Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze. Én az Amazonról (www.amazon.co.uk) rendeltem meg (ráadásul akciósan addták). Hétvégén rendeltem meg, hétfõn adták fel, ma jött meg. Természetesen Angol nyelvû. Van sima is, de szerintem a Collectorsos jobban megéri.
(Mass Effect 2 Official Game Guide: Collector's Edition (Hardcover))

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Ezt nem is tudtam!<#wow1><#idiota>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ezért imádom a Biowaret. Nem csak hogy odafigyelnek a vásárlóikra hanem még meg is toldják egy kis humorral vagy kis ezzel-azzal.<#vigyor0>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Megtudod mondani, hogy ezt a Game Guide (Collectors Edition, Official)-t honnan szerezted be? Vagy honnan szerezhetem be? Angolban vagy magyarban?
Igen az jópofa. 😄 Jót derültem rajta. Meg ha sokat iszol a citadellán a kocsmában a mosdóban kelsz fel 😊 Szuper jó 😊
Dettó <#vigyor>

BattleTag: zydar#2910

<#hehe>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Jaja az is elég ha csak olyanokkal foglalkoznak amire sok panasz jön.
Az szemétkidobó is jópofa ötlet! 😊

Meg van a legénységi szinten külön nõi és ff. Ha férfi Shepardal bemész a nõibe rád szol EDI.<#hehe>

Majd pach talán javítja. 😊 A lötty ivásra jó a képregény amit belinkeltetek 😊 😊
Szerintem Zaeed szobályában a szemétkidobó is ezért van. Bár ezt nem tudom, mert nem láttam errõl írni, de hát több száz (vagy ezer) észrevétel volt több topikon keresztül. Gondolom csak azokkal foglalkoztak, ami egy bizonyos számú kérés mennyiséget meghaladott.

Jah, a WC nagyon nagy! Én egyébként nem is tudtam, hogy van, csak amikor megnéztem a "térképet" Shepard szobájáról, akkor láttam, hogy "bazmeg, hisz ott van valami", de bejáratot meg sehol nem találtam. Jól elrejtették, totál véletlenül találtam meg, amikor egyszer csak kinyílt a Ûrpatkányom nézegetése közben.

😊 A Wc nekem is újdonság! 😊 Erre jók a Hivatalos Topic-ok Én is reménykedem hogy, javítják a hibákat. Majd kiderül.
Egyébként meg nem annyira vészes, csak akkor (lett volna) zavaró, amikor Liara a sisakon keresztül csókol meg, vagy amikor sisakon keresztül iszol. Egyébként más dolog nincs is, ami miatt zavaró lenne. Legalábbis nekem. Citadelbe, Omegára meg az ilyen helyekre mindig az N7-es páncélban sisak nélkül mentem, mellékküldetésekre vittem az új páncélokat, a fõküldetésekre meg maradtam az N7-es páncélban az N7-es sisakban (van is rajtad valami, de látod is az arcot).

Igen, ezt azért tudom mert többen is megírtuk. Speciel én azt javasoltam, legyen egy ajtó amire rá van írva, hogy legalább az illuziója meglegyen. Erre õk csináltak zuhanyzót is <#worship>

WC azért került bele, mert panaszkodtak a hiánya miatt? <#taps>
Ezt nem is tudtam <#nyes>

A sisak dologgal magam is egyetértek... majd javítják, ha másnem a 3. részben.

Azért még második rész sincs teljesen "befejezve", hisz jönnek még DLC-k, kiegészítõk, patchok is egész biztos várhatók, (amikben remélhetõleg javítják a sisakos "problémát").

Sisak jogos tényleg 😛 Ebbõl látszik, hogy nem tökéletes, de hát mi az? 😄D

Amúgy én szinte végig visor-ban mászkáltam és ott látszott az arcom is ugyebár.

Az meg hogy halálmaszkon keresztül issza a löttyöt = lol XD. (De legalább egy jóízût röhögtem)

Én is úgy gondolom, hogy a forumon olvasottak miatt kerültek be ezek a változások a játékosok kérésére. Bioware maga hozott létre topikot ott, hogy menjen az ötletelés. De egyébként látszik is, pl. Tali csak a massziv rajongóbázisa miatt lett romantikázható. Vagy a WC a Normandy-n.
Mert a BIOWARE hallgat a vásárlóira!!!

Én soha nem éreztem azt játék közben, hogy a fejlesztõk félkész munkát végeztek, vagy nincs elég újítás. Pont az ellenkezõjét: remek kis apróságokkal (reklámok, npc beszólások, dumák stb.) díszítették a játékot, miközben a felesleges és haszontalan dolgokat eltávolították (biztos vagyok benne hogy a hivatalos fórumokon olvasottak miatt). Ezzel a központba került a sztori, meg harc közben a taktika. Kell ennél több?

Én nem is számítottam rá, hogy NWN szintû rpg-t csinálnak belõle, de nem is lenne jó szerintem. Most jobb lenne, ha órákat kellene töltögetni karakterfejlesztéssel? És addigra meg elfelejted mi történt a legutóbbi küldetésen :S Inkább azzal ütöm el az idõt, hogy kinek mit mondok és hogy az miként fog kihatni a történetre.

Csak a 2.dik részre gondoltam. Nem a teljes sorozatra. Azok lehet hogy nagyon ütõsek lesznek. 😊 Ezért írtam hogy ha olvassák a fejlesztõk a fórumokat és finomítanak akkor nem lesz gond a folytatással. Nem kell ide béta teszt stb. A nép úgyis megmondja mit akar. Persze mindenkinek úgysem lehet eleget tenni csak a sokat kritizált elemeket javítsák( Sisak kérdés,stb) Nem nagy dolgok de azért fontosak lehetnek. Azért adták ki az új páncélokat hogy full sisakban rohangáljak? Akkor minek van az arc mimika,kinézet,haj,stb??
Manapság tisztán PC-re semmit nem fognak kiadni. Lásd: még a Crysis sem úszta meg a konzol verziót...

A Mass Effect az Mass Effect. Ugyan az a Bioware fejleszti, csak tudod változnak az idõk, és alkottak valami újat. Egy teljesen új univerzum, új szereplõk, új történet, újfajta tálalás. Rendben, hogy a KOTOR jobban bejött, de semmi köze hozzá.

"Azt mondom sokkal többet ki hozhattak volna belõle."
Nem értelek. Most jött ki a trilógia második része, amihez ráadásul még egy csomó DLC is fog jönni, azt is tisztázták, hogy a trilógia után is jönnek még játékok, de te már most leírod, hogy többet is kihozhattak volna belõle.
Vagy most konkrétan csak a második részre gondolsz? Vagy az elsõ és második részre egyben? Nem értek egyet veled. Bár egyik játék sem tökéletes, de igazán nemtudom, mi az a sok, amit reálisan nézve ki lehett volna még hozni belõle, persze reális idõn belül.

"Az erdõk élettelenek voltak, ronda fákkal, Denerim is olyan volt, mint egy temetõ, mindenki áldogált, valami hiányzott belõle. Szerencsére a ME2-ben errõl mégcsak véletlenül sincs szó."

Hát azért nem egy Gothic, Fable széria. Na ott volt élet a városokban. 😊
Az igaz tényleg hogy ne legyen félkész dolog a játékban mert siettek a fejlesztõk.
Stabilitás terén viszont nagyon jó. Alig van benne bug. Szerintem ha a fejlesztõk bõszen olvassák a hivatalos fórumokat nem lesz gond a 3.dik résszel. Sok hibát kijavíthatnak.
ME1 Xbox360 DLC-ket nem adták ingyen.

Nem azt mondom hogy egy kategória hanem hogy nem a régi Bioware fejleszti mint azokat. Azok tisztán Pc-re jöttek ki. Látszott is a minõségen. Nem mondtam hogy nem szép a grafika. A KOTOR-t is említettem az meg majdnem ez a kategória. Az is mennyivel másabb volt. Azt mondom sokkal többet ki hozhattak volna belõle. Ennyi
Ja a DLC egyértelmûen marketing fogás. Ugyanakkor a fõsztori utáni játék kellemes (ami ugye a DLC-k területe). Csomó mindent dumáltam még a legénységgel.. Például a Geth-ekröl elég sokat meg lehet tudni Legion-töl.

Eddig az összes DLC tudtommal ingyenes volt. És külömben is, inkább ne legyen benne az alap játékban pl.: a makózás, de késõbb, sokkal jobb minõségben, továbbfejlesztve adják ki DLC-ben egy bizonyos összegért.

Inkább, minthogy félkész elem ként tegyék bele a játékba.

A Dragon Age-ben a környezet nagyon sokszor élettelen és ronda volt, talán még rosszabb, mint a ME1-ben. Az erdõk élettelenek voltak, ronda fákkal, Denerim is olyan volt, mint egy temetõ, mindenki áldogált, valami hiányzott belõle. Szerencsére a ME2-ben errõl mégcsak véletlenül sincs szó.

Nem nagyon érdekel a többi játék. A Mass Effect esetében egyáltalán nem észlelhetõ, hogy konzol átirat lenne. Nemtudom, hogy valójában átirat-e, de a minõséget elnézve én úgy éreztem mindkét rész minõségével kapcsolatban, mintha PC-re is külön fejlesztették volna. Amíg ilyen remek a minõség, addig minden más tökmindegy.

A másik dolog, hogy kérlek szépen, értsétek már meg, hogy ez nem olyan régi, klasszikus, keményvonalas RPG-nek készült, mint a BG, NWN vagy hasonlók. Kár összehasonlítani is velük, mert egészen más jellegû játékok. De ne kezdjük már megint. Egyezünk meg abban, hogy egy remek szerepjáték, interaktív mozi stílusban, lövöldözõs akció részekkel. Pont.

PhantomAss
egyetértek

GOOBY, pls

A DLC-kel is csak a pénzt húzák le rólunk mármint a fizetõsekkel. Egy kis fejlesztés és kész. Lehet hogy alapból benne lett volna de gondolta a marketing jobb így. Nem a fejlesztõket szidom hanem a kiadókat. Nézd meg a Dragon Age-t némelyik textura 2005-ös színvonalú azért ezt kiadni 2009-ben érdekes. Modokat meg az tehetséges amatõröknek kell csinálni hozz (HD Pakk stb)
Én is szerettem a Makozást. Nem vagyunk egyformák, nekünk bejött másnak kevésbé. Ettõl egyikünk sem hülyébb vagy igénytelenebb a másiknál.

koschwarz
lehet hogy én ilyen egysejtû szinten mozgok, és alacsony az ingerküszöböm, de nekem bejött a mako-zás meg a bolygórodeó. szerintem az összes bolygót végigjártam az elsõ részben, és az összes gyûjtögetõs missziót is megcsináltam<#idiota>

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

A karakter tovább hozása tényleg nagyszerû ötlet. 😊 Le a kalappal a sok apróságra is oda figyeltek. Ezért érdemes a mentéseket megtartani.
Na ma megjött a Game Guide (Collectors Edition, Official). Még csak belelapoztam, de nagyon részletes. Térképek, leírások, táblázatok, pont mint a Mass Effect elsõ részéhez adott Guide. Annyi, hogy míg az elsõ rész (Collectors' kiadás) hozzáadtak egy külön Art Bookot, ennek a végébe integrálták bele és az egész keménykötéses (csak olyan art képek vannak benne, ami a játék gyûjtõi kiadásához adott Art Bookba nincs benn). Ja meg egy poszter (EZ).
Mindenhez van térkép, rajta mi hol található, kivéve az N7 küldetéseket, de azok is mind benne van részletes leírással és képekkel. Benne van az összes bolygó, min mennyi mineral található. Persze maga a játék, kasztok, párbeszédek lehetséges kimenetelei, felszerelés, fejlõdési láncok, rengeteg táblázat, stb... 282 oldal, plusz képregémy (részlet, de ezt hozzáadtak a játékhoz teljesben), és az Art Book.
Ha kérdés van most meg tudom nézni, pl.: hol, melyik bolygón van Zero Element vagy hasonló.

Na azt azért ne mond hogy nem konzolos világot élünk??? Az összes Pc-s játék lassan konzol átirat Pl:Gta 4, Fifa sorozat stb. Mára a Pc nem éri meg vagyis rá fejleszteni ez tény. Egy kicsit javítják vagy rontják (GTA 4, Fifa). Nem azt mondom hogy nem jó a története mert tényleg olyan mintha egy filmet néznél. Csak már nem a régi KOTOR-os Bioware az egész. Meg az EA nem a Pc-s eladásokból él meg azt elhiheted a sok warez mellet. A jó öreg Neverwinter, Bardur's Gate sorozat kihalóban mert azt nem lehet konzolon is kiadni. A Dragon Age is jó játék de rajta is lehet érezni a konzol jellemzõket.
Nem beszélve arról, hogy DLC-k formájában folyamatosan jönnek majd az egyedi cuccok. És pont ez a lényeg: az elsõ rész oroszos volt, mindenbõl értelmetlenül sok volt, és silány minõségben, míg a második részben lehet, hogy jelenleg kevesebb cucc van, de sokkal jobb minõségben, minden cuccod egyedi, nem csak átszínezett másolatok. A számukat meg a DLC-kkel fogják növelni.

És ez a jó! Egyediség! Nem pedig a mennyiség! Szvsz.

"Apró" újítások közé tartozik az is, hogy összekötötték az elsõ résszel. Importált karakterrel egy csomó ME1-es emberke megjelenik (vagy nem, mert kinyírtad az 1-ben XD) és annak megfelelõen viselkedik, ahogy anno kezelted az ügyét. Plusz csomó reklámban, hírben is elhangzanak bizonyos infok, aszerint hogyan viselkedtél az 1-ben.

Szerintem ez baromi jó ötlet.<#eljen>

"Jó volt a fegyvereket is fejleszteni. Kár hogy nagyon elmegyünk a konzolos világ felé. A Pc-nek tényleg lassan vége."

Az elsõ mondatod saját magad meghazuttoltad, a második meg harmadik mondat szimplán hülyeség.

Továbbá a karakterfejlesztésrõl:

Ami igazán logiktálan dolog volt szvsz, az nem a pénz, hanem a fegyverfejlesztés. Na annak aztán tényleg semmi értelme nem volt. A galaxis elit katonája, elsõ ember spectre, különleges N7 kiképzés, amit csak páran végeztek el, és mit kell csinálni? Hát pontokat osztogatni a fegyverekre, hogy bele tudjál nézni a távcsöves puska távcsövébe. Hiába osztogattál ki egy pontot egy fegyverfejlesztésre, semmi vagy jelentéktelen javulás volt észrevehetõ. Csak a háromszögekben található képességek voltak jók, azoknak meg 5-6 pontonként volt az erõsebb változata. Most kivették a jelentéktelen részeket, és csak a háromszöges képességek maradtak meg.
Fejlesztésekbõl sincs kevesebb a második részben, csak fölösleges, logikátlan dolgokra nem kell pontokat osztogatni.

Nem azt mondom, hogy hibátlan, mert nem az, de túlzásokba estek és olyan dolgokat soroltok be a hibák közé, amik átgondolva fejlõdést hoztak az elsõ részhez képest.

horpeti
Soldiernak, ill. beszivárgónak.

horpeti
2 makózás és scannelés között: szerintetek a warp vagy a páncéltörõ ammo hasznosabb úgy overall? 😊

A Makózást nem a bolygószkennel cserélték le. Mégcsak össze se hasonlíthatod a kettõt, mert míg a Makózásnak semmi értelme és haszna nem volt, addig a bolygószkenn a játék többi van kapcsolatban. Nem értették félre és nem vágtak ki semmit, csak másfajta politikát folytatnak, ami az esetünkben még hasznos is. Lesz kocsikázás a 2-es részben. A Hammerhead DLC-vel fogják beletenni. Valószínûleg azért nincs benne az alap játékban, mert még idõre van szükségük, hogy olyanra csinálják meg, amilyenre akarják. Hála Istennek! Az elsõ részben is azért volt elkúrva, mert állítólag idõhiányuk volt, és félkészen beletették. Most nincs benne alapból, de késõbb DLC formájában egy sokkal jobbat kapunk (remélhetõleg), szépen kidolgozott területekkel, stb.
---
A liftezés kivételével szinte semmit nem vettek ki a játékból. A hirdetések, hírek és egyebek, amiket csak liftezés közben hallottál az elsõ részben, azok most is benne vannak, sõt, rengeteg külömbözõ helyen mondják be õket, ráadásul a terminálokon és hirdetõoszlopokon akár mikor meg is hallgathatod õket. A töltõképernyõ annyiban hasznosabb, hogy most legalább látod, hogy pontosan hol is helyezkedsz el, honnan hová mész. Az elsõ részben az volt a gond, hogy bementél a liftbe, és két percig mozdulatlanul álltál, aztán megérkeztél, de azt nem tudtad, hogy mekkora távolságot is tettél meg, vagy hogy hol helyezkedsz el jelenleg (pl.: Citadella). Ha magaddal viszed Garrust és Talit a Citadellára, akkor még gúnyosan meg is említik a liftezést...
---
Ha azt vesszük figyelembe, hogy a Cerberus felélesztett, adott egy új hajót (nem is akár milyet) felszereléssel együtt, továbbá TIM megmutatta a valóságot, hogy emberek ezreit rabolják el, és a Council vagy az Alliance le sem szarja, akkor egyáltalán nem elfogadhatatlan, hogy együttmûködj velük. Ráadásul azután, hogy a Council még le is köp azzal, hogy egyszerûen hazugságnak és kitalációnak titulál mindent, amit kiderítettél vagy mondtál, azután maximum egy retardált Shepard próbálna csak a Councillal együttmûködni. Arról nem is beszélve, hogy a végén nemet mondhatsz TIM-nek...
---
"és az apró ötletek sem annyira jók, kidolgozottak, mint az egyben voltak."
Nemtudom, hogy azt írjam-e, hogy ez egyáltalán nem igaz, vagy hogy szubjektív vélemény. Eleve, apró ötletekbõl sokkal, de sokkal több van, mint az elsõ részben. Humoros beszólásokból, utalásokból is rengeteg van a játékban, amibõl az egyben alig volt valamennyi. Had ne soroljam fel az apróságokat, de hogy nem annyira jók, mint az egyben... ez egyszerûen nem igaz.

A makózás nekem is tetszett csak a sok hülye hegy az ne lett volna benne. Kicsit túlzásba vitték a dolgot. A lövöldözés a tankból is jól el volt találva. Zúzók pusztítása,stb,rejtett meteoritok,hajók a törmelékben. Ezt hiányoltam a 2.dik részbõl.
Igen igazad van! Valami hiányzik belõle. Csiszolni kellet volna a játékot. A liftezés nekem is tetszett.Hogy most a meggyõzés/fenyegetés a paragon/renegát pontjaidtól függ az jó lett.A fegyver képességeket kár hogy kivették. Jó volt a fegyvereket is fejleszteni. Kár hogy nagyon elmegyünk a konzolos világ felé. A Pc-nek tényleg lassan vége. 😞 A szint növekedés jó lett mármint hogy sokat dob a játékon nem 1-2% ot. Csak elég kevés ez a 30 szint. Oké hogy ne 60 legyen de így nincs értelme elkezdeni másodszorra ugyan azzal a karival. Az 1 azért volt jó mert azzal volt értelme. Van egy olyan érzésem hogy a 3-rom sem lesz jobb. Tiszta konzol lesz. 😞 Ott volt a KOTOR 1-2. Az de jó volt anno. Miért nem tudnak olyanokat csinálni mostanság ilyen grafikával??? Fõleg a 2.dik része ahol te formálhattad a legénységedet ahogy akartad. Itt van egy Script és kész.
Rage47
A képregénybõl kiderül, mitõl ilyen Liara.
sztem en vagyok az egyetlen akinek bejott a makozas leszamitva azokat a helyeket ahol tulsok meredek hegy volt és nem volt semmi járható volgy koztuk.
de ez a autozos kiszallos felderitos nekem eléggé bejött.

lehetett volan még pár extra (veszelyes) bolyo ilyen szempontbol..

varom a hovertankos cuccot

anti hero

A Makózás csak jobb lehetett, mert egy 0 volt az egész. Szvsz semmi plusszot nem tett a játékhoz hozzá, mégcsak haszna se volt, csak nevetségessé tette az egészet. Persze az szubjektív, hogy kinek mennyire tetszett, de egyértelmûen, véleménytõl függetlenül és bevallottan, a Makózás volt a leggyengébb része az elsõ résznek.

Külömben meg hamarosan jön a Hammerhead DLC a lebegõ tankkal. Valószínûleg jóval nagyobb lesz, mint a többi DLC, mert pusztán a tanknak jelenleg nincs értelme, ezért várhatóak a plussz mellékküldetések és felfedezhetõ területek is vele együtt, vagy még utánna is.