127612
-
"Valósnak tűnő környezetben játszódik, de a való élet szabályai egyáltalán nem, vagy csak alig érvényesülnek."
realitás + videójátékok = pocsék kombináció, mint már annyiszor láthattuk. szép törekvés, meg jó marketingfogás volt, de a végeredmény katasztrofális - undorító, élettelen terep, irányíthatatlan járművek, ronda karakterek, és ofc egy élvezhetetlen játék.
kis összehasonlításként mondjuk nézzünk egy GTA 4 vs Saints Row 2-t, főleg mivel hasonló stílusúak, csak az egyik jó is:
GTA 4 szürkés-barna trutyival leöntött városa már kapásból szörnyűséges. a főhős úgy néz ki mintha egy lapáttal verték volna arcon kb 30-szor. úgy is beszél. a járművek irányítása elképesztően és hihetetlenül valósághű, szóval ha 20 km/h felett próbálsz közlekedni, fel kell készülni a szélvédőre felcsapódó tűzcsap/motoros/nagymama és hasonló dolgokra. az szórakozási lehetőségek kimerülnek abban, hogy elmehetsz bowling-ozni, vedelni, sőt, akár a kabaréba is egy rakás érdektelen egydimenziós idiótával, akiket a játék mellékszereplőnek nevez. sőt, ha kemény vagy TV-zhetsz is a játékodban amit több mint valószínű a TV-den játszol. közben ofc levelezhetsz anyucival is, aki elengedte a kis babucikáját a nagy és csúnya amerikába. ja, és a kibaszott kuzinod 5 kibaszott percenként hívogat.
és abba már bele sem megyek, hogy a fő történeti szál milyen ijesztően érdektelen volt.
Saints Row 2: először is, nincs kuzin - ezzel már kapásból sokkal jobb játékká vált mint a GTA4. ó, és vannak *színek*, amit valahogy az utóbbi években az ejjdereális játékkészítők elfelejtettek - szürkésbarna trutyi itt max akkor lesz ha lelocsolod vele a házakat. egy szippantós kocsiból. merthogy itt van ilyen mellékküldetés. valamint olyan is, mikor pl rendőrnek beöltözve lángszóróval tömegoszlatsz, láncfűrésszel kergeted szét az egymással hadakozó kalózokat és ninjákat(!), esetleg szimplán és egyszerűen pusztítasz, hogy eltereld a figyelmet egy szivárgó atomerőműről
ha nagyon unod magad, még szatírként villanthatsz is. a járművek tesznek a realitásra, az oszlopok nagyon le se lassítanak, gyalogosok még annyira sem, leugrathatsz akár egy szakadékba, több mint valószínű, hogy amivel megtetted, utána is gurulni. sőt, ha akarsz szimplán ki is ugorhatsz mondjuk egy repülőgépből, seggel érkezve egy napozó üzletember arcára - az SR2 ilyen szinten remekül ráérzett az átlag játékosra. a fő történeti szál a többi részhez hasonlóan pszichopata, amikor a szereplők halálos nyugalommal élve eltemetnek valakit, azon az ember már meg sem lepődik. ő, és a főszereplőd nem egy szétvert arcú szerb idióta, hanem pontosan úgy néz ki, ahogy te akarod, gyakorlatilag az arcvonásokat a legkisebb részletekig beállíthatod - rengeteg játék példát vehetne erről, eddig itt láttam a legjobb karaktergeneráló rendszert.
na, éljenek a kisregények, és nerdrage on. -
xxxpaulxxx #58079 Valósnak tűnő környezetben játszódik, de a való élet szabályai egyáltalán nem, vagy csak alig érvényesülnek.
A valóság kint van, nem a monitoromon... -
hát részemről most ez üres szavazás.
Ilyen logika szerint én képtelen vagyok rangsorolni egy játékot. Az a baj, hogy a "tök mind1" opció hiányzik. Hidegen hagy hogy valósághű e vagy sem. Ha jó akkor játszom vele.
u.i.: kivéve talán az ilyen japán baromságok, amikor a levegőben ütik egymást 60X -
"Üres szavazás"
Mindegy. Stílustól is függ -
clio1616v #58076 amit a párommal lehet játszani és nem kötött időhöz -
Nagyjából valósághű, de a játékmenet élvezhetősége érdekében enged valamelyest a realitásból.
am teljesen mind1m, csak lekössön a játék, ne legyen unalmas...mikor mihez van kedvem -
üres szavazás, nekem teljesen mindegy, hogy mennyire valósághű a játék, csak szórakoztató legyen -
Nagyjából valósághű, de a játékmenet élvezhetősége érdekében enged valamelyest a realitásból.
GTA IV
-
nemcsak a wowról szólnak pl. a szerepjátékok.
én arra nyomtam hogy nem szoktam játszani, de ha félévente/évente akkor általában az RPG (=kedvenc műfajom??)
utoljára Diablo2 volt fennt a gépen tavaly :D -
Nagyjából valósághű, de a játékmenet élvezhetősége érdekében enged valamelyest a realitásból. -
Üres szavazás
Legyen szórakoztató : elvont és agyament! -
marci9507 #58069 Valósnak tűnő környezetben játszódik, de a való élet szabályai egyáltalán nem, vagy csak alig érvényesülnek. -
Freeda Krueger #58068 A 3.ra szavaztam,nekem az az ideális. -
Igyekszik a lehetőségeknek megfelelően a lehető legjobban modellezni a valóságot. -
Nem volt kedvem sokat írni. :D -
Nagyjából valósághű, de a játékmenet élvezhetősége érdekében enged valamelyest a realitásból -
DIESEL DOG #58064 Ugyanezen az elven vagyok én is, csak egy kicsit hosszabban fejeztem ki magam. :D -
Játékfüggő: Egy GTA ne legyen szimulátor, egy Flight Simulator ne legyen arcade. stb. -
,,Teljes fantáziavilágban játszódik, a valósághoz semmi köze."
Most még csak egy ember szavazott rá, de majd hazajönnek a wow-os kockák a suliból és tutira felnyomják.
2.ra szavaztam am.
-
jó -
extramagascsaj #58060 Nagyjából valósághű, de a játékmenet élvezhetősége érdekében enged valamelyest a realitásból -
DIESEL DOG #58059 Igyekszik a lehetőségeknek megfelelően a lehető legjobban modellezni a valóságot...
Szeretem ha egy autószimulátor játékban pl. egy borulás vagy erősebb ütközés után ripityára esik szét járgány nem simán megyen tovább mintha mise történt volna, elfüstöl a motor, kiszakadnak a futóművek, pontosan úgy mintha a valóságban történt volna meg...
Viszont ez az abszolút valósághűség érdekesen nézne ki pl. a GTA: SA-ban. Kapunk egy lövést és azonnal meghalnánk, vagy elütne egy autó és jól összetörnénk magunkat, vagy meghalnánk. Vagy pl. lezuhanunk az autónkkal vagy motorunkkal egy nagy szakadékba és meghalunk mert felrobban, és szanaszét törik a jármű... -
+1 -
bocs most látom h ez már off -
érdekes modon ezt az állitásodat nem tudod megindokolni
pontosan ez a célja az államnak, hogy a tudatlan emberek véleményét befeketitse a gárdával szemben, azért érdekelne hogy mennyit tudsz roluk és azt is milyen forrásbol -
Egyszerre mindegyik. Egy RPG ne legyen teljesen valóságű, hiszen nem az a célja bár érdekes lenne egy kicsit reálisabb RPG-val tolni.
Egy szimulátor vagy igazi stratégia - RTS nem az - az próbáljon reális maradni, vagy valamit legalább rendesen modellezni. -
Sinter vagy érted, sinter!
-
Unreal1942 #58053 Te is érzed, hogy ez hatalmas ostobaság amit írsz. -
ha komolyan veszik azt, hogy a gárda félelemkeltő, mer a ciggancsok rettegnek, akkor vegyék figyelembe azt is, hogy én meg rettegek a chartás vonulásoktól, ergo azokat is tiltsák be.
vagy várjál, én nem számítok, mi? -
jah, az egykori pártból jelentéktelen arcok, akik csak politizálni akartak. tudsz mondani olyan fideszest, aki erősen a tűz közelében volt? -
„Személyeskedés és egymásnakesés viszont sokkal kevesebb”
Hát igen, személyeskedésből most jutott bőven.
Ebben az esetben valahogy úgy tekintenek egymásra a fórumtársak, mint két véglet/tökéletes ellentét. -
a hazafias népfront másik fele meg a másiknál
miről beszélsz? -
érdekes módon mindig arra a jogokra hivatkoztok, amit azonmód el is vennétek másoktól
csak nem alkotmányjogász vagy? -
Akkor rasszizmus, teljesen mindegy melyiket mondom, mindkettő el van már torzítva a média és egyebek által. Itt is vannak fokozatok, elhiheted hogy vannak igazán szélsőségesek is. Ha jól tudom a rasszizmus a lájtosabb, különbségeket tesz embercsoportok között és hiearchiát állít fel. Szerintem vannak itt, akik nem csak kategorizálnak, minősítenek, hanem fizikálisan is tennének a "probléma" ellen.
Téma: régen is volt ilyen téma, könnyebben ment. Éles vélemények akkor is voltak, egyetnemértések (visszafogodtabb viták) is voltak. Személyeskedés és egymásnakesés viszont sokkal kevesebb, illetve az éles véleményt is meg lehet fogalmazni ugyan olyan kifejezőre és velősre kultúráltabban is. -
ha rajtam múlna, nem lenne demokrácia pár évig, csak hogy legyen mit visszasírnotok. meg tudnátok értékelni ami most van, amibe már beleszülettetek, és így semmi értéke sincs számotokra. neked sem lenne ekkora pofád, mert egy lyukban rohadnál -
Látom, de azt nem, hogy fajgyűlöletbe melyik ponton csapott át. A többi rendben, bár nem tudom, hogy ilyen témában milyen jellegű hozzászólásokra lehessen számítani.
De mindegy, a mai kérdés biztos lazább lesz. -
na azért:D remélem itt sokan tudják hogy az a jogerős itélet amivel betiltották a gárdát alapjaiban sérti az emberi jogokat, és nem egy egyezményt, törvényt, alkotmányrészt(ha kell utánanézek és bemásolom)
tetszik hogy az emberek ugy nyilvánitanak véleményt hogy rohadtul nem tájékozottak, és arra alapoznak amit a tv-ben hallanak
biztos félresikerültem, de én kifejezetten biztonságot éreztem amikor a gárda által biztositott rendezvényen részt vettem -
Legyen ez a kérés a további kultúrált véleménynyílvánítás alapja és határvonala! Hallgassatok a jószóra, értetek beszél! Köszönöm! -
nem is mondtam hogy nyilasok -
ezzel tisztában vagyok, tudom hogy az mszp az mszmp utódpártja ezt senki sem vitatja, én csak a kommunista mivoltják vontam kétségbe