A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Istencsászár
"nyomas miatt egyre gyengebb alkotasok jonnek ki "

van amit elrontanak tény, de h gyengék a játékok? nagyon jó játékok jönnek ki, nem érzem ennek az okát, hatását egyátalán... engem inkább az ideget h adott egy remek játék és apró hibákkl rontják el, de ezek a hibák olyenok h sec perc alatt megoldhatók lettek volna.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

[Jakuza]
Fejlesztoket se kell felteni, mert manapsag minden szart ellehet adni.
Viszont meg tobb szart akarnak a vasarlok torkan lenyomni a nagy kiadok miatt es ennek semmi kozenincs ahhoz, hogy a fejleszto eleve jo vagy rossz munkat adott volna ki a kezei kozul, hanem annak hogy a nagy nyomas miatt egyre gyengebb alkotasok jonnek ki meg akkor is ha azok eleve jonak indulnanak.

Tudok par peldat mondani erre.
Egyik ilyen pelda a X3 volt, hogy szinte felig keszen adtak ki.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Istencsászár
A fejlesztõket sem kell félteni, amikor az adott ötleteket is szarul csinálják meg, amikor a játékot technikaliag elfogadhatatlan dolgokkal adják ki stb... ha jók a fejlesztõk akkor jó a gém és jók a megvalósitások. Az éremnek két oldala van.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

[Jakuza]
Eppen ezert utalom ha a nagy cegek akarnak egy globalis piacot kialakitani es ez igaz a jatekfejlesztokre is.
Regebben sok apro ceg nagyszeru munkakat adott ki a kezuk kozul es a mostani trendben, hogy egy nagy vallalat felvasarolja a kicsiket nem tesz jot az egesz jatekiparnak.
Es ez nem az eladasokra vonatkozik, hanem a minosegre.
Allando nyomasnak vannak kiteve a fejlesztok a nagy kiado miatt es rengeteg otletuket elvetik idohianyra hivatkozva.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Tudom, már a bétához is. Nem örülök neki, de ez van.
[Jakuza]
Azt ugye tudod, hogy originalhoz GFWL kell ?

"GFWL = Games For Windows Live

A Dawn of War II-nek a multiját a GFWL hostolja és õk is tartják karban mivel nincs saját szerverparkja és kiszolgálója a DoW II-nek, ezért kell GFWL account ahhoz, hogy a bétában részt vehess."

Tudom, de nekem most drasztikusan megnyirbálnom kellene a szabadidõs tevékenységeimet, nem pedig újakat kreálni. (Ráadásul megy a DoW2 multi béta, valószínûleg megveszem a co-op kampány miatt, akkor azt is játszanom "kell", öreg vagyok ehhez a tempóhoz.)
[Jakuza]
Btoltesz egy sillt es offline tanul a karaktered. Nem kell olyan sok ido.

Mármint engem az EVE-tõl? Az, hogy nagyon nincs rá idõm, pedig tonnányi más játék is a sorára vár. Nyugalmasabb idõszakban talán.
[Jakuza]
Mi tart vissza ?
Raadasul Steamen keresztul 21 nap probajatekot kapsz, annyi ido alatt meg ha ugyes vagy kitudod termelni egy honapos GTC arat is ISK-ban.

Ezzel nincs is semmi gondom, engem sem hoznak lázba az MMO-k, és jobban érdekelnek az általam kedvelt világban játszódó single játékok.

Engem a jelenlegiek közül legfeljebb az EVE Online vagy a WHO érdekelne (tehát az esetleg trialt megnéznék, ahelyett, hogy sírva elfutnék elõle kategória), a fejlesztés alatt állók közül pedig a World of Darkness (az EVE fejelsztõitõl amúgy, tehát még lehetne belõle igényes "rétegMMO") és a WH40k Online. Mondjuk az utóbbit sem single cRPG, sem MMO formájában nem tudom elképzelni, és talán már meg is halt a szavakban létezõ projekt. (Már az is nehezen megemészthetõ, amit a Relic csinál a Space Marine-okkal, pedig én még csak nagyon felületesen ismerem a világot.)

Még a régi SWG leírásai tetszettek, sokan tényleg szerepet játszottak benne, és volt rá lehetõség. A BioWare-féle SW: TOR eddig egy kicsit sem tudta felkelteni az érdeklõdésemet.
warhammerbõl eladtak pl 1 milliót vagy többet, tegyük fel 3 évig megõriz egy stabil 300 ezres fizetõ játékost

ha ez pénzügyi bukás akkor én be is szarok

az lehet hogy le kell állítani pár szervert, meg elküldeni pár alkalmazottat mert nem kell 10 szervert üzemeltetni de bukásnak nem igen nevezném, fõleg pénzügyileg nem, fõleg úgy hogy ti konzolosok mindig a pénzügyekkel példálóztok

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

inkább úgy kellene mondania hogy a másik jobb

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Nem hiszem hogy EVE-nek konkurencia lenne teljesen más rendszer az egész. War-nak lehet de azt majd meglátjuk mit alkot a Bioware.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Multi van más ami jobb, acsívmentem e-penisues baromságból nem kérek. És elég volt veteranon a Mohaa meg a CoD 1-2. Ezt is kivinném csak semmi értelme. És ne, ne legyen CoD6 PC-re. Legyen konzolra ott még új is lessz pár embernek 😊

" vagyis nem jó ergó bukás"

nézesd meg magad

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Istencsászár
Jön, nyár vége fele, de elõtte lesz még egy Atlantis DVD/blûréj lezáró film😞

Sok mindent lehetne belõle csinálno, egy jó fpst, egy jó tpst, egy jó rpgt, de egyik sincs, ami meg lett volna azt bezuzták... nekem ebbõl a világból nem MMO kell hanem egy jó singli játék.

BEAST
Stargatebol siman lehetett volna csinalni egy zsenialis jatekot singleplayerrel, jo tortenettel es egy atlagos multi resszel... mmoban nem fog mukodni, vagy legalabbis a stargate varazs eleg hamar elmulik majd.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Dante73
Gondolom, lesz trial a StarGate MMO-ból. Ha lesz, kipróbálom. Imádom a sorozatot, ugyanis. Sok függ attól, hogy azt kapom-e, amit várok. És egy sorozat esetében ennek a belövése, koránsem olyan nehéz, mint egy elõzmény nélküli játéknál. Azt kell adni, amit a sorozatban adtak. Ha így lesz, nem lesz bukás. Ha nem... Tehát ezt csak elszabni lehet.
És szerintem, nem rossz ötlet az MMO, ennél az "alkotásnál". Ugyanis, a többinek hamar vége van, ehhez képest, és ha valaki évekig nézett egy sorozatot, az óhatatlanul csalódott lesz, ha 8-10 óra után, maximum kezdheti elölrõl, arról nem is beszélve, hogy lehet eladni majd dolgokat a jónépnek, fegyverektõl az aktuális epizódig, bármit. (Mert bár SG1-nek, Atlantisznak vége, jön a következõ, ha jól tudom)

http://www.freetvmaci.info/

BEAST
Eleve hulyeseg hasonlitgatni egy ver pve jatekot egy rvrre epulo jatekkal, de te tudod... mellesleg hasznot hoz = sikeres. Biztos hogy 10 millio ember utan nagyobb a bevetel, de ettol meg nem ez a merce.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

wedge31
A warhamertöl ez bukta mert a WoW-ot akarta leszoritani a trónról mindenesetre sikeresnek semmiképp se mondanák egy 200-300ezres MMO-ot esetleg rentábilis és már az is valami.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

gazgoblin
én is olvastam...volt jópár wowodás akik jöttek a szépgrafikára mint molylepke a fényre aztán amikor leesett nekik hogy ez nem az általuk jólmegszokott grindfeszt húztak is vissza

de ha az eve online megél 240k játékosból akkor a war is meg fog...nem aggódom..te se tedd 😄

starwarsnak meg sok sikert kivánok remálem jó lesz!

Learn, adapt, overcome! Szavazz a Pénztárcáddal!

BEAST
Dehogy bukta, kicsit jobban utana nezhetnel a dolgoknak, egy jatek nem attol lesz jo vagy sikeres hogy 10 millioan jatszak, vagy talan az Eve online is bukta lenne?

gazgoblin
az mmo játékos amúgy is emberileg bukott drogos idióta szóval megértem a hate-et 😄

(megy levelingelni a harmadik karaktert lvl40-re amíg le nem ér a KZ2 demó)

wedge31
Akkor olvas utána 800ezeröl-röl 300-ra esett vissza a játékosok száma ez bukta ne szépitsük ha nem történik csoda idén bucsuzhatsz a warhammertöl.

Az SW-ét maguk a fejlesztök cseszték el ,ha a Bioware hozza a töle eddig megszokott szinvonalat sikere lesz itélve a játék mivel az SW univerzum rajongó táborához mérhetö tömeg nem nagyon van még egy.

Istencsászár
Én csak azt olvasom h szerver összevonás, fejlesztõi létszám leépítés, játékos bázis csökkenés. mert ott a WOW... vagy sokaknak érdektelen a cucc, vagyis nem jó ergó bukás, de mondom te lehet h élvezed, de nekem ez ezt jelenti szóval ne törõdj velem😊

gazgoblin
bocs...jahogy wow..nem war...így mégviccesebb az elképzelésed 😄

BEAST
Az ilyen Stargate meg Star Trek mmok annyira komolytalanok hogy eselyuk sincs egy palyara lepni az Eve online-nal :d

gazgoblin
melyik mmo csõdölt be mostanában?

#10341 biztos jó lesz annak akit az érdekel...viszont van elég ember akit csak a warhammer világ mozgat (pl engem is csak a világ vett rá újra az mmo drogozásra)

starwars már egyszer lehúzta magát a vécén mmo szempontból (hála a sonynak)
többség azért tesz majd vele egy próbát de nem hiszem hogy a WAR-nak kéne félnie (inkább az EVE-nek)

Istencsászár
😊) áhh... ne törõdj velem csak a düh beszélem belõle h olyan frencsájzokból mint a Star Trek vagy Stargate MMOt csinálnak amikor hatalmas potenciál van bennük, és tudom h nem lesznek sikeresek és nem is lesznek jók, ugyan az lesz a sorsuk mint az összes MMonak a WOW mellett, de ez csak az én idióta meglátásom és érvrendszerem az MMokal szemben szóval nem kell komolyan venni😊

wedge31
Ha kijön a KotoR MMO sehol se lesz a WoW majd skubizátok.

gazgoblin
nyomom a war-t pár hónapja és nem zavar hányan wowoznak amíg egy olyan szerfveren vagyok ami tömve van játékosokkal és nyereséget termel...

olyan lenne mintha a counterstrike játékost zavarná hányan cod4-eznek

Akkor a Halo Warsszal ne is nagyon játssz, mert eladásokban úgyis visszalépés lesz a frencsájz elõzõ darabjához képest! <#idiota>
Istencsászár
Nemtudom, csak maga a tudat h a játékosok elpártolnak tõle és inkább mennek vissza wowozni, szervereket összevonnak h mégse csellengés legyen, nem nõ hanem apad...

gazgoblin
"Az engem nem vígasztalna mint MMO játékost h nyereséges"

mivan??

ha nyereséges akkor nem kell félni attól hogy bezárják hirtelen...persze hogy fontos dolog ez

MIért életképtelen? Ha fejlesztõnek, a kiadónak termel a profitot, a játékos pedig elégedett, akkor szerintme minden rendben van.

Mellesleg a túl nagy bázis nem feltétlen elõny, elvégre több ízlésnek kell megfelelni, több a kis- és fiatalkorú, illetve divatból játszó felnõtt, akik rongálhatják a játékélményt. Mellesleg a WoW trial még RP szerveren is borzasztóan lagos tudott lenni SW közelében. Persze ez nyilván jellemzõ a többire is, a WoW alatt különben is több szerver van, de akkor is idegesítõ tud lenni.
gazgoblin
WAR simán fogja tartani azt imho és simán el lesz vele...

EVE online is elvan 2003 óta pedig csak kb. 240ezerelõfizetõje van

Istencsászár
Az engem nem vígasztalna mint MMO játékost h nyereséges viszont a WOW mellett mondhatni életképtelen.

Bár sok a költségvonzata a mûfajnak (tehát van bõven kockázat is), de a bevételi oldal sem a megszokott, nem kizárólag a WoW nyereséges. Viszont jóformán kizárólag a WoW extrém nyereséges. Szerintem ha 300 ezres bázist hosszabb távon meg tudja tartani mondjuk a WHO, az bõven jó.
Arra akarok kilyukadni, amit írtam 😊

Érdekes módon, ha a PC-t bármelyik konzollal összevetjük, eladás tekintetében, (Nem vonjuk össze az összes konzolt!) Vezet. Viszont a CoD5 mégsem fogy. Mi az ÉRTELMES következtetés?

Erre reagáltam alább. Tehát hiába vezet a PC az MMO-k miatt, ha a CoD nem MMO, abból bevétel csak egyszeri retail és egyszeri online eladásokon keresztül lesz. (Persze biztos van - ha más nem - Intel és nVidia reklám is benne, ha szõrszálhasogasohatni akrunk.)

Konzolon is elképzelhetõ a dolog, minden bizonnyal, de ott valahogy KEVÉSBÉ,

Pedig régóta divat a BC. Az egyszerûség kedvéért a wikis oldalt linkelem, van itt egy csomó példa. Márészt pedig a gyûjtést szerintem ez nem érinti, aki igazán gyûjt, az megõrzi a hardvert is. (A "KEVÉSBÉ" inkább technikai kérdés, mint fogyasztói szokásé.)

Persze az már változó, hogy miként használja õket, van olyan hardcore gyûjtõ ismerõsöm, aki minden játékot a saját gépén játszik, másnál pedig a padláson állnak, és emulátort használ.
Istencsászár
A tipikus werezmatyi hozzááláás, a kiadó/fejlesztõ meg erre annyit válaszol h minek készítek én COD6ot?

Ott van a co op, multi, single, zombiag mod... tessék nekiállni mindenek, amit lehet veteranon és máris nem egy délutános rohanás.

CoD 4-5 az ember letölti és kinyomja egy délután alatt élvezi de többet elõ nem venné akkor meg minek vegye meg?

gazgoblin
naja...megokosítják a boxot és ha neadjisten tönkremegy (szokott olyat) akkor gari ugrott vesznek másikat (még így is olcsón jönnek ki)

pontos adat nincs erre de szívesen megnézném hány százaléka ez annak a 28millió eladottnak

Istencsászár
Amíg boxra lényegesen több játék fogy ez nem számít, de remélhetõleg a blúréj marad feltörhetetlen a következõ generációban is és akkor mind a két gép warezmentesen mûkõdhet, szép álom...

[Jakuza]
Szerintem meg legjobban az, hogy hazudoztk rola hosszu honapokig, utana meg eszmeletlen draga volt es nem volt hozza jatekkinalat.
Kozel egy ev eltelt mire kijott hozza egy ertelmes jatek es ugy akartak eladni mint a "B-RAY lejatszo"

Istencsászár
MMOból csak a WOW fogy jól, a többi csak vergõdik h egyátalán egy bizonyos létszámot meg tudjanak tartani, mert érdektelenné válik. Lehet h megjelenéskor 1 milla felett elmegy, aztán hónapról hónapra apad jönnek a szerver összevonások, a fejlesztõk leépítése, a gyenge support és a játékosok létszáma milláról a 3adára vagy 4edére csökken... szép jövõ, egy MMO számára = bukás a példákat hosszan lehet sorolni.

Konzolon nincs MMO, még... majd ha lesz egy igényes alkotás kiderül.

Dante73
PS3 "bukásához" szerintem az is hozzájárul, hogy még nem törték fel. Ugyanis, sokan emiatt nem veszik meg, és így azok nem is vesznek 2-3 játékot hozzá, évente. (mert ugye, hiába törött a gép, azért 1-2-3 játékot csak megvesz/kap az ember) Így ezek átmentek box-ra, és ott veszik meg azt a nem sok játékot. Jó, tudom, ez nem hatalmas számú ember, de a különbség egy részére, lehetséges magyarázat.
Egyébként, (már bocsi) ez PC topik, ne menjünk bele a konzol vs konzol vitába! Van annak is helye, itt a fórumon.

Dante73
CoD4-5 ennyit tud PC-n. Ráadásul, itt még a warezre is nehéz fogni a dolgot, mert multira vannak kihegyezve.
Ugyanakkor az MMO, ami szintén, más, sokkal nagyobb bevételeket produkál. Tehát a multira igény van. Hogy bejátszik a warez? persze. (Gondolom, erre utalsz) De a csõlövölde multi, ingyenes online résszel, mért fogy kevésbé, mint az MMO? Ami, hozzá képest méregdrága? Konzolon miért fogy jól, a csõlövölde, és az MMO sehogy?
Fáradt vagyok, nem értem, mire akarsz kilyukadni.

Nem egy régebbi játékomhoz adtak ki patchot, hogy az új oprendszeren is menjen, vagy csináltak fan-ok. Konzolon is elképzelhetõ a dolog, minden bizonnyal, de ott valahogy KEVÉSBÉ, (nem egyáltalán!) jellemzõ a gyûjtögetõ életmód, mint PC-n, és arra gondoltam, ez is lehet az egyik oka. Lehet, ez tévedés, nem tudom.

gazgoblin
persze hogy nem teljesít olyan jól a ps3 hiszen most a nincsendó a menõ a lebutult családokban...

viszont:

2 év alatt elment több mint 20milla ps3
3 év alatt elment kevesebb mint 28milla box

ergó lehet hogy többet vártak itt néhányan de én nem látom azt hogy itt valami bukta lenne (plána az árához képest)

2008-ban olyan címek jöttek ki hogy megnyaltam utána az összes ujjamat
2009-re is olyan a lista hogy értelmetlenné tesz BÁRMIFÉLE fikázást

szóval szerintem:

a konzol fogy rendesen (boxnak jobban kéne hiszen buziolcsó mégse teszi)
és jönnek rá jó játékok (boxra is kéne mégse teszi)

Engem sem ismertek ott mindig. És most eszembe jutott sok minden, amit nem írok le, nem kell ez a sok wall of text 😊

Természetesne nem állítottad a CoD5-rõl, hogy életképtelen. Félreérthetõ lettem volna? Viszont írtál a másféle igényekrõl. Természetesen vannak, de a CoD széria éppen minden platformon a legalapvetõbb mainstream igényeket elégíti ki, ha vannak jobban és rosszabbul sikerült részei is. Tehát nem hiszem, hogy ezért fogyna kevésbé PC-n.

Attól, hogy az elõfizetések milliárdokat hoznak a konyhára, nem kell több CoD-nak fogynia. Tehát ebben azn esetben igenis hibás az a logika, hogy a PC MMO-k miatti elsõsége miatt, jobban kellene fogynia egy "hagyományos" játéknak.

Egyébként a PCGA felmérése tartalmazza a reklámbevételeket is. 800 millió USD volt szerintük 2007-ben wordlwide szinten.

Talán, az is az oka, hogy a konzolok váltakoznak, folyamatosan, míg a PC-kre jövögetnek ki emu-k, amik egy egy korábbi oprendszert szimulálnak, vagy a régi játékokat is játszhatóvá "varázsolják" az új gépen.

Handhelden is van emu, ott a PSP, régi PC-s játékokkal is lehet játszani rajta, de manapság akár mobilon is. A régi Boxon is lehetett ezzel szórakozni. A Nintendo a Virtual Console "fedõnév" alatt csomagban kínálja a klasszikus játékokat Wii-re. XBLA-ra is készülnek "remake"-ek (Contra, 1942), de ott a SSF2Turbo HD is.

Persze emulációban a PC a legjobb szerintem is, de már nem az egyedüli modern eszköz a retrózáshoz.