A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, ez a szokásos, mondhatni korrekt szint a mûfajban. Az elsõ részben viszont igenis feltûnt, hogy meglepõen ügyesen, és akár nagyobb távot is megtéve az ember hátába kerülnek, megpróbálják bekeríteni, meglepni. És nemcsak azzal, hogy a fedezék más végén bukkannak elõ 😊

(Maga a játék viszont ezzel együtt is unalmas volt számomra.)
Istencsászár
Fear 2 demoba is teljesen jó volt, igaz én az 1el nem játszottam, de ha nem csinál hülyeséget akkor fel sem tünik hogy most mennyire okos vagy mennyire buta, arra a pár mpre amig meglátom és megölöm...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Az jó, ha így van, mert a mai napig örülni lehet, ha FEAR, sõt egyáltalán a HL szintjét megütik e szempontból. Ugye demó alapján ez még a FEAR 2-nek sem sikerült...
Istencsászár
Ai teljesen jó, bujkál, egymással kommunikálnak, taktikusan támadnak, változtatják a pozíciójukat... egy non stop akció shúterbe kell ennél több?

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
Már hiányoztál.

Istencsászár
Nyilván<#wilting>

Balumann
konzolos játéknál=konzolosnak

Balumann
Igen éppenséggel én játékmenetre(fizika kihasználása, taktikai lehetõségek, szabadság, fegyverek és sérülések realisztikussága), AI-ra (rekaciók, taktikázás, fizika meg terep kihasználása), illetve irányításra (összetettség, mozgási és tevékenységi lehetõségek) gondoltam, de nyilván ezek a legkevésbé lényegesek egy konzolos játékban...

[HUN]FaTaL
A CS-t meg mégtöbben. És?

http://goo.gl/gd6Zi5

Így már értem. Csak azért volt fura, mert Balumann inkább a játékmenetre, mesterséges intelligenciára célzott, tehát ez aligha elégítené ki 😊
Istencsászár
TrackIR annyira el nem terjed dolog hogy mint érv felesleges felhozni... neked lehet hogy van, de én nem ismerek senkit az ismerõsi körömbe akinek lenne, de azt is megkockáztatom hogy a többésgük sosem hallott róla.

Ne keverd a dolgokat, attól még simán elõjöhet a kompatibilitás és jöhet a hibakeresés a fórumok nyálazása stb... aztán jöhet az options és a butítás, optimális frém beállítása stb, én csak arra válaszoltam amit írtál😊

X360on nagyon Halo3aznak, Codoznak és GTA4eznek amióta ezek megjelentek bomba biztosan az elsõ 3ba vannak, vagy a Forza 2 ami szintén sláger a hc autós körökben, ugyan ugy megvannak ezek mint pécén...

Most volt hírezve pár napja

"A Halo 3 a megjelenése óta folyamatosan ott található a legnépszerûbb online Xbox 360 játékok között, így bizonyára senkit sem lep meg, hogy gigantikus mérföldkõhöz érkezett a harmadik rész.

Szombat este, egy három percig és tizenkilenc másodpercig tartó Infection meccsen a Foundry mapen négy játékos hatalmas mérföldkövet élt át, ráadásul úgy, hogy egyikük sem tudott róla: mint kiderült, õk játszották az egymilliárdomodik online meccset a Halo 3-ban.

Az egy egyes, és utána kilenc nulla. A fenti meccsátlaggal számolva ez úgy 2,3 millió nap folyamatos játékot jelent, ami 6300 év, több, mint hat évezred - kinek melyik adat tetszik.

A játék népszerûsége pedig továbbra sem apad: a Halo 3 2008-ban is a legnépszerûbb játéknak bizonyult az Xbox Live-on, és könnyen lehet, hogy idén is õ fogja elhódítani ezt a címet."

lehet hogy ezt a játékot többen játszák mint az Armát és Il2õt együtt véve jelenleg is multiba...

Istencsászár
A normális mozgásanimációk, grafikában mind a kettõ top, de annyira eltérõ a látványviláguk hogy felesleges összevetni.

õ ezt úgy mondta hogy megnézte a demot meg a gt video reviewet

császár: a killzone 2 demo pontozással még adós vagy ha toltad <#idiota>

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Balumann
Nemigazán érted amit mondok, Arma-val jóval többen játszanának ha kevesebb bug lenne, meg jobban optimalizált. De az Arma/Opf és az átlagos FPS között is van "hely", PC-n azokat tudnák eladni leginkább, mert sokkal több idõt igényel, ki lehet használni a billentyûzet sok gombját, etc... És emellett nagyon fontos a módolhatóság meg pályaszerkesztõ, az nélkül tényleg nincs is értelme megvenni egy ilyen játékot, RS Vegas 2 például itt bukott meg (nameg persze a bugjai miatt is).
A kevésbé igényes casualoknak, akik az újabb multiplatform játékokat szeretik, azoknak kellene konzolt venni, PC-re meg jöhetnének az összetettebbek (még ha nemis annyira, mint egy Arma vagy IL-2).

Nem véletlenül írtam ezt a TrackIR -es dolgot, egy nagyon olcsó genius webkamera, és egy fejre rakható led-el (illetve idális esetben 3 -al) nagyon meglehet dobni a játékélményt, kétlem hogy ez pl. konzolon lehetséges lenne.

"pécén nem úgy mûködik h beteszed a lemezt? install és indít? vagy 2 óráig írod az indítófájlt?😊 ejjha... "
Hehe, legelõször ott szálltam be ebbe a vitába másik topikban, amikor azon ment a vita, hogy mennyivel egyszerûbb konzolon játszani, mert PC-n fel kell telepíteni, helyet csinálni, drivereket frissíteni, beállítani a grafikát ami sajnos nem mindig megy maxon a konzollal ellentétben, ha jól emlékszem ezzel még te is vitatkoztál, örülök hogy elindult valami észheztérés szerü folyamat.

És miért cska az én igényeim lennének, nagyon sokan játszanak IL2-vel, szerintem LockOn -al is, meg Arma-val is, fõleg idõsebbek, nagyon sok magyar is. Magyarok közül van aki már több mint 7 éve il-ezik, és mostanában is sokan csatlakoznak meg veszik meg a játékot. Kíváncsi vagyok ez melyik x360-as játékról lesz elmondható 5-6 év múlva.

*
hogy mi az ereti gondoaltod

Eredetileg: eredeti gondolatod lett volna. De így jobban hangzik 😊
Killzone 2ben benne van ami a Crysisból hiáyzik.

Konkrétan mire gondolsz?
Egyébként elég más stílusú ahhoz a két játék, hogy csak óvatosan lehessen összemérni õket.
Nem is szó szerint értettem, csak arra céloztam, hogy a portolás miatt szokás lehúzni. A mellbimbók hiánya olyan szinten huszadrangú dolog, hogy aligha érinti egy játék minõségét (mert ugye a fogalmazásod miatt kissé összegabalyodott a kettõ, és én nem tudhatom, hogy mi az ereti gondoaltod).

Amúgy ne érts félre, mert egyetértek veled, és az említett SP jelenet is az egyik kedvencem, csak azt mondom, hogy ettõl nem lesz jobb vagy rosszabb egy játék, akkor sem, ha stílus miatt úgy illene, ahogy mondod. Na meg ez egy egyszerû moddal megoldható probléma, legalábbis szokott készülni ilyesmi, olyan játékhoz, amihez nem kellene 😊
Istencsászár
"már az arma-nál is tovább juthattunk volna"

ezt nemértem, milyen játék jelent meg ami kicsit is hasonló az Armához? OPFhez? mi köze ennek a konzolhoz?

"Persze valakinek jók ezek az egyszerûbb konzoljátékok, berakja a lemezt"

pécén nem úgy mûködik h beteszed a lemezt? install és indít? vagy 2 óráig írod az indítófájlt?😊 ejjha...

"pc-re mindent kiadni, konzolra pedig az ilyen egyszerûbbeket"

a saját igényeidet ne vetítsd ki globálisan, pécén játszók többsége casual, nekik nem kell Lock On, nem kell Arma, nem kell iracing... ha ez így lenne akkor mindenki konzolt venne mert játszani szeretne egy jót, normális játékokkal, és ettõl pécére nem lenne több szim😊

"Csak Arma-val meg IL2-vel játszok mostanában"

ez a te igényed jelenleg, ezért veled különsebben nem kell foglalkozni, nem vagy potenciális vásárló aki pl rohanna Resident Evil 5ért jövõhéten

"ha konzolon ilyen egyszerûbb játékokat el lehet adni szép grafikával"

ugyan azok a slágerek konzolon mint pécén, kisebb nagyobb eltérések vannak itt ott, de lényegében egyforma... egy Fallout 3 is nagyon szépen megy konzolon ( ha nem jobban ) Witcher is szépen fog teljesíteni mert rengetegen várják erre van igény és nem azért mert bonyolult játékok, ilyen nem létezik, hanem mert jók... persze idõ kell ahhoz hogy az ember beletanuljon, de mihez nem?

"Crysis -t sajnáltam hogy olyan lett, és nem mutatták meg milyen egy jó játék."

Killzone 2ben benne van ami a Crysisból hiáyzik.

Dante73
AhhA!

Nem. Szerintem eleve nincs is benne. Pedig ebbe a játékba kellene, hiszen a "valóságot" akarja ábrázolni. Félreértés ne essék, nem rakok nude patch-ot a Tomb Raiderre, de pl a Maffiában használtam. (Ott a bordélyban szüntette meg a takarást, kizárólag) Mert ott kell.
Emlékeztek a South Parkra, mikor Cartmen pucéran megy át a színpadon? Onnan nem gond, hogy kiverték a kis srác szemét... Ez a GONDOLKODÁSMÓD a legirritálóbb.

http://www.freetvmaci.info/

Tehát a GTA4-gyel az az igazi baj, hogy a portolás során kihagyták a mellbimbókat <#idiota>
Dante73
Nem, csak (én úgy értettem) egyenlõségjelet próbáltál tenni a minõség, és a példányszám közé. NFS jó példa a dologra, hogy nagyon nincsen ott semmi... Kettõ köszönõviszonyban nincs egymással.
A "furcsa" gondolkodásra pedig egy másik példa;
GTA4. Rendõröket gyilkolászunk kedvünkre, tömegmészárlást végzünk, stb... De egy mellbimbó az nincsen a játékban. (igen, hiányzik! Az ÖSSZKÉP miatt) Pedig, ugyan mindkét dolog természetes valamilyen szinten, egy nõi, (vagy férfi, kinek kinek ízlése szerint) test mégis sokkal természetesebb. (Kellene legyen)

Tehát van egy állprüdéria, egy profithajhász kiadói rendszer, és máris kész a GTA4, vagy bármi más, hasomló, "minõségi" termék.

Balumann
Persze hogy eltûnõben van, csak addig kellettek amíg nem vettek elegen konzolt. Alap esetben a legjobb a fejlesztõknek és a kiadóknak ha mindenre kiadják a játékot, még régebbi konzolokra is.
Majd jön az új generáció, és hogy hû mit tud majd az, és CSAK erre fog megjelenne ez meg az mert a PC meg a másik szar, aztán lehet folytatni a mások gyõzködését, hogy melyik a jobb.

Balumann
Nah akkor azt mondom, hogyha nem lenne konzol, és PC-s irányba haladtunk volna, tehát összetettebb, játékokat kezdtek volna el gyártani, már az arma-nál is tovább juthattunk volna, kevesebb bug, jobb AI (amik a hátránya sajnos az arma-nak), jobb modolhatóság és fejleszthetõség, és jóval nagyobb réteget vonzana.
Persze valakinek jók ezek az egyszerûbb konzoljátékok, berakja a lemezt, és már játszhat is egy gyönyörû játékkal, amihez nem kellenek hetek, hogy megtanulja irányítani a játékot. Normális esetben itt kéne, hogy ketté válljon a PC és a konzol (pc-re mindent kiadni, konzolra pedig az ilyen egyszerûbbeket), és nem az általános játéklebutítás miatt a konzolt tekinteni elsõdleges platformnak, és azon vitázni, hogy azon jobb-e játszani.
Csak Arma-val meg IL2-vel játszok mostanában, mert szinte akármeddig lekötnek, kihívás megtalálni a megfelelõ taktikát, összejátszani, teljesíteni a küldetéseket (mivel nem lineáris elég nagy szabadság van). Sajnos ezek egy konzolos játékban nincsenek meg, pedig a korábbi fejlõdést tekintve rég alapnak kellene lennie. Persze így több bevételhez jutnak a kiadók, meg a konzol gyártók, minek jobb játékokat csinálni PC-re, ha konzolon ilyen egyszerûbb játékokat el lehet adni szép grafikával.
Crysis -t sajnáltam hogy olyan lett, és nem mutatták meg milyen egy jó játék. A Warhead játszható, de én mondjuk a nagy hype miatt vártam olyanokat, hogy az ellenség fedezékbe megy, nekemdob tárgyakat, gránátot visszadob, meg jobb fizikát, stb..
Far Cry 2 milyen lehetett volna, ha a PC-sek igényeit célozzák meg.

Én pedig ma a Chaos Gate-tel játszottam. Pedig - FDD-t leszámítva - a legrégibb alkatrész is 2006-os a gépben. Sõt, telepítve van a HoMM III, az Alied General, Dungeon Keeper 2, a Phantasmagoria és a Need For Speed: High Stakes is. És ez még mind DOSBOx nélkül. A Dead Space, a King's Bounty és a DoW2 sem sértõdött meg miattuk.

Azért szégyelljem el magam? 😊
Istencsászár
A játékokat ugy készítik hogy annak széles közönsége legyen, ezért válnak multiplatformá, az exluzivitás eltünõben van ez tisztán látszik pl Capcom, mert nem éri meg, persze egy Halo nem lesz PS3on soha ahogy egy GT sem lesz más platformon... de egy FF13, Tekken, DMC stb... könnyedén vált multiplatformá.

Sims lehet jó játék és biztosan az is hiszen nagyon sikeres a non gémerek körében, azt nemtudom nagyon elképzelni hogy te vagy innen bárki is 1 óra belezés hentelés után leülne Simsezni a legújabb tündibündi kiegészítõvel😊 nem mi vagyunk a célcsoport.

Nem látom h rossz játékok lennének, a minõség még mindig elsõdleges, persze kivételek vannak, mert a népnek NFS kell legyen az akármilyen trágya sok millió megy el belõle, mert erre van szükség, de szerencsére ez nem álltalános, szóval nincs itt nagy probléma, sõt...

Chocho
Azért egy high-end gépen nyomni a Sims 2-t elég... hát ööö, izé...

Gaming is believing.

Senki nem mondta, hogy az üzleti sikertõl lesz jó egy játék. Inkább pontosan ugyanazt, mint te: a bevétel mozgat mindent, ezért válnak az említett játékok is multiplatformmá.

Egyébként mi a baj a Simszel? Attól, hogy legtöbb férfi hardcore játékosnak nem kenyere (nekem sem), még lehet profi. (És most nem az ikeás bútorokra és társaikra célzok.) Lehet nem szeretni, de az említett kereskedelmi tévés példákhoz inkább nem hasoníltanám.
Chocho
"A plazmatévén nézni a Mónika Show-t ugyanis szerintem az igénytelenség netovábbja..."

Még jó, hogy nincs plazmatévém. <#idiota>

Mellesleg igazad van.

Gaming is believing.

Dante73
Az emberek nagy tömegben hülyék sajnos. Ezért nem értem, miért jössz állandóan a bevétellel. Azért, mert egy SIMS nagy tömegben kel el, nem biztos, hogy (más szempontok szerint) egy jó játék. De mondhatnám a Mónika Show-t is, vagy a Barátok közt-et. Mindkettõt sokan nézik, nagy bevételeket produkálnak, tehát JÓK? Sajnos, ma nem a színvonalas szórakoztatáson, hanem a bevételen van a hangsúly. És az átlagembernek olyan jó ízlése van, hogy az fáj!

Úgyhogy szerintem a minõség és a bevétel közé ne húzz egyenlõségjelet, mert sajnos nagyon nincs arányban a kettõ. (Mondhatnám, hogy emiatt lehet FPS-t eladni konzolra, egyáltalán, de nem teszem.) Igénytelen világban, illetve ál-igényesben élünk. A plazmatévén nézni a Mónika Show-t ugyanis szerintem az igénytelenség netovábbja...

Istencsászár
Nem teljesen mindegy? irhattam volna Lock Ont is.

Chocho
Van Combat Flight Simulator is. 😊 Mellesleg nem hasonlította õket össze, hanem arra célzott, hogy a FS sajnos nem vonz annyira sok játékost, mint egy kommerszebb repcsis shooter. Ez pedig - PC-s ipar ide, fanboyok oda - így igaz.

Gaming is believing.

[HUN]FaTaL
Úgy van hasonlíts egy katonai repszimet egy polgárihoz 😄 Gratula.

http://goo.gl/gd6Zi5

Istencsászár
Tom Clancy's HAWX (X360) 76.55%

Mi alapján? mert pénz kell nekik az eladásokból, mert sok munkát, pénzt fektetnek bele, és nem csak egy réteget akarnak kiszolgálni, abból nem lesz nagy profit, a multiplatofrmá válás egyértelmû üzenet.

Chocho
Nem, ha vérzik, akkor be kell kötözni a sebet, erre van gyorsbill. 😄 Ez van a sima 1.066-ban is, csak ugye ott nem ilyen drasztikus a hatás. 😊

Gaming is believing.

Istencsászár
És ahhoz plusz gombok kellenek hogy ha vérzel és kúszni tudsz? félreérted, nem errõl van szó😊

Balumann
Mi alapján mondod, hogy bevételek kellenek, tudod hányan vették meg az IL-2-t meg Arma-t az elmúlt 2 évben körülbelül? Rengetegen. IL-2-vel több ezren játszanak ma hyperlobbyn (nem tudom ebbõl, hogy mennyien eredetivel, de mivel már elég olcsó, vszínûleg elég sokan). Battlefield 2-vel is játszanak rengetegen, bár az is egyszerû csak nem lineáris.
Hawx -et ahogy látom lehúzzák rendesen PC-n, vajon miért? Persze tudom, PC-s mentalitás hát persze, meg a paraszt PC-sek nem tisztelik a fejlesztõket. Ugye?

Annak az IL-2-nek meg vszínûleg több köze lesz a Blazing Angelshez mint az il-2-khöz, ami végülis látványos, izgalmas, de nemhiszem hogy lesz aki több év után is játszik vele meg megveszik.

Chocho
Hát azt elhiszem. Akik eddig próbálták, nagyrészt ki voltak akadva... Nem is értem, mit gondolt az Ubisoft.

Gaming is believing.

Istencsászár
Ronda, akad, atomvillanás, homály, nekem szar mert elég sokat Ace Combat 6oztam, ami még most is a legszebb, fix 60 fps és tû éles... Havxben tartalmilag kicsivel több dolgo van, de amikor elkezdett nekem akadni, kiléptem és del ez ugy kb 2 percre az indítás után volt.

Chocho
A S.T.A.L.K.E.R. nem. Pláne az Oblivion Lost mod után. 😛 Egy kicsit vérzel és már csak kúszni tudsz...

Gaming is believing.

Istencsászár
Irányítás szempontjából tök átlagos mind a kettõ...

Chocho
Crysis, Stalker. 😉

HawX? Az a xar? 😄

Gaming is believing.

Istencsászár
Naa valami uj címeket is sorolj már... kezdenek nalmasak lennei ezek, mindig csak ugyan az... ja hogy nincs? ott a Half Life, Doom, Battlefield ezeket mondogasd, ne ezt a 2 db rétegjátékot, harci szimulátort ami jelenleg csak pécére van, de mivel bevételeket is szeretnének látni a következõ részük konzolra is jön, ami még sikeres is lehet látva a Battlefield BC sikerét, de ehhez egy bugmentes, jol kinézõ játékra lesz szükség, ami ezeknek a gyenge pontjai, és persze a horror gépigény vagyis az optimalizálatlanság.

repülõ szim is réteg, lévén hogy jelenleg konzolon alig van repülõs játék, pécére is csak a sok éves repszimek létenek ezekbe kár belemrülni hiszen aki ebbe szerelmes az pécén fogja játszani mert arra eléretõk azok a hc kiegészítõk amivel ezek élvezetesek

a népnek HawX kell, nem flight szimulator... majd ha kijön a félszim Il2 360ra lehet hasonlítgatni

ezeket a kijelöléseket, egy egyszerû kezelõfelülettel meglehet oldalni 1 gomb használatával, és mivel minenki ezt használja nem érdekes az idõ mivel egyenlõ eséllyel indul mindenki, szóval megoldható tökéletesen lásd RTS Halo Wars...

Balumann
Nah akkor még1x, hátha sikerül megérteni. Pont azt mondom, hogy a hülye konzol miatt csak butított pár gombos játékokat csinálnak már, és ha ez az irány nem lenne, jobban kihasználnák a billentyûzeten lévõ sok gombot, az egér pontosságát, stb.. Van azért 1-2 kicsit összetettebb játék, mint pl. America's army, Joint Operations, Jedi Academy-ben is volt azért pár gomb, illetve szimulátor mûfajban ott vannak a repülõszimulátorok.

Arma-ban a jármûvekhez, meg így normálisan lehet elég lenne a 12 gomb, biztos bele lehet sûríteni azt a 25-30 gombot 12 -be kompromisszumokkal, de leaderként lehetetlen, F1-tõl F9-ig ki lehet jelölni egyenként és mindenkinek külön parancsot lehet adni (amiket számokkal lehet a leggyorsabban kijelölni, rámenni a kijelölõvel nagyon sok idõ lenne).
Nagyon kiváncsi leszek, hogy adják ki a 2. részét, mert ha így akkor az arma "tábor" 3/4 -ét biztosan elvesztik. De a legnagyobb probléma a célzás lenne, mert tényleg nehéz és szükség van az ultrapontosságra.

És még1x mondom, példaként említettem, hogy nagyon jól meg lehet oldani, hogy ne legyenek irreális mozgások (pl. a fegyver külön mozog részben a fegyvertõl), a célzás ne legyen túl könnyû (fegyver továbbhúzás, mozgó ellenfelek és nagyobb távolságok, ki lehet venni a célkeresztet is tehát bele kell nézni mindenképpen a célzóba), ultrapontos célzással is legyen nehéz a lövöldözés, és legyen sokféle mozgási lehetõség (sprint, futás, gyorsséta, lassú séta, ráadásul kihagytam, hogy gugolás és hasalás közben is más a sebesség, és ha elõveszi az opticot akkor is, bár lassú séta közben max 5 méterre lévõ ellenséget lehet eltalálni.

Chocho
Hmmm... mintha régebben még Te verted volna magad rá, hogy ilyen szép, meg olyan jó...

Gaming is believing.

Chocho
Mert nem toltad az 1-et...

Gaming is believing.

Chocho
Elhiheted, hogy meglehetõsen otthon vagyok a témában, s mindössze a poén kedvéért linkeltem az oldalt. 😊

Gaming is believing.

Istencsászár
De abba sem vagyok biztos hogy az Armához 20 gomb kell...

Istencsászár
Arma és az OPFen kívül milyen össztett fs van pécére? ne nevetess már... wsad + sfhit és elsõdelges + másodlagos tüzelés van az fpsek 98%ban, a maradék 1 % az arma meg az opf a másik meg max amikor valami képességed van<#wilting> ahhoz kell még min 1-2 gomb...

Istencsászár
Akár már hétfõn a kezembe tarthatom, de majd csak 2 hét mulva. Pécén szebb? ahogy az szokott lenni a capcom portoknál, minimálisan talán az meg kit érdekel?, az irányítás meg ugyan úgy ahogy a capcom játékok 99%nál ennél is tökéletes lesz kontrolleren, bár ezt te nem tudhatod, én viszont 5ször kitoltam a demot oda vissza.

Balumann
Nem a tényekkel vitatkozik senki, csak azon, hogy azok a tények tényleg jelentenek-e elõnyt, vagy nem. Amiket felsoroltál az egyén (tehát szubjektív), és játék függõ is. Pozitívumként hoztad fel a rezgést, a nem helyhez kötöttséget, a kényelmet (ami viszont tényleg hülyeség, mert teljesen kényelmes a billentyûzet+egér is, nekem nem kényelmesebb a gamepadot fogni)
A többi amit felhoztál az pont azért negatívum, mert szinte teljesen lebutítják a játékokat, hogy lehessen padon irányítani. Szerintem ez sokkal nagyobb negatívum mint amiket te felhoztál, mert nem tudnak összetettebb játékokat készíteni a nagyon kevés gomb miatt. Ha ez az irány nem lenne, akkor már olyan játékokkal játszanánk valószínûleg, amikben sokkal több lehetõség van, mégkevésbé lineáris, sok taktikai és egyéb lehetõségek (fizika kihasználása), stb.
Tudom a beszûkült látóköröd miatt ezt még nem fogod tudni megérteni, de majd egyszer talán.

Nemhiszem, hogy van olyan itt, aki ne próbált volna már konzolt, konzolon játékot, vagy ne látott volna konzolos játékmenetvideót (amit játékosok vettek fel). Bõven elég ahhoz, hogy lássuk a különbséget a 2 között.