17438
  • Dante73
    2 hete van Omniám. és nem játékra használom. Assasin Creed, és Asphalt4 van jelenleg a gépemen. PoP úgy tudom van még rá, rengeteg "apróság" ami inkább szórakoztató marhaság, mint komoly játék, (Keress rá, hogy hdwobble a yutube-on) stb... Amennyire én játszok vele, nekem ez idénre már elég. De holnap utánanézek a kedvedért.
  • Totti5
    ugyan olyan árak vannak mint PSPn
  • Dante73
    Ez a DS nekem úgy hangzik, hogy akkor vannak ilyen letölthető(?) játékocskák hozzá, nem túl drágán, mondjuk egy átlag PSP játék árának feléért, negyedéért... Mert ha így van, megvan a különbség... Ha nincs így, akkor keresgélek. (Ez persze, nem jelenti azt, hogy a warez nem hibás, vagy nem csak az a hibás, de ezt egy kiadó, vagy több szavára nem hiszem el)
  • Totti5
    sorold rá a játékokat
  • Dante73
    Hát, PS 1,5 színvonalat az Omniám is hozza, ráadásul nem is sokkal drágábban, és mellette 1000 más dolgot is tud...
  • Dante73
    "persze ezért lett kitalálva hogy ne legyél helyhez kötve"
    De arra drága. Mert az aki utazik, úgy, hogy tud mellette játszani, általában nem engedhet meg magának havi 10-20 ezer Ft-ot, erre a célra.
    Ennyi. A konstrukció Japánban működik, máshol meg warez, mert úgy még elfogadható árban van. Máshol meg a DS és a GBA működik. Vagy azért, mert hosszú távon olcsóbb, vagy azért mert tud valamit, amit PSP nem, vagy egész más okból. Lényeg, hogy a warez nem csak ok, okozat IS...
    Otthoni gépet nem váltja ki, mert ahhoz kevés.
  • Totti5
    A PSP lényegében egy hordozható PS1 és magára a PSPre szánt játékok meg mondjuk egy PS 1.5 színvonalat képviselnek.
  • Zóanagyvarázsló
    DS = szokásos Nintendo marokkonzol, "extrának" sok-sok casual játékkal
    PSP = a Sony első handheldje, nagyobb nyers erővel, de elsősorban kézben tartható asztali konzol akar lenni - most például az új "teljes értékű" MGS-t erre jelentették be

Szóval a koncepció más, ha nyilván vannak átfedések is. Ez természetesen figyelembe kell venni.
  • Totti5
    Te úgy állítod be hogy csak utazáshoz lehetne használható, persze ezért lett kitalálva hogy ne legyél helyhez kötve, vihesd magaddal bárhova, de ez nem zárja ki hogy otthon játsz vele, nagyon nem, mert a játékok amik megjelentek a gépre igényesek és szórakoztatóak, nem kell ahhoz pc, ps3 hogy jót játszon az ember, elég ha elterül valahol és előkapja a PSPt és játszik.
  • Dante73
    Szóval, ezen logika alapján, a PSP konkurense a box-nak, Wii-nek, és PS3-nak. Akkor megvan, miért nem fogy a PS3! Hülye Sony keresztbe tett magának...
    Komolyan így gondolod? Vagy ez egy utazóknak szánt készülék, mégiscsak?

Zó!
    Fogggalmam nincs, mitől fogyott a DS, és a GBA. Meg kell nézni, mi volt a különbség, és ott lesz a megoldás.
    Ha valamire a warez a válasz, az nekem mindig gyanús, és más okokat állok neki keresni. Egyszerűen a kiadók szaván kívül semmi sincs, (még a piac törvényei sem!) ami alátámasztaná a dolgot.
  • Zóanagyvarázsló
    Mivel a hardvert többnyire veszteséggel passzolták el, e logika alapján a warez nagyon betett. Sebaj, tanultak az üzenetből, jön a túlárazott Go!
  • Zóanagyvarázsló
    A GBA prevgen, már nem nagyon fogy. Viszont óriási extraprofitot szállított. A DS már most rávert, és a mai napig veszik a DSi-t, melyet pofátlan áron kínálnak, mert megtehetik, hogy a hardveren is brutális haszonra tesznek szert. A bejáratott szériákat és a casual játékokat pedig a 100 millió feleti DS-tulaj milliószámra fogja venni továbbra is. Ez a hajó már nem tud elmenni.

A PSP Japábnon kívül valóban behúzta a kéziféket, mert már alig jelenik már rá meg valami (a kiadók deklaráltan a warez miatt kerülik, kevesebb játék, kevesebb hardvereladás). Az új warezmentes revízióval bejelentett dömping majd megnyomhatja az eladásokat.
  • Totti5
    "Hány ember vett boxot a GTA4 miatt?"

szerinted? millók?

"3 exkluzív játék miatt SENKI nem fog PSP-t venni.."

senki? már megint nem értem a logikádat, meg ezt a 3 játékot sem, PSPre csak a GTAk több millióban fogytak ( Liberty City Stories 2.7m ), pedig van nagykonzolra is, ja hogy ennek más a története? érthetetlen...

nem rétegkészülék, hanem hordozható, kézi konzol, ami nem váltható ki, mert azokat a játékokat te nem fogod ilyen és semmilyen más minőségban sem játszani semelyik gépen sem, ha bele gebedsz akkor sem, mert egy Gd of War is létezik nagygépre, ha ez egy másik játék, más történettel, vagy az FF7 ami az előzménye a PS1es FF7nek, vagy bármi más...

nem vagyok naív, csak a te logikád érthetetlen...
  • Dante73
    Mert működik a warez. Addig nem drága, míg havonta nem kell 10-20 ezret elkölteni játékra. Utána igen.
    Japán pedig azon kevés ország egyike, ahol a jómódú ember is sokat utazik, buszon, vonaton, metrón, és amúgy is imádják a kütyüket. Viszont, betegek is... (agyilag)
  • Dante73
    Ha jól tudom, egy darabig a PSP is sikeres volt, aztán kidurrant a lufi. A GBA, és DS lufi is ki fog pukkadni, előbb utóbb. (Hacsak nem jóárasítják a játékait)
  • Zóanagyvarázsló
    50+ millió PSP már efogyott. Miért vették meg, ez itt a kérdés?

Persze vannak rajta multimilliós címek, de ehhez mérten kevés, és a szoftver inkább Japánban fogy jól (pl. a legutóbbi Monster Hunter 3 millió fleett fogyott, nagyrészt a hazaiaknak köszönhetően).
  • Dante73
    Hány ember vett boxot a GTA4 miatt? Hányan vettek PC-t a Crysis miatt? Szerinted ez egy komoly piacteremtő, vagy a piac növelésére alkalmas eszköz csupán?
    3 exkluzív játék miatt SENKI nem fog PSP-t venni... De legalábbis nem komoly milliók. Rétegkészülék, ami könnyedén kiváltható, és arra, amire tervezték, (UTAZÁSRA) nagyon drága. (Ha a játékokat is meg kell fizetni, mindenképp)
    Ha komolyan gondoltad, akkor naivabb vagy, mint gondoltam...
  • Zóanagyvarázsló
    Nekem mobil és desktop PC midnenre elég. Viszont ha máe notebook van a családban, akkor szóba állok vele. De mondjuk egér nélkül netezni sem szeretek.
  • Zóanagyvarázsló
    De ha nem lehet warezolni valamire, akkor találnak kifogásokat, viszont ha a warez létezik, el sem kezdik keresni az esetleges okokat, hanem fujj, a warez... Miközben azok a platformok, amiken dúl a warez, köszönik, jól vannak....

Abban egyetértek, hogy a kiadók is szeretik leegyszerűsíteni ap roblémát, illetve rossz válaszokat adnak rá. De ettől még a PS3 objektíve létező gyengepontjai nem kifogások. Tavaly egyébként az év nagy részében verte a Boxot hardvereladásokban, és több kiadó pénzügyi jelentése szerint a multiplatform címek is szépen fogytak. (Érthetetlen módon verve többeknél a Boxot is. Jó lenne ennek tudni a hátterét.) Mellesleg ha a Box PS3 után jön egy évvel, akkor csúnyán veszít, akár fel van törve, akár nincs.

Hol a piac? A kisgyerekek? vagy kik? Akkor miért is a warez a gond?

GBA? DS?
  • Totti5
    Boxon vagy bármi más gépen azok a remek játékok játszhatóak amik PSPn? nem értem a logikádat.
  • Dante73
    Aki nem utazik, az nagy valószínűséggel épp dolgozik, tanul, szórakozik, vagy otthon van. No ezeken a helyeken nem kell PSP... Vagy azért, mert tanul, szórakozik, dolgozik, vagy azért, mert otthonra egy ilyen kevés, mikor abban az árban kap egy boxot...
    Marad az utazás.... Kórház, szigorított fegyház,(Bár ott elveszik) mit hagytam ki?
  • Dante73
    Nekem se megy sem az assasin, sem az Asphalt4...
    Viszont a navi ott van a szeren, a netezést, bár szokni kell, de elmegy, a filmeket pedig nem egérmozizásra találták ki, viszont, ha nagyon unatkozom, megnézem valamelyik sorozatom, (nálam) épp aktuális részét. Telefonálásra kiváló, fényképezésre alkalmas, filmezésre nem is rossz, (lassított felvételt is tud) szóval... Én meg vagyok elégedve vele. Amit tud, azt azon a szinten tudja, ami nekem bőven elég. Nem kell mellé se játékgép, se fényképező, se navi, meg merem kockáztatni, még egy laptop sem... (de ez utóbbit csak halkan)
    Ja, csak annyit. Az omnia nem telefon, hanem PDA, amin telefonálni is lehet...
  • Totti5
    "-Aki nem utazik sokat, annak nincsen rá szüksége..."

ezt te honnan veszed, szeded, gondolod?
  • Dante73
    Úgy látom, nem érted.
    Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a PSP sikertelenségéről a warez tehet kizárólag. Miért is? Mert nem látom a piacát.
    -Annak, aki vonaton, buszon jár munkába, drága. És van más eszköz azokra a célokra, amire való.
    -Aki autóval jár, az vagy vezet, vagy beszélget a sofőrrel, vagy gyerek.
    -Aki nem utazik sokat, annak nincsen rá szüksége...
    Hol a piac? A kisgyerekek? vagy kik? Akkor miért is a warez a gond? Egyszerűen nem éri meg, ha a játékokat is meg kell venni, de itt is inkább mint okozat, nem mint ok jelenik meg a warez.

PS3-at leírtam,

Xbox a warez ellenére nagyon sikeres platform.

PC, pedig sokszor ki lett vesézve, igénytelen játékok, rossz, vagy alig támogatott portok, terelés konzolra stb... Tehát itt is inkább hajlik az okozat felé a warez, mint az ok felé.

Ugyan úgy, mint ahogy jó, ha évente egyszer eljutok moziba. Nem azért, mert itthon nézem a filmeket, (bár itthon nézem) hanem mert nincs értelmes film, vagy alig, esetleg épp kedvem, időm nincs elmenni a moziba, vagy az engem érdeklő filmet feliratosan adják, stb... Hiába töltök le havi 1-2 filmet, egy ruppó kárt nem okozok a filmiparnak...

Szép, és jól hangzó dolog a warez. De ha nem lehet warezolni valamire, akkor találnak kifogásokat, viszont ha a warez létezik, el sem kezdik keresni az esetleges okokat, hanem fujj, a warez... Miközben azok a platformok, amiken dúl a warez, köszönik, jól vannak....
  • Zóanagyvarázsló
    Pedig telefonokra butítanak bizonyos játékstílusokat, mert nincsenek még a PSP-hez mérhető beviteli eszközök sem hozzá.

Mondjuk részemről sem telefonon, sem handhelden nem játszom, nem nekem való az ilyesmi, az asztali gépekben hiszek. (Netezésre, pasziánszra, mahjongra persze jó a notebook is, de rendes egér nélkül még egy TBS-ben is megveszem.)
  • Zóanagyvarázsló
    Ez eddig szép és jó, de éppen ebben a hozzászólásodban írtál egy ilyet is: "Ne keressem másutt az okokat, még ha az eladási statisztikák engem igazolnak, és itt az élő példa az igazamra?" Már megint úgy teszel, mintha a PS3 Box mögötti kullogása csak a te szavaidat igazolná.

Pedig ahogy mondod, az a hardver sikerében csak egy szelet lehet, ebből viszont nem következnek a nagyobb szoftvereladások. Sőt, a csökkenést sem zárja ki. Persze ez utóbbira már nem tetszett a PSP példája.
  • Totti5
    Nem is tudtam hogy kiadták pécére az FF7 CCt és az említett játékokat, mindig tanul az ember valami újat itt.

A telefon telefonálásra van, a PSP játékra leglábbis nálam, nekem nincs szükségem hyper szuper eszközre aminek 99%át nem használom ki, igaz most egy N96om van, de egyéb okok folytán hozzám került, de semmit az ég világon nem használok benne, a telefonálás és smsen kívül max fényképezés ha más nincs kéznél, inkább csak idegesít az egész hogy hamar lemerül, a telefonálásra nekem tökéletes volt sok évig a W810im, most is az lenne.

AC be van jelentve PSPre az idén érkezik.

Többek közt az Activision pont a napokban lobogtatta meg hogy nem ártana csökkenteni a PS3 árát, mert a eladásiak nem tűl kecsegtetőek a 360éval szemben és akár a platform támogatottsága is veszélybe kerülhet, ha nem lép a Sony hamarosan valamit.
  • Zóanagyvarázsló
    2005. szeptember 1-jén kezdett az EU-ban, 249 eurós áron. Ez tászámolva aznapi árfolyamon 60 681 Ft. Idehaza biztos drágább volt valamennyivel.
  • Ry0K3N
    Azért ennyire nem kell elszállni a Crysis Coretól, kiváló a játék de csak azért nem vennék egy PSP-t, a legtöbb rá kijövő játék meg port, szóval jobb minőségben megtalálható másik platformon.
  • Ry0K3N
    Képzeld én ugyanezt notival csinálom. És jobb minőségben játszom és nézek filmet vele az is biztos :P
  • Dante73
    PSP? Minek? Az omniámon nyugodtan játszok Assasin Creed-et, Asphalt4-et, nézek szélesvásznú filmet, (Nagyon jó minőségben) netezek, telefonálok, szöveget szerkesztek, navigálok, folytassam? Azért nem cipelek magammal még egy, amúgy méreg drága eszközt, hogy 2x annyi poligonom legyen az assasin-ban... Inkább megnézem a Stargate következő epizódját.
    Persze, ha neked megéri, lelked rajta. Az én MAGÁNVÉLEMÉNYEM szerint parasztvakítás a PSP, és a többi hasonló eszköz.

Más.
    Ti tényleg nem látjátok a fától az erdőt...
    Tételezzük fel a kövi alapszitut; Tavaly előtt feltörték a PS3 védelmét. A lenti hozzászólások alapján, ugyan itt lenne, mint most. Kérdés; Miért menne most a sírás? Hogy drága a konzol, vagy hogy a warez megölte? Akkor ugyan ezt, miért higgyem el egy PSP esetén, vagy épp a PC esetén?
    Ne keressem másutt az okokat, még ha az eladási statisztikák engem igazolnak, és itt az élő példa az igazamra? Szidjam a sok, mocskos warezost, mikor adatok nem támasztják alá a dolgot, és éppenséggel mást is sugallnak?

Zó!
    Hol mondtam én ellent? Minden hozzászólásom végén leírtam, hogy nem ez az egyedüli ok, mindössze egy szelet, ami (sajnos) kissé már a vesszőparipámmá vált?
    De sajnos, nem tudok leszakadni róla, mert állandóan kapom a választ, hogy de nem értem, hogy a warez az rossz? Miközben értem, csak nem értek vele egyet, legalábbis, nem ezen a szinten.
  • [Jakuza]
    Hu de nagyagyuk :D Elmondanam a felbontas meretet ha kiteszed TV-re ? :D
    640x384 vagy 720x320 ?? Lattam am ilyet en is , egy recehalmaz volt az egesz meg egy interlacelt TV-n is, amin azert valljuk be sokkal kivehetetlenebbek a torzulasok a technikabol adodoan.
    Ne akarj mar rohogetni, a PSP a szememben nem er tobbet egy oldskul kvarcjateknal es annak az arkategoriajanal.
    Mindossze most annyi a kulonbseg, hogy az elektronika azota szaz fenyevet elore lepett es mar sokkal tobb minden megteheto, ami akkor nem.
    De az aranak azonos kategorian merten kellett volna elindulnia, mert kb ugyanannyit er.

Az ilyen dolgok miatt vannak az ilyen gazdasagi vilagvalsagok, mert vannak akik 100 milliokat adnak ki egy labdarugoert, vagy 120 ezret egy marokkonzolert, vagy sorolhatnam napestig, ahol meg azt sem tudjak felmerni, hogy minek milyen erteke van. Ezt hivjak pazarlasnak, vagy a dolgok ertekenek helytelen felismereset.
  • Totti5
    FF7 Crisis Core már önmegában megérte a gép megvásárlását a Patapon, Loco Roco, Silent Hill Origins, God Of War, GTA Liberty City Stories, Daxter, Ratchet and Clank: Size Matters, Tekken: Dark Resurrection, Resistance: Retribution pedig elég mennyiség hogy mindig legyen mivel játszogatni rajta, hogy csak pár nagyágyút és kiváló játékot említsek.

Igen filmet, semmi gond nincs vele, ez nem házimozi, de arra tökéletes hogy egy kézi eszközzel filmet lehessen rajta nézni, szép nagy és igényes a kijelzője.

• wedge31
    Sorry ,de nem tudunk rád felnézni mert psp-zel ,nézd el nekünk...
  • [Jakuza]
    Igen kiscsoportos es a 20 ev alatti japanok ahol mas a konzolkultura.
    Fogadon ez teszi ki az elorendelok 90%-t.

Igen idiota vagy hogy PSP-t vettel. Megkerdezhetem mennyibe fajt ? Ha jol emlexem valami 120 ezer volt az ara, de meg mindig 40k felett van.
    El kellene gondolkozni azon, hogy vajon egy jatek meger e 100k-t.
    Filmet nezni olyan minosegben :D Viccelsz ? Filmet nezel a vonaton egy 15 centis kijelzon ? :D Meg is erdemled, vagy csak ezzel akarod most itt hulyiteni a jo nepet ?
    Szerintem kapjal magadhoz es kezdjel el gondolkozni azon, hogy mik az ertekek es mik ernek ennyi penzt.
  • Totti5
    Dragon Quest IX 2 millió előrendelés, csak japánban, biztos a sok kiscsoportos... DS is tele van, sőt jobban mint a PSP a jobbnál jobb RPGkkel. Amúgy mi számít gyermekjátéknak? egy Mario, vagy a videójáték őskorában csak kiscserkészek játszottak? C64, NES és a többiek.

Szóval akkor idióta vagyok, hogy PSPt vettem és azon játszok amikor utazok vonattal hétről hátre másfél órákat, filmetnézek olyan minőségben amit mással nem tudnák, játszok olyan minőségben amit mással nem tudnak egy ekkore eszközön.

A PSP ára a tudásához, a minőségéhez mérten nem sok, persze nem olcsó, nade a DS az drágább és mellé hardwerben a közelében sincs a PSPnek.

Kzedem azt hinni hogy titeket valaki nagyon átbaszott egyszer és fújtok mindenre, mindenkineb csak a lúzer tudatlan vásárlót látjátok, akik csak azért vesznek ezt azt mert rájuk erőltetik, véletlen sem azért mert ez nekik jó.

A mobil témának semmi köze a kézi konzolkéhoz teljesen más világ.

• [Jakuza]
    DS tipikusan gyermekeknek keszult marokkonzol, annak elenere hogy jo par felnott is hasznalja, de ez inkabb Japanra jellemzo csak. Felesleges meg csak osszehasonlitani is a next-gen konzolokkal, megpedig azert mert a felhasznalok tobbsege 14 even aluli.
    Tehat apuci-anyuci veszi meg amikor a kisgyerek elmegy veluk vasarolni, vagy karacsonyra,szulinapra stb. Emlekezz vissza a kvarcjatekokra, semmivel nem kulonbozik toluk az eladasi ratio.

PSP az mas kategoria, de azt kell mondjam a bolondok hobortja,idiotak penztemetoje stb. Egy ilyen szarra kiadni ennyi penzt egyszeruen penzpazarlas, amit a globalizacionak koszonhetunk meg az idokozben kialakult vasarloi szokasoknak, ahol mindenfele szir-szar oriasi penzekert ralehet sozni az idiota vasarlokra, akik meg a sajat hulyeseguknek is bedolnek. Ilyenek azok a vasarlok, akik csak a pazarlast ismerik, akik a nagy jo modjukban nem tudnak mit csinalni.
    akik 2 hetente uj mobilteefont vasarolnak, mert az uj telefon 2 grammal kisebb mint a masik, de funkcioiban felelseges szarokkal verteztek fel, de mert Pistikenek bejon a szines uj vilag, egybol a segget verdesi a foldhoz es egybol kiakar dobni az ablakon tovabbi szazezreket, hogy felvagjon valamelyik haverjanak. Raadsul ezek tobbseget meg csak nem is ok teremtik elo, hanem mondjuk lehuzzak a szuleiket.

Na az ilyen majmokat konnyu etetni, mert elhisznek mindent. Ha azt mondjak nekik a kek piros vagy a fekete-feher par magyarazo szo utan elhiszik, hiszen a szomszed kutyaja is ezt mondta, biztos igaz a szobeszed.
    Pedig csak egy szobeszed az ami igaz, az ilyen hulyek miatt lehet olyan termekeket eladni 100 ezrekert, amiknek az eloallitasi koltsege mondjuk kinaban atszamolva forintra, tizezer forintra nem rug.
    En koszonom nem kerek belole.
  • Ry0K3N
    Nem lehet olyasmiről magyarázni ami nem látezik psp-n :D
  • Totti5
    PS3 nem a warez hiánya miatt teljesít úgy ahogy, ennek megvannak az okai, fel lettek itt szépen sorolva, lehet valamilyen szinten benne van ezt senki sem vitatja, de ez messze nem akkora arán és főleg nem döntő arány mint ahogy te állítod, a warez még mindig elsősorban nagymértékekben károsít.

PSPt kár magyarázni, főleg hogy ezekszerint te csak képekről láttad a gépet, a játékokat meg videókról sem.
  • Zóanagyvarázsló
    Az nem baj, ha leírt tények figyelembe vételével is tartod a véleményed. Az már igen, hogy ezek szerint makacsságból ignoráltad őket.