17438
-
#13901 Egeszsegedre :D
En meg csak azert hogy hallgathassam a petofi radiot, vennek egy legujabb Ferrarit, mert abban van hyper-super hi-fi. -
mike01010101 #13900 Irigylem a konzolosokat mert jatszhatnak a Red Dead Redemptionnal, ha tudnek kontrollerrel jatszani csak emiatt a game miatt vennek egy xboxot.
-
#13899 fail szegeny. -
#13898 Nyilván nem értek egyet ezzel.:) Meg kicsit unalmas ez a kiégett szöveg.
Nálam csak a Pc jöhet szóba, mert a konzolos kontroller nem nekem való, meg tudom tanulni, már próbáltam, de számomra soha sem lesz olyan "természetes" mint az egér. De figyelemmel követem a konzolos játékokat is, 360on 4Db, míg Ps3-on 5Db játék van, ami érdekelne, de ez még kevés, hogy konzolt vegyek (mindjárt kettőt is). egyszerűen arról van szó, hogy az embernek kevés a szabadideje, akkor csak a különleges játékokra van ideje és a közepes, meg a "jó az" típusú gammákra nem tudok időt szánni. A baj az, hogy a legtöbb game nem sok újdonságot vonultat fel. -
#13897 Ki kényszerít arra hogy pl n+1 fps játékkal is játsz? nem kötelező. PC, 360, PS3, Wii, DS, PSP. Aki nem talál ezek közt elegendő változatos, ötletes jó játékot ami egész évre leköti, úgy hogy közbe sok mindent ki is kell hagynia ( hacsak nem futószalagon warezol és játszik ) az tényéeg kiégett és keressen más hobbit. A rétegjátékokat meg nem fenyegeti semmi, hacsak az nem hogy nem éri meg csinálni. -
#13896 Oh, de jó is ilyen lenne igénytelen hülyének lenni... Kár, hogy én már soha nem lehetek olyan. -
#13895 " a játékok többsége nagyon jó és élvezetes"
Nagyon irigyellek.... Nem hiszem, hogy ki lennék égve, mert azért megtalálom a nekem tetsző játékokat (rétegjátékok), de azért fura az is, hogy x+1.-ik ugyanolyan játékot is élvezetesnek tartod. -
#13894 :DDDD
-
#13893 Én élvezem a játékokat és nem csak sopánkodok, meg siránkozok hogy ez meg az nem jó, ami manapság nagyon tredni dolog egyes körökben. Ami rossz az rossz, de attól még a játékok többsége nagyon jó és élvezetes ez semit sem változott 20 év alatt, csak egyesek lettek a kelleténél nagyobb rinyagépek. -
#13892 Te miért szopod tövig minden egyes fejlesztő faszát? TÖKMINDEGY miről van szó, te bekanalazod a szart is, és még meg is köszönöd szépen az ebédet.
Jó ilyen terelgetett birkának, saját vélemény nélküli droidnak lenni?
Van egyáltalán olyan játék, ahol nem szoptad be a marketingbullshitet, és minden nyilatkozat és reklám ellenére azt mondtad hogy "ez egy szar"?
Erősen kétlem. -
#13891 Most látom, hogy a konzolos Risenről beszélsz. Ez esetben sztornó. -
#13890 Ha szerinted a Risen egy kupac trágya, akkor szerintem ne is próbálj RPG-kről csevegni. A Risen a gothic szellemi örököse és minden rendben van vele, a harcrendszere zseniális, végre harc közben nem csak kattintgatni kell, mint az őrült, hanem taktikusabbá vált. Persze ebből kifolyólag nem lehet pikk pakk megtanulni, gondolom sokaknak okozott ez nehézséget. -
#13889 "igaz jön konzolra is, de amit láttam belőle E3on az hasonlóan siralmas munka mint pl a Two Worlds vagy a Risen"
Konzolportokról írtam, hogy ronda, szaggat, bugos mint ahogy a TW és a Risen is az volt. -
#13888 Már megint nagyot akartál mondani azzal hogy a G4 meg a TW2 siralmas lesz még ki se jöttek, csak a miheztartás véget és amit eddig látunk belölük az minden csak nem siralmas... -
Zóanagyvarázsló #13887 Deklaráltan nyitnak a - mondjuk így - kevésbé hardcore és az amerikai piac felé. Közben persze azt ígérik, hogy a régi rajongóknak is meg akarnak felelni, ezért is vannak a kikapcsolható casual mankók. Nyilván az új fejlesztő is másként lát bizonyos dolgokat. Harcrendszerből nyilván új kell, mert a G3-é borzalom volt, a G1-2-é pedig már elavult, akármennyire is bírom őket.
Mindenesetre a játék aligha üti meg azt a produkciós szintet (és kapja meg azt a marketinget), hogy megengedhesse azt: ne a saját rajongóira támaszkodik. Az Oblivion és a Mass Effect közönségére hiába várnak. A JoWooD lassan csődbe mehetne már. -
readswift #13886 mass effect konzolosítással különösen jól jártka , se mod , se pályák , se semmi nem lesz hozzá (különben lehet hogy multiznánk azóta). -
#13885 Nem ismerem a Gótikot, de attól hogy a fejlesztők valamin próbálnak csiszolni, nem feltétlen jelenti azt hogy könnyítenek, max annyit hogy amit anno a kelleténél bonyolultabban oldottak meg azt most úgy csinálják ahogy annak lennie kell. Egy Gothic esetében meg a fanok megtartása a cél, és nem hiszem hogy új szegmenseket szeretnének meglovagolni minden áron, igaz jön konzolra is, de amit láttam belőle E3on az hasonlóan siralmas munka mint pl a Two Worlds vagy a Risen. Nem is értem minek erőltetik ezeknek a portolását, mert a végeredmény egyenlő lesz egy kupac trágyával. -
Zóanagyvarázsló #13884 Most megkapjuk a szokásos RPG marhaságot, hogy invetory elő, idő megáll, átöltözöm, felgyógyítom magam, fegyvert váltok, majd mehet a harc...
Nem, az általad idézett és az eredeti cikk is arról szól, hogy ez továbbra is real-time megy, csak gyorsabban. Ezzel együtt ez nekem sem tetszik. Mondjuk nálam a karakterfejlesztés sablonossá alakítása nyírta ki a játékot. Ugye az eddig sem volt éppen hardcore vagy összetett, de a megfelelő mesterek felkeresése érdekessé és egyedivé tette. -
#13883 2008 valóban, de mint ha tegnap lett volna:) több dolog jut eszembe arról a POPról mint az újról amit pár hete játszottam végig... annak volt stílusa.
-
#13882 Leírtad, hogy szerinted miért jó minden úgy, ahogy van, szerintem meg nem. :)
Az a gondom, hogy a marketingesek szépen becsomagolják a bullshitet és a közönség pedig bekajálja, majd harsogja, hogy márpedig az úgy jó.
Itt egy példa, pont az Sg-n megjelent egy cikk a
Gothic4 -ről. A cikkben úgy állítanak be dolgokat, mintha azok jobbak lennének mint az előző részben (tudom, hogy csak nevében folytatás a 4) az úgy rossz lett volna, valójában az egyszerűsítést próbálják úgy eladni, mintha az fejlődés lenne:
"A Spellbound elmondása szerint a nyitott világ marad, ám a bejárható terület kevesebb lesz, mint a Gothic 3-ban volt. Ám ezúttal valóban mindenhova elmehetünk: ha látunk a távolban egy hófödte hegycsúcsot, akkor fel is mehetünk rá."
- Ez eddig is így volt, ebben semmi új nincs.
"A területek közötti közlekedés is egyszerűsödött. A játékban továbbra is a teleportáló köveket használjuk, de ezúttal ésszerűbben vannak elhelyezve"
- Az előző részben se kellett vele sokat tökölni, a városok piacain, vagy olyan helyen voltak, ahol kis keresgélés után rá lehetett lelni. A folytatásban szó szerint a pofánkba tolják, hogy még keresni se keljen...
"A kijelzőnk is sokkal inkább felhasználóbarát lesz, mint elődjében, hiszen a térkép ikonja vagy a küldetések irányát mutató nyíl jobb elhelyezése miatt sokkal könnyebb lesz tájékozódni "
- A gothicoknak mindig is az volt a vonzereje, hogy nehezek voltak. Nem szivatósak, csak kicsit többet kellett gondolkodni. nem mutatta nyíl a tréképen, hogy hova menj, hanem, ha azt mondták, hogy innen északra, a hegyen van a mellék küldi, akkor az iránytűvel betájoltad magad, majd irány a megadott hely. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy cikk említi, hogy ez kikapcsolható lesz... meglátjuk.
Aztán jön egy bekezdés olyasmiről, ami kb minden játékban így van...
"Ezen felül gyorsan lehet fegyvert is váltani"
- Tapasztaltabbak sejtik, hogy ez mit jelent, árkád harcrendszert.
"támadások elől el is tudunk gurulni és nem kell majd különböző tereptárgyak mögé bújván megvárni egy hosszabb "megiszom a gyógyitalt" animációt megvárni, mivel a karakter sokkal nagyobb kortyokat képes lenyelni és így hamarabb issza meg az adott italt."
- ez is a gothic egyik vonzereje volt, ettől volt életszagúbb, hogy harc közben ha előhívtad az inventoryt, nem állt meg harc, hanem ha gyógyitalt ittál, közben zajlottak az események, ezért ezzel is taktikázni kellett, hogy gyógyítás közben is megölthetnek. Most megkapjuk a szokásos RPG marhaságot, hogy invetory elő, idő megáll, átöltözöm, felgyógyítom magam, fegyvert váltok, majd mehet a harc...
Ezt a cikket csak most láttam és gondoltam példának sem utolsó, hogy a látható butításokat, egyszerűsítéseket, hogy akarják "fejlődésként" vagy "featureként" eladni.
-
#13881 cső
ezt énis olvstam...és higyjek neki?
1. olyan játékra gondolt, amivel sokan játszanak WOW...nincs más, olcsó és minden kis gyenge gépen elfut....ennyi
2. mondja ezt egy olyan ember, aki exclusive-nak csinálta meg a Mass Effect-et konzolra.
legyen igaza azt mondom, de ez így egyenlőre csak falrahányt borsó.... -
Zóanagyvarázsló #13880 Nem azért mondtam, hogy világba másolták volna, hanem azért, mert nem tartom követendő példának. Egyébként a BioShockban is voltak vita chemberek, de azokat nem próbáltam ki, mindig inkább töltöttem, míg a Preynél nem. Ennek okát talán a pszichiáterem tudná megmondani :) (Persze a játékmenet, a tálalás is tehetett róla.)
2009-ben a 2008-as PoP Macre jelent meg :) De ez csak szőrszálhasogatás. Nem játszottam vele, opcionálisnak szerintem jópofa lenne azt a rendszer, de nálam egy platformerhez hozzátartozik, hogy vért kell izzadni benne, szóval abban még sokkal jobban is zavarna... -
#13879 2009es POPban találkoztam hasonló rendszerrel. Másban is volt? -
Zóanagyvarázsló #13878 Tudod, én kifejezetten bírom a Preyt az említett megoldásával együtt, de drasztikusan megkönnyíti a játékot, főleg a bossfightokat. Ráadásul alapból csak a legkönnyebb a nehézségi szinten kezdhető el elsőre.
Szóval nekem egynek tetszett az a rendszer, de más játékban nagyon nem látnám szívesen. Át kéne dolgozni ahhoz, hogy game overt vagy az auto-loadot kiváltsa. -
#13877 Healt Pack nem csak úgy jött. Halo 1ben volt először ahol kiválóan működik, és ezt kezdték el másolni a többiek. Ha valakinak kihívás kell mert szeret szopni, az tegye a legnehezebb fokozatra, megnézem hogy rohangál utána pl a CODban.
Pl a Prey-ben sem lehetett meghalni, mégsem volt vele semmi gond. Nekem az nem tesz hozzá hozzá semmit az élményhez hogy 10 percenként nézzem a game over feliratot. Ha egy jó checkpoint rendszerrel rendelkezik a játék akkor a halálozás téma, nem téma.
Az az első epizód alapú játék volt az Alone in the Dark 5, ahol át lehetett ugrálni a részek közt, de nem értem hogy ez miért baj? én visszafele ugráltam mert át akartam élni részeket újra és megcsinálni dolgokat. Hasonló epizódikus az Alan Wake, de ott nem lehet előre menni, csak visszafele.
Skript nélkül nem lehet olyan hatást elérni amitől a játékos szava eláll, de akinek nem tetszik játszon sanbox játékokat, ami manapság igen népszerű a fejlesztők köreiben... de amúgy a CODon kívül nem tudok olyan játékról ahol a script árán be vannak áldozva a dolgok, de hát egy COD ettől lesz olyan filmszerű és brutál, olyan mint más nem. -
#13876 A konzolokkal szélesebb réteg játszik, nagyon fiataloktól a nagyon idősekig, hisz csak " beteszem a lemezt és megy", a fejlesztők pedig le akarják fedni az egész réteget, hogy mindenkinek tetsszen a játék, vagy legalábbis minél szélesebb rétegnek, ezért egyszerűsödnek. Minden játékosnak legyen sikerélménye, mert akkor nagyobb a sikere a játéknak. Az egész kb onnan indult, hogy a health packokat (most lényegtelen, hogy az mennyire életszerű) felváltotta ez a sarokban gyógyulok dolog, majd jöttek a két gombot nyomok és a játék játssza magát (pl batman, Ac), most meg már ott tartunk, hogy az E3-on azt hiszem két olyan játékról is volt szó (akciójáték természetesen), amiben nem lehet meghalni. Persze mivel még ezt a két játékot nem láttuk, még nem tudni, hogy ez hogy is fog kinézni, de azért ez minden csak nem fejlődés. Meg nemrég volt is olyan játék amiben átlehetett tekerni az epizódot, azaz, nem tudtad megcsinálni a pályát, hát átugrottad... ez régen cheatnek számított :(
Amitől meg rosszul vagyok, az amikor bejelentik, hogy xy játék filmszerű lesz. Ha meghallom ezt a szót, már tudom, hogy kerülhetem el nagy ívben. Filmszerű = agyon scriptelt, maximum egyszer játszható, nuku AI, két gombos irányítás.
-
#13875 Daniel Erickson, a BioWare dizájnere és író-direktora jelentette ki a címben foglaltakat.
A CVG munkatársainak nyilatkozó szakember a PC-exkluzív Star Wars: The Old Republic kapcsán hangoztatta, hogy a PC játékra született, s fel se merülhet a kérdés, hogy a jövőben ne a személyi számítógép jelentse az elsődleges platformot a cég fejlesztéseit illetően.
"Két-három évente kinyilatkoztatja valaki, hogy a fantasy halott, a PC halott, az RPG halott" - mondta Erickson. "Pedig a legnagyobb játékok, szinte mindig PC-s játékok voltak, s jó részük fantasy is egyben."
"A világ legnagyobb játéka történetesen fantasy, PC-re jelent meg, s műfaját tekintve MMORPG (lehet tippelni). Persze mindannyian ismerjük a PC hátulütőit. Mindannyian veszekszünk vele és próbáljuk működésre bírni, de ezzel együtt az egész interfész játékra termett. Az egér és a billentyűzet kombinációja jóval kevesebb kötöttséggel jár, mint a konzolok. Így hát nem is lehetett kérdés, hogy mely platformra készül az Old Republic, ahogyan az sem, hogy a Dragon Age esetében is a PC-volt a vezető platform." - GS
Nagyon igaz tesó...
-
#13874 Ja, mondjuk ez tipikus: nem ismered, nem érdekel, de határozott véleményed van róla. Ezt hívják ostobaságnak. -
#13873 Kösz de nem kell, mert nem érdekel. Biztos jó. -
#13872 NFS 5nek fizikája? ne nevettess. Annak sincs, vagy ami van az nevetséges. Anno amikor még amúgy nem volt fizika játékokban lehet hogy az az NFS csodaszámba ment, nekem is tetszett, de hogy fizika lenne az? ajánlom hogy nézd meg, mert túl szépek az emlékeid róla, amik egyátalán nem állják meg a helyüket már.
Tudom mi a szim, azokkal is játszok. Az más kérdés hogy nem létezik olyan játék ( szim ) ami a valóságot szimulálná le, mert mindegyiknek van valami sutasága, mindegyikben vannak fals dolgok, mert ezek csak játékok. Minen esetre vannak olyan játékok melyek próbálják minél aprólékosabban leszimulálni a valóságot több s kevesebb sikerrel.
Igen a TDU árkédos, bár egyátalán nem rossz, de nekem annyira nem jött be a játék. Talán majd a TDU 2. -
#13871 "NFSnek sosem volt fizikája, de a régiekhez képest ezek az újak szimek."
1; 5.-ig volt fizika. TÉNY.
2; Szimek? tudod Te mi az a szim? Ez sima, agymosott reklámduma. Még hogy szim... FIZIKA sincs benne. Sima doboz tologatás a szőnyegen.
"Ha a TDUnak űber fizikája lenne akkor lehet tolnám, de én maradok a Forzánál ahol van fizika."
TDU-ban van fizika. árkád, de fizika. TÉNY. Valószínűleg azért nem tolod, mert túl összetett a konzolos lelkivilágodnak. Legalábbis, a fizika hiánya miatt BIZTOS nem hanyagolod. (Vagy csak nem vagy tisztában a fizika fogalmával, egy autós játékban?)
és maradjunk abban, hogy a mondandóm többi részét szimplán nem érted.
-
uwu #13870 Civ 4-hez kb 200 átlagos nyomtatott oldalnak megfelelő szöveg foglalja össze a lehetőségeidet.
Ha részleteiben megismered, már csak annyi dolgod van, hogy jobb stratégiát hozz ki belőle mint az ellenfél. És ez valódi stratégi valódi lehetőségekkel. Nem olyan egykaptafás starcraft, ahol betenulhatsz pár bevált módszert. Itt minden játék más, a kaptafázás nem működik. Vannak adottságok amikhez alkalmazkodni kell, ami tovább fűszerezi a játékot. Nem tudok ennél összetettebb, és több stratégiai érzéket igénylő játékról. Elég sokat kell benne fejben számolni, és minél magasabb szinten tudod kiszámítani a dolgokat, annál jobb leszel, de összetettségédől adódóan egy idő után kénytelen leszel tippelni az eredményt, és rutinból hozni bizonyos döntéseket. Ménél később kell tippelned annál inkáb pro vagy. Ha gondolod összefoglalom, hogy a legelső legyártott egységnél miket kell figyelembe venni, hogy képbe legyél mit is kell gondolkozni rajta. Természetesen ahogy halad a játék úgy bonyolódik is. -
#13869 "Ezért "hal ki" az NfS PC-n; nincs fizika, és ezért sikeres a TDU, a hibái ellenére; fizika, élmény, részletek a helyükön vannak."
NFSnek sosem volt fizikája, de a régiekhez képest ezek az újak szimek.
Ha a TDUnak űber fizikája lenne akkor lehet tolnám, de én maradok a Forzánál ahol van fizika.
A többi mondandód csak a szokásos agymenés, aminek semmi értelme. -
#13868 A kérdés adott még mindig.
Hol van az leírva hogy egy videójátéknak nem az ( instant ) szórakoztatás a célja? segítek: akármeddig nyúlunk vissza a történelemben mindig is a fő irányvonal a szerinted primitív, hülyéknek való játékok voltak, legfőképp a shúterek, ez volt 20 éve, 10 éve és ez van most is.
Hogy neked valami felsőbrendű értékrendet kellett felállítanod azért mert te Simcityvel éred el azt hogy egy játék szórakoztasson az a te magánügyed, de emiatt leszólni bármi mást, elég primitív gondolkodásmódra utal. Amúgy sokan játszanak ezt meg azt is, semmi sem zárja ki egymást.
Szerinted ez emberek akik konzolt vesznek azok nem rendelkeznek pécével? :)) aki konzolt vesz az instent primitív és hülye lesz? megint csak a totál primitív gondolkodás módodnak lehetünk szemtanui. Az alapvető számítástechnikai dolgokat meg azon túl sok mindent az iskolában megtanítják, és maguktól rájönnek, mert egy pc nélkül manapság tanulni sem lehet és nagyon sok minden azon keresztül bonyolódik le.
A "baszkurálás" csak macera, semmi köze ahhoz hogy ért hozzá az ember vagy nem. Akkor lenne szép világ, ha nem kellene egyátalán driver, hardwer, windóz és minden más hülyeséggel foglalkozni, ja hogy létezik ilyen a konzol?:) de a konzolon csak játszani lehet, hisz arra van, aki excel függvényeket akar számolni az pécén teszi, ha nincs konzolja, ha van. -
#13867 Hadd éljek egy másik hasonlattal;
Egy kisgyerek a játék élményére vágyik; el tudja hinni, hogy Ő most egy indián, cawboy, vagy éppen serif a vadnyugaton. Az Játék élménye számit, a hangulata.-> KONZOL.
Egy nagyobbacska gyereknek ez már nem megy. Nem tudja a hintalovon ülve cowboynak érezni magát; elkezd mondjuk makettezni, és miközben a RÉSZLETEKKEL bíbelődik, fejben ott van a II. WH-ban, vagy egy repülőgép hordozó fedélzetén. ->PC.
Tehát a különbség az, (meglátásom szerint) hogy míg konzolon az ÉLMÉNY számít, addig PC-n a kidolgozottság, a részletek a mérvadóak. Ezért nem lesz sosem sikeres egy konzolos játék PC-n, és fordítva, csak akkor, ha mindkettő igényei maximálisan ki vannak elégítve.
Ezért tud egy Mass Effect sikeres lenni mindkét platformon, és ezért nem jött ez össze mondjuk a GTA4-nek. Mindkettő elég élményt, és elég részletet kínál, csak utóbbi portja siralmas. Ezért "hal ki" az NfS PC-n; nincs fizika, és ezért sikeres a TDU, a hibái ellenére; fizika, élmény, részletek a helyükön vannak. -
#13866 Nem, valójában azért nem reagálsz, mert tudod, hogy igazam van, és nem is tudsz.
Én nem mondom, hogy nincs létjogosultsága a primitív, hülyéknek készült játékoknak, hát hogyne lenne? Tele van a világ hülyékkel. Veszik is a konzolt, mint a cukrot. És a hülyék vannak többen, nyilván rájuk épít a játékipar is. Ugyanúgy, mint a kereskedelmi televíziózás.
Egyébként meg attól senkinek nem lesz számítástechnikai ismerete, hogy bebassza a lemezt, meg nyomkodja a kontrollert. Konzolon soha nem fogsz értelmes számítástechnikai tudást összeszedni. Még alapszintűt sem, nemhogy közepest. Az neked csak azért van, mert PCvel is foglalkoztál. Az, amit a PCn baszkodni kell, amit a konzol jótékonyan elrejt előled (oprendszer baszkurálása, mi az, hogy driver, milyen hardverelemek vannak a gépben) az már egy felhasználói szint. Amit konzolon soha nem szerzel meg. -
#13865 Akkor a Killzoneba miért van fedezék, kihajlás? -
#13864 Szerinted aki játékiparban mozog nincs meg neki egy minimum közepes számítástechnaikai ismerete, amikor már az óvodában is a számítógépes játék a téma és ezen nőnek, nőttünk fel? amúgy milyen tudás kell, windóz ismeret?:D nyilván nem programozási szinten kell hozzá értenie egy embernek.
Nem téma hogy téged mi érdekel, ez a része nem is érdekel.
GeoW egy kiváló TPS játék. Hol van az leírva hogy egy videójátéknak nem az lenne a célja mint mondjuk a GeoWnak vagy CODnak? nem értem mire fel primkózol.
A többi zagyvaságod kritikán aluli minden téren arra már nem reagálok.
-
Micsu #13863 az hogy a játékok olyanok amilyenek nem a konzolok hibája hanem a fogyasztóké (játékosoké) -
#13862 Egy konzolos játék sosem lesz olyan összetett, mint egy PC-s. Nem véletlen nincs fedezékrendszer a CoDMW2-ben. Konzolport. Nincs rá szükség, KONZOLON. PC-n volna. Crysis. Le kell butítani a motort, hogy lehessen Crysis2 konzolon. Kicsit randább lesz, fizika gagyibb, AI sík hülye, stb. Borítékolható. Konzolon a célzás egy vicc. Mafia2 trélerét megnézed, vagy bármelyik játékkal játszol, látod. Elég "kb arra" lőni->heccsátt!
PC-n szeretjük vegast, SWAT-ot, stb. Nem mész oszt lősz. Persze, időnként az sem rossz.
Egyébként, valahol csodálkozom is, hogy M$ csak most tér észhez; sokszor annyi Win "rohangál" magánkézben, mint ahány konzol valaha is lesz. Hatalmas potenciális piac, kiaknázatlanul. Jó, tudom a XBOX nevet be kellett vezetni, ezért van ez a hanyagolása a PC-nek, de már kezdett kicsit túl sokáig tartani. Mind1, meglátjuk, mi lesz? Csak a szájuk jár, vagy történik is valami.