George R.R. Martin

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Master91
De az éj sötét és tele van iszonyattal 😄
Lehet olyan Õ is, mint Hank Moody! Egyszer majd bekattan valami a fejében, és 1 éjszaka alatt befejezi a maradékot! 😄

Lehet már rég befejezte a könyveket csak trollkodik.

Master91
Nem tudom miért, de a sorozatot tolja már egy ideje :S

ott van forgatásokon, bemutatókon, mindenhol, kivéve ott nem ahol kéne lennie.

Otthon az író asztal felett !!!
Elõbb az alapsorozatot kéne befejezni de sajnos azt veszem észre hogy mindent csinál csak azt nem <#falbav>

Master91
http://www.hbo.hu/series/tronok-harca/article/het-info-amit-megtudtunk-a-tronok-harcarol-a-comic-conon_43979

"Lehet, hogy írok egy prequelt, de az nem a Targaryenek bukásáról szólna. Mire elkészülök a hatodik és a befejezõ hetedik kötettel, mindenkiben összeáll majd a kép, mi hogyan is történt a lázadás során, és ki árult el kicsodát, így errõl nem lesz külön sorozat. Hódító Aegon és nõvérei történetét viszont lehetséges, hogy elmesélem."

Master91

Trónok harca (Game of Thrones)

Anglia déli partvidékén bukkant fel ez a sárkánykoponya egyik napról a másikra. Mint kiderült, a csontváz egy marketingkampány része, amellyel egy helyi online videótár hirdeti, hogy elérhetõ náluk a Trónok harca. A 12 méter hosszú koponyán egyébként három szobrász dolgozott két hónapon át.
Vagyis inkább ezt a sorrendet kövesd mert amit elõbb linkeltem az azoknak való akik már olvasták mindkét könyvet míg ez a verzió az új olvasóknak jobb.

Ha nagyon nem megy akkor azt mondom olvasd egyszerre a kettõt mivel úgyis egy idõben játszódnak.

Itt van egy útmutatás arról hogy jönnek egymás után a fejezetek idõrendben.

MeoH
4. kotet sztem is a leggyengebb. Nem mondom, hogy rossz, de teny, hogy a az elso 3 kotet utan, kisse ellaposodik. Kitartas, vannak azert abban is jo reszek 😊

fuck mmo's..i.,

stargatelost
Valóban szar olvasni, ha nincsenek benne a kedvenc karaktereid. A Vasember, Dorne fejezetek se túl érdekesek, de hidd el, megéri végignyúzni, mert az ötödik rész újra fenomenális 😊 De amúgy szerintem pont még Brienne fejezetei a jók a negyedikben, abban van izgalom.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Master91
nekem bejott a4. is,mas az igaz. sokaknak nem tetszett.... de azt javaslom olvasgasd csak szorgosan, jo az a konyv is 😊
csak ne jarj ugy mint en, 3. konyv utan szunetet akartam, hogy ne szivjak akkorat mig kijon a 6. resz.
aha fenet, nem birtam meg allni, 3 het alatt kb. meg ettem a 4-5. reszt,es most toporzekolok hogy mikor jon a 6. 😄 elkezdtem elorol az 1 reszt,most vegzem ki. meg eri az egeszet elolvasni,mert pl. most esett le, hogy Ned tènyleg Berickèket kuldte a Hegy ellen...
a 4.könyvvel csak én szenvedek? :-/ Elõször elkezdtem, aztán 300körül leragatam, aztán nem volt rá idõm, el is felejtettem a részleteket, úgyhpgy elõrõl kezdtem, és most 200nál megint nem nagyon van kedvem kézbe venni.
Ezek a Cersei,Brienne,Vasember fejezetek annyira nem keltik fel az érdeklõdésemet. Járt már valaki így?
Ugyanakkor az 5ik könyvbeli szereplõk miatt meg igyekeznék, mert Tyrion,Jon,Dany nagyon érdekelnek

QuippeR
igen, de neki ilyen volt a stílusa. a harmadik-negyedik könyvre ez ki is derült szerintem mindenkinek. akinek ez nem jött be, az pedig itt abba is hagyta a sorozat olvasását. ennél a sorozatnál is sokan vannak, akik a Varjak lakomája után abbahagyták az olvasást, mert nem jött be az irány. érthetõ, és nincs ezzel semmi gond, amíg nem kezdenek el mindenféle hülyeségeket követelni. (a sorozat befejezését, irányváltoztatást, az író halálát, ilyenek.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Jó persze egy bizonyos szintig hagyni kell hogy kibontakozzanak az írók de azért Jordan átesett a ló másik oldalára 14 könyvvel... Azért reméljük GRRM nem esik ebbe a hibába.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

ProGabe
Én ezt a pakkot vettem meg, minden rendben van vele.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Nem tudok róla hogy lenne rövidített kiadás max az lehet hogy nagyobb a könyv (magasságra) és így egy lapra több szöveg fér ezért vékonyabb.

Érdekesség:

Joe Abercrombie
July 4, 2013 • 3:53 pm

Self Important Duck,

There are loads of important writers of dark fantasy both before Tolkien and since, but none of them have had anything like the commercial penetration or widespread influence Martin’s had.

Nothing like. The TV series has brought him to a much wider audience, and redefined the way fantasy is seen to a degree, but he was a no. 1 NYT bestseller long before that. No disrespect at all to Erikson, he’s a very successful and respected writer, and he came along a few years after Game of Thrones so he’s had less time to make that impact, but I don’t see writers citing him as an influence to anything like the same degree. His sales were a fraction of Martin’s even before the series, but there’s no shame in that, everyone’s were, except Robert Jordan, maybe Brooks, Goodkind, a couple of other highly commercial writers.

After the series? Over the past few months Martin’s sales have accounted for a third of the ENTIRE SF&F GENRE in the UK. That’s how big he is now.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Udv
most tervezem megvenni a konyveket

de itt az elso kotet mintha kisebb lenne (es az egesz pakk gyanusan olcsobb is) mint ez ami nincs elátva a hbo s logoval

azert nem mertem megvenni a pakkot mert feltem h valamilyen roviditett kiadas, van ilyen vagy alaptalanul parazok?
koszonom
Na amíg várunk a 6. könyvre lehet olvasgatni a legnépszerûbb teóriákat

(vigyázat 5. könyves spoilerek)

Elképesztõ hogy egyesek miket fel nem fedeznek na meg az is hogy Martin mennyire tudatosan ír és odafigyel a legkisebb részletekre is.

Lehet rajta nevetni de a legvégén úgyis õ lesz a király, ez tudott 😛

Master91
Daffit
És elfogadtad? <#wink>

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Piszkos  Fred
A steames nickem Robb Stark. Vannak még jóarc emberek 😄

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Remélem ezzel a könyvvel visszatér a 3. könyv színvonalához... potenciál mindenesetre van benne.

ProGabe
The Winds of Winter: 12 Major Plot Points to Anticipate
Igazság szerint semmi extra, csak egy tök egyértelmû eszmefuttatás, amolyan "mentsed el a linket, mert ha 3 év múlva jön csak a köv. rész, ezekre jó, ha emlékszel" 😊

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Master91
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Master91
Master91
Ramsay és Theon játéka fantasztikus egész év alatt , simán kéne nekik valami díj!
Honda F1
Ez nagyon beteg rész volt 😄 Iwan Rheon jól visszaadja Ramsay-t.

racing revolution

Master91
Könyvbe is "elzavarta" Edricet
stargatelost
Ja Jaime meg Brienne megérkezése Királyvárba is elég necces, junkien épp ezt pedzegetik, hogy túl korán érkeztek, még nem is volt Joffrey esküvõ, Sansa is még ott van. Ez sajnos eléggé meg fogja kavarni a dolgokat.

Arra viszont már nem emlékszek, hogy a könyvben is kiszabadítja Viharos Edricet Davos? Vagy mi lesz vele? Azaz itt Gendryvel?

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Daffit
Én pedig megalakítom a Tywint királynak klubbot! 😄
Kár, hogy rövid életû lesz...

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Master91
Ja és ezt bannerba!!!444 😄

Master91

Ez még most is egyszerûen lesokkol, szerencsétlen Robb, így látni, egyszerûen kész, sejtem mit éreznek a nem-olvasók a Vörös násznál

---------

Az ütõs felesleges lett volna, könyvbe is majd 400 oldallal késõbb volt az ütés, rá ér következõ 10 résznél elõhozni.

Asha nem tudom, filmbe nagyobb szerepet kap úgy tûnik!(mellesleg ez kicsit spoileres volt a választás 😄)

stargatelost
Kár, hogy nem Cat felélesztésével zártak.
Kurva ütõs cliff lett volna. Asha meg wtf, hova akar menni, mi van? Hamarosan jön a királyválasztójuk, azon ott kell lennie.
Coldhands meg szerintem lesz, csak majd Branék futnak vele össze. Legalábbis nagyon remélem. A Reedeket is így hozták be.

A cgi-t nem értem néha, a sárkányok eszméletlenül szépen meg vannak csinálva, a rémfarkasok meg kurva bénán 😄

Master91
10. rész most megy, hát az Ikreknél az "Észak királya" részen lefordultam a székrõl, nem gondoltam volna hogy beteszik, azt hittem csak majd valaki meg említi vagy ilyemsi...
Honda F1
Hát igen, Kisujj nagy játékos. Ned meg nem jól játszotta a game of thrones-t 😄

racing revolution

Master91
Nekem ütött mindenhogy.

1. évadba mikor az aranyköpenyesekkel megy Joff elé, és végül az északiakat ölik meg, Kisujj ahogy ként fogott Ned torkára, azt hittem betöröm a monitoromat 😄
Én is így voltam ezzel bár azért azt sajnálom hogy Ned kivégzését a sorozatban láttam és nem a könyvben olvastam úgy azért nagyobbat ütött volna...

Megverjünk? 😄D

every damn day

Master91
Könyv a sorozatnál úgy 10x jobb!

Szerintem én jártam legjobban, 1. évadot meg néztem, és elkzedtem olvasni a könyveket.

2. könyvet ki olvastam, és úgy néztem meg a 2. évadot is, sokkal jobban be tudtam lõni a karaktereket ( hogy nézhetnek ki stb stb)
A trónok harca tvsorozat majd kinyír!

Mi ez a baromság a 9. részben... Feltételezem ilyen a könyv is...

Új vagyok itt, de ezzel játszom: http://goo.gl/dK25w olvasd el te is, hátha tetszik. :)

Azt mondta ahogy írja úgy változnak a történet bizonyos részei de nagy vonalakban azért tudja mi lesz.

"nagyjából"?

Count Adyn
Gyorsabban jönnek az újak mint ahogy irtja õket😄D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Master91
Áááá, 1500 oldalból 300 elfog menni a függelékre 😄 (házak bemutatása)
Mor3llo
meg kellett volna ölni még pár szereplõt...😄 akkor nem kellene kettéválasztáson gondolkodni 😄D

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú