17438
  • [Jakuza]
    Tanits Mester!

• Chocho
    Erről eszembe jut DanielT linkje a másik topicból. Na az a cucc jól mutatta, hogy mire NEM való a konzol. :D
  • Chocho
    Milyen cáfolatokról beszélsz már megint? Ez a topic már régen egy PC-s offtopic-ként működik, ha nem vetted volna észre...
  • Chocho
    Köszönöm, mind a jókívánságokat, mind a cikkeim referálását. Igyekszem. :)

A GTA 4 tipikusan az a játék, ami PC-n is szar, és konzolon is szar. :D Ennek ellenére én a konzolos változatokat javaslom, már ha valakinek mindkettő van otthon. A PC-s ugyanis elég erős gépet követel, és még bugos is. :(
  • Zóanagyvarázsló
    Először is: pff...
    Másodszor: hiába köti rá a billentyűt és az egeret, ha valójában nem támogatja semmi. A hackelésekkel sem lesz teljes értékű, sőt inkább semmilyen rajta. De nem is erre van kitalálva.
  • grebber
    Sosem értem azóta amióta van xboxhoz is billentyűzet meg egér ugyanugy felróják az irányíthatóságot aki nem tudja megszokni vagy szar neki vegyen billt9egeret ennyi!
    Haverom is pc-s most vett xboxos kiütve olcsón mert a srác akiért volt megunta és nagyon minimál összegért eladta. De havaerom is orba szájba szedi rá a gameket azt minek kb ha 5 gamet végigfog rajta vinni 5 év alatt! :D
  • DarkSector
    hiába de ha nem vagyok :D
  • Dante73
    Szigorúan mint magánvéleményt írom, és a valósághoz való esetleges hasonlóság csak a véletlen műve lehet, de;
    Most nézegettem egy kicsit öcsémet, amint a Dead Space-t tolta. És halálosan robotszerűnek tűnt a főhős mozgása. Főként a fordulások. Nem tudom elmagyarázni pontosan, de az a kép ugrott be róla, amit még a 80'-as évek aluljáróiban láttam, Break-Dance címszóval, mikor az unokatesóm adta a robotot...
    Megmondom őszintén, minél többet látok a dologból, annál kevésbé tetszik. Pl ott a GTA4. Halálra szidom a portot, de meg kell hagyni, még az a látvány, amit az én gépemen produkál, istenes a konzolos kinézethez képest.
    Nagyon nem tetszenek a konzolok....
    Azért, remélem neked sok örömet fog okozni, és gratula hozzá!
    (Apropó(po)! olvastam 1-2 cikked az iponon, egész jók!
  • [Jakuza]
    Azert mert nem ismetelgetjuk el ismet ugyanazokat a cafolatokat ?
    Attol meg ennek kb nulla koze van a topic cimeben szereplo kerdeshez.
  • Chocho
    Látom, ez a topic is meghalt rendesen...
  • Chocho
    Na én is visszatértem egy komolyabb Xbox 360 kúra után. Bizony, vettem egy ilyen masinát, és elégedett is vagyok, persze csak mint konzollal. A PC más tészta, erről papoltam itt hosszú postokon keresztül, s mint újdonsült konzoltulaj, csak magamnak tudok igazat adni (jó fej vagyok, tudom).

Az FPS témához annyit, hogy a Halo 3 lett az első játékom, és végig is daráltam, annak rendje s módja szerint. A véleményem az, hogy akárcsak az első két rész, ez is egy remek FPS volt, pazar világgal és hangulattal. Az irányítás nem volt élethűbb, mint PC-n, sőt, szóval ezt a baromságot el kellene felejteni. De meg lehetett szokni és az első két-három pálya elteltével már nem volt gondom a fejlövésekkel. A grafika szép volt szerintem, persze csak a korához és a Halo játékokhoz képest.
  • Balumann
    Ez nagyon gyenge magyarázat, nem nagyon van olyan aki ne próbált volna még konzolt, vagy legalább olyan x360 kontrollert. És ez mellett nekem is van olyan netes partnerem, akinek van konzolja és meg is szerez rá minden játékot, de vett egy jobb gépet is és inkább azon játszik szinte mindent.
    Persze aki CoD -al meg CS -vel játszik azt elhiszem, hogy elbűvöli a konzol, meg végre más irányítás. Aki viszont kicsit tapasztalabb FPS/TPS körben és ezeket is kedveli, nem fog átállni konzolra, egyszerűen azért mert egérrel sokkal jobb ilyet irányítani. Még nem láttam olyan konzolos videót, amiben ne zavart volna az ahogyan mozognak.
    Az igaz, a CS -ben lévő mozgás is zavar, CoD -ban kicsivel jobb. Painkillerben sem nagyon vannak horror elemek, és vannak pázlik is... Ahogy láttam videókban a Res5 is inkább öldöklésről szól, meg hogy megtaláld az egyetlen megoldást mindig amivel túl lehet élni...
  • Dante73
    Pontosan!
    És a 4, ha lehet, még lejjebb tette a lécet. Egyszerűen, nem értem, hogyha a lehetőség adott, miért nem használják ki? Mert nem is annyira bonyolult a dolog. Mert hogy valami nagyon igényes, hosszadalmas dolgot nem raknak +ba bele, megértem, majd a fizetős DLC-ben benne lesz, (nem szimpi, de oké) de hogy a kamerát ne lehessen rögzíteni egy gombnyomással? Vicc.
    És az ilyen "egyszerűsített" megoldások, sajnos konzol felől jönnek, pedig szerintem a PC útja nem az egyszerűsödés, hanem a lehetőségek kihasználása. Lenne.
  • DarkSector
    Nem kell foglalkozni velük ... hisz aki nem játszott még konzolon, az nem csoda hogy szitkozódik. :D

Aki meg játszott már, az tudja hogy nem egy kellemetlen dolog joy-al játszani.
  • Istencsászár
    Egy FPS végigjátszása után tökéletesen belejön az ember. A környezetemben én vettem először konzolt, mármint azok közül akikkel pécén játszottam CODot klán szinten, meg minden mást ami volt pl Csét is. Csodájára jártak, látták, kipróbálták, aztán ők is vettek, de egy szót nem hallttam tőlük arról hogy nem tudnak kontrolerrel játszani, pedig mindent játszanak, FPS, TPS, szóval azt hogy videón mit látsz egy dolog. Kicsit más mint egérrel, de lényegében ugyan az, nekem az egeres rángások és gyors ide oda nézések, forduálos tünnek már furának és irrítálónak videókról, de amikor játszok vele akkor kézre áll és kész ( 2 havonta 1szer csézek pécén talán:D ), ez a lényeg ahogy a kontroller esetében is.

Resi 5 nem fps, Paintkillerhez és Doomhoz sok köze nincs, ez egy túlélő TPS, a hangulata pedig egyedi, különsebben nincs ellenfele a piacon, ez egy Resident Evil horror elemek ( bár az utolsó 2 act azért minden Resi fan szívét megdobogtatja ) és fejtörők nélkül ( vannak benne puzzlék, nagyon könnyűek, a bossok kinyírása itt ott kis furfangot igényel, addig amgí az ember nem jön rá, lehet hogy fél óráig szenvedsz vele és nem hal meg, aztán rájössz és 3 perc alatt kinyírod ).
  • Zóanagyvarázsló
    Járműveket meg ritkán vezetjük egérrel, olyankor azzal szabadon lehet nézelődni. GTA SA-ban ez pl. istenien volt megoldva.

Pontosabban - ahogy dante is írja eggyel lejjebb - szörnyű megoldás volt. Hihetetlen idegesítő volt, hogy verseny közben kontroller híján még egérrel kellett a kanyarokbana kocsi után fordíni a kamerát, mert nem rögzítették. Persze én vagyok a hülye, hogy 150-es tempónál az erdőben nem élveztem a nézelődést :)

A GTA3/VC irányításához képest abban is siekrült visszalépni, hogy nem lehetett többé hátrálni, és úgy lövöldözni, mert CJ inkább megfordult, és velük szembe kezdett el futni. Nem volt - annyira - vészes port a San Andreas, de az elődeihez képest már fércmunka volt.
  • Balumann
    Nem tudom mennyi idő lehet, míg megtanul az ember kontrollerrel normálisan célozni. De pl. itt van ez a videó, számomra így nagyon béna. Tömérdek ilyen videót láttam már, ezek alapján lett az a véleményem, hogy én inkább előbb szokok le a játékokról, mint hogy ilyennel kelljen irányítanom egy FPS játékot.
    Biztos jó ez a Res5, engem ugyan úgy nem izgat egyáltalán, nem láttam belőle olyan videót amitől egy cseppet is kedvet kaptam volna hozzá, a stílust sem kedvelem. Ha már ez a stílus, akkor inkább Painkiller vagy Doom.

Irányítással kapcsolatban is vitatkoznék, nem 1 játék van amiben alapvető dolgok hiányoznak. Pl. Far Cry 2 -ben nem lehet hasalni, kihajolni, és még hiányzott belőle sok dolog. Kizárt, hogy azért hagyták volna ki, mert nincs rá igény, főleg hogy multi is van a játékban... singleben még nélkülözhető. És ez csak 1 példa.
    A jó játék több gombot igényel, persze meg lehet oldani gamepadon is választókkal... de egyszerűbb ha van külön gombja mindennek.

Egy akció játékban meg minek a kamerát külön mozgatni, mint a célkeresztet? Mondjuk pont én mondom, aki Arma -ban folyamatosan használja a head trackinget, de fpsben nem kell. Járműveket meg ritkán vezetjük egérrel, olyankor azzal szabadon lehet nézelődni. GTA SA-ban ez pl. istenien volt megoldva.
  • Dante73
    Én pl GTA4 ben attól kopaszodok, hogy miért nem lehet rögzíteni a kamerát, a kocsi mögött egy ponton? Tudom, ahova alapból rakja, ott nagyobb a sebességérzet, de könyörgöm, had tudjam már én, hol ideális nekem! (ue volt SA-ban is, és már ott is kijött egy camhack erre a problémára, miért ragaszkodtak hozzá a 4-ben is, nem értem, és ez akár konzolon is megoldható lenne)
    Egyébként irányítást nagyon sokszor elcseszik a port során, komolyan, mintha a fejlesztő még csak nem is látott volna billentyűzetet.

Resi5-ről annyit, hogy nálam a 2-vel vége is volt a sorozatnak. Most pufogtatás/menekülés elsősorban, akkoriban pedig inkább puzle játék volt kis lövöldözéssel, meneküléssel. Ez sem rossz, csak "nem resi" többé. (Nekem, és szigorúan magánvélemény, és független attól, hogy jó-e a játék, vagy sem)
    Amúgy az is igaz, hogy nagyon sokszor csalódik az ember a portokban, (márcsak azért is mert alig van más, mint port, csalódás pedig elég sok) így sok PC-s eleve fenntartással áll egy port előtt, hogy ez most milyen is lesz? Sikerül, vagy megint nem...
    Aztán vannak a "lelkiismeretes" warezolók, akiknek indok kell, hogy miért is nem veszik meg a dolgot, így sok a fanyalgás, még a legjobb játékoknál is... Úgyhogy érzetre a játékok silányulnak, sokan nem találják meg a számításukat, egyre több cím vált irányultságot, kevés valóban új cím érkezik, ami ér is valamit, stb...
    Sok fejlődni való van még a játékok terén, elsősorban hozzáállási téren, akár fejlesztő, akár kiadó, akár "csak" játékos az ember.
  • Istencsászár
    Kamerakezelést az egyik analógra szokták rakni, ennél tökéletesebb módja nincs a dolognak, pl Halo Warsba folyamaotsan az ujjam rajta van és mozgatom a kamerát ide oda hogy nekem éppnek tetszik, pl egérrel ez nem oldahtó meg így, mert vagy a mutatót irányítom vagy a kamerát forgatom, aminek aktiváláshoz plusz egy gombot le kell nyomni, leglábbis amivel én játszottam pécén és 3ds volt az így működött. 1-2 esetben találkoztam olyan problémával ahol a kontroller kiosztás nem volt megfelelő, amúgy szinte mindeig tökéletes és kézre álló, a gombok mennyisége meg bőven megfelelő, pécén sem használsz többet max hotkeyekre, de az nem létszükség és az is megvan oldva hogy kontrolleren is használható legyen. FPS, TPS nem igényel sok gombot, RTS is kiválóan megoldható, ezt a profi pécés Ensemble Studio bebizonyította. Egy Dablio féle RPG szvsz könnyebben és jobban irányítható mint az egér klikkelgetéssel, a szimeket pedig céleszközökkel kell játszani, pl kormánnyal.

Van aki nem tudja megszokni, vagy nem akarja, de érdemi különbség nincs a kettő közt, ha normálisan portolják az irényítást konzolról pécére avagy fordítva akkor abban hiba nem kell hogy legyen.

Resi5 egy remek ackiójáték, ha nem a legjobb. Túl kell tennni magadat azon hogy nem lehet futni és lőni, de ez a szükséges rossz mert így válik túlélú játékká, ha bele veted magad akkor rájössz hogy miért ( vagy legállsz lövöldözni és tuti meghalsz, mert ugysincs elég töltényed és sok a zombi, vagy annyit lősz csak amennyi a menekülséhez szükséges és kijutsz, ha nem hibázol ) ettől zseniális, de erre rá kellett jönnöm mire megértettem hogy erre megy ki a játék.
  • Balumann
    Sajnos ez így van, nagy vonalakban.
  • Dante73
    Érthető, amit mond a srác, bár én úgy módosítanám, hogy sok alkalommal benne maradnak a konzol korlátai. (Ettől nem rosszabb a konzol, PC-nek is vannak korlátai)
    Értsd ez alatt, hogy nekem nem 22 gombom van, hanem amennyi kell, mégis, egy csomó játék nem használja a dolgot, holott a játék sírna még 2 gombért, ha tudna. Vagy a kamerakezelésnél nincs közelítés, távolítás, mert a kontrollerre még nem dolgozták ki a módját, így az egér középső gombja max a fegyverváltásra marad, holott az a 3. Dimenzió megfelelő irányítója lehetne.
    Tehát van abban valami, hogy sokszor "konzolos" marad egy egy port, de hál isten azért ellenpélda is akad szép számmal.
    Amúgy Resi5 az eddig látottak alapján, nem bejövős nálam, de ma még nézem egy kicsit ahogy tolja öcskös. (Nekem eleve nagyon furcsa, "gépies" eleve az is, ahogy egy FPS-ben, TPS-ben a karakter fordul, konzolon, PC-hez szokott a szemem...))
  • Zóanagyvarázsló
    Pedig egyszerű, ízlés kérdése. Annak pedig, aki nem - vagy már nem - él-hal az akciójátékokért* pedig X év után egyre unalmasabbak lesznek, egyre kevesebb újat fognak mutatni.

Én is így vagyok vele. 10 évvel ezelőtti önmagam bizonyára több akciójáték iránt érdeklődött volna a jelenlegi kínálatból, mint a mostani, pedig már/még akkor is az X-COM, a StarCraft és a Dungeon Keeper volt a kedvencem.

*
    ez egyéntől függően behelyettesíthető másra
  • Istencsászár
    Ezt gondold át mégegyszer...
  • vasziszdasz
    meglepett hogy a Resi5 pécés verziójának bejelnetésére tegnap mindössze 1 db hsz érkezett a topikjába
    Engem nem. Már a konzolos verzió demóvideója alatt is ásítoztam, mikor lesz már vége...

Az a baj hogy a multiplatform játékok nem azt jelentik hogy a konzolos játék színvonalát felemlik a pc-s szintre, hanem hogy a pc-set csökkentik a konzolos szintre. Ezért tűnnek el az autók a GTA-kban, ezért olyan primkó az irányítás, ezért egyirányú csőjáték az egész. Ha már egy játékra ráaggatják a multiplatform nevet, 99%-ban előre lehet tudni hogy szar lesz. A GTA 3 - SA a kivétel (a GTA4 nem).
  • Istencsászár
    Ez így van rendjén. Monjduk az meglepett hogy a Resi5 pécés verziójának bejelnetésére tegnap mindössze 1 db hsz érkezett a topikjába... Xmen játék nem tünik rossznak, kár? hogy az Xmen világa engem totál hidegen hagy, és semmit sem tudok róla, persze most mindenki tolja a pécés topikba hisz ingyér van:)

Engem mindig az a játék köt le ami napirenden van, legyen az egy jrpg avagy egy csőfps + vannak amiket bármikor előveszek.

Várom a Fight Night 4et, amivel sokat fogok játszani és bármikor elő fogom tudni venni és letolni pár menetet. Star Ocean 4et, ami nem egy rövid kaland lesz. 250órát mondanak rá 9 fél kölönböző befejezéssel, egész nyárra le fog kötni, más ugysem jön ki, majd összel/télen jön a dömping. Holnap pedig beszerzek egy Quake 4et, mert fps hiányom van és még nem volt hozzá szerencsém.
  • Dante73
    A következőkbe úgy tessék belekötni, hogy még nem gondoltam teljesen végig, mindössze egy ötlet a dolog, ami épp érik bennem.
    Szóval úgy látom, most kezd kettéválni a játékpiac.
    Most jönnek ki az olyan játékok, mint a Braid, vagy a Path, vannak szimulátorok, amik népszerűek, MMO-k, RPG-k stb.(Elég csak a top10-re nézni itt SG-n) Ugyanakkor a játékos tábor másik része él-hal a Volverine szerű csupa-hent játékokért. (Engem meglep pl a topikjában a lelkendezés, nem mintha rossz játék volna, mert jópofa, de tipikus, délutáni céllövölde, különösebb ész nélkül.)
    Tehát, mintha azt látnám, hogy vannak egyrészt azok a játékok, amik lekötik az embert, ha épp nincs mit csinálnia, és vannak azok, amikre már a melóban vár az ember, hogy "végre" gép közelbe kerüljön.
    Nem tudom, ez mennyire kortól, mennyire beállítottságtól függ, de mintha kétfelé szakadt volna a játékostársadalom. Van akit ez, van akit az a típus hoz lázba. (Engem pl a Volverine hidegen hagy, bár játszogatok vele, viszont egy Witcher, egy Bioshock, egy Sacred2, Fallout3 meg tud mozgatni. Míg úgy látom, azokat, akik a Maffiózóval, vagy épp a Volverine-al tolják általában, azokat a fent említett címek hidegen hagyják, még ha ki is próbálják.)
    Lehet, ez mindig jelen volt, nem tudom, de mintha most látnám ezt igazán kibontakozni.
    Valakinek, valami véleménye a dologtól?
  • Zóanagyvarázsló
    Igazad van, tényleg érdekel, de mivel demóról vagy dobozos kiadásról nem tudok, egy darabig biztos kimarad. (Persze a Braid nem maradt ki, de az mégiscsak az év egyik legjobb játéka.)
  • Micsu
    http://www.gamekapocs.hu/cikk/4156/1127/1/The+Path+teszt

varázsló gondolom ezt te ki nem hagyod :P
  • [HUN]FaTaL
    Ezek után vót beszóni' warez miatt?
  • Dante73
    Na ez az, ami már durva. Nagyon durva. Lehet védeni őket, de komolyan kérdem, ilyen módszerekhez képest, mi is a warezzel a probléma? És még ezek nevezik magukat jogvédőknek... Szarnak ezek a jogra...
  • Istencsászár
    Ugyan olyan az irányítása mint az összes eddigi Residentnek. Sokkal könnyebb lett volna hogy ha futkosós hedashot osztogatós TPSt csinálnak belőle, de maradtak a klasszikus iránynál, és ez nem rossz, csak meg kell szokni. Nehézzé teszi hogy nem tudsz lőni mozgás közben, de sokkal nagyobb is az izgalom hogy most milesz lőjem vagy fussak? persze futni kell:) ettől izgalmas és hardon pokoli menet, tényleg a túlélés a fő mutívuma mert le lehet benne állni harcolni, de majdnem biztos hogy 1 percen belül kifogysz minden lőszerből és meghalsz, ha nem menekülsz, de lőszerek nélkül sokáig nem lehet jutni szóval be kell osztani és nem ész nélkül darálni, minden töltény kincs!

Co Op dolgok benne vannak aminek lennie kell. Egymás felsegítése magasabb helyekre, egymás gyógyítása, szorult helyzetbe a másik megsegítése, erre csomó kombó van, járműirányítás, akkor volt egy olyan hogy egy korom sötét barlangba az egyikünk világított egy generátorral, a másik pedig lőtt, baromi élvezetes rész volt stb... vannak benne még dolgok, pl a bossokat csak csapatjátékkal lehet kinyírni, persze nincs túlbonyolítva, inkább csak rájönni nehéz, aztán az ember a fejéhez kap hogy ezt fél perc alatt megoldhattam volna, persze ha tudom hogy mit kell csinálni:)
  • Balumann
    Az Army of Two -ból néztem videókat, az tényleg biztosan jó játék. Szinte az egyetlen amit sajnálok, hogy nem lett PC-re. Ezekszerint akkor ezek sem hiányoznak belőle.
    A kérdés az, hogy ez miért nem alap már egy nextgen játékban, vagy legalábbis miért nincsenek ötletes megoldások.

RE5, hát biztos jó... én 2-3 játékmeneti videót néztem belőle, szerintem nagyon hülye játékmenete van, és csak a konzolos irányítás hátránya jött át nekem.
  • Istencsászár
    Vagy az Army of Two, ami kifejezetten a csapatjátékra lett kitalálva, és mindent lehet, kell együtt csinálni... ha társadat lelövik akkor be kell húzni fedezékbe hogy gyógyítsad, ha találsz valami pajzsnak használhatót akkor ez egyik megfogja és tartja a másik mögé bújva lőhet és lehet előre nyomulni, meg még millió dolog amit ketten kell csinálni...
  • Istencsászár
    "Mondj egy olyat, amiben van olyan, hogy majdnem leesik a szakadékba vagy valahova, és neked kell felhúzni, vagy csak te tudod feléleszteni ha nem halt meg teljesen, vagy elkapja valami és csak a másik tudja kiszabadítani ha gyors és oda tud figyelni a nagy csata közepén."

Resident Evil 5
  • Balumann
    "ennek semmi köze a konzolhoz, az ég világon semmi, régen is igy volt, manapság pedig halmozottan igy van."
    Hát én akárhogy nézem, régről van nagyon sok játék, amit szinte bármikor elő lehet venni és élvezetes, van benne kreatívság, jó hangulat, jó megoldások, stb.. Sok olyan van amiről tényleg el lehet mondani, hogy megreformálták a különböző stílusokat. Manapság nem nagyon, behoznak néhány újdonságot de többnyire teli van negatívummal is.
    A GoW maximum konzolon reformálta meg a tps-eket, a fedezékrendszer részben ötletes, én egyáltalán nem szeretem, az egyszerű kihajlás sokkal jobb megoldás (én a tps-eket sem szeretem mondjuk annyira). Láthatod, hogy PC-n közel sem lett sikeres, holott az optimalizáció és a port tényleg jól sikerült.

"minden olyan dolog ami egy kiváló TPSbe kell a GoW1-2be megvalósult."
    Nah látod ez az, amivel én (és forum alapján bátran mondhatom, hogy nem vagyok egyedül) nem értek egyet, sok mindent hiányolok és egyáltalán nem nyújtott élményt a játék 3-4 pálya átviteléig. Tudom persze... tanuljunk meg játszani.

Burnout és TDU kapcsán, én kb. mind2-vel ugyan annyit játszottam, TDU -val más problémám volt, Burnoutot pedig simán meguntam, csak elején volt élvezetes.

"senki sem kötelez rá hogy orrvérzésig játszad és csak az folyamaotsan, ami persze hogy unalmassá válik és hama vége, tanulj meg játszani és ne a játékokra fogd, mert a hiba benned van."
    Ha nem lenne erre ellenpélda, ami tényleg sokáig élvezhető, megértenélek, de így nem foglak. Én az mellett kiállok, hogy ne ilyen rövid, egyszerű játékokat nyomjanak, hanem ami hosszabb távon is megéri a pénzét. Ezt már kifejtettem, hogy mit jelent számomra, milyen elvárásaim lennének. (kétlem, hogy egyedül lennék ezekkel).

A Crysis Wars valóban közepes lövölde, de van benne 1-2 dolog ami miatt élvezetes is lehet, nekem konkrétan több az olyan amitől nem, ez lehet hogy sokakat nem zavar. Mindenesetre igényes, szép játék, és az ingyenessége miatt biztos sokan kipróbálták, letesztelték, és meg is vették. Mivel külön volt a Wars része, szerintem legtöbben warezban nem töltötték le.

Unreal3 engine jó kezekben jó motor, de főleg csak kicsi ill. belső teres játékokhoz jó. Az U3 engines játékokat rendre rosszul optimalizálják, teli vannak hibával, borzalmas AI-val. Az Epic tudja kezelni rendesen is PC-re, a GoW és az UT3 futott a legjobban és legsimábban. A széppel én nem teljesen értek egyet, részletes, de nem tartom szépnek... legalábbis amikor nem belső teret jelenít meg.

COOP-ban valóban szinte minden remek szórakozást nyújt. De ami miatt mégis kiemelkedő, hogy nagyon pergős, poénos (nincs túldramatizálva, amit én nagyon utálok az ilyenekben), és nagyon jó csapatjáték alapu. Mondj egy olyat, amiben van olyan, hogy majdnem leesik a szakadékba vagy valahova, és neked kell felhúzni, vagy csak te tudod feléleszteni ha nem halt meg teljesen, vagy elkapja valami és csak a másik tudja kiszabadítani ha gyors és oda tud figyelni a nagy csata közepén. Nameg eleve az, hogy nem kell órákig lőni az ellenfeleket sem, hihetelenül el van találva. Nekem sem lett azért a kedvencem, meg a 4 pálya sajna iszonyat kevés, ráadásul csak 7 fegyver van...

GoW -ot én is próbáltam coopban is, nekem úgysem jött be.
    Jah és nem minden játék jó coopban sem, HAWX -ot próbáltam utoljára és engem inkább idegesített.
  • HBK
    1nek nemvolt sztorija igazán csakha elolvastad a kiskönyvet akkor tudhattunk meg valamit.de a 2-nek fantasztikus a sztorija!
  • Istencsászár
    Story korrekt, a 2. részben remek fordulatok vannak... minden olyan dolog ami egy kiváló TPSbe kell a GoW1-2be megvalósult.
  • Micsu
    "Gears of War 1-2vel megreformálta a TPSeket"

azért kíváncsi lennék hogy milyen reformról beszélsz? jó játék és ennyi, graf jó de nem kiemelkedő, sztory átlagos, akciók pörgősek + van fedezék rendszer de ezt nem igazán nevezném reformnak, a tomb raider 1re mondhatnám hogy reform volt de ez nem
  • Cat 02 #11143
    LFD versus módban azért picit más mint GoW coopban :D
  • Istencsászár
    "minél gyorsabban elkészítsenek egy rövid, szép grafikáju játékot"

a mai világban senkinek nincs ideje ülni a dolgokon, az MS meg a Sony tud pénzelni olyan projecteket amik sok évig készülnek pl GT5, a Blizzard akkor adja ki a Diablót meg az Sc2őt amikor akarja, hiszen megvan neki a biztos forrás és bevétel a WoWból, de sokaknak nincs nekik ki van adva a pénz a határidő és csináljátok, nem ülhetnek rajta végtelen idővel és forrásokkal... ennek semmi köze a konzolhoz, az ég világon semmi, régen is igy volt, manapság pedig halmozottan igy van.

"Ha játszol 1 hétig a Burnoutal"
    Neked nem, másnak igen... többet játszottam Burnouttal mint a TDUval, nekem az utóbbi nem tetszik, elég szük keresztmetszetekben mozoghatnak egyesek ha egy játékok 1 hétig tolnak aztán kuka és azt kérdezik maguktól hogy mi volt ez? ... egy játék 1-2 nap folyamatos gémelésnél kijátszható, aztán kérdezed hogy ezért miért adtam pénzt? senki sem kötelez rá hogy orrvérzésig játszad és csak az folyamaotsan, ami persze hogy unalmassá válik és hama vége, tanulj meg játszani és ne a játékokra fogd, mert a hiba benned van.

TDUban MA is ugyan azt csinálod mint 2 éve, versenyzel ugyan azokon a pályákon, ahogy minden autós játékba, és itt már csak az dönt kinek mi tetszik, én ezer köröket megyek Form1es autókkal a pályákon, csak elindítom az rfactort és körözök egyedül hogy minál jobb időt menjek meg ilyenek, nekem ez nem unalmas hanem élvezet azon a 3 kmeres pályán a 1500. kör után is...

"Crytech -et ha megnézzük, már 2. alkalom hogy a Crysis Wars-t ingyen le lehet tölteni és szabadon lehet játszani bizonyos ideig"

ahogy olvadtam a hszeket a hír után a magyar szájtokon 50%a már próbálta és nem tetszett mert unalmas, a másik 50 pedig megnézni ha már ingyenes, vagyis próbálja a Crytek eladni és embereket csábítani oda, de egy közepes lövölde multihoz kinek van kedve ami ugya ilyan szinte minden fpsben aminek multija van? inkább cséznek, codoznak az emberek...

Epic csalódás? Gears of War 1-2vel megreformálta a TPSeket, remek két játékot készített, mind a kettő jópár díjat bezsebelt, az év játéka, grafja stb... és 4-5 milla mind a két részből elment. Ok neked nem tetszik. Az unreal engine remek motor, jó kezekben, van rá rakat példa és persze rossz kezekbe is került, amire szintén van jópár példa, lehet vele csodákat művelni... szép és gyors ez a lényeg.

Co Opot írod a L4Dre, co opba még egy közepes játék is remek szórakozás mert olyan megoldások vannak benne ami egy kis pluszt ad az online gamingnek. Nekem nagyon nem tetszik a LFD, túl primkó... inkább tolom co opba a GoWot, Resi5öt vagy bármi mást, nem vagyunk egyformák.