Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A történet lapos? 😄D
Ez üt.. Mert az rendben van, hogy a skennelést, butítást szídjátok, ugyanis tényleg uncsi egy idõ után. De a történet? Az elején majd leestem a székrõl, ahogy felvezetik az 5*. És volt még pár olyan rész, ahol csak figyeltem... A toborzós küldik is mind jól el vannak találva, harcok átvezetõk stb.

És a mellékküldetések is jobbak, mert nem egy random berendezett bunkerben kell ügyeskedned mindig, hanem minden mellékküldi másfajta területen van szinte (egyedi).

BattleTag: zydar#2910

Nem veszek vissza az arcomból. Csak próbálom valós fényében feltüntetni a dolgokat, ha már annyira sarkítotok mindent.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Mondom, hogy semmi értelme annak, amit javasolsz. Ha mindíg annyi pénzed lenne, mint amennyi kell, akkor eleve nem is kellene pénz. Ha a fejlesztegetést is kivennék, akkor igazán nem tudom, mit csinálnál a küldetések között... Külömben is, ha a DLC-ket vesszük alapul, akkor a Cerberus igenis nagyon komolyan támogat, hisz TIM folyton küldözgeti az új felszerelést.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

robotnyk
jah, akkor csináljunk egy petíciót, hogy az ME3ban legyen a menüben egy IWIN gomb, és akkor tényleg nem kell majd semmit tenni azért, hogy jó befejezést kaphass.

létezik szubjektívitás, de a hozzászólások alapján az ember aki nem játszott vele, azt hinné, hogy ez is csak egy a sok ambíció nélküli, közepes játék közül. nem csak az ötlet, és az újító szellem veszett ki a játékkészítõkbõl, de a játékosok is hálátlanok lettek.
Metalmilitiakid
hát azért az egyben sem volt durva a fõboss , konkrétan én több mint a fele életétõl puskatussal vertem agyon, mert minden fegyom bebugolta a túlmelegedést 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Dante73
Igen, kissé elértették a rajongói kéréseket. Nem volt jó a Mako-zás? Nem igazán. Javítani kellett volna, nem cserélni. Szar volt a liftezés? Szerintem nem annyira, mint a töltõképernyõ... Inkább azt is feldobni, nem lecserélni kellett volna. Egy jó Shepardnak a Cerberus elfogadhatatlan alternatíva? Szerintem egyértelmû. (Sajnáltam, hogy Ash nem jött velem, de igaza volt valamennyire.)
Õszintén megvallva a dolgot, csodálkozom a kiugróan jó értékeléseken. Nem lehet letagadni, a játék jó, de nem egy szarvashiba van benne, és az apró ötletek sem annyira jók, kidolgozottak, mint az egyben voltak. A történet lapos, a fõboss nevetséges, a karakterfejlesztés butított, (Igen, butított. Aki szerint nem az, az nézze meg az 1, és 2 karakterfejlesztési lapját. Ha azután sem látja, csak sajnálni tudom)
Összességében érzõdik rajta a ma divatos egyszerûsödés. Sok apró logikai bakugrás, Asley fajgyûlölete, vagy inkább bizalmatlansága eltûnik, Garrus személyisége is hatalmasat változik, Liara lelkes tudós-lányból, (élete leletének megtalálása után!) hirtelen Árny-bróker lesz, stb. Oké, 2 évig vagyunk távol, de ez jó hosszú 2 év lehetett, ha a régi társak, (Tali, és valamennyire a krogan kivételével) ekkorát változtak.
Ne értsétek félre, ne szapulni kívánom a játékot, hiszen jól szórakoztam vele, tervezem, hogy újra nekiugrok majd, csak számomra nem ez következett az elsõ részbõl. Nem az elsõ javított folytatását kaptuk, hanem az újragondoltat. Én nem erõltettem volna a cerberus vonalat, ás a játék fejlõdési, fejlesztési rendszerén inkább csiszoltam volna, nem lecserélem, hiszen az alapok jók voltak. Az is zavart, hogy a fejlõdésért bónuszokat kaptam, és nem onnan folytathattam, ahol az elsõt befejeztem, és sorolhatnám.

De melyik játékban nincs hiba? Mindben van. Ez összességében egy egész jól sikerült darab, DE 1; Én nem egészen ezt vártam, 2; Nagyon túlzónak érzem a bõven 90% fölötti értékeléseket. 85-90% még reális. Szerintem.

http://www.freetvmaci.info/

Én már a második végigjátszásban vok és most kezdem unni a bolygó szkenneléseket, nem mondom hogy rossz csak borzasztó idõigényes. A Makót is bírtam, csak egyidõ után azt is meglehet unni, meg az a rallyzás és a rohadt magas csúcsokról leugratás se volt rossz, "Motocross Madness" hangulatot idéz. És a zúzók (falócsáp) elleni harcot is élveztem.
Encore
A makózás ezerszer jobb volt a bolygó scannél, ott legalább rallyzhattál idegen bolygókon, ami feelinges volt néhol. Ez a scannelés szimplán unalmas. A makózás is lehetett volna sokkal izgalmasabb, nem mondom, de ez....

A játék gazdasági részét felesleges boncolgatni, szinte minden játékban rossz valamilyen szinten a gazdaság... Ha például kaphatnánk egy halom pénzt a Cerberustól, akkor pikk pakk minden megvásárolhatnánk már a játék legelején.
Nekem a fejlõdési rendszer nem tetszett. Jobb lett volna a lelõtt ellenségért kapni xp nem mindig ugyan annyit a FÕ küldetésekért. A pénz tényleg nem sok de jó így. Legalább elköltöd nem marad haszontalanul mint az 1-ben. Az tény hogy nagyon konzolos lett sajna 😞! Nincs már hogy csak PC-re fejlesztenek. A scennelés meg a makózás is gáz szerintem. Remélem találnak egy középutat a 3.dik részhez.
AntiHero
A Makó teljesen jó volt. Viszont ez a szkennelés már most megõrjít:S Jó lenne rá vala mod ami auto scant csinálna mert ez így fos.

Inkább megint makóznék csak ne ezt nagyon unalmas bolygós forgatós dolgot kéne csinálni.Igaz még csak most kezdtem a játékot. Múlt héten játszottam végig az elsõ részt, de kicsit csalódott vagyok a 2. résszel kapcsolatosan. (bár sok jó dolog is van)

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Terminátor14
Attól még ugyanúgy logikátlan, hogy a galaxis egyik leggazdagabb emberének dolgozunk, mégis pénz szükében vagyunk. Ha meg már ad a küldetésekért (ráadásul viszonylag nagy összegeket ahhoz képest, amennyit találni lehet), akkor már adhatna annyit, hogy elég legyen a dolgokra, ne kelljen guberálni. Amúgy jó lenne, ha pl engem nem kategorizálnál így, hogy egysze ezért sírunk, egyszer azért...😄

Kezdjük azzal, hogy nem sírok, leírtam a véleményem, mint már párszor megtettem. Erre írtam nemrég, hogy visszavehetnél az arcodból 😊 Olyan, mintha te lennél itt a kiskirály, mindenkire írod, hogy no comment, sír, illúzióban él, mert neki más a véleménye. Grat 😉

És igen, azt mondom, hogy ha már a fél játékot leegyszerûsítették azzal, hogy nem kell fegyvereket meg úgy általában felszerelést gyûjteni, akkor kövessék a logikájukat és mást se kelljen.

CSAK a Fradi

A skennelés tényleg unalmas lesz egy idõ után, de a makózás helyett inkább ez. Meg bõven elég a "Jó", vagy "Gazdag" ásványkinccsel rendelkezõ bolygók letapogatása, nem kell az összeset.

Most akkor mire költenéd a pénzt, ha nem fejlesztésekre? Halakra meg hajómodellekre? 😄D lol
Nem lenne értelme a pénznek sem.

BattleTag: zydar#2910

ja persze. csak megdöglik a legénységed fele ha nem csinálod. ez ilyen burkolt zsarolás.

A mákózás is hülyeség volt. Nem azt mondom, egy két helyen fun volt, de inkább a fõ küldetéseknél. Ez a bolygószkenelés is oké lehetne, ha csak néhányszor kéne. De átestek mind2 esetben a ló túloldalára. Mákózzál végig 4141412414 mellékküldit, itt meg szkenneljj végig 324242342 bolygót.

Pares, ne nézzél már lámának légyszíves, de az a huszon harmincezer kredit amit a Cerberus ad egy küldetésért az kb nokedli. Elmész Illiumra és egy uprgre 60-90ezer. Néhány 100.000 kredit meg semmiség a 4billióhoz képest.

Most gondoljj bele, az emberiséget kell megmentened, de menjél bányászni magadnak, hogy fejleszteni tudjál. És ottvan a Cerberus, meg tudta szerezni a - a sztori szerint szupertitkos turián-ember technológián alapuló - Normandy tervrajzait, nekünk meg különbözõ upgradeket kell shoppingolni. Miranda vagy EDI mondta egyik beszélgetésnél, hogy a Cerberusnak saját laboratóriumai/fegyvergyárai stb vannak, de azért shoppingoljak fejlesztéseket.

De egyébként idegesítõ, ha már van ez az ásványszkennelõs szarság, akkor legalább már legyenek helyek ahol adni venni lehet õket. Csomószor volt olyan, hogy egyik nyersanyagból rengeteg volt, másikból semmi. Ilyenkor simán jól jött volna egy kis cserebere.

xblades
Kösz

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Calver
Reaper IFF küldetés

"The trees move. Do you not see it?"

xblades
Senki nem tudja hol lehet felvenni Legion-t társnak?

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Calver
Infiltrator (a.k.a. Beszivárgó) és Sentinel (Õrszem) a két tápság kaszt, én is most szórakozok Sentinel karim után Infiltratorral is, bár szvsz Sentinel viccesebb volt... futottál elõre a szétszedhetetlen páncélodban, hajigáltad a Warp-okat, ledobtad az unszimpatikusokat egy jól célzott Throw-al, esetleg lekaptad egy pillanat alatt a pajzsukat, majd ami maradt belõlük, azt még egy kicsit kilyuggattad... ezzel szemben Infiltrator csöppet monoton - menj fedezékbe, kukucskálj ki mesterlövész puskával, hopp lelassul minden, kapj valakit fejbe, ismételd. na meg lõszerkészletek hmmmm... nem épp kielégítõek. (konkrétan egy-egy mellélövést is iszonyat meg tudsz szenvedni)

"The trees move. Do you not see it?"

horpeti
Az adrenalin löket lényegét nem fogom hirtelen így belegondolva.
A környezet lelassul, mert jobb a reakcióidõm, ez ok. Így könnyebben el tudok találni mozgó célt pl.

De attól még elvileg az idõ valós, így gyorsabb nem leszek, tehát ugyanúgy el tudnak találni, nem? 😊
Vagyis ettõl még nem leszek kevésbé sebezhetõbb, csak jobban eltalálom az ellent, nem? (kivéve a maxos, ahol 50%kal csökkenteni tudja a bekapott sebzést)

"Mgoldhatták volna egyszerûen úgy, hogy annyi nyersanyag igénye legyen a fejlesztéseknek, amit innen onnak akció közben meg tudunk szerezni."

Haha, mondom én, most meg már egyszerûsíteni akarjátok... És mit csináltál volna a fõ vagy mellékküldetések közt? Makózni? Pfff. Volt egy Makó nevû szomszédom (tök komoly), valszeg neki is már sok volt, mert kb. 2 éve elmegyógyintézetbe zárták. Bedilizett.

"a játékélményt vágják tönkre ezzel."

Szerintem meg abszolút nem. Sõt ellenkezõleg. Semmi befolyása nincs a fõ vagy mellékküldetések minõségéhez. Szépen van kivitelezve (nekem különösen tetszett, hogy az egész bolygót látom, pörgethetem, stb.), terepralli-ügyességi játék helyett pedig a külömbözõ jelekre kell odafigyelni.

"A másik szondás-járulék is rosszabb lett, mint az elsõ részben volt: ott ugye üzenet formában kaptuk a mellékküldetések jelentõs részét itt meg a bolygón észlelt "rendellenesség" után indulhatunk (ezzel kevésbé van gondom, de ez is visszalépés picit)"

Már miért lenne visszalépés? Van egy olyan érzésem, hogy csak úgy találomra rugdosol bele minden elemébe a játéknak.
Nem látom semmi okát annak, hogy visszalépésnek nevezd. Mellékküldetéseket minden formában kapunk: emberektõl személyesen, üzeneteken keresztül és anomáliák keresésével. Tiszteletben tartom a véleményed, mely szerint szerinted visszalépés, bár igazán, bárhogy is próbállak megérteni, nem megy.

robotnyk
nem kötelezõ, ennyi.
Fantusz
Legyen nyersanyag gyûjtés, de ne kelljen unalmas szkennelésekkel tökölni.
Mgoldhatták volna egyszerûen úgy, hogy annyi nyersanyag igénye legyen a fejlesztéseknek, amit innen onnak akció közben meg tudunk szerezni.
Egy-egy bolygóra leszállva szétszórtan most is lehet nyersanyagokat felvenni, de jelentéktelen mennyiségben a szükségeshez képest.
Kénytelenek vagyunk szondákat lövöldözni, s ennek a tevékenységnek nem is a logikátlansága bosszant - a játékélményt vágják tönkre ezzel.
A másik szondás-járulék is rosszabb lett, mint az elsõ részben volt: ott ugye üzenet formában kaptuk a mellékküldetések jelentõs részét itt meg a bolygón észlelt "rendellenesség" után indulhatunk (ezzel kevésbé van gondom, de ez is visszalépés picit)

horpeti
Melyik upgradetõl lesz olyan jó a scan?
Megvettem a gyorsabb scannert, de attól még ugyanolyan lassan kell scannelnem, hogy megtaláljam a cuccokat, mert ha gyorsan cisnálom, átugrom... 😄

Prince23
Egyszer végigvittem paragonban, fõ a változatosság 😊
na meg ki lehet nyíratni shepardöt a végén... még arra is kiváncsi vagyok.

"De az, hogy én scannelgetem a bolygókat, hát az vicc. Nincs erre egy ember az egész hajón?"

Azt meg honnan veszed, hogy Shepard saját kezûleg irányítja a Normandiát, és kedvtelésbõl skennelget? Én az egész Normandiát látom repülni, nem csak Shepardot. Ráadásul Shepard csak a Galaxistérkép fölött ácsorog, és onnan prédikál.

Most komolyan. Egyszer azon rinyáltok, hogy "jajj de leegyszerûsítették a játékot", másszor meg a fél játékot kivágnátok csak azért, hogy leegyszerûsítsétek. Biztos bennem a hiba, hogy nem értem...
Olyan az egész, mintha azt mondanád egy krimi regény olvasása közben, hogy "minek olvassam végig, ha a végén megnézhetem, hogy ki is volt a tettes". Értelmetlen.

Annak nem lenne semmi értelme, ha nem lenne credit meg nyersanyag gyûjtés. A fél játékot ki lehetne törölni, és akkor igazán nemtudom, mit csinálnál két küldetés közt. A fejlesztések sem mûködnének, mert milyen követelményekhez kötöd õket?

Nincs értelme.

Ne is izgasson az a tény, hogy minden küldetésed után a Cerberus támogat egy bizonyos összeggel. Külömben meg õk sem gyártják a pénzt meg a nyersanyagokat. Felélesztettek, elláttak az alap, vagy annál jobb felszereléssel, mitöbb, az egyik legfejlettebb ûrhajót is "odaajándékozták" neked.

Külömben meg ha csak úgy adnák a pénzt meg a nyersanyagokat, akkor mi értelme lenne az egésznek? Minek egyáltalán pénz vagy nyersanyag, ha annyi van belõle, amennyi kell? Akkor már eleve nem kell semmi ilyen. Viszont akkor a fejlesztéseknek milyen követelményeket adnak? Nem, ez így nem mûködhetne. Úgy jó, ahogy van.

Az elsõ részben sokkal rosszabb volt a helyzet, mert ott, mint elsõ ember Spectre, zéró anyagi vagy akár milyen támogatást kaptál. Kukáznod kellett a sok szemetet, hogy aztán eladd valamelyik árusnál. Eleinte azért csináltad, hogy megvehesd a jobbik fegyvert/páncélt, a végén meg már kényszerbõl adtad el a cuccokat, mert szó szerint annyi volt belõlük, mint a szemét. Egyébként erre a "kukázásra" marha jó megjegyzések vannak szerte a játékban.

Terminátor14
5235, ennyi 😊 Értelmét veszti a dolog. Oké, vegyék ki a makot, mert tényleg unalmas volt. De az, hogy én scannelgetem a bolygókat, hát az vicc. Nincs erre egy ember az egész hajón? Vagy miért nem áll rendelkezésre a cucc, meg pénz is alapból? Ha már ilyen szervezet áll mögöttünk, akkor én sem értem, hogy miért nem tudják ezt elõteremteni nekünk.

Amúgy a makózás is unalmas volt, de legalább volt vmi kis feelingje. Irányítasz egy jármûvet, mész, csinálsz vmit. Itt? Kattintgatsz 😊

Node a vége valóban szubjektív, az eleje viszont...

CSAK a Fradi

Terminátor14
Ott a pont.

CSAK a Fradi

Ez rohadtul szubjektív vélemény.

Szerintem 100x jobb a Makózásnál. Na az tényleg rontott az összképen a repetitívitása, monotonitása és kidolgozatlansága miatt. Ráadásul a Makózás közben talált tárgyak semmivel se voltak összekötve, szinte semmi hasznuk nem volt (csak úgy, mint egy idõ után a többi dolognak se). Így saccperkábé 0 értelme volt az egésznek, az elsõ pár bolygón még vicces volt ugrabugrálni, de egy idõ után már kurvára idegesítõ, röhejes és nem a játék atmoszférájához illõ lett az egész.

A bolygószkennelés lehet, hogy néhány bolygó után unalmassá kezd válni, de ha csinálod, akkor legalább kapsz valami hasznosat. Nem úgy, mint amikor Makózás közben egy majd' 90 fokos emelkedõn próbálsz feljutni, megpróbálsz nem felborulni a pengeéles hegycsúcsok között, aztán kénytelen vagy egy 2 kilométer mély szakadékba leugratni (aminek a falai szintén 90 fok meredekek), hogy aztán ne kapjál vagy találjál semmit, amit fel tudsz használni. Mindezt még hatványozza az is, hogy az egész enyhén szólva is bûnrandán nézett ki...

De nem kell félni. Hamarosan (1-2 hét, max.) jön a Hammerhead DLC, és akkor kiélvezhetitek magatokat a javított irányíthatóságú lebegõ tankban.

csakhogy én speciel egy ilyen játék esetén öt percet sem vagyok hajlandó ilyen szarságokkal tölteni. Szerintem mint sidemission, még mókás lett volna egy két ilyen, hogy keress meg valamit egy bolygón, de semmi több. Már elsõre is untam, újrajátszásnál pedig már kifejezetten nyûg.

Eleve az, hogy egy ilyen fontos küldetésnél, saját magamnak kell bányásznom, teljesen logikátlan. A sztori szerint 4billió kredit volt a Lazarus project, ehhez képest pda-kat kell hekkelni meg áramkörökkel kell baszakodni pár ezer kreditért. Ezt a részét nagyon elkúrták a játéknak.

Ez az egész úgy lett volna hiteles, hogy odamész a rádióhoz, beszólsz az illusive man-nek hogy kell 200.000 kredit / 50.000palladium / 30.000platinum és fogdd be a pofád, és tejeljj, mert mégiscsak az emberiség léte a tét, õ meg visszaszól hogy utazz ebbe meg ebbe a rendszerbe és kapdd fel a csomagot.

robotnyk
ha csak azokban a rendszerekben szánsz rá 5 percet alkalmanként, ahova a missiönök küldenek miután megvan a scanner upgrade, már elég is...
Terminátor14
Az elsõben sem volt sokkal jobb, sajnos...(De hogy ezt még negatív irányba változtatták, az már kemény)

CSAK a Fradi

Fantusz
Azzal a szkenneléssel jókorát rontottak a játékélményen.
Muszáj szkennelni, kell a nyersanyag, de órákon keresztül unalmasan ezzel piszmogni... két pont levonás az osztályzatból.

Na ja, Logan eléggé komolyan veszi ezt a "renegát vagyok, csak a cél a fontos" alapelvet. Azt továbbra sem értem mondjuk, hogy saját magát miért akarja kinyíratni a végén. 😊

Why so serious?

Látom még mindig nem tettél le errõl az õrült tervedrõl, hogy mindenkit nagyon megöletsz. 😊

Why so serious?

Jut eszembe a bolygó szkennelésbe lehet sztem beleõszülni.....
Amúgy én renegátos ME1 végigjátszással tolom most.
Amúgy én katonával nyomom, majd váltok kasztokat, mert több végigjátszásom van az ME1-bõl! De nekem nagyon bejön a katona, fõleg, ha jól kombinálom a taktikai módban a társak képességét. De sztem a hamvasztás nagyon jó szinte mindenhol, de a héjak ellen különösen. Itt látom a beszivárgó a nagy kedvenc, viszont még van idõ az ME3 érkezéséig tehát van idõm letesztelni a többit!<#hehe><#hehe>
xblades
Hol lehet felvenni Legion-t társnak?
Mikor fognak összeveszni Tali-val?
És ha a végsõ küldetés elõtt, akkor hogy lehet elintézni hogy mindkettõ túlélje?

robotnyk
na de mennyi kell legyen? 1 kocka hiányzik a full paragonhoz, elsõben talán még több volt az import bonus miatt.
edios
nem kell elhinni minden hülyeséget amit írnak.

legutóbbi végigjátszásom alkalmával full renegate voltam, és mindenki túlélte. nem ettõl függ. nem kell megcsinálni a küldijeiket, fejlesztgethni, meg rosszul kell összeválogatni a csapatot stb, és akkor már kb jó eséllyel kihullanak😊

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Szerintem nem a beszélgetés fontos hanem a paragon/renegát pontszám.
robotnyk
igen, azért gondolom hogy nem tárgyaltam vele eleget. elõzõ karakterrel elsõ végigjátszásban sem sikerült, de pl a Tali-Legion vita igen...
Nekem elsõre sikerült és nem is voltam fullos paragon.
Szerintem nincs köze hogy renegát vagy paragon a végén. Mármint nem halnak meg az emberek mert renegát vagy. A lojalitás, döntések, fejlesztések határozzák meg
robotnyk
na, második végigjátszásra sem sikerült paragonnal kidumálni magamat a Jack-Miranda vitából, hiába, fázok a kopasz picsától, úgy tûnik nem dumáltam vele eleget :\
böröczk
Loken, milyen szeretetre méltó a játékstílusod : D

Kumiho #2179

Persze. Ki hal meg vagy marad életben nem függ attól, hogy Renegát vagy vagy Paragon.
Viszont mindenki halálához, nem szabad lojálisnak lenniük. Úgy értem; seniknek sem. Ja a hajót se fejlesszed és ne siess át az Omega 4 Releyen miután elvitték a társaid.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Prince23
Amúgy én most full renegátba tolom. Az úgy lehetséges lesz majd a végén, hogy mindenki meghall még Shepard is?
Mondjuk a társaim küldetéseit megcsináltam (addig nem mentem Collectors küldibe), szintén rengátoltam minden beszédet, de az a bibi, hogy most meg lojálisak lettek hozzám. Hát remélem megdöglik majd az összes társam a végén 😊)))