A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ki tudja, lehet hogy kiderül, zsákutca volt, bár én nem ebben a kontextusban képzelem el: talán épp magukat csapják pofán abban topikban, amikor a játékkonzolok egyre jobban "elszámítógépesednek", vagy épp a számítógépekkel fognak a jövõben összeolvasni, és nem lesz jól elkülöníthetõõ kategória, multimédia számítógép lesz mindkettõbõl, bizonyos szinten cserélhetõ harverekkel, és szoftverekkel, ki tudja, ez is könnyen megeshet...és hosszú idõ után kiderül, hogy csak egy mellékvágány volt az sg-én ez a 2000novemberében indult eszmerendszer hirdetõ hadjárat...egy jó hosszú és felesleges mellékvágány, ahol sok ember pocsékolta a drága idejét, egy eszmerendszer fenntartásáért...számítógép már akkor is volt, amikor játékkonzol még nem...és az is biztos, hogy a távoli jövõben akkor is lesz, amikor játékkonzol már lehet hogy nem, számítógépre mindig szüksége lesz az emberiségnek. ebbõl nem nehéz levonni, hogy akár össze is olvadhat, vagy elmosódhat a kettõ közti kategória, és nem a számítógép fog eljátékgépesedni, az is biztos...sõt, a jövõben, ha nem csak a közeli, hanem a távoli jövõbe tekintek, a játékkonzolok jövõje jóval ingatagabbnak látszik, a leszármazottaink talán kevesebbet is fognak játszani, más gondokkal kell megkûzdeniük, ebben a kontextusban, a számítóógép életképesebb, mint a játékkonzol, ami jóval könnyebben leáldozhat a jövõben.

wedge31
A konzol egy fejlesztési zsákutca ezt már maguk a fejlesztök is leirták.
A közeli jövöben a letölthetö tartalmak annyira elterjednek hogy nem lesz szükség külön játékboxra de a pc mindig is lesz valamilyen formában.

Istencsászár meg egy eltévedt bárányka majd visszatalál a nyájhoz...<#nyes>

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

bertino
hát ez betonfail.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

dronkZero
Ez meg egyébként... Hát szánalmas. Kis idétlen tini identitáskeresése, csordához csapódás, stb. Mint mikor a Cannibal Corpse-os deathmetal unokatesóm hirtelen Scootert kezdett hallgatni.
Van, aki leragad ezen a szinten.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Crysist azok fikázták, akiknek szar volt hozzá a gépük.

Nyilván nem nyújt túl sok élményt (teszemazt) BF2 grafikai szintre lehúzva 5 fps-sel...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

DDDDD

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

"Az is érdekes, hogy a Crysist anno mindenhol elmondták mindenféle szar, szemét játéknak, de most, hogy jön a második része 360/PS3 már mindjárt király játék lett belõle. 😄 😄
"

😄DD

Technikailag egyetértek 2001-ben már elavult volt a DC, de grafikailag eszméletlen mit ki tudtak hozni abból a kis masinából, gondolok itt a Sonic Adventure 2, Shenmue II játékokra.
Na, mindegy, témához visszakanyarodva. Az is érdekes, hogy a Crysist anno mindenhol elmondták mindenféle szar, szemét játéknak, de most, hogy jön a második része 360/PS3 már mindjárt király játék lett belõle. 😄 😄

ezeket is õ írta, álá 2005 december, 4 éves jubilleumi kötet:

"ugycsináltok mintha csak konzolon lennének gémek, pcn meg semmi érdekes... "

"most mndok neked csomo cimet lefikázod mer neked lehet nemjönbe és ugyis fikáznád utánna a pc-t igyhát nemteszem mer nincs értelme "

""ennyi most ennek miértelme mer neked nemjönbe akkor már szar? .... ""

"nekem nincs csak már nemtudom mitirjak erre a sok hülyeségre amit itt páran felhalmoztak "

"akkor miért nem takarodtok a gép elõl és a nagy mindentudó konzolról sgztek? "

"SZAL AKI NEM KONZOLOZIK SZÛK LÁTÓKÖRÛ HÜLYE? 😊)))))))) "

"szvsz Konzolsok az istenek értenek mindehez 😊))))))))))))))))))))))))))))) olyan hülyék vagytok hogymár fáj "

"erõs tévedésben vagy hogy ha azthiszed a konzolos tud mindent a pcrõl és a pcs gémekrõl a pcs meg hülye és vak és aztse tudja mi a konzol és milyen gémek vannak rajta sõt egyiket sem látta... EZ ÓRIÁSI TÉVHIT!! "

BEST OFF ALL TIME:
"ha okosan fejleszti az ember a gépét akkor nemidegesitõ pl nekem nem minden megjelnõ uj gémet ami kurvaszép és érdekel max grafon végigtolom nemakad meg semmi mer ésszerûem fejlesztem a gépet "

EZ mind mehetne bannerba , felhívva a veszélyeit a másik topik látogatásának!!

<#hehe>

lol ez mehetne aláírásba is, copyright totti

bertino
nagyon eltûntél.
nincs kedved reagálni valamit ? <#hehe><#hehe>

😄D
Azért érdekes így utólag visszaolvasni,mintha nem is ugyanaz az ember lenne 😄
"Csak bekéne látni hogy a consol instant szórakozásra van mig a pcn belelehet mélyedni a gémekbe mer összetettek ( nemmind )" <#eplus2>

bertino
hát ebben van valami 😊

Ja, és már akkor is a Metal Gear Solid meg a PS volt a nyerõ...hát baszki, ez tényleg hihetetlen! <#hehe>

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Ez mondjuk tényleg vicces , már 2000-ben is vége volt a PC-nek? Már akkor is haldoklott? Akkor még PC-m sem volt, ha tudtam volna, hogy már 2000-ben leáldozott a PC-nek nem vettem volna két évvel késõbb meg. Fölösleges pénzkidobás volt<#idiota>

És már akkor is, azért lett annyi a PC-nek, mert az épp vetélytárs konzol sokkal erõsebb, és sokkal több jó játék jelenik meg rá . Eltelt most már majdnem tíz év. Na basszus, és ugyanott vagyunk, semmi se változott. Hát ez tényleg nagyon röhejes.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

én is 😄DD
Totti osztotta õket mint a rongy 😄DD
ilyenekkel, hogy: pécén legalább bele lehet mélyedni a játékba, konzolon 0 ig-t igénylõ játékok vannak, meg hasonlók 😄DD

de szokták azt is mondani, hogy a társaság, amilyikkel állandóan lógsz, a képükre formál.

nyílván 2001 hajnalára értettem a mondandóm, akkoriban már P4-es 1.3GHz-es procikkal, meg 64MB-os GeForce 2 Ti videókártyákkal szerelt, WinXP-t futtató pécék ellen akart hadjáratot indítani a kis 200MHz-es dreamcast gépével, hangoztatva, hogy az is mennyire sokoldalú, és a pécéknek leáldozott, és mennyi mindenre tudja használni játékon kívül a dreamcastot is, ez önmagának való tökönrúgásnak felelhetett meg, rendesen ki is röhögték érte. (én is ismertem a kis DC gépet, öcsémnek is volt akkoriban, de elég egyszerûnek számított akkor már (2001 eleje), volt egy fõmenü, ahogy vagy az órát lehetett beállítani, vagy a játék CD-ét indítani, vagy a zenecédét meghallgatni, kb ennyire emlékszem, túl sok mindent nem hagyhattam ki, ja meg volt egy kis 56k-s modem is benne, de már az is elavult volt már akkor, és nem is mûködött a dreamkey cd nélkül)

szóval ezt az egészet ennek annak az embernek köszönhetjük, lealábbis amilyen civakodások itt lenni szoktak az sg-én a kettéosztott tábor közt...

Hehe,beleolvastam a 2005 körüli hozzászólásaiba,érdekes <#hehe>
Akkor még védte a pc-s játékokat keményen.
"de sajnos a pc játékipar kezd butulni és konzolosdni lásd: nfs mw és ez rossz tendencia..."<#taps>

Teljes mértékben egyetértek veled. Viszont: "2000 novemberében nyitotta egy kötekedõ dreamcastos alak, akinek a játékdoboz gépe már akkor is gagyi volt". Ezt kikérem magamnak, a Dreamcast a korát megelõzõ technikai újdonságokat vonultatott fel, se a Nintendo, se a Microsoft, de még az agyon hypeolt Sony se tudta minõségileg felvenni a Segaval a versenyt. Szóval elavult és gagyi konzol végképp nem volt a Dreamcast.

"2002 körül nyitották a topicot ha jól emlékszem"

utánanéztem, 2000 novemberében nyitotta egy kötekedõ dreamcastos alak, akinek a játékdoboz gépe már akkor is gagyi volt
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=974669360&order=reverse&index=1403
ahogy néztem az akkori hozzászólásokat, nem nagyon volt hozzá hasonló gondolkodású,eszmerendszerû (leáldozási hadjáratot hirdetõ) kereszteslovag, az egész az õ fejébõl pattant ki, rendesen meg is kapta a magáét a fasza új topikért az akkori hozzászólóktól
aztán ez az eszmerendszer egyre több oda látogatót fertõzhetett meg az idõ elõrehaladtával, ha idáig fajult...
egyébként külföldi fórumlapokon még ehhez hasonlóval se találkoztam, mint ami itt, az sg-én megy. mondjuk a legtöbb helyen az átlagbér is másképp alakul...

"akkor Totti valóban a konzolosoknak osztotta az észt, most meg a legnagyobb konzol fanboy 😄"

akkor ez tényleg fertõzõ, még jó hogy a bannerjuknál tovább sokszor nem jutottam, ha ez a szekta ennyire fertõzõ... -.-
ha jól tudom, ez a topik meg annak a kitalált hadjáratnak a szembefordulásaként született. mondjuk szerintem mindkettõ felesleges volt, bár az egyik törvényszerûen szültea másikat...de még ha a leáldozás (visszább szorulás pontos szóval) igaz is lenne, ez az ellentopik se született volna meg, ez önmagában ellentmondásos, hülyeség az egész, majd ha a kedvenceim nem tudom megvenni pécére, csak xboxra, akkor majd lesz mondanivalója is, de ilyen nem hiszem, hogy bekövetkezik...

bertino
ohh, akkor ezt benéztem.
😄

istencsászár aka totti5

bertino
istencsászár pl még nagyon aktív volt régebben.
mostmár ki tudja mi van vele 😞

lol

szerintem Tottit az ms fizet mert rajta kívül mást nem ismerek aki minden topicba állandóan a konzol vs pc témát erõlteti

[HUN]FaTaL
2002 körül nyitották a topicot ha jól emlékszem, és akkor Totti valóban a konzolosoknak osztotta az észt, most meg a legnagyobb konzol fanboy 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Na, ilyet se basztam még. 3-4 évvel ezelõtt a PC-s játékoknak leáldozott topikban osztottad az észt minden konzolosnak, igazi kis tenyérbe mászó pc fanboy voltál. Most meg a legnagyobb anti pc-s, überkonzolos faszagyerek lettél. <#eljen>
Egyébként a témához hozzá szólva, a PC-s játékiparnak van jövõje. Az már más téma, hogy az a bizonyos jövõ elég sötét.

10 éve? 😄D LOÁÁLL
nagy baromság volt már akkor is, pedig ha jól informált vagyok, akkor, a kilencvenes évek végén még jobban virágzott a pécé gaming...

az meg, hogy máshoz képest visszább szorult, nem egyenlõ a leáldozott szóval, már akkor is fogalomzavarban szenvedõk tárgyalhatták ki ezt a butaságot..

Bucser
A gép elavult. Muszáj már törni a fejüket az újon hisz az R&D hozzá 1,5 év gyártásfejlesztés 1,5 év. +meg kell kezdeni az új programok first party fejlesztését is.

Biztos lehetsz, hogy egy-két M$ IT ülésen elhangzott, a "Mi lesz az X360 utódja?" kérdés és már konkrét válaszok is vannak rá...

Szerintem már a következõ generáció irányvonalának kitalálásánál tartanak mind Microsofték mind Sony-ék... Míg a Nintendo csinálja a WiiHD-t...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Encore
"ugyan az a pár ember "vitázik" itt egy éve, és ugyan azok hangoznak el, és senki sem fogja egymást meggyõzni"
- Ugyanez igaz a leáldozott topikra is, csak ott már majdnem 10 éve ez megy. 😄
én viszont egy valamit nem értek, ha annyira szuper az xbox támogatottsága a játék fejlesztõktõl, akkor miért ülsz naphosszat a pécé elõtt, és egy informatika fórumon a pécé ganyéságáról hirdeted az igét? vagy mégse olyan jó xbox tulajnak lenni ezek szerint, ha állandóan itt ülsz?

a másik "leáldozott" topikban is folyton ez megy, a ganyé dobálás, mégis mindenki egész nap a pécé elõtt tesped, és csak arról zagyválnak, hogy mekkora ganyé, ami elõtt épp ülnek. azt hittem xboxosnak lenni nagyobb öröm ennél, de úgy néz ki az se annyira arany, mint ahogy fénylik.

Totti5
Minimum még 2 év. Nincs rá ok hogy az új gépen törje a fejét az MS, hisz nem elavult, a játékok pedig jönnek rá az emberek pedig veszik a gépet és a jövõre érkezõ játékok fogják mégjobban kihasználni vagyis a legszebbek lesznek rajta mindközül pl Halo, Fable, Alan Wake, Splinter Cell mind jövõre jönnek és a Natal is. Persze a háttérben biztos megy a fejlesztése már a következõ gennek. Kb olyan 6 év egy konzol élettartama. 360 jövõ novemberben lesz 5 éves, szóval a 2011-12 reális lehet.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

bertino
sztem max 2 😄

gyerekes kötekedés? amit itt elõadtál, az mekkora FAIL már, hogy olyan platform ûberségével dobálózól több stílusban, amennyihez annyi közöd van, mint a pécéseknek? ez már akkora.....

arra céloztam, hogy veled szemben én is dobálózhatnék az uc2-vel meg a gt5-el, ugye érted?

egyébként mikor lesz xbox váltás? hány évig akarják még a piacon tartani kb?

Totti5
Te honnan veszed hogy én hol játszottam vele és mennyit? bár az lejött hogy te nem vagy csak tényéeg plázába láthattad. Ez már olyan gyerekes kötekedés... ignore. Forza 3 gyönyörû, GT5 szebb, de a kettõ közt nincs olyan nagy különbség viszont magasan e két autós játék van a trónon jelenleg és ugyfest egy jó ideig ez változatlan is marad.

bertino
hát talán a következõ boxba több erõt préselnek, mint az elõdjébe...

lassan nyitni kéne xbox játékoknak van e jövõje topikot is, mert hát a ps3-as gt5 kenterbe ver majd minden autókát xboxon, és majd egy órát játszok vele a plázában, vagyis felhozom majd érvként.. milyen jövõje lesz így az xboxnak, fõleg, hogy a ps3-as uc2 minden xbox játék grafikát ûberel? ezeket maga totti5 nyilatkozta, csak más kontextusban (ps3 vs pc) tehát akkor ezek rá is vonatkoznak, sõt, jobban mondva, jobban vonatkoznak rá, mint ránk (aztalerobban szivarvégit, az öngól meg is van)

bertino
<#eljen><#taps>

" Uncharted 2 a jelen és a múlt legszebb, leprofibb játéka ami valaha is létezett. "

" Pár órát már eltöltöttem vele. "

Barom.
jaj nemár, kb én is felhozhatnám az uc2-õt, kb ugyanott lennénk, egyikõnk se ps3-as, hiába mondanám, hogy egyszer már elkaptam 10 percre a MediaMarktban az asszonynak vásárolva menet...
meg amiket állandóan felsorolsz, két platform címei, vagyis a felével te sem nyomulsz otthon. téma lezárva.

wedge31
Én pont most láttam mert egyik haver ps3-mat vett a gyerekének karácsonyra hozzá a Uncharted 1-2 meg valami japó szarságot.

A többi konzolos grafot biztos hogy alázza de a Crysistol messze van.

Totti5
Pár órát már eltöltöttem vele. Tartsak róla bemutatót?

biztos széépek benne a rajzfilm effektek <#wow3>

de õ se játszik azon a platformon, ugyanúgy mint a pécések, tehát uc2 állásilag is 0:0, vagy majdnem öngól...

van egy lehetséges harmadikat,GT5 verzsán of PC, Polyphony Digital elnökétõl pletyka, gondolatmenet, de egyikõnk se lát a jövõbe, ki tudja mi lesz http://www.gamestar.hu/gran-turismo-5-pc-re.html

wedge31
hihi...<#wow3>

bertino
jövõre jelenik meg.

Totti5
Uncharted 2 a jelen és a múlt legszebb, leprofibb játéka ami valaha is létezett.

CS@
Idõközben megjelent már az a fránya GT5? (komolyan nem vagyok képben azért kérdezem)
Vagy még mindig ugyanott tartunk, mint egy éve és Prologue -ról van szó, amikor valaki megemlíti?

Nem vagyok egy vérszimulátor fan, így hozzám közelebb állnának a konzolos autós dolgok, de ez részemrõl max a PSPben merül ki, mivel más még nincs.
Ebben se vagyok biztos, úgyhogy csak tippelek, de ugye jelen pillanatban olyan konzol sincs, amin lenne: PGR4, Forza 3 és GT5 is és ez a 3 cím valójában 2 platformot takar?

Totti5
GOra sosem írtam jót, itt sem és máshol sem, mert maga a gép sem tetszett, sosem. Egedül a warez visszaszorításában és a PSP megerõödésében lett volna szerepe, de ugye mint azóta kiderült nagyon nem így lett. Ezt te lehet megjósoltad elõre és temetted, amit én nem feltétlen, max ennyiben volt eltérés.

Dxeket pécén sem használják ki. Crysis is vígan ment dx9 alatt. Ha nem optimalizálnak akkor nem lesz elõrelépés, viszont konzolon van ez látható évrõl évre hogy lényegeseb szebb játékokat készítenek mert kihasználják a gépben rejlõ lehetõségeket. Persze hogy pécén szebb lehet valami egy picivel mert sokkal erõsebb, de nincs semmiféle egetrengetõ különbség mint amit mondotok. Optimalizálni kellene. Pl a Dragon Age miért lett olyan milyen? konzol portok ugyis szarok, és fõleg pécére készült, de nem erõltette meg magát a Bióver, pedig tehette volna nemde?

"CoDMW2-bõl a fedezékrendszer" - azért került ki mert nem rakták bele, de mint ez is oly sok minden megoldható pofon egyszerûen, és nem a gombok hiánya volt a gond

"konzolos célzáshoz KELL a rásegítés." - dehogy kell, pl Army of Two 2 demoval játszottunk tegnap amibem SEMMI rásegítés nincs, úgy ahogy azt kell, és 2. nekifutásra már mesteri pontossággal snipereztük le az enemyt és lõttük halomra az ellent... nem kell aim, ez butaság, max a kezdõknek, vagy azoknak akik beképzelik hogy kell

"Miért nincs, illetve van alig használatban a dx10, 10.1, 11?" - na vajon miért? optializálni luxus, a Dx10-11 meg arra jó hogy az új VGAkat idõ elõtt rásozzák a júzerre hogy ettõl neki jobb lesz, az nem baj hogy jelenleg semmi sem használja ki, ja de a Dirt 2 LOL:d:d:d:d:d vicc komolyan...

"Miért egyszerûsödnek a játékok, sok szempontból?" - Én mindig ilyen egyszerû játékokkal játszottam, mert szórakozni akarok. Ps1-Ps2 idejében is ugyan ezek voltak, talán azzal a különbéggel hogy mertek fejtörõket és szopatásokat beletenni, de mivel manapság egyre nagyobb profit a lényeg hisz egy jó fejlesztéssel el lehet valamit indítani, de egy mellényúlással simén be lehet csukni a kapukat örökre... sajnos erre a mult években akadt példa bõven. Minél nagyobb tömegek megsóltása a lényeg, ami 1-2 játék rovására mehet, de nincs ok a panaszra.

Egyes stílusok kihalóban vannak, mások elõretörnek, most ilyen idõk vannak... de ha pécén játszol akkor most sincs sok okod a panaszra, mert RPGk vannak, Arma van, repszim, autószimek vannak only pécén! van mivel csapatni. Kalandjátékok nincsenek ez tény, vagy nagyon kevés, de lehetne, csak rizikós és rétegjátékok, amik nem mozgatnának meg tömegeket, így nem is nagyon végnak bele a nagyobb fejlesztõk/kiadk egy ilyen vállalkozásba.