127612
  • Szabi84
    Látom elég sokan elmenekülnének. És ahova menekülsz ott mit csinálsz, miközben lehet a barátaid épp harcolnak vagy pusztulnak el sorban?
    Ebben a pillanatban azt mondom, harcolnék, ha azt látom hogy szétlövik azt a helyet ahol felnőttem, és szép sorban halnak meg az ismerősök. De lennék szarva rendesen.
  • RS
    Elhúznék innen gyorsan, messzire.
  • Rundstedt17
    Hát igen de kockáknak nagy a szája :D

Kiegészíteném még azzal hogy ha esetleg őket találják el és nem halnak meg azonnal,nem hiszem hogy olyan viccesnek találnák meg jó bulinak.Magatehetetlenül fetrengnének a saját váladékukba,segítségért könyörögnének,a fájdalom elviselhetetlen mértékűnek tűnne,elhalványodna az egyénbe a haza meg a hősieség fogalma,talán rájönne hogy tévedett meg mostmár késő....utolsó pillanataiban eszébe jutnának hogy milyen lelkesen hallgatta a politikusokat milyen jó muli a háború,meg a codba/csbe olyan jó volt lövöldözni élőbe is kipróbálná milyen ölni,illetve amikor a csőcselékkel énekelte a nemzeti dalokat és megvolt győzödve hogy ha újra nagy ország lesz élete sokkal jobb lesz,hitt a politikusoknak hogy van esélye a civil hadtestnek csak akarni kell,hitt csodákat tesz,ak-val is megoldható a tank kiszedése...aztán visszatérne a kegyetlen valóságba,eszébe jutnának ismerősei barátai hogy soha többé nem láthatja őket,vége az egész életének fölöslegesen kellett meghalni és nincs egy másik élet.....
  • Pluskast
    Na igen. Csak egy példa. Évekkel ezelőtt nagyanyám oda adta nagyapám háborús naplóját. Ő 1941-ben vonult be és a háború vége után 2 nappal elvitték a ruszkik Szibériába. Csak 1949-ben jött haza. Szóval végig harcolta az egész háborút. Van benne egy eléggé megrázó leírás. 1945-ben már Budapest környékén történt a legjobb barátjával akivel akkor került össze mikor 41-ben kivitték a frontra. Visszavonulóban voltak és a legnagyobb lövöldözés közepette beugrottak egy lövészteknőbe. Egy ruszki katona bevágott egy gránátot. Nagyapám félre tudott ugrani viszont a barátja lemerevedett a rémülettől. A gránát felrobbant és nagyapám szeme láttára (leírja a naplóba) a barátjának szétrepült a feje a gránáttól. Egyébként 62 éves korában halt meg rákban. Amikor már nagyon szarul volt az orvosok állandóan tele nyomták morfiummal. A nővér mesélte anyámnak, hogy nagyapám egyfolytában csak a háborús élményeit éli meg és azokról beszél újra és újra. Szóval valóban a háború nem olyan mint azt egyes cs-s és egyéb fps mániások gondolják....
  • GregSB
    Azért kíváncsi lennék, hogy azok akik a "Szívesen megyek, mert harcolni akarokra" szavaznak hány évesek, és hogy reagálnák le mondjuk ha egy bajtársukat épp mellettük átszaggatja egy golyózápor. Elkezd kifolyni a bele, összepisili, összesz.rja magát, közben folyamatosan hány, és kétségeesett tekintettel azt üvöltözi hogy "Segíts!" Ja és persze az előbb felsorolt váladékok szagai, égett hús- és szőrszaggal keverednek a kellemes látvány mellé.

Ez nem olyan mint a csé vagy a kól of dutyi, de erre valószínűleg csak a fronton jönne rá a sok okoska...
  • NEOreg3
    tanulnék a hétfői ZH-ra
  • Blum
    Szívesen megyek, mert harcolni akarok.
  • Rettenthető
    Nem tudom, de eszembe jutott Ernest Hemingway egy gondolata:

"Megírták, hogy a régi időkben édes és illő volt meghalni valakinek az országáért. De a modern háborúban nincs semmi édes és illő a halálodban.
    Úgy fogsz meghalni, mint egy kutya - ok nélkül."
  • Jimmyke
    Szolgálatban egyedül csak a lövészárokban lehet inni, úgyhogy simán!
  • LoDMaSt
    Mivel nem hiszem, hogy a katonai vezetőségünk nagyban különbözik a politikaitól akár észben, vagy talpraesettségben, biztos, hogy nem mennék megöletni magam, azért mert valaki épp a saját érdekét nézi, és minél több hasznot akar lenyúlni a háborúból. Indulnék valami északi ország felé azonnal.
  • tigerbácsi
    teljesen igazad van
  • OrioN the S
    az van ott nem kevés :D
  • SötétBarom
    Disszidálnék azonnal, ott rohadjon el mindenki. Itt a határ 5km-re, a leggyanúsabb jelre már húznám is a nyúlcipőt. Ez az ország csak elvett tőlem, szép nagy ívben szarnék rá. Tulajdonom nincs, csak egy autóm, azzal mennék. Wödörszén.
  • Fabio Capello
    Nem vagyok sorköteles, mivel cukorbeteg vagyok.
  • F1re
    és a pia meg a pi.a ?:D
    am nekem sztem így sorba lennének fentről lefele a Szívesen megyek, mert harcolni akarok. nélkül :D
  • OrioN the S
    ennyi :D van lent net! gept kell vinni.
  • QuippeR
    a társadalom egyénekből áll, az egyének akciói változtatnak rajta.

de én most csak egy lehetőségről beszéltem. lehet még olyan is, hogy villámháború van, vagy olyan szintű technikai különbség, amivel nem érdemes hadakozni. én csak azt mondom, hogy bármi is lenne a válaszunk erre a kérdésre, egy háborúban lehetnek olyan körülmények, amik teljesen megváltoztatnák a gondolkodásmódunkat.
  • MR ME
    ja az se rossz ötlet :D az am is egy bunker, geci nagy vas ajtóval, bezárjuk magunkat azt jónapot :D
  • OrioN the S
    AS:D:ASF.

partyzunk nem? :ASD katakombaba ugyse lehet bajunk :D sot amilyen elvetemult a buddhasmile azok tuti szerveznek vmit :Ð
  • MR ME
    ülök a gép elött és bf-ezek
  • N1ggA
    Elmennék Romániába Erdélybe egy eldugott kis magyar településre, és ott bújkálnék.
  • Lacee86
    Sztem felesleges a kérdés. Egy országot csakis egy képzett hadsereg tud megvédeni. Hiába menne oda több millió civil, csak a vesztükbe rohannának úgyis. Ez a "menjünk előre, védjük a hazát az utolsó csepp vérünkig" is olyan unalmas és elcsépelt már. Attól, h az emberek nem rohannak fejest a vesztükbe, még szerethetik a hazájukat.
  • Rundstedt17
    "vajon hány családtag és barát halála után gondolnád meg, hogy talán mégis érdemes lenne tenni valamit azért, hogy az ellenséges ágyútöltelékek ne irtsák ki az egész országot?"

Azzal sokkat tennék érte ha elmennék golyófogónak :D...értsd meg az egyén nem rambo,nem egy ász,nem is király,csak egy gyalogos egy feláldozható valami a politikusok sakktábláján....Mégha mindenki elszántan védekezne is jelenlegi állapotban a végső vereséget csak napokkal késleltetni tudnák,értelmetlen halál lenne....szóval köszönöm szépen én nem szeretnék eszköz lenni,illetve egy szám amit a jövendő politikusai felhasználhatnak majd hogy hát igen nagy ember volt a 345545 társával együtt 1 perces néma csend emlékünkre......
  • DIESEL DOG #67418
    hát nekem nem esne jól egy ember életét kioltani sőt soha meg sem fordult a fejemben a gondolat...

viszont a háború teljesen más... a fronton egy szabály van: vagy én, vagy ő...
  • QuippeR
    egy háborúban, ami a hazádban dúl, hiába próbálsz meg ideológiai alapon pártatlan lenni. vajon hány családtag és barát halála után gondolnád meg, hogy talán mégis érdemes lenne tenni valamit azért, hogy az ellenséges ágyútöltelékek ne irtsák ki az egész országot?
  • OrioN the S
    nem tudja mit beszel :)
  • Metalmilitiakid
  • Rundstedt17
    "jó lenne embert ölni"
  • byzhouse
    -jó lenne embert ölni,de nem hiszem,hogy MO sok felszerelést adna...max 1 vajas kést adnak :ADSA_DSA:D_
  • immovable
    Bevonulok, nem tehetek mást.

Magamat félteném, meg a családom, ezért harcolnék max, haza, ideológia, nagy szólamok, eszmék.... ezeket leszarom. Maga a gyilkolás (lelőni valakit a fronton) sem okozna komolyabb lelki terhet, de ha lehet inkább kihagynám.
  • OrioN the S
    persze. meg ezer mas dologtol fugghet. en erszoftoztam es ott picit tobb skulo jon(tan gyorsabban is), mint a eszement speedgame paintballba :) ertem mirol beszelsz. am az mar mas dolog, hogy az itthoni felszerelessel max. tomeget oszlatunk meg locsolgatunk :d szal kilonenek, mint a picsa... pedig rengeteg jo hely van ahol bazist lehetne epiteni pest es kornyeken :)
  • Rundstedt17
    "Nehogy azt hidd, hogy az emberek többsége nem akarna lelépni miután megízlelte, hogy milyen..."

Egy pillanatig sem hittem.Csak ugye itt vannak akik szép szólamokkal jönnek meg az emberi életet az ideológia alá helyezi.

Elég egyszerű a képlet a politikusok agyják az ideológiát,az emberek meg menjenek ágyútölteléknek.Aki ezt nem látja fogalma sincs a valóságról.Arról nem is beszélve mint ahogy valaki írta is a mostani magyar felszereltséggel értelmetlen ellenállás lenne....
  • Unreal1942
    Ne harcolj, de ne legyél áruló se.
  • Fbn Lx
    hát ez is függ a felszereltségtől... én nem nagyon bízom benne, hogy most nagy hirtelenben sok ezer embert el tudna látni a magyar állam megfelelő felszereléssel... én úgy képzelem el, hogy talán kezedbe adnak egy ak-t oszt cső :D Na de ha igen, ettől függetlenül a fejlövés jó eséllyel nem öl meg egyből, valamint lábakkal és karokkal együtt ez már nagyobb találati felület, mint a tested...
    Csak pölö ha paintballozok, legalább annyit kapok lábra és karra mint testre
  • Unreal1942
    Ebben a formában igazad van, de nem leszel hazaáruló. Egyszerűen csak gyáva ami elfogadható. A hullám vasútra se mer mindenki felülni.
    Én se gondolom, hogy Rambo lennék.
  • Rundstedt17
    "Nem vagyunk egyformák nem kell harcolnod, de önként és dalolva kijátszani az ellenségnek információt...Sajnálom, hogy vannak akik így gondolkoznak."

Először is nekem miért ellenségem?Azért mert néhány politikus azt mondja vagy olyan jellemtelen politikát folytattak ami visszafelé sült el és támadó háborúk védekezésé vált?Az igazi ellenség azok a politikusok akik miatt létre jött a háború.....
  • OrioN the S
    en spec. nem azert harcolnek, mert fu mennyit tett ertem a haza :D hanem azokert akiket szeretek. a tobbit leszarom.

szerk.: no meg lenne esely nehany "magyar" allapolgarba is ereszteni par golyot.

"boccs Gazsi ez felrement"
  • Fbn Lx
    Nehogy azt hidd, hogy az emberek többsége nem akarna lelépni miután megízlelte, hogy milyen...
    Sokan tán úgy képzelik el mint a paintballt. Meglőttek, kiállsz 5 percre és jössz vissza. Vagy az efpées, lemegy a respawn timer...
    De amikor az ember épp kínok között elvérzik, tompulnak a hangok és hányinger beszarás behugyozás, gyanítom nem lenne "ffúú, utolsó csepp véremet és életemet a dicső honért"
    Egyébként meg lelépnék azok miatt az emberek miatt, akik szeretnek, és élve szeretnek... Ez a szűk kör a legfontosabb, csak utána jöhet, másodlagos a haza.
  • OrioN the S
    mellenybe nem olyan para :o) mintha mellberugnanak csak ugye kissebb ponton er a becsapodas es ezert elesebb a fajdalom. meg a bordatores sincs kizarva :) melleny nelkul meg...
  • Unreal1942
    Nem tudom miből gondolod, hogy a történelem nem az erősségem. Lényegtelen is mert ne ma témához tartozik. Egyszerűen próbálsz támadási felületet keresni és evvel elhomályosítani amit írtál.

Amit te csinálnál az egy jellemtelen, hazaáruló dolog. ez a lényeg.
    "Kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete."

Nem vagyunk egyformák nem kell harcolnod, de önként és dalolva kijátszani az ellenségnek információt...Sajnálom, hogy vannak akik így gondolkoznak.
    Nem is szeretnék többet hozzáfűzni mert agyvérzést kapok.