19778
  • Hoz_Hun
    Ez tényleg jó ár érte (főleg a bontatlanért, mert akkor érintetlen a Cerberus kártya benne). Ha rám hallgatsz kérd meg a srácot hogy tegye zártá az aukciót, mert ha "alszol rá egyet" még a végén el fogják vinni.
  • Hoz_Hun
    Hát, ha megvetted akkor a Cerberus vagy Downloadable content vagy valami ilyesmi, menü alatt kipipálva látnod kell a letöltött tartalmat.
  • Glutamin
    Egyetértek. A második rész nagyon sok tekintetben előrelépés az elsőhöz képest. Az elsőben a Citadell az tényleg hatalmas volt, de elég élettelenre volt megalkotva a mostani helyszínekhez képest.

A térképek viszont fölöslegesen részletesek szerintem, és így talán kevésbé áttekinthetőek. A kettő között lenne valami jó.

Az is jó ötlet, hogy bizonyos helyszíneken csak iránytűt kapunk teljese térkép helyett, szemben az első rész gyakorlatával.

A karakterek kidolgozása is sokat javult. Az arcbőr már nem teljesen sima és ettől számomra sokkal élethűbb lett. Haj arcszőrzet is sokkal jobb. Mondjuk a nők haja még fejlődhetne. Igazán jó bőrszínhez sajnos többrétegű textúrázás kell majd a jövőben. Ilyet egyelőre sehol nem láttam még.

A csaták valóban elég lineárisak. A legtöbbször megyünk egy csőfélében és lövünk, közben meg ajtókat nyitogatunk, meg tápolunk. Ezen lehetne kicsit javítani. Script/AI arányt az AI felé eltolni jobban. Bár tudom, hogy ez nem egyszerű.
  • horpeti
    Én meg nem tudnám pl. egér nélkül játszani. :)
    Mondjuk a soldier kivételével valóban nem nagyon van szükség egérre, mert nem kell precízen fejrelőni meg ilyenek. De a soldiernak adta a feelinget a fejre rántás.. :)
  • DORSANAX
    Vigyázat, hülye kezdő kérdés következik!

Most telepítettem a játékot, a DLC-ket is felraktam, de nem játszom még vele, mert előbb az első részét viszem végig...
    Röviden az lenne a kérdés, hogy a ME_2-ben csak a Galaxis térkép megjelenése után a "Parancsnoki hídon" láthatom, hogy melyik DLC működik a játékban?
  • CroftManor
    576 oldalán még mindig kicsit drága, de most találtam vaterán bontatlant 6990é :)
  • robotnyk
    könnyen. tudod, egér, meg ilyenek.
  • Hoz_Hun
    Ami azt illeti nem tudom elképzelni, hogy lehet ezt PCn irányítani. Bár azt hallotam szépen átportolták. Xbox360on nagyon kényelmesen irányítható (és gyönyörű szép).
    Megéri boxra megvenni? A válaszom: egyértelműen igen!
  • CroftManor
    látom te boxon tolod, megéri boxra megvenni? mert ilyen fajta játékkal csak pcn toltam inkább. nehéz az irányítás kontrolerrel?
  • Hoz_Hun
    Azért azt nem gondoltam, hogy a ruha kiegészítő DLC komolyabb lesz mint a Hammer. Én nem csalódtam, mert nem számítottam semmire.... és pontosan azt kaptam. Két dolognak is örülök: az egyik, hogy ez nem volt benne eredetileg a játékban és nem tompította fényét. A másik, hogy ingyen adták oda.
    Ez egy archade lövölde. Olyan Space Invaders szintű: előre-jobra-ballra, lőni folyamatosan. Lineáris pályák, nézni való nincs, kiszállni meg nem lehet a gépből. Térkép nincs... radar nincs... viszont van bazi nagy sárga meg piros nyíl.

Ellenben a ruhák megérték 160 MS pontot. Jack szerelése nagyon jó lett és a napszemüvege sem zavaró játék közben. Garrus páncélját végre megszerelték és jól is néz ki. Hát Thane ruhája olyan semmilyen (le se cseréltem).
  • Hoz_Hun
    Ahhoz képest hogy nem akartál vitát nyitni a MAKO-ról, másról sem esik szó. Amúgy épp most vittem végig újra az ME1-et és szinte könny szökött a szemembe az örömtől, mikor végre a MAKO-ba ültem.
    Erről ennyit. Van aki szereti, van aki utálja. Inkább a Pakman-től kölcsönvett új taligáról a Hamerhead-ről kéne dumálni.
  • Dimitrii
    Hát megvolt a Hammer DLC jó nem rossz nekem tetszik. Jobban irányítható mint a MAKO, de szerintem annak is meg volt a filingje. Főleg a videók miatt. De legalább ez a DLC egy kis plusz szint visz a gammába.REmélem a sisakokat is le lehet majd valahogy venni.
  • Bhalage
    ne nyavajogj már, kurva nagy volt a mako, a tuskes hegyeket leszamitva kurva nagyokat lehetett vele rideolni, ugratni es nemely hatter nagyon tavoli videk volt potty csillaggal, nemely felelmetes volt, nemeny nagyn rideg ahol nem lehetne meg urruciban sem lehetne elni..

kurva nagy atr feelign volt es nagoyn poen volt hgoy fel lehetett feledzni kulonbozo dolgokat, nekem bejott, kicsit csiszolhattak volna rajta nekem bejon a felfedezo cucc : )
    ilyen szempontbol a me2 egy nulla.
    az irrealis kezelhetoseget -mar egyszer irtam-, hgoy jatszhattak volna a gravitacio mertekevel és akkor mashogy viselkedett volna a jargany kulonbozo bolygokon.. ez poen lett volna.. a nagyon magas domboldalon felmegy- ez kicsit elkepzelhetetlen, de a duneken crossolas az sztem mindent visz :D talan meg annyi hogy a nagyon gaz magas helyekre nem kellett volna felfedezheto cuccot rakni es annyi.
  • readswift
    Vicc az hogy leszóljátok a Makot . Igazából azt lehetne szidni hogy nem fért bele az időbe hgoy csináljanak egy normális járműves módust. Lehet akartak , és rájöttek hogy az AI miatt nem nézne ki jól, vagy nem akarták szénné scriptelni az autós részt. Nahát milyen fuun ahogy elgázolod az armaturet ezt nem hagyhatjuk ki.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    NA most gondoljatok bele hogyha akarnak akkor meg multiznak unreal enginel . :PP

Ha utóbbi az eset akkor egyenesen tisztelni lehet érte a BW-t , hogy nem csinálnak belőle egy mittudomén callofdutyit. A mako egyébként alap unreal engine rutin, nem játékautó. Tényleg nem is dolgoztak rajta sokat. Jobb is hogy a kettő ilyen lett amilyen.
  • Pares
    Jó, mond azt, hogy nem voltak ki-be dokkolós videók a játékban! A liftezésről csak annyit, hogy az egyetlen dolog, amit hiányolok belőle, az a csapattársak közti szóváltás (amit a legutóbbi végigjátszásom során a folytonos hírmondás miatt alig hallottam vagy 1x-2x :S), maga a liftezés teljesen unalmas és nem játékba illő. Semmi információt nem kaptál arról, hogy honnan hová mégy. Igaz, most csak load sceen van, de sokkal informatívabb. Külömben is, maga a liftezés totál el volt rekesztve, semmit nem láttál belőle. A bemondott hírek meg még jobban is meg vannak oldva, mert nem csak a liftben hallod őket, hanem mindenhol.
  • Pares
    Mond már meg nekem, hogy ME1 mellékküldetéseken mit csináltál? Ledobtak egy kopár, tüskés bolygóra, "elvezetted" a Makot a copy-paste bázisok egyikére, majd ott mindenkit kinyírtál, és kaptál egy pop-up üzenetet, vagy még annyit se. A küldetés gyakorlatilag 1 és fél perc volt, a Makóval való szarakodás meg kitett vagy jó 20 percet.

Mondom, tegnap előtt játszottam ki az első részt, ajánlom, hogy te is frissítsd fel emlékeid. Garantáltan nem lesz olyan kellemes néhány aspektusa a játéknak így a második rész után.
  • Pares
    cdr74, már megbocsáss, de...

"hat a MAKO-s videok in-game modon voltak megoldva par dinamikus kameraallasbol es nem onmagaban kell nezni, utana szet lehetett nezni."

A Kodiak landolása talán nem in-game? Mellesleg milyen dinamikus kameraállás, mármint az első rész landolásainál? Egyetlen alap felvétel van, ami mögé mindíg más háttér van betéve, és itt ki is merül az egész.

"A masodik reszben se valtozatosabb, lehet szebb, de filmes szemmel legalabb annyira nulla, nem latsz semmit csak h ott egy hajo es eppen foldeter 3 mp.. a foszal videoi az egyben is jobbak voltak, ne keverd ide..."

Komolyan mondom, játszd ki újra az első részt. Meglátod, hogy mekkora hatalmas fejlődésen mentek keresztül az átvezető videók és animációk.
    Az első részben, mint már írtam, egyetlen egy előre "scriptelt" jelenet volt a Mako landolására, mindíg más háttérrel. Nuku változatosság. Ehez képest a Kodiak minden küldetésre máshogy érkezik meg, vagy hogy is mondjam, el se hiszem, hogy ilyenen vitatkozok...
    Szó mi szó, a második rész ingame és előre renderelt videók, animációk és párbeszédek terén messze-messze lekörözi az első részt.

"Gyaloglas mint lehetoseg =me2, van 3m2 bejarhato terep. Beraktak egy dobozba. Az asari bolygo "hattere" jo lett de ennel tobbet nem kapsz, kulso helyszinek nincsenek."

Hah! Kicsit nagyon túlzol, de sebaj. Nagyon is szépen és jól megvannak csinálva a helyszínek, sokkal, sokkal, sokkal szebben, mint az első részben, és sokkal több helyszínt látogathatsz meg. Sokkal többet. Az első részben éppenhogy a szegényesen kidolgozott Citadel, a kicsinke Noveriai kikötő, a Feros kolónia, Virmire és Ilos voltak egyedi helyszínek, és ezek is csak azért voltak nagyok, mert nagy, üres, unalmas "köztes" terekkel voltak elválasztva a térkép egyes részei, amit a Makóra bíztak. A mellékküldetéseket már nem is említem, mert azokra volt 3 helyszín, amik ilyen sanbox bolygókon voltak találomra "elrejtve" (kijelölve a térképen, ez volt a nagy felfedezés...), a barlang, a földalatti bázis meg a föld fölötti bázis. Ennyi. A második részben ehez képest van egy Citadel, egy Omega, egy Illium, egy kis Tuchanka, és ha már hozzászámoljuk a küldetéseket is, akkor a Collector hajó, a Collector bázis, Freedom's Progress, Horizon, az összes N7 küldetés egyedi térkép, helyszín, és még sorolhatnám... Ha komolyan megnézed és összehasonlítod a két játékot, akkor rájösz, hogy a második részben sokkal nagyobb a gyakorlatilag bejárható terület. Az első rész csak egy rohadt olcsó illúziót adott a kopár, förtelmes Terep2 bolygókkal (a háttér meg az ég az azért mindegyiken jól nézett ki!).

"Eppen erre kene legalabb normalis atvezeto, hiaba a fullos elo hatter ha mindenhol falak meg sziklak vannak. Nem kell mindehol, de a meglevonel azert joval tobb. Mikor a felhokarcolo tetejen szet lehetett vegre nezni..."

A játék teli volt átvezetőkkel, dinamikus dialógusokkal, stb. Nem értem, ezen a téren mit hiányolsz, bocs, de ez egyszerűen nevetséges, ha azt vesszük, hogy az első részben gyakorlatilag alig volt épkézláb átvezető videó, szinte minden totál statikus volt.

"Epp az volt a MAKO-zas lenyege h resze a tortenetnek, inkabb kovettek a te logikad es kilottek az egeszet, mintha egy filmbol kvagnal fel orat meg 2 karaktert."

A Makózás annyira volt része a történetnek, mint a második részben a Kodiak. Annyira volt jó, hogy a főküldetéseken (amik természetesen úgy voltak megtervezve, hogy használni kelljen) A és B pont között közlekedtél (na jó, az Ilosi finále az kivétel, de mint tudjuk, a kivétel erősíti a szabályt). Szóval csak egy egyszerű jármű volt, semmi több. Egyébként meg nem az én logikám követték, hanem a játékosok többségének reakcióit, javaslatait, továbbá a határidőt, a pénzügyi keretet, és még pár gazdasági szempontot, amibe nemhiszem, hogy belefért volna ME1 mennyiségű "nagy" területen bejárható bolygó ME2 kidolgozottsággal.
  • robotnyk
    2008ig az ilyen játékelemeket úgy hívták, "nem elég jó, dobjuk ki"
    2009 óta úgy hívják, DLC.
  • Calver
    Hammerhead DLC kipörgetve, hát... ez így kevés, volt közte egy igazán hangulatos küldetés (hóvihar), a többi erősen meh.
    pedig simán lehetett volna jó mókát kihozni belőle - pl Grunt felvételi küldetése elé berakni egy olyan mókát, h Hammerhead-del landolsz, és még mielőtt odaérnél, ahol alapjátékban kezdődik a küldetés, végig kell irtanod magad egy rakás morcos Krogan-on. szóval röviden és tömören extra küldetések helyett legalább félig-meddig bele kellett volna integrálni az alapjátékba, és mindjárt szórakoztatóbb lett volna.
  • cdr74
    A MAKO-zas, liftezes, ki-be dokkolos videok mind szerves reszei kell hogy legyenek a jateknak, ettol ME nem Gears of War.

Az hogy a MAKo bicikli vagy szeker nem izgat csak legyen minimalisan hiteles es epitsenek ra.
  • cdr74
    Mellekkuldeteseslandolosvideo= mutatnak vkit aki cigizik, aztan mar loni kell
  • cdr74
    hat a MAKO-s videok in-game modon voltak megoldva par dinamikus kameraallasbol es nem onmagaban kell nezni, utana szet lehetett nezni.

A masodik reszben se valtozatosabb, lehet szebb, de filmes szemmel legalabb annyira nulla, nem latsz semmit csak h ott egy hajo es eppen foldeter 3 mp.. a foszal videoi az egyben is jobbak voltak, ne keverd ide..

Gyaloglas mint lehetoseg =me2, van 3m2 bejarhato terep. Beraktak egy dobozba. Az asari bolygo "hattere" jo lett de ennel tobbet nem kapsz, kulso helyszinek nincsenek.
    Eppen erre kene legalabb normalis atvezeto, hiaba a fullos elo hatter ha mindenhol falak meg sziklak vannak. Nem kell mindehol, de a meglevonel azert joval tobb. Mikor a felhokarcolo tetejen szet lehetett vegre nezni...

Epp az volt a MAKO-zas lenyege h resze a tortenetnek, inkabb kovettek a te logikad es kilottek az egeszet, mintha egy filmbol kvagnal fel orat meg 2 karaktert.
  • Pares
    Egyetértek, a pálya dizájn, irányíthatóság és maga a Hammerhead nekem is nagyon bejön, csak a szokásos, "lehetne több és hosszabb küldetés"... Ami majd lehet hogy jön is...
  • Pares
    Namost, a bolygót döntő többségén (95%+) a Makó abszolút nélkülözhető. Éppen hogy Noverián kellett a Cold Hazzard miatt, meg egy-két másik bolygón, de a többségükön tényleg csak arra volt jó, hogy ne kelljen gyalog menni, ráadásul fele XP-t kaptál a Makóval való gyilokért.
    A főküldiken nem volt rossz vagy fölösleges a Makó, mert azokat eleve úgy tervezték meg, hogy használni kelljen (nyilván anélkül is megcsinálhatták volna).
    Apropó, átvezető videók a landolásról. A Makózásnál milyenek voltak? Na? Ugyan az az egy, csak más-más bolygón. A második részben azért jóval változatosabb, és szinte minden mellékküldetésnél más jelenet van, nem beszélve a lojalitás vagy főküldikről.
  • Bhalage
    kovezzetek meg, de nekem eddig bejon, keves meg minden, de sztem jol nez ki, bejon a hover feeling szem eleg jol iranyithato...
    sztem szep es tetszik ez a cerberus design -.-

de a mako utege akkor is 100szor jobb volt mint ez a fostalicska raketa ami ezen van :D azzal belottel 3 geth koze azok 4 fele repultek :D
  • Fenrir
    Az a baj az ilyen dlc-kel, hogy bár viszonylag sok munkaidőt kell belefektetni, de játékidőben alig tükröződik. Jobb lenne inkább visszatérni a kiegészítőkhöz amik még 5-10 óra játékidőt biztosítanak.
  • Pares
    Ingyenes. Nem fogsz károsulni, ha kipróbálod.
  • Pares
    Nem mondanám, hogy az űrből... Inkább a felső légkörből, de külömben is, a Kodiak képes az űrben repülni, szóval minek lejjebb menni, ha nem muszáj? A Hammerhead meg nem tud, szóval ott meg muszáj.
  • Pares
    Ebben egyetértünk. A koncepció remek volt, de a megvalósítás az szörnyű. Szerintem is a kettő közé kell belőni a harmadik részt, és jó lesz. A Makós részt a bolygókkal együtt azért vágták ki szerintem, mert csomó erőt, pénzt felemésztett volna, és a játékosok az első rész után 80%-ban megegyeztek abban, hogy nem volt jó az egész. Ezért megpróbáltak mást. Most meg ellenkezője van. De szerintem sokaknak csak az hiányzik, hogy újra játszák az első részt.
    Nemhiszem, hogy sok esély van arra, hogy valami első részhez hasonló "felfedezhető" térképet kapunk, mert mint írtam, ahoz, hogy sok ilyen bolygót jól kidolgozzanak, rengeteg energia és idő kellene. Én személy szerint az mellett vagyok, hogy több és hosszabb, történethez kapcsolódó, jól kidolgozott környezetben játszódó küldetést adjanak.
    Nekem nem hiányzik a Makós szenvedés, és az igaz, hogy a bolygó szkennelés is unalmas volt, még mindíg jóval kevesebb időt emésztett fel, és egyáltalán nem volt idegesítő számomra, ráadásul ha úgy vesszük, kötelező se volt, és sokat nem is kellett csinálni. Szóval inkább szkenn, ha már a kettő közül kell választani, ha meg nem kell, akkor egyik se, vagy egy középút a kettő közt. Mondjuk nagyon össze se lehet hasonlítani a kettőt.
    Ha ehez a Hammerheadhez jönnek további, hosszabb missziók, én már elégedett leszek.
  • cdr74
    Az meg hogy meg az embergyulolo 4szemuek is Zippo gyujtoval szivjak a cigit, sztem EPIC FAIL
  • cdr74
    Egyebkent a MAKO-zas mint olyan elegge integralva volt...
    A hoviharban azzal kell atmenni a masik bazisra, mert massal nem lehet, Ilos-on Joker megmutathatta mekkora asz, hogy 2 macska koze belovi a gepet, ezzel kellett beszaguldani a Cicadellbe, Liaraért is ezzel mesz.. ha mar terepezest kivettek akkor legalabb lettek volna hosszabb egyedibb videok a leszallasrol, ahol latunk is vmit nem csak a gepet
  • enlightened
    Tényleg ennyire szar az új DLC, akkor le se szedem:S, nem akarom a hajamat tépni.
  • cdr74
    De a Kodiak az az urbol megy ezt meg 50 meterrol lovik mint a MAKO-t
  • Pares
    Egyébként EDI, ha jól emlékszem, annyit mond, hogy mivel az SR-2 kétszer nagyobb az SR-1-nél, ezért nem tud minden bolygó felszínén landolni, erre használják a Kodiakot, vagy ez esetben a Hammerheadet.
  • cdr74
    Hat fel lehet igy is fogni a dolgokat, de ezen az uton oda jut az ember h egy 3 eves fejlettsegi szintjenek megfelelo osszehordott jatekot kap, csak nezd meg a 2 "kreativ" pluszt nyujto reszt kivettek a 2-bol, az egyik a MAKO-zas a masik a lift, helyette van 3mp-es "atvezeto-video", meg "kulonleges" toltokepernyok...

Sztem mind2 jott tett a jateknak, a liftek nagyreszet ki lehetett kerulni a "gyorstaxikkal", a MAKO is rendben volt a fo reszeken mindenkepp, csak a mellekkuldetesekbol joőar lett olyan amilyen..

A problema ott van, hogy a koncepcio jo volt, csak a kivitelezes lehetett volna nehol profibb, de inkabb koncepciot valtottak pedig nem azzal volt a gond.. ahelyett hogy a bejarhato viszonylag nagy ter minosegi is legyen inkabb mindenbol lefaragtak beszukult minden

remelem a 3-ra osszeszedik magukat es a 2 koze lovik be a cuccot...

• Pares
    Nem eléggé hiteles. De mitől kell hitelesebbnek lennie? A Makótól? Mond már meg nekem, abba mi volt a reális.

Ááá, már látom, nem bírtam ki, és megint eleresztettem tarthatalan Makó gyűlöletem. Előre bocsánatot kérek mindenkitől, de egyszerűen annyira megviselt... Annyi időmet elpocsékoltam Makózásra, ami ráaásul annyira szar volt, hogy leírhatatlan.

• Pares
    Liftezést ki emlegetett? A Makózás meg, mint írtam, a véleményem szerint úgy volt szar, egy az egyben, ahogy volt. Nemtudom, hogy te mikor játszottad utoljára az első részt, de ha annyira rendben volt, azt ajánlom, próbáld ki újra.

Ajánlani tudom pl.: a Nodacrux, Eletania bolygókat, nagyon jó példája a "játékba való integrálás megpróbálásának", ami egyáltalán nem sikerült. A Hammerhead meg se próbálja ezt, sajnos. Vannak "szép" bolygók, ahol kevésbé recés, hegyes, járhatatlan a terep, meg a textúrák ismétlődése se olyan feltűnő, mint pl.: a Holt vagy Nonuel, de kb. ennyi. Erre még rátesz egy lapáttal az is, hogy sajnos a Makó valamiért abnormálisan irányítható, hülyén reagál a bukkanókra meg a terepakadályokra.

De tudod mi a rohadt nagy, legyőzhetetlen előnye a Hammerheadnek a Makóhoz képest? Hogy nem kötelező, és nem kell vele szenvedni, ha már irányíthatóságról vagy terepről van szó. Meg akkor mondjuk azt is, hogy ingyenes...
  • HJ
    Az Alternate Appearance Pack DLC is ott lebeg már abban az öbölben :D
  • cdr74
    Mer ez a mostani koxos vadaszgep tok hiteles fizikabol:)
  • Pares
    Az mondjuk jó küldi volt, mert annyira nem volt szar a terep, nagy egyenes "alföldek" meg hatalmas fennsíkok. Az egyhangú felszín is illet, jól is jött a kidolgozatlanság. Szép látvány volt. Viszont ilyen jól kidolgozott, helyszínből össze-vissza ha 2-3 volt, nem számítva a fő küldetéseket. A bolygók többsége (pl.: Eletania) annyira kifejezhetetlenül szar, hogy az valami fenomenális. Egyszerűen nem lehet hol vezetni, mert csupa szakadék-emelkedő-hegység az egész pálya. A nyersanyag lelő helyek is lehetelen helyeken vannak. Semmi járható út. A Makó is úgy viselkedik, mint egy játékautó. A felszíni textúrák kidolgozotlansága és ismétlődése már igazán szóra se érdemes. Igazából az egész dolog szóra se érdemes. Tegnap előtt voltam utoljára Makózni, éppen Nodacruxon csináltam egy küldetést. Vagyis csak akartam csinálni, mert a terep annyira kibaszott idegesítő, ronda meg stb. volt, hogy majdnem szartam az egészre, de minden mellékküldit meg akartam csinálni, szóval muszáj volt. Makó? Inkább hagyjuk.

Ez a Hammerhead DLC se valami nagy eresztés, sokkal többet vártam, viszont nálam a Makót nem nehéz felülmúlni. Na, de hagyjuk... Ne feszegessük, mert még a végén megjelen Jedi és Gfreak, és megkapom a magamét. :)