17438
  • [HUN]FaTaL
    "Viszont tudod, hogy hány mag van abban a gépben. PC-n lehet egy/kettő/négy/sok mag is. Ez az, ami miatt a PC játékoknál a többszálúsítás lassan halad. "

Nem, nem ez az. Ha 8 magra több szálúsítasz, az megy 2-n is. A többszálúsítás azért halad lassan mert rengeteg algoritmus van, amit nem lehet vagy nem éri meg (az időráfordítást) többszálúsítani.

x86 vs x64? Crysisen kívül nem tudok 64bites játékról (egyébként egy fordítás kérdése az egész amíg nem lehet natív 64bites alkalmazást írni), ugyanaz a 32bites program pedig ugyanúgy elfut a 64 bites winen.

A többit úgy nagyjából elfogadom, bár ott sem igazán értem, usb-n kommunikál mind és ha valaki nem kínai szart vesz én még nem láttam játékot ami ne támogatta volna a saitek botkormányt és a logitech kormányt.
  • [NST]Cifu
    Talán a konzolokban nem kell több magra írni a játékokat?

Viszont tudod, hogy hány mag van abban a gépben. PC-n lehet egy/kettő/négy/sok mag is. Ez az, ami miatt a PC játékoknál a többszálúsítás lassan halad.

Egyébként még mindig nincs különbség egy 2 magos amd és egy 2 magos intel között ilyen téren programozás szempontból, márkán belül meg aztán pláne.

Viszont mások az adottságok (támogatott utasításkészlet, de ott van az x86 vs. x64 is -> ez megint olyan példa, ahol a fejlődés útjában áll a sok féle hardware elem), mások a teljesítményadatok, és így tovább.

Szóval a 100 féle hardver még mindig bukik.

Nem értek egyett. Támogatja-e a játék a Crossfire/SLI-t, támogatja-e a játék a multi-monitor-t, és így tovább. A játékk readme-jében, vagy a videókártya driverek readme-jében még mindig sok-sok olyan látni, hogy XY videókártyával ezen és ezen körülmények között ilyen és ilyen problémák léphetnek fel, és így tovább.

Nem azt mondom, hogy ilyesmi nincs például konzolon is (ott is vannak különféle irányítók), de azért PC-n egy nagyságrenddel nagyobb a szórás.

PhysX egy bullshit, értelmes fejlesztő nem foglalkozik vele, zárt hulladék.

Ettől még itt van, és azért jópár játék támogatja, tehát szó nélkül mégse lehet elmenni mellette...

De ismét: ez a jelenség konzoloknál is ott van, például a billentyűzetet és az egeret nem sok játék támogatja (pedighát az USB csati ott figyel...).

Csak az arányok...
  • [HUN]FaTaL
    Talán a konzolokban nem kell több magra írni a játékokat? Semmi különbség nincs az algoritmusok többszálúsításában, teljesen mindegy a platform. Egyébként még mindig nincs különbség egy 2 magos amd és egy 2 magos intel között ilyen téren programozás szempontból, márkán belül meg aztán pláne. Szóval a 100 féle hardver még mindig bukik. PhysX egy bullshit, értelmes fejlesztő nem foglalkozik vele, zárt hulladék.
  • Desiderata #15945
    félig OFF de PC játékhoz tartozó
    valaki csinálna Call of duty UO szervert, Windows-os szervere van, de hülye hozzá és tőlem várja hogy majd megoldom
    akinek van tapasztalata írjon rám pls.
    egy klasszikus PC játékot menthetnénk meg az enyészettől, ami igencsak pozitív
  • High end PC #15944
    Igen, lehet így is szemlélni a dolgot, én szűkebb értelemre gondoltam, az Orbiter még a többi úgynevezett fan-made szimulátor közül is kilóg: egy komoly tudományos alapokon nyugvó szimulációs szoftver szeretne lenni, semmint az általánosabb értelemben vett játék, de értem, amit mondasz, és lehet úgy is szemlélni, nézőpont kérdése, attól függ honnan nézzük.
  • Totti5
    Ensalved nyitott helyeken játszódik végig, már miért ne lenne jó? Borderlands se csőjáték tudtommal ( hoppá egy újabb eltérő dolog ).
  • [NST]Cifu
    A szórakozás a célja. Ugyanúgy, mint ahogy mondjuk egy autószimulátornak. Nyilván más fajta szórakozást nyújt, mintha leülnék egy kicsit Dead or Alive 4-ezni, de attól még nem leszek űrhajós. Tény persze, hogy többet ad a tudásomhoz, mint egy verekedős játék, tehát nem vitás, melyik hasznosabb számora, de ettől még (szerintem) azért továbbra is egy játék. :)

Vagy visszakézből nézve: egy hadgyakorlatot is lehet játéknak tekinteni. Elvégre is a VBS1-2 (Armed Assault katonai/rendfentartói képzésre) is csak egy játék, de a háborúra képeznek ki vele embereket. :)
  • Chris Redfield
    Hát pálmafákra nem.
  • dronkZero
    Nagyra nem jó.
  • Totti5
    Mindent lehet az Unreallal, erre bizonyíték a Enslaved, Mirrors Edge ami csicsa és színek a köbön. GeoW az komor, fémes, véres, de abban is van mindenféle helyszín, persze ha nem láttad a 2. részt, akkor nem tudhatod. Ott van az ME1-2 ami szintén más, vagy a Lost Odyssey ami japó jrpg és szintén teljesen más, a Bio meg igazán kellemes látványú sok színnel, sok effektel.

Jellegzetessége minden motornak van, de látható hogy ahány fejlesztő annyi féle megoldás.
  • Chris Redfield
    Igen ez igaz az Unreal nem nagy terekre készült, hanem multifunkciósra, hiszen a játkok 70%-ra Unreal, ami jó mindenre.
    Kis terek, nagy terek, minden.

Crysis meg csak nagy terekre, lásd felhasználási terület.
  • High end PC #15937
    Orbiter
    Mondjuk azt már nem is igazán nevezném játéknak.
  • [NST]Cifu
    Azért azt lássuk be, hogy kismillió egyéb téren kell beépíteni / felkészíteni a játékot. Például egy- vagy több magos proci, egy- vagy több GPU-s videókártya, van-e OpenAL vagy nincs és így tovább. A speciális dolgokról pedig még nem is beszéltünk, mint a PhysX.

Ezeket mind úgy tudod berakni, hogy felkészíted az engine-t minden lehetőségre, és le is teszteled - ez pedig jelentős plusz munka. A konzoloknak ezt az előnyét azért ne vitassuk el.

Viszont ennek köszönhető, hogy mindenki a saját kis igényeihez tudja szabni a PC-jét. Játszhat 1024x768-as vagy 1920x1080-as felbontásban. Ha gyengébb hardware van, akkor is élvezheti a játékot (gyengébb grafikával), de ha izom gépe van, akkor meg akár 3 vagy több monitoron is játszhat egyszerre, a fizikát boostolhatja, TrackIR követheti a fejmozgását és így tovább. Ez a rugalmasság hardware terén a PC egyik nagy előnye.

A másik előnyét én abban látom, hogy sokkal könnyebb rá fejleszteni a függetlensége miatt. Emiatt jelennek meg a fan-made játékok és addonok, ez teszi lehetővé, hogy olyan ingyenes játékok jelenjenek meg, mint az Orbiter, Babylon 5: I've found her és így tovább. Szó se róla, a konzolokon is kezd beindulni az élet az Indie fejlesztőkkel, de az egy más világ...
  • Chris Redfield
    A source-nál nincsen müanyagossabb csak előnye hogy könnyű moddolni. Nem kell nagy gép neki, és éles a kép, de ezzel ellentétben az anyagokat nem tudják normálissan visszaadni.
    Tisztelem a sorozatot, jó játék csak a motorra gondolok hogy nem látni ezzel a motorran normálissan fém, fa, bőr meg ilyen anyagokat.

Meg lehet nézni az utolsó L4D-et is, hogy a fegyók nem olyanok mint a tövbbiben.

A Crysis motorja megint ugye más célra készült.

Az Unreal meg megint más. Ez egy többek álltal használt motor amit minden fejlesztő a saját énjére fabrikál. Ki jobban ki rosszabbul.
  • dronkZero
    Emellett elsiklottam.

Ez az a bullshit, amivel eladták neked a konzolt. És kb 15 éve nem igaz.
  • dronkZero
    Unreal egy csőengine, nem képes nagy terek és nagy távolságok megjelenítésére. Amikor mégis úgy tűnik, akkor az trükk.
  • dronkZero
    Kék:
    http://logout.hu/dl/upc/2010-02/122384_bioshock24_4.thumb.jpg

Kék:
    http://images.techtree.com/ttimages/story/92208_batman311.jpg

Fehér:
    http://artillery.freeblog.hu/files/gears-of-war-2-parental-controls.jpg
  • Chris Redfield
    A Crysis 1 pályájába beleférne az egész Unreal, ezt nem értem.
    A Bulletstorm-ban jó kicsi terek vannak? Míg a Crysis-ban nem 1 sziget van?
    Ott az volt a lényeg hogy a táj legyen jó fasza, messzire láss, de közelben ott is a fegyver meg a karakterek néznek ki jól a karakterekből is mind3 fajta.
  • dronkZero
    Ja, a Source még gyengébb motor, de valahogy az kevésbé _műanyag_. Ezzel a műanyag hatással van bajom, hogy nem embernek néznek ki a karakterek, hanem animált játékbabáknak.
  • [HUN]FaTaL
    Hagyjuk már ezt a hülyeséget, 1 api van úgyhívják DirectX, a CPUk utasításkészlete is ugyanaz x86nak és SSE-nek hívják.
  • dronkZero
    Nem jó a példa. A Crysis egy pályájába beleférne egy átlag U3 engine-es játék tokkal vonóval.

Külteres engine-t ne hasonlítgassunk már csőengine-hez, ha egy mód van rá! Ennyi erővel repülőszimulátorral vagy stratégiával is hasonlítgathatnád...

Igen, tudom, hogy minden játékban lehet találni hibákat, de kérdés volt, hogy mi a bajom az UE3-mal. Ez. Nem tetszik a modellek fény/árnyék megoldása, nagyon műanyag, a konkurenciához képest szerintem szar.
    Pluszban még a pályák is baltával szabottak, tükörsima talajra be van kúrva néhány tereptárgy, azt' annyi.
  • Chris Redfield
    Igaz ez hogy az unreal motornak vannak jellegzetes tünetei, mint ahogy más motornak is, engem nem zavart eddig még. Őszintén ezt a kékes világítást még nem is vettem észre eddig.

Ott van pl a Source engine azt is nemgyengén felismerni.
    Abban az anyagok modellezése kicsit finoman mondva ótvar.
  • Totti5
    Még mindig nem értem mire gondolsz. Érdekes lenne hogy korom sötétbe a cselekmény láthatalanul menne és nem lennének kiemelve a dolgok. Amúgy a krakterekkel mindig volt kis gond a Bioban, mert picit gyengébbek mint a környezet, de ez a fejlesztők hibája, bár nem olyan drasztikus dolog.
  • Chris Redfield
    Most jut eszembe a Crysis-ba nézted közelről a fákat a talajt vagy a bokrokat vagy egyébb dolgokat? Nézd majd meg.
    A talaj UNDORÍTÓ. a növényzet szintúgy közelről, viszont ha ugrabugrálsz, nem fog nagyon feltűnni, mert ez a célja a fejlesztőknek.

Ebben nem látok nagy problémát, mert ha nagy meló lenne mindenbe évekig egy nagy cím se jönne, vagy ha sok pénz lenne, de nincs. Egyrészt megértem a fejéesztőket.

Másrészt mint játékos ezeket én is látom nem vagyok vak. De ez minden játékban minden motorban van. Aki keres talál.
  • dronkZero
    Ja, csak ez nem csak a Bioshockban van így, hanem az összes U3 engine-t használó játékban, és nem szándékos, hanem mindig ilyen.
    A másik amikor a töksötétben lévő modellek mégis valami kékes fénnyel csillognak, az is U3 sajátosság, ami kurvára nem tetszik.

Valahogy nem oké a modellek és a fények viszonya.
  • Chris Redfield
    Ez egy trükk amikor arra fordítják az energia nagy részét, ami a középpontban van és amire a játékos figyel. Most ha mindent miliméterre megnéznék akkor minden játékban tudnék találni oda nem illő dolgokat ez biztos.
    Azért jó tudni hogy nekem a Bioshock nem tetszik mint játék.
  • dronkZero
    Amióta DirectX van, azóta ez csak egy szar kifogás lusta programozóknak.
  • dronkZero
    Nem nagyon tudom, mert szubjektív. Nem tetszik.

Itt van mondjuk ez:
    http://gallery.thatvideogameblog.com/bioshock-2/BioShock-2_16.jpg.html

Kiscsaj lába és a talaj közti éles különbség pl. Vagy hogy a kiscsaj _világít_, míg a környezet meg kevésbé fényes. Túl nagy a kontraszt.

CoDot csak azért említettem, mert talán azt mindenki ismeri.
  • Kongy
    Most kurvanagy baromságot kérdeztél. A PC nem egy megadott hardver, hanem rengeteg féle kombináció van, és minden évben újabbnál újabb hardverek jönnek ki rá. Erre nehéz optimalizálni, és nem lehet úgy megcsinálni a játékokat, hogy minden PC jól fusson. De ha te megtudnád csinálni, akkor hajrá.

Ha a PC egy megadott hardvert használna, mondjuk P4-et és vmi noname VGA-t egységesen mindegyik, akk az már nem is pc lenne.
  • [NST]Cifu
    Van boxom, tudok róla, mérgelődök is miatta... :)
  • Chris Redfield
    Állj, fejlődés az van csak a cod csalóka ám, mert nem egy cég keze munkája!
  • Chris Redfield
    Akkor azt mind1. Csak a 2560 az jobban hangzik. :)
    A lécért meg bocs biztos rosszul jött le, szándékomban nincs megbántani az itteni embereket.
  • Totti5
    Ezen generáció játékai közt keresni kell a natív FULL HD-t tudókat. 720p a standart a játékok 98%nál.
  • shaddam
    Ja codban jó az összhang a sok nulla között.Szomorú hogy 0 a fejlődés, de kétpofára zabálják a játékot.
  • [NST]Cifu
    Kicsit bekapcsolódva a témába...

Mond inkább azt hogy konzolon nem lehet 2560-ba játszani és ennyi.

Szabadjon megjegyeznem, hogy konzolokon a natív 1080p is egyre nehezebben megy. A játékok jó része 1920x1080-nál kisebb felbontásba renderel, azt skálázza fel 1080p-re, és ezt adja ki a TV-re...
  • Totti5
    Én nem tudom mit használ. 2010es játék annyit tudok.
  • Totti5
    Ezt prezentáld valamivel mert nekem így olvasva nem jön át és nem emlékszem ilyenre.
  • [NST]Cifu
    @DronkZero: Értelmes flémről még nem hallottam, de legalábbis az én szótáramban ilyen nem szerepel... :)

@Chris Redfield: Pár kijelentésnél már rezgett a léc... Plusz ha a stílust is ideveszem, ahogyan páran itt kifejezik magukat...
  • Chris Redfield
    COD-ban megvan az összhang minden 2d-s lapokból áll. :)
  • dronkZero
    Egyébként meg épp most fikázom telibe a falloutot, hogy az is 5 éves hulladékot használt, úgyhogy ne ahhoz kelljen már viszonyítanom, ha kérhetném...