A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Jakuza]
Miert te ki a f*sz vagy allamvedelmi nyomozo ?

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

DanielT
Képet.
gazgoblin
mindjart jonnek a pcguru melléklet shotok 😄

Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!

[Jakuza]
Kis mokusom, az osszes jatekom eredeti, nem cserelgetett, nem irt, hanem eredeti, meg az Amigas 576-ban vett lemezeim is megvannak.
Raadasul kozel 4 ev ota jatszom online jatekkal is ugyhogy pofad lapos, inkabb menj cserelgesd a szarjaidat, hogy jatekhoz juss.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

gazgoblin
jézus...szeretem az ilyen "zenész" arocokat amint fikázzák azt a játékot amire soxor jobban fogy egy banda zenéje mint a boltokban.

mar pardon de az értékitéleted egy fos...ami jól fogy/jó értékelést ad a szakma/a zenészek szívesen adják hozzá zenéiket/sõt még szerepelnek is a játékban az minden csak nem fos...

max olyat mondhatsz rá hogy te nem érted a sikerét mert nem érted mi a jó benne...

a karaoke-t érted? ha nem csinálod az éneklésnek mondott vernyogásodat attól még szól a zene csak a dalszöveg nem...

na a GH is ilyen...ha nem nyomod a gitározásnak mondott gombnyomogatást akkor nem szól a gitár sem....

ha meg profi/jó énekes vagy jó/profi gitáros vagy akkor nem kell neked a karaoke vagy a GH maximum csak akkor ha SZÓRAKOZNI AKARSZ

DanielT
Pécés érvbajnokok!

Ugyan soroljátok már fel az utolsó 5 játékot amit megvásároltatok a boltban! Legjobb lenne egy fotó a jelenlegi gyûjteményetekrõl!

Mert megy itt a pofázás, hogy mire mennyit adtak el, de kívácsi vagyok, hogy letöltõs hülyegyerekek próbálnak érvényesülni, vagy olyanok akik szava többet ér mint egy harmatos reggeli patkányfing.
Istencsászár
Ritmusjáték nem pedig gitár szimulátor, fogd már fel... <#wilting>

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Nem.

Messze nem voltak a határvonalak annyira idegesítõen megoldva (azért láthatatlan falba elvétve lehetett belefutni), hogy egy alapvetõen filmszerûbb, lineárisabb RPG-ben a többség játékélményét komolyan rongálta volna - ergo nem lesz objektíve rossz egy játék egy objektíve jelenlévõ kis hibától. Ha már igénytelenség és Witcher, akkor a sok klónozott karaktert és az átláthatatlan inventory. Százszor idegesítõbbek voltak, de ettõl még a sztori, a párbeszédek, a karakterek, a szerepjátékelemek, ahangulat stb. még mindig zseniálisak voltak sokunk számára. Ez van.
[Jakuza]
Ja nem tanulnak meg, mert ahhoz hulyek. 😄 Inkabb szimulalnak egy olyat, hogy tudnak es legyen sikerelmenyuk. 😄

[Jakuza]
Mar pardon, de a Guitar Heros egy fos, de legalabbis nem erdemel 4 millios eladast. De ha a blod idiota amerikai hamburger falo marhakat ez szorakoztatja, hat legyen, ahelyett, hogy rendes hangszeren tanulnanak meg jatszani. De tuti a stilusabol adodoan a horror miatt kedvelik annyira 😄

Istencsászár
A gitározást meg kell tanulni, ez pedig játék... a kettõ nem egyen értékû. Ebben a játékban az a lényeg hogy a zenekar része vagy, pl te vagy az Aerosmiths gitárosa... ez egy ritmus játék, semmi több a lényeg a szórakozás és a számok élvezete amihez te is hozzá adsz valamit.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

gazgoblin
teljesen más a két dolog...az egyik gitározás a másik meg ritmusjáték...

keverni a kettõt az abszolult hozzánemértéssel egyenlõ

Mint mondom, nekem éppen a világ logikai kerete bántja a szememet. A GTA-kat szeretem, mert ott belefért jetpack vagy az összes morbid poén, de itt ez inkább olcsó vérpistákat csábító csalinak tûnik. Persze csak ettõl még nem lesz rossz egy játék, de tartok tõle, hogy addig is edzenem kell a gyomromat, ha nem akarok tõle kiakadni.

A harcrendszere kíváncsi leszek még, mert azt sajnos videók alapján nehéz megítélni, és a privjúkban is elég dilettáns módon össze-vissza írnak. Az RPGCodex majd biztos elég alapos lesz, csak õk Bethesda-haterek 😊 (Bár szinte mindig egyetértek a cikkeikkel.)
[Jakuza]
Oke en meg eloveszem a gitarom es jatszok egy dalt. Nem pedig egy fos Playstationt veszek elo.

panther112
#4888-ban leírtam az érveimet (vagy inkább egy érvet, és azt is csak az irányíthatóságra nézve), hogy miért tartom a witchert 'objektíve' rosszul sikerült játéknak. Ez a nagy hallgatás az egyetértés jele?

Istencsászár
És akkor mivan? Maga a Mass effet kellemes történettel nagyon szép grafikával, NAGYON JÓ párbeszédekkel megalkott játék, nem túl hosszú nem túl bonylult, kellemes szórakozás mindenkinek... csomo szöveggel, felfedezni valóval, ami egy scifi rajongó számára tökéletes kikapcsolódás... szerintem te ezzel nem is játszottál vagy lewarezoltad mert azt irták hogy jó, de neked nem tetszett de mégis kitoltad ( mert mégis csak tetszett ) és most fikázod.

gazgoblin
mit érveljek? jó játék és kész! nem csak én modnom hanem masik 4 millió ember aki megvette kb 20-25eHUF-ért gitárral együtt

vagy a nagyon is hasonló rock band 3,5 millió vásárlója is a hype miatt dobott ki az ablakon 30-40eHUF-ot a játékra (hangszerekkel együtt)???

vagy azért kaptak ezek a játékok a gamerankings-on 85% feletti átlagértékelést mert mindenki aláfeküdt a hájpnak?

vagy azért adtak már el online letöltõs rendszerben a rock band-hez 15millió dalt mert akik megvásárolták a terméket és rájöttek hogy egy szar és nem is éri meg költeni rá többet? nemhiszem

jó borhoz nem kell cégér...

Istencsászár
Rock slágereket, klasszikusokat játszol... ez a játék amihez érdemes egy nagy kijelzõ, egy jó kis hangfal szett pár barát és mehet a buli... party játék, de egyedül is nagyon el lehet vele lenni, persze az le is köpheti mint te aki utálja a zenét.

A normális party nagyon hiányzott belõle (ami ugye korábban megvolt szinte az összes hasnló BioWare-Black Isle cuccban), ráadásul a segítõket nagyon gyengén irányította az AI, ha varázstudóról volt szó. A KotOR egy élmény volt utána.
Istencsászár
Én nemtudom, én mint primkó játékos néztem a vidiket... ( mondom nekem az 1-2 nem tetszett, stílusából adódóan, de egy Baldurs, NW sem az én játékom ) szóval nekem tetszik hogy fps, mégis rpg, brutális ( szakadó tesztrészek ), sok lehetõség, szép képi világ, érdekes heyszínek, nameg hogy Fallout egy komoly név szóval AA játék lehet😊

Nekem ennyi elég a szórakozáshoz, "sajnos" ? én nem tudok mögé nézni illetve elõítéleteket gyártani róla, hiszen ez lesz az elsõ rész amivel játszani fogok.

[Jakuza]
Jah a konzolos hype miatt, de biza az nem egy nagy durranas. Sokkal otletesebb es jobb jatekokkal is jatszottam mar.

[Jakuza]
Single reszevel sincs semmi baj. Ha a BG szemszogebol nezed, teljesen rendben van, legalabbis ahhoz kepest hogy a jatek elmult 6 eves.
Abban a korban kiemelkedett a hasonlo jatekok kozul. Multiban pedig tobb eves kozossegek jottek letre, akik meg mai napig is jatszanak vele.

Sõt, már a Morrowindbõl is. És annak komoly történelmi jelentõsége volt, hiszen átírta a Bethesda prioritásait. (Bár ennek az elõnyös mivoltáról nem feltétlenül vagyok meggyõzõdve, legalábbis Bethesda játékainak irányvonala nem derít jókedvre.)
gazgoblin
"A Mass Effect meg szep-szep, de nem tobb."

gamerankings:
288review alapján 91%

nem olyan rossz ez

[Jakuza]
Sry de meseld mar el nekem a Guitar Heros mitol is hype jatek.
Sorold mar fel az erveidet.

De most komolyan, tényleg szükségesek ilyen szintû blõdségek valaki számára? Ettõl tényleg vonzóbb lehet a termék? Mert nem ettõl lesz filmszerû és könnyed a játék.
Istencsászár
Valóban ez nem jutott az eszembe, de elég sok rosszat ( elavult grafika, bugok, optimalizálatlnaság stb... ) olvasható a játékról, azóta lehet h javították, de ez jellemezte a Neverwinter Nights 2õt.

NWN2 tipikusan hardcore jatekosoknak keszult, tobb mint egy milliot adtak el belole es az elso reszhez kepest egy fos.

Pedig az elsõ rész single-ben elég harmatos.
Istencsászár
Pont ezt írtam hogy nekem ebben a formában emészthetõ, de persze ez megával hozza hogy egyeseknek nem fog tetszeni...

de a Fallout 3 nagyon bejön a látottak alapján ( az 1-2õt sose játszottam, mert nem az én világom ).

Engem az eddig látottakban blõdségek idegesítenek halálra. Ez a szétlõjjük a nukleáris meghajtású kocsikat két méterrõl, és élvezzük a gombafelhõt (és szinte meggyújtjuk róla a cigit) stílus nevetséges. Egy '90-es évek eleji side-scrolling platformjátékban elment volna ez poénnak, de 2008-ban ez egy RPG-ben (mit RPG-ben, Falloutban!), olyan mintha az aktuális CoD-ban nem kellene tárat cserélni, elég lenne csak felvenni az utánpótlást. Persze komoly játékmenetbeli funkciója van, hiszen így meg is prökölhetjük az ellenséget, kár hogy ezt a feature-t az id már a Doomban elsütötte a robbanó hordóival.

Budget áron én is meg fogom venni a játékot, vannak ígéretes momentumai is, de nem tudom hova tenni, hogy milyen korcsoportot céloztak meg a hasonló elemekkel. (Pedig elvileg nem egy gyerekjátékról van szó.)
gazgoblin
az hogy te inkabb a kaláka együttesre vagy a tuci tucira vagy raizgulva meg nem ok arra hogy lekalapszarozd azt ami 8/10-nél rosszabb értékelést még nem nagyon kapott....

azmeg hogy oblivionbol elmegy 3millio nem azt mutatja hogy idiotaknak el lehet adni mindent hanem azt hogy lenne letjogosultsaga a witchernek is konzolon...

[Jakuza]
Nem lehet eladni ? NWN2 tipikusan hardcore jatekosoknak keszult, tobb mint egy milliot adtak el belole es az elso reszhez kepest egy fos.
A Mass Effect meg szep-szep, de nem tobb.
Bar az izles szubjektiv dolog, de nem volt semmi olyan extra abban a jatekban, hogy annyira el kelljen telni tole. A witcher otletesebb volt.

panther112
Egy játék megítélésében nagyon sok a szubjektív elem, ezekrõl teljesen felesleges vitatkozni. Én pl. soha az életben nem játszanék ûrjátékkal, legyen az rts,fps, akármi (persze, mindig lehet kivétel), de ettõl még ha megjelenik egy színvonalas ûrben játszódó játék, nem fogom leminõsíteni, csak azért mert nekem nem tetszik. A 'fantasy' játékokból, a katonai témájú fps-ekbõl elég komolyan mellésikerült darabokat is lenyelek (végigjátszom õket), mert eleve úgy állok hozzá a témához.

A witcher-t én nem ilyen szempontból tartom igénytelen játéknak. Úgy gondolom, hogy a witcher kimeríti azt a fogalmat, amit mi jellegtelen, nem jól megírt... játéknak tartunk, és ezt nem annak köszönheti, hogy nekem szubjektíve nem tetszenek benne dolgok, mert pl. irtózom a farkasoktól, vagy az alkímiától, hanem azért, mert felmutat egy csomó olyan dolgot, ami a hulladék játékok tulajdonsága, és ezért õ maga is az.
Tehát az érveim ilyenek: Nem jó a witcher irányítása, mert 1.az erdõ grafikai megjelenítése egy szabadon bejárható teret tár elém, de amikor el akarok jutni a-ból b-be, akkor észreveszem, hogy 'testileg' egy alagútszerû képzõdményben vagyok, ami csak erdõnek látszik. Meg kell tanulnom a játékban járni, nem elég a saját (való világból vett) intuícióimra hagyatkozni, felül kell bírálnom a látott erdõt...
2. Vannak játékok, ahol az irányítás összhangban van a grafikai megjelenítéssel, és az emberi intuíciókkal arra nézve, hogy min lehet keresztülhaladni, és min nem.
3. Egy játéknak erénye, ha igaz rá 2.
4. Az igénytelen játékok többnyire megsértik 2-t, a 'jó játékok' nem.
-> a witcher a közösen elfogadott elveink alapján igénytelen játék (vagy felül kell vizsgálnunk mik is a minõségi játék ismérvei, vagy én félreértettem ezeket az ismérveket, ezért nem létezõ szempontokra hivatkoztam- 2-es pont, vagy neurológiai diszfunkcióm van, ami miatt az 1-es pontban leírtakat érzékelem, ilyeneket mások nem érzékelnem, vagy...)

Istencsászár
Miért is szar?

[Jakuza]
Guitear Herosbol meg 4 es szinte azt csak Amerikaban.
Meglatszik hogy a kalap szart is ellehet adni, idiotaknak.

[Jakuza]
Ugyanmar nezd meg milyen hype volt a Hellgate London megjelenese elott es milyen pocsek jatek, mikozben a Witcher vele egyutt jelent meg szinte es kozel nem hypeoltak annyira, aztan porra zuzta az eladasokban, ugy hogy szinte ismeretlen jatek volt az egesz.
Raadasul nem a demoktol fugg, hogy mennyit adnak el valamibol.

gazgoblin
oblivionbol konzolon elment tobb mint 3 millio darab...

Istencsászár
Na várj. Mass Effect nálam N1, mert lájtos, látványos, film szerû és persze scifi vagyis maga a világa bejön ( egy witcher nekem nem jön be ). Szóval a Mass Effect nem hiába lett magasztalva és itt nem arról van szó hogy mi az igazi játék😊 nagyon jó rpgk konzolon is vannak, de abban egyetérhetõnk hogy a nagyon hardkór ( Baldurs Gate ) és társai ma már nem eladhatóak, már csak a 3ds grafika miatt sem lehet olyan szinten megvalósítani... az Oblivion sem az én világom, de biztos jó, de a Fallout 3 nagyon bejön a látottak alapján ( az 1-2õt sose játszottam, mert nem az én világom ).

Úgy vélem nem vagy igazán tájékozott. Egy adott játék esetében a dmeó megjelentetése elsõsorban nem a játék minõségétõl függ, inkább a jellegétõl, illetve az üzletpolitikából. Egy RPG-bõl vagy sandbox-jellegû játékból sokkal nehezebb demót összehozni (de enm elhetetlen), például nem volt a Mass Effectbõl és az Oblvionból sem, nem lesz a GTA IV-bõl, Fallout 3-ból és a Far Cry 2-bõl, de a Gothic széria is a késve megjelenõ demókról híres. Az már más kérdés, hogy manapság kezdik csõjátékok esetében is a demóval való spórolást.

A játék egyes tulajdonságait tõlem minõsítheted, de ez a szubjektív része a dolognak (bár vannak közöttük objektíve is kifogásolható dolgok, de nem megyek bele), viszont a többség és a kritikusok nem osztja azt. Nem is kell, nem jött be a játék, megértjük. Viszont a fórumon való lehúzásától nem lesz rosszabb senki számára sem a Witcher.
Dante73
Mindez igaz, RÁD!
Szerinted nem jó, szerintem az. Melyikünknek van igaza?
Na látod. Igényesség, pedig nem vitatéma. Maximum, neked nem jött be. Ne általánosíts! Ott a Mass Effect. Minden konzolos hasra esett tõle, pedig egy átlagosan jó játék, nem több. Márpedig, aki attól hasra esik, az IGAZÁN JÓ játékkal, még nem játszott...

http://www.freetvmaci.info/

Ez világos, de akkor sem lenne tárgyszerû szinte megduplázni egy hasraütéssel ezt a számot. Mellesleg ennek fényében érdekes, hogy a hivatalos oldalra csak nemrég tették ki a jelenleg is olvasható 800 ezres adatot.
[Jakuza]
Wow utan szanalmasan kidolgozott alkimia ? 😄 lol
Raadasul a jatekmenettel sem volt semmi baj, mint ahogy az iranyitassal sem. Detto ugyanaz volt mint az NWN.

Nem egyértelmû. Kelet-(Közép-)Európában Sapkowskinak és a stílusnak kultusza van, ahogy még Németoszágban is ismerik, illetve szeretik a hasonló RPG-ket. Egy ilyen keleti blokk fílingû - és egy Mass Effectnél jóval harcore-abb - játéknak nem biztos, hogy meglett volna a stabil bázisa nyugatabbra, ahol a konzolok erõsebbek. (Lásd még a STALKER 2 milliót kis híján közelítõ keleti eladásait.)

Gondoljunk bele, a Mass Effectet még konzolon is Észak-Amerika vitte el a hátán, EU-ban a toplistákra alig tudott felkúszni, és a konzolos verzióról bezsélek...
[Jakuza]
Mint irtam a cikk jocskan tobb honapos.

panther112
Könnyen lehet, hogy igazad is van, és ez a demo mikor jelenik meg sokkal bonyolultabb ügy. Lehet, hogy bizonyos kiadók kikötik, hogy márpedig demo megjelenés elõtt nem lesz, mások fordítva reklámot várnak tõle. Ezek cégenként változhatnak, és nekünk nincs rálátunk a kulisszák mögötti dolgokra, de azért arra elég nagy összegben mernék fogadni, hogy volt már rá példa, hogy a játék rejtegetése miatt nem jött ki demo. Túl kevésbõl általánosítottam.

Tényleg, olvastam anno ezt is, a sok egyéb szám mellett. Mondjuk ez még mindig messze van a 2 milliótól, hiszen ez azt jelenti, hogy mintegy 1 milliós eladásról beszélhetünk.
eve online megtudja izzasztani a gépet, de pl az új cryengines mmonak is nagy gépigénye lesz, és jónak mondják, de az biztos hogy egy mmohoz nemkell csúcsgép, de már manapság egy középkategóriás gép alapkelléke a c2quad + 9800

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Chocho
Semmilyent. Lévén a konzolos közönség nem ezt érti hardcore RPG alatt, hanem az FF szériát (jaja, kijött az Oblivion is boxra és ps3-ra, mégsem azokon vált klasszikussá).

Gaming is believing.

Chocho
A Crysis vs. Stalker dologban igazat adok, a demok megjelenésének minõségbeni összefüggésében viszont nem. A HL2-bõl és a Doom 3-ból is jóval a megjelenésük után lett demo, holott azokból biz el is adtak eleget.

Gaming is believing.

panther112
kevés a másik serpenyõbe*