19778
-
G18XM8 #3485 Helló mindenki!
Még tavaly olvastam, hogy a Mass Effect 2 a Mass Effectben kifejlesztett, kialakított karaktert tovább folytatja. Kérdésem: fent kell lennie a gépen a Mass Effect-nek, hogy ez működjön, vagy elég ha az első rész mentései, konfiguráció meg vannak? Vagy egyáltalán nem is folytatja az első részben kialakított karaktert, hanem teljesen új karaktert kell kezdeni? Csak azért mert elég szimpatikus karaktert sikerült kialakítanom, és jó lenne a második részben is azzal folytatni. -
SaGa Jr #3484 Ami csak akkor valósulhatna meg, ha a játék valami módon köthető lenne az eseményekhez és azok folytatásaként szerepelne, így merítve ki a feleslegesen elnyújtott játék kategóriáját. Arról nem is beszélve, hogy akkor a program alapjain sem nagyon változtathatnának, mert ugye integrálni kell a mentéseket, és ha teljesen megváltoztatják az alapot (lecserélik valami jobb engine-re, még újabb rendszert fejlesztenek ki alá vagy amit akarsz) akkor ez máris nem kivitelezhető.
Ha időben máshová helyezik a majdnai ME világon alapuló játékot, más kategóriájú játékot adnak ki (mondjuk akciójátékot, szimulátort, stratégiát), nem az emberiségre koncentrálnak, akkor máris nem működik a dolog. Túl sok buktató és túl sok korlát lenne ami inkább hátráltatná a fejlesztést semmint segítené. Shepit félre kell tenni (úgysincs rá garancia hogy túléli az egészet), ha megtette a dolgát. Mehet a hősök csarnokába, készülhet történeteiből színházi darab, mesék meg ami tetszik. -
SaGa Jr #3483 Nem kizárható ez sem a lehetséges megoldások közül. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bár a mostani részben kiderül hogy a reaper az csak részben szintetikus. Lényegesen nagy mennyiségű szerves cucc is az alkotóelemei közé tartozik. Végülis erre kellettek az emberek akiket rabolgattak a collector csapatok.
De akár a saját fegyverüket, a Mass Relay technológiát is ellenük fordíthatják. Ha megtanulják kontrollálni ezeket a hatalams továbbító kapukat, akkor szétszórhatják a vénséges gépezeteket és egyszerre kevesebbel kell szembenézniük. Sőt bizonyos kapukkal akár még egy fekete lyuk környékére is bedobhatják a gépszörnyeket, azt jöjjenek ki ha tudnak.
Végülis a prothean civilizáció is abba bukott bele, hogy nem tudta erőit egyesíteni a támadók ellen, mert a kapuk leálltak a reaper parancsok miatt. Nem volt kommunikáció, nem volt közelkedés, csak elszigetelődés. Amíg a betakarítás folyt, csak a kaszalengetők tudták használni azokat. A kisebb csoportokat így felszámolni nem volt nehéz. Ráadásul ezt az infót tudják már a leendő áldozatok is és egy kódjuk már van a reaper parancsok leállítására. Abból még ki is fejleszthetik a megoldás kulcsát. -
simon7108 #3482 jolvan ez csak 1 példa volt:D
én csak azt mondom,hogy attol még,hogy vége lesz a trilogiának még lehetne Shepardel játszani ha persze akarsz és pl meglennének az elozo mentések!
mert most komolyan mennyivel élveznéd jobban a 3. rész utáni ME-t ha nem Shepardel kellene menni?:Dnem az a lényeg,hogy ki a szereplo hanem,hogy mi a torténet!
mondom ugy lenne a legjobb a trilogia után hogyha megvannak a régi mentések akkor mehetsz Shepardel ha nincsenek akkor 1 uj karakterrel! -
#3481 Afterlife alsó szinten jókis zene szól. Nem tudja vki honnan lehet megszerezni? Soundtrack CD-n nincs ott már néztem. -
#3480 Mivel minden Reaper szintetikus, a leglogikusabb az lenne, ha a Geth jönne rá arra, miképp lehet őket kiiktatni. Ennek következtében kapnának széket a Councilban :DD A trilógia után meg lehetne valami "Jack a Geth kalandjai" vagy valami hasonló -
SaGa Jr #3479 Azért az jó öreg prothean lenne, ha túlélte az elmúlt 50000 évet. :)
Meg csóringerek összesen arra jöttek rá, hogy mi a céljuk, meg hogyan tudják talán megakadályozni a gyors visszatérésüket. Ezt az életmentő tudást fel is használta Shepard az első részben. Ennyi volt amire rá tudtak jönni. Így nem sikerült a reaper flotta visszatérésének szokásos módja.
Akkor már valószínűbb, hogy valami olyan dög kerül elő és segít mint ami az első részben az egyik kolónia alatt, aki átélte a protik pusztulását. Az akár némi hasznos infót is adhat, de kötve hiszem hogy a megsemmisítéshez elég lenne.
Legalábbis nem olyan mennyiségű reaper kinyírásához. Úgy meg főleg, hogy amint elérik a galaxist onnantól ők könnyedén manipulálják a mass relay-ek működését, elvágva egymástól a flottákat és szépen felmorzsolva a kisebb csapatokat. Végülis így pusztultak el a korábbi nagy civilizációk is.
Arra azért kíváncsi leszek mi lesz a megoldás. Elképzeléseim vannak, de bízom benne hogy nem a kikapjuk a vezért és hulla mindenki lesz a végeredmény. Az nagyon lehangoló és ötletszegény húzás lenne. -
Richardix #3478 mondjuk onnan h 50000 éve irtották ki őket a Pusztítók? az Íliumon is túlélte kb 10 protián, de nem voltak elegen a populáció helyreállításához... de te nem érted a lényeget! 1 trilógia alatt pont kimerül a főhős, utána már elcsépelt és fantáziaszegény lenne tovább vinni. Itt nem az a lényeg, hogy Pusztítók, vagy más, hanem hogy Shepard 1 trilógia alatt szavatosságát veszti, utána már új téma kell. -
Knabb #3477 Én ezért nem hajlok a renegátra :D -
CamelX #3476 Lehet kicsit többet vettem be belőjük hétvégén az előírtnál :D -
simon7108 #3475 honnan tudod,hogy az osszes Protián meghalt?:Djo értem én,hogy ugy van felálitva,hogy meghalt mind de kitudja lehet 1 valahogy elmenekult 1 másik galaxisba vagy valami és ott megtudott valamit:)ezzel akármeddig el lehetne variálni mert nincs konkrétan megadva mi lehet és mi nem!a játékban annyi van,hogy a pusztítok kiirtották a protiánokat de arrol nem mondanak semmit,hogy lehetséges esetleg,hogy 1 tulélta valahogy! -
simon7108 #3474 én fogalmaztam rosszul!
ugy gondoltam pl,hogyha választani kell a játékban,hogy megmented a civileket vagy bas**l rájuk akkor én nem tudnám a 2. lehetoséget választani:Dbennem valami azt diktálja,hogy mentsem meg oket:) -
Richardix #3473 és amúgy hogyvagy? szeded a dilibógyóidat rendesen? XD -
CamelX #3472 Grand Theft Cruiser :D mekkora lenne -
#3471 nah, collectors editionöm útban a cdgalaxistól. azon gondolkodom, hogyan lehet majd könnyen kiiktatni a magyarítást. lehet hogy el kell raktároznom a warezt és azt telepíteni a bolti cdkulccsal. tegnapelőtt tettem fel az első rész magyar verzióját, és így, hogy értem, és már 3szor végigtoltam angol felirattal, elképesztő rossz élmény a fordítással. -
Richardix #3470 "Egy paragon egyén is lazán lelőheti az önmagát megadni akaró delikvenst, ha az olyat tett ellene (ezáltal az áldozat számára ő renegade míg akiket ezáltal megmentett a lehetséges rossztól azoknak paragon), ha tudja hogy semmire nem megy azzal ha az önmagát megadó célszemélyt másokra bízza és így tovább. Meg honnan tudod hogy nem azzal ártasz többet hogy életben hagyod és szenvedést okozol ezzel neki, mert teszemazt kísérleti alany lesz belőle, ne ma megfelelő környezetbe kerül? "
ezta vitát had zárjam le egy mondattal: Jó az, amit annak hiszel. -
SaGa Jr #3469 És teljesen igazad is van. Nem ismételni akartalak, csak miközben írom a hozzászólásom nem látom ha valami új érkezik közben ami teszemazt pont ugyanazon a példán alapul. :D -
Richardix #3468 a Pusztítók az össze protiánt megölték/"háziasították" valamint az Íliumi VI-nál többet egyik protián se tudhatott. Ezentúl, az SW és a Mass Effect igenis hasonlítanak... csak a Mass Effectnek még kidolgozottabb a világa, éppezért még jobb lehetőségek vannak benne. csak úgy mellesleg: ha megkérdem, ki az SW filmek főszereplője, mit mondasz? és miért? -
SaGa Jr #3467 Úgy látszik nem fogalmaztam jól, de én a játék keretein belüli jó-gonosz kettősségre írtam amit írtam. Azon belül értelmezendő a válaszom amit írtam simon7108 felvetésére, miszerint ő nem tudna a játékban gonoszkodni.
Amúgy meg attól függ kit és milyen szituációban. Nincs egyértelműen paragon/renegade ember, csak a kettő keveréke, mivel átélt viszontagságai, megpróbáltatásai és tapasztalatai fogják megmondani hogy amit tenni készül az tényleg paragon vagy renegade pontot érdemlő cselekedet lenne. Na ezt leképezni nem lehet egy játékban, mert akkor nem lenne döntési szabadságod (így is csak az illúziója van de ez most itt irreleváns). Nem a karakter, akinek tényleges életútját maximum pár mondatból ismerhetjük, hanem a saját morális értékrended szerint fogsz dönteni és ott a baj, hogy a programban eszerint és nem a karakter nézőpontja szerint vannak osztva a P/R pontok.
Egy paragon egyén is lazán lelőheti az önmagát megadni akaró delikvenst, ha az olyat tett ellene (ezáltal az áldozat számára ő renegade míg akiket ezáltal megmentett a lehetséges rossztól azoknak paragon), ha tudja hogy semmire nem megy azzal ha az önmagát megadó célszemélyt másokra bízza és így tovább. Meg honnan tudod hogy nem azzal ártasz többet hogy életben hagyod és szenvedést okozol ezzel neki, mert teszemazt kísérleti alany lesz belőle, ne ma megfelelő környezetbe kerül?
Túl bonyolult ez ahhoz, hogy ilyen egyszerűen elintézhető legyen mint a programban. -
#3466 Baldur's Gate sorozat. ofc az is BioWare -
Richardix #3465 énis kb ezt mondtam. Az trilógiával (bár inkább az első résszel) létrehoznak egy jó kis Univerzumot, amiből lehet szépen gazdálkodni. A 3. rész egy érdekes darab lesz.. Shepard vs párezer Reaper... fogalmam nincs h oldják meg végül, de én hirtelen olyat találtam ki, hogy a reaperek egy központi egységét (nevezzük Vezérnek) megsemmisítve élete árán, de végül legyőzi őket (vagy legalább visszaveri) ez majdhogynem használható alap, Bioware bácsiék meg biztos kitalálnak valami fenomenálisat. Utána meg teljesen szabadon gondolkozhatnak, az MMORPG-től énis félek, hogy lesz (de remélem tévedek), viszont az tuti, hogy a trilógia után is lesz mivel szórakoztatni a jónépet :) -
simon7108 #3464 elnézést Protiánt* -
simon7108 #3463 jaja pont ezt mondom:)
ez nem Star Wars:D Shepard 1 katona akinek az a vélja ugyebár,hogy megálitsa a pustítokat/reapereket/kaszásokat akárminek is nevvezzuk oket:D
de attol,hogy a 3. részben valoszínusithetoleg végzunk veluk vagy legalábbis megnyerjuk a háborut lehet más gonosz dolog is az űrben amitol meg kell védeni a galaxist!és nyugodtan lehetne irni 1 uj torténetet Shepard koré!
csak 1 példád mondok: lehetne az is,hogy találnak 1 életben maradt protánt valahol és elárul valami sotét titkot a galaxisrol,hogy a pusztítok elott is vol valami ami még gonoszabb:Dés azután kellene nyomoznunk!vagy akármi más.de az,hogy más a torténet attol még maradhat Shepard! -
#3462 Egy Freelancer szerű spinoff jó lenne. Saját hajó, repkedés, kereskedés, laza sztori, GTA szerű szabadság az univerzumban. Baszna oda keményen. -
#3461 Az hogy megadja magát, még nem jelenti azt, hogy életet érdemel :D -
SaGa Jr #3460 A SW sem csak a két trilógiából áll és épül fel mégis mai napig tud újat mutatni. Ugyanez lesz a ME esetében is.
Egy történet befejeződik (jobb is ha nem nyújtják mint a rétestésztát mert az a halála minden kitalált világnak), ám ott egy háttérvilág tele lehetőségekkel, kismillió új ötlettel. Nem kell ugyanazt a csókát újra a mélybe dobni (meg elég unalmas is lenne, nem ő az egyetlen hérosz a council fennállásának történetében), sőt még csak ugyanazok korszakban sem kell a történéseket vezetni.
Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy nem tudják megoldani a Reaper fenyegetést, csak jóval elodázni. A megalomán megoldásoknak nem vagyok híve (kissé túl combos az a párezer reaper mikor egyszerre jön ahhoz, hogy a fejlettebb fajok még összefogva is elbírjanak velük, már egyetlen darab is mekkora veszteségeket okozott pedig ő nem is a harcra koncentrált csak a nála gyengébb beosztottak).
Én simán el tudok képzelni előzményeket, amiket mint történelmet ismerhettünk meg a játékok alatt, vagy éppen más fajok történeteinek végigjátszását. Simán beleférhet stratégia, szimulátor meg amit akarsz, bár a legvalószínűbb úgyis a MMORPG lesz. Manapság abban van a zseton. :D -
Richardix #3459 nézzük... a paragon ember pl. életben hagy vkit, aki hajlandó magát megadni... egy renegade fejbelövi... a paragon udvarias szokott lenni másokkal, a renegade bunkó inkább... ez dettó jó és rossz oldal. -
Richardix #3458 a Star wars se csak Vaderről szól... ha trilógia után is Shepard lenne, az már elcsépelt lenne, a lényeg az univerzumban lenne, például volt már szó arról, hogy pl. egy Krogan zsoldos bőrébe bújnánk, vagy akármi... a lehetőségek végtelenek. -
SaGa Jr #3457 A renegade az mitől gonosz? Ez így nagyon sarkított, nem véletelenül nem Evil és Good pontok vannak.
Az egyik a segítőkész, támogató, nyájaskodó, tenyérbemászóan kíváncsi stílus, a másik a célorientált, saját szabályokat követő játékstílus, ahol nem hagyod hogy visszafogjon holmi morális korlátok sokasága így megteszed amit meg kell tenned a feladat elvégzéséhez (mégiscsak egy komoly küldetés és kötelességtudattal megáldott, sok borzalmat átélt katonát kell alakítanunk, nem egy szeretetotthon vezetőjét).
A végeredmény ugyanaz. Probléma megoldva de mindkét esetben lesznek újabbak amik a megoldás mikéntjéből fakadhatnak. -
simon7108 #3456 ezzel már csak az a baj,hogy az már nem ugyan az lesz:(
én annak orulnék a 3. résszel ugyebár lezárnák de csak a torténetet!tehát a pusztítok torténetét!de az utána lévo Mass Effectben ugyanugy Shepardel lennénk csak már más fenyegetést kellene elhárítani 1 ujabb trilogia alatt:D
csak ne vessék el Shepard-et:(nehéz lennem egszokni és azonosulni 1 uj karakterrel.... -
simon7108 #3455 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Legio 1 Geth:Dés ő fog balrol az 1. helyre kerulni majd az IFF megszerzéséért indulo kuldetésen! -
#3454 ebből az aspektusból egyedinek tűnik a játék, edig iet még nem láttam, hogy 3 játékon végig lehet vinni a mentést..:D -
#3453 "Mass Effect: folytatás a trilógia után is (PC)
(PC)
A BioWare társalapítója mindenkit megnyugtatott: a trilógia befejezte után is visszatérhetünk a sokunk által szeretett univerzumba.
Greg Zeschuk, a BioWare társalapítója azt nyilatkozta, hogy a jövőben sem kell lemondanunk a Mass Effect-dózisunkról, annak ellenére, hogy a következő játékkal a trilógia befejezettnek tekinthető. A Kotakunak adott interjújában a cég vezérigazgatója nem árulta el, hogy merre tart a széria útja.
„Higyjétek el, van elég dolgunk, amit el kell végeznünk, mire a Mass Effect 3-mal is végzünk – nyilatkozta Zeschuck. – Ne aggódjatok: ha szeretni fogjátok a Mass Effectet, akkor a jövőben is lesznek Mass Effect-játékok.”
Zeschuck kitért arra is, hogy a trilógia záró epizódja már tervezés alatt van, de egyelőre csak azt erősítette meg, hogy a rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a Mass Effect első részében létrehozott karakterünket a folytatásokba is importálhassuk, változatlanul jelen lesz."
ogi.hu -
#3452 Köszönöm a segítséget így talán már boldogulok!
Amúgy ki az a Légio? Ja és elvileg még van egy hely egy csapattársnak mert balról az első hely még üres, de szürke? -
simon7108 #3451 jaja ezt tobbszor is kiirta:Dmár igen elorlátoakXDmikor jon már a 3? -
#3450 lol
a töltőképernyőn láttam bakker hogy egy ien TIPP felirat ugrik ki!
töltsd át és használd a mentéseidet amjd a mass effect 3 hoz....valami hasonló volt kiírva!!
:D -
simon7108 #3449 na az elso kérdésedre a válasz!
amikor bemész a fellegvárba menny el balra és ott fog ulni 2 aszári!ha jo vagy akkor ne add neki oda hanem beszéld rá a vámost,hogy engedje át oket ha rossz akkor ad nekik oda!
a másikra!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!én Légio-t kuldtem a csőbe és eloszor a csapatvezeto legyen Garrus!magammal Tali-t meg Modint vittem!második szétválásnál Samara csinálta a eroteret és ismét Garrus vitte a másik csapatot és Baka vitte ki a legénységet!velem ismét Tali és Mordin volt!a végén pedig mond el 1 szép beszédet:Dén az utolso csatára Tali-t és Garrust vittem magammal a tobbiek ottmaradtak védeni a kaput!végul mindenki tulélte!de ha nincs eléggé kifejlesztve a pajzsok meg minden ilyen fontosabb fejlesztés konnyen lehet,hogy a társaid akik veled mentek meghalna a nagy csata után és akkor neked is annyi! -
#3448 Üdv Mindenkinek!
A vége fele járok a játéknak viszont lenne 2 kérdésem!
Az egyik egy mellékküldetéssel kapcsolatos mégpedig az, hogy találtam egy hamis azonosítót a Fellegvárban és azt írja adjam oda valakinek de végignéztem mindent mindenkit senkinek nem kellett! Ezt nem tudjátok kinek kel elpasszolni? (Ez az utolsó melléküldetésem ezt még le akarom tudni)!
A másik kérdésem pedig amit már jó pár ember feltett (viszont én ebben a formában még nem találtam meg) az az, hogy az alábbi csapattagokat mikor és hogy használjam végén hogy mindenki megmaradjon: Tali, Thane, Samara, Garrus, Baka, Mordin, Jack, Miranda, Jacob
Nekem ennyi emberből áll a csapatom, Jack-en kívül mindenki lojális!
Jó hosszúra sikerült, de remélem tudtok segíteni!
Köszönöm előre is! -
simon7108 #3447 áh akkor nem éri meg megprobálni legalábbis számomra:Dén minden játékban probálok jo lenni:Dengem valahogy nem vonz a gonosz oldal.... -
Richardix #3446 Nekem most tűnt csak fel... a 2. részből kivették a sebhelyeket (Kivéve a Lazarus-hegeket) nemááá, az 1-ben volt egy jó kis sebhely amihez sztorit is szőttem magamnak, :(