A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

panther112
Unalmas, könnyû játékmenet, wow után szánalmasan kidolgozott 'alkímia', több mint szánalmas Casanova vonal, rémes irányítás (ált. az ncsoft féle ázsiaiaknak valóhulladékoknak van ilyen irányításuk), rémesen lapos történet, hangulattalan, semmilyen rpg világ. Ehhez kevés a korrekt grafika, és a jó hangzás a másik serpenyõbe.

(angolul játszottam végig, nem különösebben szeretem a magyar fantasy nyelvet)

panther112
Demo (ha persze normális munkát adnak ki a fejlesztõk a kezükbõl) inkább 3 hónappal a megjelenés elõtt, mintsem után jelenik meg, hogy reklámozza a még meg nem jelent terméket. A tudvalevõleg silány játékok ismérve a megjelenés utáni demo (aki nem vette meg eddig kíváncsiságból letölti valahol, és egy apró százaléknak meg is tetszik). A játékok díjazása sokszor nagyon nincs arányban a minõségükkel. Példa:Stalker vs crysis.
Stalker egy nagyon jól eltalált valami volt, még ennyi év fps masszolás után is tömegeket tudott lekötni, szép beállításokkal futott az akkor átlagos pc-ken, stb. Rengeteg embernek tetszett is, de mialatt játszotta a Crysis körül ment az undorítóra duzzasztott hype, ezért egy csomó portálon már akkor rengeteg ember leadott egy rakás szavazatot a még meg sem jelent crysis-ra, ami miatt mindenki gépet fejlesztett... Azután megjött a crysis, amit játéknak csak erõs jóindulattal lehetett nevezni, de mivel már egy csomó pénzt, várakozást.. belefeccöltek az emberek, egyszerûen nem akarták belátni, hogy mekkora szart is adtak a kezükbe, egy csomó portálon az év fps-e címet is elnyerte a szavazatok alapján. Aztán ahogy telt az idõ már nem lehetett tagadni a tagadhatatlant, mindenki belátta, hogy egy szemétre költött el egy rakás pénzt, egy szemétre adta le a szavazatát... (Ugyanez ismétlõdött meg az Age of Conan-nal is).
Ennek a viselkedésnek uakkor mi volt az üzenete? Ha jó nagy hype-ot csapsz, akármit kiadhatsz tiéd az év játéka cím + rengetegen megveszik, és jön a bevétel is. Amíg a játékos community ilyen primitíven fog viselkedni, addig nemhogy nem fog javulni a helyzet, de rohamosan romlani fog. Az újdonságot, igényes munkát kiadó kezdõ fejlesztõcsapatok nem tudják learatnia megérdemelt jutalmakat, mert a hype-nak felült õrjöngõ tömeg, mindenben elsõ helyre segíti a minél feltûnõbben csomagolt tucatszart, vagy extrém esetekben játéknak titulált hulladékot.

gazgoblin
képzelheted milyet tarolt volna konzolon

ezért mondom mindig hogy sjaát zsebébõl vesz ki pénzt az aki nem portolja a játékairt minden platformra (fõleg ha olyan platformra hozza csak ki a játékot amin burjánzik a warez)

Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!

Chocho
Mirõl beszélsz Te? Igénytelen? 😄

Mondjuk tény: engem zavart, hogy amit nem tudtak elfedni programozási tudással, azt eltakarták mezítelen cickókkal.

Gaming is believing.

Chocho
Mert arra találták ki.

Gaming is believing.

[Jakuza]
"For example is the second best-selling game in Germany. It is only a PC and it is able to compete with games selling on different platforms, like consoles and play stations. We are in the first ten or even five best selling games in Great Britain and in all countries in Europe and America. In Poland, our success it is unbelievable, because in the first three days we sold more copies than some titles sell in ten years."'

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Dante73
Nagy bátorság, az utóbbi idõk egyik legigényesebb játékáról ezt állítani....
Maradjunk annyiban, neked nem jött be....
Grafika gyönyörû, történet kiváló, irányítás remek, hangulat hatalmas, és folytathatnám.
Bevallom, letöltöttem az angolt. átvittem az elsõ pályát, majd uninstall, töröltem a képfájlt, és megrendeltem a magyart.... Megjelenés napján játszottam vele... Ja egy apróság. Most írt egy srác a fórumán, hogy megvette a havertól a díszdobozos verziót. Lefényképezte, belinkelte. Az alapkiadás volt. De annyira "igénytelen", hogy azt hitte, díszdobozos verzió....
Igénytelen... Pffff.....

http://www.freetvmaci.info/

[Jakuza]
A CD project miert meselne mas szamokrol ? Mar tobb honappal ezelotti cikkben is tobb mint egy millio eladasrol beszelnek.

"Cdprojekt chief designer Michael madej reported that the witcher has sold 100,000 copies in poland and more than a million copies worldwide"

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Lammer
najolvan jo jovokepfestest! nekem missziom van! 😄
mennem kell es szet kell jatszanom magam a kingszbánti demojaval! me'g Palaval nem vittem vegig <#zavart1>

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Lammer
igenytelennek szerintem nem igenytelen, de nekem marhara nem jott be :S
pedig ugy vartam, mint a messiast! en vevo" vagyok az ilyen stilusra... szal nem lett messias nalam... annal inkabb a kingszbánti!!! na annak nagyon drukkolok es hogy ON is legyek: kivanom, hogy hasonloan igenyes, hangulatos, jo jatekok legyenek meg pecen, mert arra vevo" leszek 😉
sosem voltam vevo a casual fosra 😄 konzolon is keresem az igenyesebb darabokat... 😉

Dante73
Arra próbáltam utalni, hogy azt butaság mondani, Te mit csinálnál... Egyszerûen, nem vagy abban a helyzetben, hogy TUDD mi volna a helyes döntés, maximum elképzelésed lehet róla, a rendelkezésedre álló információk alapján. És a teljes kép (szükségszerûen) nem áll rendelkezésedre. Ha a rendelkezésedre állna, Te lennél döntéshelyzetben. És valószínû, ugyanúgy döntenél, mint azok, akik most döntenek. Egy Stalkerról, egy witcherrõl, egy crysisról....
Vagy egy Biosockról, AitD-rõl, bármirõl....

Honnan az adat? Tényleg érdekel, örülnék, ha ez lennr az igaz, de akkor a CD Projekt miért beszél ennél kisebb számokról?
Érdekes ilyet állítani az általában pozitív rajongói visszajelzések, kritikák és díjak dacára. Egyébként volt demó is, de csak közel 3 hónbappal a megjelenés után.
Lammer
huhhh az PCn nagyon jonak szamit, foleg hogy nem eppen casual!
(bar ugye konzol fronton ez epphogy jo lenne 😄)

panther112
Szerintem, ha kiadnak demo-t is, csak töredéke veszi meg. Ritka igénytelen egy játék volt ugyanis😞

Itt pedig több, mint 800 ezret írnak (worldwide, tehát Atari biztos benen van, ahogy logikusan benne is kell lennie).
Két különbözõ közleményt láttam az utóbbi idõben (szinte gyszerre), az egyikben 600 ezret, a másikban 900 ezret írtak. Persze lehet, hogy az egyikben nincsenek benne az Atari-féle eladások vagy éppen digital download. Vagy csak elírták 😊
Nem, a te forrásod volt a hibás, mert az kalkulált úgy. Ami egy VGSale wikis cikk (ez ám a hivatalos, érdekes módon a megjelölt források is pontosabbak voltak, mint maga az az iromány). Ettõl még az NPD soha nem állított olyat, amit te a szájukba próbálsz adni, hiszen bevallottan retail eladásokat mérnek fel, ahogy arról is linkeltem a hírt, hogy a mobilpiaccal is csak idén kezdtek el foglalkozni.
Amerikai fat kidek nem vették sajna.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

[Jakuza]
Kozel ket milliot

Istencsászár
Age of Conan, az is gányul fest de fokkal jöbb mint az átlag, de így belegondolva hülye kérdés volt hiszen a pécé gémek alá mindig sokkal ersõsebb vas kell mint amugy, szóval kár errõl beszélni.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Lammer
mennyit adtak el a Witcherbol?

(bullshit! btw most inditok egy vallalkozast a valo eletben, mert most jutottam el odaig, hogy legyen ra KERETEM! mar regota akartam, csakhat penzhez ugye penz köll, errol ennyit...)

[Jakuza]
Mit nem adtam valaszt ?
Belinkeltem az adatokat, csak el kell olvasni az USAban 800k eladast regisztraltak EU-ban 600k-t es Ausztralia valamit a tobbi regioban szinten 600k.
Mit nem lehet ezen erteni ? Te voltal aki a megalapozott valaszt arra probaltad terelni, hogy az mar 10szer atforditott nem eredeti cikkbol ideztel, mikozben az eredetiben az van leirva, hogy ennyi volt az osszes eladas , nem pedig az, hogy a dobozos eladas.
Ebbe kotottel bele, hogy valoszinusitem, hogy csak a dobozost szamoltak.
Pedig nem. Hiszen a cikkben az all, hogy az eladott jatekobol befolyo bevetel ennyi es ennyi volt.

Van az az új cucc, Age of Conan talán 😄 De pl Silkroadból egy mai pc-n 3-4 simán elfut 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Sanyix
lineage2, bár annak nemkell erõs pc... mert ugyanúgy szaggatni fog 😊 mert nem oda való motorra épül (unreal2)

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Istencsászár
Nemtudom mert nem figyelem... ösztönösen jön, de nem pöcögtetek az tuti. Odairányítom majd ha közelebb ért akkor a karral lassítok és célra tartok... vagy ugy mint egérrel, megfogom és telibe.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Dante73
Akiket láttam, mind pöckölgették célzásnál, mikor kipróbáltam, én is....<#idiota>
Tényleg, ez idõvel elmúlik? Te, hogyan célzol?

Istencsászár
Vagyis inkább ugy kérdezem hogy milyen olyan MMO létezik most ami a WOW árnyékában is kiemelkedõnek mondható és megköveteli az erõs gémer pécét?

Istencsászár
Mihez?

Jol latszodik hogy NDP meg 2 milliard eladast sem regisztral (elferditve a tenyeket)

Ez az, amit egyfolytában ismételgettél is korábban, de amikor kérdõre vontalak, egyszer sem tudtál rá megalapozott választ adni. Tehát ha ezt tényként kijelented többszöörs cáfolat után is, akkor ki ferdít?
van amelyikhez kell elhiheted 😛

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Dante73
Witcher, mint ellenpélda, megfelel? Online nincs benne, rengeteg nyelvre szinkronnal jött, ONLY PC-cím, és akkorát buktak rajta, hogy ingyen felujítják a mára megkopott grafikát, hozzátesznek 1-2 pályát, stb... Biztos, mert nem éri meg nekik...
Recept egyszerû. Igényes, jó játék, és viszik, mint a cukrot....

Lammer!
Nem vagy befektetõ, és nem is leszel. Lehet azért, mert hibás az elgondolásod? Hisz, ha jó lenne, már rég csinálnád, volna mibõl.... Hiszen, valószinû, nem ez az egyetlen ötleted....
(Mi volna ha... Egyikünknek nincs annyi információ a birtokában, hogy megfelelõ döntést LEGYEN KÉPES! hozni....)

Istencsászár
Az online gémimghez meg nem kell sli, meg core 2, meg csoda vga... WOwhoz meg pláne nem😊

[Jakuza]
Mint irtam, ugy generalja, hogy 10 jatekbol 1et vesznek meg, ami azt jelenti ugyebar ha a digitalis eladas mas formajat fogjak eroltetni haromszor nagyobb bevetelt general mint a 10+ konzol egyuttveve.
Jol latszodik hogy NDP meg 2 milliard eladast sem regisztral (elferditve a tenyeket)
Mikozben a digitalis eladasokbol is tobbet adtak el a neten keresztul a jatekokbol, mint amit leirtak.
Az online gaming iparhoz tartozik a digitalis - online eladasi modszerek is, amik nem a dobozos eladasba tartoznak igy jon ki a 70%, szal kar sirnod a fenenagy rideg jovo miatt.

Miért is lenne a mac jobb munkára? Ezt most magyarázd el szépen...

shaken, not stirred

Istencsászár
pöckölgeted?😊

Sanyix
höhöhöh ofp, arma, il2 ezeket sorolom. Új mapok, jármûvek stb-k érkeznek szinte minden patchnél, a bugjavításokon kívül. pl il2 fb 1.00-n volt talán 40 gép összesen 6 map. most 4.08-on 70 repülhetõ és 200 ai tehát összesen 270 és 20 map pölö a köv patchben

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

gazgoblin
"Az online game ipar egyre jobban feltoroben van a PC jatekok kozott, manapsag mar kozel 70%-at produkalja a beveteleknek."

aztadúrva! a maradék 30%-ra kell manapság PC-n "nem online" játékot csinálni?

kemény ügy és nem hiszem hogy a múltban nem ment jobban (sokkal jobban) a nem MMO gyárosok szekere...

ez lenne a jövõ? elég rideg

"Tehat doglodik a PC-s ipar amikor igy generalja a jatekok tobb mint 25%-at."

hát igen...aki ma single player játékot kezd fejleszteni szerintem öngyilkosságot (vagy legalábbis közel se olyan bevételt) követ el ha nem nyomja ki konzolra is (vagy ahogy az esetek többségében ez látszik: csak arra)

Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!

Lammer
"ott a MAC, ezerszer jobb."
sorry en mar Amiga/PC-n szocializalodtam... nekem ez igy is boven jo! (NEM vagyok grafikus, nem vagyok DTPs, szal 😄)

"Azért fejlesztik, mert megéri"
hu"ha! ha nem mondod... 😄 persze "meg" nekik megeri... EA... belefer 😉
en mondjuk mint egy kezdo befekteto biztos olyan platformot valasztanek ami tuti kasza... ezesetben most ugynezki handheld fronton: DS "asztali" fronton meg Wii 😄 (OMG! Wii 😄)

Chocho
Na EZ szakszerûség. Köszönjük, Jakuza. 😉

Gaming is believing.

[Jakuza]
1.
2007 es valoszinuleg 2008-ban legnagyobb bevetelet produkalo jateka a piacon PC-s jatek a'la Wow.
2.
10.7 milliard dollar eves bevetelt produkalt a PC-s jatekipar 39 milliardbol, amibe beletartoznak a mobil,handheld es az egyesitett tobb mint 10db konzolok osszesitese (PS2-tolWii-ig) valamint mas bevetelek is. Tehat doglodik a PC-s ipar amikor igy generalja a jatekok tobb mint 25%-at.
3. Konzolgyartok tomkelege probalja meg mindig lenyulni a sikeres jatekokat PC-rol.
4. Az online game ipar egyre jobban feltoroben van a PC jatekok kozott, manapsag mar kozel 70%-at produkalja a beveteleknek.

Chocho
Na látod, ez az. Ha dolgozni akarsz, ott a MAC, ezerszer jobb.

Nem vagy szakértõ? Tényleg? Na ne, ha nem mondod, ki sem derül. 😊 Azért fejlesztik, mert megéri. Pénz. Amíg megéri, fejlesztik is majd. Ez már csak így megy.

Gaming is believing.

Chocho
Nekem is az volt a problémám császárral, hogy általánosított. Közölte, hogy "az jobb és kész". Ez nem így megy. Szubjektívak vagyunk, az ember már csak ilyen.

Gaming is believing.

Lammer
"meg úgy a legtöbb itteni PC-ellenestõl!"

ki mondta, hogy PC ellenes vagyok? HEKAS! PC kivalo munkatars!44 😄

"Miért fejlesztenek még mindig PC-re is a cégek? Pl. az EA"
nalatod ez egy nagyon jo kerdes! nem vagyok elemzo szakerto, de azt meg a vak is latja(statisztika) hogy peldaul az EA sportjatekoknal oriasi kulonbsegek vannak eladasi fronton konzol es PC szekcio kozott... btw a SIMS nagyon megy, tuti megeri nekik 😄

Dante73
Volt itt téma, hogy melyik a jobb, és hogy a futás fordulás mennyivel élethûbb gamepadon. És a játék lényege, a CÉLZÁS? Odahúzom, igazitok, lövök. Konzolon odahúzod, pöckölgeted, lõsz. Még maga a mozdulat kivitelezése is közelebb áll a valósághoz, egérrel. Ennek ellenére, nem kétlem, hogy élvezetes azzal. NEKED. Nekem, nagyon nem jön be.... És bár elõbb utóbb megszoknám, tudom, visszasírnám az egeret. Mert, hát különbözünk, ami neked megfelel, és jónak tartod, én nem biztos.....

Chocho
Igen. Nem is bántam. A Box miatt sok fejlesztés érte a motort. Igaz, a DX10 PC-n a 0-val volt egyenlõ, de sebaj, majd a 2. rész. 😊

Gaming is believing.

Istencsászár
Azt én nagyon jól tudom hogy lesz, csak arra írtam Jakuzénak fõleg hogy 360 és Pécé exluzívnak indult és volt is az sokáig.

Chocho
Rám nehezen mondhatják, lévén én írok itt a leghelyesebben. 😊

Gaming is believing.

Chocho
Hát mert nem értem az alapját... de ezen ne vesszünk össze. Neked jobb úgy, nekem meg nem. Ennyi. 😊

Gaming is believing.

[Jakuza]
Varjsal, most jon az hogy te kocsog nem is tudsz helyesen irni.
Ez az en allaspontom 😄