17438
  • Zóanagyvarázsló
    Itt az eredeti

Nekem úgyis inkább a GS csípi a szemem, s nem a PCGA :)
  • koschwarz
    Csaknem 13 milliárd dolláros forgalmat generált a PC-s játékipar 2008-ban.

A PC Gaming Alliance jelentése szerint igencsak jó üzletnek számít még mindig a PC-s játékok piaca. 2008-ban 12,7 milliárd dollár keringett a rendszerben, ezzel ismét ez a piac volt a legnagyobb, már ami a játékokat illeti.

A 12,7 milliárd dollár 18 százalékos növekedést jelent, tehát egyelőre nem kell attól tartanunk, hogy leírják a PC-t, mint játékplatform. Igaz a kiadók egyre több konzol exkluzív címmel állnak elő, de az tuti, hogy a PC sem tűnik el a süllyesztőben. A PC Gaming Alliance jelentése szerint a PC-s piac egyre növekszik, a gazdasági válság ellenére is, így nem kell parázni, hiszen egyre több új szereplő jelenik majd meg a piacon. Egy kis vérfrissítés, sosem árt.

forrás: gamestar

persze, ez a PC GAMING ALLIANCE jelentése, de azért érdekes.
  • Ry0K3N
    :)
  • Zóanagyvarázsló
    Én azt írtam, hogy az idő előtti warez egy hagyományos - elsősorban -single játékhoz mérten kevésbé érinti hátrányosan. Te valami másra reagáltál.

De mit akarsz ezzel felmérni? Mert azt felmérted, hogy a 2008-as áprilishoz képest konzolfronton csökkenés van. És én most megmondom, ez lesz májusban is, mert ezek a GTA IV hónapjai voltak. (Egyébként márciusban is visszaesés volt.)

Ez a te logikád szerint sem fair, mert az "előzménynek" nincs folytatása, nincs GTA V. Ugyanígy, tavaly nem volt Sims 2 (a kiegészítőket hagyjuk, azok is roppant sikeresek, de az alpjáték sokkal inkább az). Az 2004-ben jelent meg. Az egyetlen, amit meg fogunk tudni, hogy az előző - sok éves - epizódokhoz képest hogyan fogy majd a Sims 3, de ez semmilyen relációban nem áll a 2008. április vs 2009. április összkonzol eredménnyel... (Mellesleg 2009. április erősebb volt, mint 2004. április.)

Elképzelni nem tudom, hogy ebből mit akarsz kihozni.

Nem a Dragon Agesen, hiszen annak meg elozmenye sincsen, tehat osszehasonlithatatlan mind a fogyas, mind a vasarlasi kedv visszaesese a recesszio hatasara.

De az csak érdekes lehet, hogy miként fogy a különböző platformokon egy RPG, nem? Minden platformon új az IP, mindegyiken ismert a BioWare - na jó, PS3-on nem igazán.
  • [Jakuza]
    Persze mindjart gondoltam, hogy jottok a magyarazo szoveggel, hogy a Sims a legrosszabb pelda, igy meg ugy
    Pedig nem, ezen lehet lemerni a vasarlasi kedv mennyire csokkent vagy novekedett.
    Nem a Dragon Agesen, hiszen annak meg elozmenye sincsen, tehat osszehasonlithatatlan mind a fogyas, mind a vasarlasi kedv visszaesese a recesszio hatasara.
    Mindig jonnek a kibuvok iylenkor, jol megfigyelhetoen, hogy a wow meg a Sims meg az indie, meg a ilyen meg olyan jateok nem tartoznak a PC-s jatekok korebe, vagy azt felesleges felmerokent hasznalni, mert online jatek es sorolhatnam a sok mellebeszelesre utalo kommenteket.
  • Zóanagyvarázsló
    A Sims annyiból midnneképpen külön eset, hogy a szokásostól eltérő tábora és élettartama miatt kevésbé érintheti ez a probléma. Ráadásul szerintem ez esetben a letöltők 99%-a tényleg azok közül kerül ki, aki csak ökörködni fog vele, tehát nem áll fenn a "végigtotltam warezba, most már hülye lennék megvenni" szindróma. Mindenesetre én is remélem, hogy nem az lesz a tanulság az EA számára, hogy hiba a másolásvédelmet elhagyni.

Viszont mérvadó a Dragon Age lesz, midnen szemőpontból, elvégre kiderül, hogy el multiplatform RPG miképpen szerepel a különböző platformokon másolásvédelem nélkül.
  • Istencsászár
    Simsnél ez kurva érdekes lesz, amikor sok millió fog ebből is elmenni:DDD csodás példa... akik megvették az 1-2őt azok ezt is megfogják van neki egy nagy tábora, a sok millió garantált warez ide oda.
  • [Jakuza]
    Jol tudod, eppen ezert lesznek meg erdekesebbek az eladasi adatok, hiszen allandoan azt hajtogatja mindenki, hogy a warez miatt a jo jatekokat sem lehet eladni rendesen es most a rajongok mar ket hettel a kiadas elott hozzajuthatnak warez formajaban.
  • Zóanagyvarázsló
    Szomorú, hogy amint az EA lemond a közutálatnak örvendő SecuROM-ról (leglaábbis a dobozos kiadás tekintetében), egyből "kapható ingyen" a játék két héttel a megjelenés előtt.
  • Micsu
    megjelent a warez verzió de a rendes még úgytom nem
  • [HUN]FaTaL
    Én is kiváncsi leszek :)
  • [Jakuza]
    Megjelent a The Sims 3, kivancsian varom milyen eladasokat fog produkalni a lesajnalt PC platformon. :D
    Jo osszehasonlitasi lehetoseg lesz, ugyanis a konzolos jatekok eladasa 23%-al csokkentek az NPD szerint a tavalyi evhez kepest.
  • [Jakuza]
    Na de igy nyilatkozni egy indie jatekrol ?
    Nem is merem mondani, nehanyan milyen velemennyel voltak roluk.: D
  • Dante73
    THX srácok!
  • Zóanagyvarázsló
    Dobozfüggő vagyok, de ennek, valamint a rövidsége ellenére is bevállaltam letölthető formában. Én innen vettem meg, innen olcsóbb.
  • Istencsászár
    Steamon vedd meg.
  • Dante73
    Zó!
    Kipróbáltam a Braid-et. Nagyszerű játék, köszi a tippet. Viszont, én még nem találkoztam vele, boltban, vagy más legális formában. Tudsz adni valami tippet? Hatalmas játék!
  • [Jakuza]
    Nem hinnem, hogy akkor is lenne ezzel gond.
    Mindig is tudtuk, hogy a konzolos kiadoknal igy mukodik a dolog, evekig csabitgatjak, a PC-n sikeres alkotasok keszitoit, mivel eleg beszukult a piacuk es ujdonsagot evrol-evre egyre kevesebbet talalnak ki, inkab a 20. rokabort is leakarjak huzni valamirol.
    Eppen ezert kell nekik a verfrissites, amiket evek multan ugy allitanak be, mintha a sajat talalmanyuk lett volna.
    Viszont en ugy erzem, hogy ezek utan nem lesz problema a Witcher 2 minosegevel sem, hiszen most is kialltak a jatekuk mellett es amikor kiderult, hogy a konzolos fejlesztoceg minosege nem megfelelo, azonnal leallitottak a projectet.
    A nagyobb cegeknek ez kevesbe jellemzo, vannak leallasok ez teny, de inkabb ateroltetik rengeteg hibaval a kiadast, aztan eveken keresztul foltozzak patchekkel.
    Foleg az EA tipusu monstre cegekre jellemzo ez a hozzaallas, de en ugy gondolom, hogy a lengyeleknel ilyen gond nem lesz.
  • Dante73
    Nem rossz játék az, minőségével sincs gond. Csak szerintem valamit elszúrtak a motorjában, és most nem találják. Mondjuk, mivel a konzolra való portolással vannak elfoglalva, nem is keresik nagyon... (és ez nem is gond; már alig 1-2 gépen vacakol, sajnos én pont beletartozok)
    Összességében nagyon jó kis játék, akkor is ha szerintem inkább a PC-s terjesztésre kellene helyezni a hangsúlyt, mert konzolon ez a stílus tuti bukta....
  • Istencsászár
    :D:D az a sacredet bűn volt kiadni olyan a minsőége
  • Dante73
    Viszont a The Witcher2 (címét nem tudom, csak azt, hogy lesz) multiplatform lesz. Amitől, csak azért tartok, mert félek, hogy "elkonzolosodik". Lásd Sacred2; A legújabb patchben kaptunk szép új (konzolos) küldetésnaplót, viszont a játék még mindig fagyogat....
  • [Jakuza]
    *rendesen.
  • [Jakuza]
    Azert megnyugtat a tudat, hogy vannak akik a minosegi munkara helyezik a hangsulyt es nem arra, hogy csak lehuzzak a jatekosokat.

Ennek az eredmenye, hogy a CDProject, nem adja ki konzolra a Witchert, miutan a kulsos konzolos fejlesztoceg, a munkajat nem vegezte rendeses..
  • Ry0K3N
    kontrollerrel aki tud annak nem a pontosság a baja hanem a reakcióidő az idióta analóg karok meg az érzékenység miatt
  • Istencsászár
    rosszul gondolod...
  • Cat 02 #11316
    Gondolom nem 100 %-osan, pixelvadászat stylebam, csak ilyen arra fele, azt úgyis beadja...
  • Chocho
    Sajnos az első rész is trágya volt.
  • bauer
    Kedvencem! Akkora hangulata volt az előző résznek is...
  • Zóanagyvarázsló
    Az én modataimba is behelyettesíthetők, ugyanúgy erős kijelentés marad.
  • Micsu
    kb még 50%osan se tudtok célozni nemhogy 100% :P

• Dante73
    Kötekszel?
    Példaként említettem a címeket, és más kiadók játékok tetszés szerint behelyettesíthetők.
    ICs!
    Ez a tojás, és a tyúk probléma. Mi volt előbb, a csődbemenő kis kiadók, vagy az azokat megfojtani igyekvő nagyok? Nekem volna egy tippem, és ha felteszed magadnak a kérdést, szerintem meg is kapod a választ.
  • Zóanagyvarázsló
    Jó lenne tudni. Régóta nem volt bejelentés felőlük, de elég valószínűtlen, hogy ne találjon rájuk egy kiadó pár feladattal.
  • Istencsászár
    Valamin ügyködnek vagy csak úsznak árral?
  • Zóanagyvarázsló
    A Bugbear nem ment csődbe, és ez a lényeg.
  • Istencsászár
    Ugyan olyan mint egérrel, vannak a normálisak, meg az űberprók akik 24/14h nyomják:)
  • Istencsászár
    Vannak így pár 100 millióan, mármint akik tudnak:)
  • Istencsászár
    Ha nem venné meg csődbe mennek, feloszlanak, az mennyivel jobb? az Empire Interactive ép most ment csődbe, más említésre méltó játékuk nem volt, de kár értük a Flatout minden része minőségi, hiánypótló alkotás volt.
  • Zóanagyvarázsló
    Én éppen így értettem eddig is. Szarkasztikusan arra próbáltam célozni, hogy a FIFA rajongóinak pénze elég nehezen tud átcsoportosulni egy B-kategóriás kiadó teljesen más stílusú játékához. Pláne ahhoz mérten, hogy kifejtetted, a PC-s port az érdekes számodra, a többi nem. (Ergo, azt a néhány PC-s vásárlót csábítanás át, egy a Velvet Assasin költségvetéséhez mérten is filléres port elől.)

Ha pedig felhoztad a kritikákat, a FIFA 09 az elmúlt 10 év legjobb értékelését tudhatja magáéból a szériában. (Sajnos nem PC-n.)
  • Istencsászár
    Arról nem tehetek hogy ti nem játszottatok a Fifákkal, csak a pécés minősíthetetlen portokkal szambáztok, leírtam 3-4 olyan ujdonságot, amik már önmagukban is kellemes előrelépések. A japók a Pesel mit is tesznek? fejlődnek valamit? mert az ziher hogy a Fifához képest lehetőségek terén sehol sincs, a gémpléj egyes elemeiben lehet hogy jobb másban pedig rosszabb, összességében a Pes az ami nem képes fejlődésre, ellenben az EA Sport elég komoly dolgokkal pakolja teli a játékát.

Az téged pedig ne izgasson hogy nekem mi tetszik vagy mi nem. Starship Troopers 3 tetszik és akkor mi a probléma? zsé kategóriás scifi, nem tetszhet? vagy itt most mindenki vérbeli filmkritikus? én azért nézek egy filmet hogy élvezzem, nem azért hogy fikázzam, ami nem érdekel azt nem nézem meg, mások véleménye meg nem érdekel elhiheted, ők csak legyenek kritikusok, dobálják a szart a filmre, meg a másikra, nevessék ki, nézzék le, hiszen ez a lényege nemde?

Silent Hill minden vérbeli rajongót a mozikbe vonzott és elégedetten jöttek ki onnan, egy igényes filmadaptáció, a kritikusok meg a fikázók lehúzhatják magukat a szaros wécén.

Sőt képzeld imádom a Resident Evil 1,2,3 filmet is, mind itt van a polcon DVDn, többször láttam, mert jók és még sorolhatnám... a Doom nem tetszett, Alone in the Dark nem tetszett, de vannak jó filmek, persze ezek nem oscar díjra törnek, hanem arra hogy ezeket a kultjátékokat a rajongók viszontláthassák a mozivásznon, van amikor jól sikerül, van amikor nem, hiszen ezek nem túl nagy költségvetésű filmek.
  • Dante73
    Földeletlen konnektornál fordul elő a dolog. Ugyanis kap egy kis kóboráramot a joy, +ban azon felül, amit küld a win, mert "annyit vár vissza" (akár USB-n akár gameporton keresztül,) és a win máris mozgásnak értelmezi a jelet.