17438
  • Istencsászár
    Ez a gémsztáros fable kiritika meg olyan mint a gémszar... a fősztori nagyon jó, de kicsit rövid, de millió melléküldetés van, meg millió dolgot lehet benne tenni... nagyon összetett és kidolgozott játék lett, sok sok mindent beleraktak, akinek több kell keressen mást, bár ilyet még egyet nem talál. Co op ebben a formában tényleg nem ér sokat, a lájönhed fórumai zengenek az anyázástól, remélem majd ezen javítanak, de a singli részével az ég adta világon semmi probléma, csak hama véget ér az álom... amugy egy 23 óra egy végigjátszás az egyik oldallal, összesen olyan 50 óra +- ki mennyit merül el az apróságokban.
  • Istencsászár
    Senki sem mondta hogy nincs peccs. Konzolos peccsek a játkot javítják, az esetleges bugokat... amig a pécés peccsek jórésze optimalizációból származó bugok, cressek, lassulások, hardwerek által generált hibák tömkelege... ( pont azok a dolgok amik miatt a pécé nem való játékra )

Fable 2... tegnap értem a végére ( a jó oldallal ). Erről a bugról nem tudok, nekem nem jött elő és a mentésem, karakterem sem veszett el, pedig sokszor játszottam vele keveset, szóval töltötegettem be szépen. Volt benne bug egy helyen, ahol a mellékküldetés végén megállt a tudomány, se előre se hátra, nem lépett tovább... be kellett töltenem az előző mentést, és ujracsinálni és továbbment...

Ennek semmi köze a pécéhez. A mai játékok nagyon összetettek, ezért maradnak benne hibák itt ott, amugy ez eddig is igy volt, csak ps1-ps2 ciklusában nem volt rá lehetőség h javítsák a dolgokat, most van hiszen az internet alapköve egy mai konzolnak... a pécés peccseket ne eresszük össze a konzolos peccsekkel... méretben, mennyiségben, tartalmában is nagyon eltérőek.
  • [Jakuza]
    Na, errol beszeltem, amikor a konzolosok, multkor megakartak magyarazni, nem jellemzo a patch es a hibak a gepeikre. Pedig aki realisan lkatja az egesz folyamatot, tudja mar regota nem igy van.
    A jatejkkeszitokre gyakorolt nyomas, amit a kiadok eroltetnek a gyors kiadassal erosen ranyomja mindenre a belyeget.
    A next-gen generacioktol bekovetkezett az amit megjosoltunk elore, hogy a komplexebb dolgok es elPCsedes egyre gyakoribba fogjak ezt tenni.
    Most lehet megint azt mondani, hogy csak a kis cegeknel van ez igy, mert a nagyok kitudnak harcolni maguknak eleg idot a szerzodesben a kiadashoz. Pedig ez sem igy van.

Most pedig lassuk miert is mondtam eztÉ
    Eredeti cikk.

Problemas a Fable2

Elképesztő mi van ezzel a játékkal kérem. Az első résszel is hasonlóan járt Molyneux, és úgy tűnik képtelen tanulni a hibáiból. A túl sok - be nem tartott - ígéret bizony okkal hergeli a játékosokat. Nem is lenne semmi baj, ha Molyneux nem beszélne annyi csacskaságot. A Fable első része is jó kis gamma volt, pedig a fele nem volt benne, mint amit ígértek. A második rész Molyneux ígérete szerint tartalmazza mindazt, amit anno kihagytak az elsőből, és még egy sor újítást. Nos ez így ebben a formában nem igaz, hiszen bár valóban sok mindent sikerült megvalósítani, azért messze nem az amire néhányan számítottak. A Fable 2 fő sztoriszála leginkább rövid és bárgyú, ám ettől függetlenül jó kis játék. A probléma az agyonhypeolt co-op résszel van. Az első pofon akkor jött, amikor kiderült, hogy nem készül el időben. Molyneux és csapata azonban heroikus küzdelemmel ezt a problémát orvosolta, és a co-op elkészült: a megjelenés napján letölthető volt. A bugirtásra azonban már nem maradt idő. Ez pedig gáz. Méghozzá azért, mert nem aprócska bugok vannak az új patchben, hanem igen komolyak. Amennyiben nem hallgatjuk meg például Abbot első monológját, biza megtörik az egész sztorivonal. A legdurvább azonban, az a hiba, melynek "hála" akár törlődhet is karakterünk. Óvatosan updateljen hát mindenki, és reméljük hamarosan érkezik a következő javítás. Ooopsie...
  • Chocho
    Hagyjad, azt biztos mi értettük félre. ;)
  • [Jakuza]
    Na azert mar lattunk egy par hivatkozast toled arrol, hogy mit mondtak a fejlesztok.
  • Istencsászár
    Mivel itt játékokról van szó engem 1 dolog érdekel... az amit látok, azt hogy egy fejlesztő mit mond hidegen hagy...
  • Dante73
    Meglepődésről szó nincs.
    De.
    Mióta mondják azt a kereskedelmi adók, hogy vegyek set-top-boxot, különben nem látok egy bizonyos filmet. Ugyanakkor egy év múlva mégis látom? Maximum szar, nézhetetlen műsort csinálnak. Ezért van az, hogy lassan be sem kapcsolom a TV-t.
    Mióta nincsen apróbetű a reklámokban? MINDIG oda van írva, hogy akkor ingyenes a bankkártya, ha 3 milkát leszurkolsz, hogy a tesztalanyok 80%-ára hatott a ránctalanító krém stb.

Egyedül a játékipar, film, és zeneipar veszi a bátorságot, hogy légbőlkapott számokkal riogassák az egyszeri embereket, (warez), ezen belül pedig egyedül a játékipar veszi a bátorságot, nyílt, pofátlan hazudozáshoz.
    Ilyen nincs még egy. Talán a politika, de azokat legalább TE választod, választhatod, leválthatod.

Ez e a legnagyobb gond? Jó is volna....

De azért a zsebemben kinyílik a bicska, ha ezek nyilatkoznak. Elég, ha kinyitják a szájukat.

De tényleg ennyi elég belőlem, és az "agymenésemből".

Elfogadom, hogy sokatok úgy látja nem különböznek a többitől. Én sajnos látom a különbséget, és nagyon irritál. Aki elfogadja, elfogadja, aki nem, nem...
  • Zóanagyvarázsló
    Joggal lehet fújni miatta, csak hiba bizonyos platform(ok)hoz vagy iparágakhoz kötni. Lehet szidni a reklámok, kereskedelmi adók 99%-át is, legalább ennyire megalapozottan, csak nem kell meglepődni, elvégre ebben élünk már jó ideje.
  • Chocho
    Van benne valami. Szerintem sem akkora a baj. Na meg a GOW hiába volt jó játék, azért annyira nem vert a földhöz, hogy most rögtön sírni kezdjek utána. Ugyanakkor megértem Dantét. Szörnyű, mit össze hazudnak az embereknek. A legröhejesebb dolgok anno a PS2 estében voltak. Emlékszem, mikor a The Getaway-t bejelentették 2000 végén. Mindenki majd' meghalt, annyira komoly képeket tettek közzé róla. Komolyan, úgy nézett ki, ahogy még ma se semmi. Aztán tovább hazudtak majdnem egy teljes évig, mígnem először 2001 nyarán mutatták be futás közben a játékot. Hát öö... no comment. Aki látta, tudja milyen volt. Jó volt, szép volt, na de nem annyira, mint mondták. Danténak ezekkal a hazugságokkal van tele a hócipője, és ez bizony nem csak PC-s probléma.
  • Istencsászár
    Most ez a világ legnagyobb problémája? inkább örüljönek azok akik pécén játszanak mert lehet arra számítani hogy sok idő mulva egyszercsak megjelenik pécén egy 360 exluzív, ez a PS3 esetében NULLA, zéró... na most melyik a jobb?
  • Chocho
    Szerintem ez már a fogyasztóvédelem kategóriájába tartozik. De nem hiszem, hogy ez ellen lehetne tenni akármit is. Max nem veszed be.
  • Chocho
    Addig simán kezelhetjük és tálalhatjuk tényként, amíg nem bizonyítják az ellenkezőjét. Hadd szítsuk a sok kis vérpistikét. XD :P
  • Zóanagyvarázsló
    A tény tény marad: nem emiatt vesztettek az eladásokból.

Ez nem tény, ez vélemény. Én sem ezt, sem az ezzel ellentétes állítást nem tudom tényként kezelni.
  • Dante73
    Lehet, hogy kissé erős, lehet már-már fanatizmusnak tartani. Egy dolog tény. Hetente jönnek azok a kinyilatkoztatások kiadók részéről, amiben egy józan ember legalábbis kételkedik. Rengetegszer nyilvánvaló a hazugság. Sokszor egy mondatukon belül mondanak ellent saját maguknak. Mindezt azért, hogy "vegyé konzolt"...
    Nem tudom, van e ez ellen törvény. Kéne. Ha van, akkor alkalmazni kellene.
    Egyszerűen elborzaszt a tény, hogy hazugságokkal, a (létező, és tényleg kárt okozó) warez hiszterizálásaval, pénzt akarnak kivenni az emberek zsebéből. Nem tudom, mi több, nem is akarom elfogadni ezt a dolgot. Én, mint egyszeri user egy dolgot tehetek. Nem hiszek nekik, és nem teszem meg azt, amit a pofátlan hazugságaikkal el akarnak érni.

Fogyasztói társadalomban élünk, igen. Én is pénzből élek, és megteszek dolgokat, hogy ne legyenek anyagi gondjaim. (Időnként még dolgozni is hajlandó vagyok....) De létezik egy határ. Ezt a határt szerintem nem volna szabad átlépni.
    Amikor tömegeket tévesztenek meg, az emberek kollektív hülyeségére alapozva, az (számomra) túl lépi ezt a határt.

A legszebb az egészben, hogy kb 1 év, és ez a játék is kint lesz PC-n. 90%-ig biztos vagyok benne.

De lehet túlgörcsölöm a témát. Nekem ez a dolog nagyon nem tetszik, nagyon bosszant, és nagyon idegesít, hogy egyesek ezt nyugodtan megtehetik.

Részemről ez a téma lezárva.
  • Chocho
    Mondjuk ez kicsit tényleg erős volt. :) Sajnos ez van, hazudnak, mert megtehetik. Plusz ez egy jó kibúvó nekik. Sokan be is veszik.

Én fogok Xbox-ot venni, de soha nem egy-egy játékért. Mindössze mert érdekelnek a jövő nagyobb címei.
  • Chocho
    Teljesen mindegy, hogy hol mérték az adatokat. A tény tény marad: nem emiatt vesztettek az eladásokból. A PC-s port egy katasztrófa volt, s talán emiatt nem vették meg a játékot egyik platformra sem. Erre kéne gondolnia a kedves MS-nak és Epic-nek...
  • Chocho
    Szerintem mázlitok volt. Sokaknak csak szimplán kilépett, fagyott, vagy törölte a mentéseket időről időre. A sors pikantériája, hogy az eredeti változat sem volt jobb, csak arra később kiadtak egy javítást, ami viszont a magyar változatra nem telepíthető fel. Ergo aki itthon megvette, az szívott.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem bántésként, de ez nem egy kissé vallási fanatikus hozzáállás? Nem kelle zt végeláthatatlan gonoszságnak felfogni. Mellesleg a cikkből az sem derül ki, hogy hazai eladásokról van-e szó (hazai Box-bulin hangzott el, bár Hancu sokat "téved", amióta az Indexnék van), vagy külföldiekről.

Az viszont tény, hogy Észak-Amerikában még egy évvel a megjelenése után is szépen fogyott Boxra (értsd: PC TOP 10-től nem állt volna messze, sőt), tehát elképzelhető a szemmel látható visszaesés. Ettől függetlenül ebben a formában a kijelentés némiképp túlzásnak tűnik, és ez elsősorban a cikkíró felelőssége.
  • dronkZero
    Ja. Gyereked majd feljelent, hogy illegális berendezésed és adathordozóid vannak, éjszaka megáll a ház előtt a fekete autó, elvisznek, kirámolják a lakást, és kilencágú UTP korbáccsal annyi ütést kapsz, ahány bit illegális adatot találtak nálad!
  • koschwarz
    valami ilyesmire gondoltam én is...
  • dronkZero
    Na még az lesz a vége, hogy betiltják a PC-t, mert csak azzal lehet torrentezni, meg lemezt írni... :P
  • dronkZero
    Ez így ebben a formában nem igaz.

Mi haverral ketten minden gond nélkül végigjátszottuk koopban. Sima krekk, hamachi, aztán működött is minden probléma nélkül.
    Ja, hát netes achievmenteket nem lehet gyűjteni, de az egyáltalán ki a pöcsnek hiányzik?

(Ugye a Gears of Warról van még szó?)

Vagy nekünk csak szerencsénk volt?
  • koschwarz
    response:

"Az elmúlt két hét a Microsoft konzolja körül kialakult kalózbotránytól volt hangos. Alig két héttel ezelőtt még a Fallout 3 idő előtti kiszivárogtatása kapcsán csak legyintettünk, majd rá egy hétre felkerült a Fable 2 magyar feliratos verziója és a Far Cry 2 is, így aztán mindenki felkapta a fejét. Állítólag újságírói változatokat pakoltak fel az illetékesek az illegális csatornákra, mégis könnyedén el tudjuk képzelni, hogy akár az MS saját emberei köptek a kiadó és a fejlesztők levesébe. A hír mégse ezen okfejtés miatt született, hanem a Gears of War 2 idő előtti felkerülése miatt. A csomag állítólag 7GB-ot nyom, gyakorlatilag mindenhol megtalálható és persze csak egy chippelt X360-ra van szükség a futtatáshoz. Remélem mondanom se kell, hogy inkább várjátok ki a november 7-ei premiert."

csak a pc-sek lehetnek a hibásak megint, persze
  • Dante73
    Nincs az a játék, amiért konzolt vennék. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Elfogadom, megértem ha valaki megvesz egy konzolt, hiszen arra jönnek először a kedvencei. Oké, semmi problémám ezzel. Hogy ezt a kiadók, M$ kihasználja, sajnos természetesnek kell venni.
    De az a hozzáállás, hogy szemtől szemben a pofámba hazudnak, nagyon feldühít. És az az aljas cél, amiért teszik, (hogy a pénztárcámba nyúljanak) még jobban.
    És akkor a jogvédők őket védik! Engem, a józan paraszti eszemen kívül ki véd meg tőlük? Ugyanis itt nem másról van szó, minthogy a népesség hülyébbik felét hazugságokkal vásárlásra "kényszerítsék". (Hülyét természetesen azokra értem, akik beszopják ezeket a dumákat) Csoda, hogy ezek után az ember már ott is hazugságot lát, ahol esetleg nincsen? Ne adj isten már összeesküvés elméleteket gyárt?

Na ezek a dumák a legnagyobb ellenfelei annak, hogy valaha az életbe konzolt vegyek.
  • Chocho
    Állítják mindezt úgy, hogy a warez változat nem is működött rendesen, mi több, még ma (!!!) sem játszható, csak szerencsével, komoly trükközésekkel. Ráadásul a konzolos változat már több, mint egy éves volt, mikor megjelent a számítógépre írt verzió, így kötve hiszem, hogy befolyása lett volna az eladásokra. Ez nem más, mint kifogás. Nem akarnak PC-set, mert félnek, hogy sok játékos szimplán megvárná azt, és nem venne boxot. Az első GOW szvsz egy mézesmadzag volt. Láttuk milyen, nem egyen bele is szerettünk (én is...), és most ezt akarják kihasználni a MS-nál. "Tetszett, mi? Hát nosza, vegyetek Xbox-ot!" Nem mondom, hogy ez szemét húzás, mert nem az. Egyszerűen csak üzlet. De akkor legalább lenne pofájuk elismerni.

Ezek után csak Tom Sweeney-t sajnálom. 2005-ben az E3-on ő még teljes őszinteséggel és hittel a szívében nyilatkozta a PC Gurunak: "Mi vagyunk az Epic. Minden játékunk megjelenik PC-re."
  • CS@
    Hihetetlen micsoda baromságokat képesek leírni, de legalább jót mosolyogtam rajta.
  • Dante73
    Egy körmondatban két ekkora ökörséget....
    Komolyan mondom, bosszant ez a hozzáállás! Sőt, ha nekiállok számolni, legalább 3, az a kettő. De érdekes a dolog, mert pont most került ki warezra állítólag, a Warezmentes konzolokra.
    Komolyan mondom. Szánalmas.
    Ezek tényleg nem gondolkodnak el a warez okain? Hogy vajon, mégis, sok konzolos miért flashelteti a gépét, rengeteg PC-s miért vár 1-2 hetet, vagy épp egy hónapot törésre? (ha éppen nem elöbb a warez van kint).
    Komolyan mondom,ez szánalmas.
  • Istencsászár
    Garantáltan ígyis elfog menni belőle 5 milla, ha nem több...
  • [Jakuza]
    Valamire fogni kell.
    Foleg ha belegondolunk abba, hogy a konzolosok szenteletuek es alapbol elitelik a warezt.
    Na de ha igy van, akkor miert vetette vissza a konzolos eladasokat ? :D
    Na de legalabb valamivel lehet villogni az indexen.
    Igaz valoszinuleg semmi alapja nincsen.
  • Balumann
    Néhány hónap utáni eladások csökkenését a PC verzió megjelenésére fogják. Beszarás!!
  • Kandurex
    Index.hu -ról a GOW2 -vel kapcsolatban:

"Ha már Microsoft, rákérdezünk a pécés frontra is a játékokon belül, de sok bíztatót nem hallunk, csak egy tanulságos történetet a Gears of War első részéről. Amikor a játék pécés változata néhány hónappal az xboxos után megjelent, a kalózverzió olyan mértékben terjedt el, hogy az a konzolos eladásokat is visszavetette. Elvégre pécéje mindenkinek van otthon, ha másra nem, hát netezésre, ott meg három kattintással bármi beszerezhető ingyen, és ha már letöltöttem, miért vegyem meg a konzolra? Gears of War 2 már nem is lesz pécén, mert minek: nem elég, hogy nem hoz annyit a konyhára, amennyibe az átírása kerülne, még külön betesz az alapjáték eladásainak is. "
  • Encore
    A grafika itt tényleg megszokás kérdése, de sokat segít, hogy az EU grafikai stílusa megidézi a régi játékot, sőt... nem akarok spoilerkedni, de (a modoknak hála) felbukkannak benne idegenek és katonák, akiknek a sprite-jait egy az egyben a régi ufokból szedték ki a modderek. Kicsit furcsán is hatnak a nagyobb felbontású pályákon, de jó látni a régi elemeket. :)
  • Zóanagyvarázsló
    Ezt értem is, csak azért írtam, mert ugyan találni lehet eldugott kincseket, de nem mind arany, ami fénylik. Előbb-utóbb biztos beszerzem, de előbb jobban izgat az anno kimaradt Apocalypse és a bug miatt félbehagyott TftD.

A grafikáról annyit, hogy bár az a legkevesebb, nekem jobban bejön a megszokott 320*200-as nosztalgikus grafika (igen, amikor ingame videót néztem belőle, be is üzemeltem az UFO: EU-t, és jobban tetszett), mint a 2007-es esetlen. De ez olyan dolog, amiben talán csak meg kell szokni az újat.
  • Encore
    Grafikailag tényleg kevés, de még mindig jobb mint a 320x200. A feature-ökről annyit, hogy az Ufo önmagában annyi mindenben volt élmenő, hogy szerintem ha azt a szintet hozza valami, akkor már azzal elvagyunk jó darabig és ez a játék hozza, sőt vannak benne plusszok is, amik szinesítik a játékot. Tehát ezért mondtam, hogy az ősök nyomába ér, az hogy nem felel meg a tizensok év által felhalmozódott elvárásoknak, az már más kérdés. Eddig minden évben előszedtem a régi UFO valamelyikét, de ezentúl ezt fogom évente elővenni, hogy egy hónapnyi nosztalgiát adjon. Szerintem mindenképp tégy vele próbát, de szigorúan csak a modokkal mert az alapjáték gyengécske.
  • Zóanagyvarázsló
    Én még csak olvastam az UFO: Extraterrestrialsról, de abból nekem az jött le, hogy a modokkal felvértezve már legalább az ős feature-einek többségét magáénak tudhatja. Tizenvalahány év alatt pedig nem igazán tettek hozzá sokat a lefektetett alapokhoz, tehát számomra csak nagyon olcsón lesz vásárlós, ha egyszer megvan a régi... Dicséret illeti a garázsprojektért felelősöket a munkájunkért, de az űr betömésére ez nagyon kevés.
  • Istencsászár
    FC2be nincs élien, szóval még jó is lehet:) és ahogy olvasgattam nem lineáris fps szóval nagyon jó lehet, de egyelőre hidegen hagy.
  • Encore
    Mindenben egyetértek veled, de azt hozzá kell tenni, hogy a nagy öregek is megtalálják még ma is a nekik tetsző játékokat, csak nem a mainstream kategóriában kell keresni őket. Szerettem a Total Annihilationt, lett folytatása, starcraftnak, dio3nak szintén, FPS-RPG keveréknek ott volt a Boiling point, Stalker, jön a white gold, vagy akár a Far cry 2 is belefér. Szerettem annak idején az UFO szériát és kijött egy éve az Ufo: extraterrestrials (amit modokkal játszva olyanná tettek a modderek, hogy méltó lett a régi ufo sorozathoz), kalandjátékok is vannak, igaz ezek közül az ismertebbek nem point&click rendszert használnak, de P&C is van bőven csak nincs akkora marketingjük.

A lényeg hogy majdnem minden műfaj, ami akkor létezett az van most is csak nehezebb rájuk találni, mert ezek már nem mainstream játékok. És persze akkoriban nem csak fekapottak voltak, hanem sok is volt belőlük, manapság meg jóval kevesebb, de még akad. Talán csak az RPG műfaj sínylette meg keményen a változást de ahogy hallom a Mount&Blade egész jó.
  • Zóanagyvarázsló
    Azt én sem tagadom, hogy régen változatosabb voltak a nagy nevek, és évente tucatszám jöttek a kiváló alkotások. Végignézem a PC fénykorának a kínálatát ('90-es évek második fele), elképesztően brutális volt, és még ott voltak mellette a konzolok, valamint a kihalófélben lévő Amiga. Manapság hosszú évek alatt jelenik meg annyi engem érdeklő játék az összes platformra, mint annak idején évente. (Persze arra a mennyiségre végképp nem lenne időm, kéthetente játékot venni, és végig is játszani.)

Ez van, megváltoztak a trendek, még inkább játékiparról beszélhetünk, kevesebb a független fejlesztő, kis kiadó, hosszabb és drágább folyamat egy játék megalkotása. Majd elválik, merre halad ez az evolúció, a mostani helyzet az én ízlésemnek sem kedvez, ha a mennyiség még mindig kielégítő is.
  • Dante73
    Egyrészt, némi rálátásom van a dologra, hiszen van itthon doboz, másrészt a legtöbb játék ma már onnan érkezik. Oké, ez nem minden, sok minden kimarad, amiről még csak nem is halottam.
    Annyiban igazad van, hogy már gondolkodtam egy PSP-n, de valahogy nem tudom rászánni magam a dologra. Miért, ne kérdezd, nem tudom. Megvenni megtudnám, időm volna rá, mégis, idegennek érzem magamtól "ezt a világot".
    Crysis-t pedig azért vettem bele, amiért a Far-Cry-t is belevenném. Egy előre mutató játék. Nem szép, de csodálatos grafikával. És akkor mindenféle Alien-genyákkal elszabják, (Mondjuk, az az elődben is volt, csak ott mutáns) meg láthatatlanná tevő nano-marhasággal, ami ötletnek nem rossz. Csak KEVÉS. Warhead egy fokkal jobb. de az sem egy maradandó darab.
  • Istencsászár
    Azért ez merész kijelentés hogy csak egy platfromon játszol ott is elég szelektíven... lépj be az asztali és kézi konzolok világába ( igen a kézi konzolokon sok igényes pepcselős alkotás van ami neked biztosan tetszene... ) és utána mond ki h nem tetszik:)

Azért egy Krájzist ebbe belevenni... még ha csak pár db kiemelkedő fps is van azokat nem árt kipróbálni ( Darkness, Condemned 2 ).