17438
-
#11141 Ez így igaz sajna. A jelenlegi játékipar nagyrészt át lett irányítva (nagy valószínűséggel a kiadók miatt), hogy konzolokra minél gyorsabban elkészítsenek egy rövid, szép grafikáju játékot, aztán ha úgydöntenek adnak időt hogy átírják PC-re... de ők is tudják hogy ez nem elégíti ki az igényeket, nyilván ezért nem is szánnak rá több energiát az optimalizálásra. Persze az is bennevan, hogy PC-n könnyen ki tudják próbálni, és akkor már nem éri meg megvenni (meg többnyire szvsz nem is érdemlik meg...), hiszen az a próba már a játék végigjátszására is elég sajnos, nem nyújt hosszabb távon élvezetet.
Felhoztunk mostanában néhány autós játékot, melyik az ezek közül, ami akár hónapokon keresztül leköt, nyújt újdonságot, izgalmas és érdekes marad? Ha játszol 1 hétig a Burnoutal, látod még értelmét megvenni? Megválaszolom, NEM! Szenben a TDU -val biztos vagyok, hogy többen megvették azután, miután a warezzal játszottak, a hátrányosságaival ellentétben. És ha javítanák a dolgokat, még többen vennék még MA is.
Zó:
Valóban ezek a jobb példák közé tartoznak. Pl a Crytech -et ha megnézzük, már 2. alkalom hogy a Crysis Wars-t ingyen le lehet tölteni és szabadon lehet játszani bizonyos ideig. A műfajában igényes és jól sikerült játék, valószínűleg sokan meg is vették miután kipróbálták, ha tetszett nekik. A Valve egyszerűbb játékokat csinál, pl. a Portal az lenyűgözött, és nagyon sok letölthető pálya van hozzá - az alapoknál jóval nehezebbek, nagyon sokáig el lehet vele lenni, illetve ott a L4D... Utálom a zombis játékokat, de ez valahogy nagyon élvezetes coopban játszva... nem a grafika, nem az ai miatt, hanem játékmenetbeli megoldások és a hangulata miatt, amiket sajnos a mai "nextgen" játékokban egyáltalán nem találni szinte... persze van kivétel.
Az Epicben csalódtam sajna, ahogy az u3 engineben is, u2 engine messze jobb volt. -
Zóanagyvarázsló #11140 Oroszország ugye hatalmas népességgel rendelkezik, óriási potenciális piacról van szó, és mivel arrafelé népszerűek bizonyos rétegjátékok, így el lehet őket adni. A Witcher és a STALKER is arrafelé fogyott igazán jól, az előbiből hónapok alatt 200 ezer ment el oroszföldön, az utóbbiból pedig már annak idején - 1.65 millió az utódállamokban.
Volt is az orosz piacról egy több részből álló cikksorozat, de hirtelen nem találom a könyvjelzőim között.
A legnagyobb független játékfejlesztőket pedig jól ismerjük érdemes lehet követned a munkássgukat, mennyire az, amit elvársz. (Epic, id Valve, Crytek, GSC, 3D Realms, Bethesda - és ők többnyire a saját szájízük, saját érdekeik szerint fejlesztenek, saját tőkében, illetve általuk felvett hitelekből.) -
#11139 Nem is igazán a messze menő következtetések levonása, inkább a jelenlegi kiadói rendszer "bírálata" volt a célom.
Mert azért, valljuk be, az a lényeg. Kiadók együtteseket csinálnak, belepofáznak a játékokba, stb. Ha a zenénél maradunk, száz szám lehet sorolni a csinált együtteseket, akikre 2 év múlva a kutya sem emlékszik, vagy filmeknél (bár ott már nem ugyan az a helyzet) a már-már botrányosan rossz alkotásokat, vagy hogy témánál maradjunk, érezzük mi játékosok is a kiadók jótékony hatásait. (Rövid határidők, szűk büdzsé, és az ebből, EGYÉRTELMŰEN ebből fakadó bukásokat)
Ha valami hasonló módon működnének, mint a bankok, csak a kockázat miatt, a kölcsön magas kamattal ketyegne, egész más játékok lennének, és a mostanában itt emlegetett TDU is sokkal jobban teljesíthetett volna, az összes platformon. (Egyenlő bánásmód, az előkészített részletek kidolgozása, kicsit jobb marketing)
Most ezerrel megy a warezhörcsögözés, milliós, milliárdos károkozás(ok)ról beszélnek, holott ez tényszerűen nem is alátámasztható, (Az aki letöltötte, nem biztos, hogy vevő lenne, ráadásul LEHET, hogy a letöltött verzió győzi meg a vásárlásról) és sorolhatnám a dolgot.
Persze, a magyar piac ebből a szempontból is egyedülálló, bár, azért van egy két ruszki játék is, gondolom nyereségesek is, holott náluk még rosszabb a helyzet.
Mindent összevetve, akármelyik digitális médiát nézzük, a kiadók az igazi rákfenéje a dolognak, nem a warez, nem is a készítők felejtettek el zenét írni, filmet csinálni, programozni... -
Zóanagyvarázsló #11138 Érdekes, de kissé félreérthető a cikk (címe), ugyanis figyelembe veszik a legális forrásból ingyen letöltőket, emellett a "legjobb vásárlók" kitétel a legális forrásból pénzért letöltésre vonatkozik.
Szerintem alapvetően az a baj, hogy a játékokat kipróbálás (értsd: végigjátszás) után már sokan inkább nem veszik meg, míg a kedvenc albumaikat igen. (Emellett a koncertek ism komoly bevételt hozhatnak.) Mindenesetre én semmiképp nem húznám rá ezt a felmérést a topik témájára. A magyar helyzetre pedig végképp nem, a számok szerint nálunk csak az üres adathordozók fogynak egyre jobban az "alternatív" lehetőségek bővülésével. -
#11137 1; Ha a pc-s szebb, máris van különbség...
2; A konzolosnak csak a demóját próbáltam, és mikor felálltam öcsém boxa elől, bennem volt az érzés, hogy a fizika nem ugyan az, ésatöbbi, maradok a PC-s verziónál.
Persze, benne van a pakliban, hogy tévedek, és akkor be fogom ismerni.
Fatal; kb 2 év után jött el a pillanat, hogy eluntam. Ráadásul a G25-ömmel sem stimmelt valami, így eladtam, (Nyáron veszek egy újat) az pedig kontrollerrel számomra nem az igazi.
viszont a TDU2-t alig várom, és tuti abban is benne lesz 2 év játék részemről, hacsak el nem szabják. Viszont, mivel úgy néz ki, hogy lesz benne benzinfogyasztás, ablaktörlés, csukható tetők, stb, így annyira nem lehet elb@szarintani, ha mondjuk csak csiszolnak a motoron, és nem építik ujjá. Egy érv szól eddig ellene, hogy a helyszín ugyan az. Azt pedig már töviről-hegyire ismerem, az a 900Km "földút" nem akkora újítás a helyszínt illetően, ami annyira odaverne... Bár, mivel SUV-ok is lesznek, így legalább a vulkán-kráterét is meg lehet majd nézni... -
TDU-t miért hagytad abba?
-
#11135 már csak azért is találni fogsz benne különbségeket:) amúgy felesleges bizonygatni, mert ugyan az, grafban a pécés szebb, mert a boxos trehány munka, ezt minden nagy gémerszájt leírta a pécés tesztnél, direkt megnézttem őket és semmi tartalmi különbségről szó sincs -
#11134 link
Érdekes cikk. -
#11133 Különbség a két verzió közt. KB ennyi. Van aki szerint van, mások esküsznek, hogy nincs. Valamelyik nap leszedem a box-os demót, és megnézem alaposan Zoo kedvéért, és megírom pontosan, mik is azok az apróságok. Pár tízezer KM-et beletettem a PC verzióba, úgyhogy "kissé" ismerem. Majd meglátom... és beszámolok. -
#11132 A TDU PC-s verziójában 2 féle pop-up van. 1; mikor kicsi a sávszél, és a másik játékos autójának infói későn érkeznek meg. De ez sávszél gond. 2; Mikor "szinkronizálja" több játékos gépén az AI járműveket. Olyankor érdekesen tud viselkedni az AI.
Más Pop-up PC-n nincsen, hacsak, nem gyenge hozzá a gép.
Hatalmas területet mozgat meg a dolog, (Igen, ez VALÓBAN hatalmas) ráadásul, rohadt gyorsan, ugyanis cheat-ekkel hatalmas sebességek előhozhatók, és ott sincs megjelenési gond.
Valóban gépigényes a játék. Valóban, picit talán optimalizálatlan, de összességében nincs az átlag alatt ebben a tekintetben sem. -
#11131 Az óriásitól messze van, kb 5öd vagy 10ed akkora mint TDUban a terület. -
#11130 összetettségre nem tudok mit mondani, elég monton és ismétlődő, szóval nem indokolja, se pécén se boxon... ott van a Burnout Paradise, abba is óriási a város mégis gyönyörűen optimalizált, egy szava nem lehet rá senkinek annyira pöpec. -
#11129 *pgr4:D menni kéne aludni -
#11128 popup igaz mint boxon mint pc-n is viszont treheány munkának nem nevezném:) prg4-hez kár hasonlitgatni tdu joval összetetteb hatalmas területet mozgat a motor prg4 bár gyönyörű.... mást nemlátok a pályán mit magamat meg pár ellenfelet meg egy két integető embert, plusz tdu ebben a kategorában asz összes hasonlo gémnek odaver szavatosságra.... prg4-et 6szor meguntam tdu-t még mai napig tolom online és rengetegen tolják mai napig és remek szórakozás -
#11127 TDU mikor kijött valóban nagy volt a gépigénye, mostmár egyáltalán nem vészes, igaz már régi játék. -
#11126 Open bétával ( vagy close volt fogalmam sincs már ) elég sokat játszottam amíg ment és ott sikerült is "megutálnom" azt ne kérdezd hogy miért, sok apró dolog, egyszerűen nem tetszik, talán majd a TDU2. Xboxon a demot néztem, de ugyan azok az érzések voltak mint anno.
A TDU egy Xbox 360 port pécére. Boxon AA hiányos, popuppos ( HDDről is, mert a demo is az ) vagyis trehány munka, amit nemtudok hova rakni mert a látvány nem indokolja... PGR4hez az etalon ahhoz hasonlítok minden autóst, ha az fix fpsel, AAval, bármiféle időjárási effektel, autós játékban a valaha legaprólékosabban kidolgozott városokba csont nélkül fut, akkor minden más ami ennél rosszabb trehány munka, a TDU is az ( a pécés gépigény is indokolatlanul magas ).
A két verzió pedig hajszálra ugyan az tartalmilag, fizikaliag, játékmenetlieg... -
#11125 Egy patch jött hozzá ami olyan bugokat javított ami boxon nincs, meg egy megapack jóval olcsóbban mint Boxra. -
#11124 PC-n kijött hozzá pár patch, gondolom javítottak a játékban néhány dolgot. Meg az irányítás terén nagyobb támogatása van PC-n nyilván. -
#11123 semmiben nekem megvan pc-re is meg x-re is igaz pc-n tolom én és de csak a g25 támogatás miatt:) -
Zóanagyvarázsló #11122 Sem a Vegasszal, sem a korábbi RS játékokkal nem játszottam, így pláne nehéz lenne leírnom :)
Szóval. Miben mások a színek? Miben más a fizika? Miben más a játékmenet? Miben más az AI? Persze nem kívánom erőltetni a témát, ha annyira megfoghatatlan, de ha sikerül mégis megfogni, akkor még mindig kíváncsi lennék rá. -
#11121 Eladásról kéne valami info, próbáltam ismerősnél boxon a játékot és nekem is valamelyest más volt a PC-s verzió. PC-st online is többen játszák, ismerős szerint is PC-n jobb. Az eladásokról kéne adat, igazán kiváncsi lennék. Remélem a második részt nem hanyagolják el ennyire PC-n. -
#11120 Ha leírod nekem, miben más a Vegas 1 és 2 akkor el tudom mondani neked. Ugyanis, meghatározhatatlan a dolog... Úgy képzeld el a különbséget, mint ugyanaz a játék élsimítás nélkül, vagy 16x-os élsimítással. Csak itt nem kifejezetten a grafikára kell érteni, bár arra is lehet.
Mások a színek, más a fizika, más a játékmenet, más az AI intelligenciája. Csomó minden egy cseppet más. Nem sokkal, de a változás fél óra játék után nyilvánvaló. -
Zóanagyvarázsló #11119 Azt eddig is értettem, hogy más, de éppen a konkrétumok érdekelnének. És írjad csak nyugodtan őszintén, én úgyis PC-re veszem meg :) -
#11118 Csupa apróság. Meg sem lehet igazán határozni, de... más. Kinézet, játékmenet ~ ugyan az. Fizika már nem azonos. (nem jobb, nem is rosszabb, más) Tehát tényleg, alig van különbség, de az összkép az, ami eltér. Kb annyi, mint R6 vegas 1 vs 2. Ugyan az a kettő, mégis, egész más. Semmi változás, csak az egész kifinomultabb.
Nem tudom, ez alapján érthető-e... -
Zóanagyvarázsló #11117 Egyébként mi az a különbség köztük, ami zavar téged? -
#11116 Nagyjából ua. De mégsem. Vagy Te is próbáltad az összes platformon? -
Micsu #11115 "MS Wheelt mi alapján fikázod?"
csak azért hogy idegesítselek egy kicsit :D -
#11114 Nincs. Van XBox 360 Fanatec Porsche 911 Turbo Racing Wheel kb ugyan ennyiért, ugyan ezt tudva.
MS Wheelt mi alapján fikázod? közép kategóriás kormány, minőségben kilakaításban messze jobb mint a Logitech ezen kategóriás kormánya, ugyan ennyi pénzért. Semmi baj nincs az MS kormánnyal, minőségi cucc 20kért, annak aki nem ad ki 60+ ezereket egy kormányért. -
#11113 360 és a PC verzió 1:1ben ugyan az, szóval a hangulat ugyan az, mert ugyan azt a tartalmat látod 100%ban megegyezően mind a két platoformon, szóval nem tudom mire vélni hogy pécén hangulatosabb... a PS2 nem tudom hogy jön ide, mondjuk azt hogy meg sem említetted. Eladásokról mit tudsz? pécén mennyivel több fogyott?
-
Micsu #11112 ilyen meg nincs boxra, csak valami retek ms wheel
http://www.users.hu/termekek/9172/Logitech+Kormany+Pedal+G25+Racing+Wheel
:P -
#11111 TDU-t kíváncsiságból próbáltam boxon, PS2-n. Mindkettő bukta volt nálam is. Messze nem volt az a hangulat, mint PC-n. Nem is csodálom, hogy a konzolos verziók, (legalábbis viszonylagos) bukták voltak. Eleve ezért is mondom, jó ideje, TDU nem konzolos játék.
Mire számolja...
Ahogy Te tévedsz. Nagyon nem mindegy! Pontos okát ne várd, hogy elmagyarázzam, én sem vagyok tisztában a fizikai motorok felépítésével. Viszont, azt tudom, hogy dobozra számolt fizikával még nem láttam jó autós játékot, (Egyszerűen azért, mert a viselkedése kiszámíthatatlan.) És az összes jó autós játék a kerekekre számolja a fizikát. Eddig a tapasztalat. (Ugyanis a nem kerekeknél számolt fizika, a doboz közepénél való fordulást jelent, tehát a kanyaroknak nincsen kikövetkeztethető ívük. Vagy jól számol a gép, vagy nem, a felhasznált függvények kérdése, és szerintem nem is lehet jól lemodellezni valamit, ami nem létezik. Legalábbis ezen a szinten nem létezik.) -
#11110 modok érdektelenek, normálisan kellene megcsinálni a játék ezen részét és akkor az ég világon semmi bajom nem lenne a Kódmester játékaival mert amúgy remek élményt nyújtanak és mivel jelen állás szerint a Forma1es játékuk nem lesz moddolható marad az amit ők megálmodnak, de már 2szer cseszték el, talán a Dirt2ben meg az F1ben nem fogják...
De a Burnout nem erről szól, ne akarjunk mást csinálni belőle mint ami.
Ne légy biztos semmiben amig nem bróbáltad...
-
#11109 Én kormánnyal játszottam a Dirt-et és nekem teljesen korrekt volt, nem is kellett agyon rántgatnom és jól be tudtam venni a kanyarokat is. Grid már nekem sem tetszett, bár én az ilyen simapályás versenyzősöket sosem szerettem, a játék nem tűnt rossznak.
Dirthez Pc-n van egy csomó mód - bár én nem próbáltam - amikben ilyeneket is javítanak, állítólag van amelyik jóval nehezebbé és realisztikusabbá teszi a játékot... lehet, hogy a Gridhez is vannak (PC előnyei :P)
Nem hasonlítottam a Burnouthoz, csak azt mondtam hogy az egyszerű irányítás ott tökéletes, a Burnout-ban a kicsit realisztikusabb irányítás + belső nézet ezerszer élvezhetőbbé tenné a játékot, habár sztem nem csak ez a játék ezen része lett kicsit egyszerű :)
Nekem van egy olyan érzésem, hogy az új Midnight Club is hasonlóan arcade, egyszerűen irányítható, de valahogy biztos vagyok benne hogy a Midnight Club 2 játékélményét és hosszát meg sem közelíti... :-) -
#11108 Lényegtelen mire számolja, attól még lehet élvezetes játékot csinálni és élvezetes is lenne az NFS U ha nem olyan motor lenne alatta ami csoda hogy nem esik atomjaira indításnál... ott van a MC:LA mint példa hogy hogyan is kell jó árkéd tunningos, városos, illegális versenyzős játékot csinálni, minden olyan technikai megoldás benne van amit az ember elvár 2008/2009ben.
Ott van a PGR4, Forza2, GT5P, Race Pro ( ez pécén is ) ahol normális fizikák vannak, igaz ezek pécére nincsenek.
DIRT/GRID szvsz kormánnyal borzalom, a DRITet próbálgattam boxon, de valami félelmetesen szar,az idióta féktávok meg kanyarodási problémák miatt, kb ugy mentem végig egy hill climbot hogy a kormányt majdnem kitéptem a helyéről, mert annyira kellett rángatni hogy valahogy egyenesbe tartsam, na nem azért mert nehéz hanem mert szar vele az irényítás, kontrolerrel jó. -
#11107 De ennek ilyennek kell lennie, ilyen az első rész óta. Ott van a Flatout ebben a zúzda témában, ami szimesebb.
DIRT alapvetően szim is lehetne, csak túl hülyén lett belőve a féktáv illetve a kézifék használhatatlan, mert ha csúsztatni akarsz megáll a kanyar közepén az autó... nagyon elvan cseszve, de amikor száguldozik az ember a pályán, az ugratókon az valami félelmetesen feelinges és tökéletes átadja az élményt, nehéz is mert figyelni kell, de amint jönnek a lassú kanyarok átmegy öszvérbe a játék ( GRID detto ).
Trackmanianak megint más a lényege, nem hasonlítható a Burnouthoz, de egy baromi élvezetes kis játék multiba főleg. -
#11106 kooormááánnyal? :)
Nálam a TDU elbukott, nálad nem, szóval a játékokat és a kínálatot nem egyéni izlésből kell megitélni, mert attól még lehet valami igényes és szórakoztató ha az nekem nem tetszik, ezt el lehet ismerni, ezért is soroltam fel a EA példákat. Én sem játszom mindegyikkel, de több EA játék van a polcomon mint bármi más kiadótól összesen, mert jók, nem azért mert nekem tetszik, hanem azért mert tényleg jók és igényesek... NFSU és a Nagyfater 2 rosszak, nem azért mert rossz a koncepció hanem a kivitelezés botrányos, de ez csak pár játék a 20 mellett, ezekkel nem is kell játszani.
A játékidőhöz annyi tartozik hozzá amennyit játszik vele valaki... a játékokon végig lehet rohanni és mondani hogy rövid, de bele is lehet merülni, namost ki mondja meg hogy melyik melyik mennyire rövid? az egyéne válogatja és nem a játék hibája a legtöbb esetben. Az egy erénye a játéknak hogy ha ujrajátszási ráta magas, vagyis a szavatosság a multi meg más tészta, a legtöbb játék rendelkezik vele, és a játékosok ki is használják ahol több időt is eltöltenek mint magával a singlivel sok esetben... -
#11105 Egy autós játéknál a lényeg, (szerintem) hogy hogyan sikerül az árkád/szim arányt eltalálni. Ha ez jó, vagy legalább állítható, az nagy előrelépés. És itt nem a legutóbb valamelyik NFS-ben lévő állítási lehetőségre gondolok, amit akárhová állítottál, szar volt, mivel a kerekekre nem hajlandó számolni, hanem dobozra számol...)
Sokaknak bejön így a burnout, sokaknak nem, a lényeg, meg kellene találni azt a kompromisszumot, amitől egy szimes nem hányja el magát, és egy árkádos is élvezi. TDU ebből a szempontból közel jár, burnout messze van, NFS-ekről ne is beszéljünk... (Mióta dobozra számolnak, nem is látják, szerintem, olyan messze vannak...)
Dirt, grid kormánnyal nekem kissé nehézkes volt, de a még elmegy kategória... -
#11104 Ez megint az a kategória, hogy egyéntől függően X ideig játszható. Viszont ha kicsit szimulátorszerűbben csinálják meg, ebben a műfajban ezerszer élvezetesebb lehetett volna. Így nagyon hamar unalmassá válik, nekem konkrétan fél óra élvezetet nyújtott.
Nekem leginkább a Colin Mcrae Dirt vagy a Test Drive U. tetszett (utóbbi nálam így rántgatott sajna, így nem játszottam vele sokáig, de irányítás terén mondom). Belső nézet + kormánnyal jól irányítható.
Amiben szerintem elmegy ez a túlzott árkádság, az a Trackmania, bár az már inkább platform játék.
Mondjuk még a NfS MW is tetszett kormánnyal, de abból is hiányoltam legalább 1 belső nézetet... nameg normálisabb versenyeket. -
Zóanagyvarázsló #11103 Ez így van, de ha egyszer én sajnos nem tudtam élvezni, azzal nem tudok mit kezdeni. A Carmageddon ehhez képest vérszim :) -
#11102 Burnoutben nem kell realitásokat keresni, annyi köze van a valósághoz hogy 4 kerekeü millenium falconnal kell cirkálni:) ( egyik dlcben már ez sem igaz mert bennevan a vissza a jövőbe féle járgány ami repül:) )
szóval értem hogy nem tetszik egyeseknek, másoknak pedig igen, ez egy más stílus... árkédoknál is árkédabb, ami persze nem jelenti azt hogy primkó és könnyű sőt...