1379
A song of Ice and Fire
  • Master91
    Ha kéznél van a könyv 2. része, akkor 463. oldalon találsz róla pár sort (Catelyn-Stannis-Renly találkozó)

Durran, az első Viharkirály
  • Neoncsoves
    Nekem az lenne a saját véleményem, hogy a neveket hagyd angolul ahogy van. Engem legalábbis a könyvekben irritált a sok hülye lefordított név, azt amikor új fordítás volt / sorozat ment 1-2 névvel egyáltalán nem voltam tisztában. Persze neked kell tudnod, a Durran Godsgrief kérdést pedig passzolom nagyon régen olvastam már a könyveket.
  • marci555
    Sziasztok!

Elkezdtem magyar feliratot gyártani a youtube-on megtalálható 2x kb 1 órás Trónok harca történelmet felölelő videókhoz. Olvastam az összes könyvet, ám sajnos csak magyarul, így néhány név fordítása gondot jelent. Kérlek titeket segítsetek. Nem emlékeztek véletlenül, hogy Viharvéget építő Durran akit Durran Godsgrief-nek hívtak, hogy fordították a könyvekben? A segítséget előre is köszönöm, ha elakadok még írok.
  • Belkar
    Biztos vagyok benne hogy előbb-utóbb ki fog derülni az igazság. Egyszerűen már annyit foglalkozott vele hogy nem hiszem hogy csak úgy kihagyná. Az 5. könyvben is volt még ködösítés szóval nem feledkezett meg róla az biztos.

Meg egyébként is R+L viszonya nagyon fontos szerepet játszott a mostani helyzet kialakulásában így biztos hogy kapunk még erről bőven információkat. Például Howland Reedtől aki a 6. könyvben végre fel fog bukkani (legalábbis remélem) és ő aztán tud mindenről :)
  • QuippeR
    én is ezt gondoltam, de szerintem GRRM makacsul csakazértse fogja meglépni. majd azt nyilatkozza, hogy közben megváltozott a véleménye, vagy hogy félreértették a korábbi megjegyzését.
  • Belkar
    Ez eddig sem volt kérdés legalábbis számomra mivel Jon (az egyik) főszereplője a történetnek ő a címben az Ice (Dany meg a Fire).

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szerintem Melisandre újraéleszti és akkor még Azor Ahai is ő lesz
  • Shiwo
    sorozat topikjából egy komment

csak a válaszom erős spoileres lenne ott...

szóval ha tényleg ezt nyilatkozta GRRM és komolyan gondolta, akkor nem kérdéses, hogy Jon túlteszi magát a társai szurkálódásán...
  • ProGabe #771
    Nagyon jónak néz ki!
  • Systore #770
    winds of winternek van most valami megjelenési dátuma, vagy csak ilyen "majd valamikor 2017-ben"-szerű találgatás?

esküszöm ha nem tudja befejezni két könyvben, és közben megmurdel, mérges leszek.
  • Master91
    Kell kell kell
  • Belkar
    Kiszivárgott néhány kép az idén megjelenő World of Ice and Fire könyvből (amolyan Westerosi történelemkönyv).

Elég jónak tűnik így elsőre:

Remélem nálunk is kapható lesz majd
  • Japep

Köszönöm szépen! :)

Akkor ezek szerint az első könyvön kívül egyiket sem kaphatom meg Magyarországon kézzel fogható könyv formájában?
    Illetve azt sem érdemes, mert annyira össze vannak keverve a nevek A jég és a tűz dala kötetekhez képest? :S
  • Risu Führer
    dunk and egg

a 65-ös hozzászólás.beregelsz aztán töltheted is :)
  • Japep
    Hello,
    az lenne a kérdésem, hogy a Dunk and Egg könyvek (ugye A jég és a tűz dala könyvek nulladik könyvei - Tales of Dunk and Egg) magyarul egyáltalán megjelentek könyv formájában?
    A kóbor lovagot (The Hedge Knight) látom, de A felesküdött kardot (The Sworn Sword) már nem találom, nem is beszélve a harmadikról (The Mystery Knight).

Köszi előre is. :)
  • Belkar
    Ott a leírás ha lejjebb görgetsz...
  • Neoncsoves
    wtf is this?
  • ProGabe #762
    House of Black and White

• bega82
    Igen, én is sajnálom, hogy a POV-ja ellenére is keveset olvashattunk róla.
    Ser Arys-t mondjuk két suhintással intézte el, aki ugye a Királyi Testőrség tagjaként Westeros legjobb lovagjai közé tartozik... csak hát ugye ez nem igazán mérvadó, mert Arys kapott egy pár nyílvesszőt előtte. :D

Mindenesetre én úgy képzeltem el mindig olvasás közben, hogy nem sok ellenfel lenne "1-1-ben". :D Erős, képzett, a fejszéje a neje ugyebár, ami ráadásul nagyon hosszú, ez szintén előnyére válik a harcban. :)
  • ProGabe #760
    Nagyon keveset tudunk róla sajnos. Az biztos, hogy azon felül, hogy tapasztalt (meg erős, meg mi tudom én, a szokásos "fasza lovag" attribútok :D) esze is van és hihetetlenül nagy türelme. Remélem még találkozunk vele, tipikusan az a karakter, akiről írhatott volna még (főleg a Bearded Priestekről), persze nem tette, inkább megtudtuk, ki mit evett reggelire, vagy hány szál haja hiányzott egy amúgy is érdektelen karakter ősének :D
  • bega82
    Szerintetek Areo Hotah mennyire kemény? Eléggé annak van beállítva abban a kevés szerepben, amit kapott... de mondjuk egy Véreb ellen megállná a helyét?
  • Zsoltee_a_bator
    Muszaj, mert a szineszek ez alapjan kapjak a fizetest. Ahol nem a teljes szereplo latszik (pl csak a keze), mindig dubloroket, muvegtagot, stb-t hasznalnak, hogy nehogy elszalljon a budget.
  • gulyasandras
    „dtb47 says: Ice And Fire and really looking forward to the next instalment... but how are you going to finish it in just two books?

GRRM: Two BIG books. 1500 manuscript pages each - that's 3000 pages. I think I have a good shot. And you know, if I really get pressed, I've already established that red comet. I can just have it hit Westeros and wipe out all life.”

Kizárt, hogy feléledjen a sorozat. Pláne annak fényében, hogy ma már nem a WotR a minta számára, hanem az első világháború. Pfff...

• Evoluti0N
    Egészségére annak, aki megszámolta. :D
  • Belkar
    Nincs mit :) akkor mostantól próbáljunk a könyvekre koncentrálni ha lehet ;)
  • Master91
    woaa kössz :D
  • Belkar
    Igen van kb 3 éve :D
  • Master91
    ja hogy van olyan? :O

lol, én csak ezt találtam :D
  • Belkar
    Az ilyeneket egyébként miért nem a sorozat topikjába linkeled?
  • Master91
  • Master91
    Persze hogy Gregor az, a Hegy.

a 3. ( ? ) színész játsza, 1. évadba más volt a Segítő tornáján, 2. évadb Harrenhallba volt 1-2 jelenet egy másikkal ( de az borzalmasan nézett ki...)
    Ő lesz az igazi, magassága meg van hozzá, ereje is :D

• Systore #748
    Ser Robert Strong? mivan vele?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    valószínűleg Gregor Clegane az, vagyis ami maradt belőle
  • Risu Führer
    Ser Robert?
  • syberia2
    Akkora karja van mint a nő csípője.
  • Master91
    "új" Hegy + Cersei

• Belkar
    Teljesen igaz de azért én a World of Ice and Fire-t már várom azt nem tudnám kihagyni
  • ProGabe #743
    Főleg nem ilyen szarokat kéne csinálnia!

• Daffit
    Nem is veszek meg tőle semmit, míg ki nem jön a folytatásokkal.
  • bazsidiver
    Ùj Tyrionos könyv szerintem előbb bekéne fejeznie a hátralévő 2 könyvet és csak utána adjon ki ilyeneket... Remélem a winds of winterre nem kell 2017ig várni:S
  • Master91
    "Game of Hearts" - Game of Thrones Sansa & Tyrion Rom-Com Trailer
    avagy What if Game of Thrones was a Romantic Comedy?

:D :D
  • Master91
    Hmm