17438
  • [Jakuza]
    Uristen milyen hadova ez mar. :D
    Ha tetszik neked, hanem az Xbox360, az minden csak nem egyedi konzol, igencsak erosen hajaz a PCre mind felepitesben, mind hardvare elemek teren.
    Az meg erosen csusztatas, hogy a 2 eves jatekokat osszehasonlitja a maiakkal, hiszen meg a ket azonos idoben a ket masik platformra se lehet, hiszen egy konzol kevesbe keplekeny egy belott szintre van tervezve, viszont a PCnel ez egeszen mashogy uzemel.
    Sokkal tobb finomhangolas lehetseges akar 2440es felbontas vagy egesz mas megjelenitesi effektek.

Ha tetszik neked, hanem evek ota halgattuk a sirankozast a konzolos oldalrol, hogy szeretnenk a gepunkbe, merevlemezt,billentyuzetet,egeret,internetet,linuxot es sorolhatnam.
    Legtobbjuk mar lassan tobb PCs hardverelemet fog hasznalni, mint maga a PC.
  • Istencsászár
    "Ráadásul a konzolok is kezdenek elPCsedni. Az Xbox360 pl nem is más mint egy nagyteljesítményű, de erőteljesen lebutított PC. Most hogy ez jó vagy nem azt döntse el mindenki magának"

Miből épülne fel egy techniaki eszköz?:) X360 egy konzol vagyis a konzol jelen generációban. Hogy butított lenne? 2005 óta ugyan az a hardwere, elég erős elég jó ahhoz hogy ma is fusson rajta és még évekig a legújabb gémek... egy 2005ös pécén te nemtudsz ma már ebben a minőségben pécén játszani. Nincs rajta op rendszer, hanem egységes hardwerkészlet, és csak arra kell optimalizálni nem pedig ezer fele. Nem bútol, nem tőlt, nem kell drájvereket cserélgetni stb... nem fog belassulni egy idő után sem, nemkell rá op rendszert telepítgeni mert összeomlik stb... berakod oszt megy.

"GTA4re azt mondják a konzolosok hogy a konzol verzsön sokkal jobb mint a PCs lesz"

konzolra csinálták, pécére csak portolják jóval később... a pécé verzió finomított lesz 1-2 pontban leginkább multi, hiszen van idő ezekre

"Kíváncsi lennék egyébként mennyi játék maradna konzolon ha elvennénk a japán játékokat"

nem veszik el, de ha el is vennék akkor is ottmaradnak a multik amik konzolon rendre jóval jobban teljesítenek... pl egy COD4? 3szor annyi ment el X360ra mint pécére

"Igen. Eddig az is volt, de most kitalálták hogy netezni is lehessen vele, bill+egér kombót rákössük"

Csak ps3on lehet, azt is butított módon, nem erre valók, betezésre egy pécé való. Online letöltések egy zárt keretrendszeren belül történnek, HD filmek, játékok stb... multimédia eszköznek is használhatók, de erre a pécé vagy az erre kitalált asztali eszközök jobbak... minden esetre optikai meghajtók lévén DVD, Blúréjt lehet rajtuk nézni, zenét, divixet is, de nem erre valók ezek csak apró dolgok, aki akarja használja ( én sose használtam ilyenre még... ).
  • donatus13
    Minden ember mással szeret játszani van aki stratot van aki kaland játékot én pl inkább strat meg néhány fps a final fantasy meg silent hill teljesen hidegen hagy, na meg még ott egy két autós játék ami érdekelhet :D összeségében ,Team fortress 2,Starcraft Várólistán : Starcraft 2 kb ennyi ami érdekelne autósból flatout 2
  • [Jakuza]
    Latom te meg a bakelit korszaknal jarsz, mert beakadt a lemez. :D

• rumkola
    :D
  • Lobsterman
    A legtöbb embernek? Az aminek egy 3 vagy nagyobb szám van a végére biggyesztve :D
  • donatus13
    Kérdés az: Kinek mi a jó cím?
  • rumkola
    A jó címek mind nyereségesek szerintem.
  • Lobsterman
    Háááááát... Annyira nem vagyok ebben biztos. Én sem szeretem őket, de ha megnézed mennyi rajongója van a MGS, Final Fantasy, Resident Evil, Silent Hill, Dead or Alive meg mittomén még milyen sorozatoknak, szerintem felállítható egy trend. Szerintem sokan ezek miatt a játékok miatt vettek konzolt.
    Nem biztos egyáltalán hogy legyőzné a PC a konzolt, nem ezt mondom, csak azt hogy nem állna ilyen fényesen a konzol mint most. Egyébként meg nem is látom az ilyen játékoknak PCn, max a MGS-oknak(azokat se szeretem mondjuk), úgyhogy nem valószínű egy ilyen szintű platform csere :D
  • Lobsterman
    Igen. Eddig az is volt, de most kitalálták hogy netezni is lehessen vele, bill+egér kombót rákössük, multimédiaálomásként hasznosítsuk, vinyót rakjunk bele hogy lehessen letölteni, film dvdket játsszon le(jó ez már régebbi találmány), meg divx-et. Ez számomra nem hangzik annyira játékgépnek.
  • arty
    én szinte egyáltalán nem játszok japán játékokkal :)

és az eladások akkor is 2-10 : 1 arányban lennének, mint most
  • arty
    mi benne a kibővitett? bővitett tartalom konzol-exkluziv a jelen állapotok alapján :)
  • Lobsterman
    GTA4re azt mondják a konzolosok hogy a konzol verzsön sokkal jobb mint a PCs lesz, továbbá hogy szánik vagyunk hogy fél év késéssel kapjuk meg, meg külömben is örüljünkhogy kapunk egy kis cupákot a hatalmas bödönnyi jóságból amit a konzol jelent :)
    Kíváncsi lennék egyébként mennyi játék maradna konzolon ha elvennénk a japán játékokat(jRPGk, túlélőhorrorok, hatalmas kardokkal hadonászós akciók), akkor mennyire gyakná le a konzol a PCt játékeladásokban. Mert szerintem ha a japánok elkezdenének pcre fejleszteni konzol helyett, nem olyan topic lenne hogy "a pcs játékoknak leáldozott" :D
  • arty
    "Egyébként nyereséges."

Ez játék/kiadó/fejlesztőfüggő.
  • arty
    marhaság :) semmivel nem pécébb, mint bármelyik konzol... beteszed a lemezt és játszol = konzol = x360
  • rumkola
    Ez magyar mentalitás.
    Szerintem ez a kapitalizmusban úgy működik, hogy felfuttatják ország 2-ben is az eladásokat hogy még több haszon legyen. Ez itthon is megindult, lokalizációval és árcsökkentéssel.

Ezt, hogy mi lesz vagy nem lesz PC-re meg ne jósolgassuk, mert nevetséges.
    GTA4-re is ezt mondogatták a konzolosk, erre tessék, jön egy kibővített és szebb PC-s verzsön.
  • rumkola
    Erről beszélek én is. Tizenéve mondogatják, hogy meghal a PC-s játék.
    Nem fog meghalni soha. Ha nem nyereséges akkor a HW gyártók addig pénzelik amíg kell. Egyébként nyereséges. Akkor miről beszélünk? Nem fog senki egy nyereséges piacot elhagyni.
    Sőt, szerintem most hogy ennyire terjed a netes szoftver értékesítés, van rá remény hogy olyan garázsfejlesztők is feltűnnek akikkel a kiadók nem mertek foglalkozni. Talán lesz újra akkora csoda így mint az UFO...
  • donatus13
    Nekem az tetszene ha gépnél is azt csinálnák mint pl a konzolnál össze rakna kegy konfigurációt és akkor azt elkezdik gyártani a fejlesztők arra készítik a játékot és talán lenne bevétel is.

Vagy marad a 2 ik lehetőség securom a minimum védelem a játékokhoz és akkor máris csökken a warez...Mert ugye a fejlesztők és a kiadók legnagyobb ellen fele a warez.Ezt megoldják valahogy és akkor máris sokkalta több játékot vennének pc re is.
  • Lobsterman
    Ráadásul a konzolok is kezdenek elPCsedni. Az Xbox360 pl nem is más mint egy nagyteljesítményű, de erőteljesen lebutított PC. Most hogy ez jó vagy nem azt döntse el mindenki magának
  • Lobsterman
    Az első konzolok megjelenése óta megy ez a vita, hogy minek akarna bárki is PCn játszani amikor ott vannak az erre szakosodott konzolos kollegák. Hát úgy tűnik mégis akarnak. A közeljövőben ez nem is fog megváltozni. 1 ok a sok közül: minek akarnál külön hifit, játékgépet, netre gépet, házimozit meg csomó más kütyüt ha egy PC minden feladatot ellát. Kifejezetten tudom élvezni hogy egyszerre tudok játszani és zenét hallgatni, vagy netezni és közben filmet nézni. Csak nyomok egy alt-tab-ot és minden meg van oldva. Nem a konzolok életképességét vonom kérdőre, nem azt mondom hogy "minden konzolos idióta", csak nem fogok plusz egy gépet venni játékra ha PCn ugyanúgy lehet, ha nem jobban.
  • Zóanagyvarázsló
    Mindegy, a VGA-ek eladási statisztikájába beleszámít, sőt az egyik legnagyobb szelet. Ugyanakkor vannak olyan munkák, melyek normális VGA-t követlenek meg, igaz, nem feltétlenül játékokhoz használatosat, hanem például Matroxot.
  • Csero90
    Hát tegyük fel h PC-n fejlesztik őket...és? Itt a PC-s játékokról van szó, mert azoknak kétséges a jövője...attól még lesz PC, lesznek böngészők lesz Word lesz Paint és még fejleszteni is fognak rajta...csak amit fejlesztenek azt nem éri majd meg kiadni PCre...
  • Csero90
    Itt arról van szó h ha Ország 1ben el tudnak adni az S-es merciből 1000-et és Orsszág 2-ben eladnak 10-et...akkor szerinted melyik országot fogláyk előnyben részesíteni? és bizony ország 2 ha nem tornássza fel az eladásokat akkor törlődni fog a listáról és nem lesz több S-es mercije!

Ismerős a helyzet?

mert itt arról van szó h pl gta 5 nem lesz PC re ha a 4nek az eladásai nevetségesek lesznek, és emelett tény h a konzolos az minden rekordot megdöntött!!!
  • donatus13
    Ma már nem sokan pl szomszéd nem játszik már és így csak sima integrált videokártyát használ így nem kell külön a gépbe neki :) sok alaplapon van már integrált videokártya :)
  • Istencsászár
    Még mindig nemsikerült feldolgozni... nem a hardwerekről van szó hanem a játékokról, azt senki sem vitatta hogy sokkal több perszónál kompjúter létezik, de azért ennek nem egésze gémer pécé, és hardwert vgat a nem gémer pécékbe is vesznek...
  • [Jakuza]
    Pont errol beszeltem, az egyik oldal fejlodese ugyanolyan hatassal van a masik oldalera.
    Ha az egyik eltunik, akkor a masik fejlodese is latvanyosan lelassul.
    Hiszen tobbe kerul a fejlesztes , sajat maganak kell megoldani, amit eddig a masik tett hozza a technologiahoz, raadasul azert is egymasra vannak utalva, bar ebben inkabb a konzol szorul a PC-re, mert a jatekfejlesztes egy masik platformon zajlik.
  • Bucser
    csak tudod ha nem megy a suzuki biznisz akkor nem gyártanak s mercit sem.
  • Benny04
    van -.-
  • NEOreg3
    PC-n fejlesztik =/= PC-re fejlesztik

de tán nem is PC-n fejlesztik hanem devkit-en, amiről fogalmam sincs micsoda:)
  • crazyclone
    Amíg PC n fejlesztik őket addig ez hülye kérdés marad ...
  • tommyg
    VAN!

cső
  • bardocz
    Csak megpróbált felvilágosítani...
  • High end PC #2546
    Hát látod, én sem vagyok tökéletes.
  • Zóanagyvarázsló
    Örülök, ha az én stílusom a legnagyobb problémád. Én pedig annyit javasolnék neked, hogy te pedig legalább józan paraszti ésszel gondolkodj, értelmezz, mielőtt beböfögsz valahova, ha már zseniként a jelek szerint úgysem megy.
  • Istencsászár
    Oké!

#2539 ez elég hétköznapi, csak az a gond vele hogy rossz a hasonlat:)
  • High end PC #2543
    Neked muszáj mindig ennyit okoskodni? Rém gázos. Egy bölcs mondás: beszélj úgy, mint egy hétköznapi ember, gondolkodj úgy, mint egy zseni. Van benne valami.
  • High end PC #2542
    Nem is kell, mert nagyon nem is olvasom a számomra értelmetlen topic-ot. Néha-néha bepillantok pár naponta, hiába, az ember kíváncsi állat.
  • Zóanagyvarázsló
    Senki nem neked szánta ezeket a számokat, az iparág jelnjéről/jövőjéről beszélgettünk, nem arról, hogy neked mi jön be. Az ebből a szempontból éppen annyira irreleváns, amennyire inkompetensnek tüntet fel ez az a hozzászólásod. De én feltételezem, hogy ezt azért nem gondoltad teljesen komolyan, csak keménykedni akartál egyet.
  • bardocz
    Akkor te egyáltalán nem érted itt miről van szó.Pedig kismilliószor le volt már írva.De majd valaki felvilágosít,én nem foglak.
  • High end PC #2539
    Engem pl kibaszottul nem érdekel, ha konzolra többszörösek a játék eladások, nekem ilyenekkel fölös dobálózni. Suzuki Swift-ből is több megy el, mint egy S Mercedes-ből, attól nekem még az S-es Merci kell Nálam ami ritkább, az exkluzívabb, hiába: hájgend PC-én játszani kuriózum