127612
  • Lacee86
    Hát most nem tudom. Mosómedvét élve nyúznak benne, vhogy így keress rá. De tényleg durva, arra számíts.
    Amúgy ilyen kínzós videókat (akár ember akár állat) nem tudom, mi a fenének csinálnak. Elég szomorú, h ilyenek vannak, de akkor még ezzel sokkolják az embereket (vagy éppen élvezkednek rajta, mert biztos h vannak olyan beteg egyének akiknek ez tetszik). Filmekben is utálom azokat, ahol csak azzal akarnak bizonyítani, h minél több vér meg kínzás legyen benne. (pl. Motel)
  • laci 700
    Hát ez nem így van! Nem én akartam, hogy rákos legyek 14 évesen. Nem cigizek, nem iszok soha és mégis ez történt és a fél éves kemoterápia meg hosszú kínos szenvedés volt. Volt olyan aki kb 1 évesen rákos lett, sőt egy haverom úgy született. Ők aztán tényleg semmit sem tehettek róla.

A témához pedig annyit, hogy rossz látni ha egy állat szenved, de ha egy ember főleg ártatlanul szenved azt szerintem nem lehet összehasonlítani egy állat szenvedésével.
    "Ha látok egy embert szenvedni."
  • ba32107
    Én nem láttam, tudsz adni valami forrást vagy linket? Érdekelne. Nem tudom láttátok-e, de van egy videó, amin nyakon szúrnak egy katonát, közelről mutatnak mindent..... hát azt sem kellemes megnézni.
  • Fbn Lx
    én sem értem, hogy mire alapozza ezt a kijelentést :D
    gondolom csak a vágóhídi állatokra gondolt, de ezzel szemben az emberi betegségek és bajok sokkal változatosabbak lehetnek. Annyi különféle rosszabbnál rosszabb betegséget ismerünk ami az embert érheti, hogy az egy egész állatvilágnak is sok lenne :D
    Mellesleg ez, hogy az ember magának köszönheti, ha szenved...
    mire gondolsz, talán a karmára? Ha az emberek esetében ezt feltételezzük, az az állatokra talán nem igaz?
  • Fbn Lx
    A szenvedés mértékét meghatározza az agy komplexitása és fejlettsége, és ebből következően a befogadható ingerek skálájának szélessége és jelentősége, ami egy ember esetében jóval sokrétűbb és meghatározóbb mint bármilyen állat esetében, egy apró bogár számára pedig a szenvedés gyakorlatilag nem is létezik. Így lehet különbséget tenni szenvedés és szenvedés között...
  • Lacee86
    Mert a rengeteg rákban és más szörnyű betegségben szenvedő ember aztán tényleg magának köszönheti, h szenved. Gratulálok ehhez a kijelentéshez is...
  • NEOreg3
    terjessz.
  • Lacee86
    Ha "arra" a videóra gondolsz, akkor az csak egy hatásvadász videó, amit az állatvédők terjesztenek. Tényleg nagyon meghökkentő, nem bírtam végignézni, meg szörnyű stb., de akkor kezdjünk el terjeszteni olyan videókat is, ahol embereket gyaláznak és kínoznak. Aztán lehet versengeni, h kié a jobb...
  • Magic Boy
    Az ember megváltoztatja a sorsát és általában saját magának köszönheti, ha szenved.
    Míg az állat nem szólhat bele a sorsába, hiszen az emberektől függ.
  • Fbn Lx
    Természetesen az emberi szenvedés szörnyűbb
    látom teret hódítanak a zöldek, és szépen elkurvul a puhapöcs emberiség az eredmények alapján
  • NEOreg3
    majd nyilatkozok, ha láttam valódi, embert élve megnyúzós videót. addig állat
  • Motoroj
    Az állat tehetetlenebb, úgyhogy arra szavaztam.
  • VRSDM
    egy ember okos, értelmes, talpraesett, jelen tudományi álláspontok szerint a földi fejlődés csúcsa. (milyen kis egoisták vagyunk) :D

ellenben egy állat sokkal tehetetlenebb.
    az nem zavar ha egy gepárd megöl egy kisgazellát, senki nem szenved, az élet rendje.

de az ahogy a jegesmedvék kínlódnak az egyre fogyó jéggel, vagyis azzal hogy az életterük konkrétan eltűnik a talpuk alól. az bizony bánt :(
  • Lacee86
    Lehet... Ez most csak egy szar fórumos kérdés, hnap más lesz, hnapután megint más, de efelett a mai eredmény felett nem tudok dűlőre jutni. Amúgy is zaklatott vagyok kicsit ma (sulis ügyek). De megpróbálom visszafogni magam, bár messze még az este. :D
  • Calver
    nagyon megviselt téged ez a mai kérdés
  • Doddy a düdő
    alapvetően mindkettő, de erősen függ attól, hogy milyen embert látok szenvedni. üres szavazat.
  • extramagascsaj
    csakh nem 20-30 -.-
  • immovable
    Most te forgatod ki az ő szavait. Érdekes.
  • Lacee86
    Vega vagy? Ha leölök egy állatot, h megegyem, szándékosan ártottam neki. Térden lőnél?
  • SötétBarom
    Állatok szenvedése.

Az ok egyszerű: majdnem minden ember csinált olyat legalább egyszer az életben, amiért szenvedést érdemel. Nyilván azt sem díjazom ha emberek szenvednek, de kevésbé bánt, mint mondjuk egy szerencsétlen láncra vert rühes medve. Én mondjuk térdenlőnék mindenkit, aki szándékosan árt embernek/állatnak.
  • Fabio Capello
    üres szavazat, nem tudok választani, a szenvedés mindig rossz...
  • Pepsi Twist
    Ha látok egy állatot szenvedni.
  • Lacee86
    Úgy látom, már a kérdés értelmezésénél is baj van... Melyik bánt JOBBAN!!
  • Lullaby
    Nem tudok választani, szenvedést sosem jó látni.
  • gabesz012
    Üres szavazat. Ez így hülye kérdés, mindkettő bánt, ha igazságtalan körülmények között szenvednek. Viszont, ha pl. egy macska játékból kínoz egy madarat, akkor nem sajnálnám a macskát, ha egy kutya széttépné és szenvedjen csak úgy, mint a madár....
  • byzhouse
    emberek=állatok szóval nem tudok dönteni :S
  • Lacee86
    Kivétel az 100-ból 1-2, de 100-ból 20-30-at már nem neveznék kivételnek, az már jelentős rész...
  • Vadnokedli
    egyikse nem nagyon izgat... :]
  • ba32107
    Te is állandóan ezt a mentalitást hangoztatod (#67230)
  • extramagascsaj
    felesleges vitatkozni
    van kivétel...igaz...erősíti a szabályt
  • tigerbácsi
    na ebben teljesen egyetértek Veled :-) mind a 2 bekezdéssel. s én is azért szólok csak hozzá. mert ez normális keretek között mozog. szvsz.
  • Lacee86
    Elméletben minden nagyon egyszerű ám... Amúgy én nem védem őket, mert valóban a nagyobb részük olyan, amit mondasz, de nem kellene általánosítani, mert szvsz igen sokan meg nem tehetnek róla.

#67239-re: Egy kis egészséges vita nem tesz rosszat a topiknak.
  • tigerbácsi
    én pl a nagyobb állatokat is simán leölöm ha meg akarom enni. s én a szemébe nézek akkor is. ám sok rovart az ember feleslegesen üt le, mert pl arrébb is rakhatná. s a szúnyog esete igen érdekes. ezt át tudom vinni a másik álláspontba, mert a szúnyogot azért ütjük le mert ártott nekünk, s ha látjuk a szobában s nem csípett meg akkor is leütjük, vagy más módon likvidáljuk. de mi van akkor ha az a szúnyog hím? az nem szív vért, s nem is képes megcsípni. mégis megöljük, bántjuk. ezért van az hogy én pl inkább az állatokon segítenék mint embertársamon egy adott szituációban. s hogy miért? lehet Ő éppen nem ártott közvetett úton nekem, de más igen. (ez kb a szúnyogeffektus)
  • Kicsikiraly
    ha válaszoltok erre azt pls priviben is tegyétek mert most megyek el és sokára leszek nem szeretnék visszakeresgetni annyit :D
  • Kicsikiraly
    nagyon is. igaz hogy egy kifejezett embertípusnak van, nekem ismerős adta aki ismer engem annyira hogy tudta hogy beletartozom. ha te is beletartozol (nem ismerlek) akkor tetszeni fog.

#67242:
    nem igazán a testtömegről van szó, mint inkább arról hogy a bogarat az ember egész életében leütögette. Ami nagyobb az a szemedbe néz és valahogy érzed hogy van lelke. A bogaraknak is van, de azt az ember nem érzi. Egy pókot amit nevelek évek óta, ugyanúgy nem tudnék megölni, és más bogarakat se szadizásból kegyetlenül ölök meg, csak lecsapom a szunyogot ha megcsíp.
  • extramagascsaj
    1. ki mondta h én szenvedek?
    2. aki számomra fontos,vagy épp felkelti az érdeklődésem,annak meghallgatom a véleményét, és megfontolom; DE noname netes suhancok véleménye hol érdekel?!

próbáld már meg reálisan értelmezni mások mondanivalóját...és ne sarkítsd saját szád íze szerint
    thx
  • Rundstedt17
    "Spec. én leírtam,h h állok a dologhoz, és kész. Leszarom más mit gondol."

speciel ez a mentalitás ami miatt te is szenvedszmeg úgy általában az egész világ.leszarják egymást leszarnak mindent csak a saját érdek létezik.nem egy ilyen leszarom emberrel lehettek már rossz tapasztalataid aminek hatására kialakult az emberfóbiád...szóval nem kellene leszarni
  • extramagascsaj
    ezt még nem ismerem...ajánlod?
  • extramagascsaj
    pedig erre mérget vehetsz,mert engem nem úgy neveltek,h hagyjam magam elkanászodni...
    akinek van családja,vannak barátai,azzal ilyen nem történhet meg
    hiszen mindig van aki egy picit tud neki segíteni vhogyan
    pl. albérletben lakom,..elvesztem a munkám...nincs pénzem
    akkor átmenetileg vmelyik barátomhoz/családtagomhoz költözök,és melót keresek...munkanélküli segély van egy ideig...vmi meló meg csak lenne
    az a baj,h ezek az emberek akiket te védesz...egy másik utat választanak...mert igénytelenek és nincs bennük elég akarat
    mert ők nem mennek el 50ezer forintért dolgozni...tudod hányszor hallottam ezt tőlük? inkább élnek az utcán mint dolgozzanak...mert ez az egyszerűbb út

te még nem dolgoztál a napi betevőért,mi?
  • tigerbácsi
    azért érdekes amit leírsz. szerinted az ember s a nagyobb állatok között nem lehet dönteni, viszont a kisebb élőlényeket csak nyugodtan tiporjuk el. azok nem számítanak mert nem tudod átérezni szenvedésüket. hmm akkor ezek szerint a rovarok, vagy pókok lábait kitéphetjük, mert az számukra felesleges, vagyis nem felesleges de nem éreznek fájdalmat. nem szenvedés az nekik. kérdezném ha már az egészséges embert felvetetted, akkor az egészséges hogy állat s állat között különbséget teszünk méret s testtömeg szerint?