17438
  • Chocho
    Ezt már ezer éve elmondta a cég... mi ebben az új?
  • Chocho
    Igen, az MS tehet mindenről, a második világháború is miattuk robbant ki, én ott voltam!
  • Totti5
    Nem volt köze hozzá, mert a játékot már annak a tudatában csinálták hogy ez az utolsó. Végigjátszást követően pár képsorral csapat el is köszönt a játékosoktól.
  • Totti5
    Egy oka lehet. Ha jó a játék ( értsd tucatszar szemét fos amivel te nem játszol ), akkor ott nincs gond a konzolok eladják a játékot, max a pécé mint platform szűkül be a warez miatt és mennek át konzolra a fejlesztők ahogy szokták hangoztatni nem véletlen, mert az szinte biztos pont és érdemes oda fejleszteni, persze ha olyan játékot adnak ki ami nem üti meg a szintet pl a Bizarre a Blur, James Bond játékok amik megbukak a kasszáknál, és ki is rugták a csapatot.
  • Reg5
    Igen tudom, de az csak xboxra jött, és elvileg sikeres volt.
  • dronkZero
    "ezt az elnyújtott fejlesztést tartja sok csapat legnagyobb ellenségének, a stúdióbezárások egyik legfőbb okának."

Jééééé! Nem a warezt?!
  • Totti5
    Amúgy a Halo Wars után szüntek meg, az volt az utolsó játékuk.
  • Totti5
    Ensemble Studios: a bezárás okai

A GDC-n Paul Bettner, aki 12 évig dolgozott a legendás RTS-fejlesztőnél, az Ensemble Studiosnál, elmondta: egyáltalán nem a Microsoft az, akit hibáztatni kellene a stúdió bezárása miatt. Az okok ennél jóval komplikáltabbak: a csapat az Age of Empires sikerén felbuzdulva folyamatosan egyre nagyobb és nagyobb célokat tűzött ki magának, amely nem csak a rengeteg túlórát jelentette, hanem az ezzel járó egyre gigantikusabb problémák megjelenését is.

Bettner szerint a játékok fejlesztése elkezdett megnyúlni, szinte minden fejlesztést kétszer annyi ideig húztak, mint amennyit előzőleg igértek, a játékokban szereplő bugok száma a Microsoft Game Studios negatív rekordjaként volt számon tartva, a munkahelyi színvonal folyamatosan romlott - ez pedig hosszú távon végül tarthatatlanná vált.

Paul Bettner, aki az Ensemble fejlesztőjeként, később menedzsereként dolgozott, jelenleg pedig a NewToy fejlesztője, elmondta beszédében, hogy szerinte a legfontosabb a fejlesztőcsapatok számára a mérföldkövek kitűzése, azok betartása - és ezt az elnyújtott fejlesztést tartja sok csapat legnagyobb ellenségének, a stúdióbezárások egyik legfőbb okának.
  • [HUN]FaTaL
    Példát kért, kapott.
  • Reg5
    AoE-ből mit csináltak? A 3 után kirúgták a a fejlesztőket most meg jönnek ezzel az online akármivel... Örülünk?
  • Reg5
    A Micro egyetlen játékot sem adott ki az elmúlt 2-3 év alatt PC-re. GfW-vel meg mehetnek a fenébe.
  • [HUN]FaTaL
    Flight Simulator sorozat pl. vagy ott van az Age Of Empires széria.
  • dronkZero
    Baszki. Akartam írni, hogy Aknakereső, de az van boxra is...
  • Kongy
    na akk mondj példát MS-os PC exkluzív játékra.és most ne gyere ilyen semmirekellő indie játékokkal...
  • Totti5
    Attól hogy MS még sehol sincs kőbe vésve hogy mindennek ki kell jönnie mind a két platformra. Vannak pécés MS játékok amik nem jönnek konzolra ugyan úgy. Van a windows és van az xbox, ez két külön világ...
  • Kongy
    na az is egy trágyadomb, és nem csak a MS játékai használják.

Konkrétan Gears of Wart anno nem tudtam coopban tolni a remek GWFL szarság miatt. Hiába írtam tartózkodási helyhez az USA-t...

Én is leszarom a GOW-ot is meg a HALO-t is. De ettől függetlenül nem tetszik a hozzáállásuk. És azért tegyük hozzá h pl a Sonynak nem sok köze van a PC-s iparhoz. AZért egy MS-től már elvárni az ember, végül is a Windows az ő platformjuk...
  • [HUN]FaTaL
    Ki nem szarja le? Teljesen leszarom a HALOt meg a GOWot is. Sony talán tolja a játékait pcre?:D
  • Totti5
    Biztos a véletlen műve a Games for Windows...
  • Kongy
    Na de halljuk, szted miért nem jelennek meg az MS játékai PC-re? Talán nem azért, mert az X360 szekerét tolják? őőőő.... de?!
  • Kongy
    jó, valljuk be, a kalózok is nagy szerepet játszanak a dologban. pont.
  • Kongy
    A Sony legalább jó játékokat ad ki a kezei közül könyörgöm!! PS2-n én minden exkluzív címet végigtoltam (pl God of War 1-2, Shadow of the Colossus, ICO, Burnout széria) h csak egy párat emlitsek.
  • [HUN]FaTaL
    A mink? Nincs xboxom, nem is lesz, nem szeretem a konzolokat, ettől még teljesen faszságokat írsz.
  • Kongy
    és kimondtad a kulcsmondatot. A MS szerinte a Winfos nem játékra való termék. Játékra ott az exbáx triszixtitek bazdmeg.
  • Kongy
    sorrendben sztem: 1. MS 2. Activision 3. EA

Ubisoft-ot pl szeretem. SZinte minden játékuk favorit (PoP, AC, SC széria). Ha elnézzük az állandó PC-s késéseket és a DRM-eket persze, de ilyen jó játékok mellett ezek kit érdekelnek?!
  • [HUN]FaTaL
    Persze az MS miatt nem jelennek meg játékok Windowsra. LOL:DDDDD
  • Totti5
    GoW nem volt annyira sikeres pécén hogy kiadják a második részt ezt megmondták. Ezek xbox húzócímek, az sem volt kötelező hogy bármelyiket is portolják, de a sok milliós konzolos sikerekhez képest pécén kevés fogyott így nem törik magukat. Talán a Fable 1 volt ami egész korrekt mód ment pécén, de hogy miért nem jött a második rész a jó kérdés, de a harmadik biztos lesz nemsokára ez 100%.

Sony meg semmit nem ad ki pécére, akkor most ők nem buzibbak mint az MS?:D
  • Ry0K3N
    Közvéleménykutatás: Melyik a legszemetebb cég?
    a. Activison
    b. Miscrosoft
    c. EA

• Kongy
    A Kinect meg egy kisgyerekeknek készült vacak, amivel minijátékokat lehet játszani, gagyi grafikával. Bár azt kell h mondjam, a PS3 Wii utánzatánál (Move) még mindig jobb, de én tuti sosem fogok ien szarokat venni....
  • Kongy
    és igen, irigylem a ps3 tulajokat, de annyit mondom, h eljön még az én ps3-as időszakom is... nem is olyan soká.
  • Kongy
    igen, mert jószerivel a legbuzibb cég, amit valaha láttam. Végtelen pofátlanok. Most kezdem azzal, hogy GoW 1 jött PC-re )természetesen késéssel, majd GoW2 nem. Miért? Mert azt akarták h aki tolta az 1-et pc-n és tetszett neki, az vegyen boxot. Ugyanez a helyzet a Fable-lel, és a Haloval is. Ez egy nagyon alattomos és sunyi marketingtaktika. Most játsszák a fejüket, hogy a fable 3 jön pc-re, hát, erre kevés esélyt látok

Nem mintha a fenti címek annyira érdekelnének, mert nem. De pl egy God of War 3-ra, Uncharted 2-re rohadtul fáj a fogam.
  • Totti5
    Akkor csak az MSnek szentelsz ilyen kitüntett figyelmet?:D
  • Kongy
    Ez az :D

Ry0 de rég láttalak :D
  • Ry0K3N
    Szerinted vajon fizetett is érte a MS-nek?
  • Kongy
    ezt egy szóval sem mondtam.
  • Kongy
    "(csak semmi warez!) "
  • Totti5
    Még szerencse hogy a többi cég ma született bárány.
  • Kongy
    de ha mondjuk MAC-en vagy Linuxon lehetne normálisan játszani természetesen nem használnám ezt a buzi oprendszert. Amúgy meg az MS nagyivben leszarja a winfost és az xboxal foglalkozik. ennyi.
  • Kongy
    tudod megsugom ez nem jogtiszta winfos. nem fogom őket támogatni azzal h megveszem 100k-ért a szaros kis oprendszerüket. Mivel más komolyabb játékgépem nincs (PS2-t leszámitva) ezért csak pc-n tok játszani, és ha pc akk winfos, mert csak azon lehet játszani... normálisan, többnyire.
  • [HUN]FaTaL
    Látom mindezt sikerült azért Windows alatt idefirkantani. :)
  • wedge31
    Akkor mi ez az aláirásodban: " Windows 7 Ultimate 64 bit " - tessék használni linuxot...