17438
  • [HUN]FaTaL
    Nem voltam ott, még sosem gurultunk együtt. :D
  • [HUN]FaTaL

Oksa. :) Figyelj oda mert nagyon hígult a társaság, nézz csak be a TDU topicba.
  • Istencsászár
    Ahhoz nem kellene modolni hogy normális autós játékot adjon ki a kódmester, de megnyugtatlak hogy ugyan az konzolon és pécén is 100%ban, pécén ugyan olyan rossz a kormánykezelés még a modding után sem tökéletes. Az örvendetes hogy a fizikát javították, de ez engem nem érint és ha jól tudom karrierbe így nem használható a játék. TrackIrem nincs, viszont sok éve szimezek, szimeztek elég magas szinten, kibírtam anélkül:) és ligatársaimnak sem volt, vagy nagyon hallagattak róla mind a 20+ an:)

Marad a remény. A Dirt 2 egy picit jobbnak tünik a gameplajok alapján, de ki kell próbálni hogy milyen a vezetési élmény, bár nem fűzök hozzá túl nagy elvárásokat mert megint csalódást okoz a kódmester.
  • Dante73
    Hát igen, mekkora móka már, O'ahu szigetén, Magnum ferrariját üldözni? (Még jobb, ha Te ülsz benne) Aligha hiszem, hogy konzolon sokan így használták volna a TDU-t, tavaly nyáron, pedig nem egyszer elvolt az SG-s társaság egy része vele.... (Bocsi, de nem emléxem már, Te ott voltál-e...) Mert PC-n többek közt erről szól. A verseny abszolút másodlagos szerepet tölt be, inkább csak a pénzkereset miatt kell bele.

(Szóval azért jó dolog a multi, hogy ellent mondjak magamnak, csak megfelelő társaság kell hozzá...)
  • Cat 02 #11617
    Nálad 1 megabit, az 10kb/s feltöltési sebességet jelent ? :)
  • Balumann
    Jah, Far Cry 2-vel is gond nélkül játszottunk kb. 10-en (mármint kapcsolatbeli problémák nem voltak)
  • Balumann
    Hát mi amiket próbáltunk, SWAT 4, GRAW 2 (12-en is voltunk, 1 mbites netemmel simán bírtam), RS Vegas 2 -ben voltunk 16-an is de akkor már 2 mbites nettel, akkor Armed Assaultal coopban játszunk, de van, hogy 10-12-en is összegyűlünk (bár 5-8 az átlag)
    IL-2 sturmovikba szintén gond nélkül játszottunk 8-an coopban
    Általában azért jók a netkódok, néhány kivétellel.
    1,5 , 2 mbit-es feltöltéssel a legtöbb játékban simán lehet 10-16 -an is akár játszani, TS mellett.

Talán nyár után már fel lesz újítva a humachi, és segít abban, hogy könnyen össze lehessen gyűlni sokan :-)
  • Balumann
    Mint írtam, a Colin Dirt móddal már szimulátornak mondható, és ahogy olvastam, úgy már tényleg nem igazán játszható kormány nélkül (lehet, hogy azért volt olyan amilyen, hogy billel is jól lehessen irányítani), és ez biztos, hogy konzolon sem a legtökéletesebb, mert az irányítóra is optimalizálva van. PC-n ezeket lehet házilag korrigálni, és a kínálatot is akár továbbbővíteni is jóesetben (mondjuk sajnos ehhez pont nem látok). GRID -hez is biztos lesz mód, ahogy a DIRThez, Toca-hoz nem tudom milyen van, ahhoz viszont vannak versenyek és autók is.
    Másrészt, nem tudod milyen valamilyen fejkövetőt (freetrack/trackir) használni - ami ráadásul rohadt olcsón össze is állítható, és azzal nézelődni játékban, hihetetlenül megdobja a szimulátorozás élményét (az nélkül nem is érdemes játszani szimulátort :P), ez egyébként test drive unlimitedben is működik, úgyhogy ajánlom mindenkinek :D

C.M. DiRT with Handling and brake changes
  • [Jakuza]
    Manapsag azert mar jo par otthoni felhasznalonak is van jo netje, amivel akar szerverekekent is uzemetethetik a sajat gepuket.
    Eppen ezert en is sajnalom, hogy egyenlore nalunk nincsen diginet, mert azert 50/25Mbites net 4500 forintert ajandek kategorianak szamit.
  • Cat 02 #11612
    Azért 10 ember összehozni Hamachira... Nálunk klánnak van public szervere és ott nem nagyon van csíter, ha van akkor szólnak nekünk és kick, ott is kb mindig ugyanaz a társaság. Meg sztem azért 10 ember elbírni, ahhoz jó net kell =\ (meg nem árt ha nem szar a netkód :D pl lanpartyn c&c zero hour volt olyan h megszakadt...)
  • Balumann
    Nagyon ismerős a helyzet, és én pont ez miatt lettem átvitt értelemben Hamachi függő (nem is tudom mikor játszottam már így neten CoD -al, Battlefieldel ,vagy akármivel), régen persze nagyon sokat. Van sok jó játék, forumon meg humachin - meg még sok helyen keresgélve, össze lehet állítani egy jó kis multis társaságot, 1 biztos akad akinek van 1-2 mbites feltöltése, és akkor már lehet 10-14 -en jókat multizni szinte BÁRMIVEL, no csíterek, no teljesen idegenek, mindenki TS-en vagy amiben megegyeztek, stb.
  • Dante73
    Oksa, sztem, vmikor a jövő hét közepe, vége felé fent leszek. Majd dobok privit.
  • [HUN]FaTaL
    OFF: Ha fent leszel szólj, fussunk össze. :)
  • [HUN]FaTaL
    Be lehet állítani hogy ne kötött pályán menjen. A lényege nem a verseny, talán számodra. Nekem pont a szabad kóborlás a lényeg, és még jó pár ezer embernek.
  • Dante73
    Nem mindenki, csak sokan, ahhoz képest... Példa, nem konkrét játékból; szemtől szemben állunk, ellen fejébe eresztek egy tárat, semmi baja, hiába a játék legnagyobb sebzésű fegyverét használom, ő meg fejbe lő, egyszer a kis pisztollyal, ami alig sebez egyébként, és én máris respawnolok a bázison... Vagy TDU-ban a repülő autók, vagy azok az idők, amik 0,4 másodperc körül vannak, azon a távon, ami a legjobbaknál 45perc, és sorolhatnám. Ezek nekem nagy általánosságban elveszik a kedvem a multizástól.
    De, természetesen vannak ellenpéldák is. Mindjárt ott a TDU, vagy valamelyik nap, Dead Space. Kicsit elakadtam. Áthívtam öcsköst, Ő boxon már végigjátszotta. Hozta a kontrollerét, rádugta... Egyszemélyes játék, de egy órákig tartó ökörködés lett belőle... Szóval jó dolog többen játszani, egy percig nem tagadom, de ÉN általában egyedül szeretem tolni.

GTA-t azért hoztam fel példának, mert az tipikusan egy olyan játék, amiben mindig akad egy-két "móka-miki" akit szórakoztat a csítelés, a többi játékos kárára.
    Bio-nak pedig minden percét élveztem...
  • dronkZero
    Na ja. De nem különválasztható a két dolog. Az egyik fele, hogy egyetemhez képest 98%-kal csökkent a szabadidőm... :)
    A másik fele meg az, hogy tökmás fíling úgy játszani, hogy közben van, aki figyeli. Koliban bemászkáltak ismerősök a szobába, "húúúmiez?", leálltak nézelődni, kommentálták a dolgokat. Most meg ha egyedül vagyok, nincs is kedvem single játszani... Elkezdem, de kurvára nem köt le.
    Ha meg véletlenül leköt, akkor nem tudok rá figyelni, mert Ventrin megy a duma, kizökkent, nem hallom a párbeszédeket, nem figyelek és elbaszom, stb... Aztán ez nagyjából nem is tudatosul, csak annyi, hogy "á, ehhez nincs kedvem", pedig alapvetően nem a játék hibája... Bioshock pl nemtom mióta jár így, egyszerűen képtelen vagyok egyszerre 20 percnél többet beletenni, azt is kb 3 hetes "rendszerességgel".
  • Cat 02 #11605
    Hát épp ez az. Mostanában mennyi singleplayer-t játszol ?
    Én pl régen csak azt toltam (sc1, ra1, thief 3, hitman, most ezek jutnak eszembe, meg a jó öreg zsnes emulátor :D). Most meg ha elmegy a net nem tudok mit csinálni a gépen :D
  • dronkZero
    És felhozod a GTA4-et példának, aminél konzolosabb játék nincs is. :P

Te figyelj, sztem neked nincs is PC-d, csak szivatod itt a népet évek óta! :D :P :]

Nekem egyébként eredeti formában is megfelelt, azért mondtam, hogy valamit elrontottál, ha neked az. A multizás csak az egyik fele sztem, mi pl haverokkal számtalan órát töltöttünk SP játékok előtt is. Stratégia jellemzően ilyen, Civ, TotalWar sorozat pl olyan, hogy közös megegyezéssel, váltogatott irányítással, pizza+sör+cigi kombóval el lehet tölteni egy-egy napot... De a sima "ezt a játékot nézd meg, öccsséém!" jellegű dolgok is pár órásra nyúlhatnak akár.
    Szal nálam meg inkább alapvetően kiscsoportos foglalkozás a PC játék. Mondjuk mostanában annyira nem jellemző ez már, mostanában csak a Ventri/TS, aztán netes multi...
  • Cat 02 #11603
    Hát jah, mindenki csíter, pro-k nem is léteznek :) Vagy akik 1 napnál többet játszanak a game-el.
  • Dante73
    Nálam magányos... Valahogy nem köt le engem (többnyire) az online játék. Nem vagyok egy hatalmas FPS guru, mindig kilőnek, többnyire a kis csíter kecsegek, 5000m--ről, bugylibicskával, így számomra sok élvezetet nem okoz a dolog... Persze, lanon, haverokkal én is szeretek játszani, ökörködni, de pl egy GTA4-ben eszemben sincs hálózatos játékba kezdeni, számomra az a játék sosem a multiról szólt. Így értettem a magányos műfajt. TDU-t is szeretem, pedig ott is vannak csíterek...
    Úgyhogy, akkor javítom a kijelentésem. Többnyire magányos műfaj, számomra a PC-s játék. Remélem, így megfelel a kijelentésem?
  • Istencsászár
    4és nem kell bedugni:)
  • koschwarz
    ha valami, a pc pont hogy nem magányos műfaj. meg több lan-partyt láttam több 10, 100 géppel, mint konzolost. ja, hogy a konzolba be lehet dugni két kontrollert is...
  • dronkZero
    Eheh, a PC, mint magányos műfaj? Valamit akkor elrontottál, valahol, valamikor... :P
  • Istencsászár
    Értem én hogy neked tetszik, látom ahogy írsz róla:)

Számomra egy autós játéknál az a döntő hogy mennyire élvezem azt, az nekem mindegy hogy árkéd vagy szim, persze máshogy játszom őket. Akrámennyire is éröltettem a TDU nem fogott meg, valami nekem hiányzik belőle, talán majd a TDU2.

Szóval én még mindig azt mondom, hogy pécén a casual rétegnek ott a GRID, NFS esetleg a Burnout ( konzolon MC:LA, PGR, GRID, NFS ) akik egy kicsit komolyabb tartalommal rendelkező játékot akarnak és még a kormánnyal is élvezhető azok TDUznak ( konzolon Forza, GT, Race Pro ), aki pedig nyers szimeket akar az pécén játszik azok rfactor, LFS, iRacing, Simbin játékok
  • Zóanagyvarázsló
    Kösz, talán sikerül ott összefutnunk, de fogalmam sincs mikor lesz rá időm, ha egy gyors kipróbálás során beleszerelmesedem, akkor magasabb prioritást kaphat. Egyelőre a futó single projektek, a rövidesen megjelenő Blood Bowl és DoW 2 multi van betervezve retrózás mellett nyárra. Jó lenne a dolgomra is időt szakítani... :)
  • Dante73
    Én, a magam részéről nem vagyok multipárti, szerintem a PC-s játék "magányos műfaj" Mégis, a TDU magába szippantott... Eleve, csak online játszható, (illetve nem csak online, de a teljesítendő online versenyek miatt úgy is online leszel, mert az off, és online profil nem összevonható) és ahogy elkezded, meg fognak találni a magyarok. (Ha a nevedben szerepel [HUN] tag, amit erősen ajánlok)
    Aztán majd kiderül, hogy neked fekszik-e a stílus, amit lejjebb körülírtam. Mint írtam, azt hittem, nekem nem jön be. Tévedtem, bejött. (Ez nem jelenti azt, hogy neked is befog jönni)
    Lényeg a lényeg. Irányítása nem rossz, a játéktér hatalmas, a küldetések, versenyek jók, a kocsik szépek, van belsőnézet, a táj pedig helyenként remek, bár helyenként már unalmas.
    Nem akarom elkajabálni, de úgy néz ki, a jövő hét vége felé magam is újra fent leszek, mert megint veszek egy G-25-öt... A Nickem Dante[hun] keress meg, ha gondolod, segítek elindulni, egy kis pénzmaggal, tanácsokkal.
  • Dante73
    Ez a párbeszéd, remekül példázza a konzol vs PC-s lelkület különbségét. Az a különbség, hogy én elhiszem, mikor azt mondod, hogy MOOR. Hozzátenném, KONZOLON. PC-n, MMO, nekem elhiheted, másfél évig aktívan toltam, több tízezer KM-et beletettem. És az a különbség, kettőnk szemlélete közt, hogy sosem jutna eszembe neked azt bizonygatni, hogy konzolon mi is a TDU. Ott Te ismered jobban....
    Az én általam a játékba fektetett idő 10%-a volt verseny. A többi "krúzolás"; Találkozás a TDU-s haverokkal, ismerősökkel, lassú, vagy épp gyors mászkálás, és a játékban rejlő, nem versenyzési lehetőségek felfedezése. Persze, versenyeztünk is. Volt, hogy negyed mérföldes gyorsulást tartottunk, volt, hogy "fogócskáztunk", előfordult, hogy levillogtuk, azaz kihívtuk a szembejövőt. De a játék nem CSAK erről szólt...
    A TDU lényege a TEST DRIVE volt, határok, kötöttségek nélkül. Olyan autókat "vezettünk" amiket a való életben sosem próbálhatunk majd ki, olyan tájakon mászkáltunk, órák hosszat, ahol egyébként csak ritkán, és akkor is méreg drágán mászkálhatunk majd, (Talán hallottál róla, hogy a játék O'ahu szigetének megközelítőleg pontos másolata, amennyire egy játék ma engedi)

Csak kiváncsiságból kérdezem; Te felfedezted mind az 1600Km-nyi úthálózatot? Ha igen, miért? hogy meglegyen az acsi? Mert én nem azért, hanem mert élveztem a kóborlást.... És nem csak én voltam vele így. A mai napig ezért népszerü a játék PC-n, mert a döntő többsége a PC-seknek így van vele. Ellenben, konzolon, egy millió autós játék közül. Te, a saját platformodon, összehasonlítod a GRID-el, a Forzával, a Bornout-al, nekem PC-n ez eszembe sem jut, mert a lényegük eltérő, hiába mind autós játék...

Tehát, ha azt mondom, hogy a TDU-t HIBA volt konzolon erőltetni, a PC kárára, mivel az egy MMO, ami a PC-n életképesebb, hihetsz nekem, nem a levegőbe beszélek. Az a gond az egésszel, hogy a döntéshelyzetben lévők is úgy látták a dolgot, mint Te. (Nem a fejlesztők, hanem a döntéshelyzetben levő fejesek!) Ami nálad, nem különösebb gond, az egy olyan embernél az, aki egy játék sorsáról dönt. Ott, a konzolvakság sok millió dollárba kerül!
    És nem, nem azért fogyott sok a TDU-ból PC-n, nem azért nyomja ma is sok-sok ember mert ez van, hanem azért mert az, ami! Hiszen, ott a börnáut, ott a grid, ott a dirt, ott vannak az NFS-ek, a kamionos félszimek, és akkor nem is beszéltünk, a konzolon elérhetetlen kőkemény szimulátorokról, mint LFS, és társai. Aki PC-n versenyezni akar, az ezeket veszi, ízléstől függően.

Sikerült meggyőznöm, vagy sem, nem tudom. PC-n így van, konzolon pedig gyanítom, neked van igazad....
  • Zóanagyvarázsló
    Multi annyira nem érdekel (mondom most), ebben a műfajban amúgy is alkalmi játékos vagyok.
  • Zóanagyvarázsló
    Arra próbáltam célozni, hogy fölösleges ezen vitázni. Egyébként Dante is azt írta, hogy nem lett az elmúlt 10 év legjobbja, végül is ha tökéletes lenne, lehetne az, nem? Mert ugye a Forza 2 sem tökéletes, azt leszögezhetjük.

Ami pedig engem illet, az eltérő téma miatt érdekel a TDU, szóval a Forza csak akkor érdekelne, ha lenne Boxom, mert akkor "illene" kipróbálni. Amúgy nem az én világom.
  • Istencsászár
    FM2 inkább szimulátor, a felsorolatak nem azok

hogy miben több? autó, pálya kínálatában, lehetőségeiben, kifforrott mulitplayer rendszere, csak kormánnyal játszható normálisan ( grid, dirt kormánykezelése förtelmes és élvezhetetlen , mellesleges a fizika is az ami rátesz egy lapáttal ) stb... komoly autós cucc, persze sok apró hibával ami nemkem nem tetszik, nem nem egy LFS vagy rfactor, de nem áll messze és nagyon élvezetes csapatni vele
  • Istencsászár
    ugyan olyan autók, csak más pályák...
  • Istencsászár
    Verseny az verseny, az egy dolog hogy közbe tudsz autókázni, de a lényegi része a verseny, ami kötött pályán megy...
  • [Jakuza]
    Varj majd felvazolom neki a MMO jelenteset :D Massively Multiplayer Online
    Azon belul meg vannak kulon kategoriak, mint RPG,FPS es sorolhatnam. :D
  • Balumann
    Csak megkérdezném, hogy miben jobb a Forza 2 például mondjuk a Toca Race Driver 3, a C.M. Dirt, vagy a R.D Grid -nél? Ha pl. a szimulációs része jobb, akkor jobb-e mint ezek módolva? Mert ha jól láttam, mind3-hoz van mód, amiben ilyeneket "javítottak" - bár gridhez nem vagyok benne biztos most így.
  • [HUN]FaTaL
    Forzanak meg a GTnek miköze a TDUhoz? Pályaautó mindkettő.
  • [HUN]FaTaL
    Aha ugyanazokat. Driveinek, 1600km úthálózat, óriási tér. A MOOR pedig autós MMO. Burnoutnak köze nincs a TDUhoz.
  • Istencsászár
    MMO:) azért nem... M.O.O.R. Massively Open Online Racing

ennyi erővel a Burnout Paradise is az mert ugyan ezeket tudja online

Race vs other players
    Challenge players to complete tasks
    Attempt other player challenges
  • Dante73
    Nem vagy képben. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy MMO. És mint autós MMO a PC piacon messze a legjobb, nem mellékesen, az egyetlen ilyen.(~) Neked, mint konzolosnak, egy a sok autós játék közül, nekem mint PC-s nek, nem egy, hanem AZ AUTÓS játék. Ezért volt hiba a konzolos értékesítést előtérbe helyezni, és magasról tenni a PC-re. Ennek a stílusnak, a PC az elsődleges közege.

Zó!
    Ki lehet próbálni, nyugodtan. Kormánnyal az igazi, de ismerek olyat is, aki billel tolja, HC-ben... Egy jó, rezgős gamepad, sokat ad a játékélményhez, akkor is, ha egy kormány többet adna. Egyébként, ha sikerül "beleszerelmesedned", amire van esély, (a mostani TDU-s társaságtól függ, én azért hagytam abba, mert a sok... öcsipók rákapott, mikor lement az ára, de valószínű, ők már kikoptak) akkor úgy is beszerzel egy FFB-s kormányt a játékhoz, úgy az igazi azért...
    Szóval, próba, cseresznye, sokat tuti nem veszthetsz a dolgon!
  • Istencsászár
    a lényeg a verseny, azért játszik az ember vele hogy élvezze, a körítés lehet más, a pályák is lehetnek mások, de a lényege ugyan az
  • Zóanagyvarázsló
    Más műfaj a TDU, teljesen más élményt ad. Nyilván a GT és a Forza a nagyobb név, de ha vlaaki vadregényes környezetben akar autókázni, az nem megy sokra a Forza pályaversenyeivel.