17438
-
#11261 Hehe, jó, hogy említed. A végén a nagyjelenetnél feküdtem a földön a röhögéstől... Rögtön el is döntöttem, hogy nem is nagy baj, hogy nem ismertem a játékokat... :D
jRPG-k meg valóban kissé kettős rendszerűek, van egy masszív sztorijuk, amikbe hányásig zsúfolják a sztoritól független csatákat, amik "csak úgy" történnek a világban. Mintha két külön játék lenne...
Mindenesetre hál' Istennek nem a játék csatáit próbálták megfilmesíteni... Azért ez az "állunk egymással szemben 6 méteres kardokkal, aztán néha odaugrik valaki a másikhoz, lebasz neki egy hatalmasat, annak meg a szeme sem rebben" koreográfia igen hülyén nézne ki filmben... Kb mint amikor Bud Spencer előtt sorban állnak a statiszták... -
#11260 Final Fantasy 90%is akció mint midnent RPG/JRPG esetén, valamilyen harcról, háborúról szól az egész. -
#11259 Silent Hill
-
#11258 Fogalmad sincs hogy a Fifában mennyi meló és ujdonság van évről évre, szóval kérlek ezt ne említsd mint rossz példa mert nem igaz. Az EA Sport mindent megtesz annak érdekében hogy évről éve magas színonalú, 100% liszenszelt, új modokat, új lehetőségeket felsorakoztató játékokat adjanak ki.
A FIFA évről évre egyre feljebb és feljebb ível, amíg az NFS lejebb, a kettőnek semmi köze egymáshoz.
-
#11257 "Ettől függetlenül a filmes klisék -> akciójátékok irányban egyetértek, de más műfajokban akadnak megfilmesítésre valóban alkalmas gyöngyszemek."
Amire még nem akadt példa a történelem folyamán... :D (Mármint arra, hogy ne akciójátékot filmesítsenek meg)
Tényleg, van erre példa? Jó, Final Fantasy, az eredetileg RPG, de a film már abból is akció-scifi lett. Más? -
#11256 Lehet benne valami, hogy a techdemó-jelleg miatt voltak nagyobbak a területek. De azt nem írom alá, hogy senki nem járta be. Én alapvetően szeretek baszakodni a fizikával, meg az AIval, feltéve ha elég összetett. És a Crysis-é a legösszetettebb eddig.
Pl elzúztam a hajókig, kimásztam az egyikre, meg ugráltam a rakéták elől.
Vagy felraktam egy robbanós hordót egy autóra, és bezúztam vele az egyik kis faluban a katonák közé, utolsó pillanatban kiugorva.
Meg összeszedtem a pályán egy csomó robbanós hordót, bevittem egy házba, aztán néztem, meddig repülnek a darabok.
Vagy pl láthatatlansággal szivatni az AI-t, becsalni egy kunyhóba, aztán rádönteni... Ilyesmi. A játék első felében végig ilyenekkel szórakoztam, nagyon tetszett.
Emellett engem egy játék azzal tud megfőzni, ha nem az van, mint általában, hogy ki van találva jó előre, mit kell csinálnom, hanem ha csak elém tesznek egy szituációt, és rajtam áll, hogy oldom meg. Ha a világ nélkülem is elvan, meg reagál a dolgokra, és én döntöm el, hogy állok neki, vagy akár ki is kerülhetem. Flashpoint, Deus Ex, talán a Thief-ek, BF multi, ilyesmikben is főleg ez fogott meg. És ezt a Crysis is hozza. A Warhead viszont egyáltalán nem. -
#11255 Azért bátorkodtam megemlíteni a Crysis sztoriját, mert megállja a helyét. Se többet, se kevesebbet nem akartam a dologgal mondani. Ha az ember belegondol, ennyi bőven elég történetnek, a folytatás lehetősége benne van, és jobbat, az utóbbi pár évben aligha kaptunk. Persze, még régebben volt 1-2 igazán ütős sztori, de ma már nehéz újat mutatni ezen a téren. És, sajnos valljuk be; ha végignézzük az utóbbi pár év PC-s kínálatát, játékélmény szempontjából, az FPS-ek körében, nem egyszerű jobbat találni. Hasonlót, kb ennyire ütőset lehet, jobbat? Sajnos keveset, vagy egyáltalán nem...
Más.
Tegnap, nehezen aludtam el, tévézgettem. Story tv, HAVAS. Vendégek; Rúzsa Magdi, László Boldizsár. (Cotton Club Singers, jelenleg operaénekes Szegeden) és megütötte a fülem egy mondat; Én örülök ezeknek a letöltögetéseknek, helyére teszi a dolgokat. Így azok, akik nem odavalók, kirostálódnak a szakmából, nem hívja őket senki, és ez a jelenlegi gazdasági helyzetben fontos.
Mondja ezt egy énekes fazon.
Hogy ezt mennyire lehet a játékokra lefordítani, nem tudom, de a hozzáállás érdekes; Kezdi a popszakma is lebecsülni az ilyen csinált kis énekeseket, és kezdik keresni a "hangokat". Talán, nem véletlen, hogy Kozsó hatalmas "jogvédő", míg László Boldizsár, aki tényleg tud énekelni, örül a wareznak, mert kirostálja a szemetet. Ugyanis Pénz a szakmában ugyanannyi marad, viszont így a közönség inkább a valódi értéket nyújtó embereknek adja...
Kis párhuzamot látok a dologgal kapcsolatban; Míg el lehet adni a Fifát, NFS-t évről évre, alig valami változással, nem lehet, hogy a pénzel, pénzünkkel nem az értékes játékokat támogatjuk, hanem a pénzgyárakat? Nem lehet, hogy emiatt olyan a Velvet Assasin, amilyen, holott jobb is lehetne? Mert az alapötlet jó, a kivitelezés nem rossz, csak lehetne jobb is, ha jutott volna, jutna elég pénz a fejlesztésére? (Neked Zó egyébként ajánlom a cuccot, helyenként idegesítő, de nem egy rossz játék szerintem. Agyalós, figyelős...) -
Zóanagyvarázsló #11254 Szerk.: Egyébként az akciófilmek többségében is annyi újrafelhasznált elem, jelenet akad már, hogy a mezőnyben egy erős közepest bőven lehetne hozni akciófilmek "visszafordításából" is. Persze nem ZS-kategóriás stábbal és B-kategóriás költségvetéssel. -
#11253 A Warhead tényleg jobban nézett ki a sima Crysisnál. Magasabb volt a textúrák felbontása, és az effekteken is sokat finomítottak. Ami miatt pedig jobban futott, az az általad említett kisebb területeknek volt köszönhető. Ám Balumannak igaza van abban, hogy az első Crysisban túl sok volt a felesleges terület, amit a kutya se járt be és fedezett fel. Csak az erőforrásokat zabálta. Ennek értelme pedig akad egy technológiai demonstrációban, de egy játékban nem nagyon. A sztorija meg... khm... hát, ízlések és pofonok. -
Zóanagyvarázsló #11252 Igen, a Crysis meg jobban üt a szuperkatonás sztorira fogékonyabbak körében, mint egy western. Csak ezzel a két mondattal semmit nem mondtunk. :D
Akkor lefordítom ;) Arra gondoltam (sőt éppen ezt írtam is...), hogy western témájú játék kevés van, ergo a sztori által megteremtett spagettiwestern feeling már jóformán önmagában kötelezővé teszi az arra fogékonyak számára számára.
Ellenben "szuperkatonásból" már inkább lehet választani mindenkinek a saját szája íze szerint. (Persze ha csak a közelmúltbéli PC-s kínálatot nézzük, akkor már nem túl bőséges a kínálat, de western témában akár évtizedes távlatban is elmondhatjuk ezt.)
Max Paxne is... Míg játék formában instant klasszikus, a film egy gyenge közepes, az is csak azért, mert látványos néhány jelenet...
Nem láttam a filmet, de nekem az jött le az olvasott véleménykeből, hogy nemcsak filmnek, de adaptációnak is gyenge volt. Szóval nem biztos, hogy érdemes a "a játék nyakába varrni" a mozivásznon látott eredményt. (Persze a Max Payne alapvetése klisé, ezért is írtam, hogy nem az volt a legfőbb erénye.)
Ettől függetlenül a filmes klisék -> akciójátékok irányban egyetértek, de más műfajokban akadnak megfilmesítésre valóban alkalmas gyöngyszemek. -
#11251 Ki is toltad őket? :) Tudod, a stílusom azért volt olyan, mert amilyen az adjon Isten... na de mindegy, úgyis ismered a folytatást. Arra akartam kilyukadni, hogy bár a Bioshock egy fantasztikus játék, addig a Stalker egyenesen korszakalkotó, mert elsőként hozta közel a keleti sci-fi alapjait a játékosokhoz. A befejezések, a millió apró információ, mind-mind komoly alapokkal bír. Persze, a Bioshocké is, hisz ugye minden egyes névnek külön mögöttes tartalma van, ám azt megérteni szerintem nem annyira nehéz. Így azt mondani, hogy konkrétan jobb és mélyebb a Stalkerénél, megalapozatlan. Szerintem, legalábbis. -
#11250 Call Of Juarezzel kapcsolatban pont erre céloztam én is, hogy max hangulatban jobb, vagy újabb, vagy más, de a sztori semmivel sem kevésbé sablonos, mint az előzőekben felsorolt játékoké. Legfeljebb játékban ritkább.
Hát én Max Payne-t is a sablonsztorik közé teszem... Ott is leginkább a tálalás volt a profi. Egyébként meg '70-es évek, Punisher, szinte egy az egyben ugyanaz az alapsztori.
Egyébként ezért nem értem a játékok megfilmesítését. Az akciójátékok egyértelműen a filmes klisékből építkeznek, de olyanokból, amik filmben már húsz éve elcsépeltnek számítanak. De éppen ezért jó játszani őket, mert olyanok, mintha egy akciófilmet játszanánk. Eddig rendben is van.
De amikor egy filmes klisékből gyártott játékot forgatnak vissza filmbe, akkor mi marad? Amik a játékban jó jelenetek voltak, az filmben már ezerszeresen lerágott csont, bármit is kezdenek vele.
Max Paxne is... Míg játék formában instant klasszikus, a film egy gyenge közepes, az is csak azért, mert látványos néhány jelenet...
"sokkal jobban tud ütni az arra fogékonyak körében, mint egy (n+1). szuperkatonás sztori"
Ja, még ez vicces... :D
Igen, a Crysis meg jobban üt a szuperkatonás sztorira fogékonyabbak körében, mint egy western. Csak ezzel a két mondattal semmit nem mondtunk. :D -
Zóanagyvarázsló #11249 Ez is totálisan sablon, de mégis kurvajó a játékban, illetve hogy játék sztorinak tökéletes.
Ezzel egy FPS-nél egyet is értek, csak annyival egészíteném ki, hogy a western téma a ritkasága miatt sokkal jobban tud ütni az arra fogékonyak körében, mint egy (n+1). szuperkatonás sztori. Az pedig már alapvető elvárás, hogy egy 2006-2007-es FPS-nél a tálalásnak filmszerűnek kell lennie.
Ugyanakkor az alaptörténeten és a találáson túl létezneka kibontott részletek, minőségi történetvezetés is, tehát vannak arra eszközök, hogy egy sablonos alapból egészen jó végeredmény szülessen. Pl. a Max Payne sem magával az alapsztorival billírozott, hanem az említettekkel. -
#11248 Mindketövel játszotam.
A forum nevem pedig mutatja mekkora sci-fi fan vagyok ellentétbe a tiedel a csocsoval... -
#11247 Van itt valaki?
:DDDDDD
-
#11246 A Warheadal kapcsolatban valószínűleg igazad van, de a gyengébb gépeken - mint pl. az enyém is - sokkal szebben néz ki, és jóval simábban futott. Az 1-ben szerintem bazisok volt a felesleges terület, a harc úgysem terjed ki nagyon ekkora területre, hacsak nem menekülős meg ilyesmi taktikákat alkalmazol. Warheadban sincs azért annyira kicsi terület.
Az első rész megoldása akkor tetszett volna jobban, ha nem egyedül kell menni, és több taktikai lehetőség lett volna benne. Nekem a 4. pálya után unalmassávált teljesen. Mondjuk nekem elvette a kedvet az egésztől, amikor nem tudtam a barlangnál továbbjutni és 5 órát csak azon a pályán szenvedtem, aztán csalással kellett átmennem (gondolom ezt már javították patchben). A 2. rész akciódús, filmszerűbb, és nem volt gondom a futásával, így ez jobban tetszett.
Nekem mondjuk ilyen soha nem lesz a kedvencem, mert én inkább a csapatos, kicsit taktikaibb FPS-eket kedvelem. -
#11245 "Crysisnak valóban jó storyja, jól optimalizált (főleg a Warhead)"
Ehm. Szerintem amennyivel jobban megy a Warhead, pont annyival randább. Nem optimalizálva van, hanem butítva. Popupol, meg sokkal kisebbek a bejárható területek. Rengeteg alkalommal egy retkes csőben kell harcolni egy zsebkendőnyi területen. De még a nyílt terek is relatíve közel vannak lehatárolva bazinagy sziklafalakkal. Nagyon ritka az olyan rész, mint pl az alapjáték elején, amikor az öbölben kell szétverni egy radart, aztán átmenni a másik oldalra. Hajóval, repülővel, gyalog, kerülve, ahogy tetszik, de rohadt nagy területen.
Szerintem ezekből kifolyólag a Warhead nagyon sokkal gyengébb az alapjátéknál.
Szerintem is jó a sztori, de nem úgy, mint egy RPG-ben, sztem nem is kell azt elvárni. (CoD4 is ez a kategória) Sablonos, teljesen átlag B-kategóriás filmes sztori, de pont ez a jó, hogy egy B-filmben érezhetjük magunkat, miközben a sztori elmesélésének módja és kivitelezése szerintem nagyon profi.
Tehát nem az tetszik benne, hogy "húúú, megöltem ezer kóreait, most meg az idegenek jönnek vááá", hanem hogy királyul néz ki a fagyott hajó a dzsungelben, vagy az a fagygömb, ami nő, és menekülni kell előle. Vagy pl a megfagyott katonák is nagyon hangulatosak. Az egész valahogy jó összképet mutat, a sztori meg jól összefogja ezeket a hangulatelemeket. És fenntartja az érdeklődést, hogy ne váljon unalmassá a technikát basztatni.
CoD4-nél is ugyanez, nagy fíling kiugrani a robbanó épületből, meg a helikopteres jelenet után vinni a havert háton. De a finálé is hangulatos, fekve, pisztollyal kinyírni a vezérgecit.
Na meg ha azt vesszük, a Call Of Juarez sztorija sem egy nagy eresztés, srác keresi a szülei gyilkosát, meg a kincset, tiszteletes kergeti a srácot, ki akarja nyírni, de aztán inkább megmenti az életét. Ez is totálisan sablon, de mégis kurvajó a játékban, illetve hogy játék sztorinak tökéletes.
Na jó, mondjuk pl a Soul Reaver-féle kavarás azért űbereli mindet, nyilván vannak tényleg eredeti és érdekes sztorik is.
Ha már itt tartunk, a legemlékezetesebb szarsztori szarul előadva nekem a Gorky17-volt, ahol megyünk-ölünk-megyünk-ölünk gyakorlatilag úgy, hogy fogalmunk sincs, mi van, aztán a játék utolsó csatája után negyed órát pofázik egy faszi tört angolsággal és borzalmas kiejtéssel, hogy "ez most azért volt mert...". Akkor inkább hagyták volna a picsába... :P -
#11244 meg volt egy Battlefield: Bad Company is, ami igen jóra sikeredett, bár én a COD mellett maradtam -
#11243 Nekem nem jött be annyira, tipikusan az "egynek jó" kategória volt. Szakmailag elismerem, de személyesen nem tetszik. -
#11242 COD WaWal sincs semmi gond, brutális a játékélménye. -
#11241 A nanoruha a powerupok frissített változata. Se több, se kevesebb. -
#11240 A COD 4 története is szégyen. Túlértékelik, de nagyon. A játék remek, de a sztori... bah... -
#11239 Sajnos az kimaradt, de mivel képregény adaptáció, rossz nem lehetett. :) -
#11238 Látszik, hogy nem játszottál vele, és az is, hogy nem vagy vérbeli sc-fi rajongó. Innentől kezdve nincs miről beszélnünk. -
#11237 Persze hogy van,csak ezen mennek az igazi szimulátorok -
Ry0K3N #11236 "Márciusban a poszt-apokaliptikus szerepjátékhoz kiadott The Pitt bővítmény Xbox 360 verziója szinte játszhatatlanra sikeredett, köszönhetően a felmerült hibák tömkelegének." a linkelt cikkből -.-" -
Ry0K3N #11235 A díszdobozos összekarcolt Halo 3 példányok meg konzol fíling voltak. -
Zóanagyvarázsló #11234 Jogos, behaluztam még egy vesszőt, amit nem kellett volna. Na meg megzavart, hogy a játék címét végül csak elhallgattad :) -
Zóanagyvarázsló #11233 Nem csak a dx10 miatt mondom.
Én viszont arra reagáltam, hogy a DX10-es VGA-knak nincs értelme XP nélkül. Nem a Vistát akartam fikázni, bár a túlnyomó többség számára vagy kimarad, vagy kérészéletű, "átmeneti" oprendszer lesz.
Mondj az utóbbi 2 évből mérföldekkel ötletesebb, jobb történettel rendelkező FPS-t!
Történetre magad is azt írod, hogy "egynek elmegy", ezért én nem emelném ki a mezőnyből. De ha már történet, a Call of Juarez sztorija kellemes spagettiwestern hangualtot teremtett. Persze attól sem kell hanyattesni, de leglaább azt a szintet illene elérni méltatás előtt. (Igen, PC-re már nem két éve jelent meg, de ez a legfrissebb FPS, amit végigjátszottam.)
Egyébként én a Crysis sztorijáról még a játék rajongóitól sem hallottam sok dicséretet - én ugye csak a demót ismerem. Ellenben a CoD4-ét sokkal inkább szokás elismerni. De nekem abból is csak a demó jutott (sok is volt...), szóval állást nem foglalnék.
Ötletek pedig vannak. Nanoruha példának okáért.
A nanoruha összes képessége szerepelt például a Deus Exben, egy rakat egyéb mellett. Nincs bajom a nanoruhával, többet nem is várnék tőle, de nem a Crytek találta fel a spanyolviaszt. -
#11232 1; Stalker, és Bioshock nagyon eltérő világ... De amit elmondtatok, azok mellett is megállja a helyét a Crysis. Halo3-at hagyjuk, (láttam ugyan és nem tetszett, de a konzolt ne keverjük bele) A FEAR pedig... Nagyon jó játék, de kb olyan (se) mint a Half Life2 ep2. Egy "kieg", rövid is, változás sincs az 1hez képest... Ennyit erről.
Balu!
Ne kapcsolgass ki service-ket. Nagyon sokszor, nagyon sokan azzal tették, teszik tönkre. Nálam 1-2, max 5 FPS a különbség az XP javára, és az nem igazán zavaró, mivel majd minden játéknál megvan a 40FPS, és játékokon kívül pedig mindenben gyorsabb, és stabilabb a rendszer. -
#11231 " A STALKER úgy elveri a Bioshockot, hogy az össze is pisili magát " -ettöl az ökörségtöl meg mindenki aki olvasta... -
#11230 The Darkness is. -
#11229 az utcsó mondat egyszerüen pont az ellenkezője, a valóságnak!!! -
bauer #11228 Tessék itt egy játék aminek most készítették el 15 év után a 4. részét :D:D
nem siették el!
Gobliiin -
#11227 Nálam konkrétan jóval stabilabb és gyorsabb is az XP, és kb. 5-10 fps különbség is van. 64 bites, sp1-es vista-t próbáltam a jelenlegi konfigommal, akkor legújabb driverrel, kikapcsolt aero és néhány felesleges szolgáltatás mellett is. Nem vagyok egyedül a problémával, és konkrétan a kedvenc játékom (Armed Assault) az ami sem Vista-val, sem Windows 7-el nem működik senkinél sem rendesen, és vissza kellett állniuk XP-re (ez nyilván a játék hibája, mert semmit nem használ ki az újabb technologiákból sem, dehát ez van).
Ezenfelül hangbeállítási és néhány szoftverproblémám is volt (tv tuner, hangszerkesztő) vele. Stabil XP és stabil Vista összehasonlítása esetén minden esetben XP -n kapnak több fps-t a játékokban 1-2 kivétellel (Far Cry 2) - had ne mondjam, hogy én szerintem miért... (annál mondjuk pont nem gond, mert így sem lehet panasz az optimalizálásra).
Crysisnak valóban jó storyja, jól optimalizált (főleg a Warhead), és vannak benne jó ötletek - főleg a maiakhoz képest, de azért sztem nincs túl sok okunk isteníteni, jóval több lehetőség lett volna benne. -
Micsu #11226 olvasd el még1x amit írtam ;) :P -
#11225 "Mondj az utóbbi 2 évből mérföldekkel ötletesebb, jobb történettel rendelkező FPS-t!"
A STALKER úgy elveri a Bioshockot, hogy az össze is pisili magát. De példálózhatnék a Halo 3-mal és a FEAR 2-vel is.
Ami a Vistat illeti: nekem 6 giga ram mellett csak 64 bites oprendszer jöhet szóba. Az XP csak angolul van 64 biten, azt meg utálom. End of story. -
#11224 Nem csak a dx10 miatt mondom.
Nagy vonalakban az a véleményem, hogy korszerű gép alá, korszerű oprendszert. Egyszerűen, nem hiszek abban, hogy egy XP (akár egy tisztán dx9.c-s játékot is) olyan stabilan, zökkenőmentesen stb tudna futtatni, mint a Vista. (korszerű gépen, természetesen, mert a PIII-ra Vistát erőltetőt ugyanúgy kiröhögöm)
Crysisnál egyébként nem vettem észre annyira az FPS csökkenést a késöbbi pályákon, egyedül ott, ahol a gömb a képbe került, (FPS-t tekintve) Warheadnál már inkább.
Mondj az utóbbi 2 évből mérföldekkel ötletesebb, jobb történettel rendelkező FPS-t! Talán a Bioshock, ami ebből a szempontból jobb, más nem jut eszembe....
Történet átlag, nem nagy szám, de egynek elmegy. Ötletek pedig vannak. Nanoruha példának okáért. Ami szerintem a lopakodásnak (valamennyire) új értelmet adott, és nem is annyira tűnik ebben a környezetben erőltetettnek, mint amikben eddig esetleg előfordult a dolog.
Szóval szerintem méltatlanul alul értékelt játék, és azt a fika-tömeget, amit egyesektől kap, messze nem érdemli meg. (Akárcsak a Vista) -
Zóanagyvarázsló #11223 Őszintén, visszaolvastál, hogy tudjad miről folyt a diskurzus? -
#11222 Őszintén, szerinted a Vista csak a DX10ből áll?