17438
-
#7421 Egyértelmű, hogy a "megszépült" emlékek is közrejátszanak, sőt...
De azért, igazán hosszú, "epikus" tartalom már kevés van.
belejátszik ebbe sok minden, a hardwerek fejlődésétől, a játékos társadalom igénytelenedésén keresztül, a gyártók pénzéhségéig minden, de azt veszem észre, hogy egyre több a rövidke, egyszeri használatra alkalmas mű, míg olyan, amire az ember évek múlva is jó szívvel emlékezne vissza, ne adj isten, le is venne a polcról, eltünedeznek szép lassan.
Egy AitD-t lehet, elővennék, ha az irányítás olyan lenne, amilyennek kell, egy Crysis-t is, ha nem merülne ki az egész a most lát-most nem élvezetében.
Valami olyanra célzok, (amit nehezen fogalmazok meg), hogy a gondoskodás, a munka, és a játék szeretete eltűnt, illetve már nem tetten érhető a játékokban. Mindent nagyon erősen ural a pénz. Eltűntek azok a programozók, akik azért csináltak játékokat, mert volt egy ötlet, és meg tudták, meg akarták csinálni. Ma ezzel szemben sokszor érződik az izzadságszag, hogy ötlet az ablakban, munka olyan, mintha korbáccsal álltak volna mögöttük. Egyébként, a filmek is ilyenek. Egy régebbi, 80-as évekbeli film, sokszor jobb, mint a ma készült, agyon CGI-zett akármicsodák. Egy-egy darab lóg ki a sorból. Az is egyre ritkábban.
Asszem, télleg öregszem. Bezzeg az én időmben.... -
Zóanagyvarázsló #7420 A Chaos Gate-re emuláció az egyetlen megoldás XP alatt. Én VirtualPC-t használok. (Persze natív Win98 is megoldás lehet, de újabb gépen problémák jöhetnek elő, például az alaplapi hangkártyákat nem szereti, így pattog a zene.) -
Zóanagyvarázsló #7419 Pont erről beszélek, annak idején mai szinten mennyiségileg is nevetséges, azon belül is erősen újrahasznosított tartalommal is hosszúnak tűnhetett egy játék a saját tapasztalanlanságunk, a dizájn csalásai miatt. Én is keveslem a mai játékok hosszát, de az ősök nem feltétlen voltak különbek. Bár példákat írtam, nem a kiragadásuk volt a szándékom, hanem három platform ismert, klasszikus, mégis nyúlfarknyi címeit említettem. Hosszú játékokat akkor is inkább a körökre osztott műfajokban lehetett találni. (200 órákat grindelni egy néhány lemezes RPG-ben. Kellett az is, és én a napokban is játszom például a Wizardry 8-cal, de a sok ugyanolyan harcon kívül a tartalom el nem éri mennyiségileg a Witcherét. Persze a nyolcadik rész nem is annyira régi, és a korábbi epizósok hosszabbak voltak, de ettől még a játékmenet 99%-a harc, s nem párbeszédek.)
Elvoltunk velük hónapokig, de ugyanazokat pályákat nyüstöltük, erre ma már nem lennénk hajlandóak, az egy más világ volt, mások voltunk. -
#7418 én a legtöbb mai játékot egy mekdonelc hamburgerhez hasonlítanám: gyorsan el lehet fogyasztani, finom is, amíg tart, de mindig ugyanazt az ismerős ízt idézi, akárhányszor eszed, majd öt perccel később már csak egy enyhe büfögés emlékeztet arra, hogy ettél valamit az előbb és máris hiányérzeted támad... -
#7417 Az a baj, hogy az RPG szerepjátékot jelent, ami eleinte az asztalokról indult, nem a gépekről. Asztalon pedig nincs real-time harc. -
#7416 "Tudom, a hasonlat sántít, de ha az igénytelen, most felnövekvő generációra alapozzák a játékipart, az (szerintem) hiba. Ugyanis felnövekedett egy generáció, ami nem ehhez szokott, és most már pénze is van, warezolni, letöltögetni, meg ideje nincs. Örül, ha marad egy kevés, évi 1-2-3 játékra. És ezekről, (azaz rólam) úgy tünik elfelejtkezett a játékipar."
Ez azért van mert ugye a nevében is szerepel az ipar szó. Tőkések, nagyhatalmasok érdekeit szolgáló üzleti ágazattal állunk szemben, ami a tömegek igényeire hajt. Azok meg... nos igen, olyanok, mint írtad. De belőlük pénz jön, míg sok más gémerből nem.
"Egyébként azt hiszem, elértettél. Nincs eszem ágában sem a konzolt szidni."
Ezért írtam, amit írtam, istencsászár. Mert az tipikusan fanboy viselkedés, hogy már olyasmit is látni vélsz, ami nincs...
"ÉN nem 8-10 órát tudtam játszani. Hónapokig kitartott mindkettő. Lehet, ma bármelyiket "2 perc" alatt kitolnám, akkor nem tudtam, de nem csak én, más se...."
Mondjuk vegyük hozzá, hogy gyerek voltál, és volt is rá időd. Manapság már azért sem vesznek meg egyes játékokat, mert tú sok időt goglalnak.
Tehát valahogy így néz ki most a helyzet:
Van a játék, amit mi, régi gémerek szeretünk és várunk. Legyen elég hosszú, ragaszkodjon műfaja hagyományaihoz, s e mellé még ha lehet, ne is kerüljön sokba.
S van a játék, ami a tömegeknek kell. Legyen rövid, akciódús, látványos és minél kevésbé ragaszkodjon a hagyományokhoz, ill. teremtsen újakat.
Egyetértés meg nincs. Én így látom a dolgot. -
#7415 Én már a PG2vel is úgy voltam, hogy havernál láttam, és el is döntöttem gyorsan, hogy nekem az nem kell. Úgy voltam vele, hogy egy komoly stratégiában ne legyen már csillivilli tank, meg robbanás. Az sem tetszett, hogy a tankok több hexre is ellőttek. Olyan gyagyisztikus, "árkádos" fílingem volt.
A DoW-on én is meg voltam sértődve. Egyrészt hogy WH, és RTS, másrészt, hogy WC3 koppintás(persze ez sem teljesen igaz), de csak egy néphez van kampány. Aztán a Dark Crusade belopta magát a szívembe, és asszem a kedvenc RTS-em a mai felhozatalból. Illetve hát az egyetlen RTS, amivel játszok. Bár nagyon erőltetett a Soulstorm 9 nép mindenki mindenki ellen megoldása... SM vs IG, vs SB... gáz.
Chaos Gate-hez tudsz valami megoldást, hogy menjen XP-n? Tavaly, vagy tavalyelőtt nagyon rákattantam, megszereztem, szenvedtem vele vagy két hetet, hogy ne fagyjon le az ellenség legelső körében, de nem jött össze... :( -
#7414 Az hogy öregszem, sajnos tény. Az, hogy a játékosok igénye változik, szintén. Erre írtam, hogy hányan, de hányan egy ajtón nem tudtak kimenni a STALKER-ban. Bár, ez inkább azt mutatja, hogy nem az igény, a képességek, az odafigyelés igénye az, ami változik.
Sacred2 megvan, de az meg szegénykém kissé félkész még.
Egyébként azt hiszem, elértettél. Nincs eszem ágában sem a konzolt szidni. Csak a manapság egyre jobban eluralkodó igénytelenségnek egyfajta szimbólumát látom benne. Mert ugyan vannak rá pepecselős, mi több, igényes játékok is, de tízből, jó, ha egy az. Mindezt az alapján mondom, ami onnan érkezik PC-re. Ugyanis a konzolos kínálatot nagyon nem ismerem.
És az is TÉNY, hogy lassan az only PC játékok is ebbe az irányba haladnak.
Mint kereskedő, tudom, hogy azzal elég szép forgalom növekedést lehet elérni, ha a pénztár mellé odateszem a cukorkás dobozt. Ugyanis anyuci megveszi a kölyöknek. Viszont, (és most ezt látom) már csak a cukorkára épít a kiadó, kenyér meg nincsen benne! Anyuci így nem megy be egy idő után, mert csak a cukorkáért nem fog. Egy darabig még kisírja a gyerek, de anyuci meg fogja unni a dolgot.
Tudom, a hasonlat sántít, de ha az igénytelen, most felnövekvő generációra alapozzák a játékipart, az (szerintem) hiba. Ugyanis felnövekedett egy generáció, ami nem ehhez szokott, és most már pénze is van, warezolni, letöltögetni, meg ideje nincs. Örül, ha marad egy kevés, évi 1-2-3 játékra. És ezekről, (azaz rólam) úgy tünik elfelejtkezett a játékipar.
Zó!
Mindig is voltak rossz játékok. Én még emléxem arra, mikor öcskössel ketten, (felváltva) toltuk a Super Mariót. Mit ne mondjak. Egy darabig elvoltunk. Pedig, így visszatekintve... Hát, nem egy hatalmas gém, az tuti. De akkor, a kor szinvonalán, az volt. Contra is eltartott egy darabig. Na azt együtt nyomtuk. Mai napig élményként tartom számon. Pedig az sem az a hú de nagy gém. Mindössze, akkor volt az...
Arról ne is beszéljünk, hogy az akkori gépekből, hosszúság tekintetében, szerintem ez volt a maximum. De azért, arra felhívnám a figyelmed, hogy ma már általános a rövid játékidő. Ezekkel a címekkel ÉN nem 8-10 órát tudtam játszani. Hónapokig kitartott mindkettő. Lehet, ma bármelyiket "2 perc" alatt kitolnám, akkor nem tudtam, de nem csak én, más se.... -
Zóanagyvarázsló #7413 Persze, a HoMM-et éppen azért említettem meg, mert máig élő és ismert turn-based nagyságok. Megy egyébként a folyamatosan a pletyka az új X-COM-ról (bár végülis abbana szériában is volt opcionális real-time rendszer, és akciójáték is), a Take Two nemrég megszerezte a jogokat, és a BioShockért felelős csapat egyik felét szokták emlegetni ezzel kapcsolatban.
A PG2-vel hasonlóan voltam, bár tetszett, és minden kampányt legalább egyszer végigjátszottam, hozott remek újításokat, de olyan butításokat is, hogy csak jó játék lehetett számomra, nem meghatározó élmény forrása, mint az előd. A 3D-s részekből az egyiket láttam 5 percre évekkel ezelőtt egy kollégiumi szobatárs gépén, és itt leragadtam.
Egyébként erős a gyanúm, hogy ez a körökre osztós dolog ez kényszermegoldás volt.
Viszsafejtve a játékok evolúcióját, bele lehet ezt is magyarázni, van alapja. Ugyanakkor maga az egész műfaj táblás játékokra épített, azokhoz pedig körökre osztott rendszer a kézenfekvőbb. Ha egy WH40k-t nézünk, én nagyon bírom a DoW-ot, várom a második, immár squad-based epizódot is, de az igazi számomra akkor is a Chaos Gate-féle rendezer, és jóval kevésbé is van benne kiforgatva az eredeti világ. Az RTS műfaj éppen a világhoz való hűség elé állított korlátokat.
A TB vs RT szerintem arról szól, hogy az emberek többsége a pörgősebb élményeket kedveli, ezért az utóbbi a populárisabb. -
#7412 sry *sujt.
Amugy a leirtakhoz hozzafuzve, pont ezert nem szeretem az Oblivion,Fable tipusu jatekokat. -
#7411 Ne legyen!
Legalabbis addig, ameddig nem tudjak rendesen megoldani, hogy a statisztikaid erezhetove valjanak csata kozben.
Mert manapsag abbol kifuj, hogy ja h kerem neked van lvl3 kardhasznalat skilled es ezert nem fogod eltalalni az ellenfeled es kesz.
Hiaba van erod, ha csak abbol all az ero fogalma, hogy lelassulsz egy ido utan ha teli a hatizsakod, de a harcban nem emeled lassabban fel a kardod, mert nem vagy eleg eros, vagy nem sulytasz le gyorsabban, mert a speeded erteke magasabb mint az atlage.
A mostani egeres harc gyakorlatilag a jatekos ugyessegebol fakad 90%-ban es nem a statisztikabol. Marpedig amig ez igy van, addig az allitolagos RPG-k, FPSek. Mint a Deus EX, de az legalabb valami ujdonsagot hozott a jatekvilagba, mert FPS-kent olyan elemekkel ruhaztak fel, ami tulmutatott az akkori jatekfelhozatalon. Manapsag meg az ilyen jatekokat RPG-kent akarjak eladni es ez bizony nagy baj. -
#7410 Én is vetek majd rá egy pillantást, de tartok tőle. Az egyedüli ok, ami miatt nem vetem el már most, a Bethesda neve. A TES széria piszok jó még most is. -
#7409 De milyen hosszú négy pálya volt az a TD2-ben! :) -
Zóanagyvarázsló #7408 Én inkább úgy vagyok ezzel, hogy az egyszerűségért a mindent eluraló FPS/TPS műfajok a felelősek - voltaképpen koschwarz eggyel lejjebbi hozzászólására rímelve. (És az FPS műfaj világhódító útját nem a konzol alapozta meg.)
Persze mindig klónozták a legnépszerűbb műfajokat, de az eladásokban ilyen szinten kiemelt helyet nem foglaltak el. Régen a sok vérgagyi shoot'em többsége budget és shareware szinten mozgott, és alig egy-kettő volt az adott időszak legnagyobb címe. Ma viszont már mindenben lőni kell, de legalább "cserébe" egyre inkább erőltetik beléjük a sztorit, az átvezetőket és az RPG elemeket.
A játékok rövidülésést tekitnve számomra nem ilyen egyértelmű a kép, egyrészt a tartlaom előállításának idő- és költségvonzata nyilván összehasonlíthatatlanul magasabb, mint régen.
Másfelől régen sem volt minden játék hosszú - főleg az FPS-ek nem. Bizony elég gyorsan végig lehet rohanni egy Duke Nukem 3D-n vagy WarCraft 2-n, az ismert C64-es shoot'em up, a Commando pedig tartalmazott összesen 3 pályát, a Test Drive 2 pedig 4-et, és talán 4 egész különböző kocsit is. A Steel Thunder nevezetű tankszimulátor három pályát vonulatott fel, mindegyiken volt néhány küldetés. De a Super Mario Bros. sem volt egy epikus kaland, mai szemmel az amúgy is lerövidíthető 32 pálya nagyon is kevés, ahogy a másik NES-klasszikus, a Contra 8 szintje sem éppen rengeteg. Ja igen, akkoriban adtak minderre 3életet, és nem lehetett menteni, hát persze, hogy így sokáig tart... -
#7407 Kidőlt a bili? mi rosszat írtam?
"Kötekszel, személyeskedsz, és olyasmikre reagálsz, amikhez semmi köze sincs a drága Xboxodnak"
ezt nagyon nem értem... -
#7406 Civ azért élő dolog még ma is. Heroes is. Panzert én a második rész megjelenésekor sirattam el.
Fallouttal kíváncsi vagyok, mi lesz.
Annyira talán nem rossz a helyzet.
Egyébként erős a gyanúm, hogy ez a körökre osztós dolog ez kényszermegoldás volt. Nem bírták a gépek a real timeot. Ma meg már bírják,a fejlesztők nincsenek rákényszerítve a körökre osztásra. Persze lehet, hogy csak így utólag akarom ezt belelátni... -
#7405 Mi a baj azzal? nem lehet egy rpgnek fps harcrendszere? nem értem... attól még minden rpg elem benne lehet, ettől nem lesz kevesebb a játék... az más kérdés hogy a Fallout 1-2höz képest ez teljesen más szemszögből mutatja a játékot, világot, de hát fejlődni kell a korral, nomeg populárisabbá tenni. -
#7404 Tipikus konzolfanboy vagy, istencsászár. Kötekszel, személyeskedsz, és olyasmikre reagálsz, amikhez semmi köze sincs a drága Xboxodnak. Na, pont az ilyenek miatt butulnak a játékok, KandurEX! -
#7403 A korokre osztott jatek nem csak emiatt jobb, hanem nemelyik jatekban manapsag mar annyi egyseg van, annyi lehetoseggel es annyi mindenre kell odafigyelni, hogy gyakorlatilag elmeny nelkulive valik a jatek, mert mindent pillanatok alatt kell csinalni.
Persze van ahol ezt jol megoldottak, mint pl a Total War series csatai, de nem jellemzo altalaban mindegyik jatekra a jo szinvonalu talalas.
A csapatorientalt RPGnel is ez a gaz, foleg mert neha olyan primitiv AI-t programoznak le a masodlagos csapattagoknak.
-
#7402 A Fallout 3 belassulós harcrendszere innen nézve katasztrófa. Hogy is mondta istencsászár? "Oblivion with guns." Van benne valami. Na Jakuza, a Fallout 3 tényleg FPS, amire RPG címkét ragasztottak. -
#7401 Erre csak annyit hogy badarság, te öregszel, a játékosok igénye meg más... "konzollal meg betolom osz készel" el lehet intézni, csak ez nem így van. Konzolon is megvannak azok a pöcsölős játékok melyeket egy réteg játsza, meg persze a populáris játékok amiket az emberek többsége kedvel. Abba van valami hogy manapság a grafika picit korlátozza a tartalmat hiszen ki kell mindent dolgozni ami nem kis munka... manapság nem ugy működik hogy ott az a 2 pixel egy kard, az a másik kettő meg rakétavetős lézeres ágyu... ezt számításba kell venni és el kell fogadni, de ott a Sacred 2, játsz azzal hiszen neked készült ( gondolom ) én meg megyek vissza Fable 2őzni. -
#7400 Én is ezért lélegeztem fel, mikor végre megjelent a So Blonde. Na AZ játék, kérem szépen! :) -
#7399 Nem is tudom, de en irtozok az ilyen fajta jatekoktol.
A konzolokra pedig rengeteg ilyen van. Akcio/RPG, akcio/RTS hybrid.
De megemlithetnem akar a regebben PC-re megjelent Wars and Warriors: Joan of Arc nevu szornyedvenyt is.
Ez egy RPG elemekkel megspekelt,akcio,rts volt.
Hat nem tudom ki talal ki olyanokat, hogy az egerrel jobb click/bal click ketszer/fel-fel,le combokat kell orakon at csinalni.
Egyszeruen erthetetlen. Az oblivionban meg nem ereztem a statjaimbol akado kulonbseget rengetegszer harc soran, nem ereztem a fegyverek sulyat, pedig azt mar a Ultima Underworldben is jol megoldottak.
Mondjuk az a kedvencem volt annak ellenere, hogy nem a klasszikus RPG volt. -
Zóanagyvarázsló #7398 Áltlaánosságban fennálhat a nagyobb mértékű beleélés, de én például egy squad-based játékban az irányítást sokkal inkább a magaménak érzem, ha körökre osztva tervezhetem meg a mókát (Incubation, X-COM, Chaos Gate), egy átfogóbb stratégiánál pedig éppen a klasszikus Dune 2-féle RTS lehet a hiteltelenebb. (Még egy "casual" Panzer General szintjét sem lehetne így hozni. A HoI, az Airborne Assault már emgint más szint.) -
Zóanagyvarázsló #7397 Incubation, UFO, Fallout
Ennyi, ezek zseniális játékok, minden más elmehet a... (És akkor még ott egy Civilization, egy HoMM, egy Panzer General.) -
Zóanagyvarázsló #7396 Szerintem is, nem is a magam nevében beszéltem (bár én abbahagytam, miután túl későn derült ki, hogy a kelleténél magasabb nehézségi szitnen ekzdtem - egyszer újra kezdem majd), hanem a pénzügyi sikertlenség okairól. Rendre elrontanak, egyszerűsítenek egy meglévő jó rendszert egy egyzserűbb, populárisabbnak vélt kedvéért.
Így igaz. Van ennek ugye egy pozitív hatása is, lévén több más stílusért rajongó játékost vonzhat így egy RPG. Ez pedig több eladást jelent. A FF XII sem véletlenül tartalmaz valós idejű harcot.
Egyetértek. Jó dolog a real-time is (persze kevésbé :)), számos játékban szeretem az ebből kiinduló harcrendszert, és manapság tényleg olybá tűnik, hogy könnyebb így eladni.
Viszont ettől még engem bánt a turn-based hanyagolása, és hiszem, hogy lehetne még AAA játékokat gyártani belőlük is. Az FF XII pedig az elődöknél mérsékeltebb sikert és fogadtatást tudhat maga mögött, az FF XIII némileg klasszikusabb harcrendszert fog használni. -
#7395 Hát, (háttal nem kezdünk mondatot, tudom...) akinek a BoD túl bonyolult, akármilyen szempontból, az játsszon a pöcséttel...
Én a magam részéről csodálkozom a mai játékok nagy részén. De komolyan, mit lehet elvárni egy mai Vér Istvánkától, ha egy S.T.A.L.K.E.R. fórumon, hónapokkal a megjelenés után is az a fő kérdés, hogy hogyan lehet kijutni az ajtón?
Tudom, sokszor említem azt, hogy a konzolok miatt butulnak a játékok. Azt is tudom, hogy ez általánosítás, de mindenesetre megfigyelhető a trend, még ha nem is állnak közvetlen ok-okozati kapcsolatban. Mióta ezek a Nextgen konzolok kint vannak, a játékidő rövidül, (Lehet, az optikai adathordozók korlátai miatt?) a fejtörők kezdenek eltűnni a játékokból, a harcok egyszerűsödnek, (Vicc, hányan sírnak a BIA fedezékbevonulós, csapatirányítós harcrendszere miatt) kezd eltűnni a kihívás. Egyszóval, kezd nagyon is eluralkodni a trend, miszerint betolom a lemezt, oszt go. Aztán, ha meg kell nyomni egy gombot, hogy kijussak az ajtón, akkor kétségbe esek, mert a kurzor nem villog, hogy most melyik gombot nyomjam meg...
Tudom, hogy vannak még ma is egész jó játékok, vannak ahol gondolkodni kell, vagy egyszerűen csak figyelni. (Assassin - leesnek a vázák. Mit csináljak? Nyomd a gombot vazze! KI VAN ÍRVA! Áhhh.)
Szóval, hogy a tyúk, (gyermeteg játékok) vagy a tojás (Kiadók, akik hülyének nézik az átlag gémert) volt előbb, nem tudni.
De a mai játékosokat elnézve nem lehet csodálkozni a trendeken. Nem lehet csodálkozni, hogy sokak szerint kontrollerrel élethűbb az FPS irányítása, hogy ki merik jelenteni egyesek, hogy 4000$-s gépen futna az a játék, ami PS2-re is kijön, és hasonlók.
Ma már semmin nem kell csodálkozni. A tömegek, egyben HÜLYÉK. Erre épít a politika is, elég régóta. Most a kiadók is. Eladják ugyanazt minden évben, (Sokan megveszik, és itt nem csak a sportjátékokra, hanem sok egyébre is lehet gondolni) összecsapják, kiadják félkészen, eszükbe nem jut azokra a RÉGI motorosokra építeni, akik nagyobb valószínűséggel lennének vevők, (Magyarán, akik nem anyucitól koldulnak pénzt, mert már rég dolgoznak) inkább építenek a mai átlag, (mondjuk ki!) hülyegyerekre, aki amúgy is, ha csak tehet lewarezolja, és inkább sírnak, mint hogy az agyukat használnák, és megpróbálnák erre késztetni a gémereket is.
1; Bocsi a hosszért, de kikívánkozott!
2; Tudom, sok helyütt "csúsztatok". Ez azért van, mert egyrészt, nekem reggel van, másrészt nem akartam a hsz hosszát nyújtani, mint a rétestésztát. -
#7394 igazából tényleg furcsa. feltehetően tényleg csak a casual-divat áll e mögött, a fejlesztők nem csinálnak ilyeneket, mert senki nem venné meg. számomra tényleg úgy tűnik, hogy a játékstílusok egyre jobban összemosódnak, ami nem feltétlenül rossz, csak sok játék ezzel egyidejűleg tényleg egyszerűsödik is. összeszednek minden látványosat és egyszerűt, ami a konzoljátékosok - feltételezett - igényeit kielégíti, és csak azt teszik bele a játékokba.
ez az egyik irány, amit főleg - leegyszerűsítve - a sztorira kihegyezett RPG-fanok szenvednek meg.
ugyanakkor pl. a legnépszerűbb műfaj, az FPS-ek terén meg "bonyolódás" van. ma már nem a "megyek a folyosón és lövöm aki szembejön, majd felveszem a lőszer/eü-csomagot"-séma van, hanem kezd átcsapni szerepjátékba vagy legalábbis sokkal szerteágazóbb lehetőségekkel kibélelt játékokba a korábbi sima lövölde is (stalker, farcry2) -
#7393 Az alatt a 10-20 év alatt felnőtt egy újabb generáció, akiket ezzel már nem lehet megfogni. -
#7392 Nincs gond vele, én is szeretem az FPS -t, viszont 10 évvel ezelőtti viszonyokhoz képest 10-20X kevesebb körökreosztott játék jön. Holott az igazán nagy nevek: Incubation, UFO, Fallout, stb. stb. a körökreosztott játékok voltak. -
#7391 Így igaz. Van ennek ugye egy pozitív hatása is, lévén több más stílusért rajongó játékost vonzhat így egy RPG. Ez pedig több eladást jelent. A FF XII sem véletlenül tartalmaz valós idejű harcot. -
#7390 azonnal folytasd!
-
#7389 mert a real time látványosabb, ahogy írta chocho, plusz gondolom az a koncepció, hogy sokkal immerzívebb is (bocs, nem káromkodok), szóval "beleélősebb" mint a körökre osztott rendszer. hátránya persze, hogy kell hozzá némi reflex és ügyesség is.
személy szerint engem mint ős-FPS-est egyáltalán nem zavar. -
#7388 Ez nem feltétlenül igaz. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy a casual gameinget meg a konzol találta fel. Szintúgy nem lenne komoly alapja... -
#7387 Meg lehet szokni szerintem. Ha pl. páran megszokták a Resi 4 PC-s irányítását, akkor ez sem lehetetlen. :) -
#7386 Mert látványosabb és ez kell a népnek. A mai játékosok unják a körökre osztott rendszert, mert nem látják, mi benne a pláne. Ha nem mehetsz oda egyből a zombihoz, hogy szétzúzd a fejét a bárdoddal, akkor az a játék már szar nekik. -
#7385 Pl. oda, hogy már az RPG-khez is kontroller kell majd? :P -
#7384 Szerintem a PC játékok haldoklását a casual indította el. -
#7383 A másik halálom a real - time harcrendszer szembe a körökreosztottal, vajh miért képzeli minden fejlesztő cég, hogy a real - time bármilyen szempontból is több, jobb, szebb stb. lehet a körökreosztottnál? -
Zóanagyvarázsló #7382 Mondok egy örökigazságot: lejjebb mindig van...