1379
A song of Ice and Fire
  • bendáj17
    Én is így vagyok vele, nagyon jó lenne már olvasni a következő részt.
  • Belkar
    Már várom nagyon remélem nálunk is kapható lesz.
  • Ams
    A végleges borító az őszi megjelenésre.

• NandorHUN
    Lord Friend Zone xD
    Am szerencsétlen Sean Beant tényleg mindenhol csak megölik :D

• Maak
    Szakadok ezen :D (Spoileres lehet ha valaki meg nem olvasta az osszes eddigi konyvet.)

• NandorHUN
    Egyébként tudtommal GRRM. segít a forgatásban bármint vigyáznak arra, hogy nehogy elb... valami olyat ami később rosszul jönne ki (akár még a meg nem jelent könyvben). Még olyat is hallottam , hogy GRR M. elmondta a story végét a filmeseknek, ha történne vele valami.
  • Sir Quno Jedi
    whatever, ennyire azé nem izgat Martin papa és a sori-írók keveréskavarása... :D
  • stargatelost
    He? Az előző részben még beszélnek is róla Jonék, hogy Bran ott lehet Craster erődjénél, Locke még ott hallgatózik is... Inkább olvasd el :D :D :P
    Mint már írtam lentebb, ez a könyvekben nagyon gondosan fel van építve, hogy ki tud arról, hogy élnek, és hogy mikor derül ki más emberek számára. Nyilván más médium a sorozat, de attól még elfosták ezt a szálat.
  • NandorHUN
    Jah tényleg, kezdek már megzavarodni a sorozat meg a könyv között :D
  • Belkar
    Boltonok tudják mivel Ramsey (Bűzös) ötlete volt hogy a két paraszt gyereket nyírják ki Branék helyett.
  • NandorHUN
    Na igen, könyvben Sam pl. el se mondta Jonnak, hogy élnek. Meg ugye kb. csak 1-2 ember van aki tudja, hogy túlélték, Fehérrév ura, Davos, de ha jól tudom akkor még Boltonok se tudják (könyvben), mert nem mondta el nekik Theon.
  • Sir Quno Jedi
    há hogy sam mit mond, az ugyebár... :D
  • G_ArchAngel #927
    Sam mondta neki. Vagyis azt nem tudja, hogy azóta meghaltak-e, de Sam utolsó infoja alapján élnek. Ennyit tud Jon Snow, ami több, mint a semmi.
  • Sir Quno Jedi
    Jon honnan tudná, hogy élnek??? Direkt nem mennek oda Bran-ék, mert akkor nem engedné el őket, mert inkább a fekete erődbe vinné őket, hogy ott vigyázzon rájuk. Szal. Jon szart sem tud a sorozatrész végére sem. Puszta külön megírt töltelékszar volt az egész.
  • Master91
    később még bejöhet
  • NandorHUN
    Na igen, ez a rész csak időhúzás volt. Gondolom reménykednek benne, hogy mire a végére érnek az 5. könyvnek már kiadtak a 6.at.
    Am én csak azt nem értem Bradék előhalott kísérőjét miért hagyták ki... lehet túl meseszerűnek találták.
  • [SiX] Boci
    Én a gyerekcserére gondolnék a falon a csata után:).
  • Master91
    Igen.
    És még esélyt is látok rá hogy Tyrion akkor lendül akcióba pluszba.
  • MaRee
    Az évad utolsó részének The Children a címe. Szerintetek ez utalhat az Erdő Gyermekeire?
  • stargatelost
    Na, a végén azért csak elgyütt a tél

4x05: Örülök, hogy nem baszták össze Bran szálát, de így bebizonyosodott, hogy a Jon/Bran/Locke kitérő 100%-ig időhúzás volt, hogy feldobják a sorozatot. Persze ez nem olyan nagy probléma, csak ugye az előző rész után féltem, hogy lesz Jon-Bran reunion, na akkor fosták volna telibe a könyveket. Elég baj az, hogy Jon tudja, hogy élnek. Most már mehetnek az útjukra.
  • MaRee
    Pontosan ez a bajom a sorozattal, nálam a 3. kötet után kifújt.
  • NandorHUN
    Na igen, meg én 1. könyvnél még azt hittem mire jön az utolsó a végére már tavasz lesz, erre már az 5. könyvnél vagyunk és még mindig ősz van...
  • Belkar
    A történelemkönyvet konkrétan nem ő írja hanem az évek során felgyülemlett a könyvekbe be nem került jegyzetek, vázlatok alapján 2 másik ember és Martin csak átnézi hogy minden rendben van-e.

Bár abban egyetértek hogy keveset foglalkozik a 6. könyv írásával szerintem az évek alatt beleunt már...
  • NandorHUN
    Blackfyre-ről lövésem sincs, de érdekes, hogy jön idén egy nagy történelem könyv... ahelyett , hogy jönne a következő GoT kötet. -.-
    Pedig jó lenne ha kiadná végre, be kéne fejezni a storyt mielőtt még történne valami az íróval, ugye már 65 éves...
  • Belkar
    Igen már csak Howland Reed az egyedüli aki bizonyíthatná kérdés hogy van-e konkrét bizonyítéka vagy csak a szava.

Ha a Knight of the Laughing Tree-re gondolsz az egy történet amit Meera mesél el Brannek a 3. könyvben asszem. A Harrenhall-i tornáról szól és arról hogyan nyerte meg Lyanna (szerintem). Mindenesetre az biztos hogy ekkor kezdődött Rhaegarral a viszonya.

De vannak egyébként más könyvek is ezt korábban leírtam a #819 -es hozzászólásban.

@MaRee:
    teória Aegonról (szerintem ez is tuti igaz zsóval inkább spoilerbe rakom hátha valaki nem szeretné lelőni magának a poént)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Aegon igazából nem Rhaegar fia hanem egy Blackfyre leszármazott. Ugyebár Illyrio mondja Tyrionnak hogy "Black or red a dragon is still a dragon."

Meg még van jópár erre utaló idézet keress rá ha érdekel.
  • MaRee
    Nem lepődnék meg, ha soha nem derülne ki az igazság. Mindenesetre nekem nem jön be a Targaryenes elmélet.

Egyébként meg hiába akarna Jon a Trónra ülni (már ha nem halt meg), egyrészt ugye fattyú, másrészt az Éjjeli Őrség tagja, harmadrészt pedig ugye ott van Aegon esete, aki ha tényleg az akinek mondja magát, Dany előtt van az öröklési sorban.
  • NandorHUN
    Akkor szegény Jon még mindig legjobb esetben is "fattyú". Ráadásul senki nem bizonyíthatja, hogy Targaryen mert már kb. mindenki meghalt.
    Más:
    A sima Tűz és jég dalán kívül még milyen könyvek vannak? Pl. amit írtál.
  • Belkar
    A háttérben persze az van hogy Lyanna Rhaegart szerette egészen első találkozásuk óta (Knight of the Laughing Tree).

Minden nem törvényes gyerek fattyúnak minősül...
  • NandorHUN
    Sorry, kiműveltem magam, Aerys "csak" Ned apját, meg bátyát ölte meg. Rhaegar meg tényleg elrabolta Lyannát és gondolom nem azért hogy sakkozzanak... szal így már esélyes, hogy Jon tényleg Targaryen.
    Bár így nem tudom, hogy fattyúnak minősül e, mert ugye Rhaegarnak volt már gyereke meg felesége is.
  • Kewell
    Ha Jon tényleg Targ akkor úgy is az lesz a vége hogy majd jól levarja Dany-t(aki a nagynénje), jó öreg Targaryen szokáshoz híven, hogy tisztán tartsák a vérvonalat.
  • NandorHUN
    Kicsit utánaolvastam, érdekes hogy olyan infok derülnek ki f.. tudja honnan, amikre totál nem emlékszem, hogy olvastam volna...
    Szóval elvileg Lyanna lelépett a Rhaegarral még Baratheonék lázadása előtt.
    Na, de Robert nem azért lett pipa és lázadt fel Neddel, mert Aerys kinyirta Robert nagy szerelmét Lyannát?
    Akkor most hogy is van ez?
  • Belkar
    Valószínűnek tartom hogy Varys sem tud erről.

Az érveket amiket leírtál már mások is felhozták de mindkettő könnyen cáfolható.

Először is a Targaryeneknek általában csak akkor garantáltan szőke/ezüst a hajuk ha vérfertőzésből születnek. Ha mondjuk az anya nem Targaryen és fekete/barna haja van akkor már van rá esély hogy a gyereknek sem lesz tipikus Targaryen haja.

Most így hirtelen Baelor "Breakspear" Targaryen jut eszembe akinek dornei volt az anyja a haja színe meg fekete. A Targaryen fattyak között is gyakran előfordul más hajszín például Aegor Riversnek és Orys Baratheonnak is fekete volt a haja.

Az meg hogy jobban hasonlít Nedre mint Robb nem nagy dolog, elvégre Robb egy az egyben az anyjára ütött Tully vonásokkal. Én olyanra nem emlékszem hogy valaki azt mondaná hogy mennyire hasonlít Jon az apjára sokkal inkább mondták rá azt hogy Stark vonásai vannak ezt pedig akár az anyjának is köszönheti. Ned viszont többször említi hogy Arya egy az egyben úgy néz ki mint Lyanna és az is elhangzik hogy mennyire hasonlít Jon Aryára ebből szerintem egyértelműen levonható következtetés hogy Lyannára is hasonlít Jon.
  • NandorHUN
    Még néhány hónapja olvastam róla egy angol oldalon, annyira nem mélyedtem bele (igazából főleg arról szolt ha forum, hogy meg fog e halni), de azok miatt amit leírtam én nem hiszem , hogy Targaryen lenne, bár örülnék neki.
    ui.: Varys sem említette a könyv végén, hogy Jon-nak kéne a Vastrón, pedig jogosabb lenne a trónkövetelése, mint az öccséé...
  • Count Adyn
    Nekem pont ez a gyanus hogy annyira az arcunkba volt tolva, hogy vigyázzá jon mert meg fognak ölni, vagy 3x is, hogy tul egyértelmű lenne:D
  • Belkar
    Bocsi abból indultam ki hogy a Lyanna + Rhaegar = Jon teóriát mindenki ismeri de ezek szerint te még nem olvastad. Ha érdekel keress utána rengeteg helyen le van írva (ebben a topikban is). Igazából én már nem is teóriaként hanem tényként kezelem annyi bizonyíték van rá. És mivel Jon Targaryen ezért nyilván nem fog meghalni addig amíg ez számára is kiderül. Őszintén szólva én azon se lepődnék meg ha előbb utóbb övé lenne a vastrón elvégre jogosabb az igénye mint Dany-nek (már ha valaki előbb törvényesíti fattyúból).
  • Neoncsoves
    Szerintem ne reménykedjetek Jon-nal kapcsolatban. Persze, szépek ezek a teóriák meg minden, de szerintem Martin bácsi úgy ahogy más fontosnak hitt karaktert egy tollvonással kinyírt, Jon-nal is megcsinálja, aztán majd lehet pislogni, hogy wtf.
  • Master91

Amikor a nap nyugaton kel fel és keleten nyugszik le –> Quentin
    Amikor a tengerek kiszáradnak -> Dothraki tenger
    és a hegyeket elfújja a szél, mint a falevelet. -> valszeg a piramisok
    és hát Drogo visszatérhetETT mint Drogon

Dany meg vérzett a végén, ami nem menstruáció hanem elvetélés, Daariotól esélyes hogy teherbe esett, megfogant
  • NandorHUN
    Jon nem hiszem, hogy Rhaegar gyereke lenne, bár az fura lenne ha Varys csak az egyik babára gondolt volna, mindazonáltal a könyvben többször is írták hogy Catharyne azért nem szerette Jont mert még Robnál is jobban hasonlított Ned-re és le se tagadhatná, hogy a faterja.
    Az meg a másik, hogy fekete a haja, nem ezüst

@Master91
    Szerintem nem teljesedett be a jóslat, legalábbis nem lett minden porrá , nem kelt fel másik oldalt a nap stb...
  • Belkar
    Jon addig biztosan nem fog meghalni (vagy ha meg is hal akkor visszatér) amíg ki nem derül hogy Rhaegar fia. Ezért én őt tartom az egyik legbetonbiztosabb karakternek ilyen szempontból. Arya a másik aki addig van biztonságban amíg a listájáról meg nem hal mindenki.
  • Master91

már lehet gyereke, beteljesült a jóslat