5079
htc_one_banner_1.jpg
  • desigo
    régi mio navimon használt játékokat poénból felrakat annó a Diámra
    ha a kijelző felbontás stimmel akkor hibátlanul működik

csak ne feledd: cab fájlt telefonról indítasz fájlkezelőből
    exe fájlt pedig számítógépről telepíted,közben telefon rádugva és active sync ( win7-en winmo-eszközpont) fut
  • Pepsi Twist
    másik dolog van valami cucc hogy az ezeréves játékok működjenek rajta? vagy csak simán rárakom a memória kártyára és menni fog? :D vagy ehhez is valami driver kell?

am kösz a core player műkszik
  • Pepsi Twist
    thx master
  • desigo
    hey
    van benne 3 féle,remélem vmelyik menni fog...
    katt
  • Pepsi Twist
    izé

valaki tudna adni linket core playerhez? :D mert csak olyat találtam amit meg kell venni ^^
  • XenHai
    Upgrading rész 6 pont :S
  • XenHai
    Sikerült utána nézni 1-2 dolognak de a rom upgrade u nem látja a romot és így nem indul el a telepítő..
  • Blasta
    Sziasztok! jol sejtem, ha egy t-mobile-os Hero-n szeretnem frissiteni a Google Maps-ot, akkor root jogokat kell szereznem?
    Mert ez a rohatt nem engedi uninstallalni, frissiteni se a GM-t, sot meg a merketen sem adja ki ha rakeresek.
  • HiPPoNaX
    Muszaj lesz beleasnod magad, ez azert nem 2 kattintasbol veghezviheto folyamat. Ha megerted az elobbi leirast, akkor azert nem is annyira bonyolult :]
  • XenHai
    Ez a 2003 eléggé gyatra rajta ..
  • desigo
    akkor kár vele kísérletezned mert a végén lesz egy papírnehezéked...
  • XenHai
    Ez nekem kinai
  • HiPPoNaX
    Szerintem eleg reszletes, de sajnos nem magyar leiras a Blue Angel frissiteserol :]
  • XenHai
    Kéne 1 kis help A napokban hozzá jutottam 1 HTC Blue Angel(qtek 9090) hez.
    Jelenleg 2003 win mobile fut rajta , le szeretném frissíteni 6.1 re vagy 6.5.3 verzióra de nincsen tapasztalatom win mobilok terén..Valaki tudna segíteni vagy linkelni 1 érthető lehetőleg magyar leírást?..
  • desigo
    nah ennyit tényleg megér
  • franc0
    Tedd fel okosba :)
    Perszehogy lassan megy a téma, inkább azt várják vedd meg az új készülékeket. Minden gyártó ilyen, nem csak a HTC. Én is ilyen lennék a helyükben :)
  • franc0
    Na már levitte 65-re, hajrá benkoszabi :)
  • Blasta
    Megint eltolták a Hero 2.1-es update-et, faszkivan
  • HiPPoNaX
    Mindenkepp Androidos telefont valasztanek, bar a Tattoo helyett tenyleg vagy hozzaraknek plusz penzt, vagy hasznaltat vennek. Annak ellenere, hogy most egy QVGA felbontasu Kaiseren Androidozom es tulajdonkeppen a felbontas miatt nincsenek erezheto problemaim :]
  • franc0
    Vedd meg ezt gyorsan (vagy keress hasonló hirdetést) és le van tudva.
  • benkoszabi
    Mert nem dolgozom, jelenleg tanulok csupán csak ezért...ezért nem fogok 60-70-nél többet rákölteni...

• Bucser
    Márpedig az Omnia és az omnia II két nagyon jól sikerült készülék.
  • Blasta
    Én előbb vennék Nokia "okostelefont" mint Samsungot, nekem az a márka a Tv/
    video szegmensen kivül nem létezik.

Viszont, én azt nem értem, hogy ha most van 65k-d egy Tatoo-ra, akkor miért nem vársz még egy hónapot és a köv. fizudból kiegészíted egy Hero-ra vagy egy Legendre?

Így kompromisszumok nélküli telefonod lehetne.
    Én ezt tenném.
  • benkoszabi
    Akkor már csak egyet írj meg nekem te/és minden HTC tulaj, de főleg azok akiknek volt közük a WinMo 6.5-höz.

Szóval 60-70ezres kategóriában Samsung Omnia vagy HTC Tattoo? Eddig mindenki az Omniát javasolta...ha ti HTC tulajok is így tesztek, akkor tuti azt választom...de csak e 2 modell között vacilálok!

Szóval Pro és Kontra:
    - Az Omnia hardvere jobb
    - Az Android viszont vonzóbb a WinMo 6.1-el szemben...főleg a Sense miatt (a TouchWiz elég fapados)
    - Mind2 rezisztív
    - Az Omnia kijelzője nagyobb felbontású és méretű
    - A kamerája minden téren jobb az Omniának
    - Mivel a Samu WinMo, ezért sokkal több alkalmazás érhető el rá, akár játékok vagy csak app.-ok (lejátszók stb. böngészők)
    - A Samu tulajdonképpen multimédiás telefon...

Mint láthatjátok a Samu sokkal több téren nyerő lenne, amiért mégsem egyértelmű a döntés, az maga az Android és a Sense UI.. No meg a HTC név....

Ti mit gondoltok? Melyiket választanátok?
  • Blasta
    Mindketto valos sztem.
    De nem a kontraszttal es nem az elesseggel van a gond, hanem a FELBONTASSAL.
    Kicsit pixelesek a dolgok rajta, ez laccik a linkelt kepeken is, de mondom, lehet hogy csak en latom ezt a Hero kijelzoje utan, ami 640x480-as, nem latni rajta egyetlen pixelt sem.
  • benkoszabi
    Hát néztem videókat a Tattoo-ról tube-on. És meglepő módon nekem így is nagyon tetszett a kijelző. Elég élesnek tűnt. Vagy ennyit csalnak a videó...meg a netes képeken, amik a telefon menüjéről készültek (bár nem tudom ezek mennyire valósak) de ott is elég éles...vagy ez csak parasztvakítás?

Ezen mondjuk eléggé kontrasztos, bár eléggé fel is van nagyítva:
    LINK1

Ezeken meg szél éles:
    LINK2
    LINK3

Melyik a valós?
  • Blasta
    Zene. Hát alapbol van benne egy eleg normalisan hasznalhato lejatszo, de annak boven vannak hianyossagai a tobbi, jobban kigyurt lejatszohoz kepest.

Pl. en a Hero-n a MortPlayer-t hasznalom, a hozzá valo Widget-tel.
    Namost a Tattoo-ra a lejatszo siman elerheto, de a widget-et mar nem talatam meg hozza. De persze a player anelkul is remekul megy, csak nem art ha van hozzá widget.
    Amit sztem manualisan letoltve es installalva fel lehet tenni a Tatto-ra.

De pl. ott a Music Folder Player, ami szinten elerheto Tatto-ra es hasonloan jo mint a Mort Player, viszont annak egyaltalan nincs widget szolgaltatasa.

A kijelzo. Hat nemtudom, pixelesebb mint a tobbi HTC-nek, ezt leginkabb a kontaktokhoz csatolt kis fotokon lehet eszrevenni, mivel azok amugyis osszezsugoritott fotok, plusz meg jo aprok is a kijelzon. Amugy meg boven hasznalhato a telefon kijelzoje, baratnom nem panaszkodott ra, csak en vettem eszre ezt a Hero utan.
  • benkoszabi
    Sokan épp Ezért ajánlják a Galaxy Spica-t, csak sztem az borzalmasan csúnya formaterv, legalábbis nekem a Samu készülékei külsőre sosem jöttek be.

Szóval akkor vannak erre is alkalmazások....

Hát tudod, engem ami nagyon érdekel az csak a zenelejátszás...ennyi. Játszani nem szoktam, ha van 1-2 jópofa és hasznos app azok persze jöhetnek....

Szóval...zenei téren milyen a helyzet vele? EQ nincs, nem is baj, de jó azért?
    Meg a képernyő felbontás...ezt hogy kell elképzelnem? Nem olyan élesek a képek, hanem kockásak, vagy még bőven a használható és élvezhető kategória?

• Blasta
    Áááá, dehogy a tizede, kb. a fele lehet, de gondolhatod, hogy nem számoltam meg mennyi alkalmazás van és mennyi van Tattoo-ra ezekből.

Van jó sok így is, csak azt fogod észrevenni, hogy ha vki ajánl egy jófajta alkalmazást, akkor kb. 50% az esély arra, hogy nem fogod megtalálni a marketen.
  • benkoszabi
    és a Marketen a Tattoo-ra mennyi alkalmazás van? Mert a kijelző kisebb mérete miatt mindenhol azt hangoztatják, hogy a felhozatal elég gyér...

mármint oké hogy kevesebb, de mégis mennyivel? Míg pl. Hero-ra van 1000, addig a Tattoo-ra 100?
  • Blasta
    Ja és amúgy marhajó kézben tartani, iszonyat fasza a telefon kerek kialakítása és borítás teflonos felülete is állat.
  • Blasta
    K750-et nem használtam, a páromnak vettem most egy Tattoo-t, arról van némi véleményem már:

- Wifi-t nem próbáltam, de nálunk elég szar a jel, szal nem is nagyon működne, amúgy elvileg jónak kell lennie
    - A kis képernyőn el lehet netezni, az nem gond
    - Viszont a kis képernyő felbontása azért nem az igazi, én ebben (egy szimpla Hero-hoz képest) találtam kivetnivalót
    - EQ-s playert én még nem találtam a marketen, legalábbis ingyenes verziók között, de még Hero-ra sem
    - a Marketen amúgy érezhetően kevesebb alkalmazás van rá, mint a nagyképernyős telókra, pár fontosabbnak ítélt alkalmazást pl. nem találtam meg rajta. De ha a netről letudod tölteni az alkalmazások telepítőjét, akkor elviekben feltudod rakni a tattoora bármelyiket, aztán meglátod, hogy működik-e. Én egy programmal (FxCamera, ilyen mókás effektezős kamera szoftver) már megcsináltam és azóta működik.
    - A képernyő azért nem olyan érzékeny, mint a nagyképernyős társainak, kicsit erősebben kell csúsztatni/nyomni rajta az ujjadat, de mindenképpen a használható kategóriába tartozik, csak nekem a Hero után ez azért egyből feltűnt
    - Nincs benne fényerősség mérő, ergo mindig fix fényerőn üzemel a telefon, de persze manuálisan lehet állítani
    - 2.1 nem tudom mikor jön rá, ha egyáltalán jön valamikor, én szkeptikus vagyok ezen a téren, amúgy az 1.6 is elég szépen muzsikál a Tattoo-n
    - az akksi tartósságával nem vagyok kibékülve, barátnőm azért nem egy túl aktív/hájtek telefon nyomkodó, és így is napi szinten töltjük a Tattoo-t (de nincs kizárva, hogy a vásárlás utáni, használat előtti 7 órás töltés nem volt elég az akksi formázására)

Első körben ennyi, sztem azért összességében jó vétel, bár nekem eléggé csajos telefon :)
  • benkoszabi
    sajnos nincs 110e Ft-om, de még 80-90 sem egy Legend-re sem egy Hero-ra, pedig ezek lennének nálam az "álom" készülékek.

Cáfoljon rám bárki, de akinek nincs felesleges pénze, a nehezen félrerakottból nem fog ennyit egy telefonra költeni...legalábbis én nem tenném, max ha a kezembe adnának ennyi pénzt.

Szóval most egy SE K750-el tolom 3-4 éve. Ehhez képest meg minden mai PDA hatalmas előrelépés volna.

Szóval szerintetek a megfizethető árú (65k) HTC Tattoo-val mennyire járnék jól/rosszul?

Fényképezés nem érdekel annyira, ink. zenelejátszás, ha van a marketen EQ-s lejátszó...
    Wifi van rajta, valamelyes még ezen a kis képernyőn is lehet talá netezni, mobilnetre nem fizetnék elő soha...tehát maradna a plázákban és McDonalds-ban való netezés...
    Giro van benne, 2.1 jön rá és persze Sense...

A képernyő nem a legnagyobb, de azért van ott néhány gomb is segítség képpen...

Szóval egy K750 után 65k-ért milyen lesz?
  • Pepsi Twist
    majd máma estefele megcsinálom azt megmondom hogy lett-e 100e ftos levélnehezékem :D
  • HiPPoNaX
    A korabban linkelt leirasban a 4. pont kornyeken ott van, pontosan hogyan is kell a Rhodiumon vegrehajtani a dolgot. Nagy vonalakban: letoltod a ROM-ot, felmasolod az .nbh fajlt a memoriakartyara, atnevezed a megadott fajlnevre, amit a leiras is ir, aztan bootloader modba rakod a telefont. Ez az altalanos menete a dolognak minden HTC telefon eseten, A Touch Pro-val kapcsolatos konkret instrukciokban en sajnos nem tudok segiteni, de ugye a linkelt forum tema igen ;] Az a jo az SD-rol toretno flashelesben, hogy semmilyen cucc nem kell hozza, csak valahogy tudd atmasolni azt az egyszem fajlt a memoriakartyara, akar kartyaolvasoval, akar activesync/windows mobile device center segitsegevel, ugyhogy nem tudok milyen cuccot adni hozza :]
    De a legfontosabb, hogy mielott nekiallsz a frissitgetos mokanak, mindenkeppen HardSPL, anelkul nem fog menni! Viszont jo hir, hogy a HardSPL-es mokat csak egyszer kell eljatszani, utana mar barmilyen ROM-ot felrakhatsz :]
  • Pepsi Twist
    Le tudnád írni a memória kártyáról való flashelést? Meg valami cuccot adni hozzá?

előre is thx
  • HiPPoNaX
    Szerintem amugy a legegyszerubb megoldas az SD kartyaval torteno flasheles, az nem fugg a szamitogepedtol igazabol :] Vista/W7 alatt ugye mar nem activesync van, aztan az bizony bekavarhat egy ilyen ROM frissitesi manovernel. En az Artemisemet is mindig igy flasheltem, meg most a Kaiser is ilyen banasmodban reszesul es nagyon kiraly modon mukodik.
  • Pepsi Twist
    am így estére elfáradtam holnap megpróbálom melóba :D úgyis ráérek...
  • Pepsi Twist
    már ezt is elolvastam meg telepítő is van meg minden kutya viszont telepítés közbe állandóan megszakad a kapcsolat az active sync-el és nem sikeres a telepítés viszont mindig lehet restore-olni

szóval elég érdekes mivel a telepítő azt írja hogy szinkronizáljam a szgéppel és utána mehet na most nekem megszakad a kapcsolat a telefon és a gép között és egyből ki írja hogy "balfasz" vagyok...
  • HiPPoNaX
    Van itt hozza egy eleg reszletes leiras, mindenkeppen olvasd vegig, mert nem olyan egyszeru folyamat ez, raadasul ha elszurja az ember, akkor lesz egy marha draga papirnehezeke. Lenyeg, hogy az uj WM verziot nem ugy telepited, mint egy hagyomanyos programot a PDA-ra, raadasul eloszor "ki kell nyitni" a keszuleket, hogy ne csak a gyarto altal kiadott hivatalos ROM verziokat fogadja el (errol szol a leirasban a HardSPL-rol szolo resz).