17438
  • Micsu
    10 ezer rinyagép?

hány darabot adtak el a játékból és hány darab nextgen konzol van?

• Reg5
    Attól, hogy valakinek high-end pcje van (amire semmi szüksége) nem biztos hogy agya is van.
  • bertino
    facepalm.
  • Jakuza001
    totti nem kell ez az alszent duma. A konzolos forumon a top leader forum a PCs jatekoknak lealdozott topic.
    Ez el is mond mindent a konzolosok ertelmi szintjerol. :D

Raadasul megint felrebeszelsz es en utalom mint mondtam a hazug embereket.
    Nem az megy ott persze.

"Helló.
    Valaki segítsen már lécci.
    A második kristályfal
    itt képtelen vagyok megcsinálni amit a videóban mutatnak."

A konzolos mokus meg arra is keptelen, hogy a videos lejatszas szerint csinalja meg a megadott dolgokat. :DDDDDD

Ennyit a szinvonalrol.
  • Encore
    Mert a konzolos verzióban elakadni sem lehet, ha a játék észleli, hogy tétlen vagy, akkor átugrik inkább a következő pályára. :D
  • Encore
    Kicsit jobban végiggondoltam a dolgokat:
    A primitív játékokért nem a kiadó a hibás, ők csak kielégítik az igényeket. A hülye gyerekek igényeit. De miért butulnak a gyerekek? A szüleik miatt gondolom, akik belökik a tévé elé és kész. Na most jön a java: A mostani játékos generáció a 8-9-10 évesek kiknek a gyerekei? Igen, az én generációmé. Tehát következésképp, az egészért mi vagyunk a hibásak... :D Ezt jól eltoltuk.
  • Totti5
    Akkor miért a pécés topikban a hájendpécés emberek akadnak el minden méteren? hogy ennek mi a franc köze van a konzolhoz... konzolos fórumon inkább játszanak az emberek és nem pedig az sgre alt taboznak ha valahol 1 percet kell állni mert valami akadály van.
  • Jakuza001
    Igy van, az egyre primitivebb jatekosok miatt.
    Ide vezetett a fene nagy konzolos domping. Nagy piros gombert sirnak egyesek, mert meg igy sem talalja meg az elejen a bekapcsolo gombot. Olvasd el a loginkepernyok miatt mit rinyaltak, hogy tul bonyolult aztan levaltottak az egesz guit. :DDDDDD
  • Encore
    Párszor itt is ki lett vesézve, hogy igazából a hülyülő újabb és újabb generáció miatt kapunk primitív játékokat (minél szélesebb réteget céloznak meg a fejlesztők, annál egyszerűbb kell, hogy legyen egy játék) és a mostanában megjelent játékoknál szemmel látható kiknek készülnek a gagyi játékok:
    F12010 topikból, lerakja véletlenül kis ablakba és gőze sincs, hogy tegye át teljes képernyőre. Aki ennyire 0 windows-ból, az mégis akar? Az tényleg konzolozzon.
    Vagy a Dead Rising 2 topikból, hogy kell menteni? A játék ótvar nagy betűkkel kiírja, hogy a koltyóba lehet menteni, de ha átugrotta volna, legalább annyi esze lenne, hogy megnézi, mi a térképen az a sok "s" betű...
    Vagy emlékszünk a Stalker megjelenésére, hányan nem tudtak kijutni az első bódéból, mert az ajtó addig nem nyílt ki, amíg nem ebszéltél a manussal...
    Egyszerűen szörnyű, hogy itt tartunk... És ez nem az a kategória, hogy "gányolni kell a PC-vel és nem ért hozzá" ez józan paraszti ész, vagy még az se....
  • Jakuza001
    Nem port jah, neked, azert kezeli le rendesen csak az xboxos gamepadokat.
  • Totti5
    Akkor pécére semmi sem lenne. Amúgy nem port.
  • Encore
    "AAA címek nem szoktak csalódást okozni ( max a kiéget nongamereknek és a rinyagépeknek )"

Már megint a kiégett nongamer szöveg. Aki kiégett az nem játszik semmivel, én és szerintem az ideírók többsége játszik. Mindenki talál számára megfelelő játékot, csak egyre kevesebbet.

Az, hogy az AA címek nem szoktak csalódást okozni csak azt bizonyítja, hogy minden sz*rt el lehet adni grafikával, vagy marketinggel. Lást AC első része, unalmas monoton mégis siker lett. A 2. részre javították ezt, az megérdemli, hogy pozitívan nyilatkozzanak róla.
    Nem szokásom személyeskedni vagy ilyesmi és nem bántásból, de szerintem te a fogyasztói társadalom tipikus áldozata vagy (nyilván valamilyen szinte mind azok vagyunk, de te nagyon), legalábbis szoktam olvasni a fő topikotokat és mindenhol minden vacakot védesz.
  • Jakuza001
    Nem kotelezo ilyen szart atportolni PC-re se.
    Igenytelen konzolos fosok nem kellenek penzlehuzonak PC-re a tobb millio PC-s jatekosnak.
  • bertino
    csak téged.

ugy fest.

:DDDDDDDDDDDDDdddddddddddddd

• Totti5
    Nem kötelező vele játszani, de még csak ránézni sem. Van millió ember aki élvezi, az a 10 ezer rinyagép senkit nem érdekel.
  • Jakuza001
    Ne kamuzz mar megint Totti vedve a munder becsuletet.
    Mindenhol arrol beszelnek, hogy milyen selejtes, ez nem az SG szekcio megfogalmazasa, hanem az egesz jatekostarsadalom osszegzese. Elolvastam rengeteg forumot errol, es mindenhol tulnyomo tobbsegben arrol beszelnek, hogy szegyen, hogy ezzel a minoseggel akarja a ceg kepviseltetnie magat a jatekpiacon.
  • Totti5
    AAA címek nem szoktak csalódást okozni ( max a kiéget nongamereknek és a rinyagépeknek ), mondjuk a Mafia 2 nem okozott osztatlan sikert, hogy egy friss játékot nézzünk.

Egy tartalmilag egyszerűbb, de profin összerakott játék sokkal vonzóbb a vásárlók szemében, mint egy bugos igénytelen, nehézkés de mondjuk a műfaj elemit erősebben felvonultató műalkotás. Magyarán hiába van tartalom és jó elképzelések, ha azt rosszul tálalják, mert ezzel csak azt a kis réteget találják meg újra és újra és nem képesek kitörni.

SG szekcióból messzemenő következtetéseket levonni merész dolog. Más fórumon nem azon ment a vita ( rinya ) hogy milyen szar 1 kör után és jajj de rossz nekem hogy letöltöttem, hanem arról hogy milyen jó dolgok vannak benne ( és mik nem, mik a hibák természtesen ), ezt vártuk és azt kaptuk amit igértek stb...

Nyalókás ember a legnagyobb "hiba", de ki lehet küszöbölni ( peccsel remélhetőleg lesz javítva ). Oktalan büntetést én még nem kaptam, meg mást sem, mert nem szabálytalankodtam még olyat amiért járt volna, de ez messze nem általános, csak 1-2 emberke írta, de nem tudni hogy mennyire valósak a panaszaik.
  • Encore
    Persze ki lehet vesézni mindent, ezért jobb, ha külön pontozzák a grafikát, a tartalmat, meg mindent (a végén kaphat összpontszámot, nekem mindegy), így könnyebb a választás. Ha a grafika kap 10et, a többi meg 6-ot, akkor tudom, hogy egy semmilyen játék szép graffal. Érdekes egyébként, hogy a média az AAA címekre szinte mindig 9-10 pontokat ad, néha 8-at, de egy kisebb cég játékát már tudják rendesen értékelni. Lehet, hogy a nem A+ kategóriás címek, gyengék grafikában, bugosak, meg suták, de tartalomra jobbak szoktak lenni. Nekem elég kifacsart ízlésem van, ritka, hogy egy AAA cím tetszene (persze azért megesik), inkább olyan játékokban találom meg a számomra fontos hangulatot, amit a média leszólt, vagy épp a kutyát nem érdekli. A tartalomért és a hangulatért simán elnézem az egyéb gyengeségeket. Nem gond.

Az F12010-re visszatérve, olvasom a topikját és azért többen vannak, akik csalódtak, mint akik nem. És azt sem mondhatod, hogy a szimesek járnak át, mert ők (mi) már kikoptunk onnan. Még az átlag tizenévesek is csalódtak a progiban. De majd meglátjuk mondjuk fél év múlva mennyien játszanak majd vele (elvégre ez nem egy végignyomom és kész játék, elméletben ki kéne, hogy tartson a következő részig). Gyanítom, hogy nem sok érdeklődő lesz már akkor.

A magas színvonal max a grafikára igaz, mert ahogy tapasztaltam és olvasom sok az idegesítő bug is: büntetések agyatlan osztogatása, nyalókás ember túl sokat vár, míg kienged, stb... Azért ezek rontják a játékélményt, mert erőteljesen befolyásolják a játékot.
  • Totti5
    Minden játékot ki lehetne vesézni a végtelenségig, de akkor a nem "szuperprodukciók" csak a 2-3 pontok környékét nyaldosnák...

Legtöbb ember megy két kört a játékkal és mindennel baja van, de még töredékét sem látta ami tartalmilag benne van. Neked lehet csak 6 pont, de nálam pl a TDU sem több.

Alapjaiban hülyeség azt lepontozni hogy korménnyal könnyű. A túlnyomó többség kontrollerrel játsza, az pedig jó pont hogy a kormányt normálisan kezeli, mert pl a GRID nem kezelte sehogy, vagy a minden kanyarba keresztbe csúszós Shiftről ne is beszéljünk. Jelen pillanatban kát játék létezik mit kormánnyal való összevezetésben lehet komolyan vizsgálni, az pedig a GT5 és a Forza 3 a többi elsősorban kontrollerre van kitalálva.

Ja igen még a hangok. Igen semmi extra, csak a realitás, ennél reálisabb nagyon már nem lehet és ilyen reálisan visszaadott hanghatások semelyik másik játékban nincsenek. Ez így perfekt ahogy van, 1:1ben valós.

Vannak benne hibák, és vannak hiányosságok is, de tartalmilag, kivitelezésben nagyon profi és sokrétű. Kezdetnek ez nagyon pozitív és majd jövőre még jobb lesz. Amúgy a tesztek nem állították hogy tökéletes lenne, de hozza azt a magas szíbnvonalat amit elvár a nép ezért megérdemelten kapta a 8-9 pontokat, mert ez egy igényes, sok munkával felépített és megvalósított játék.
  • Ry0K3N
    400 forintot sajnálsz egy eredeti játékért? :D ne légy már hülye
  • keysersoze
    pájretbéj ^^
  • Jakuza001
    "Tudod, tegnap reggel megvettem 7990-ért a F1 2010-et a Cd Galaxisban."

Jah csak elobb meg a Steamrol volt szo.
    Nezzuk meg mennyiert is aruljak ott ? 50 eurorol nagyvonaluan learaztak 44.99-re.
    Mennyi is az ? 12648 Ft,-
  • Ry0K3N
    Most is ott a teljes Serious Sam sorozat 10 euróért az egész. A 3 eurós KotOR-hoz visszatérve meg engem is érdekelne az a bolt ahol annyiért lehet idehaza kapni. :D
  • Reg5
    Ehh... F1 2010 nálam 10 percet bírt ki... Sehol nincs a Dirt 2-hez képest.
  • wedge31
    Amig nem lesz új konzol nem is érdemes fejleszteni mert felesleges, ugy is azokhoz igazitják a grafot.
  • Amiga
    Ebben sok igazág van, de pl. az elmúlt két évben a játékok gépigénye keveset nőtt. Értem ezalatt, hogy én még 2007-ben vettem a gépemet, dual Core 2,4; ATI 3770 HD, 4 GB Ram. Akkor költöttem rá úgy 150-et, de azóta a 3 év alatt semmi nem okozott fejtörést és még a mai játékok is jól futnak. Szóval nem kell "fenntartani" egy gépet, egy-egy fejlesztés 3-5 évente meg sajnos úgysem árt.
  • Amiga
    Ha a Steam nagy lehúzás, akkor csakis annak, aki nem tud okosan vásárolni. A nem-tudatos vásárlók miatt azonban ne állítsuk már be őket valami nagy és gonosz gépezetnek.

Tudod, tegnap reggel megvettem 7990-ért a F1 2010-et a Cd Galaxisban. Előttem egy arc 8990-ért vette, mert nem "rendelte elő". Híjnye, mondom, most szóljak be az eladó előtt, hogy spórolhat egy ezrest, ha átmegy az 576-ba a nyugatihoz? Szóval a lehúzáshoz nem kell messzire mennünk.

Amúgy lehet, hogy itthon a Kotor bolti ára nem több 1000 Ft.-nál, csak mutasd meg a boltot, ami árulja.
  • wednes
    A dollárra rá kell tenni az ÁFÁT. Midig hozzá csapta régen mikor még a steamen is dollár volt. Aki meg USA-ba születik az jól járt játékok terén. Lehúzó folyamat akkor, ha hagyod lehúzni magad. Steamen akciós címeket kell venni.
  • Dante73
    Tudod, ezzel az a baj, hogy sokan úgy vannak vele, hogy minek vegyem meg, hiszen egyszer már kipróbáltam, esetleg végig is játszottam, és ez, meg az volt vele a bajom.
    ott a GTA4. Már megvan, azt hiszem 4 ropiért vettem meg. De megjelenéskor méreg drága volt, és a mai napig nem megy normálisan a gépemen. Hozzáteszem, MINDEN más játék 1280x1024, maximum beállítások AA nélkül, és meg sem reccennek. GTA4 beállításait meg nem lehet úgy belőni, hogy fél óra után ne kezdjen el szaggatni...
    Ugyan akkor nagyon sok a nem túl eltalált konzolport, esetleg úgy, hogy egy rakat PC-s kontrollert nem is támogat, vagy egyszerűen csak "konzol-gagyi" egy játék, azaz, alap dolgok hiányoznak, mint például CoDMW2-ből a fedezékrendszer. De sokunknak hiányoznak a játékokból a puzle-elemek is. Szánalmas látni, hogy Dragon Age topikban hányan nem találják meg a "hidas fejtörő" megoldását, illetve hányan nem is próbálkoznak, azonnal jönnek a fórumra. Vagy a Mafia2-ben a 14. fejezetben mit is kell csinálni? Pedig ki is írja a játék, és nem egy bonyolult a dolog... Nincs ott a piros karika, hogy merre kell menni, és RENGETEG játékos azonnal kétségbe esik, hogy most mit kell csinálni...
    Az autós játékokból eltűnt a fizika, gyakorlatilag mindegyik tiszta sínautózás, mert ez kell. EZ KELL? Én nem hiszem. Csak leszoktatták a játékosokat a gondolkodásról, mert arra egyszerűbb játékot fejleszteni.
    Ezzel a háttérrel, nagyon sok PC-s haverom már nem játszik, 10-ből mára már 8. Pedig, Ők nyolcan szeretnének játszani, de évente 2 játékért, ami alulról súrolja a lécet, már nem tartanak fenn játékra gépet. És ők TUDNÁNAK, SZERETNÉNEK fizetni. De az Ő igényeik nincsenek figyelembe véve a játékok elkészítésekor. Persze, hogy magas a warezolók aránya, persze, hogy nincs fizetőképes kereslet. A HC játékosok nem kapták meg azt, amit akartak volna, így inkább nem játszanak. Pistike meg inkább letölti, ha már anyuci vett neki egy jó PC-t....
  • Jakuza001
    a bolti ara ezeknek itthon 999Ft vagy 1999Ft. Semmivel nem tobb. Ellenben tobb jatek nyito ara a Steamen 50 euro kint meg, 39,99$.
    A Steam egy nagy lehuzo folyamat ne allitsuk be azert valami nagy erdemnek, hogy rajottek igy tobb penzt lehet kivenni a jatekpiacbol az emberek lustasaganak koszonhetoen.
  • Amiga
    És lehet, hogy alapból az úgymond egy-három éves játékok csúsznak le a kellemes árfekvébe, de az meg a mi szégyenünk, hogy nem bírjuk ki és minden játékkal a megjelenés napján akarunk nyomulni. Nem túl népszerű fogalom manapság a türelem.
  • Amiga
    Pl. most jött ki a King's Bounty: Crossworlds, 14 euró volt, itthon a bolti ára 4500 Ft.-, csakhogy a steam-es adott mellé egy bónusz KB - Legend-et is. Ha az meg véletlenül meglenne, akkor gift-ként hozzáadódik a fiókodhoz és bákinek továbbadhatod.
  • Amiga
    De pont ezért említettem az akcióikat, amelyeknek a keretein belül időnként elég új játékok nagyon olcsóak.
  • Jakuza001
    A regi jatekokat igen, ellenben az uj jatekokrt a streamen pofatlanul magas arakat kernek.
  • Amiga
    Tök sokat olvasom itt, hogy nincs fizetőképes kereslet, és ez a hozzáállás annyira elszomorít. A Steam-en, vagy a Direct2drive-on napoonta érik egymást az akciók, szinte mindig lehet jó játékokat kapni fillérekért. Kotor-t 2.99 euróért vettem meg, dirt 1-2-t is, a Riddick 1-2 4.99 E, a Monkey Island 1-2 3-3 E, szinte nincs olyan hónap, hogy egy-két játékot ne tudjak venni összesen 1-2 ezer forintért, ami új is, meg jó is. Még a GTA 4-et is beárazták úgy 2000 Ft.-ra tavaly karácsonykor. Mindig vannak 50-75 %-os kedvezmények. Elég megnézni az 5 euró alatti kínálatot, nem rossz az sem.
  • Jakuza001
    DE te maximum csak a munkatarsa lehetsz. :DDDD
  • Sir Quno Jedi
    Van Isten...
  • readswift
    Jó a topic , majd ideírogatok mostantól, a rögeszmés , pánikrohamos topic helyett.
  • Encore
    Íme a példa arra, hogy minden vacakra adnak 8-9 pontokat. Befutottak az F12010 első értékelései (ha valakit érdekel a forrás gugli):
    Eurogamer – 8
    Videogamer – 9
    IGN – 8.5
    The Guaridan – 4/5
    TheSixthAxis – 9
    GamesMaster – 9
    GamesRadar – 9
    Edge – 8
    Game Informer – 8.50
    OXM – 8

Én a következőképp értékelném a játékot. Igyekszem objektív maradni. Nem vártam szimulátort csak egy kellemes játékot, olyan félárkád fizikával mint mondjuk a TDU, Flatout 1 (csakis az első) esetleg kb, mint az NFS shift.

Grafika: 8/10 Szépnek szép, de ha maxon futattjuk, akkor kell alá vas rendesen.
    Hangok: 8/10 Semmi extra, pont jó, de semmi kiemelkedő. Azt hiszem annó az F12002 volt, amelyik olyan hanggal rendelkezett, hogy csak na...
    Fizika: 4/10 Scriptelt kicsúszások, irdatlanul tapadó autó, rosszabb az egész, mint a GRID, vagy DIRT, a kellemes TDU fizikától pedig nagyon messze van. Pedig hogy bel ett harangozva, hogy szimulátor, meg szimuláció, meg Davidson...
    Körítés: 8/10 először 9-et akartam adni neki, de mikor kicsit több időt öltem bele, előjött jópár dolog, ami kicsit lerontotta. Például mindegy, hogy melyik csapattal vagyunk a manusok a boxban ugyanazok, csak a ruhájuk más, túl sok a scriptelt esemény.
    Irányítás: 4/10 Kormánnyal nevetségesen könnyű még a legnagyobb nehézségi szinten is. Biztos billel nehezebb, de ha már autós játék (amit ilyen olyan szimulációval harangoztak be), akkor kormánnyal illik játszani.

Ha a pontszámokat összeadjuk, és levonjuk a végső értékelést, akkor kb 6-6,5/10-et kapunk.

Tehát amelyik média erre 8-9-et adott, az minden csak nem objektív. Most vitatkozhatunk arról, hogy mindenki véleménye szubjektív, ezért találták ki a kategóriákra bontást (graf, hang, stb.), és igyekeztem nem elfogult lenni semelyik irányba. Egyszerűen nem mernek rosszabbat adni, mert a.) nem kapnak legközelebb tiszteletpéldányt (hányan hencegnek egy egy új játéknál, hogy megkapták az ilyen olyan példányukat); vagy b.) kispista besértődik, hogy kedvenc játékát lehúzták és elpártol az adott sajtóorgánumtól. A cél a simulékonyság. :)

• Jakuza001
    Magyarazhatod azt olyanoknak napestig, akik ezeket az egyszeru dolgokat is keptelenek felfogni, hogy mit jelent a szinvonal, aminek semmi koze nincs ahhoz, hogy mi a jo jatek fogalma.