17438
  • [Jakuza]
    LOÁL
    Hat ez kurva nagy.
    Egy srac csinal neki felmerest, de lehet meg babfozeleket is. :D
    Hat ezen szerintem meg orak mulva is rohogni fogok.
    Amugy mindjart jon az az erv, hogy a nagybatyjam,rokonanak, a felesegenek a gyerekenek mondta a szomszed ismerosenek a gyereke, aki tortenetesen a lejobb jatszopajtasom, hogy a PC meghal, mert a o lattott a piacon egy balalajkat es holnaptol azon fog jatszani mindenki. Es ez tuti,franko!!! :D
  • Lobsterman
    Nem mi tehetünk róla hogy konzolra évente kiadják ugyanazt a játékot más körítéssel és mégis megveszi mindenki, PCn meg nem azok fogynak :D

Egyébként nemrég találtam egy kis fórumocskát ahol az emberek még mindig abban hisznek hogy lapos a föld. És mindenre van magyarázatuk, bármilyen nevetségesnek is tűnjön. Ha mégsincs, akkor rávágják hogy összeesküvés van a világ kormányai és a NASA közt. Ez néha eszembe villan ezt a fórumot olvasva. Nem is tudom miért :)
  • Zóanagyvarázsló
    nem pedig az elfogult NDP szetsmasszezott adatai allnak tenykent a bevetelekrol.

Miért elfogult az NPD? Ezt már múltkor sem sikerült alátámasztani, kiderült, hogy félreértés volt. Sőt az is kiderült, hogy a PCGA 3.1 milliárdos adata kevesebb a 3.8 milliárdos becsültnél. A PC-s játékeladások tehét tisztán - havidíjak nélkül - 5.1 millárdot hoztak a konyhára.

A havidíjakkal óvatosan kell bánni, lévén kifejezetten rájuk alapozva éppen szűkítenénk a PC-n elérhető stílusokat - vagy drágábbá tennénk ezt a hobbit. Egyik sem üdvös a "pécések" túlnyomó többsége számára.

De miért érzem én azt, hogy leragadt egy értelmetlen, százszor kitárgyalt stációnál a vita, és a megoldsások, a jövő senkit sem érdekel, inkább a jelen tisztára mosására koncentráltok?
  • Ragnar360
    Nemtudom milyen 15 évről beszélsz...

Mondtam már 1 párszor, pc-t életbetartja: Blizzard (ld.: mmo); ott van Call of Duty, CS (de már ez sem sokáig szvsz) oszt ennyi

Egyébként repülj vissza az időbe, például ps2 elött és után...
  • Istencsászár
    Mutasd a hivatalos felmérést.
  • rumkola
    Egy srááác?
    :DDDDDDDDDDDDDD

Te nem hiszel a hivatalosan közzétett kimutatásoknak, de hiszel majd egy SRÁC-nak??
    Naneee....
  • Istencsászár
    Most végez az egyik srác felmérést az átlagos x360 felhasználóról... nem meglepő az eredmény, majd megtudod hamaorsan.
  • Istencsászár
    Én nem linekelek semmit, majd te, ha akarsz... de már megint a WoWal jössz, meg a Simsel... 4-5 éves játékok, amik a pc top 10es listán minimum 5 helyet lefoglalnak, ( alapgém, kiegészítől, különféle pakkok ) ezekből az EA és a Blizzard él meg jól...
  • rumkola
    Igen-igen, a fejlesztők éhenhalnak és a pc-s játékiparnak leáldozott.

15 éve halljuk ezt a konzolos oldalról - természetesen csak az elfogult
    fajtából valóktól ill. a tízéves gyerekektől.
    Ja, mellesleg 3 konzolom van itthon és az utóbbi 2 hétben kb. 20:1-hez játszottam a konzollal a PC-vel szemben.
    Mégsem állítom fröcsögő nyállal, hogy a PC-s játékiparnak vége és nincs jövője. Valahogy az elfogulatlansághoz fel kellene már nőni.

Meg mi az, hogy hagyjuk az ázsiai online eladásokat? :))))))
  • Ragnar360
    Totti jól beszél! - A TÉNYEK MINDIG IS MAGUKÉRT BESZÉLTEK - ENNYI!
  • [Jakuza]
    Huha. Linkeld be az NDS-t is ami ugy alazza a Halo-t hogy csak na igaz hogy a bevetele egy jateknak nem annyi, mivel olcsobb a jatek maga, mint ahogy olcsobb a Halo is mint a Wow, ugyanis nincs havidija es igy nem is general akkora bevetelt. Mar pedig a jatekfejlesztok szempontjabol csak ez a fontos.
    2007ben Wow es kiegeszitojebol tobb mint 3.5 millio darabot adtak el, valamint 12szer egy evben legalabb 5millio jatekos fizet be havidijkent tovabbi 14,99 dollart.
    Szoval hiaba csurod csavarod es peldalozol nagyobbb eladassal a Haloval, orulne neki a keszito ha ugyanazt a bevetelt hozna mint a Wow.

Meglatszik amugy, hogy a X360 bevetel szempontjabol elmarad a PC-tol, az EA bejelenteseben is. Aztan tovabbra is hiaba csurod csavarod, most hogy hivatalosan mert adat lett a 10.7 milliardos beveteli szammal, nem pedig az elfogult NDP szetsmasszezott adatai allnak tenykent a bevetelekrol.
    A jatekipar 41.9 milliard bevetelt hozott ebbol a PC teljesitett 10.7 milliardot es a mobil es handheld piac szinten korulbelul ugyanennyit ezen belul.
    Akkor aztan hu de nagyon elol jar a konzol a PChez kepest, foleg ha vagy 5 fele osztja az ember es megjegyzi benne kulon a Wii,Xbox,Xbox360,PS2,PS3 eladasokat. A nextgen es asztali konzolok 50%ban osztoznak a piaci beveteleken a PC meg 25%-ban.
    Remelem egyszer erzekeltetes gyanant, megvonjak toled a fizetesed 25%-t es megnezzuk, azokutan hogy fogsz a dologhoz hozzaallni. ;)
  • Ragnar360
    Olvastam, lényegtelen volt az ott benne, a hsz értelmén nem változtat.
    CSÁ
  • arty
    1. megér egy külön hsz-t:

"igen-igen a fejlesztő éhenhal :)))"

miért nem jönnek a kiválo grafikával rendelkező repszimek pécére?
    és az autoszimek hol maradtak el?

hardwireden számold meg, idén hány pécés studio zárt be. legutobb talán éppen a hellgate london-t fejlesztő "halt éhen" ...
  • kuci06
    "mostani konzolod"

olvass. hasznos dolog
  • rumkola
    Ne személyeskedj légyszives, pláne ne ilyen nickkel, amiből sugárzik hogy elfogult vagy te is.
  • Ragnar360
    TE BIRKA, 5 év múlva nem lesz új konzol szted ?
  • arty
    1.

2. "A PCGA elnöke, Randy Stude bejelentette, hogy a tavalyi év során 10.7 milliárd dolláros üzletet jelentettek a pc-s játékok. A szervezet oldalán elérhető sajtóközlemény szerint a forgalom kisebb hányadát, mintegy 30%-át tették ki a hagyományos, dobozos játékok, s a bevételek többsége az ázsiai online piacról csordogált a kasszába."

Na, köszönöm a linket, ez végre megmagyarázza számomra is hihetetlen 10.7 milliárdot. (az persze igy se zavarjon, hogy a felmérést az a gaming alliance csinálta, akinek ÉRDEKE, hogy olyan számok szerepeljenek a kimutatásban, ami után az ő hardvereikre érdemes fejleszteni...)

Naszoval: mostantol számoljunk a tényleges játékiparra jellemző 3 milliárdal, hagyjuk ki az ázsiai online baromságokbol származo bevételeket :D

Vajon ez a 3 milliárd nagyobb a nokia 5220ra irt játékok forgalmánál? :DDDDDD

Leáldozott, jobban mint gondoltam.
  • Istencsászár
    Komolytalan vagy, max a polcon lesz, nem a kukába... prevgennek tökéletesen használható lesz a cucc 5 év mulva, mivel jön a következő konzol, vagy azt gondolod ez az utolsó konzol generáció?
  • rumkola
    elképesztő elvakultság

mondjuk megnézném a véleményedet 5 év múlva, amikor a mostani konzolod kukában lesz, és a pc még mindig virulni fog
    :S
  • rumkola
    Oké, akkor a PC-s játékipar haldoklik (mint ahogy állítjátok te és haverjaid lassan 15 éve), és holnaptól nem jelenik meg semmi...

Éljen a konzol! PC dögöljön meg! Konzol sokkal jobb! Apukám meg boxoló!

:D
  • Istencsászár
    Számokat tényeket ( még ha kamu vagy hiányos is ) nem én találom ki, ott van benne, csak kiemeltem és rákérdeztem, de multkor sem tudott rá válaszolni, most sem fog... ez nem is baj, de akkor ne ezzel jöjjön.
  • Istencsászár
    Ezt mutatja ez a táblázat... keress mást ami valós képet ad, vagy ne ezzel gyertek.
  • Count Adyn
    Jóhát tottival vitatkozni olyan, mint Zuzu Petals-al beszélgetni
  • Zóanagyvarázsló
    Komoly vitához alapfeltétel a VG Chartz ignorálása - melynek jelen táblázata számos PC-s sikercímet nélkülöz, így még magad ellen is fordítod e fegyvert.

Mondhatnék hasonló jókat a GSO-ra is, de ebben a cikkben legalább megtalálhatóak a linkek a forráshoz, így van értelem a linknek. Viszont az nálad süket fülekre találó lényegen nem változtat.
  • Lobsterman
    Reménytelen :S
  • Istencsászár
    Na és utána jön a Half-Life 2 ami nem oly régi bár elég régi, a maga kis 4 milliójával, a nagy HL2 a nagy Pécére...
  • Istencsászár
    Vagy az 5.2 millás gears of wart...
  • Istencsászár
    De még hozzá vághatjuk a x360 GTA4-et amiből közel 6 milla ment el...
  • Istencsászár
    Sikerült megint megtalálni a kamuchartzot?:)

"The Sims - 8 éve jelent meg, 1412412 kiegészítővel és azóta is a pécés toplisták több helyét elfoglalják minden hónapban és eladtak belőle 16.08 milliót...

World of Warcraft - 4 éve van a piacon jelenlegi legsikeresebb MMO és szintén állandó vendége a toplistáknak a kiegészítőivel és pakkjaival, eladtak belőle 9.19 milliót

Halo 3 - nextgen cím 2007es!!! 1 éves!!! ÉRTED? EGY! eladtak belőle 8.09 milliót...

nézzünk kicsit lejebb

Call of Duty 4: Modern Warfare - 360ra eladtak belőle több mint 6 millát, mikori játék is? hol van a pécé verzió??? sehol

kérlek ezt fejtsd meg..."

ez még mindig él, ess neki
  • rumkola
    :ÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐÐ
  • rumkola
    igen-igen a fejlesztő éhenhal :)))

nagybetűs SEMMIT hoznak a konyhára a PC-s játékok
    köszönjük a nagy tudósnak, hogy ezt megosztotta velünk az SG fórumán

Links:

másik

X360-adat meg légyszives keresd ki innen:
    INNEN!

elfogult vagy
  • Count Adyn
    Az milyen érv, hogy kitérdekel?:DDD
  • arty
    "Azt meg mind tudjuk mekkora előrelépés egy kontrollerrel beírni mondjuk a nevedet..."

cumi. csakhogy a konzolos(én spec x360rol tudok tapasztalatot) játékok a profilodat használják és nevet még véletlenül sem kell beirnod az egyes játékokban :) máskor pedig én spec nem gépelgetek ...
  • arty
    "addig amig egy PCs jatek generalja a legnagyobb bevetelt egy evben,"

de ki a f....-t érdekel a wow és a sims? a bevételt ezek a gyökér játékok hozzák, nem a teljes paletta! aránytalanul sokat kaszál 1-2 játék, a többi meg szinte SEMMIT, a fejlesztő éhenhal bazz
  • arty
    de

amit leirtál, az minden csak nem kényelmes (szoktam én is kanapérol bill + egerezni)

pécés játékokban a kontroller támogatás elég esetleges... sokszor kell a billentyűhöz, egérhez ugrani... :( (games for windows azért javit a helyzeten, ha x360 kontrollered van, de van h a menüben igy sem müxik :(((( )

bucser: hanyattegér játékra LOL - és a bill? mert pécén a bill+egér az irányitoeszköz, nem csak a bill vagy csak az egér :)
  • [Jakuza]
    Par kiadas a 2008-as evbol.
    Nem latom oket holt sapadtnak, de lehet nekem mar rossza latasom. ;)

2008as PC jatekok kepekkel
  • Lobsterman
    Senki nem akart konzolt csinálni a gépből. Azt mondtam csak, hogy azzal ne gyere indokkal a PC ellen, hogy a konzol kényelmesebb, mert nem feltétlenül az.
  • Istencsászár
    Akkor nem:(
  • bardocz
    Lakásfelújításnál egy egy laminált parketta darabbal oldottam meg,pont volt egy jó méretű levágott,az ölbe,aztán hagyszóljon.
  • rumkola
    egy konzolos nem csézik....