A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Véletlenül sem védeni akarom a játékot, csak azt tartom szerencsétlennek, ha a köztudatba, mint anyagilag nagyot bukó játék kerül be, mert ez az eddigi ismereteink fényében nagyon messze van az igazságtól.

Az biztos, hogy jelenleg az Epicnél házon belül sokkal gyengébb a pozíciója, mint a Gears of War frencsájznak.
[HUN]FaTaL
Messze nem olyan jó mint az UT99 😊 3 évig UT-ztam (2003-2006), próbáltam a 2004et is de nem igazán jött be. Sajnos közelébe nincs az újabb részek feelingje az UT1-éhez képest.

http://goo.gl/gd6Zi5

Istencsászár
Az Unreal frencsájz kipukkadt, fõleg a Torunamentek ez az UT3 is már elég erõlködõsek tünt mondván hogy a neve ugyis eladja, mert tartalmilag sem újdonság nincs benne, bár én talán a 2004et probáltam, meg természtesen az Unreal egyet ami jó volt egyszer.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Ott van a linkben, PC+PS3 volt akkor 1 millió körül. Veszteséget aligha okozott akár az Epicnek vagy a Midway-nek (ugye az engine kész volt, és amúgy is egy sereg játék használja, az Epic pedig független, aligha kulcsolt nagyobb vagyonokért az Epicnél, õk vélhetõen puszsztán kiadók).

Ha a fogadtatást nézzük, akkor esetleg mondhatjuk, hogy "megbukott", de a Midway nyomorához az UT3 járulhatott hozzá a legkevésbé.
Chocho
Azért a 2004 jól sikerült. 😊

Gaming is believing.

Chocho
Ehhez képest ajánlom, hogy nézz körül a fanfórumokon, és olvasgasd kicsit a kiábrándult játékosok poszttengereit! Az egymilliót pedig összes platformra érted? Mert akkor bizony koránt sem volt jó befektetés. Kijött PS3-ra is, a marketing meg óriási költségeket emésztett fel.

Gaming is believing.

[HUN]FaTaL
A mai napig az UT99 a legjobb, a többi meg sem közelíti.

http://goo.gl/gd6Zi5

dronkZero
Jah. Télleg. Elõtte GT Interactive volt, meg Epic Megagames, aztán bekavarodtam. Aszittem, hogy Epic csak így simán a fejlesztõ, és elõször GT volt a kiadója, aztán meg magának adta ki. De nem, benéztem. Csak Epic Megagames-bõl Epic Games lett mostanában, azt' ez kicsit bekavart.
Amúgy UT-bõl az elsõ részt láttam, a többit sosem... 😊 Ugribugri kvék játékmenet nálam úgy '99 környékén elvesztette a vonzerejét... Mondjuk az instagib ctf nem volt rossz 😊

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Aligha volt bukás, 1 millió felett fogyott, csak a korai NPD adatok alapján temette midnenki, mint az egyébként jobban kezdõ Crysist. (És ez valószínûleg sold lehet, mert 1.2 millós shipped már korábban megvolt.)

Inkább a Stranglehold volt nekik kellemetlen, az uyganis tényleg jiába lépte át a milliós határt nagy nehezen, ha egyszer sikerült rá 40 millió (!) dollárt eltapsolni...
Istencsászár
Developer(s) Epic Games
Publisher(s) Midway Games

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Chocho
Hát a 3 nem. Alig hozott újdonságokat. Nem is volt oda érte a rajongótábor.

Gaming is believing.

dronkZero
Az UT-sorozat Epic.

Istencsászár
Az is Midway? akkor még egy közepes játék... semmit maradandót nem tudtak felmutatni az elmult években.

Istencsászár
Milliós eladásokat produkáltak ahogy írták is, de több kellett volna túl nagy a cég, túl sok alkalmazott és studió, kevés jó játék... hiába ment el ezekbõl a címekbõl milliók hogy ha a cég fentartásához ez nem elég... közepes játékok, rossz marketing, az eredménye meg ez lett ami... Mortalból nem gyerekjátékot kell csinálni hanem 18+ost ezt mindenki tudja még a 10 éves pistike is.

Chocho
Nagyon rosszul bántak a marketinggel és a címmel. Ugyanakkor az UT3 is bukás volt...

Gaming is believing.

[Jakuza]
Na de istencsaszar, multkor meg minden konzolos ceg ubermegacool jatekokat csinal. 😄
Amugy a Mortal szombatbol hosszutavon siman ellehetett volna elni a konzolos szegmensben.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Na az már tényleg jó CAll of duty lenne ha nem mindíg ugyanonnan és ugyanúgy jönnének az ellenfelek. Mert megértem hogy jók a scriptelt jelenetek de könyörgöm nem az egész játék során mert az már kicsit unalmas így az 5. résznél aminek a legnagyobb erénye a nazi zombie mod volt a többi meg egy hulladék.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Istencsászár
Mert szar járékokat csinált, vagyis amit feltudott mutatni a közelmultban az egy közepes Mortal Kombat gyerköcöknek, amibe belekverték a DC univerzumot és csináltak belõl egy brutalitástól mentes 3+os játékot, ez magának a Mortal Kombatnak a megszégyenítése volt, megérdemlik õk csinálták ezt maguknak köszönhetik, miért nem tudtak jó játékokat kiadni.

[Jakuza]
Ugy tunik nem minden fenekig tejfel.

"Bezuhant a Midway

Mortal Kombaaat! Nincs többé a nagy legenda. A Midway beadta a csõdeljárási kérelmet. Közben azért szeretnének mûködni, mint normális cég. Az adósságaikat egyelõre nem tudják kifizetni, de fura, hogy eléggé jól állnak még a lábukon. A Mortal Kombat vs. DC Universe eladások a 2 millióhoz közelednek. A TNA iMPACT! több, mint egymillió példányban kelt el. A Game Party frencsájz pedig hárommilliós eladással büszkélkedhet. Hogy ennek mi lesz a vége?"

Hm, becsodol itt a konzolos ceg is, annyira akkor arrafele se fenekig tejfel minden.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

dronkZero
AI-val? Mint mondjuk a Crysis? 😄

Egyébként részemrõl ez a Left 4 Dead-es világirányító AI nagyon bejön. Hogy nem csak az ellenségeket irányítja, hanem az ellenségeket spawnoltató scriptet is, meg figyeli a pléjerek teljesítményét, és hozzáigazítja az ellenségek mennyiségét, erejét, sebességét.
Szerintem ezzel valami hatalmasat alkotott a Valve, és sokan fogják majd megpróbálni leutánozni. Ez a megoldás egy CoD4-et szinte tökéletes játékká változtatna. (Mondjuk CoD4-ben nemigen lehet figyelni, hogy mennyi HP-ja maradt a pléjernek 😛)

De az is lehet, hogy csak erre a zombis hordás témára megfelelõ, és hogy ha lõni is tudnak, akkor sokkal halálosabb ez a random ellenséges katona spawn...

Istencsászár
Nem szar, hanem elavult és már valami modernebbet kéne kitalálni.

[Jakuza]
Ezekszerint magad is elismered hogy egy scriptes szar. 😄

Ez igaz de legalább nem a végtelenségig spawnolja õket a játék.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

[Jakuza]
En is a nagy kiadokra gondoltam.
Bar kicsibol is egyre kevesebb van, mivel szinte felfalja oket az EA.

dronkZero
Hogy mi!? Dehogynem, totál teljesen ugyanez volt a COD4ben is. Én asszem legnehezebben játszottam végig, és a húzósabb szitukat igencsak be kellett tanulni, úgy, mint egy verset:

Bemegyek, szembõl kettõ
ajtóból két ellen lelõ.
Most a hátam mögött egy
azoknak ott fönn meg a fejébe megy.

(Eheh. Eh. Tudom, szarvolt 😄)

De mindenesetre az egész játék ilyen. Ahol kicsit több hely van, ott már "bezavarhat" az AI, pl a sznájperes helikopterre várós pályánál nem mindig ugyanazon az egy vonalon futnak felénk libasorban, de kb ennyiben ki is merül. Még így is általában egy vonalban jönnek...

Istencsászár
Remélhetõleg a következõ CoD alatt már egy uj motor lesz, és nem lesz tele scriptel...

dronkZero
Egyébként ez tök jó lenne, ha AIból lenne megoldva, a script csak spawnoltatná õket a pályára. De ez a hatszázhuszonhetedjére is ugyanott, ugyanúgy, ugyanolyan testhelyzetben, ugyanazzal mozgással bejön az ellen, és elkezd lõni... Hát, kissé olyan Maddog McCree beütése van... 😊

Na mindegy, megoldást nem tudok, hacsak azt nem, hogy az ilyen játékot csak egyszer játszom végig... Igazából csak ennyi múlik rajta, elsõ végigjátszásra majdnem mindegy, hogy melyik "technikát" alkalmazzák.

De akkor is rohadt illúziromboló, CoD4 is pörgõs volt mégsem volak benne ilyen marhaságok.

Istencsászár
Msáhogy nem igen lehetne ezt a feelinget megoldani... mert ha van a láttérben 15 katon és kinyírod kkor mehetsz is tovább, ebbe semmi nehézség nem lenne, arra vagy kányszerítve h a golyózáporok közepette nyomulj elõre h nem teszed akkor az ellenfél teszi azt vagyis végi az állásokat, ez persze idegesítõ fõleg veteranon, mert kialakul egy állóháború amibõl ugyis te jössz ki vesztesen, csak idõ kérdése😊 valamit valamiért, ha nem igy lenne akkor nem lenne ilyen pörgõs a cucc...

Hát nyílt terepen nem probléma de azért nem árt nézni merre hátrál az ember mert jól be lehet ragadni ahonnan a jóisten sem vakarja ki.
Oblivion motor FTW <#idiota>

Istencsászár
Nem ment ez se elõre se hátra😊, szerencsére mentettem mindig, remélem ebbõl nem lesz rendszer h beesek ilyen helyekre a harc hevében😄

Hát a CoD 5 minden volt csak nem világháború fíling.
1.a németek a 2. VH-ban nem respawnoltak örökké amíg túl nem mentél egy bizonyos ponton
2. a németeket nem ilyen idióta AI-val áldották meg az istenek a 2. VH-ban mert akkor 1 évig se tartott volna.

Quickload, vagy próbálgass meg urlni csak kiszabadul egy föld alatti résznél én is beszopattam magam hátrálás közben és beestem a rámpa alá de aztán valahogy kiverekedtem magam onnan. Ha meg túl régi a mentés akkor próbálj hozzá nézni valami teleport kódot valami noclip féleséget.

Chocho
Na igen, az elsõben fárasztó volt a "menj végig megint mindenen" koncepció. A 3-mal még nem játszottam, de a 2 tetszett, pláne a városi óriás. 😉

Ami a Fallout 3-as kérdésed illeti, van tippen: játszd PC-n. <#idiota>

Gaming is believing.

Istencsászár
Fallout 3 betyároktól kérdem h beestem egy helyre ahonnan nemtudok kijönni, 1szer ugrik aztán semmi nem akar, pedig h még egyet ugrana már kint is lennék simán... valami tipp? vagy megszoptam.

Istencsászár
COD pont a filmes hatásokra megy, ezzel nincs semmi baj, 2 hónapja játszom a COD5öt veteránon a singlét meg a co opot, mert annyira hangulatos és hábor feeling, 2odjára se unalmas 1-1 epizód, meg néha multizok bár nekem ez a tömeghent nem jön be a pályák meg már erre vannak kitlálva 20helyrõl jöhet az ellen... hol vannak a jó kis COD1es mappok? Harbor, Carentan stb...

Istencsászár
A Halo 1 igen, nekem unalmas és montoton, pont az ismétlõdések és az egyhangú helyszínek miatt. Halo 2 nagyon hangulatos, Halo 3 beszt.

Chocho
Sajnos nem is igen van arany középút az FPS piacon. Vagy lineáris lesz, és akkor egyszer-kétszer üt, majd jön az uninstall, vagy free-roaming, aminél sarkalatos a jó AI...

Gaming is believing.

Chocho
A Halo szar? :-/ Persze ízlések és pofonok. Nekem nagyon bejött, noha igaz, hogy meg se kíséreltem komolyan venni! 😊

Gaming is believing.

dronkZero
Jaja. Pl a COD4 valami kurvára bejött. Elsõre. Aztán mikor 3-4szer megcsináltam a látványosabb jeleneteket, hogy megmutassam haveroknak, addigra meg is untam. Uninstall, del, nem hiszem, hogy valaha feltelepítem újra.

Szal ez ilyen kettõs érzéseket kelt. Egyrészt nagyon jó, másrészt rettentõ primitív, újrajátszhatósága borzalmas...

Bucser
Igazából amit észrevettem, hogy a kiadók törekednek a filmszerû élményre a játékok esetén. Eközben pedig a tartalom minõségét megpróbálják a méret rovására javítani. A gond az amikor ez nem mindig sikerül.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Istencsászár
Halo 1 szar, Hl epidodok nagyon jók, de még nem is baj h rövidek nekem maximálisan elég volt, de h másfél 2 éveket várni rá az nevetséges... Mirrors Edge 1szer jó volt "végirohanni", a legtöbb pályán tényleg csak elsuhan az ember, a vége fele kezdõdik a szopás ahol többször nekikezd a dolognak és talán másmerre is elkolbászol.

dronkZero
Hát azt passzolom... Néhány órás játékban is lehet rengeteg munka, de akkor ott azért valami eléggé el van baszva koncepcionálisan... Pl Mirror's Edge... Kurvasok meló lehet egy-egy pályát összerakni, aztán annyi dolgunk van a lemodellezett dolgokkal, hogy 3 másodperc alatt átfutunk rajtuk, elfutunk mellettük, vagy egyszerûen rá sem nézünk, mert csak háttér...
Mondjuk a másik véglet sem túl jó megoldás, pl a Halo 1 századjára is ugyanúgy ismétlõdõ folyosói...

Istencsászár
és akkor egy pár órás játékot 2 évig csinálni? ....

dronkZero
Ez mondjuk nem hozzáállás...

Ha egy kis fejlesztõt megvesz egy kiadó, akkor az szinte biztos, hogy lesz játék a projectbõl.

Viszont ha nincs kiadó aki _elõre_ megfinanszírozná a fejlesztést, így pénz se nagyon, egyáltalán nem biztos, hogy eljut a dolog a kiadásig.

Volt valami FPS, néhány arc fejlesztette, állítólag nagyon jó, csak rövid. Nem ugrik be a címe... Mindenesetre szerintem az az a szint, ameddig függetlenként el lehet jutni. Egy profi, de rövid játék, vagy egy hosszú, de igénytelen.

A nagy kiadókkal van szerintem gond. Az ilyen nagy EA jellegû dolgoknak nem számít egy-két fejlesztõcsapat, egy-két törölt vagy hulladékká silányított nagy név.
Inkább a Valve féle módszer lenne sztem a megoldás, fejlesztõbõl kiadóvá válni, saját projecteket finanszírozni. Csak hát ahhoz elõször kell egy világra szóló nagy siker is, hogy meglegyen az alaptõke. Az meg nem olyan könnyû dolog... 😊

jah és még valamit

http://www.sg.hu/cikkek/65479/electronic_arts_hirek

"Bejelentésre került a tavaly megjelent és szép sikereket aratott Battlefield: Bad Company folytatása is, mely X360 mellett PC-n is tiszteletét teszi."

"A Mass Effect 2 viszont egyszerre érkezik meg X360-ra és PC-re is valamikor 2010 elsõ negyedévében, így ezúttal nem kell hónapokat várnunk a portra. "

napi feltámadás az sgtõl

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

x3at nem félkészen adták ki (voltak bugok aláírom) hanem megelõzte a korát, 3 éves enginerõl beszélünk és ma is simán megállja a helyét, nekem nagy kedvencem mindegyik rész

Bucser
X3 azóta is él és virul és olyan modder community van körülötte ami talán az OFP-hez vagy ARMA-hoz crysishoz hasonlítható...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Dante73
Ezt hívják szelektív látásnak? Nálam a nagyi volt szelektív süket... -Nagyi! tudsz adni egy százast? (Semmi válasz, elfordulok, suttogóra fogom a hangom) -Kész a palacsinta! -Mondtál valamit kisunokám? De jó illat van, mi készül? (Palacsinta, így illat is, természetesen sehol...)
Istencsászár!
Nem tudom, mennyire játszik bele az, hogy öregszem, de nálam a jó játék ott kezdõdik, hogy végigjátszom, (minden játék túl rövid, még az is, ami fél évig tart, feltéve, hogy leköt) és a rövidsége ellenére folytatnám, tovább. Na az jó játék. De egyre kevesebb ilyen van...
Csak pár példa; CoD4-5. Elsõ pálya; Húú! ez aztán! Második pálya; Õõõ, itt valami nem kerek... Harmadik; basszus ennyi scriptet, ez honnan a punciból szedett le? Ez most mi ez a szar? (Természetesen, ez csak saját vélemény!) De ugyanez börnáutnál, és egy csomó másiknál. (Bocsi, de a számomra szar címek kiesnek a likon...)
Viszont érdekes módon, egy krájzisz, egy Mass Effect, egy Witcher, egy Sacred2, egy Mirror's Edge, egy TR Underworld, stb leköt. S.T.A.L.K.E.R megint nem. És nem a bugok miatt, azok, hacsak nem teszik tönkre a játékélményt, nem izgatnak különösebben. (példa; tr underwold; egy dolgot vettem észre, Lara hajlamos beragadni kövekbe. ugrás+elõre és kint van. A legkevésbé sem zavar...)
Szóval, jó játék van dögivel, de sajnos rossz is. És ha egy-egy nagy cím jön ki úgy, hogy messze van a lehetõségeitõl, (pl; NFS) az bosszantó, és általában az ijenek az EA-tól, vagy más "nagy" kiadótól jönnek, ahol egyértelmû, hogy a határidõ volt túl rövid, és nem a készítõkön múlt a dolog. (Ezért is vagyok szkeptikus az új NFS-ekkel. Most már nem egy, mindjárt 4 jön, egy éven belül....

http://www.freetvmaci.info/

"illetve a PC-s változat is online érkezik majd."

errõl ennyit