A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mondjuk a RE4 még egeret sem támogatott. És ennél az epizódnál is tettek a sok sirámra, ami a harcot illeti, kíváncsi leszek, a PC-s portnál milyen megvalósítást kapunk. Szerintem marad kontrollerre optimalizálva.
Volt már rá példa, hogy nem a megfelelõ platform megjelölésével tették ki a képeket - valószínûleg ez történt most is. Az egyik képen pedig Box kontrolleres X van, bár ez egyáltlaán nem zárná ki a képek PC-s voltát - lásd DMC4. Egyébkétn egy bõ 99%-os esély van szerintem a PC-s portra, tehát rajongóként sem lennének álmatlan éjszakáim.

Tegnapi álláspontjuk a PC-s portról
nem

tudjuk hogy pcn szebb lesz, könnyebb lesz irányítani, stb 😊

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Istencsászár
Senkit nemérdekel a buta konzolos, primitív elvult garfu játék...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Chocho
A Resi5 pc-s téma mindenkinek elkerülte a figyelmét? 😊

Gaming is believing.

Te egy nagyon fura valaki vagy...

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Istencsászár
Ne hagyd abba.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

,,akinek nincs konzolja és pécéje mert köze nincs a témához" Nincs konzolja és PC-je? Mármint nekem? Egyik sincs? Akkor szerinted mi az apám f*száról netezek? <#falbav>Bocs...de szerintem ne konzolozzá' annyit mert látom megártott...<#hehe>

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Istencsászár
Igaz az kussoljon akinek nincs konzolja és pécéje mert köze nincs a témához...

A tény nem az, hogy neked( vagy bárki másnak) van csak igaza...ezt mondjuk jó lenne felfogni

Chocho

Gaming is believing.

Istencsászár
Ti még a tényekkel is vitatkoztok, felesleges szófecsérlés ami itt megy...

Nincs rezgés? Nekem ne is rezegjen az egerem...hülyét kapnék tõle...

Asztalhoz vagyok kötve...hát ja...de nem is akarok akkora kocka lenni aki az ágyból egyik kezével tökét vakargatja másik kezével a kontrollert nyomkodja...<#mf2><#mf2><#mf2>

Kontroller..kényelmes fogás? Nem tudom...de az én egeremet is kényelmes fogni

Szabadság...ezt nem értem....Viva la Kontroller? Vagy mi? <#eplus2>

Lehetséges a 10/10-es headshot hát szerintem míg te a kontrollerel vacakolsz, én az egérrel tízszer lelövök bárkit. Pedig nem is szeretem az FPS-eket...

Chocho
Karaj!!!

Gaming is believing.

Dante73
<#worship><#eljen>

http://www.freetvmaci.info/

Balumann
Az az ultra pontos célzás és irrális pontosság nagyon játékfüggõ, és ha jó egy játék akkor nélkülözhetetlen az élvezetes játékhoz, és megint csak az Armed Assaultot tudom felhozni példának (tudom, takarodjak már el ezzel 😄), ahol még egérrel is nagyon nehéz célozni és eltalálni az ellenséget ha kicsivel távolabb van, amikor már mm-eken múlik, hogy eltalálod-e, és még a célkereszt alap mozgását is figyelembe kell venni, egyszerûen egér nélkül esélytelen. Az irreális rángatózás és forgolódás sincs, mert a fegyver kicsit külön mozog a testhez képest, ráadásul trackIR-el (amihez elég egy kb 3000 Ft-os webcam meg egy mégolcsóbb kis fejlámpa) még a fejmozgás is külön van, bele is kell nézni a célzóba.
Aztán 4 fajta mozgási sebesség van, van egy gyorsabb séta (lehet tartani, vagy 2x gyorsan lenyomni a váltásra), van a sima futás, van sprint (2x elõre) csak utána nagyon fog mozogni a fegyver, és van egy másik gombra a nagyon lassú séta is (és akkor hasalás, gugolás). Mivel billentyûzeten sok gomb van, nagyon sok féle képpen és jól ki lehet szedni ezeket a hátrányokat, de FPS -nél amúgy sem szükséges a fokozatosság, vannak fontosabb részek.

Aztán, nekem a bill-egér páros is nagyon kényelmes (nem kényelmesebb a gamepad sem), a rezgés nagyon zavarna (kormányomon sajnos van is...). Asztalhoz vagyok kötve, de miért akarnék elmenni az asztaltól?

Szóval csak azt akartam ezzel mondani, hogy amiket érveket felhoztál, az a játékok (játékfejlesztõk) hibája, túl arcadera meg egyszerûre csinálják és nem használják ki a PC-ben rejlõ lehetõségeket ilyen téren sem (gyakorlatilag visszafele fejlõdik, butítják hogy jól lehessen irányítani egy ilyen egyszerû controllerrel).

Splinter Cell -ben volt fontos a mozgási sebesség fokozatossága, ott görgõvel lehetett nagyon jól szabályozni és tökéletes volt.

Chocho
Az elsõ dolog, amit kikapcsoltam a kontolleremnél, a rezgés volt. Agyamra ment.

Gaming is believing.

Chocho
Bocs, de ez faszság... Irreális forgólódás, WTF?? Leragadtál a görgõs egér korszakban, vagy mi? 😄

Gaming is believing.

CS@
Reméljük a legjobbakat, hogy nem voltál túl szorosan odakötözve ahhoz a fránya asztalhoz és most onnan szakadsz elfele <#vigyor5>

attól még lenn vagy 😊

Istencsászár
szakadok<#wilting>

CS@
„asztalhoz vagy kötve vele”
Hát ezen énis 😊
Azé nyugtass meg, hogy nem minden 360tulajt kötöznek az asztalhoz ha billentyûzetet használ, mert még a végén nem merek majd énse 360at venni.

Istencsászár
fetrengek<#taps>

[HUN]FaTaL
Controllerrel hibátlan lehet a dodging pl. UTban 😄 CS-ben meg mikor kell pötyögetni a billel? A rezgésnek kb lófasz értelme van. Toljad csak az FPS-t kontrollerrel, attól, hogy így játszol az még egy rakás fos marad 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

mond már meg hogy counter stirkeban mikor kellett pötyögtetni a billel vagy egy rts ben?
a rezgés kb a gyerekeknek tetszik, de egyébként van rezgõs egér, megnyugodhatsz

Dante73
Bill+egér(PC)
+ ultra pontos célzási lehetõség Igaz
+ mindenki tud vele játszani, nem kell úgymond beletanulni Igaz
- irreális pontosság Jó játéknál nem igaz
- az ember hajlamos az irreális rángatózásokra, forgolódásokra stb... nem tudom, ez alatt mit értesz
- nincs rezgés Már van.
- billentyû gombokkal nem lehet fokozatosan haladni, vagy nyomod, vagy elengeded, vagy pötyögtetsz Erre van a shift ctrl - futás, séta, azaz 3 állás itt is van
- asztalhoz vagy kötve vele messze nem igaz egy gamer billre,

Kontroller(x360*)
+ kényelmes fogás
+ szabadság
+ alap rezgés
+ ravaszok
+ analóg karokkal lehetséges a elõrehaladási sebesség fokozatos váltása és megtartása
- bele kell tanulni
- lehetséges a 10/10 headshot, de valószínûbb hogy nem mindig sikerül
Ezeket nem igazán tudom kommentálni, addig még nem jutottam.

Balumann
Nah, megint irányítás vita. Szerintem a legjobb, ha minden játékhoz ki lehet választani, hogy mivel szeretnénk játszani.

Nekem így a 4-5 év után van kormányom, gamepadom, joystickom is a bill-egér páros mellé (egyik sem egy profi ,de teljesen jól lehet mindegyikkel irányítani a megfelelõ játékot). Én nem szeretnék FPS-t, repülõszimulátort meg stratégiát gamepaddal (bár eleinte úgy játszottam IL-2-t meg Flight simulatort is... szerencsétlenkedni jó volt vele), autós játékot meg billentyûzettel irányítani.

Nem játszok már én sem túl sûrûn, és csak 2 játékkal (Arma és IL-2 Sturmovik), és meggyõzõdésem, hogy PC-n lehet legjobban játszani. Armed Assault-ban trackIR -el (vagyis webkamera + fejlámpa módolva), coop módban (saját készítésü, illetve letöltött küldetéseken), TS mellett, hihetetlen és szinte megunhatatlan a rengeteg bug meg buta AI és kis szaggatás ellenére is, pedig már nagyon régóta játszunk vele 😉
Már csak ez a 2 játék miatt is jobban megéri a PC így 😄

Istencsászár
FPS/TPS

Bill+egér(PC)
+ ultra pontos célzási lehetõség
+ mindenki tud vele játszani, nem kell ugymond beletanulni
- irreális pontosság
- az ember hajlamos az irreális rángatózásokra, forgolódásokra stb...
- nincs rezgés
- billentyû gombokkal nem lehet fokozatosan haladni, vagy nyomod, vagy elengeded, vagy pötyögtetsz
- asztalhoz vagy kötve vele

Kontroller(x360*)
+ kényelmes fogás
+ szabadság
+ alap rezgés
+ ravaszok
+ analóg karokkal lehetséges a elõrehaladási sebesség fokozatos váltása és megtartása
- bele kell tanulni
- lehetséges a 10/10 headshot, de valószínûbb hogy nem mindig sikerül

*PS3 kontroller egy elavult konstrukci, elrendezésben és ergonómiában is jobb a 360, egyedül a dpad ami jobb a dualshokkon

Chocho
kontroller formatervezése = játékok.
billentyûzet formatervezése = MUNKA

Attól függetlenül igaz ez, hogy én imádok billentyûzeten játszani (persze szigorúan olyan játékokat, amiket rendesen írtak meg rá).

Gaming is believing.

[HUN]FaTaL
Miért szerinted mi a különbség? Mindkettõ egy kapcsoló.

http://goo.gl/gd6Zi5

[Jakuza]
Igen pont ezt mondja Istencsaszar.
Ezert vezette le Dante ezzel a peldaval, hogy megsem ugyanolyan mert a Ferrari az jobb a Trabantnal, ugyanugy mint az eger jobb az FPS-hez, de alapjaban veve FPS-t iranyitasz mindkettovel, mint ahogy autozol mind a Trabanttal, mint a Ferrarival. Ugye erzed a kulonbseget ? 😄

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Dante73
NEM ugyanolyanok. Közös alapokról indultak, és a kontroller INKÁBB a billentyûzethez áll közel, mint az egérhez. Nem mondok sem többet, sem kevesebbet.

De komolyan érdekel, hogy szerinted akkor hová vezethetõ vissza, mi az alapja. Mert ugye, az egérnek semmi, annak nincsen elõzménye. (nem volt szükség hasonló eszközre) Billentyûzetnek a normál, gombos mûködésû kapcsolók, és szerintem a kontroller a bill egy mellékága, azaz nem elõzmény nélküli. De komolyan kíváncsi vagyok, hogy akkor honnan származik, mi nem ugrott be nekem, mint elõzmény?

(Bocsi az erõltetésért, de komolyan, érdekel a dolog, mivel szeretném megérteni a dolog lényegét, és hogy miért is alkalmas FPS-hez a kontroller, miért nem félmegoldás... stb. Azt, hogy használható nem vitatom, természetesen.)

Chocho
Erre nem tudok mit mondani. Akkor szerindet ugyanolyanok. Hát rajta. 😉

Gaming is believing.

Istencsászár
Jajj ez a trabant és ferrari példa jópofa de a valósághoz semmi köze.

Istencsászár
Nincs értelme vitázni.

Dante73
"Mert más célt szolgál és másra tervezték. Ennyi. Miért, szerinted a Ferrari is Trabant, mert négy kereke van? Ne röhögtess már, kérlek..."

Más célt szolgál? Nem. Irányít. Másra tervezték? Igen, fogjuk rá. De azért ugyan onnan vezethetõ le, mint a bill, egérhez semmi köze.... Azaz inkább a bill, mint az egér kiváltására alkalmas.
Traban és ferrari? Szintén ugyanoda vezethetõk vissza, azaz autó mind a kettõ.... Persze, inkább ülök én is ferrariba, ha lehet.

Chocho
Az olyan meg egyszerûen hülye és nem kell vele foglalkozni. 😊

Gaming is believing.

Chocho
Ámen. De ezt sokan nem értik meg.

Gaming is believing.

Chocho
Nem arról beszéltem, hogy bénák vagy hogy buták. Magáról a pályatervezésrõl. 😉

Gaming is believing.

[Jakuza]
A kulonbseg semmi 😄DDDDDDDDDD
Ne vakeraljal. Eg es fold a kulonbseg, akin nincs szemellenzo az tisztaban van az eger, vagy hanyatteger es a kontroller kozotti diferencianak ebben a jatekstilusban.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Istencsászár
Amúgy nemtudom még mit kell ezen lovagolni. Aki rendelkezik mind a kettõvel, veszi a fáradtságot h ezen meg azon is játszik annak édes mindegy hogy egér vagy kontroller pl én, játszhatok 5 órát Csével pécén, aztán egybõl 5 órát Halo3 multit, a különbség semmi... az egér halál pontos, a kontroler meg kényelmesebb ennyi a különbség ( és alap a rezgés és a ravasz és lehet folyamaotsan a sebességet változtatni nem kell pötyögtetni mint a Wt😊 ) ennyi.

Istencsászár
LOL majd Halo3at toljad Legendaryn és erre visszatérhetünk, vagy Killzone 2be ahol az AI össze vissza bujkál és változtatja a helyét... a multiplatformok meg ugyan azok szóval ez egy oltári hülyeség már bocs.

[Jakuza]
Acsi ne beszeljunk azert felre, nem arrol van szo milyen sajtreszelovel lehet butitani a nepet, hanem ha egy idiota azt mondja, hogy kormot vagni jobb sajtreszelovel, mint koromvagoval.

Istencsászár
Ezekszerint te még nem próbáltad, mármint a kontrollert, ez nem baj, de legalább ne hadoválj akkor róla.

Istencsászár
És ha van? nem kötelezõ használni, ki lehet kapcsolni, amúgy játéka válogatja, OPCIONÁLIS annak akinek nem megy, nincs mindenki megáldva a tehetséggel hogy a kontrollert tökéletesen alkalmazza.

Chocho
Mert más célt szolgál és másra tervezték. Ennyi. Miért, szerinted a Ferrari is Trabant, mert négy kereke van? Ne röhögtess már, kérlek...

Mellesleg ja, a multiplatform FPS-ek nem a legjobbak sajna. Ezért kell Stalkerezni. 😉

Gaming is believing.

Dante73
Ez a gond!
Ugyanis a multiplatform FPS-ek emiatt olyanok, amilyenek. Példa, bár nem FPS; Fallout 3. Véletlenül sem oda lövök, ahová célzok, kikapcsolni meg nem lehet.

Egyébként szedtél már szét kontrollert? Én anno igen. Nem mondom, hogy bill-nek tervezték, de volt benne 8 gomb, oszt annyi. Mi az, ha nem egy pici bill? De most komolyan kérdezem, miért nem az a véleményed szerint?

zomgzerg
szakértõ uram, ezé van auto aim a játékokban

Chocho
Már nem azért, de ez miért zavar titeket? 😊 Ha a nép sajtreszelõt akar, hát hajrá. Nem kell hisztizni. Mellesleg a konzolos FPS-ek játékmenete más, mint a PC-seké, pont az irányítás miatt. A tervezéskor úgy helyezik el az ellenfeleket és úgy tervezik meg az AI-t, hogy a játékosnak nem legyen gondja a joyokkal. Ezért is egyszerûbb egy konzolos FPS.

Gaming is believing.