17438
-
#2498 hát... mivel nem megy, így bukó... -
#2497 De még nincs
Bár akkor sincsen pl boxhoz túl fényes kormányfelhozatal.Leaglábbis aról pl nem tudok,hogy g25 megy-e vele,vagy dfp. -
#2496 "pc-t főleg hamár az xbox 360 is alatta teljesít"
orbitális hülyeségeket nemkell beszélni... -
#2495 Mind1, GTR Evolution pl lesz konzolra nemsokára:) ( RACE PRO ) -
#2494 ÉN IS REMÉLEM, HOGY NEM IGAZ, MERT NEM EZÉRT VETTEM PC-T.
DE TÉNY HOGY SZARABBUL MEGY MINT 1 ÉVE -
#2493 Loturot, az egy erosen kozmetikazott adat. Abbol is latszik, hogy az Europai eladasokat meg kisebbnek jelzik (17.9 milliard), (Asia 14 milliard) igy naluk az osszertek nem eri el a 3.8 milliardot.
"Figures for 2007 state that PC gaming is a $3.8 billion global industry"
Es mar evek ota ez is tortenik, nem veletlenul hoztak letre egy valoban csak erre szakosodott tarsasag es kozoltek eloszor a valos szamokat.
Az pedig lenyegtelen honnan jott be a bevetel, a lenyeg az hogy mi termelte ki, az pedig a PC-s jatekpiac.
Igy sajnos nem tudjuk eldonteni, hogy mekkora volt a novekedes a pc piacon. Hiszen ha azt mondanam hogy az elozo evi 3.4 milliardos NDP global adatokat vennem a 10.7 milliardhoz az kozel 300%-os novekedes lenne. Csakhogy az NDP olyan adatokat kozolt ami mar eleve nem fedte a valosagot. -
#2492 Azért,mert csak pc-re van szimulátor,azért még a konzol jobb
[vagy már nem szabad flémelni?] -
High end PC #2491 GTR Evolution
Éljen a PC -
Cat 02 #2490 Red Alert <3 -
#2489 Ezt a listát is érdemes megnézni Pc-s felhozatal Persze van közte multiplatform is bőven de én még mindig nem nevezném haldokló platformnak a pc-t főleg hamár az xbox 360 is alatta teljesít:P. -
Zóanagyvarázsló #2488 Honnan az idézet? Én a sajtóközleményben nem találom, de ez egyébként se, erre vonatkozna szerintem.
Egyébkétn a lényeg 10.7 milliárd dollár az egész torta, ebből 4.8 milliárd havidíjféleség ("online PC gaming revenue"), a digitális disztribúció $2 milliárd, 800 millió a reklámbevétel, és így marad 3.1 milliárd bolti eladás - világszerte. Nem meglepő, ha ebből USA 911 milliót vállal "csak", elvégre ott arányaiban gyenge a PC, másrészt az NPD adataiban bevallottan nem szerpel egy olyan áruházlánc, mint a Wal-Mart, ahol elemzők szerint egy-egy játéknak átlagosan 20-25%-a talál ott gazdára a bolti eladások tekintetében (platformtól függeltenül), persze egy casual játék vagy Sims akár könnyebben is a családi bevásárlókosárba kerülhet, míg a rétegjátékosok nem feltétlenül ott szerzik be kedvezményeiket.
Megjegyzem, egy évvel korábban mintegy 983 milliós volt a kifogásolt adat. Természetesen a csökkenés írható a digitális disztribúció számlájára is, elvégre annak jelentősége látható a számokból, a Steam népszerűsége pedig közismert. Viszont ez még mindig csak stagnálást, lassú növekedést jelentene, míg a konzolpiac folyamatosan erősödik, részben az egyre több eladott currentgen masinának, részben az egyre gyarapodó kínálatuk köszönhetően.
Még nem áll annyira rosszul a PC-s piac, de a single RPG-k kedvelőit - vagy éppen fejlesztőit - nem fogják megnyugtatni az MMO-kból - kiváltképp a WoW-ból - származó hatalmas bevételek. A tendencia nekem nem tetszik (számos kedvenc műfajom már rétegjáték a mainstream FPS-ek és RTS-ek özöne mellett), én inkább nem söpörném a szőnyeg alá a problémákat. Ha nem lenne, semmi baj akkor miért is hívták volna élettre a PCGA-t? Persze lehet erre demagóg vagy ötletes magyarázatot adni, de ahol tényleg fut a szekér, ott kevesebb a panasz, több az exkluzív cím és kevesebb a platformot mellőző. (Nekem elég a kínálat, de messze van a 10 évvel ezelőttihez képest, nagyon is.) -
#2487 Valoban US adat, de akkor is ketlem, hogy helyes szam lenne, mert az kizart hogy a legnagyobb fogyasztonal a tizede sincs a vegleges kozel 11 milliardos adatnak. Europaban Azsiaban es a maradek helyeken adnak el a maradek 9.8 milliard erteku jatekot ? :D
Ez 100% hogy kizart.
Masik fele nem NDP adatait hasznalta fel ez a cikkbol kiderul.
"a number monthly revenue analysts like NPD haven't (yet) started reporting." -
Zóanagyvarázsló #2486 mert ugy is megmagyarazzak, hogy a 10 milliard az csak 900 millio,
Nono, nem olvastad el elég alaposan az eredeti cikket, a 911 millió az a US retail eladási adat, a 10.7 milliárd pedig világszerte mindent magában foglal, még a reklámbevételt is.
Vicces is lenne, ha csalásról lenne szó, hiszen a PCGA többek között az NPD adatait használta fel... -
#2485 Jogos!
Neha azert ki is kellene noni a gyerekkorbol. :D
Persze felnottkorban is szeret jatszani az ember, de azert jocskan akadnak prioritasok. -
#2484 van már köszi és nem is akartam, de nem bírtam ki, hogy el ne mondjam a véleményem :) -
#2483 harmatos volt... -
#2482 a ps3 nem kezdett fényesen de megkéne nézni mik lesznek mostanság rá -
#2481 Ha ott is tudsz trollkodni, akkor valoban menj oda, nem fogunk sirni utanad. :PPP -
#2480 Tegnap még olyan békésen elvoltunk, most meg láom megint megy a konzol-PC háború :( -
#2479 igy is van zarhato...kb 3 ember jon ide pc-s frontrol trollkodni/"ervelni"...erre mar van egy topik -
#2478 Na végre erre vártam egész nap valamiben egyet értünk nálam már tényleg a család van elsö helyen és ha harminc felett vagy te is akkor csodálom hogy nálad nem.
Kocka már nagyon rég voltam még a spectrumos,amigás idöszakban ,mint írtam évi 10-14 játék elég már nekem és hid el én tartozom a többséghez nem te a kb 30 játékal -
#2477 Na mentem kajázni, mert ideje reggelizni! Szvsz. zárható a topic... :D -
#2476 instant klasszik -
#2475 Nem mindegy ? Alairtad a halalos iteletedet is ott volt alul kisbetukkel a szerzodes aljan. ;)
Amugy meg elfogult ertekiteletuekkel felesleges vitat nyitni, mert ugy is megmagyarazzak, hogy a 10 milliard az csak 900 millio, a legnagyobb bevetelu jatek 2007ben az MMO volt es azt nem szabad beleszamolni a termelesi mutatokba, esetleg fel is sorolhatnank exclusive neveket, amik nem jelentek meg de meg a demoikat se lattak es sorolhatnam az okossagokat. ;)))
Most oszinten most akkor mondjuk mi is hogy haldoklik a PS3 mert ket evet kell varni egy olyan jatek megjelenesere mint az MGS4 az igeretek ellenere ????
Ugy gondolom felesleges ugyanazt elkovetni, mint a masik oldal. -
#2474 ikszdé -
#2473 ki hitte vón -
#2472 Jóvanna! Próbálkozni lehet! Hátha menthető. Hajlott korára nézvést most kellett megtennem, mert ki tudja mi lesz később. De azt hiszem, ezúttal nem hozok semmilyen színű pirulákat senem. Túl mélyen van dá Mátrixban, elkapták, vége. :DDD -
#2471 "Ezzel elvágtad magadat nálam, az ziher."
VÉGRE! már vártam mikor unod meg a faszkodast... -
#2470 Azt a mindenit, csaknem egy MMO ? -
#2469 Ami írtam. Beismerted, hogy nongamer/kocagamer vagy már. Nem érdekel az exkluzivitás, a megjelenések, meg úgy általában semmi se. Nagy néha odalöknek neked valami elavult port-ot és te jól elvagy vele. ERGÓ, nem vagy éppen hcgamer (már, avagy még, nemtom). :D
Nekem is volt ilyen időszakom, de szerencsére kigyógyultam újra! :DDD -
#2468 Elárulnád mit ismertem be./ nyugodtan szenyozhatsz nem ismerlek ugyhogy nem veszem komolyan / -
#2467 Beismerés! Aki nem igazán gamer már és nem izgatja mi jön ki és mikor, az meg minek is avatkozik bele olyan témába, ami a valódi gamerekre tartozik! :DDD (csak szenyózok, nyugika)
Mondjuk minden témában ez van. Beesnek a kocatudósok és nyomják az igazságot. Node minek!? -
#2466 Összintén szolva én nem agodok mint már irtam pont egy konzol miatt a microfos üdvöskéjéröl van szó.
Amig az lesz lesz pc game is az üzlet nagy úr a kapkodást meg azonaliságot, exkluzivitást meghagyom a fiatalabb generációnak.
Engem kb két hónapra lefog kötni a GTA ugy is hogy pc-re késve jön és így lesz ez késöbb is ugyhogy részemröl no para. -
#2465 Így van. A dolgok nem mennek gyorsan, de a tendeciák és statisztikák szép lassan valóra válnak... A környezetszenyó is azért szar, mert sok-sok év kell hozzá, de aztán exponenciáisan gyorsulva rohadunk meg. :D -
#2464 LOL :D
Na akkor itt egy kis izelitto a haldoklo utolso rangasaibol. :D
A PCs jatek meghalt -
#2463 Aki szerint leáldozott annak ezt üzenem:
-
rumkola #2462 A PC meghalt téma 93!!!! óta megy mindenütt, ember ébredj már fel!
:) -
#2461 En mar erzem, kokemenyen a gyomromat osszeszoritja a retteges :D
Nem is tudom mi lesz velem, ha varnom kell egy honapot egy jatekra. Lehet szivrohammal korhazba fognak szallitani ?
Jokat szorakozok haverokkal az MMO-kban, par jatekot amiket erdemes megveszek, foleg RPGket es jol elvagyok veluk mint pl a Neverwinterrel Dalakora szerveren. Raadasul van eleg igenyes jatek es egyaltalan nem erzem hogy kevesebb lenne evrol-evre.
De biztos majd megmagyarazzak, hiszen azt is tudjak mivel jatszottunk, vagy mit gondolunk ezek az urienberek.
Holnap lehet a fizetesunket is felveszik helyettunk ? :D
-
#2460 Kevés. Nézd egy lepke! -
#2459 És pont ez a baj. MI érzékeljük és még sokan mások is (a gaming iparban is). Kint is teli vannak a site-ok a pécé meghal(t)-e témával és komoly aggodalmakat fogalmaznak meg a hozzáértők. Olyan ez, mint a környezetszennyezés. Van mikor még csak pár idióta "lázadó" zöld tépi a száját, de aztán eljön az idő, mikor a pofádba habzik a Rába és akkor már majdnem késő... :DDD