17438
-
#11901 Úgy látszik, nem olvastad a vitaindító hozzászólást. Arról volt szó, miért nem fogynak a játékok PSP-re. Úgyhogy pont most támasztottad alá az érvelésem... -
#11900 a magad álltal kitalált és elképzelt hülyeségeket szajkózod, tényleg nincs értelme ennek... én tényeket írok, te meg teóriákat, netán PSP piackutatással is foglalkozol? -
#11899 Én a magam részéről abbahagytam a vitát...
A mondanivalóm lényegét nem érted ugyanis. Jössz a grafikával, játékmenettel, mikor köze nincs a dologhoz.
Azt kell mondjam, neked anyuci megvette, és elvagy vele, oké. De aki nem ennyire gémer, mint Te annak ez nem szempont. Mikor választani kell, hogy iPhone, Omnia, VAGY PSP, (utazáshoz) akkor összeadja az ember, és rájön, hogy hosszabb távon olcsóbb a multifunkci, ráadásul sokkal több dologra használható.
Ha most sem érted, akkor sorry, én belefáradtam, hogy ugyan azt leírjam 101. alkalommal is. -
#11898 Ja elég nehezemre esik felfogni az elképzelésedet...
De egész biztos úgy van, hogy akinek nem tellik kocsira és csak a vonatot engedheti meg magának, azok közül kivétel nélkül mindenki havi 10-20ezret ad játékokra ezen a gépen(főleg hazánkban)...
-
#11897 te is sok PSP játékkal játszottál... FF7 CCbe 20+ órát nyomtam bele, epic sotry, epic zene, epic karakterek és jó gémpléj, most egy másik RPGt nyüstölök már benne van abba is 8 órám és még sehol sem vagyok benne, és még egy rakat ilyen játék van PSPre, az igényes TPS, akció játékokról nem is beszélve, pl Resistance? vagy az egyedi kis szórakoztató és zseniális játékokról nem is beszékve pl Loco Roco 1-2, Patapon 1-2
PSP egy kézi játékkonzol, igényes és tartalmas játékokkal, ez nem mobiltelefont szint, nem ájfón szint... -
#11896 Eleve, kocsival megyek. Aki csak vonaton engedheti meg magának az utat, annak a havi 10-20 ezer sok játékokra ezen a gépen...
Tudom, nehéz felfogni.... -
#11895 Nos, azt hiszem, tévedtem. Ott, hogy egy olyan embert próbáltam meggyőzni átlagjózsi szokásairól, aki az X-360, és PSP mellé, még egy PS3 beszerzését is tervezi... Ha valaki meg van győződve, hogy ez a "normális" esélyem sincs arra, hogy megértessem, átlagpistinek bőven elég egy iPhone, vagy Omnia játékra - utazáshoz, ugyanis magasról leszarja, a kétszer annyi poligont a PSP-n, mert az összességében sokkal drágább....
Ugyanis HC játékos nincs annyi, mint átlagpisti....
Mindenesetre érdekes, hogy csúsztunk bele a marokkonzolok grafikájába, mikor semmi, ill nem sok köze van a témához.... -
#11894 Van olyan játék telón, amivel szívesen játszanál mondjuk egy BP-Balaton vasutazáson? -
#11893 "Az iphone semmivel nem marad el a PSPtol , a jatekok megutik azt a mercet, mint azon."
:) nagyon tetszik a meggyőző érvelésed, csak kb sosem fogtál a kezedben PSPt és nem játszottál rajta, de sebaj, hidd ezt! -
#11892 Casual elmeny a dontogetes ? Ne nevettessel mar, azert probalkozik a sony is a mozgaserzekelos iranyitassal nemdebar? Ez arcpiritoan elvakult itelet volt, mondjuk nem csodalkozok rajta, hiszen latom a hozzaszolasaidat a konzolos topikokban is, elarul mindent.
Az erintokepernyo is hasznalhatatlan technologia, az a baj, hogy olyan draga, hogy csak ezert nem terjedt el, nem masert, de ha elmesz Japanba egy jatekterembe ledobbennel, hogy ott mekkora kepernyokon is hasznaljak.
MGS next gen konzolra keszult, ne hasonlitgassuk mar egy PS3-ra specializalt jatekot, azonban megjegyeznem a PSP-n is hardcore szempontbol egy vicc.
Kezikonzollal tortent az ossehasonlitas, ilyen erovel en is osszehasonlithatnak egy NASA szamitogepparkjat az en otthoni keszulekemmel, de ez egyszeruen csusztatas lenne, mondjuk te ezt a formulat eloszeretettel hasznalni szoktad.
Az iphone semmivel nem marad el a PSPtol , a jatekok megutik azt a mercet, mint azon.
Azt sem ertem hogyan lehetett osszehasonlitani az Assasin's Creedet a God of Warral ?
Ezt milyen elvetelt otlettol vezerelve hamoztad ki magadbol ? Meg ha azt mondtad volna, hogy Hero of Sparta akkor talan igazad lenne, de meg akkor sem, ugyanis meglepoek a kritikak ezzel a jatekkal kapcsolatban, hogy maguk a kritikusok is a PS2-es God of Warhoz hasonlitjak es nem negativ hangvetelben, hanem mint ahogy egy "telefonos" jatek feltud novekedni egy PS2-shez.
Tehat egy telefonrol beszelunk, ami nem a hardcore jatekosok igenyeit fogja kielegiteni, mint ahogy a PSP sem, inkabb az alkalmi szorakoztatas, hiszen egy marokkonzolrol beszelunk illetve egy telefonrol. -
#11891 En meg csak ugy visszakezbol profan modon megjegyzek erre par dolgot.
Szep es jo a X360 es PS3-t osszehasonlitani, mikozben azt kell mondjuk egyutt nem erik el a Wii eladasokat.
Sot tovabb megyek ez a vona; bevetel szempontjabol visszalepett az elozo generaciohoz kepest, mert az ossz konzol ealdasokat nem am az X vagy a Ps viszi elore, hanem NDS,Wii,PSP etc.
Masik oldal erosen leszalloagon van, olyannyira, hogy ha az altalam megemlitett eladasokat nezzuk hetre lebontva akkor otszor nagyobb eladast produkal a PS3,Xbox,PS2,Xbox vonalhoz kepest.
Jatekok teren is olyannyira, hogy ha az elso tizbe valamilyen Ps3 vagy hasonlo jatek kerul az mar kisebb csodanak szamit.
Teszem azt a mostani heti eladsban 9. 13. es 19. egy egy ilyen next gen konzoljatekanak az eladasa es slussz, a tobbi nds, wii es PSP jatek marginalisan meghaladja oket.Csak peldakent mig Wii Sport Resortbol eladtak a heten 154 ezret addig az elso listara felkerulo PS3 jatek 10849 eladassal buszkelkedhetik Japanban.
Eppen ezert felesleges nezni a PS3 es X eladasi viszonylatot, mert a szep eladasi szamokbol olyan szerenyen teljesitenek, hogy a konzol osszesites nelkul bizony nem is merik leirni a szamokat a konzol fanatikus oldalak.
Persze hogy nem akarnak a PS3-ra fejleszteni, egyszeruen nevetseges az ara, nincsenek hozza igazan jo jatekok atvagtak a palankon a PS fanokat a megjelenessel, az uzletpolitikaja a Sonynak egy nagy rakas fos es sorolhatnam napestig, hogy miert felesleges beleinvesztalni a PS3-ba.
Ez a vonat elment es mar nem is fog visszajonni, mert mire valtozas lenne, addig a konkurensek szazszor befogjak elozni, eppen ezert mar PS4-en kellene gondolkozniuk. Olyan bakit kovetett el a Sony mint amilyet a MS a Vistaval, amit mar csak a kovetkezo generacios termek orvosolhat.
-
#11890 erről van szó, kár is ezt tovább magyarázni, ha neki a mobilos játékok jobbak akkor rá kell hagyni -
#11889 Ha a PS3 árából még faragnak akkor semmi baj nem lesz vele, olyan játékok is fellelhetőek rajta amik nem olyan frencsájzok amit max a PS brand tud értékelni pl MGS. Engem a GoW sem mozgat meg, PSPn bőven elég volt. Uncharted 1-2, Resistance 2, GT, Final Fantasy Versus XIII !!! és talán a KZ2, már elég ok arra hogy egy jó árban levő PS3ra beruházzak majd év vége fele, jövő év elején. Természtesen a BOX exek jobban érdekelnek, és a multiplatform játékokat is csak azon. -
#11888 Hát aki ki akar adni ennyi pénzt, nem árt ha termékkutat és mérlegel az biztos.
-
Zóanagyvarázsló #11887 Részemről a PS3 árát csak azért említettem meg, mert az egyszeri vásárló az árcédula bűvöletében él, tehát az eladásokra nagyon is kihat.
Az pedig, hogy kinek mi érti meg jobban, más kérdés. Engem ugye Boxon nem érdekel szinte semmi, tehát a jelenlegi árának fele is bőven sok lenne érte. Ízlés kérdése. Mindenesetre egy ócsított slim PS3 normális PS2-kompatibilitással már jól hangzana. -
#11886 Teljesség igénye nélkül reagálok itt pár dologra (nem címzem senkinek, használjátok municiónak ahogy akarjátok)
Drága a PS3-om/Box jobban megéri?
Hát én 2007-ben vettem ps2 kompatibilis ps3-at az 576-ban. Kaptam hozzá két játékot meg két kontrollert és
120 ezer volt az ára.
Amikor megvettem, ezeket a előnyöket néztem:
-eladom a ps2-őt
-nem kell a jövőben asztali BD lejátszót venni
-mivel nem kell megtartani a ps2-őt, és nem kell külön BD lejátszó, kevesebb kütyü meg kábel van a lakásban
-nincs RROD (abban az időben még volt ilyesmi boxra vastagon)
-erre jönnek az általam kedvelt PS játékok új részei.
-ingyen van a multiplayer.
PS3 kullog a box mögött.
Persze hogy kullog...de nem olyan sokkal, ha jobban belegondolsz.
Box hamarabb jött ki egy évvel és felszedett kb. 6 millió előnyt.
A mostani előnye 8 millió környékén van és ez kurva kevés ha figyelmbe veszünk pár dolgot:
-600$ PS3 induló ára.
-Gyengus launch címek PS3-on.
-PS3 mostani ára 400$ viszont boxot kapsz 200$ körül.
-gazdasági (ál)válság.
-Box olcsóbb még a Wii-nél is.
-Nincs warez PS3-on. (ami azért generálna hardver eladást)
-Még mindig nem jött ki a sokak által várt húzócímek folytatása (GT5,GOW III)
-Azt nem tudom hogy a flashelt boxokat is javítja-e az MS vagy nem, de ha nem, akkor a warezhörcsög simán vesz egy új gépet hiszen játékra nem költ.
Szóval PS3 megjelenése óta +2milla előny a boxnál ROHADT kevés.
Árcsökkentés:
Kéne egy árcsökkenés a PS3-nak ez nem is vitás (mielőtt kipukkan a Wii lufi és a kózüál tömeg más irányba kezd nézelődni), csak figyelembe kell venni hogy még mindig 400$ felett van a gyártási költsége és 50-100$ árcsökkentés x +10millió eladott PS3 = 0,5-1 milliárd dodó bukta.
Amíg nem csökken a gyártási költség (pl. slim) addig nem lesz itt árcsökkentés szvsz akárhogy kapálozik néhány kiadó.
Főleg azért vicces hogy néhány kiadó baszogatja/fenyegeti a sony-t mert a PS3 több mint 40%-át teszi ki a HD konzol piacnak. Kidobott pénz, nem portolni PS3-ra. (főleg hogy warez sincs rá)
Hosszú lett bocsi. -
Zóanagyvarázsló #11885 ERős a hardvere, ez nem is kérdés, de ez a döntögetős vezetés tökéletes példa casual élményre. Mondjuk az Asphalt4-ben van opcionálisan ujjheggyel tekerhető kormány is, talán ebben is. Mindenesetre az irányítás máris összehasonlíthatatlan, és ez kihat a játékmenetre is.
Nem lehet iPhone-on ilyen játékmenetet sem összehozni.
Az MGS pedig hardcore szemmel minden szempontból egy vicc rajta.
A Brothers in Arms telefonon pofásnak számít, de azért ettől nehéz elámulni. A játékmenet, az irányítás pedig rettenetnek tűnik - a "hagyományos" játékok felől személve.
Az Assassin's Creed is egyzserű touchscreenes játék, nagyon messze van grafikában a God of Wartól. (Igazság szerint a PSP-t is csak néhány játék használta ki eddig igazán.) Látszik ezeken a spórolás, a telefonfíling rendesen, ha a magamfajta kőkori ember számára döbbenetesen néznek ki.
Egyébként a nagy nevek spinoffjai általában 9.99 dolláron szoktak kezdeni, de idővel olcsóbbak lesznek a a legjobban fogyó casual játékok pedig 1-2 dollárba kerülnek. Persze létezik 50 dollárnál többe kerülő játék is iPhone-ra, de az extrém szélsőség.
Ez pedig egy filléres blockbuster iPhone-ra.
NIncs bajom az iPhone-nal, de a potenciális közönség, a játékélmény eredendően más. Viszont fejelsztőket ettől még szívhatnak el a PSP-től. -
#11884 ok -
#11883 Bogaram hiaba okezol, ez igy van. A jatekok teren egyenrangu a PSP-vel, a kiviheto felbontasa a TV-re nagyobb es a funkcioi ezeszer meghaladjak a PSP-t, mivel navigacios eszkoztol kezdve akar telefonig vagy egyeb masig hasznalhato ellentetben a PSPvel. -
#11882 ok -
#11881 Ne viccelj mar a PSP nincs veluk egy suly csoportban. -
#11880 pofás játékok telefonra, de ezek nincsenek egy súlycsoportban a PSPvel, az irányíthatóság meg egyenes borzalmas, főleg hosszú távon, ez nem játékra lett kitalálva, max annyira mint egy bármi más telefon, vagy most megakarod magyarázni hogy ez jobb mint a PSP? -
#11879 Nagyon nem vagytok ti tisztaban az Iphone kepessegeivel. Belinkelek egy videot de javaslom menj fel a youtubere es nezd meg a tobbi videot is.
mert beszelhetnek meg olyanokrol, mint az Assassin's Creed, Hero of Sparta,Need For Speed Undercover,Brothers in Arms,Terminator Salvation,Galaxy on fire (durva).
Ja es meg valami ami megkulonbozteti a PsP es DS jatekoktol, hogy a top kategorias jatekoknak sem tobb az ara 5 dollarnal de az atlag inkabb 2-3 ellentetben a PSPvel ahol lehet akar 40 is. -
#11878 MGSt sem, Resident Evilt sem, GTt amiről lehetett tudni hogy talán készül, de most lett bemutatva hogy valóban és játszható is volt, te tényleg ennyire nem figyelted az E3at? -
#11877 Kár hogy egyiket sem az E3on jelentették be. -
Zóanagyvarázsló #11876 A minap lett ingyenes a Daggerfall is. -
Zóanagyvarázsló #11875 Az iPhone lehetőségeit az irányítás is behatárolja. Mármint gyártanak rá annak megfelelő játékokat, de amikor az akcióműfaj is elkezd rá vándorolni, az elég félgagyi torzszülötteket eredményez.
De éppen ezért kapott nagyobb fókuszt a fejlesztők részéről: olcsóbb és gyorsabban elkészíthető játékokat gyárthatnak rá, ez biztosabb és gyorsabb profitot jelent. -
#11874 Nehogy már gond legyen a játékkínálat, főleg azok a nagy nevek vannak rá amik a PS családon nevelkedtek pl Final Fantasy, MGS, Silent Hill, God of War, GTA, persze van egy rakat japó játék, de ezzel nincs is gond, mert van köztük egy rakat jó RPG
Idei felhozatal a legnagyobb nevekből meg amiket az E3on jelentettek be
MGS
LittleBigPlanet
AC
Resident Evil
Motortorm
GT Prototable
Final Fantasy Agito XIII
Soul Calibur
Final Fantasy Disidia
-
#11873 Értem, ha neked a PSP hasonló színvonalat és szórakozást nyújtana mint egy telefonos java játék, vagy ha ez nam is akkor valami kezdetleges 3d telefonra, akkor nagyon nem vagy tisztában a PSP nyújtotta a lehetőségekkel és a játékkínálattal. -
Ry0K3N #11872 Sose lessz, az 1000 éves játékokat és átültetik és nesze megveheted :D
-
#11871 "In honor of BattleTech's 25th anniversary, Smith and Tinker has authorized MekTek.net and MekTek Studios to distribute MechWarrior 4 (along with its expansion packs) completely free. For years, MekTek.net has been the central point for online distribution of MechWarrior 4 expansion packs. Now they can provide the core game free to the fans as well. Keep an eye on BattleTech.com – the free download will be available soon!"
Ilyen konzolra van ? :d -
#11870 Nem feltetlenul azert vesz valaki valamit, mert "csak" jatekra kell neki.
Lasd PC rengetegen nem azert veszik, meg is rajta jatszanak a legtobben a vilagon. -
#11869 Szerintem a PSP-vel az a gond, hogy nem sok olyan játékot csináltak rá ami európai embernek is fogyasztható. Nekem van otthon 260 játékom kb, de 90% annyira japán hogy egy átlag gémer nem játszik vele az tuti. DS-nél meg ott vannak az egyedi, direkt arra a gépre készített játékok, amikben van fantázia. Persze azok is japán stílusú játékok inkább, de szerintem könnyebben emészthető, és inkább tudnak vele fiatalok is játszani.
Az Iphone szerintem soha nem lesz igazi játék platform, nem a hardver képességei miatt, hanem mert nem hiszem hogy bárki is vesz majd csak játék miatt, de ne legyen igazam. -
#11868 Ott van az Iphone, siman versenykepes a PSP-vel (jatekfejlesztok szerint), az a vicces, hogy PS 1 es DS emulator is van ra. -
#11867 Azaz. Csak omnián fekvő kép van, és érintőképernyős irányítás. Azért, nem egy játékgép, de (nekem) utazáshoz, egyebekhez bőven elég. -
#11866 akkor ez lesz az
http://www.youtube.com/watch?v=z0np9WeI4M8&feature=related
-
#11865 NAGYON nem erre gondolok. Holnap rakok be screent, csinálok párat. -
#11864 erre az ACra gondolsz? ugye te is tudod hogy ez nem ellenfele a PSPnek, az komoly 3Dre van, komoly minőségben
ajánlom tanulmányozásra a következőket
FF7 Crisis Core
http://www.gametrailers.com/user-movie/crisis-core-dance-with-the/317428
Silent Hill: Origins
http://www.gametrailers.com/video/e3-2007-silent-hill/22102
God of War
http://www.gametrailers.com/video/medusa-gameplay-god-of-war/30607 -
#11863 itt találsz néhányat. Közel sem teljes lista, csak egy ajánló. -
#11862 Spore, PGR3D, Worms, ezeket találtam hirtelen.