17438
  • [Jakuza]
    Jah kevesen, mar 11nel jar a szam es a kozeljovoben ez novekedni fog.
    Valamint azt sem kell am elfelejteni, hogy ez a beveteli forras mar teljesen tiszta nyereseg, egy fillerbe sem kerul.
  • Zóanagyvarázsló
    Ezt miért nekem, miért erre a hozzászólsára? A Crysis kapcsán? Nagyon kevesen licenszelték a CryEngine2-t, és a Crytek egyértelműen akart építeni erre is.

UE3 multiplatform engine, multiplatform játékokkal, GoW 1-2-vel. Az id jelenleg nem villog (Doom 3-at kevesen használják, azóta van újabb, Tech 5-öt meglátjuk), de ők is multiplatformban gondolkoznak. Vannak egyéb szélesebb körben hazsnált engine-ek (pl. Gamebryo), ezek is minden platformon jól használhatóak. Ellenben pont a Cryteknek nem sikerült erről meggyőznie a piacot.
  • [Jakuza]
    Mar pardon de egy PDAnak semmi koze nincs a jatekkonzolhoz.
    Ha a definicio szerint ertelmeznenk, akkor a laptop, a navigacios computerek, sot meg talan a rozsafuzer is beletartozna, ha digitalis formaban lehetne morzsolgatni. :D
  • Zóanagyvarázsló
    Amugy pedig hogy egy handheld computer mitol konzol azt sem ertem, foleg mondjuk ha egy via, vagy intel x86os chip dobog benne es inkabb szamitogep mint konzol.

Pedig az egész a játékkonzol definíciójában gyökerezik (Wikipedia, Google megtalálásában segítséget nyújt), az mindenre választ ad ;) Persze részleteken lehet a vitatkozni, de a lényeg egyértelmű.
  • [Jakuza]
    Tudod, a jatekfejlesztok nem csak egy jatekbol keresnek am.
    Hanem a nagy cegek motorjait licenszelik a kis cegek.
    Ugye nem gondoljuk azt, hogy puszira adjak ezeket. ;D
  • Zóanagyvarázsló
    Különben is csak az NPD csalhat a PCGA nem! A nevében is benne van, hogy PC, az pedig tisztességet feltételez, a PC-s piac számára pedig úgysem fontosak a piaci folyamatok, örökké uralkodni fognak minden körülmények között.
  • [Jakuza]
    LAtom akkor eloszor tisztazni kell veled mit jelent a mobil games fogalma. :DDDD

"A mobile game is a video game played on a mobile phone, smartphone, PDA or handheld computer. This does not include games played on handheld video game systems such as PlayStation Portable or Nintendo DS."

Nos most ezeket is beleszamoljak a konzolos bevetelbe, hogy szepen mutassanak a szamok es nagy fejlodest a tozsdezoknek.
    Kozben a mobil szegmens a legdinamikusabban fejlodo iparag es evente 40%-os novekedest szokott produkalni.
    Amugy pedig hogy egy handheld computer mitol konzol azt sem ertem, foleg mondjuk ha egy via, vagy intel x86os chip dobog benne es inkabb szamitogep mint konzol.
    Na de hagyjuk, biztos valamelyik okos megmagyarazza azt is hogy holnaptol a Mac beveteleket is a konzolhoz irjak. ;)
  • Istencsászár
    A szkript hegyek, és a sodródás az árral adja meg benne a hangulatot... nézz meg egy Battlefild kampányt, az unalom járja át, persze az is nagyon jó akinek nem a szkriptelt pörgés kell:) ezvan, a gémerek többsége erre vágyik, nem kell ezt letagadni és az eladások is mutatják.
  • Dante73
    Az, hogy mindig is tele volt scriptekkel, nem változtat azon, hogy hogy az sokakat zavar... Ennek ellenére örülök, hogy sikeres lett pc-n is. Ha a script hegyek helyett egy "értelmes" MI-t kap. még sokkal sikeresebb is lehetne, - lehetett volna.
    Ettől még feleleges számokkal dobálózni. Egyrészt, a valódi számok úgysem derülnek ki, mindenki üzlti titokként kezeli, max becsléseink lehetnek, másrészt sokkal fontosabbnak érzem az okokat, amik ide vezettek, (nem a warezt!) és az esetleges kiút megtalálását. (bár az is felesleges, fontosságunk tudatában)
  • Zóanagyvarázsló
    Fene se tudja, nem publikálták az egészet. A Steam vezet részletes staisztikákat, de az egyéb online letöltő helyek is, tehát elvben ezek összeszámlálhatóak, ha együttműködnek. Hogy mi mindent számoltak bele, és esetleg próbáltak ezáltal javítani az eredményen, azt nem tudhatjuk, de azért nagyságrendnyi csalást nem valószínűsítenék. PC-snek nem mondható kiadók is tagok ilyen-olyan formában, ők biztos hozzáférhetneka részletekhez is.
  • rumkola
    Szerintem a COD4 messze átlagon felüli single FPS volt...
    Azt hittem szar lesz, akkora volt a hype körülötte, de nagyon-nagyon kellemeset csalódtam.
  • Istencsászár
    Leesett:)

DMC4 => kontroller... tökéletesen irányítható ( nem vagyok DMC fan:) ), max a kamerakezelés, váltás néha bekavar, de a fix kamerának ez a hátránya, az előnyei mellett.

Akkor ujra:)

A Cod mindig is ilyen volt, a következő is ilyen lesz, ennek semmi köze a konzolokhoz mivel teknóban motorban elavult játék, egy gyér pécén is tökéletesen fut ( pl nekem : ).
  • Zóanagyvarázsló
    Vagy itt a Crysis. Tegnap volt egy értelmes hozzászólás, hogy milyen keveset kerestek rajta a fejlesztési költséghez képest.... Azt már nem számolta bele az illető. hogy jön a Warhead, amit magyarok fejlesztenek fillérekért, és még jön másik 2 rész is, amit majdhogynem a Sandbox-ban dobnak össze, minimális költséggel... És akkor nem is számoltuk azt, mennyire elszámolták magukat a fejlesztők, mind játékmenet, mind gépigény tekintetében.

Ezt én írtam, éppen a Crysis "oltári bukását" cáfolandó. Egyébként jogos, a Warhead még szolídabb fejlesztési költségért javíthatja az egyenleget, de a tényen nem változtat: kevesebbet adtak el a vártnál (túl sokat vártak szerintem, nem szimpatikus a panaszkodásuk), és a Crysis úgymond letudása után átnyergelnek multiplatformra, mert az jobban megéri.

És igen, beszéltem akkor egy bizonyos extraprofitról is, melyeket a kapitalizmusban a meglepő módon a nagy szórakoztató iparágakban is űznek a cégek.

Egyiknek az irányítása maradt TELJESEN konzolos, másikban meg a konzolos memóriahiány miatt maradtak script-hegyek.

1. Szerintem elég gáz lett volna a DMC4 esetében kompletten megváltoztatni magát a műfajt. Jellegéből adódik, hogy kontrollerrel élvezhető, inkább örülni kellene, hogy maga a port minőségi.

2. A korai CoD-ok is szkripthegyek voltak, pedig azokat még külön csapat portolta - még tovább szkriptelve. Nyilvána k orábbi eladásoknak si lehe tköze, hogy már elsősorban konzolban gondolkoznak. Viszont elgalább a CoD4 sikere miatt (igen, ez a "butított konzolos" epizód lett a legsikeresebb PC-n is) jön a CoD5 is PC-re. Nem semmi összefüggések vannak ám a megjelenések és az eladások között! ;) (Bár az Activision Vivendi games fúzió, a PCGA-ben való részvétel is bőven lehet erre magyarázat, az eladási eredmények mindenképpen magukért beszélnek.)
  • Dante73
    Mivel csak a X360 jeleit volt hajlandó használni, sokra nem mész vele...
  • kuci06
    ... és hihetetlenül jól volt optimalizálva.
    Szerintem az utóbbi idők egyik legjobb portja ;)
  • [Jakuza]
    Hogy az egyik aranykopesedet idezzem erre:

""Total War engem sem izgat, mert nem érdekel... nemtudom milyen""

LOA'L :DDDD
  • kuci06
    a DMC gamepaddal tökéletes volt PC-n is
  • Dante73
    Fordítva....
    CoD4 script-hegyek, DMC4 FOS konzolos irányítás. Szingliben mindkettő élvezhetetlen, legalábbis, számomra.
    Lehet, hogy konzolon jó a DMC4, és lehet, hogy multiban jó a CoD4, de ennél PC-n több kell!
  • kuci06
    a rossz irányítás a DMC -re vonatkozik, a sok script meg a COD4-re

• arty
    passzolok, mutass részletes leirást a konzolos bevételek arányairol, akkor megdumálhatjuk, melyik számitson bele a teljes összegbe :) a nokia játékokat hagyjuk ki, ha alapból bennevan :P (bennevan? ;) )

zóanagyvarázsló: vajon az a 2 milliárd hogy jön össze? konkrétan milyen játékokból? a dobozos verziok digitális disztribuciojából származik? mert ha mindenféle PDA, meg shareware bevétele, netán a PCGA által BECSÜLT cucc... nem is nagyon hiszem, h mi itt használható adatokhoz tudunk jutni :( (konzol oldalon is csak egy beböfögött számot látunk :( )

Dante73: "a konzolos memóriahiány miatt maradtak script-hegyek." - ez a cod4-re??? :D basszus, cod1 (pécé!!!) óta ilyen (fos) a cod, hagyjálmár a memoriahiánnyal :))
  • Istencsászár
    Cdo4et pécén játszom, nagyon sokat waroztam multiztam vele, és mivel szinte ugyan az a motor megy alatta mint az elődeiben ugyan az kb...

DMC4 "konzolos memóriahiány miatt maradtak script-hegyek" ezt nemigazán értem, a DMC frencsájz sose volt más, ugyan ilyen volt PS1-2őn mint most, ennek semmi köze ehhez:) ez egy ilyen stílus.
  • kuci06
  • Dante73
    Érdekes....
    Annyi mindent beleszámoltok a dologba, hogy elképesztő. Utóbbi időkben Ti tényleg nem játszottatok PC-n?
    Dobálóztok Cod4 eladásokkal. DMC4-el, stb.... Ezek egy PC-s számára élvezhetetlenek voltak! Egyiknek az irányítása maradt TELJESEN konzolos, másikban meg a konzolos memóriahiány miatt maradtak script-hegyek.
    Amíg nincsenek igazán igényes, nem konzolról hanyagul átportolt cuccok, addig az eladások maradnak olyanok, amilyenek.
    Egyszerüen rá kellene végre jönniük a gyártőknak, hogy más egy konzolos, és más egy PC-s igénye. Amíg ez nem következik be, addig marad a jelenlegi vegetatív állapot. De ettől még ugyanúgy marhaság a PC-s játékipar haláláról beszélni a konzollal ellentétben, mint a konzol haláláról a mobil-játékok ellenében.
    Vagy itt a Crysis. Tegnap volt egy értelmes hozzászólás, hogy milyen keveset kerestek rajta a fejlesztési költséghez képest.... Azt már nem számolta bele az illető. hogy jön a Warhead, amit magyarok fejlesztenek fillérekért, és még jön másik 2 rész is, amit majdhogynem a Sandbox-ban dobnak össze, minimális költséggel... És akkor nem is számoltuk azt, mennyire elszámolták magukat a fejlesztők, mind játékmenet, mind gépigény tekintetében.
    A pénzért meg kell dolgozni, ez nem konzol, ahol a szart is el adni, mert anyuci-apuci megveszi szülinapra, meg karácsonyra, és a leg igénytelenebb vacakból is millió számra fogy. (még egy darabig, aztán a konzolos nemzedék is felnő, és igényessé válik)
    De beszélhetnék a HATALMAS sikerjátékról, a Mass Effect-ről is. Konzolosok mit össze nem magyaráztak áll-leejtésről, meg összeszarásról.... Nos nem volt. Egy tisztességgel összerakott, jó játék, megfelelő grafikával. De nem több! Kb ez a különbség konzolos, és PC-s közt. Minket már nem olyan egyszerű meglepni. Ha a Crysis a mostani csúcs grafikával, röccenésmentesen futna egy erősebb gépen, kissé jobb lenne a játékmenet, akkor igen, az ütne. Most max grafikailag... (mondjuk megnézném, melyik konzol tolja ki magából azt a grafikát.... Akárcsak a High felbontást, a Very High-ról ne is beszéljünk, az még a PC-nek sem megy...

Egy szó mint száz. Nem csak a számok léteznek, és a számok nem mindig mondanak igazat. Nincsenek mögöttük az okok, az, hogy egy csomó PC-st átkényszerítettek konzolra, az exkluzív cuccokkal, a mostani silány minőségről, és a kiadók - fejlesztők szemmel látható inkompetenciájáról sem beszélnek. Maguk alatt, (és mi alattunk is) vágták a fát, most meg rinyálnak...
    Magához tér a PC-s játékipar, mint ahogy ezt megtette már egy- két alkalommal ez előtt is. És akkor a konzol egy rövid időre a helyére kerül, aztán kezdődik elölről az agyatlan pénzhajhászás, és a folyamat újraindul.
  • Zóanagyvarázsló
    Természetesen nem (legalábbis remélem), de kapitalizmus van, az eladások komoly hatással vanank a jövőre (ha egy platformon nem fogy vlaami jól, akkor legközleebb nem erőltetik, és fordítva, ez már nem mindegy az egyszeri játékosnak sem). Manapság pedig teljesen máshogy viszonyulnak egymás a konzolok és PC, mint egykor. Ez a topik elvben nem a személyes prefernciákról szól (arról nem is érdemes vitatkozni, legfeljebb megosztani egymással), hanem a jelenlegi helyzet értékeléséről, illetve a jövőbeli várható változásokról.
  • [Jakuza]
    Biztos azert vettem pl a Neverwinter Nights 1-2-t, mert olyan hu de sokan jatszanak vele.
    Na de hogy Halo-t nem fogok venni az is holt sicher :D
  • acsarkodo
    Jogos teljesen igazad van, nem ez a gond, sőt ez teljesen rendben van, a gond, hogy nem képes senki elfogadni mások esetlegesen másféle ízlésvilágát.
    Nincs az a a piaci tendencia, számhalmaz meg semmise, ami engem rávesz hogy CODozzak, vagy Simsezzek, tehát miért is lenne túl érdekes számomra ezen számok bármilyen elemzése? De komolyan van itt olyan ember tök mind1 hogy konzolos vagy PCs aki azért vett meg egy játékot me mitomén mennyit eladtak belőle és nem azért mert tetszett neki?
  • Zóanagyvarázsló
    3.1 milliárd. nyomatékositsuk, ok!? ennyi lett a dobozos játékokból, ami alapján egy fejlesztő nekiáll a következő RTS-nek, RPG-nek, autosnak, repszimnek, stb stb stb ...

Egyelőre még valóban ez tűnik kézzelfoghatóbbnak, de nem számolnia digitális disztribúcióval, az éppen olyan, mint a currentgen konzolokkal nem számolni. Piacilag szűklátókörű helyzetelemzés. Az a további 2 milliárd dollár pedig nem semmi összeg, és ez a jövő. (Bár éna dobozos játékok híve vagyok, de attól még üdvözlöm az alternatív/párhuzamos "formátumot".)
  • Zóanagyvarázsló
    De pl felhozott itt valaki kb 8 résznyi Far Cry-t is.

A PC-s verzió portja volt, majd külön lapta meg a "késésért" kijáró tartalmat (egy új, rövidebb kampányt, tehát voltaképpene gy kiegészítőt). Majd kapott mindez grafikai ránfelvarrást. Nincsen szó 8 részről.
  • [Jakuza]
    Oh noooo.
    Akkor most mondjuk azt, hogy a Sony szerint a PS3 a best, mert ebben merul ki az erved ?
    Ez nem magyarazat. Hiszen ilyen erovel csak a PS3 piacradobas korulmenyeinel akkora hazugsagokkal szembesulnenk, hogy csak na.
    Amugy csak halkan megjegyzem a mobil telefonok is konzoloknak minosulnek ?
    Csak azert mert a tobb mint 10 milliardos bevetelt beleszamoljak az o beveteleikhez amivel erik el a 41 milliardos jovedelmet, aztan kb annyi kozuk van hozza mint a Puspokladanyi benzinkutasnak Chuck Norrishoz.
  • rumkola
    A PC haldoklását a PS1 óta mondogatják.....
  • Zóanagyvarázsló
    Sajnálom, hogy a bizonyítékaidat nem osztod meg velem, majd egyszer biztos rájövök én is. Viszont addig alátámasztás hiányában nem tudom elfogadni.
  • Istencsászár
    A japó gémek a tökéletes kidolgozásokra, jó történetekre mennek... ez egy stílus, van akinek tetszik van akinek nem. Két egyforma játék nincs. Túlélőhorror? Silent Hill van ( amit most amcsik csinálnak ), Resident Evil, a többi meg annyira ismert cím ( főkép azoknak akik Ps1-2őn ezeket játszották ) ezek kiváló játékok a műfaj legjobbjai.
    Az átbezető animok a történetet adják át, ha ez igényes ( márpedig a japó gémekben nagyon az ) akkor érdeklődéssel kell nézni és ámulni, azt meg hogy a felét teszik ki hülyeség, hosszú játékba sok átvezető van, mert igy jó a játék.
  • Lobsterman
    1, Gondolok a japán tucathentekre és túlélőhorrorokra például. De pl felhozott itt valaki kb 8 résznyi Far Cry-t is. Biztos jók voltak. Amúgy az olyan játékokat is szeretem(japán szintén) amikben a játékidő felét az átvezető animok teszik ki. Ilyet portolt játékon kívül nem is nagyon láttam még PCn a 90es évek közepe óta.
    2, PCn meg ugyanúgy megjelennek a tucatjátékok csak lóf@sz sem veszi őket(kivéve a sims kiegeket, de azokat még én is szégyenlem az EA helyében) :)
  • Zóanagyvarázsló
    Még mindig az a gond, hogy az emberek jó része csak a saját szemszögét nézi.

Ne haragudj, de ha az egész hozzászólásodat szembeállítom ezzel, akkor azért egy kicsit elmosolyodom. Piaci folyamatokról, tendenciákról van szó, ezért is érdekes a számok nem felületes elemzése. De amíg a 2*2 végeredményéről nincsen konszenzus, addig itt már csak önismétlés lesz.
  • [Jakuza]
    Majd rajossz miert ha megnezed az alakitasuk korulmenyeit.
    Amugy az erdeti nevuk NDP Funworld
    Lass csodat. ;D
  • arty
    A Microsoft felmérései alapján a Vista a legjobb operácios rendszer.

A Nokia kutatásai alapján a mobiltelefonok nem okoznak egészségkárosodást.

Bocs, ezeknél jobban hiszek akár egy amatőr diplomamunkában is, ami adott témában készül ...
  • arty
    ok ne hagyjuk, de kérlek magyarázd el, h neked mitől lesz uj/jó játékod pécére, ha a huzottszemü eljátszik valami online filléres hülyeséggel :)

3.1 milliárd. nyomatékositsuk, ok!? ennyi lett a dobozos játékokból, ami alapján egy fejlesztő nekiáll a következő RTS-nek, RPG-nek, autosnak, repszimnek, stb stb stb ...
  • acsarkodo
    Kezdek belezavarodni a számadatokba :)
    Miért kéne engem érdekelni annak, hogy hány darab Simset adtak el PCre, vagy hány darab CODot konzolra. Ettől még rohadtul nem fog egyik sem feldobni és egyik porcikám se akar egyikkel se játszani egy kicsit sem.
    Még mindig az a gond, hogy az emberek jó része csak a saját szemszögét nézi.
    „de ki a f....-t érdekel a wow és a sims?” - az eredmények alapján elég sokakat. Kipróbáltam mind2t én is, sőt WoWal közel 4hónapot játszottam is, utána nekem uncsivá vált ennyi. De ettől még ugyanúgy mondhatnám én, aki rühelli az FPSeket, hogy: ki a f…t érdekel a COD, Halo, sőt ma már nem érdekel egy FinalFantasy meg Forza sem, és sorolhatnám még a végtelenségig azokat, amik rohadtul nem érdekelnek, de attól még ugyanúgy marhaság lenne, mert attól hogy engem nem, attól még sokakat igen.
    Gyakran olvasom azt is, hogy ne példálózzanak az emberek egy sok éves PCs játékkal a PCs játékok védelmében. Ezt se értem, hogy miért ne, ha valakinek az tetszik. Egyetlen egy játékkal játszok, PCn is, ami elmúlt 5éves és rohadtul nem hat meg, hogy grafikailag ma már nem nagy durr és, hogy hány éves ha én élvezem.
    Ugyanez igaz a másik oldalról nézve is, egyetlen egy játékért vettem annakidején PS2t a GT miatt. Amikor egy konzol tulaj ehhez hasonlót olvas PCstől, akkor rögtön ugrik, hogy jaj találnál ott még egy csomó mindent, pedig ha valakit nem érdekel, akkor tojik rá mik vannak még ott, kereken 1 azaz 1db játék a Bully volt még amit végigjátszottam PS2n.
  • Lobsterman
    Összeesküdtek a konzol ellen. A gonoszak :D
    lásd:#2657 xD
  • Istencsászár
    "Nem mi tehetünk róla hogy konzolra évente kiadják ugyanazt a játékot más körítéssel és mégis megveszi mindenki"

Pl?

"PCn meg nem azok fogynak"

Pl?