5079
htc_one_banner_1.jpg
  • desigo
    HTC Touch Pro3 (aka HTC Tera) offering WinMo 6.5 in Q3 2010?
  • benkoszabi
    Ahogy nézegettem így a dolgokat, a 2 legolcsóbb HTC PDA, ami azért a "használhatóbb" kategóriába tartozik, az a Hero és a Dia2.
    Ezek olyan 85-95 között vannak.

Ha mondjuk várok még 2-3 hónapot, de 2-t minimum várnom kell, hogy legyen pénzem, számíthatok arra, hogy e kettő ára lecsúszik 70-80 környékére?

• franc0
    Először az androlib.com-ot néztem, de ott nem találtam meg hogy lehetne szűrni QVGA-ra.
    Viszont találtam egy módszert, hogyan lehet az összes appot futtatni Tattoo-n. itt van
  • benkoszabi
    Nem tudtok valami olyan oldalt a neten, ahol kifejezetten a Tattoo-ra elérhető alkalmazásokat lehet megtekinteni. Már csak a kijelző felbontása miatt érdekel, hogy mik vannak rá a Marketről.
  • desigo
    pdaplus korrektebb Legend teszt
  • benkoszabi
    Úgy vettem észre, hogy a HTC szereti ezt a lekerekített formavilágot, plussz egy kiemelkedő bomg a képernyő alatt.
    De bejön. Mondjuk nekem a Nexus az álmom, de állítólag jön belőle majd egy mini változat. Mondjuk ekkora képernyőből van is mit faragni.
  • desigo
    pdafanclub - Legend

• GhostR1der
    megvan mind a 2 telefon, az 5800 most lesz 1 éves a htc meg 1.5
  • franc0
    Nem megbízhatatlan a Diamond, sőt. Csak egy jó rom kell rá. 23518
    Én csak akkor vennék 5800-t ha sokat akarnék rajta filmezni. Persze én egy nagyobb HTC-t vennék, de gondolom csak ez a kettő játszik. Mondjuk azt nem mondtad még hogy használtan vagy újonnan, mert játszhat ennyiért a Tattoo(71K) meg a Touch2 (67K) is.
  • desigo
    enyém hibátlanul ébreszt
    jack hiányára megoldás:

• GhostR1der
    5800
    +nagyobb bővíthetőség
    +zenehallgatásra talán jobb
    +megbízható
    -multitouch hiánya
    -néha lassú

HTC
    +szép és okos
    +windows mobile
    +egyedi és kicsi
    -nincs 3.5 jack
    -megbízhatatlan (eme példány ébresztőórája egy szar)
    -csak 4 giga
  • desigo

Én is örömmel használom a Diát.Napi szinten navigál,korrektül kiszolgál.
    De ha 100 alatt tudok venni új Legendet akkor újítok.
  • franc0
    A Diamond 22 hónappal ezelőtt debütált kb 150 ezres áron. Tehát egyértelműen prémium készülék volt, valószínűleg nagyon magas fejlesztési költséggel (amúgy a mai napig egyedi, sohasem fogom eladni). Függetlenül nálunk sosem lehetett olcsón kapni, ma sem.
    Azóta a HTC sok dolgon változtatott, az újabb készülékeinek már barátibb az ára. A Legend, Desire, HD mini pedig a szokásosnál is olcsóbban kezd majd, bár szerintem ebben benne lehet az euró gyengélkedése is, de ez minket most nem érdekel :)
    Ergo kb a TP2 utáni készülékeket érdemes megvenni, azoknak már az ár/érték aránya is igen jó.
    Részemről nem tervezem más típus vásárlását a jövőben, csakis HTC.
  • desigo
    szerintem most egy új Dia max 60-at ér a Dia 2 pedig max 70-et
    folyamatosan jönnek az új HTCk és ezért mennek le az árak
  • desigo
    de nagyobb a felbontása...
  • Máté94
    De Diamond-nak kisebb a kijelzője.
  • benkoszabi
    Ha a Diamond2 85-90 között van, akkor a sima Diamond miért nem olcsóbb vagy 10.000FT-al?
  • desigo
    összehasonlítás

5800-át amikor először fogtam a kezemben azt hittem ketté lehet csúsztatni olyan vastag

diamond-jobb proci,több RAM,vékonyabb,Winmos,iGO hibátlanul fut
  • GhostR1der
    5800 vagy Diamond 1?
  • HiPPoNaX
    Egy csomo program van QVGA-ra is, ne izgulj. Egeszen biztosan nem 1% az arany :]
  • benkoszabi
    Én is ezen a kamera dolgon gondolkoztam. Szerintem még ezek a mobilfények és LED-ek sem elég jók ahhoz, hogy normális éjszakai képeket lehessen velük csinálni. Tehát a LED hiánya nem vág padlóhoz.
    Aztán ott van a videófelvételi mód, ami nem valami nagy. De őszintén, 720p alatt van értelme ilyenről beszélni? Még a 640p is elég kockás...
    Ebből adódóan az autofocus hiánya sem baj.

Ugye jön a Tattoo-ra az Android 2.1, ami király. Így már csak tényleg az érdekel, hogy vajon a market-en mennyi program érhető el rá ingyenesen. Mondjuk ha a Hero meg egyéb csúcsmodellekre elérhető 100000, akkor itt olyan ezer?
    Meg hogy ezen a 2.8as képernyőn a mozizás hogyan működik. Mármint ha szélesvásznúfilmet rakok rá, érzékeli, és méretre szabja?
  • Blasta
    Hero és a Tattoo között lényegi különbség a kijelző, gyakorlatilag azonos tudású a két készülék (és a kamera "csak" 3.2 mpx, de ez nem túl nagy érvágás szvsz)
  • franc0
    És biztosan kell az neked? Omniában sem használtam soha, kiraktam az egyik gombra a képernyőforgatást és szevasz.
    De akkor meg ott a Tattoo, abban van. A Tattoo-ra meg a Touch2-re nem mondanám hogy szerény képességű. Mindben ott az oprendszer, GSM/GPS/WLAN/BT/3.5mm jack, mi kell még?
    A Diamond2 például csak nagyobb kijelzőt dob. Szerintem ma már az egyik legrosszabb vétel a HTC-k között ár/érték arányban.
  • benkoszabi
    Sziasztok.
    Fura kérdés, de szerintetek a HTC-k ára, nevezetesen a Touch Diamond2 és Hero ára mennyivel csökkenhet 2 hónap alatt?
    A Diamond2 most 85.000Ft, a Hero pedig 95.000Ft, postaköltség nélkül mindkettő természetesen.
    Ha a Diamond2 80 alá kúszna, egy szavam se lenne. Jelenleg asszem ezek a "legolcsóbb" használható HTC készülékek, mert a Tattoo meg a Touch2 jóval szerényebb képességüek...
  • benkoszabi
    A Touch2-ben nincs giroszkóp, szóval mindenképpen sztorno.
  • franc0
    Jön a 2.1 Tattoo-ra
  • franc0
    Újonnan 67-ért már van HTC Touch2. Ajánlom figyelmedbe.
  • benkoszabi
    Valahol egyszer azt olvastam, hogy a Wizzard a játékfejlesztők "Beatles-e" a World of Warcraft miatt.

Na szerintem ugyanez igaz a telefonok és PDA-k világára a HTC vonatkozásában.
    Hihetetlen szép és dizájnos telefonokat képesek készíteni. Mind a Hero, Nexus One és az olcsóbb Tattoo vonalai is nagyon tetszenek. Az iPhone is jól néz ki, egyszerű konstrukció külsőre, de nekem kissé rideg, itt viszont műanyaggal dolgoznak, és nagyon bejön.
    Mindezt megdobva a remek Android rendszerrel...

Kár hogy nem engedhetek meg magamnak egy ilyet, mert a Tattoo sajnos túl butácska...
    Viszont az i900 Omnia remek lesz belépő szinthez a PDA-k világába.
  • desigo
    nekem bejövős nagyon

• franc0
    A Legend tényleg ilyen "olcsó" lesz, több boltban is láttam már 110-113-ért.
  • franc0
    Tessék.
  • GhostR1der
    Diamondhoz létezik olyan átalakító amivel 3.5" jacket is bele lehet dugni?:
  • bounty88
    a Tattoo egyébiránt magyar nyelvű szoftverrel van felvértezve? Csak azért kérdem, mert a legtöbb videón és magyar tesztek képein is angol az egész.
  • HiPPoNaX
    Fel oraval korabban szerintem eleg korrekt valaszt adtam a kerdesre :]
  • Blasta
    #953-rol senki nem tud vmit? :)
  • bounty88
    Akinek HTC Tattoo van a birtokában, megírná, hogy amióta megjelent a telefon, és kezdetben a kijelző mérete miatt kevesebb alkalmazás volt rá elérhető, hogy ez a helyzet változott-e mára valamit?

Privit PLS!!!!
  • HiPPoNaX
    A Tetko QVGA felbontast hasznal, mint az en Kaiserem. Utobbira "felhekkeltem" az androidot, QVGA felbontasban futtattam es igaz ugyan, hogy nem minden erheto el ra a Marketrol, de azt nem mondanam, hogy nincs ra szoftvervalasztek :] A nagyobb gond inkabb az, hogy a Gugli tudomasom szerint Magyarorszagnak (es meg kismillio mas orszagnak) nem teszi elerhetove a fizetos szekciojat az alkalmazaspiacnak. De mindezek fenyeben en meg mindig a tetkot vennem :]
  • franc0
    Nekem nincs ilyen készülékem, de ugyanezt mondták anno az i900 Omniára is, aztán pár hónappal később már a legtöbb alkalmazásnak lett olyan változata, amelyik támogatta azt a felbontást is. Szerintem ez lesz itt is, főleg mivel már nem ez az egyetlen ilyen felbontású Android, és lesz is még pár. Egyébként egy másik fórumon egy emberke vétel előtt szintén emiatt aggódott, de aztán kellemeset csalódott.

1.6-os szoftver van rajta, törve biztosan van már rá 2.1, és előbb-utóbb lesz hivatalosan is. Amennyire én levettem meglepő módon az újabb szoftver nem hogy lassítaná, hanem gyorsítja a készülékeket.
  • desigo
    HTC Legend review

• benkoszabi
    Olvastam teszteket a Tattoo-ról. Mindenhol kiemelték, hogy mivel a kijelző felbontása "egyedi", ezért egy csomó Market-es alkalmazás nem futtatható rajta. Ezek a tesztek persze 2009 őszén íródtak. Azóta változhatott valamit a helyzet? Jobb lett a telefon támogatása?

Valamint arról is olvastam, hogy amikor kijött a teló, még az Android 1.5 vagy 1.6 volt rajta gyárilag, nem emlékszem pontosan. Rálehet tenni a legfrissebb Android-ot, vagy ez sajnos nem megoldható?