1379
A song of Ice and Fire
  • Master91
    Hoat maradt Harrenhalba, mert hát ugye "övé volt", csak aztán jött egy lovagló hegy, aki kicsit feldarabolgatta, és etette vele saját magát meg egy két foglyot is.
    Kecske husi, nincs gond.

Ezek a Bran szálak pl. szerintem fogd fel úgy, hogy egy "mi lett volna ha"-ként látjuk.

Az Éjkirályt is így akarnám elfogadni, de ezt nehéz lesz. Tuti hogy a 6. könyvbe valami ilyesmit látunk majd (ha látunk), nem hiszem hogy ezt másképp ki lehet hozni.
    Meg maga a tudat hogy az Éjkirály igen is létezik ://
  • Count Adyn
    Olyan ez mint egy zenénél a feldolgozás, nem ugyanaz lesz belőle, de akár jobban is elsülhet mint az alap:) Én pl a Michael Jackson feldolgozásokat joban szeretem mint az originalt:D
  • bega82
    Locke volt az, aki levágta Jaime kezét. A könyvben ez ugyebár Vargo Hoat volt (illetve az ő egyik embere csinálta konkrétan), de ott nem ment a Falra haverkodni Jon-nal, legalábbis én nem emlékszem ilyenre.

Most már nagyon sok mindenben eltérnek a sorozatban a könyvtől, ez a Bran szál is elég gáz szerintem. Jó, nyilván lehetetlen lenne mindent úgy megcsinálni, ahogy a regényben van, de akkor is...
  • bega82
    Vagy az Erdő gyermekei!
  • Piszkos  Fred
    Konkrétan elvitte a más csajt Éjvárba és királynak neveztette magát. Aztán 13 év után Joramun, a falon túli király és Észak királya összefogott ellene.
    Arról viszont egy szó sincs, hogy azóta ő a mások góréja és alakítgatja át a gyerekeket.
  • Belkar
    Főleg Bran fejezetekben van említve de ott többször. Az éjjeli őrség 13. parancsnoka volt és arról híres hogy beleszeretett egy másba és megtámadta Észak királyát.
  • Master91
    http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Night%27s_King

Öreg Nan mesélt róla úgy rémlik

- parancsnok volt nagyon régen a falon
    - talált a falon túl egy Más-nőt, akibe szerelmes lett, és dugta, majd ki kiáltotta magát királynak

Így röviden ennyi, de valaki elmesélhetné jobban, én most még nem látok az idegtől.
  • Risu Führer
    bocsánat időközben utánanéztem.hát így már tényleg nagy g*ciség.
  • Risu Führer
    bocsi de ki az az Éjkirály? :)
    nem emlékszem a könyvekből hogy mikor említették.
  • Master91
    NA most néztem meg.

Hát nah...

Locke szerintem következő jelenetébe meg is hal ( meg találja Branéket Jonnal, elakarja őt rabolni/megölni, de hát 2 wargos-farkas ellen 0 esély)

Bran wtf ??? Mért kell Jonnak tudnia hogy él egyáltalán, nem hogy még meg is menti ( oké, nem zavaró, úgymond egy +1 mi lenne-ha történettel nincs bajom annyira )

De ez a végén, az Éjkirály hát .....Martinnak most ki járna 1 bitch slap vagy kettő, ha ezt nem tudta meg akadályozni.

És igen, nem hiszem hogy a csecsemő szoptatás nélkül 2 göncbe túl éli azt a több napos utat ( Brannék utaztak csomó időt a faltól oda ahol lesz végül)
    Nem hiszem hogy közelebb van az a kastély vagy mi volt ( ezt is megcseszhetik !!!!)

Fel vagyok háborodva.
  • stargatelost
    szá-nal-mas...

kép:
  • Belkar
    Na igen az Éjkirály elképesztően nagy spoiler. Főleg úgy hogy én szentül megvoltam róla győződve hogy Hidegkéz lesz az Éjkirály.

Bár nem lehet tudni mennyi is lett pontosan átemelve a könyvből hiszen az igaz hogy a sorozatban előszeretettel teleportálgatnak a szereplők de a könyvben nincs az a csecsemő ami túlélné Craster Erődjétől az Örök Tél Földjéig tartó utat.
  • Master91
    A csecsemő megmásításba biztos voltam már szinte könyvbe is.

Viszont Éjkirályt ilyen korán lelőni...basszák meg !!!!!!! Még nem láttam a részt, de már most bekaphatják.
  • ProGabe #846
    +1

Szóval Old Nan sztorija igaz volt:

"[The Night’s King] had been the thirteenth man to lead the Night’s Watch, [Old Nan] said; a warrior who knew no fear. “And that was the fault in him,” she would add, “for all men must know fear.” A woman was his downfall; a woman glimpsed from atop the Wall, with skin as white as the moon and eyes like blue stars. Fearing nothing, he chased her and caught her and loved her, though her skin was cold as ice, and when he gave his seed to her he gave his soul as well.
    He brought her back to the Nightfort and proclaimed her a queen and himself her king, and with strange sorceries he bound his Sworn Brothers to his will. For thirteen years they had ruled, the Night’s King and his corpse queen, till finally the Stark of Winterfell and Joramun of the wildlings had joined to free the Watch from bondage. After his fall, when it was found he had been sacrificing to the Others, all records of the Night’s King had been destroyed, his very name forbidden.
    ”Some say he was a Bolton,” Old Nan would always end. “Some say a Magnar out of Skagos, some say Umber, Flint, or Norrey. Some would have you think he was a Woodfoot, from them who ruled Bear Island before the ironmen came. He never was. He was a Stark, the brother of the man who brought him down,” "

A hivatalos HBO episode guide erősíti meg, hogy a végén a jégkoronás fószer a Night's King: http://i.imgur.com/G1pdcan.png
  • sempronius18
    Hát nekem meg tetszett....Locke meg Bowen Marsh lesz bárki meglássa.
  • Neoncsoves
    hát nem tudom, én sejtettem, hogy nem megeszik a kisgyerekeket... :D
  • stargatelost
    A sorozatról 4x04 után:

Először is Locke egy tök szar és felesleges karakter, csak azért van, hogy kitöltse a sztorit, és legyen egy visszatérő geci karakter.

Tommen túl idős és vékony. (Ha jól emlékszem, a könyvekben azért duci)

Aztán pedig Bran. Hát ekkora bődületes fasságot, istenem. Már az is hülyeség, hogy Jon tudja, hogy élnek. Meg Locke. Most meg csak azért teszik bele Craster erődjét, hogy húzzák az időt a harcig? Nagyon felbaszták ezzel az agyam. Már csak az kéne, hogy Jon találkozzon vele (not). Az utolsó jelenetért meg a kurva anyjukat, egyrészt kurva szar wtf volt, másrészt a kurva spoilereikkel elmehetnek a picsába a készítők.
  • sempronius18
    Mert a könyvben ez még konkrétan nem volt leírva.

1. Mit csinálnak a mások a csecsemőkkel. Megmásítják őket.
    2. A Másoknál is van góré, talán ő az éjkirály.
  • sempronius18
    Aha akkor Yunkait meg Astaport tényleg kevertem ez már mikor leírtam is gyanús volt.
  • Neoncsoves
    A sorozat végén volt egy jelenet a Másokról. Valaki elmagyarázná nekem, hogy miért volt ez nagy spoiler a könyvolvasóknak? (régen olvastam már)
  • Belkar
    Hát elég sok mindent keversz.

Először Astaporban szabadítja fel a rabszolgákat és 3 tagú tanácsot nevez ki (belőlük kerül ki a Henteskirály).

Aztán Yunkainál nincs csata mivel a mesterek beleegyeznek hogy kiküldik a rabszolgákat a városból ha Dany nem támadja meg őket (élete legrosszabb döntése szerintem).

Végül elfoglalja Mereent és amiatt marad hogy jobbá tegye a felszabadítottak életét.

Eközben Yunkai hadsereget szervez és megtámadja Astaport. Győznek aztán Mereen felé fordulnak.
  • sempronius18
    Na szóval a sorozat fórumához a 2. Mereen-i csatáról, ha rosszul emlékszek valaki javítson ki.

Szóval van 3 nagy rabszolgatartó város Yunkai, Astapor és Mereen amiket végigdúl a sárkányos csaj.

Az első városban megszerzi a makulátlanokat megöl pár rabszolgatartót, majd viszi a sereget ez volt (Yunkai)? itt később a rabszolgatartók visszaszerzik a hatalmat és bosszút forralnak.

Van Astapor a 2. város rabszolga felszabadítás a rabszolgák itt meg is őrzik a hatalmat, de egy kaszt a henteskirály vezetésével a rabszolgák közül kiemelkedik és rabszolgává teszi az életben maradt mestereket és a többi gyengébb rabszolgát.

Mereent miután elfoglalta Dany értesül róla, hogy csak a zűrzavar van utána, így marad Mereenben uralkodni.

Közben Yunkai nagy sereget gyűjt csatlakozik hozzá, Quarth, Volantis, meg egy csomó zsoldos kompánia.....ostromgyűrű, Dany Drogonon el Barristan várja a csatát.

Na valahogy így volt Astaport és Yunkait remélem nem kevertem.
  • Shiwo
    a children az többes szám, tehát "A gyermekek" a rész címe, valószínűleg nem csak egyre utalás, hanem több "gyermek" lesz a középpontban.. Tyrion, mint Tywin gyermeke, aki hozza az évadzáró cliffhanger-ét, Arya, aki elhajózik, ilyesmikre számítok..
  • Master91
    lehet benne logika, te inkább The Son lenne nem ?
  • Shiwo
    van egy olyan sanda gyanúm, hogy Tyrion annak a rész végén fejezi ki gyermeki szeretetét édesapja iránt..
  • Master91
    Brienne+Podot nem spoilereztem volna le

Istenem Danyből mennyire elegem van..
  • Belkar
    És már azt is lehet tudni hogy a következő 3 epizód miről fog szólni:

First of His Name (Episode 5):

Cersei (Lena Headey) and Tywin (Charles Dance) plot the Crown's next move. Dany (Emilia Clarke) discusses future plans. Jon (Kit Harington) embarks on a new mission.

The Laws of Gods and Men (Episode 6):

Stannis (Stephen Dillane) and Davos (Liam Cunningham) set sail with a new strategy. Dany meets with supplicants. Tyrion (Peter Dinklage) faces down his father in the throne room.

Mockingbird (Episode 7):

Tyrion enlists an unlikely ally. Daario (Michiel Huisman) entreats Dany to allow him to do what he does best. Jon's warnings about the Wall's vulnerability fall on deaf ears. Brienne (Gwendoline Christie) follows a new lead on the road with Pod (Daniel Portman).
  • Master91
    Többin gondolkozok, hogy gondolkozzak-e hogy mik lesznek benne :D

IX az egyértelmű, remélem jó kis kardozások lesznek :P
    X hmmm, Bran elér a falhoz, és talizunk 1 gyermekkel ?
  • stargatelost
    Hát igen, már tavaly is borítékolható volt, hogy az idei 9. rész a Fal csatája lesz. Szerintem a Blackwaterhez hasonlóan végig ott lesz a történés.
  • Master91
    "És ha már epizódokról beszélünk, íme az évad második felének címlistája:

5. First of His Name (Május 4.)
    6. The Laws of Gods and Men (Május 11.)
    7. Mockingbird (Május 18.)
    8. The Mountain and the Viper (Június 1.)
    9. The Watchers of the Wall (Június 8.)
    10. The Children (Június 15.)

A május 25-ére eső rész a másnapi Memorial Day miatt marad el, amely háromnapos hétvégén az amerikaiak hagyományosan vidékre vagy kirándulni mennek (és nem néznek tévét)."

• Master91
    meg van nekem (arrol a forumrol)
  • Risu Führer
    a gameofthrones.hu oldalon a fórumban valahol meg lehet találni az princess and the queen-t magyarul.ott kérdezz rá szerintem.
  • sempronius18
    A könyvben annyira megváltozott, hogy újra kellene castingolni azt meg gondolom nem akarták.
  • Shiwo
    Tyrionnak is csak vágás van az arcán és nem lett levágva az orra.. sztem egyszerűen azért, mert így nem kell minden nap órákig sminkelni vagy CGI-zni

Penny "szereplését" Joffrey esküvőjén meg trükkösen oldották meg, 4 férfi törpe volt, az ötödiknek meg kendő takarta az arcát, így bárki eljátszhatta, és ráérnek castingolni megfelelő törpe csajt
  • Piszkos  Fred
    Ő lenne (a könyvben legalábbis ő van levadászva keményen), de a nevét itt nem mondták asszem.
  • MaRee
    Egyébként az új évad második részében (vagy a harmadik?) rájöttem asszem, hogy ki volt a csaj akit Ramsay-ék megetettek a kutyákkal.

DWD poiler:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem ő volt Kyra vagy ki, aki megszöktette Reek-et csak utána elkapták? Egyébként Reek sorozatbeli karakterével nem vagyok megelégedve, a könyvben sokkal gázabbul van leírva a kinézete. Itt szinte semmi nem látszik rajta.
  • G_ArchAngel #823
    Nekem tökéletes egy angol lista is, ha van...
    Magyarul már évek óta nem olvastam semmit :)
  • Belkar
    Tavaly decemberben jelent meg egy antológiában másik 20 művel együtt szóval még idejük se lett volna lefordítani bár az se biztos hogy dolgoznak egyáltalán rajta...
  • MaRee
    Gofri halálával kapcsolatos kérdés:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Tehát akkor tudni hogy PONTOSAN ki ölte meg? Nagyon rég olvastam már a könyvet utoljára. Nem a kitervelő érdekel, hanem hogy ki rakta a mérget a pohárba. Olenna?
  • Japep

Gondolom ezek nincsenek meg magyarul... :S :)
    (Tudom, hogy a 3 Kóbor lovag elérhető lefordítva, de pl. a The Princess and the Queen?)