddal elfoglaltuk a hollandok európai területét, majd áthelyezték a fővárosokat Palembang-ba. Hülyeség az egész. -
Babylon56 #5378 igen
-
Kacyking #5377 Nagyon köszi.Az alapjáték 1.4-es verziójához is jó?
-
Babylon56 #5376 Magyarositás
nem a legjobb de a kérdéseidre a választ tudni fogod ha használod -
Kacyking #5375 És bocsi de lemaradt az,hogy hogyan tudom a tengeralattjáróimmal elkapni a konvojokat.És a sajátjaimat,hogyan tudom tőlük megvédeni? -
Kacyking #5374 Sziasztok!
Én is most kezdtem a játékot és a szegényes angoltudásom miatt tapasztalati illetve a telón google fordítóval próbálom megtanulni a játékot.Csak az alapjáték van meg.De nagyon tetszik ezért valószínűleg benevezek a kiegészítőkre is.
De a lényegre térek:
Sok dologra nem jöttem rá:
1.A légierőnél,hogyan tudom beállítani,hogy a vadászaim védjék az eget de a bombázóim támadják az ellenséget?
2.Hogyan lehet fejleszteni az ipart?(mert veszek és lerakok egy csomó gyár ikonú akármit ami szerintem gyár akar lenni:D de alig nő a termelés.Ráadásul sokáig tart legyártani a gyárakat.Van valami más módszer az ipar fejlesztésére vagy csak sokat kéne venni ebből?
3.Hogyan tudom beállítani,hogy hova rakja le a csapatokat a gép miután elkészültek.Mert most minden szf-et Berlinbe rak le a légierőt nem tudom hova egyedül a gyáraknál és hajóknál választhatok kikötőt illetve régiót.
4.Hogyan tudom a tengeren szállítani a csapatokat?Gondolom le kell gyártani egy transport hajót de ott hogyan tudom beállítani,hogy felvegye a tankjaimat/gyalogosaimat és vigye át őket a kiszemelt partszakaszra?
5.A diplomáciával kapcsolatban ,hogyan tudom magamhoz édesgetni az olyan országokat mint például Románia vagy Magyarország vagy Spanyolország?Mert eddig valahogy sikerült de nem tudom hogyan:D Melyik diplomáciai lehetőséggel tudom javítani illetve rontani a kapcsolatokat?
6.Kémeknél ,hogy lehet beállítani azt,hogy melyik országba menjenek.Mert hiába emelem meg a prioritást alig 1-2 kém van ott pedig nincs kémelhárítása.És mire jó a Support Our Party funkciójuk?
7.Hogyan tudom ezredbe/hadosztályba/hadtestbe/hadseregbe/frontba szervezni az egységeimet?És mire jók a Hq egységek? Mert mindig úgy járok,hogy megindítok egy támadást és a teljes fronton vannak katonáim a végére meg van 5-6 régióban az összes amiket csak egyesével tudok szétszedni.
Hát ez hosszú lett.De remélem kapok rá válaszokat amiket előre is köszönök mert sokat segítetek vele. -
jbalu22 #5373 Üdv! A segítségeteket szeretném kérni. Nemrég kezdtem el játszani ezzel a játékkal és az lenne a kérdésem, hogy mit/miket és milyen szintre érdemes kifejleszteni az elején, hogy gyorsabban fejlődjek és miket gyártsak? Az ipari kapacitást növeljem akkorára amekkorára csak tudom? A válaszokat előre is köszönöm. -
bertie #5372 Ázsiába a Csendes-óceánon át mennek a konvojok, gondolom azt meg nem tartod megszállás alatt. A japánok alapvetően nem nagyon süllyesztgetnek.
Ha az Atlanti oldalon el is fogyott a szállítóhajó, a nyugati parton attól még lehet zavartalan a forgalom. -
blitzkrieg1 #5371 Nem hinnem, ugyanis az olaszorszagban levo egysegeik utanpotlasa megszakadt. Csak azt nem tudom, hogy az indiai egysegeke miert nem? -
Kotomicuki #5370 Igaz, HoI2-s észrevétel, de mintha a gépre(az AI által irányított "játékosra") pár dolog nem vonatkozna: pl. USA-ként úgy szállhat partra Norvégiában, Közép-Nyugat-Afrika és Halifax a legközelebbi támaszpontjai, kívül a csapatszállítók hatósugarán.
Lehet, hogy ezért tud "érdekes" dolgokat csinálni az AI? -
blitzkrieg1 #5369 Erdekes dolgot vettem eszre.
1944-es kampanyban, nemetekkel 1945 nyarara mar megsemmisitettem az osszes angol es amerikai konvojt. A japanok betortek Indiaba, de nem sokkal kesobb a szovetsegesek mar vissza is uztek oket, sot mar a japanok altal megszallt Kina felet is felszabaditottak. Ez azert furcsa, mert nincs is konvojuk, mivel latjak el a seregeiket?
Egyebkent a japanok nagyon benak. Kinat ugyan befoglaltak, de a szovikkel mar nem birnak, hiaba volt 350 dandarjuk. Nehany honap alatt 120 dandart veszitettek es kiszorulnak Kinabol is. -
#5368 Ment privát.