17438
  • Dante73
    Totti!
    Próbálod játékos oldalról megközelíteni. Pedig ez közgazdasági kérdés. Én most azt mondom, hogy a PSP GO! halott ügy. Majd meglátjuk, 2 év múlva, hogy akkor miért fog épp sírni a kiadők szája...
  • Totti5
    Aki kézi konzolt vesz játékra az nem fog egy suta gépet venni, hanem PSPt vagy DSt, ami messze nem lényegtelen, az a baj hogy nemismered a kínálatot, nem ismered a gépet és jössz olyan merész hasonlítgatásokkal hogy hajam kihullik:) egy igényes PSPs játék nem sokmindenben rosszabb vagy gyengébb mint egy nagykonzolos játék.

Az új MGS is PSPre fog kijönni, és rakat nagy név van bejelentve, szinte minden PSre megjelent exnek van vagy lesz PSPs változata, sok esetben új történetekkel.

Haldoklásról szó nincs, a nagynevek szépen fogynak és teljesítenek, főleg a multiplatform kiadóknak nemtetszik hogy nagy a warez és készek voltak elpártolni a gép mellől hogy ha nem változtat a jövőben, ezért a Sony meg is lépte a PSP GOt.
  • Gerbill
    Múltkor volt valami üzleti jelentéses hírben, hogy az EA-nak mobil részlegen volt a legnagyobb a profitja. Pedig ők még nem is jó kategóriát képviselik, viszont az UbiSoft féle Gameloft az egyik legnagyszerűbb mobil játékgyártó cég, képzelem náluk mennyi a forgalom
  • Gerbill
    Sziasztok
    Már több helyen is föltettem a kérdésem, de választ még nm kaptam, ezért megkérdezem itt is, hiszen azért pc gamingel kapcsolatos. Van rá mód, hogy a Logitech Cordless Rumblepad 2-t XUSB-s gamepadként érzékelje a gép? Sok játék nem ismeri fel, pedig tök jó móka ágyból játszani:D
    Témához meg, hogy a búbánatba ne lenne jövője akkor volt egy kisebb lefele ívelés mikor még a nextgen konzolok az újdonság erejével hatottak, most azonban megint erősödik a pc. A ps3-at viszont csapás éri csapás után. Már a játékkiadók is csicskáztatni akarják lásd Activision. Elég kockázatos játékot játszanak a Sonynál
  • Dante73
    De nem érted, hogy ez a különbség LÉNYEGTELEN?
    Ha játszani akarok, leülök, elsötétítek, beizzítom az 5.1-et, a plazmát, vagy monitort, és játszok.
    A PSP ehhez képest KOMPROMISSZUM, az Omnia egy kicsivel nagyobb kompromisszum. Tehát, ha marokkonzollal játszol, mindenképp kompromisszumra kényszerülsz.
    Kérdem én, egy RACIONÁLIS vásárló mit választ? Egy kompromisszumot 10000Ft-ért, vagy egy kicsit nagyobb kompromisszumot 2000Ft-ért? Ami mellé még + funkciókat is kap?
    Igen, Te és sok hozzád hasonló ember nyilvánvalóan az elsőt, de aki nem kifejezetten HC gamer, az az utóbbit fogja, és Ő van sokan. Nem véletlen, hogy a mobilos játékok millió szám fogynak, (Pedig van warez, rendesen) míg egy PSP haldoklik.... Kicsi a Piac, és a GBA, meg DS lefedte.

Nem értem, mit hadakozol még mindig ez ellen...
  • Totti5
    UMDn is megfog jelenni minden játék.
  • High end PC #11975
    A GT nem csak az új PSP-re jön majd, mint direct download?
  • Totti5
    Csak az Omniás AC nem egy súlycsoport a majdani PSPs ACvel, miért kell összemosni a kettőt? nemigaz hogy nem látod a különbségeket, vagy megint mutogassam a játékokat? te is mutogathatod, eddig egyikkel sem sikerült meggyőzni, talán az NFS amire azt mondom hogy rendben van, nade PSPre 5ször több igényes autós van, és jön a GT ami nem kell hogy mondjam a legjobb lesz mindközül magasan.
  • Zóanagyvarázsló
    A PSP-t és az iPhone-t hasonlítottam össze, mivel erről volt szó. Hogy te milyen nextgen (?) konzolt képzeltél oda, azt én nem tudhatom.

A kormány-döntögetés párhuzamot erősnek érzem, mivel volt szerencsém valódi kocsit is vezetni (bár nem sokat, nem élek vele), és telefont döntögetni is (de nem a Real Racinget), viszont a utána olvasgatva maga a játék nem is tűnik annyira casualnak. Fene tudja. Kipróbálás nélkül nehezen tudom elképzelni. De megpróbálom.
  • Dante73
    Egy ilyen készülék kivált
    1; Telefont
    2; GPS-t
    3; PDA-t, sőt, kis jóindulattal, ha a nyilvánvaló különbségekben hajlandók vagyunk a kompromisszumra egy Laptopot
    4; Egy marokkonzolt, amennyiben szintén hajlandók vagyunk a kompromisszumra.

Ezeket a készülékeket így kell nézni. Egyrészt, így olcsóbbak, mint a fentiek összessége, másrészt egy készülékben vannak, ennek minden előnyét (súly, hely) és hátrányát (kis kijelző) felvonultatva.
    El kell dönteni, hogy cipeled-e ezeket magaddal, (már amelyik kell) vagy lecseréled egy ilyenre, vagy hasonlóra. Nekem se szimpi a kis kijelző, de a laptop túl drága lenne. (mert akkor az a tyúkszemharapáson kívül tudjon mindent, az pedig 300-nál kezdődik, annyit pedig sajnálok kiadni rá, még ha az játékok, és internet terén nagyságrenddel jobb is volna) Ha meg olcsót veszek, akkor csak a nagy képernyő miatt cipelhetek, más előnye (gyakorlatilag) nincs...

Hosszan átrágtam a témát, kompromisszum ugyan, de a vállalható kategórián belül, (nem) mellesleg pedig nagyon tetszik a készülék...

Totti!

De ezt a különbséget elnézi az ember, ha egy Assasin Creed 2 ezer az omniára, és 10 a PSP-re.... (megjelenéskor) Ráadásul az omnia, vagy iPhone nem is annyival drágább, mint amennyivel többet tud...
  • High end PC #11971
    PSX emulátort, amit mutattatok, honnan lehet szedni Pocket PC-re? Mi a neve?
  • [Jakuza]
    Mar pardon vegyunk mar egy joysticket kezbe es iranyitsunk rajta egy repulogepszimutatort. Ugye az nem casual ? Miben is kulonbozik a mozgaserzekelos iranyitas ? Az hogy nem egy fix eszkozzel kell "ugyanazokat" a mozdulatokat csinalnunk.
    A legjobb pelda egy kormanykerek, ugyanugy fogja a keszuleket az ember es ugyanazokat a mozdulatokat vegzi a kanyarodasra. Tehat a levezetese is a magyarazatodnak hamis.

A tobbire meg kar pazarolni barmilyen szot is, mert meg mindig nem next gen konzolokrol beszelunk.
    Majd ha a PSP is meguti azt a szintet akkor johetsz a kovetkezo olyan hozzaszolasoddal, ami nem tereles kategoria.
  • Totti5
    "Tehát a lényeg; a Telefont ne keverjük a PDA-val, ha lehet, még ha alkalmas is a telefonálásra..."

így van, a PSP és DS meg játékra, az ájfón és az ómina pedig nem, hiába alkalmas rá úgy ahogy
  • Zóanagyvarázsló
    Én a múltkor behozattam utolsó napra a kórházba a vén csataló laptopot (P100, csak betárcsázós netet tudna, ha működne a modem...), de az amúgy is dögmelegben az olyan forró lett, hogy nem tudtam sokáig használni, mert megolvadtam volna :)

Egyébkétn így kórház kapcsán joog a felvetés, bár betegsétől, sérüléstől függ, nekem olvasni sem nagyon volt erőm legutóbb. Ha viszont alapvetően jól vagyok, akkor inkább könyv, újság vagy notebook (ha már úgyis van a családban). Egyszerűen nehezen barátkozom meg a kis kijelzőkkel, ahogy a PDA-k, smartphone-ok árával is.

Pedig ez még érdekelne is PPC-re.
  • Dante73
    Hasonló árban van. Mondjuk, kicsit olcsóbb, mert félelmetes az iPhone népszerűsége, így drágábban tudják adni. (Környezetemben vagy 8 iPhone van, míg Omnia 1, enyémmel most már 2)
    Szükségem pedig azért van rá, mert pl pár éve kórházba kerültem. Reggeli kávém mellé, általában híreket olvasok. Ez ott nem ment... Olvadtam valamelyik szennylapot helyette, mert önmagát komoly hírújságnak nevező lapot nem olvasok. Ugyanis az valamelyik irányba elfogult. Maradt a celebvilág. Poenra megmondtam, Győzike alsójának színét, de valahogy nem tudott lekötni. Ebben van wifi, hasonló helyzetben nem leszek elvágva a külvilágtól. (Egy laptop nekem erre a célra túlzás)
    Vagy; rövidesen megyek nyaralni. Ott is jól jön majd a wifi, mivel vezetni nem én fogok, lessz időm bepótolni azt a 2-3 pdf-et, amire nem volt időm, (ha túlságosan rezeg, akkor majd a strandon)
    Vagy rendszeresen kajálok mekiben, ott is jól jön a wifi, ha épp egymagam vagyok, és Jól jön a GPS is, a fényképezője nem rossz, a kamerája egyenesen jó.... És mindez egy tenyérnyi gépben. Nem kell egy táskát magammal cipelnem. (Laptop)
  • Zóanagyvarázsló
    Mondjuk az iPhone árazása már-már félelmetes tud lenni, ha nem előfizetéssel vagy megfelelő kéz alól veszi az ember. (140k Domino feltöltőkártyával, egyébként pedig elég szép összeg az előfizetés.)

Az Omnia milyen árban van, és miért volt rá szükséged?

Részemről utazás közben olvasok vagy alszom, nem szeretek nyilvános helyen, pláne utazás közben játszani, sőt netezni sem. Ezekhez szeretek "nekiülni".
  • Zóanagyvarázsló
    Casual elmeny a dontogetes ? Ne nevettessel mar, azert probalkozik a sony is a mozgaserzekelos iranyitassal nemdebar?

Mi más is lenne? HC szimhez kitalált HC irányítási metódus? Nem a játékot vagy az iPhone-t szóltam le ezzel, csak a helyét lőttem be. (Játszottam már amúgy casual "döntögetős" fizikájú játékkal, nincs velük semmi bajom, casualkodni is kell.)

A God of Wart a grafika miatt hasonlítottam az AC-hez, mert nekem úgy tűnt, hogy a jó grafikájú játékokról írtál egy listát. A Hero of Sparta sem néz ki valami fényesen. Az MGS-t pedig nem az MGS4-hez mértem, hanem általában a stílusának és a megvalósításának komolyságát kritizáltam. Lesz MGS PSP-re is, majd lehet azzal hasonlítgatni.

Carmack(né) pedig eddig isn gyártott mobilra (lásd Doom RPG), jobban érintik őket a telefonos megoldások, mint a konzolosok. Nincs ezzel semmi gond, részemről elismerem az iPhone hardver erejét. Majd előállhatnak valamivel, megmutatva, hogy ők kihasználják az iPhone lehetőségeit.
  • Dante73
    Ha ezt az i900eoldalon is olvasom, akkor azt hiszem, jogosan. Egyrészt azért, mert más i900-ast nem ismerek, másrészt azért, mert mindent tud, amit egy átlagos PDA tud, (sőt) és ugyanúgy win 6.1, vagy 6.5 van rajta, mint azon készülékek nagyobb részén...
  • [Jakuza]
    Na de csak te beszeltel az omniarol, mas nem. :D
  • Dante73
    Minden omnia tulajdonos, (aki kicsit is ért hozzá) háklis arra, hogyha letelefonozzák a készülékét.
    Minden ezzel foglalkozó site főoldalán tiltakozik a megnevezés ellen. i900eoldal.hu, pdamania.com, stb. Keresd fel ezeket az oldalakat. Itt fejlesztők, egyéb, a témában jártas szakemberek (Mondjuk Taryl) fejti ki a véleményét a dologról...
  • [Jakuza]
    Mar fejlesztenek hozza egy iranyitot, ami olyan mint egy dock.
    Icontrolpad :

• sector512
    Jó kis gép a PSP nem kell szídni. Minden tiszteletem John Carmack-nak de mire az Iphone "megölné" a PSP-t kijön a következő ami sokkal jobb lesz. Egyébként az Iphone legnagyobb problémája szerintem is az irányítás. Persze vannak olyan játékok ahol ezt ki lehet használni de engem egy autós játéknál vagy egy tps-nél kifejezetten idegesítene. Ugyanígy vagyok a Wii-vel is. Hobbigépnek jó lenne haverokkal játszani, de nem tudom elképzelni hogy 5-6 órán keresztül hadonásszak a képernyő előtt, annyit meg szabad napjaimon simán szoktam játszani box-al.
  • [Jakuza]
    Okostelefon es nem PDA.
    Aki PDAnak irta egy barom, mar pardon. :D Amugy ha minden igaz, windosos operacios rendszerrel is kiadjak majd, persze barmi kozbejohet, az idok folyaman ezt lehet megis elvetik.

Ha jol emlexem amugy van egy kinai klonja,(Meizu m8) ami WinCE-vel fut es szinte mindenben megegyezik tulajdonsagaiban.
  • Dante73
    Szerintem egy symbianos készülék, max okostelefon, de ki tudja, ma már... iPhone- os dolgot meg köszi, nem tudtam, mert eleve ellenszenves az Apple hozzáállása dologhoz, így eszembe se jutott hogy vegyek egy olyat, úgyhogy nem igazán néztem utána...
  • High end PC #11957
    Mondjuk már annyira kezdenek összemosódni a határvonalak, hogy a franc se tudja, hogy pl egy Nokia N97 is már hová sorolható be :D
  • High end PC #11956
    Wikipedia az iPhone-t is PDA kategóriába sorolja.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Personal_digital_assistant
  • Dante73
    Mondjuk, nekem eleve unszimpatikus az iPhone. Egyszerűen azért, mert egy win-mobile-re vannak ingyenes programok, alapból tud olyanokat, amikért iPhonon fizetsz, vagy jailbrakeled, ami ugye garanciavesztés, és warez. Nem mellékesen, én, ha (mégis) warezolni akarok, nem kockáztatok semmit.
    És azért egy dolgot tisztázzunk. Nem tudom, iPhone micsoda, de a winmobil NEM TELEFON. PDA, amin telefonálni IS lehet. Nekem spec ezért kellett. Netezés, ha épp nem vagyok gépközelben, GPS útközben, pdf olvasás, win-es dokumentumok olvasása, szerkesztése, egyebek. De, mondjuk egy simbianos Nokia nem kellene, sosem, mert az ezekre a dolgokra csak kompromisszumokkal alkalmas.

Tehát a lényeg; a Telefont ne keverjük a PDA-val, ha lehet, még ha alkalmas is a telefonálásra...
  • [Jakuza]
    Nincs iphoneom :D Ismeroseimnek ellenben van. En feleslegesnek tartok telefonra es kutyukre ekkora kiadast. Pazarlonak talalom.
    Mondjuk az egyik srac eladna nekem 35-ert az egyiket, de meg ilyen ajandek aron sem kellett, mert szamomra a telefon, az telefon nem egyeb. :D
    Sokszor vannak a kezemben, mert a srac az teljesen dinka az ilyen kutyukkel kapcsolatban, peldaul ket iphoneja van egy ceges es egy otthoni es most rendelte meg a 3GS-t is a nem normalis.
    Szoval nekem teljesen megfelelo egy regi elavult keszulek is , a lenyeg az hogy eltudjanak rajta erni, ha kell.
  • High end PC #11953
    Jah, legalábbis amiket eddig próbáltam, gond nélkül mentek.
  • Dante73
    THX!
    Meglesem! (Ezek okosított játékok amúgy? bár ruszki oldalnál, azt hiszem felesleges a kérdés...)
  • High end PC #11951
    Akkor most mutatok valami finomságot. Orosz weboldal, rergisztrálsz, több száz Pocket PC játék, legtöbbjük marhaság, de vannak nagyon finom címek is.
    - CoD4
    - TombRaider
    - Quake III
    - CounterStrike
    - Snow Rally Canada
    - Age of Empires
    stb
    http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=19674
  • High end PC #11950
    Téged irigyellek. iPhone-on az NFS Undercover még a Pocket PC-és verziónál is szebb grafikájú. :D
  • [Jakuza]
    Akkor nagylelku leszek hozzad es bemutatom legujabb baratod a FPSEce PSX emulatort. :D
    Innentol kezdve jo szorakozast hozza. :D

allitolag frame atugras nelkul elboldogul a jatekokkal. Mondjuk en ugyan meg csak videon lattam, de az eleg lenyugozo volt.
  • High end PC #11948
    Hja, jó lenne, ha pl az EA elkezdene a közeljövőben Windows Mobile alá komolyabban is játékokat írni. Próbáld ki te meg az NFS Undercovert, készült belőle Pocket PC optimalizált változat is, azt hiszem 2000 Ft körül van, nagyon szép lett grafikában szerintem.
  • Dante73
    Sorry!
  • Dante73
    Nekem most 2 játék van rajt, (na jó, félhárom) Az Assasin Creed, Asphalt4, és a fél az a HDWobble. (Ez utóbbira érdemes rákeresni a tube-on, ötletes marhaság)
    Nem rossz játékok, bár az omnia nem egy túl régi gép, és a kijelzője is elég egyedi, amellett, hogy nem túl nagy, így egyenlőre nem tobzódunk rá a játékokban, mint mondjuk iPhone-on, vagy PSP-n.
  • Balumann
    én is PC elé ülök le és k750i :| :D
  • High end PC #11944
    Akkor, ha neked Omniad van, te is Pocket PC-én játszol leginkább utazás közben? Milyen játékokat tettél rá?
  • Dante73
    Szerintem annak a topiknak helyesebb cím volna a; PC-s játékokat próbáljuk, próbálják eltenni láb alól, de nem megy, mert még mindig ott a legtöbb a bevétel...
    (Csak így, röviden)
  • High end PC #11942
    Á, végre itt hasonló gondolkodású emberek vannak, mint én, szeretni fogom ezt a topikot. :D
    A PC-és játékoknak leáldozott topikot úgysem szeretem.