A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tegnapi álláspontjuk a PC-s portról
tudjuk hogy pcn szebb lesz, könnyebb lesz irányítani, stb 😊
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Gaming is believing.
Asztalhoz vagyok kötve...hát ja...de nem is akarok akkora kocka lenni aki az ágyból egyik kezével tökét vakargatja másik kezével a kontrollert nyomkodja...<#mf2>#mf2><#mf2>#mf2><#mf2>#mf2>
Kontroller..kényelmes fogás? Nem tudom...de az én egeremet is kényelmes fogni
Szabadság...ezt nem értem....Viva la Kontroller? Vagy mi? <#eplus2>#eplus2>
Lehetséges a 10/10-es headshot hát szerintem míg te a kontrollerel vacakolsz, én az egérrel tízszer lelövök bárkit. Pedig nem is szeretem az FPS-eket...
Aztán 4 fajta mozgási sebesség van, van egy gyorsabb séta (lehet tartani, vagy 2x gyorsan lenyomni a váltásra), van a sima futás, van sprint (2x elõre) csak utána nagyon fog mozogni a fegyver, és van egy másik gombra a nagyon lassú séta is (és akkor hasalás, gugolás). Mivel billentyûzeten sok gomb van, nagyon sok féle képpen és jól ki lehet szedni ezeket a hátrányokat, de FPS -nél amúgy sem szükséges a fokozatosság, vannak fontosabb részek.
Aztán, nekem a bill-egér páros is nagyon kényelmes (nem kényelmesebb a gamepad sem), a rezgés nagyon zavarna (kormányomon sajnos van is...). Asztalhoz vagyok kötve, de miért akarnék elmenni az asztaltól?
Szóval csak azt akartam ezzel mondani, hogy amiket érveket felhoztál, az a játékok (játékfejlesztõk) hibája, túl arcadera meg egyszerûre csinálják és nem használják ki a PC-ben rejlõ lehetõségeket ilyen téren sem (gyakorlatilag visszafele fejlõdik, butítják hogy jól lehessen irányítani egy ilyen egyszerû controllerrel).
Splinter Cell -ben volt fontos a mozgási sebesség fokozatossága, ott görgõvel lehetett nagyon jól szabályozni és tökéletes volt.
Gaming is believing.
Gaming is believing.
Hát ezen énis 😊
Azé nyugtass meg, hogy nem minden 360tulajt kötöznek az asztalhoz ha billentyûzetet használ, mert még a végén nem merek majd énse 360at venni.
http://goo.gl/gd6Zi5
a rezgés kb a gyerekeknek tetszik, de egyébként van rezgõs egér, megnyugodhatsz
+ ultra pontos célzási lehetõség Igaz
+ mindenki tud vele játszani, nem kell úgymond beletanulni Igaz
- irreális pontosság Jó játéknál nem igaz
- az ember hajlamos az irreális rángatózásokra, forgolódásokra stb... nem tudom, ez alatt mit értesz
- nincs rezgés Már van.
- billentyû gombokkal nem lehet fokozatosan haladni, vagy nyomod, vagy elengeded, vagy pötyögtetsz Erre van a shift ctrl - futás, séta, azaz 3 állás itt is van
- asztalhoz vagy kötve vele messze nem igaz egy gamer billre,
Kontroller(x360*)
+ kényelmes fogás
+ szabadság
+ alap rezgés
+ ravaszok
+ analóg karokkal lehetséges a elõrehaladási sebesség fokozatos váltása és megtartása
- bele kell tanulni
- lehetséges a 10/10 headshot, de valószínûbb hogy nem mindig sikerül
Ezeket nem igazán tudom kommentálni, addig még nem jutottam.
http://www.freetvmaci.info/
Nekem így a 4-5 év után van kormányom, gamepadom, joystickom is a bill-egér páros mellé (egyik sem egy profi ,de teljesen jól lehet mindegyikkel irányítani a megfelelõ játékot). Én nem szeretnék FPS-t, repülõszimulátort meg stratégiát gamepaddal (bár eleinte úgy játszottam IL-2-t meg Flight simulatort is... szerencsétlenkedni jó volt vele), autós játékot meg billentyûzettel irányítani.
Nem játszok már én sem túl sûrûn, és csak 2 játékkal (Arma és IL-2 Sturmovik), és meggyõzõdésem, hogy PC-n lehet legjobban játszani. Armed Assault-ban trackIR -el (vagyis webkamera + fejlámpa módolva), coop módban (saját készítésü, illetve letöltött küldetéseken), TS mellett, hihetetlen és szinte megunhatatlan a rengeteg bug meg buta AI és kis szaggatás ellenére is, pedig már nagyon régóta játszunk vele 😉
Már csak ez a 2 játék miatt is jobban megéri a PC így 😄
Bill+egér(PC)
+ ultra pontos célzási lehetõség
+ mindenki tud vele játszani, nem kell ugymond beletanulni
- irreális pontosság
- az ember hajlamos az irreális rángatózásokra, forgolódásokra stb...
- nincs rezgés
- billentyû gombokkal nem lehet fokozatosan haladni, vagy nyomod, vagy elengeded, vagy pötyögtetsz
- asztalhoz vagy kötve vele
Kontroller(x360*)
+ kényelmes fogás
+ szabadság
+ alap rezgés
+ ravaszok
+ analóg karokkal lehetséges a elõrehaladási sebesség fokozatos váltása és megtartása
- bele kell tanulni
- lehetséges a 10/10 headshot, de valószínûbb hogy nem mindig sikerül
*PS3 kontroller egy elavult konstrukci, elrendezésben és ergonómiában is jobb a 360, egyedül a dpad ami jobb a dualshokkon
billentyûzet formatervezése = MUNKA
Attól függetlenül igaz ez, hogy én imádok billentyûzeten játszani (persze szigorúan olyan játékokat, amiket rendesen írtak meg rá).
Gaming is believing.
Ezert vezette le Dante ezzel a peldaval, hogy megsem ugyanolyan mert a Ferrari az jobb a Trabantnal, ugyanugy mint az eger jobb az FPS-hez, de alapjaban veve FPS-t iranyitasz mindkettovel, mint ahogy autozol mind a Trabanttal, mint a Ferrarival. Ugye erzed a kulonbseget ? 😄
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
De komolyan érdekel, hogy szerinted akkor hová vezethetõ vissza, mi az alapja. Mert ugye, az egérnek semmi, annak nincsen elõzménye. (nem volt szükség hasonló eszközre) Billentyûzetnek a normál, gombos mûködésû kapcsolók, és szerintem a kontroller a bill egy mellékága, azaz nem elõzmény nélküli. De komolyan kíváncsi vagyok, hogy akkor honnan származik, mi nem ugrott be nekem, mint elõzmény?
(Bocsi az erõltetésért, de komolyan, érdekel a dolog, mivel szeretném megérteni a dolog lényegét, és hogy miért is alkalmas FPS-hez a kontroller, miért nem félmegoldás... stb. Azt, hogy használható nem vitatom, természetesen.)
Más célt szolgál? Nem. Irányít. Másra tervezték? Igen, fogjuk rá. De azért ugyan onnan vezethetõ le, mint a bill, egérhez semmi köze.... Azaz inkább a bill, mint az egér kiváltására alkalmas.
Traban és ferrari? Szintén ugyanoda vezethetõk vissza, azaz autó mind a kettõ.... Persze, inkább ülök én is ferrariba, ha lehet.
Gaming is believing.
Ne vakeraljal. Eg es fold a kulonbseg, akin nincs szemellenzo az tisztaban van az eger, vagy hanyatteger es a kontroller kozotti diferencianak ebben a jatekstilusban.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Mellesleg ja, a multiplatform FPS-ek nem a legjobbak sajna. Ezért kell Stalkerezni. 😉
Gaming is believing.
Ugyanis a multiplatform FPS-ek emiatt olyanok, amilyenek. Példa, bár nem FPS; Fallout 3. Véletlenül sem oda lövök, ahová célzok, kikapcsolni meg nem lehet.
Egyébként szedtél már szét kontrollert? Én anno igen. Nem mondom, hogy bill-nek tervezték, de volt benne 8 gomb, oszt annyi. Mi az, ha nem egy pici bill? De most komolyan kérdezem, miért nem az a véleményed szerint?
Gaming is believing.