17438
-
Zóanagyvarázsló #2538 És ottvannak a PCGA tagjainak is sorában (MS hatása?), így egy darabig biztos próbálkoznak. Bár nyilván túlzó elvárásokat támasztottak a DMC4-gyel szemben, azért az a PC-s platform számára nem lenne kellemes, ha ezek után inkább igénytelenebb és olcsóbb portokat adnánbak ki rá, akkor sem, ha nyilván nem nekik kell eltartaniuk a PC-t. -
donatus13 #2537 Amúgy valaki mondta itt hogy a konzol már a szórakoztatásra is rámegy itt a filmezésre gondolok stb pl ha most egy ps 3 tok dvd nézni dvixet nem tudom játsza e nekem nincs csak pl képpen mondom:D akkor blu ray is van benne játszani tudok rajta netán netán netezni akkor most miért vegyél külön dvd lejátszót ilyesmit ha ezt mind egybe meg kapod sztem ez a jó a konzolokban azaz ez is. -
#2536 "Capcom => MS360 => PC" természtesen -
#2535 Capcom => MS => PC ez régebben úgy működött hogy PS => STOP :) ( ahogy most is főleg:) ) -
#2534 Amit nem értettem, hogy a Capcom aki abszolút nem volt PC-s kiadó (nem is emlékszem a DMC3SE előtt mit is adtak ki PC-re korábban) miért hozza ki a játékait PC-re is? -
#2533 Amit érdemes lenne megnézni az az attach rate a pc és a konzolok mellett.
ugye az Xbox360 kiváló szoftver attach rateje világgá lett kürtölve (valami 7-8 lehetett).
tehát minden user legalább 7-8 játékot vesz a konzoljára (átlag persze)
Vajon a PC-s játékosok hány játékot vesznek? -
Zóanagyvarázsló #2532 A mobil és a handheld (főleg a DS) annyiban más, hogy óriási lehetőség van bennük az által, hogy fillérekből lehet rájuk játékot fejleszteni, így szinte kockázat nélkül lehet profitra szert tenni. Boldog-boldogtalan ontja rá a szemeteit, ebből ered a hatalmas mérete, és az egyszeri játékfejlesztőnek nagy lehetőséget jelentenek.
Asztali konzolon és PC-n más a helyzet, a Wii-t leszámítva egy mainstream AAA+ cím - de ennél jóval silányabb is - nagyon súlyos milliókba kerül, ergo nagy a kockázat. Az egyszeri kiadó pedig hasznot akar, nem holmi tisztes nyereséget, hanem extraprofitot. A Halo 3 vitathatlanul hoza ezt a szintet. A Crysis? 22 milliós befektetés mellett "csak" egy kis tisztes profitot hozott, akapitalizmusban pedig ritkán érik be ennyivel, tehát a piaci szereplők azt a tanulságot vonják le, hogyha mainstream játékot fejlesztenek, az konzolon ideális esetben egy platformon is extraporfitot hoz, PC-n azonban ritka, mint a fehér holló. Innentől már ki lehet találni, melyik platformot hagyják ki esetleg szívesebben a szórásból, hova törleszkednek inkább exkluzív címmel. (Egy erősebb PC platformra bizonyára jött volna PGR 4, Forza 2 és egyéb exkluzív játékok is. Persze ez még a jövőben megtörténhet, de egyelőre nem tennék erre egy garast sem.)
Ettől függeltenül egyetértek abban, hogy sok esetben előbb-utóbb portolnak PC-re is, hiszen az nem nagy tétel anyagilag, ellenben a profitmaximalizáláshoz éppen nem árt. Viszont a portok nem ritkán elmaradnak vagy silánynak számítanak, ez pedig már semmiképpen nem ad mosolyra okot. Bár a jelenlegi helyzetet nem is tartom annyira vészesnek, sokan kitalálták most, hogy portolni akarnak PC-re, illetve emelik ezen színvonalát, részint éppen a PCGA tagjai. Csak legyen is ezeknek a kezdeményezéseknek foganatja! -
#2531 Persze hogy nem lehet mindent a szamokbol altalanositani.
De ha ugy gondolkozunk mint amit te irtal le, akkor ilyen erovel mas azzal vaghatna vissza, hogy szep es jo a ~40 milliard bevetel, amig gyenge szereplok vannak benne.
Amig pl egy PS3 vagy Xbox360 beveteleit jocskan lehagyjak a handheld es mobilgame eladasok, es csak a vegosszeget szepitik, mintha maga az elso ket szereplonek lenne koszonheto, pedig aztan kozel sem.
Akkor itt is ugyanilyen arnyalt a kep. Ezert feleleges abbol a szemszogbol nezni ahonnan te akarod most.
Egyetlen egy szempontot kell figyelembe venni, addig amig nagy penzt tud megmozgatni a fejlesztok, az eladok es a tobbi kereskedemi szereplo fele, addig nem engedik kihalni a piacot, addig folyamatosan penzt, idot, energiat es meg ki tudja mit pumpalnak bele, hogy a tobbszorose vandoroljon a zsebukbe. -
Zóanagyvarázsló #2530 Talán szubjektívnek tűnik a második bekezdés, akként is értlemezhető és helytálló, de szemléltető eszköznek is használtam, és talán egyértelmű, hogy mire akartam célozni vele. Ezt a további félreértések mérséklése gyanánt tartottam fontosnak megjegyezni. -
Zóanagyvarázsló #2529 Nem is akarom még temetni, inkább bizonyos negatív tendenciákra hívnám fel a figyelmet. Egy játék - többnyire - akkor jelenik meg egy platformra, ha ott van jövője személy szerint neki, és nem általánosságban áll jól bizonyos statisztikák szerint a platform. Örömteli ez a statisztika, de ebből nem lehet megélni, hiba túlságosan pozitív következtetéseket levonni belőle, érdemes részleteiben belemenni (amit igazán megtenni sem tudunk, lévén az anyagot nem publikálták), nem csupán a legnagyobb számot alapul venni.
Engem nem érdekelnek az MMO-k, így a sikerük is hidegen hagy (4.8 milliárd a 10.7-ből, és még a többi szeletből is nem keveset visznek el). Még az EVE Online az, ami feature-ök alapján jól hangzik, a trélerek hangualtosak, és nem a grindről szól, de arra sem kívánok pénzt és időt szánni, én elsőpsorban maradok inkább a single örömöknél. Ugyanígy nem hat meg a Halo 3 vagy a CoD 4 sikere sem, én nem ezekhez hasonló játékokkal szeretek játszani. -
#2528 Akkor kozelitsuk meg mashonnan a dolgot.
"$41.9 billion in global sales of all types of games, including mobile and online games."
Nos ha az 10.7 milliard dollarral szamolunk akkor az kiderul, hogy az 1/4-et termeli ki a PC ennek a bevetelnek. A handheldek, mobilok valamivel tobb mint tovabbi 1/4-et. Igy korulbelul 20 milliardon osztozik egy csomo masik konzol bevetel szempontjabol.
Ebbol ki is derul, hogy geptipusonkent nincs is nagyon elmaradva a PC, sot valoszinuleg a gyengebb szereploket meg is elozi.
Ezert felesleges idejekoran temetni, mert amig igy produkal warez ide warez oda, addig nincs katasztrofahelyzet. -
#2527 Akárki jöhet akármivel,mondhat akármit,bizony ám,hogy van!
A windowsban mindig is lesz pasziánsz!!! -
#2526 VAN! -
Zóanagyvarázsló #2525 Végülis ez a nagyokos elemzők dolga. Egyébként valószínűleg a jósolgatás tényéből fakad a különbség, máshogy lőtték a retail-digital download arányokat.
Összességében tehát a vonatkozó Wikiát sikerült pontatlanságon kapni, további információk - illetve alátámasztás - hiányában nem lenne helyes tényként állítani az NPD csalásait, szinkronban vannak a PCGA számaival. -
#2524 Ja es az eredeti cikkben:
"This increase will apparently come at the expense of the PC, which will see revenue slip 1.2 percent annually, from $3.8 billion in 2007 to $3.6 billion in 2012." -
Zóanagyvarázsló #2523 Mondjuk mar eleve a konzolosok kozott is vitat szokott eloidezni az NDP adat, mert a VGchart is elteres mutat magan a konzolokon belul es emiatt allandoan hajba szoktak kapni. :DDDDDD
Az NPD hivatalos adat, a VGchartz hasraütéses (fanboyok, mondhatni), és rendszeresen le szoktak bukni manipulációjuk miatt. Szóval lehet vitatkozni róluk (és szoktak is), de olyan, mintha a KSH adatait Pistike lakótelepi felmérésével vetnénk össze. (Nem vagyok álnaiív, tudom, hogy az előbbi is manipulálható, de azért a különbség érezhető.) -
#2522 Es meg josolgatnak is.
Akarcsak az okori Delphoiban :D -
Zóanagyvarázsló #2521 Pontasabban a linkeden fogalmaznak helytelenül, vagy manipulatívan, ha neked jobban tetszik. Én viszont megnéztem a forrást (wikik esetében ez nálam alap), és ott már "retail sales"-ként szerepel a 3.8 milliárd.
The report also states that retail PC game sales should fall slightly, from $3.8 billion in sales in 2007 to $3.6 billion in 2012.
Lásd itt. -
#2520 Már írtad, valszeg a WOW, havidíjak, kiegészítők, alapjáték, különböző szeretetcsomagok stb... ez rendben is van, WOWhoz nem kell 8800gtxp ultra, meg dualkór, meg 4 giga ram hanem egy előző generációs vgas pécén is tökéletesen suhan... de látom te még mindig nemérted a dolgokat:( -
#2519 Persze.
Elmondanad melyik jatek csinalta a legnagyobb bevetelt 2007-ben ?
Kivancsian varom valaszodat. -
Zóanagyvarázsló #2518 A megjelenést követő pár héten belül 400 ezer fölött ment el USA-ban az NPD szerint.
Na most 430 ezer vagy 340 ezer volt. Nem mindegy, de már nem emlékszem pontosan, elég eldugott - de hivatalos - adat volt. -
#2517 Végülis igaz, ott tanyázik most is a top 10ben, akkor csak 3szor több ment el csak boxra. -
#2516 Mirol beszelsz mar megint ? :D
A 3.8 milliard az a bevetele a PCs jatekiparnak nem pedig az uzleti szamot mutatja, ami valojaban 10.7 milliard vilagszerte.
Legalabbis az angol szoveg szerint a teljes PC jatekipar bevetele, eleg egyertelmuen.
Tehat itt mar eleve nem stimmel a szamadat, amivel operal az NDP.
Mondjuk mar eleve a konzolosok kozott is vitat szokott eloidezni az NDP adat, mert a VGchart is elteres mutat magan a konzolokon belul es emiatt allandoan hajba szoktak kapni. :DDDDDD
Hogy mi okozza az elterest ki tudja, bar mar regen is eros gyanu volt arra, hogy manipulativ szokott lenni a felmeres is.
Peldaul belekerultek a kolcsonzoi bevetelek, a viszonteladoi bevetelek, amikor meg a vevo nem is vette meg a termeket, csak kiszallitottak a bolti eladohoz es sorolhatnek rengeteg ilyen dolgot.
Gondolom foleg a nagyreszvenyeseknek szep magas gorbeket tudjanak produkalni az a lenyeg. ;) -
#2515 arányok...nem ismerik ezt a szot hagy a fenebe -
Zóanagyvarázsló #2514 1 millát elérte?
Több mint valószínű, szinte folyamatosan előzte világszerte mindenhol a másfél milliós Crysist (nem tudjuk, hogy mennyi ebből a bundle), azóta is fel-fel bukkan a toplistákon (1 millió pedig elment nyugaton a toplistákon kevés időt ötltő STALKER-ből is, igaz, az a szovjet udódálllamoknak köszönhetően már 3 millió körül járhat). A megjelenést követő pár héten belül 400 ezer fölött ment el USA-ban az NPD szerint. Szerintem ha 2 milliót tippelek (sajnos csak azt tudok az említettek alapján), akkor még talán szigorú is vagyok.
Továbbá tény: a CoD 5 annak ellenére jön PC-re hogy eredetileg a páratlan részeket konzol-only-nak szánták. -
#2513 Előbb-utóbb lesz. De 1-2 már most is van ami jó. Pl GT5 prologue -
#2512 Majd 2010ben kiderül, van még mit javítani rajta... nálam PS3 system seller hogyha minden olyan dolog megvalósul benne amire vágyok. -
Zóanagyvarázsló #2511 Köszönöm, hasznos link.
Egyébként szerintük még erősebb is a PC az üzletekben, mint a PCGA szerint. (3.8>3.1)
Jó lenne tudni, hogy mi okoz szignifikáns eltérést. -
#2510 Én nemfogok veled ilyen számokról vitázni mert ezt a vita vonalat eddig sem figyeltem meg nem is érdekel...
Elég annyi hogy 1-1 megjelnő név konzolon minimum sok 100ezres, millás, több millás, sok millás eladásokat produkál, míg pécére ugyanez a gém töredéke... a konzol exluzívokról nem is beszélve. Elég egy Cod4et megnézni csak boxra 5-6 milla ment el, pécére ennek a töredéke... 1 millát elérte? -
#2509 Ez alapján a videó alapján bátran kijelentem:ÁRKÁD :D -
#2508 Nem, arra csak GT5 van. -
#2507 Azt tudom.Arra is lesz Race? -
#2506 http://vgsales.wikia.com/wiki/Video_game_industry
Csak a tisztanlatas erdekeben, ugyis itt mindenki hazudik es ha egy forresbol idez, tuti nem hiszik el meg ha be is linkeli. :D -
#2505 Ps3 megy G25 -el -
#2504 Hat pedig igaz amit mond.
Az eves bevetel ~40milliard dollar volt, amibol a handheld es a mobil games (mivel ezt is ideszamoljak fogalmam sincs miert) tobb mint a 25%at tettek ki az erteknek akkor a maradek ertek az 30 milliard, amin a PS3,Xbox360,PS2,Wii,PC osztozott. Ha a szam igaz es 10.7 milliard volt a PCs jatekipar bevetele akkor bizony a 2. leggyengebben szereplo konzol nem elozhette meg a PC-t akarhogy is szeretned. -
#2503 Na azt nem tudtam,hogy van hozzá,de az már jó kormány. -
#2502 Az nincs, de Logitech Formula Force EX 360as verzsön van... nem egy G25, de nekem tökéletesen megfelel pécére sok éve, aki akar vegyek G25öt pécére ott ki is tudja maximálisan használni, konzolon NEMtudja. -
#2501 de nem baj, mert ugye a koonzolosoknak van egy darab kormány (persze lehet nem jol tudom, de többről sehol sem hallottam :D) meg van a gamepad.
aztán ezeknek lehet örülni. -
Zóanagyvarázsló #2500 Honnan vannak a te számaid? Érdekelne a forrás, mert fogalmam sincs, hogy milyen európai és ázsiai eladásokról beszélsz.
Az NPD (és nem NDP) esetében pedig nem tudom, hogy milyen global adatokra célzol, ők csak és kizárólag US adatokkal foglalkoznak. A 3.1 milliárd az általad is elismert PCGA adata (ha elolvasod a sajtóközleményt, egyértelműen kijön egyszerű algebrai művelettel, de alább le is vezettem), egyáltalán nem tűnik irreálisnak, ha ebből 911 millió USA.
Még egyszer kérlek: olvasd el alaposabban a cikket, mert valamit félreértettél!
Az pedig lenyegtelen honnan jott be a bevetel, a lenyeg az hogy mi termelte ki, az pedig a PC-s jatekpiac.
Miért lenne lényegtelen? Az MMO-k sikere miatt te abban bíznál, hogy egy point'n click kalanddal kaszálnál? Vagy megfordítva: a Halo 3 sikere miatt Panzer Generalt adnál ki Xbox 360-ra, mert ott úgyis jól fogyna? Nagyon is számítanak a részletek, akik a kiadóknál a pénzük befektetéséről döntenek, azok pedig nézik is. Ha mégsem, akkor pedig nem lesz sokáig mit befektetni. -
#2499 Pécére sincs... egyidőbe jönnek majd kb.