19778
  • SaGa Jr
    Szerintem nem tudod ezt átírni (a szövegek és megjelenítés miatt ez nem oylan egyszerű, hogy csak beírod és kész, mert a játék mélyebb alapjait akarod ezzel megpiszkálni amihez lehet hogy az ini file ilyen módon történő birizgálása kevés). De ha már megtaláltad azt a modolgatós fórumot akkor kérdezz ott rá.
  • SaGa Jr
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A hivatalos guide szerint a lojalitás kiemelkedő fontosságú de önmagában nem minden. Ha nem lojális valaki attól még túlélheti de lecsökken ennek az esélye. Speciel a tech spec feladatkörű egyénnél csak ez számít semmi más.

A további tényezők előttem sem tiszták, túl sok a változó, szóval én sem nagyon tudom megmondani.
    Létszám, hűség, személyi fejlesztések megléte/hiánya, offenzív (sebzés, lőszerkapacitás, pontosság, átütőerő és a többi támadó jellegű kutatás megléte), védelmi fejlesztések (pajzs/páncélzat kutatásokból mennyi van meg), csapatvezető személye, saját döntéseink/"lelkesítő" szövegünk, esetleg mennyi ideig harcolgattál a rusnya fémkasztnival, mennyire lerongyolódva fejezték be társaink a harcot a bébi reaper-rel(mondjuk ez utóbbi szerintem azért elég nyomós indok lehetne csak tudja fene hogy tényleg szempont vagy sem)... Így hirtelen nekem ennyi változó ugrik be.
    Ha sokat tökölsz a többiek nyűgjeivel akkor azt talán így honorálják a program írói is azáltal hogy túlélik a megpróbáltatásokat a segédek (legalábbis van egy ilyen érzésem). Ha nem foglalkozol velük eleget, hanem a sztorira fekszel rá, mert kíváncsi vagy arra (végülis miről szólna egy sztori orientált játék nem?) akkor megszivatnak, mert nem játszol eleget.

Ha kevesen vannak a csapattagok, akkor a halálozási esély megugrik, hiába a megfelelő egyéneket választod ki adott feladatra. Azt hogy ki lesz áldozat foglamam nincs mi alapján dönti el a program.
    Teljes létszám meleltt nem nagyon van elhullás, csak ha igazán rossz döntéseket hozol.
  • Richardix
    velem is volt iylen, menj ki, mentés/betöltés és go újra.
  • Totti5
    Kár:( origi x360.
  • simon7108
    csak beszélni tudsz vele csatlakozni nem fog!de azt nemtudom,hogy miért nem tudsz vele beszélni:Dorginál a játékod?mert azt hallottam,hogy a tort verzioban tobb a bug!de nem tudom mi az igaz belole....
  • Totti5
    Liara T'Soni-t szeretném rávenni hogy csatlakozzon és az asszisztensével is beszéltem és modta hogy vár. Bementem hozzá, de hiába nyomok rá semmi sem történik... bug gyanusnak tünik, mi a teendő?
  • torma1
    A skilleket nem lehet máshogy el osztani? Hogy pl az Őrszem tudjon égetne, fagyasztó töltényt használni! Mert én hiába írtam át a dolgokat nem változott a skill listája!
  • zsotesz
    Van, engem ma hívtak, hogy megérkezett.
  • simon7108
    inkább fenthagyom az egész játékot:Dugyis végig fogom még párszor vinni....
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    mivel már végig vittem engem nem érint csak kiváncsiságbol:Dláttam videot youtuben a végérol 1 másik fajta befejezéssel ahol azután miután legyozzuk a Reapert ugyebár minden romba dől!na itt a videoban meghalt a 2 társa a játékosnak aki vele volt!ott nyomta oket 1 bazinagy fémdarab:Dna már a kérdésem,hogy mitol számit,hogy ott meghal e a 2 társad?mert nekem is rázuhant mind2 re a fémdarab de szerencsére tulélték:Pés ugyenár ha azok meghalnak akkor te is meghalsz mert nincs ki felhuzzon a végén a hajóra!azért vagyok rá kiváncsi mert lehet végigviszem még 1x ugy,hogy meghalok:D
  • SaGa Jr
    Olyan file nincs mint az ME1-ben volt. Nem tudom pontosan mit vesz figyelembe, de ha törlöd az adott karakter mentéseit tartalmazó könyvtárat akkor mint importálható egyén sem lesz jelen, így a save könyvtárban kell lennie. Lehet hogy simán csak csinál egy rejtett save-et amit a könyvtárban hagy és nem látod de az is lehet hogy simán a mentéseid tartalmazzák majd hogy végigvitted a karakterrel a játékot és nem kell emiatt új file.

Az meg a jövő zenéje, hogyan lesz megoldva az átvitel. Tedd félre biztos helyre az egész save mappa másolatát és nagy baj ebből nem lehet. Helyet úgyis alig foglal.
    Ugy volt hogy a halót is megfilmesítik, mégis félúton abbahagyták... Ne nagyon bízd el magad egyenlőre...
  • KP27
    Atkamon.

Nekem volt már olyan hogy a futár felhívott hogy merre vagyok, és hogy jöhet-e és meg tudtam beszélni hogy egy másik címre hozzák ki, mert épp tesómnál voltam.

De olyan is volt, mikor oda írtam hogy mindenképpen hívjanak mielőtt hoznak csomagot, egyszercsak szombat reggel 8kor anyám jön be hogy megint miaszart rendeltem 15ezerér :D
  • simon7108
    most nézegetem a játéknak a Save fájljait és ugyebár ha az 1. részt befejezted kellett lennie 1 olyan fájlnak aminek az elején számok vannak!na ugyebár ez kell a ME2-nek,hogy tudjad folytatni!de a 2. résznek a Save fájljaiban miért nincs nekem ilyen?pedig már végigvittem de nincs semmi ilyesmi!vagy netán a 3. részhez másképp kell majd inportálni?vagy valamit elcsesztem?netán azt,hogy a végjáték után folytattam a játékot és nem importáltam a karimat 1 uj játékba?vagy mit?
    tudom kicsit korai de akkor is hajt a kíváncsiság:D
  • torma1
    Próbálok nem nagyon bele avatkozni! Csak egy-két skill-t változtattam meg. Fegyverekhez nem nyúltam. Insane-fokozaton alapban nem könnyű a játék!
  • Scouser
    csak hiszed hogy sehol:)
  • SaGa Jr
    3395-ös hozzászólás.
  • SZEG007
    576-tol van hir CE-vel kapcsolatban?
  • Tatyla
    14-es katona vagyok eddig és 15+ órát játszottam és még szinte sehol nem tartok most csatlakozott a bérgyilkos...
  • SaGa Jr
    A játék erősségét? Nehézséget az options menüben a játék közben állíthatod, vagy ugye mikor kezded a játékot ott is megadhatod. Az csak azt befolyásolja, hogy az ellenfelek mennyi HP-val rendelkeznek, milyen a védelmük, mennyire használnak spec képességeket, valamint hogy a sjaát csapatunk mennyivel jobb az ellenfélnél.

Magasabb nehézségen játszva az ellenfelek tovább erősödnek, bonuszt kapnak védelmi értékeikre (van aki kap pajzsot és/vagy barrier/armor értéket is), a sebzésre (insane-en ha jól láttam minimum 25% bonusz jár nekik), gyorsabban használhatják újra a biotic/tech képességeiket, gyorsabban regenerálódnak (már akinek van erre lehetősége), több HP is jár nekik természetesen. Mindez meg fordítva jön a csapatnak. Csökkenő max sebzés, lassuló regeneráció, képesség töltés, kevesebb max HP és pajzs.

A futást meg megkeresed a beépített szerkesztővel mikor macerálod a file-t (stormstamina).
    De ha csak a csapatodat/karakteredet és a fegyvereket tápolod anélkül hogy az ellenfeleket is erősítenéd, csak magaddal tolsz ki, mert nagyon mélyre zuhan a játékélmény amit átélhetsz.
  • SaGa Jr
    Azt nem tudom cheat van ilyesmire vagy sincs (mivel egyenlőre senkinek nem sikerült aktiválni a console-t), de ha ennyire zavar akkor szerintem trainer-t tuti találsz ha rákeresel a neten. Vagy játsz célirányosan. Sok helyütt van ugye a történésekbe való belerondítási lehetőség ahol pontokat lehet kapni, plusz úgyis lesz több oylan helyzet ahol sok pont begyűjthető.

Ha nagyon az elején jársz akkor keríthetsz valahonnan egy ME1 mentést is jó magas P/R értékekkel, lehetőleg 60-as szintű karakterről (az mindenből sokkal többet kap) és úgy máris jobb a helyzet.
    Meg érdemes először a class skill-t felnyomni maximumra és azt a specializációt választani, amelyik +100%-ot ad a P/R pontokhoz.
  • torma1
    Ohh! Én is szerkesztetem már. A futás hol kell beállítani? Meg a játék erősségét?
  • SaGa Jr
    Mert nem azt kell elndítanod. Ahogy a leírás is mondja csak telepítsed fel a programot, mert különben a lényegi file, ami a rar csomagban ott van nem fog működni.

Van a rar-ban egy .rb file, azt meg rakd be oda ahol a módosítandó ini file található.

Szerkeszgessed kedvedre az ini file-t és ha végeztél akkor tenyerelj rá erre a .rb file-ra. Ez kijavítja a problémákat amiket a módosításod okozott. Eztán már csak annyi a dolgod hogy a fixed file-t átnevezed a normál nevére és játszhatsz is (a könyvtárban csak ez a két file lehet, ha más is van akkor kifagysz).

Egyébként jól el van késve aki ezt a postot írta a bioware fórumára. :) Már lassan 5 napja szerkesztgetek ezzel a módszerrel én is (noha nem lenne szükség a segéd file-ra sem, mert az alapokon nem változtattam, csupán az ellenfelek esélyét hoztam a játékoséval egy szintre; nem kell újabb meg táposabb páncél, meg több fegyver).
    Mondjuk kicsit ki is csesztem ezzel magammal de nem baj. Alaposan bedúrvítottam a játékot azáltal, hogy az ellenfelek és a társak is normál módon sebezgetnek végre, nem csökkentett vagy növelt esélyekkel.
    Így a harc terén még a normal fokozat is nagyon komoly dolgokat művel, az insane fokozat meg végre tényleg insane.

Egészen más érzés ha egy rakéta találattól elhalálozik a karakterünk, amikor a battle rifle (a fejlett assault rifle) a rövid sorozatától ha telibe kap épp csak bekúszni amrad erőnk a fedezékbe, ha a collector ellenfelek csúzlia új tünteti el a pajzsokat mintha sosem lettek volna... Egy sikeres sorozat ha elkap még a gyengébb SMG-ből vagy assault rifle-ből akkor is oda a pajzs. Egy sniper nem csak a pajzsot kapja le az emberről, hanem kis híján ki is nyírja, ha meg fejest kap a játékos karaktere akkor neki is viszlát, ahogy fordított helyzetben is lenne.

Szóval igen gyakran kell mentenem, harc közben a legkisebb fűszálat is keresni hogy fedezékem legyen, meg a társakat is jobban kell irányítani (mondjuk Grunt meg Zaeed az így már eszméletlen brutális, főleg Zaeed aki ha warlord specializációra megy rá a saját skill-jéban mindjárt 50%-al megemeli a saját sebzését). :D

Ezen felül még a futással tölthető időt növeltem meg duplájára annak regenerációjával együtt. Ha már többet kell kushadni, legalább gyorsabban behozhassam a lemaradásomat amikor arra nagy szükség van.
  • I.C.ram
    Valaki tud valami cheat-et vagy hasonlót arra, hogy szerezzek paragon/renegade pontokat? Baromira idegesít, hogy kimaradok mókákból, mert nincs elég. Egyre gyakrabban szürkék a válaszlehetőségek, és így pontot is kevesebbet kapok.
  • Daell Drow
    vagy hasznald az uj pickpack pont rendszert.
  • SötétBarom
    :DDD
  • simon7108
    hívd fel oket és kérdezd meg:D
  • Atkamon
    Ma kaptam emailt a CDgalaxistól, hogy meg tudom rendelni a CE-t, és meg is szeretném, csak éppen nem tudok itthon lenni egész nap és várni, hogy jöjjön a futár. Azt írták fel lehet őket hívni, és meg lehet őket kérni, hogy jöjjenek egy megadott időpontban. Van valakinek tapasztalata, hogy mennyire rugalmasak ilyen téren?
  • Stockbauer33 #3418
    :D
  • Stockbauer33 #3417
    itt 1 pár info ez pedig a kötelező oldal mindenkinek
  • Metalmilitiakid
    ez most mi és hogy ?? :P
  • simon7108
    ja bocs félre értettelek:D
    azt értettem az írásodbol,hogy a kuldetés elottre rakXD
  • simon7108
    én nem találkoztam ilyenekkel....
    az egész játék alatt 1x sem akadtam be sehova se semmi!
    de biztos vannak benne hibák de szerintem majd jon patch.
  • SaGa Jr
    Én sem azt írtam hogy újra ott leszel, hanem ott folytathatod ahol abbahagytad, csak a társaid lereagálják a cselekedeteidet amiket a végső helyszínen csináltál. Azaz ha volt valami amit még nem fedeztél fel, félbehagytál azt nyugodtan tudod tovább csinálni, nem lesz akadálya.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem is pont az az elképzelésem az ideális személyi asszisztensről, mint a BioWare-es fiúknak! :DDD

• SötétBarom
    Hmmm, hmmm...
  • Pares
    Huh. Eléggé idegesítő bugokkal találkoztam eddig. Például amikor a Omegán Mordint próbálom összeszedni, és a végén van az a cutscene, ahol beszélek vele, na ott Miranda meg Jacob össze vissza csúszkált nekem, mintha korcsolyáztak volna, ráadásul Miranda egyszer Mordinban állt meg, szó szerint, félig benne volt. Aztán amikor Chackwasszal akartam beszélni, és a renegade választ választottam, szabályosan eltűnt a cutscene, hirtelen tudtam irányítani Shepardot, közben Chakwas a levegőben lebegve ült és beszélt tovább, amikor befejezte, újra visszakapcsolt "cutscene üzemmódba", de a Shepardommal kicsit félrementem, és a cutscene-ben nem voltam benne a képben. Újra meg újra megpróbáltam, de mindíg ugyan az van. Nektek is?
  • Tinman #3409
    Köszi szépen a kimerítő választ!
  • balee4
    Én is berendeltem a CDG-től, elvileg holnap jön. :)
  • simon7108
    hát jah szegény Normandia
    az uj nem ugyanolyan mint régen volt....
  • DarkSector
    most kapásból egy boltnál 360ezret elköltöttem creditemből...:D