17438
-
Zóanagyvarázsló #11781 Tipikus féligazság. Ha akarják, kiadhatták volna előbb, de mivel úgyis be kell várni a konzolokat, kipofozgatják jobban, és máris lehet az okozatot okként tálalni. Viszont ha tényleg példás állapotban jelenik meg a játék (ez egy RPG-nél mindig neccesebb, mint másnál), akkor az egyszeri játékosnak megéri. Mondjuk én úgyis bevártam volna a patcheket. -
#11780 *november -
#11779 "(HW Insider) A BioWare sajnálattal jelentette be, hogy nem lesznek készen időre a Dragon Age álomjátékkal. Márciusra kellett volna kijönni, de csak nyár vége felé lesznek kész. Úgy határoztak, tovább hibamentesítik és finomítják a lélegzetvisszafojtva várt RPG-t, hogy a vásárlók a megjelenéskor minél kevesebb bosszantó bugon botránkozzanak."
Na ez is elarul mindent a mostani trendekrol.
Ugyanis a hir egy nagy kamu. Idokozben kiderult, hogy szo sincs ilyesmirol, hovatovabb oktoberig csusztatjak, mivel a PC-ssel ellentetben, ami mar elkeszult marciusban a konzolos portok lemaradtak.
Na most ezert nem adjak ki a PC-re. Bezzeg ha forditva lenne. -
#11778 "Ott elég, nagyon sok FPS-nél kb arra lőni, ahol enemy áll, már megpusztul"
pl?
Halo 3
RESIDENT EVIL 5
Call of Duty: WaW
TimeShift
Dead Space™
Gears of War 2
Prey
Condemned 2: Bloodshot
BioShock
Clive Barker's Jericho
The Orange Box
Stranglehold
The Darkness
Condemned
alatt ilyennel nem találkoztam, vagy már annyira levagyok butulva értelmileg, hogy fel sem tünik az ilyen?
a Resi 5ben kimondottan nagyon pontos a célzás, hiszen lényegében csak egy lézerpöttyöt irányítasz úgy hogy állsz és az embered keze mozog csak miliméter pontosan és a hitbox is teljesn rendben van, és fejre kell főleg a zombik miatt... -
#11777 lehet benne szivatni a gépet, vannak különböző szuper képességek pl EMP a kedvencem:) -
Zóanagyvarázsló #11776 Erről a GTA széria versenyei jutnak eszembe, melyekbe a környék ismerete nélkül elég necces volt belevágni. Bár ott legalább le lehetett parkolni rajt előtt a többi versenyző elé egy busszal :) -
#11775 annyira hogy olyan nehéz volt a játék hogy sokaknakelment tőle a kedve mert a gép nem tudott hibázni, aztán kicsit butították egy pecsben, de lényegében hibátlanul kell menni, de a gép néha hibázik már, viszont ha hibázol akkor már nem hozod vissza, csak ha nagyon odapakolsz neki és szerencséd van, a restartot elég sűrűn nyomogattam benne:), de tetszett mert kihívás és egy 10 perces városi száguldás után rendesn leizzadtam, hiszen ebbe nincs megadva irány, csak csekpointokat kell naggyábólk érinteni, a többi rajtad múlik és hogy mennyire ismeresd a város zugait, 50 óra játék útán már fejembe volt ez egész térképe, annyira betanultam minden kis részletet:) -
Zóanagyvarázsló #11774 Nem áll szándékomban belefolyni a témába, nem is vitatkozni akartam, csak az autóversenyes példádról ez jutott eszembe. Mellékzönge volt csupán. -
#11773 A kövi hozzászólásodban meg is adtad a választ, amire utalni kívántam. Ha könnyítésként ilyenek vannak benne, hogy az "AI" véletlen hibázik, vagy a golyó menetszele ha megcsapja az ellent, az már találat, nem fekszik nekem. És az utóbbi időben volt alkalmam jópárszor látni, ahogy ez működik, konzolon, kontrollerrel. Ott elég, nagyon sok FPS-nél kb arra lőni, ahol enemy áll, már megpusztul. (PC-n is akad ilyen, de nem jellemző)
Ez volt a hsz-em lényege.
Tehát a konzol, sok szempontból kompromisszumot kíván, nem csak feloldja azokat. (Gondolok itt arra, hogy "elegem van a telepítgetésekből, patchokból, hogy ez nem megy, az nem megy" stb...)
Mindössze az egyiket kiváltja egy másik kompromisszum, ami viszont, (Én azt mondom) egy VALÓDI gémer számára elfogadhatatlan. Nem véletlen érkeznek olyan szemetek, mint a FUEL, (bár javára kell írni, hogy nem is akar többnek látszani, mint ami) az "újabb" NFS-ek, a MoH sorozat, és estig sorolhatnám...
Nem véletlen, hogy egy Mass Effect ma már sikerjáték. Pár éve labdába sem rúghatott volna. Túl sok az egyszerűsítés benne, amit a konzol kíván meg.
Tehát, a mondanivalóm lényege, hogy hiába megy el 3-5x annyi egyes játékokból, mindig lesz egy réteg, aki számára egy átlagos játékban az a fél óra, ami a patcheléshez, telepítéshez kell, bőven megéri a konzolos kompromisszumok hiányát. És ezért sajnálatos, hogy rengeteg a port. Ugyanis így, nagyon sok konzolos kompromisszum átjött a PC-re....
(példaként; egyre több játék nem ismeri fel a szabványos win-es kontrollereket. Ma már a 360-as kontroller kell, és a bill-egér irányítás pedig legalábbis némi kívánnivalót hagy maga után) -
Zóanagyvarázsló #11772 Nyilván rájuk jól illik a leírás, de általánosságban értettem. Nem tudom, hogy az utóbbi években mi a megszokott színvonal ebből a szempontból az arcade mezőnyben. Midnight Clubban például ezt mennyire korrektül oldották meg? -
#11771 nyilván nem az NFSekből kell kiindulni... -
Zóanagyvarázsló #11770 Félreértesz, én is éppen azt utálom, ha azért hibázik, hogy közelebb kerülhessünk, vagy azért gyorsít fel irreálisan, mert utol kell érnie. Azt szeretem, ha saját egyéniségüknek és képességeiknek megfelelően versenyeznek az egyes gépi pilóták. Nyilván egy végső ellenfélnél vagy komolyabb nehézségi szinten ebbe akár az is belefér, hogy hiba nélküli köröket teljesít folyamatosan.
Például a FlatOut széria ezekben elég jól teljesít, bár az nem is egy ezredmásodpercekkel centizgetős szim. Viszont ennek ellenére "életszerű" hangulatot ad. -
#11769 ráadásul mással is játszunk, mert mellé lövést nem szoktam tapasztalni, autóversenybe meg normális aik ellen szoktam játszani, legalábbis a Dirt, Forza, PGR, de még a sosem hibázó MClAban sem volt vele gond, az inkább kihívás volt és a tökéletességre ösztönzött, sikeresen. -
#11768 Nyilvan a jo soforok sajatja a keves hibazas, nem pedig az allando benazas.
Raadasul a programos lehet sajatsagos is, peldaul a gepi versenyzo maximuma. Le lehet programozni, hogy ezer pilota milyen idoeredmenyekre kepes, mennyit tudnak kihozni magukbol maximum, mi a gyengejuk, peldaul elozni nem tudnak csak ures koroket menni es sorolhatnam.
Nem olyan modon, hogy 1:17-re kepes maximum egy adott korben, de kis csalassal az utolso kanyarban 30-al tobbet megy az autoja, vagy kicsuszik csak abbol az okbol kifolyolag, hogy te nyerhess.
Tehat lelehet programozni a robotokat is "tokeletes"-re a maguk adta kereteken belul, mint ahogy a jatekosok tehetsege es tulajdonsagai is masok.
Az a kifogas nem elfogadhato, hogy te a tokeleteset, hogy ertelmezed. Mert az AI-nak kell tokeletesnek lenni, nem pedig a maximalisan kihozhato eredmenynek. -
Zóanagyvarázsló #11767 Ugyan annyira, mint amikor egy autóversenyben én vagyok a második, 1000m-re a céltól, az üldözött AI pedig elfelejt bevenni egy kanyart, így győzök...
Nyilván nem mázlisorozattal szeret nyerni az ember, de az önmagában nem baj, ha hibázik időként az AI. Nem tökéletes robotok ellen az élmény versenyezni. Különben is, amennyiszer én buktam már versenyt az utolsó kanyarban... :) -
Micsu #11766 "Csében is olyan dolgok vannak hogy félelmetes, nem a fejét lövöm és fejessel hal meg:)"
tunker makkeroknál szokott ez előfordulni, neten van egy kis csúszása a hiboxnak de a te általad említett hasbalövöm és fejessel hal meg szituációval érdekes hogy 3 év aktív játék során nem találkoztam max akkor ha tunkoltam mint az állat de akkor meg a fegyver szórása miatt lehetséges is -
#11765 Másként látjuk a dolgot. Én csalódott vagyok, ha elég az enemy mellé lőni. Ugyan annyira, mint amikor egy autóversenyben én vagyok a második, 1000m-re a céltól, az üldözött AI pedig elfelejt bevenni egy kanyart, így győzök... Ugyanis nem én csináltam. Ezzel az erővel, kezembe veszem a kontrollert a Scarface alatt (film) és a végén elégedetten állok fel, hogy milyen jót játszottam...
Minden játék valahol az ügyességről szól. Kontrolleres FPS esetén pedig már nem. (Nagy általánosságban) Tehát lehet ugyan használni, de a szükséges segítség már túl sok az én ízlésemnek. -
KillTheKonzol #11764 A konzolos hardvereknek leáldozott!
Elég, ha megnézi az ember a PC-és és konzolos multiplatform játékok közti különbséget!
LEÁLDOZOTT!!! -
#11763 A kornyek mesterlovesze ? :D Meglatszik hogy meg az alapfogalmakkal sem vagy tisztaban. Tudod te hogy mennyi ido elsajatitani mesterfokon az FPSekben a fegyverek kezeleset ? Probalkozz mondjuk a quake 3ban a railgunnal, amivel meg szazmeterekrol is kilehet loni az enemyt.
Majd ha talalkozol mondjuk 2 eves pro jatekossal ugy hogy te beletoltal mondjuk egy evet megfogod tapasztalni a kulonbseget.
Arrol nem is beszelve, hogy rengeteg FPSbe van beleprogramozva, hogy ne szimplan pixelpontosan tudj loni. Ugyesseg kell hozza, mert mondjuk sokaig tarto zoomolas utan egyre jobban kileng a fegyver es sorolhatnam tovabb. -
#11762 Nekem nem kell könnyítés, viszont arra sincs szükségem hogy én legyek a környék mesterlövésze, mert nem vagyok az, az aztán nekem édes mindegy hogy nem miliméter pontosan írtom a szörnyeket vagy az enemyt... Csében is olyan dolgok vannak hogy félelmetes, nem a fejét lövöm és fejessel hal meg:)
ultra pontos célzás kell a katonai szimekbe, de egy szörnyhentbe, vagy CODba nem feltétlen
-
#11761 Az, hogy a játékok elenyésző számban támogatják a bill+egér kombót, konzolon, azért van, mert a stílusa, kialakítása egész más. Nem azért, mert nem lenne rá szükség.
Ma már nem vagyok akkora konzol ellenes, mint voltam, de el kell ismerni, FPS-hez a bill+egér jobb, még ha a kontroller használható is. (öcsémet sokszor figyelem, játék közben. Általában elég a "környékre" lőni, találatnak veszi a gép. PC-n e7z csak 1-2 rossz konzolportnál fordul elő. És ez a gyári könnyítés, nem véletlen...) -
#11760 Hova akartal ezzel kilyukadni ? Csak nem oda hogy kb 1000-bol ez az egy jatek ami tamogatja az eger es billentyuzet iranyitast ? -
#11759 Semmire nem jó. A nagyon elvetemült pécére szokott fps huszároknak a lehúzására, megnyugtatására van kitlálva, de sosem lesz olyan mint ha egérrel játszanál, mert a kontroller mozgását emulálja át az egérre, ez nem hivatalos kiegészítő. Az xbox 360 nem támogat egeret, csak USB billt a kezelőfelületen, irkálásra, chatelésre. A PS3 támogatja, viszont eddig at UT3on kívül semmibe sem került bele a támogatás, vagyis semmi szükség rá konzolon. -
#11758 GTA4 köszöni elvan 360on, ott sem tökéletes, messze nem az de azért kellemesen eldöcög, minden gond nélkül, aztán ott van az MC:LA ami aztán tényleg tökéletesen optimalizált és a látvány sem utolsó, persze autós játékhoz mérten sok olyan felesleges dolog nincs benne ami a GTA4be, mert csak feleslegesen lassítaná azt, jön a Western GTA féle is, meg a Keksz Péjn 3 is, nemhiszem hogy baj lenne vele, és ha jóltudom egyidőben jön pécére is szóval még ha port is lesz, párhozamosan fejlesztik, nem pedig egy pancser banda.
Dead Space az utóbbi évek legjobb horror játéka, ami nálam tökéletes minőségben, tökéletes optimalizálással, tökéletes irányítással futott.
Sacred 2 még konzolon is jó port lett ahogy olvastam, már ahhoz képest hogy ezeket elszokták cseszni, lásd Two Worlds, amit nagyon vártam, de kritikán aluli volt 360on a demo. -
#11757 A lentebb belinkelt játékok közül, 3 v 4 érdekel, és mivel mind folytatás... Kicsit félek. Mondjuk, azon csodálkoznék, ha a GTA4 motorjával érkező játék, nem lenne ritka jól optimalizált. Már csak azért is, hogy megmutassák, hogy lehet.
Mikor elszabott portokról beszélek, akkor olyanok ugranak be, mint mondjuk a Dead Space. Jól van optimalizálva, de a kamerakezelés, és emiatt az irányítás egyszerűen pocsék, a kamera forgott, mindaddig, míg a 2. (játékokra kitalált) billentyűzetem be volt dugva, és csak a 360 kontrollerét ismerte fel. Viszont ha az be volt dugva, akkor az lett az elsődleges irányító eszköz, azonnal.
De az utóbbi 2 évből, nagyon kevés olyan portra emlékszem, ami gondmentes lett volna.
Ugyanis, a piac kínálati. Tehát az a megállapítás, hogy nehogymár a 2 szép szememért optimalizálgassanak, egyszerűen egy oltári nagy szamárság. Elsősorban Ők akarják a pénzem, tessék megdolgozni érte.
Tudom, GTA4-el már mindenkinek tele van a hócipője, de akkor is, az egy vicc, hogy a 4. patch jött ki hozzá, és az optimalizálása még mindig egy nulla. Van, akinél egyszerűen rosszabb lesz tőle a játék, ennek ellenére kizárólag a 4. patchal üzemelnek a szerverek....
Tessék példát venni az Ascaronról. Ott a Sacred2. Nem egy bug mentes játék, és a sokadik patch jön ki, viszont mindegyik javít is valamit, és rosszabb egyiktől sem lett.... -
#11756 -
#11755 Hát de az még semmi, kb. 20k körül van egy adapter amivel rá lehet kötni?! -
#11754 Jah siman rakotheto, de kb van 1% jatek ami kihasznalja. :D
Szoval ez a nagy tereles resze az egesznek. -
Zóanagyvarázsló #11753 Erről beszélek, komolyabb címből évente ha egy megjelenik platformonként. A ugye 2006 novembere óta vana piacon, eddig megjelent rá egy ratchet és annak a kiegészítője. Boxra - ő ugye öregebb konzol -pedig két kritikailag gyakorlatilag bukottnak nevezhető Crash epizód (+ a zseniális Braid), persze ettől még lehetnek jók, nem ismerem őket. Ez így vicc, csak nem tudok rajta nevetni. -
#11752 PS3on ott van a Ratchet & Clank sorozat, mint igényes platformer. 360on ott a Crash Bandicoot. PSPn is van jópár, Rachet, Daxter, Agent Clank stb, akadnak, csak nem pont pécén, persze ez a stílus nagyon hanyagolva van:( -
Zóanagyvarázsló #11751 Rákötni rá lehet :) Egyébként ki volt az a szerencsétlen, aki ezzel érvelt? Én ebben a generációban egyedül a PS3-as UT3-ról tudok, mint bill+egeret támogató konzolos játékról. -
#11750 Na, akkor most hogy is van ezzel a "minden perifériát lehet kötni a Boxra is, amit PC-re" lózunggal? Pont, ahol értelme lenne, ott nem is lehet?
Most erre mit mondjak? Nem találok szavakat, hogy kifejezzem a szánalmas röhejességét a szitunak.
Nem kellemetlen így tökön szúrni magatokat? Hogy amin eddig téptétek a szátokat, objektíve bebizonyosodik, hogy hülyeség volt? (Mint ahogy mindig is sejtettem?)
ÉVEK óta elő-előjön ez a kontroller vita, és mindig az a vége, hogy "de azt boxra is simán rákötheted". Ja, ráköthetem, csak baszik működni.
Hihetetlenek vagytok, komolyan mondom. :D -
#11749 még ha lehetne is akkor se tudnának, mert az irányítás teljes egészében kontrollerre van szabva, ergó billel, egérrel irányíthatatlan -
Zóanagyvarázsló #11748 Tudtommal nem támogatja bill+egér irányítást a játék, szóval úgy nem nagyon tudnának "próskodni" :) -
#11747 Szerintem az onlájn prők billentyűzet+egér kombóval tolják... -
Zóanagyvarázsló #11746 Platformernek ott van a Braid és a Trine (vagy 2005-ből a midnen platfromon brutálisat bukó, de zseniális Psychonauts), bár mindkettő inkább logikát igényel, mint ügyességet. Mondjuk az utóbbiról csak demó alapján tudok nyilatkozni. Egyébként pedig a platformerek már szinte alig vannak konzolokra is - bezzeg régen még PC-n is Dunát lehetett rekeszteni a minőségi darabokkal. (Én mostanában a PC-exkluzív Claw-val szoktam idegesíteni magam, az jó kis klasszikus hajtépős ügyességi platfromer, persze nem mai gyerek.)
Én viszont nem panaszkodom, az idei év felhozatala hosszú évek óta a legbrutálisabb az ízklésem szerint. És igen, a PC-s felhozatalra célzok. -
#11745 Az fasza, akkor csak én forgatom szarul a controllert :D -
#11744 Ezek mind szép és jók, de én sajan FPS rajongó vagyok, esetleg ha nagyon különleges, ill. nem "egyszerű" körverseny autós, vagy repülő szimulátor jöhet még szóbe, esetleg platform, ügyességi játékok. Sportjátékokat sosem szerettem, ahogy az rpg, rts-eket sem. Call of Juarez 2-t hamarosan próbálom, Ghostbasterst a gépigénye miatt nem mertem kipróbálni, ahogy olvastam még az Arma 2 -nél is nagyobb(meg ahogy hallottam, nem is lett túl hosszú, pc-sből még a coopot is kihagyják)
Max Payne 3-at én már most temetem, lassítás továbbfejlesztése, gta4 motorja, új helyszíne...
Nagyon kevés a taktikai FPS, pedig én szinte biztos vagyok benne, nagyobb az igény a jó RSVegas2/Graw2 -höz hasonló stílusu játékokra, esetleg az arma és graw közöttire(kíváncsi vagyok, hogy az OpF2 hogyan fog szerepelni, az talán ilyen átmeneti lesz). -
#11743 nekem nagyon jól megy, ugy ahogy egy RTSt játszani kell, nézzetek fel onlinera és kaptok olyan komplex támadásokat hogy ketté áll a fületek, oda még én sem merészkedek fel, tele van próval:D -
#11742 Minden rosszindulat nélkül kérdezem: A Halo Wars stratégia? Mármint, én próbáltam tolni havernál, de még ő se tudott kivitelezni egy komplexebb támadást. Te már toltad sokat, hogy megy?