1379
A song of Ice and Fire
-
Belkar #819 Van a 3 Dunk & Egg novella meg van egy "The Princess and the Queen" nevű rövid előzmény történet és majd idén jön a nagy történelemkönyv a "World of Ice and Fire".
Ezen felül van még a "The Wit & Wisdom of Tyrion Lannister" ami Tyriontól származó idézeteket tartalmaz csak ha jól tudom... -
#818 Pfú, ha találsz ilyet oszd meg :D -
G_ArchAngel #817 Hol talalom a nem SOIAF sorozatba tartozo, de Westeros related konyvek listajat? GRRM weboldala kaosz es Wikipedia sem egyertelmu.
Koszonom! -
MaRee #816 Írtam privit. -
#815 Meg van nekem a 3 könyv lefordítva elektronikusan. -
MaRee #814 A Kóbor Lovag folytatásai le vannak fordítva magyarra? -
#813 utoljára akkor volt dolga, mikor a 3. évadot forgatták
ha most komolyabb szerepe csak a 6. évadban lesz, közte meg csak pár perces szereplés, addig másutt 2 évadot lehúzhat, miért üljön tétlenül ?
és hát a színész(nő) lecserélése sem lehetetlen, láttunk már pár példát rá a GoT-ban -
G_ArchAngel #812 Igen, en is ezért csodálkoztam leginkabb. Plusz ugye ott van a hajtóvadászat a Starkok ellenségei ellen -
Belkar #811 Hát azért a 6. könyvben már biztos komolyabb szerepe is lesz mivel Jaime+Brienne is hozzá indult el. -
#810 Plussz a forgatások nem biztos, hogy ütköztek, GoT-t júliustól decemberig forgatták kb. -
#809 Vagy megcsinálják más színésszel ugyis csúnyára kell maszkirozni:D -
#808 válasz a sorozat-topik 7208kommentre: (ott túl spoileres sztem)
hát, emlékeim szerint a 4. és 5. regényben összesen ha szerepelt háromszor, ki tudja, hogy Martin papa milyen sorsot szánt neki, de szerintem ilyen nyúlfaroknyi szerepléseket simán be tud vállalni más film vagy sorozat forgatása közben is
-
#807 szerintem csak valami álom lesz -
BlackWolf #806
elsőre rossz link bocs -
BlackWolf #805
utolsó 3 másodperc elég megmosolyogtató :D:D vagy lehet azt már a 8. évadhoz készítették -
Köszönöm! :) -
#803 a comment blogon volt ma egy cikk amin a sorozat forgatásán jártak, és az utolsó mondat így hangzik: "Búcsúzóul az HBO amerikai sajtófőnökétől azt is megtudjuk, hogy George R. R. Martin a saját házában ücsörögve, egy ősrégi, DOS-os laptopon írja a hatodik kötetet, hogy még véletlenül se szivároghasson ki semmi a netre. Ráadáasul állítólag sokkal gyorsabb tempóban gépel, mint ahogy azt a szkeptikus rajongók gondolnák."
remélem lementi rendesen az eddigi oldalakat nehogy aztán eltűnjenek :) -
#801 Bp-n Allèba marc 27-30kozt Vastronus ott lesz,valaki megy meg nezni/beleulni? -
#800 Régi változat: Az orgyilkos tanítványa - A király orgyilkosa - A nép orgyilkosa - Az orgyilkos küldetése (két részben jelent meg)
Új kiadás szerint: Az orgyilkos tanítványa - A király orgyilkosa - Az orgyilkos küldetése
Ez egy trilógia, angolul is csak három könyv. Az első kiadásban öt könyvre szabdalták.
ITT egy kis magyar bemutató, teljesen korrekt. -
#799 Amúgy látom több kötete is van ennek a Látnok ciklusnak. Hogy vannak ezek sorba? :) -
Akkor megfontolom. :)
Egyébként amit ajánlottatok azok közül az fogott meg, Scott Lynch-től a Locke Lamora hazugságai és a Malazai: Bukottak, igaz ez utóbbit ahogy látom nem lehet beszerezni, vagy csak nehezen. :S -
#797 Robin Hobb Látnok ciklusa nekem nagy kedvencem. Legalább annyiszor olvastam el, mint a GoT-t, ráadásul pont úgy voltam, hogy kerestem valami hasonlót és GRR Martin javasolta. -
#796 Anthony Ryan - Blood Song: ezt olvassátok el! -
Hát nekem nem lényeg, hogy hulljanak a szereplők. :D
Nekem az számít, hogy leessen az állam - igaz, hogy Martin ezt általában a szereplők halálával érte el.
De pl. nagyon tetszik a Lázálom is, sőt... Az pedig teljesen más. De mégis csavaros, vannak benne olyan részek, hogy tátott szájjal olvasom. Na nekem ilyen kell.
Persze Martin részletes leírásmódja is hihetetlen.
Meg persze tetszik a lovagkor, de ez az 1850-60-as évek is jók. Csak a mai, meg a jövőbeli dolgok nem vonzanak. -
nem is új, kimondottan nem is GoT jellegű fantary regénysorozat Terry Goodkind-tól "Az igazság kardja" sorozat, de nekem bejött..
ha olyan érdekel, ahol hullanak a főszereplők, de nem kötelezően fantasy, akkor érdemes lehet bepróbálni Dan Abnett-nek a Gaunt Szellemei sorozatot (Warhammer 40k világ)
-
mindero #793 Mark Lawrence:
Tövisek hercege (Széthullott birodalom trilógia)
Nekem nagyon bejött a világ amit ábrázolt.
vagy magyar: Bán Mór: Hunyadi sorozat -
#792 meg abban, hogy hullanak mint a legyek. -
Thibi #791 A Malazai Bukottakkal az a legnagyobb gond,hogy a sorozat legelső kötetét sehol sem kapni. Abban eltér GRR Martin sorozatától,hogy a mágia használata a sorozatban nagyon jelentős,(harci mágusok,istenek,félistenek,démonok,különböző nem emberi fajok szerepelnek benne), abban hasonlít Martin sorozatához,hogy a szereplők általában itt sem sorolhatók a 'jó' és 'gonosz' kategóriájába -
Belkar #790 A Malazai Bukottakról mondják azt hogy nagyon hasonlít A Jég és Tűz dalához bár én még nem olvastam de rajta van a listámon...
-
Köszönöm, utánanézek melyik miről szól. :) -
Thibi #788 Más íróktól ajánlom:
Robin Hobb Látnok ciklusa
Scott Lynch-től a Locke Lamora hazugságai
Joe Abercrombie Első törvény sorozata -
#787 Sziasztok,
lenne egy kérdésem.
Már sikeresen kiolvastam A jég és tűz dala eddig 5 kötetét, valamint a 3 "előzménykönyvet" (Kóbor Lovag).
Eddig egyáltalán nem olvastam, ajándékba kaptam az első könyvet, akkor kattantam rá, szóval más szerzőt nem nagyon ismerek még.
Ezért a következő könyvem ugyancsak tőle, a Lázálom volt. Az is nagyon tetszett!
Van még valami más könyve, ami hasonlóan jó, mint ezek? Vagy esetleg tudtok ajánlani nekem valami új könyvet mástól, ami hasonló Martin stílusához? :)
Köszönöm előre is! -
Belkar #786 Ez még rendben is van mivel a Godsgrief inkább becenév volt szerintem mint családnév de azért remélem az ilyen Vasszív meg Héttorony féle hülyeségeket nem akarod felhasználni -
#785 Közbe meg van, át siklottam rajta, ott is ott van ahol én írtam:
Azt beszélték, az erdő gyermekei segítettek neki, varázslattal formázva meg a köveket. Mások azt állították, hogy egy gyermek mondta meg neki, mit tegyen, s amikor felnőtt, ez a fiú lett Bran, az Építő. Bárhogy szólt is azonban a mese, a vége ugyanaz volt. A feldühödött istenek hiába küldték egyik vihart a másik után, a hetedik kastély dacolt a haragjukkal, s Istenharagja Durran ott élt Eleneijel, míg idejük le nem járt. -
marci555 #784 267 bocs -
marci555 #783 Könyv 264 -
#782 hol találtad meg?? :D -
#781 Itt is meg éri szét nézni -
marci555 #780 Oh meg is van: Istenharagja Durran. Hálás köszönet :D -
marci555 #779 Osztom a véleményed legszívesebben úgy hagynám, de mivel ugye itthon elsősorban a magyar könyvet olvassák az emberek és utána ők nézik meg ezt a videót, ezért úgymond könyvhűen szeretném fordítani